![]() |
Cytat:
|
|
Cytat:
Cytat:
Chłopie, zejdź na ziemię i zajmij się swoim życiem. Jak widzisz od wczoraj żadnej katastrofy na skalę krajową nie ma, nie umarłeś, milicja Ci do drzwi nie zapukała, biedniejszy się nie zrobiłeś, także dla swojego zdrowia psychicznego przestań się zajmować jakimiś jebanymi pierdołami i zacznij myśleć po polsku. Było tak szczekać jak Komoruski z PO odpierdalali baboki. Krzyż boli Cię mocniej niż WSI, wolałeś na Komorowskiego zagłosować niż na Dudę - pewnie dlatego, że krzyż, krzyż, krzyż, chu.j i du.pa! Śmiech na sali. I Ty mi tu jeszcze piszesz, że krzyż nosisz na piersi? Jakim ....a prawem w takim razie?! Chcesz katofaszysto kogoś tym urazić? Do pracy krzyż nosisz, do sklepu krzyż, pojebało Cię lekko? Przestań ludzi napastować tym symbolem i oddziel religię od życia jak chcesz być taki prawilny do końca. Paranoja, w wolnym Kraju gdzie dominuje religia katolicka, gdzie dla wielu Bóg coś znaczy (już pomijając to, że większość tych co tak wierzy to czasami mają za uszami sporo, a msze traktują jako okazję do wyniesienia plotek lub pusty obrzęd) taki typeczek jak Ty się kwasi bo ktoś się ośmielił krzyż pokazać. Ja .......ę. W dupę sobie wsadź te swoje "sam noszę krzyż" i w dupę sobie wsadź te swoje przekonania. Tu jest Polska i tu żadne lewactwo czy katolewactwo od in vitro, pedałów itp nie będzie mówiło Polakowi czy taktowne jest obnosić się ze swoją wiarą lub barwami narodowymi (bo do tego wszystko zmierza, najpierw palec potem ręka). Jedź sobie do Szwecji, tam nawet już flagi narodowej nie można eksponować. |
W pełni popieram to co napisał Jaroo1. Tym bardziej, ze raidog padłeś ofiarą zmanipulowanego, kłamliwego przekazu TVN-u i bredni Kolendy Zalewskiej:
http://niezalezna.pl/69734-tvn-znowu...m-przedmiesciu P.S. Ludzie przestańcie ogladać te ścierwostacje typu TVN bo potem robiccie z siebie lekko pół śmiesznych |
raindog "Podobnie jak Ty uważam, że Kościół powinien mniej mieszać się do polityki, ale zapewne rozumiem to inaczej niż Ty. W moim przeświadczeniu, niedopuszczalne jest wspieranie jakiejś partii politycznej np. na poziomie regionalnym, w celu uzyskania rożnego rodzaju korzyści. Podobnie, KK nie powinien wspierać oficjalnie polityków ew. danej partii."
i najważniejszy fragment Twojej wypowiedzi , kalka do "dyskusji" z przeciwnikami Kościoła, dodam że wtedy bardzo często nawet nieświadomie wychodzi jaka jest dana partia, jest to jednak nieuniknione i dlatego ich to tak boli " Niemniej jednak, obowiązkiem KK jest przypominanie doktryny i zasad moralnych wiary. Jeśli ktoś uważa się za katolika i twierdzi - "Jestem katolikiem, jestem za życiem, więc jestem za in vitro", obowiązkiem Kościoła jest sprostowanie tej informacji.'" lepiej bym tego nie ujął , z drugiej strony trochę dziwne ,tutaj piszesz przytomnie , a za chwilę nie podoba Ci się to co napisał Jaroo1 ? a co takiego napisał , może w swoim stylu trochę emocjonalnie ale całą prawdę , poza tym czasami jak nie napiszesz dosadnie to "adwersarz" nie zrozumie przekazu |
Cytat:
|
Najśmieszniejsi są ci którzy noszą krzyż na szyi, ale ten sam krzyż w przestrzeni publicznej im przeszkadza. Natomiast tęcze i inne tego typu prowokacje zupełnie nie przeszkadzają. To jest nowoczesna postępowa forma tolerancji :rotfl:
Cytat:
|
No dobra, to żeby wrócić do tematów w miarę poważnych rzucam pytanie:
Czy ugrupowaniu Kukiza uda się wejść do nowego Sejmu? Moim zdaniem chłop nie da rady. |
Kończąc żałosną polemikę nt krzyża - niestety taki kilogramowy i raindogi nie rozróżniają kościoła (budynku sakralnego), Kościoła (wspólnoty wiernych) i kleru (polityków w sutannach i piuskach).
Wy DO KLERU KIERUJCIE PRETENSJE, nie do Kościoła! Cytat:
|
Cytat:
Może Tobie chodziło o promowanie wiary i zaszczepianie jej przez pozytywne wzorce. I tu jest cały problem, takim twardogłowym jak lewy 63,5 kg nie wytłumaczysz, że katolik, w wolnym kraju może sobie przynieść krzyż gdzie chce i kiedy chce. Ja mu mogę to pięknie tłumaczyć godzinami a on i tak będzie .......ił, że to nieładnie. Dla niego krzyż jest ble a związki Komorowskiego z WSI neutralne. Promować to coś można wśród normalnych i neutralnych ludzi, takich możesz przekonać. Z drugiej strony własnie trzeba walczyć o ideologię i wiarę bo żyjemy w takich czasach gdzie jak jesteś bierny to Ci wszyscy wchodzą na głowę i Cię zgnoją. To pokazuje zachód Europy. Tam trzeba nawet siłą napieprzać, niektórych lewych debili, którzy np potrafią księdza na jego wykładzie wodą oblewać, którzy potrafią nago po katedrze Notre Dame biegać, którzy potrafią kpić z papieży itp itd. Takich debili trzeba tępić i tak samo trzeba tępić takich 63,5 kg, w którego rozumowaniu nie widać w ogóle logiki. Jak ma łeb przesiąknięty antychrześcijaństwem to niech sobie ma ale niech siedzi cicho i ludzi nie denerwuje. Tłumacz takim po ludzku albo bądź bierny to niedługo w Polsce będa na Ciebie pluli bo sobie gdzieś krzyż wystawisz w miejscu publicznym. Są pewne granice w życiu, jak ktoś je przekracza to niech wypierdala. |
Humorystycznie (choć i tak Stefanom poleci piana z ust)
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net...61&oe=5639F3AB |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Wykluczyłem się z Kościoła bo niezbyt ładnie zwróciłem się do człowieka? No nie wiem, takie zachowanie chyba się nazywa grzechem ale w żadnym wypadku nie jest powodem do wykluczania ze wspólnoty. Także nie fantazjuj. Z tego co mi wiadomo chrześcijanin zakazu grzeszenia nie ma więc dopóki się nie popełnia "wykroczeń", które rzeczywiście grożą wykluczeniem ze wspólnoty Kościoła to nie jest niczym patologicznym popełnianie grzechów. Cytat:
Były różne czasy w dziejach świata i za religię toczono wojny, ludzie się zabijali a Ty robisz wielkie halo bo do kogoś się niekulturalnie zwróciłem. Świat nie zawsze jest taki łatwy do interpretacji, czasami trzeba wyrwać chwasta i nie jest to jednoznaczne z wykluczaniem się z jakiejś wspólnoty ani kategorycznym łamaniem praw. |
I o czym ma świadczyć ten film, który wkleiłeś przy okazji dyskusji o krzyżu i jego miejscu w przestrzeni publicznej? Czyżbyś próbował sugerować, że obrona własnych przekonań prowadzi do terroryzmu? Jeżeli nie, to tak ci właśnie wyszło.
Historia krzyża pod pałacem jest wszystkim znana, postawili go harcerze tuż po tragicznej śmierci 96 wybitnych Polaków w tym dwóch prezydentów. Wszystkim się wydawało że z czasem miejsce krzyża zajmie monument przypominający potomnym o wszystkich okolicznościach tej tragedii. Niestety niejaki Komorowski pierwsze co zrobił po zaprzysiężeniu na urząd prezydenta to nakazał usunięcie krzyża, a w jego miejsce nic nie postawił. Dlatego nic w tym dziwnego że skoro Komorowskiego już nie ma to krzyż powrócił, choćby symbolicznie na godzinę, przynoszony przez Polaków, którym zależy na pamięci o tych którzy zginęli służąc Polsce. Wywody religijne nijak się tu mają do sedna sprawy. A jest nim kwestia czy tragedię w smoleńsku upamiętniać i szukać jej sensu, czy starać się wymazać ją z pamięci jako pechowe zdarzenie. |
Tak w temacie kościelnym a zarazem państwowym. Nie uważacie, że to za dużo?
Cytat:
Dodatkowo jedynką na liście NowoczesnejPL w Krakowie będzie Jerzy Meysztowicz, niegdyś w radzie TS Wisła. Niestety na tym kończą się jego plusy w życiorysie, działał w Unii Demokratycznej, Unii Wolności, PO. Uświadamiajcie znajomych, że to nie żadna siła a banda przebierańców. |
Hehehe może lizodupie powiesz ile dostają emerytury PRLowscy dygnitarze. Co SE nie śledzi? Czy może ciebie interesuje tylko jak przyp...ć się do kościoła albo i samego drewnianego krzyża.
Załapałeś się na etat propagandzisty ? :rotfl: Co wrzutka to bardziej kretyńska. Zaczęło się od wyłudzenia rachunku za taksówkę, przez apele o redukcję budżetu nowego prezydenta, dworowanie sobie ze zmarłych, aż po zaglądanie komuś do kieszeni. Majstersztyk powskiego lizodupa. Natomiast 1600 za obiadek u sowy, czy wożenie mebli za rządem po całej Polsce czy latanie za Kopacz pustego samolotu to nie są poważne problemy, kabaret.... |
Przekażcie schizofrenikowi, że mam go na liście ignorowanych i nie widzę jego wypowiedzi, więc nie musi się silić na pianę z ust. Zapewne nie rozumie, że to wrzutka na rząd PO-PSL ^
|
Mam w głębokim poważaniu czy się zreflektujesz czy dalej będziesz się ośmieszał. Nie da się jednak pozostawić tych bzdur bez komentarza.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Poproś armię, żeby zmieniła tabelki żołdu. |
Drozd "Historia krzyża pod pałacem jest wszystkim znana, postawili go harcerze tuż po tragicznej śmierci 96 wybitnych Polaków w tym dwóch prezydentów. Wszystkim się wydawało że z czasem miejsce krzyża zajmie monument przypominający potomnym o wszystkich okolicznościach tej tragedii. Niestety niejaki Komorowski pierwsze co zrobił po zaprzysiężeniu na urząd prezydenta to nakazał usunięcie krzyża, a w jego miejsce nic nie postawił. Dlatego nic w tym dziwnego że skoro Komorowskiego już nie ma to krzyż powrócił, choćby symbolicznie na godzinę, przynoszony przez Polaków, którym zależy na pamięci o tych którzy zginęli służąc Polsce."
zaczyna się propaganda , manipulacje , a sprawa jest jak mawiał bulu "arcyboleśnie " prosta, co tu więcej dodac oprócz tego co napisałeś , lewactwo i inne g.a i tak nie zrozumieją , a zarobki "kleru" to majstersztyk , ile trzeba złej woli żeby nie zestawić tego z zarobkami w wojsku, niech jeden z drugim pojedzie na zachód czy północ Polski tam gdzie króluje lewactwo i urbanoplatfusiarnia, sprawdzi zarobki i poda do wiadomości publicznej , z tego wszystkiego przeraża że "prawicowcy" lajtowo do tego szkalowania podchodzą i jeszcze przyklepują ,nie dziwie sie wynalazkom paliotowym jak niejaki as czy pozostałemu lewactwu na tym forum , ale prawicowcy ? brawo |
A czemu się dziwisz? Znam księży w swojej okolicy opływających w luksusy, którzy z naukami kościoła nic wspólnego nie mają. Oczywiście, znam też księży, którzy pieniądze przeznaczają na pomoc dzieciakom, ubogim. Nie znaczy to jednak, że przymknę oko na tych pierwszych.
Ps. Jasne, że przytoczony przykład odnosi się do wojskowych - nie zmienia to jednak całego obrazu kleru w Polsce. |
Cytat:
Kler zarabia tyle co dwudziestoletni, doradcy w ministerstwach, po kilku, kilkunastu w każdym. Ja tam wolę dać księdzu niż słupowi... Cytat:
To znaczy jaki jest ten obraz kleru? Złodzieje czy pomagają dzieciakom? Dlaczego wolisz się przypieprzyć niż pochwalić? Jesteś pewny, że złodziei jest więcej niż pomagających dzieciakom? Porównaj to do innych grup społecznych np. lekarzy, polityków, prawników, urzędników... Uważasz, że kler jest najgorszy? Bo ja jestem pewien że nie. Natomiast do kleru łatwo się przypieprzać bo zawsze jest wsparcie lewactwa... Cytat:
Lewactwo zazdrości księżom a w tej kwestii cisza i przyzwolenie... Cytat:
Gdzie jest lizodup tutaj straty budżetu nie bolą tak bardzo? Co to za biegły taki hojny, co to za sąd? I Ty panie serek ubolewasz nad obrazem kleru? Ręce opadają... |
Cytat:
Pytam tylko czy nie sądzicie, że to za dużo? Nie sądzisz, że to za dużo dla duchownego w armii na emeryturze? Stać nas na takie wydatki? Moim zdaniem są niemoralne. Bardziej niemoralne są wydatki na emerytury starych ub-eków ale z tym żaden rząd nie zrobił nic przez ostatnie 26 lat, zresztą tylko u nas nie było dekomunizacji. Kolejne pole do popisu przed nowym rządem, obecny nie podołał i podołać nie zamierzał. Wysokie emerytury dla oficerów są oczywiście słuszne ale to inny kaliber i zupełnie inna droga do emerytury. I tu dodam, że mam znajomych w wojsku zawodowym. Każdy mi mówi, że księża w armii budzą w nich głównie niesmak. Oni harują latami za awansem, po 10 latach z podporucznika do kapitana, podoficerowie ledwo do kaprala w parę lat dociągają a przychodzi ksiądz i prezydent robi go z podporucznika generałem z pominięciem pozostałych stopni. To nie poprawia morale wojska. btw. nie wiem jakim trzeba być imbecylem, żeby to zrozumieć jako atak na PiS ale na obsesję maniakalna ciężko cokolwiek poradzić. Serek - też jesteś lizodupem i propagandzistą czy schizofrenik nie jest konsekwentny? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Uwaga, przybył nowy antysystemowiec:):
http://legia.net/new_galeria/15legia...ig/wisla17.jpg |
Cytat:
IncognitoTSW porównanie z d..y wzięte , wyznawca korwina czy innej kanapy wkleił bzdeta a Ty powielasz , powtórzę za Sadurską chociaż mi daleko do niej , TAK w tym kraju to co proponuje Wilk to absurd,odpowiedz sobie dlaczego sam , nic chce mi się strzępić języka po próżnicy |
Oczywiście dlatego, że ludzie są głupi i potrzebują opiekuna, który będzie wydawał cudze pieniądze na cudze potrzeby.
|
Oczywiście można z Sadurskiej robić idiotkę, tylko problem polega na tym, że ...
ma rację! Chociaż nie potrafiła tego logicznie wytłumaczyć (przynajmniej na załączonym fragmencie filmiku). Nie chodzi o to, że sytuacja, w której każdy wydaje swoje pieniądze na co chce jest niesprawiedliwa. Przeciwnie! Jest tak sprawiedliwa, że aż trudno sobie wyobrazić coś bardziej sprawiedliwego. Problem w tym, że jest nierealna. Dlaczego? Ponieważ większość ludzi jest skrajnie nieodpowiedzialna i nie posiada dostatecznej świadomości ekonomicznej, żeby to mogło się sprawdzić. Ludzie mając więcej pieniędzy nie zaczną nagle oszczędzać (Jeśli Twój sąsiad dostanie 100 zł podwyżki, to zaczyna więcej oszczędzać, czy więcej wydawać?). Koniec końców, Ci ludzie po osiągnięciu wieku emerytalnego i tak dostaną pieniądze z budżetu państwa w formie różnorakich zasiłków. Tak, zasiłków, bo trudno komuś w wieku 70-80 lat dać "wędkę" zamiast "rybki". |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
czyli się zgadzamy , pytanie kto to zrobi i w jaki sposób "wyedukuje" społeczeństwo ?
|
Obecnego pokolenia postsocjalizmu nie da się wyedukować. Vide Szumi i ustawa znosząca ubóstwo. Uczyć młodzież i stwarzać im warunki do samorealizacji.
|
Cytat:
|
zmartwię Cię , tutaj też się zgadzamy, PIS tego nie zrobi, i raczej nikt w przewidywalnej przyszłości , czyli wracamy do punku wyjścia, chyba że masz jakieś "pomysły"? ale racjonalne, nie życzeniowe
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl