Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

harthausen 30.07.2010 19:03

czy ktoś się orientuje, czy te nowe kontrakty są w jakiś sposób motywacyjne, czy też dalej honorowany jest sam fakt obecności w winnicy pańskiej?

tofik 30.07.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 948849)
Przyznam szczerze, ze jesli dojdzie Chavez, to osobiscie mi najbardziej brakuje jeszcze jednego skrzydłowego. Niby mamy ich na ilosc sporo, ale wlasnie, na ilość...

A mi środkowego napastnika. Kto u nas potrafi seryjnie strzelać bramki ?

sportnh 30.07.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 948857)
A mi środkowego napastnika. Kto u nas potrafi seryjnie strzelać bramki ?

Mysle, ze Zuraw moze kims takim byc. Ale patrz, chodzilo mi o to, ze na ataku mamy Brozka, Zurawia, Boguskiego (bo on ma grac tam, nie jest to prawy pomocnik), Rios tez moze grac jako napadzior, chociaz ten cofniety. Natomiast z tymi skrzydlami obawiam sie, ze jest naprawde lipa. Lobodzinskiego nie licze, Kirm to nie wiadomo co sie z nim dzieje. Paljic to niewiadoma, Malecki kto wie?, Pietia i Diaz - czy to typowi skrzydlowi?

Naprawde brakuje nam ofensywnego skrzydla, typu KOSOWSKI. O tym mowie.

stalsanok1946 30.07.2010 19:19

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Wczoraj wspomniałem, że nasi zawodnicy są przepłacani. Dziś to mówi jeden z najlepszych napastników lat 90'.

tofik 30.07.2010 19:19

Ja to samo widzę w ataku. Brożek ? Drzewa umierają stojąc. Żurawski ? Klasa pomimo wieku, ale jeszcze nie w pełni formy. Boguski - gra jak kaleka. Rios, ok będzie wzmocnieniem,miejmy nadzieję.
W pomocy jakiś wymiatacz na skrzydle? Czemu nie, ale trochę bedzie ich dużo. Może w zimie zluzujemy Łobo i np Jirsaka i wtedy będzie mozna poszaleć.

blackluk 30.07.2010 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 948851)
czy ktoś się orientuje, czy te nowe kontrakty są w jakiś sposób motywacyjne, czy też dalej honorowany jest sam fakt obecności w winnicy pańskiej?

Wszyscy zawodnicy w Wiśle maja kontrakty motywacyjne więc nie wiem skąd to pytanie.

For_FuN_ 30.07.2010 20:38

Nie wiem, czemu nikt nie wspomnial(albo nie zauwazylem), ze wczoraj przed meczem byl wywiad z Basalajem, ktory mowil ze transfer Chaveza jest najprawdopodobniej ostatnim w tej rundzie. A Bialonski wspominal, ze sa jakies oferty dla Sobolewskiego z Turcji. Mam jednak nadzieje, ze juz nikt nie odejdzie, bo sytuacja z chorej zrobi sie patologiczna.

wolfy 30.07.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 948554)
Normalnie można się od Ciebie zarazić optymizmem. Kolejny prorok. Już widzę, jak nas wyprzedza Bełchatów albo Zagłębie.

Ty widzisz oczami wyobraźni, ja już widziałem na żywo. Mogę Cię zapewnić, że wcześniej nie zapowiedziały tego żadne znaki na niebie i ziemi, po prostu graliśmy chujowo i zajęliśmy miejsce za Cracovią.
Radzę zejść na ziemię - tu nie chodzi o to, że Azerzy z nami wygrali, raczej - że mogli pojechać nas czwórką. Nowy stoper to drewno, pomocnik nadaje się max na pierwszą ligę, jeden Cikos jest w porządku - myślę że da radę, o ile będzie miał z kim współpracować na skrzydle.

Może mi ktoś z optymistów powiedzieć, jakie są nasze atuty? Bo że nie mamy obrony, pomocy ani ataku to fakt. Czyli co, kasa za Marcelo i Głowackiego będzie chodziła w kopertach? Bo nie wiem na co liczycie...

kibicwisły1906 30.07.2010 20:46

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,id,t.html

To odnośnie długofalowej polityki budowy nowego zespołu...
Do przyszłego czwartku możemy zapomnieć o konkretach...

wolfy 30.07.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 948937)

Te nowe standardy wprowadzane przez Basałaja i Kapkę - mam deja vu.

polska.mysl.szkoleniowa 30.07.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 948931)
Ty widzisz oczami wyobraźni, ja już widziałem na żywo. Mogę Cię zapewnić, że wcześniej nie zapowiedziały tego żadne znaki na niebie i ziemi, po prostu graliśmy chujowo i zajęliśmy miejsce za Cracovią.
Radzę zejść na ziemię - tu nie chodzi o to, że Azerzy z nami wygrali, raczej - że mogli pojechać nas czwórką. Nowy stoper to drewno, pomocnik nadaje się max na pierwszą ligę, jeden Cikos jest w porządku - myślę że da radę, o ile będzie miał z kim współpracować na skrzydle.

Może mi ktoś z optymistów powiedzieć, jakie są nasze atuty? Bo że nie mamy obrony, pomocy ani ataku to fakt. Czyli co, kasa za Marcelo i Głowackiego będzie chodziła w kopertach? Bo nie wiem na co liczycie...

Naszym atutem jest fajny profil na facebooku, sympatyczna atmosfera w kanciapie obok szatni i świetlana przyszłość, którą wróży nam nowy prezes z drogim smartfonem.

Na dziś - nie widzę żadnych atutów. Jeśli sprzedadzą jeszcze Małeckiego/Diaza/Brożka Piotra/Sobolewskiego, to zostanie tutaj garstka bardziej/mniej drewnianych nonameów wspierana przez rutyniarzy (Singlar) i wyblakłe gwiazdy (Żurawski).

Cała nadzieja w tym, że w klubie nie dojdzie do żadnych nerwowych ruchów i może jakoś ta zbieranina się zgra i coś z pomysłów Kasperczaka skuma - akurat na przyszłe puchary, a wtedy... znów odejdzie połowa składu, bo ma kontrakty na rok.

Kolejna sprawa - co komu po kontraktach motywacyjnych, jak większość podpisała je na tak krótki okres czasu, że przyszłość tego klubu ma w zupełnej dupie?

For_FuN_ 30.07.2010 20:52

Cytat:

Artykul "sponsorowany" na moj gust. Do tej katastrofy przyczynil sie kolega Cupiala - Basalaj, ktory rozbil obrone, a transfery robil na ostatnia chwile(kadra powinna byc skompletowana do 30 czerwca). Autor tez posluguje sie dziwna logika, bo najpierw pisze o wzmocnieniach, a pare zdan pozniej pisze, ze nie nalezalo wpuszczac Bunozy czy Paljicia...jak to? Przeciez to te wzmocnienia Wisly, wiec niech graja z ogorami z Azerbejdzanu! Dziennikarz zapomnial tez, ile klub zarobil na sprzedazy Marcelo i Glowackiego, a ile wydal ;)...to jednak kwoty diametralnie inne, wiec Cupial raczej nie wylozyl tej kasy z wlasnej kieszeni.

donecki 30.07.2010 20:53

A Chavez ?

Popołudniowy Pisarz 30.07.2010 20:54

Dajmy szansę Bunozie, po jednym meczu nie można oceniać piłkarza, fakt zagrał wczoraj słabo, ale czy mamy wystawić mu opinię 'słaby' po jednym meczu? Nie. W sezonie jest ponad 40 spotkań, a czas na jego ocenę przyjdzie w grudniu.
A'propos transferu Chavez'a, nie napalajcie się tak, w Krakowie też podobno był Milinković, a jak się wszystko potoczyło, chyba każdy wie.

Pozdrawiam.

Ogryzek 30.07.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Popołudniowy Pisarz (Post 948950)
Dajmy szansę Bunozie, po jednym meczu nie można oceniać piłkarza, fakt zagrał wczoraj słabo, ale czy mamy wystawić mu opinię 'słaby' po jednym meczu? Nie. W sezonie jest ponad 40 spotkań, a czas na jego ocenę przyjdzie w grudniu.
A'propos transferu Chavez'a, nie napalajcie się tak, w Krakowie też podobno był Milinković, a jak się wszystko potoczyło, chyba każdy wie.

Pozdrawiam.

Kolego,

Większość nie ocenia go po jednym meczu ale ocenia jeden mecz z jego udziałem. Jeden i to bardzo żenujący mecz. Zacznie dobrze grać - głaski kibiców go nie ominą:)

wolfy 30.07.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 948952)
Kolego,

Większość nie ocenia go po jednym meczu ale ocenia jeden mecz z jego udziałem. Jeden i to bardzo żenujący mecz. Zacznie dobrze grać - głaski kibiców go nie ominą:)

Ze mną jest inaczej. Ja zobaczyłem, że:
* nie umie przyjąć
* nie umie podać
* nie potrafi się przepchnąć
* nie umie grać głową.

Statystycznie rzecz biorąc, jeżeli będzie grał wystarczająco długo, to pewnie jakiś dobry mecz mu się trafi. Ale nadal będzie drewniakiem.
Tu nie chodzi o to, że źle się ustawiał i zajebał gola, czy też dostał kartkę, tylko o jego umiejętności piłkarskie. Sobol też dostał z Panathą, Głowa zawalił dwa kluczowe swojaki w pucharach - ale to nie wpływa na ich ocenę jako piłkarzy.
Wpadki się zdarzają, brak umiejętności to już inny problem.

koyoot 30.07.2010 21:19

Panowie spokojnie by uspokoic troche nastroje spojrzmy na to tak. Wymagamy natychmiastowego sukcesu Wisly(bo jakzeby inaczej, kochamy ten klub i chcemy by zawsze byl najlepszy). Tymczasem zaszly gigantyczne zmiany. Ten sezon pucharowy jesli uda sie go jakims cudem uratowac w tej rundzie skonczymy na kolejnej. Ten klub jest dopiero budowany w 2 miesiace nie zbudowano nigdy profesjonalnie dzialajacego klubu. I tak na ten moment moim zdaniem zrobiono wiecej niz by wynikalo z mozliwosci. Plany sa wielkie i mozemy liczyc na to ze zostana wdrozone.

Skauci, budowa infrastruktury szkoleniowej, mozliwa wspolpraca ze Szkolka pilkarska Szymkowiaka(to jest bardzo, ale to bardzo dobry pomysl) sprowadzenie jednego glosnego nazwiska, a takze wreszcie normalne zarzadzanie biznesowe(przy dobrej ofercie kazdy z pilkarzy moze odejsc a nie blokuje sie kariere pilkarza przez zbyt wygorowane finansowe zadania). Owszem wiem ze ktos moglby teraz powiedziec ze niepotrzebnie sprzedano w jednym okienku dwoch podstawowych najlepszych stoperow. Jednak mam dziwne wrazenie ze niestety bylo to nieuniknione.

Bedzie dobrze. A przynajmniej, bedzie lepiej...

shaggy 30.07.2010 21:20

Wszyscy malkontenci i krytykanci mają po meczu z Azerami pole do popisu.
Wisła zagrała katastrofalny mecz. Czesc osob najwieksze pretensje ma do debiutantow Bunosy i Paljicia. Ale czy slusznie?? To wlasnie im powini pomoc w jako takim debiucie "starzy" zawodnicy Wisly. Jednak wszyscy zagrali na katastrofalnym poziomie.
Latwo oceniac "nowych" bo nic nie pokazali. A kto pokazal??
Pamietacie transfer Żurawia do Wisly lata temu?? Pamietacie jego pierwsze mecze z Biala Gwiazda na piersi?? Wtedy tez go skreslaliscie??
Wiem ze po wczorajszym spotkaniu ciezko zachowac spokoj ale winnych porazki powinnismy szukac wsrod innych zawodnikow niz Ci ktorzy mieli bardzo malo czasu na aklimatyzacje i zgranie z zespolem.
PS. Boli mnie takze to ze aby pomnownie ujrzec Maleckiego z jego poczatkow seniorskiej gry w Wisle (tzn walczacego o kazda pilke, dryblujacego, zadziornego) tzreba bylo go najpierw posadzic na lawce. Czy taka ambicja nie mozna sie bylo wykazywac w kazdym meczu. CZy dopiero widmo lawki i zejscia na margines tak podzialalo na "Malego"??

KOMINEK 30.07.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 948810)
Orange Sport Info :Osman Chavez zostal zawodnikiem Wisly Krakow

Tylko dlaczego nie ma na głównej potwierdzenia

Arked 30.07.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 948965)
Ze mną jest inaczej. Ja zobaczyłem, że:
* nie umie przyjąć
* nie umie podać
* nie potrafi się przepchnąć
* nie umie grać głową.

Statystycznie rzecz biorąc, jeżeli będzie grał wystarczająco długo, to pewnie jakiś dobry mecz mu się trafi. Ale nadal będzie drewniakiem.
Tu nie chodzi o to, że źle się ustawiał i zajebał gola, czy też dostał kartkę, tylko o jego umiejętności piłkarskie. Sobol też dostał z Panathą, Głowa zawalił dwa kluczowe swojaki w pucharach - ale to nie wpływa na ich ocenę jako piłkarzy.
Wpadki się zdarzają, brak umiejętności to już inny problem.

Statystycznie rzecz biorąc to wnioskujesz po próbie statystycznej o wartości 1 (słownie jeden). Daj sobie na razie spokój z ocenianiem Bunozy bo żenujące jest ocenianie gracza po jednym meczu. Jeśli ocenił bym Kalu Uche po pierwszym jego meczu w Wiśle jaki zagrał w to stwierdziłbym że jest totalnym beztalenciem, które nic nie potrafi.

Dajcie spokój Bunozie. Gość i tak ma teraz ciężko i mam nadzieje że nie spali się psychicznie.

Gwoli ścisłości: piszę tylko o konkretnym przypadku. Obecne okno transferowe niestety nie jest przemyślane bo i takie nie mogło być skoro odpowiada za wszystko człowiek który przyszedł do klubu w czerwcu. Porażką jest totalne rozwalenie obrony i brak zdecydowanych wzmocnień w ofensywie (a tam były one bardzo potrzebne). Mimo wszystko naprawdę mam nadzieję, że jakimś cudem przejdziemy Karabach i Cupiał po raz pięćset tysięczny nie zmieni kierunku polityki sportowo-finansowej klubu. Mimo, że mam do ludzi obecnie zatrudnionych w klubie ograniczone zaufanie to jednak dajmy im trochę popracować i pozwólmy się drużynie zgrać. W zimowym oknie transferowym będziemy dużo mądrzejszy i wtedy dla obecnych włodarzy klubu nie będzie już żadnego usprawiedliwienia jeśli coś zawalą.

wiśnia 30.07.2010 21:41

[QUOTE=kibicwisły1906;948937]http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,id,t.html

o mój Boże nasz Cupi zażenowany...wściekły opuścił stadion!!!! może dostał sraczke?? co teraz będzie??? los naszego klubu wydaje sie przesądzony..... ***wa rzygać sie chce jak sie to czyta, niech w końcu sprzeda Wisłe i będzie święty spokój!

Królik-10 30.07.2010 21:51

Sory że wam troszke zmyje temat!!!

ALE CZY WISŁA JUŻ OSTATECZNIE ODPADŁA Z LE??

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

WIĘC TROSZKĘ WIARY!wiem ze jestescie wkur...ja tez ale poczekajcie może do następnego czwartku!!

(bo jak nie odpadnie to będzie zajebiście ale jak odpadnie <pluje>to kolejna powtorka z rozrywki i znow płacze na 10 stron??)

gress 30.07.2010 21:53

[QUOTE=wiśnia;949000]
Cytat:

o mój Boże nasz Cupi zażenowany...wściekły opuścił stadion!!!! może dostał sraczke?? co teraz będzie??? los naszego klubu wydaje sie przesądzony..... ***wa rzygać sie chce jak sie to czyta, niech w końcu sprzeda Wisłe i będzie święty spokój!

*******nij się w łeb lepiej, a nie pisz głupot. Człowiek włożył dużo własnej kasy w klub i ma prawo się w****iać o wyniki. Sprzedać ? Dobra, tylko komu ? Przyjdzie jakis pajac, pobawi się chwilę, a później będziemy jeździć do Niecieczy czy innych wiosek. A właściwie to tylko prawdziwi będą jeździć, czyli niewielki procent tego forum.

thechris 30.07.2010 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Królik-10 (Post 949014)
Sory że wam troszke zmyje temat!!!

ALE CZY WISŁA JUŻ OSTATECZNIE ODPADŁA Z LE??

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

WIĘC TROSZKĘ WIARY!

Tu nie chodzi o wiare. Bo wierzyc mozna w kogos kto daje z siebie wszystko i stara sie dazyc do czegos co wydaje sie niesamowicie trudne. Tu mamy zaprzeczenie wiary: brak ambicji, brak marzen, zwykle lenistwo... To nie jest typ ludzi w ktorych mozna i w ktorych warto wierzyc. To minimalisci. Oni maja tyle kasy, ze im wiecej nie potrzeba. Tu sie konczy ich ambicja. A sport? Barwy? Dla nich to tylko sposob na wygodne zycie byle jak najmniejszym kosztem. Byle trening trwal jak nakrocej, byle meczow w sezonie nie bylo za duzo, byle kasa sie zgadzala na koncie... Jak ktos chce to niech sobie w nich wierzy...

Filippo123321 31.07.2010 00:08

Wiecie kiedy to wszystko sie posypalo? Przy zamianie bardzo dobrych zawodnikow, w dodatku Polakow, mozna powiedziec przywodcow druzyny, na jakis kompletnych leszczy.

Kosowski -> Łobodziński
Baszczyński -> Alvarez, Cikos
Zieńczuk -> Kirm
Głowacki -> Bunoza? :D

Idziemy w kierunku sciagania zagranicznego szrotu. I niestety mam wrazenie, ze jest to bardzo zly kierunek. W dodatku nie mamy przywodcy, mamy tylko jednego zawodnika, dla ktorego Wisła to coś więcej niż miejsce pracy, tylko, ze ten zawodnik jest - hmm, szalony i ma problemy ze sobą i raczej nigdy kapitanem czy przywodca nie zostanie.

forthree 31.07.2010 00:29

Czytam to forum jakiś czas i odnoszę wrażenie, że wam nigdy nie będzie coś pasować. Większość z was skreśla Bunozę po pierwszym meczu. Zgadzam się, debiutu nie miał wymarzonego. Ale czy myślicie, że do młodzieżowej reprezentacji Bośni powołują go dla jaj? To nie jest jakaś Malta czy Albania, tylko bałkański kraj mający mnóstwo talentów, więc łatwo do pierwszego składu czy to seniorów czy młodzieżówki dostać się na pewno nie jest. A Marcelo od razu był gwiazdą ligi? chyba nie. Cikos jak dla mnie będzie 10x lepszy od Alvareza. Jest szybki, ładnie podłącza się pod akcje ofensywne. Jovanić będąc odkryciem w Serbii "ogórem" nie jest. Rios także powinien się sprawdzić, młodzieżowy reprezentant swojego kraju i to takiego, który o lata świetlne przebija nasz. Co do Polaków w drużynie to sam bym chciał ich więcej, ale kluby w Polsce powariowały kompletnie co do cen za swoich zawodników i nie można Wisły winić za ściąganie obcokrajowców jeśli są tańsi w utrzymaniu, a co ważniejsze, lepsi. W tej drużynie nie widze Łobo, który jest totalną kaleką. Dobry mecz zagra raz na ruski rok, a tak to snuje się gdzieś po boisku, albo coś za przeproszeniem s*******i. Kolejny, Boguski. Tak, zgadzam się, że jeszcze do niedawna grał bardzo dobrze. Niestety po kontuzji coś w nim 'nie działa' piłka mu odskakuje, krzywo podaje, unika walki o piłkę... Kolejny to Jirsak. 700 tyś (nie jestem pewien czy dobrze pamiętam) wyrzucone w błoto. Gracz na jego pozycji powinien być liderem zespołu, rozdzielać piłki, szukać partnerów, a jemu to coś nie idzie. Ściągnąć za tych trzech przeciętniaków porządnych zawodników i będzie dobrze (o ile zmieni się trener)

emjot 31.07.2010 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 949100)
Wiecie kiedy to wszystko sie posypalo? Przy zamianie bardzo dobrych zawodnikow, w dodatku Polakow, mozna powiedziec przywodcow druzyny, na jakis kompletnych leszczy.

Kosowski -> Łobodziński
Baszczyński -> Alvarez, Cikos
Zieńczuk -> Kirm
Głowacki -> Bunoza? :D

Idziemy w kierunku sciagania zagranicznego szrotu. I niestety mam wrazenie, ze jest to bardzo zly kierunek. W dodatku nie mamy przywodcy, mamy tylko jednego zawodnika, dla ktorego Wisła to coś więcej niż miejsce pracy, tylko, ze ten zawodnik jest - hmm, szalony i ma problemy ze sobą i raczej nigdy kapitanem czy przywodca nie zostanie.

miejcież rozum ludzie
już nie pamiętacie jak wszyscy jechali po Zińczuku który przyszedł zastąpić Kosę że słaby, bez zwodu jednostajnie biega...
i że w sumie miał 1 udany sezon w Wiśle?

to nie zamiana Kosy na Łobo był pierwsza
pierwsza była zamiana Kosy na Zieńczuka
z Dawidowskim w pakiecie :lol:

Filippo123321 31.07.2010 00:52

Mowie o odejsciu Kosy po sezonie 2007/2008 przeciez...

Moze Zienczuk nie byl genialnym pilkarzem, ale imo lepszym niz tragiczny Kirm. W dodatku mial jakis wplyw na szatnie.

A co do Bunozy - nie bede sie powtarzal, juz po pierwszym meczu mozna bylo zobaczyc, ze to drewno, ktore nie umie podac ani DOBRZE GRAĆ GŁOWĄ (sic!).

For_FuN_ 31.07.2010 00:59

Napewno Zienczuk nie jest pilkarzem klasy Kosowskiego, ale jego kariere w Wisle nalezy zaliczyc do bardzo udanej. Nie byl to mistrz dryblingu, czy efektownych akcji, ale...no wlasnie, byl szalenie efektywny. Wystarczy sobie spojrzec, ile asyst i ile goli zdobywal w kazdym sezonie...gdzie w dzisiejszej Wisle taki skrzydlowy? Juz nie mowie o najlepiej ulozonej lewej nodze w lidze, tutaj jedynie Stilic moglby z nim konkurowac. Kosowski byl swietny, Zienczuk sredni, a nastepcy - slabi...wychodzi na to, ze kolejny lewy pomocnik bedzie beznadziejny...jakosc sportowa z kolejnymi latami leci na leb.

wolfy 31.07.2010 01:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 949113)
Napewno Zienczuk nie jest pilkarzem klasy Kosowskiego, ale jego kariere w Wisle nalezy zaliczyc do bardzo udanej. Nie byl to mistrz dryblingu, czy efektownych akcji, ale...no wlasnie, byl szalenie efektywny. Wystarczy sobie spojrzec, ile asyst i ile goli zdobywal w kazdym sezonie...gdzie w dzisiejszej Wisle taki skrzydlowy? Juz nie mowie o najlepiej ulozonej lewej nodze w lidze, tutaj jedynie Stilic moglby z nim konkurowac. Kosowski byl swietny, Zienczuk sredni, a nastepcy - slabi...wychodzi na to, ze kolejny lewy pomocnik bedzie beznadziejny...jakosc sportowa z kolejnymi latami leci na leb.

Ja bym wręcz napisał ( porównując do obecnych standardów ), że Kosowski był wybitny, Zieńczuk świetny, a Ci obecni są faktycznie słabi. Takiej wrzutki jak miał Marek, to nie ma u nas nikt. Do tego potrafił strzelić z dystansu, z bliska, nogą, głową.Zieńczuk nie był efektowny, ale kto u nas - poza czasami Małeckim - jest?

Acapelo 31.07.2010 05:14

Kirm jest moim zdaniem jednym z lepszych pilkarzy Wisly. To co ma a czego nie maja inni to wysmienita wrodzona kondycja. Potrafi zabiegac rywali tyle ze inne patalachy i trenerzy tego nie wykorzystuja.

Cichos moze byc. Bunoza moim zdaniem bedzie bardzo dobry- potrzebuje troche czasu.

Sklad optymalny Wisly na rewanz?- azerowie fizycznie sa kiepscy(wzrost):
Jovanic Cikos Singlar Cleber Diaz Malecki Sobolewski ????? Pi. Brozek Żurawski Boguski

kibicwisły1906 31.07.2010 06:37

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...abotaz,1513134

Podpisuje się pod tym rękami i nogami - Cupiał nie ma żadnego planu odbudowy klubu podobnie jak leśne dziadki Basałaj czy Kapka - co chcą zrobić nachapać się pieniędzy - sprzedajemy zawodników za miliony euro a sprowadzamy szrot nic poza tym...
Kasperczak to osobny rozdział tego słodkiego pierdzenia i robienia z nas buca....
Odeszli podstawowi obrońcy a my łatamy skład daj boże i załatać nie możemy....
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-meczu,1513132

Bunoza to gwiazda nie ma co - ten kto go sprowadził jest zawodowym samobójcą....

Zwierze 31.07.2010 06:49

Mam rozumieć, że jak by Kowalski trafił w pierwszych minutach z metra do bramki to by było inaczej?

Chciałbym też zauważyć, że to za pieniądze Cupiała ściągnięto Głowackiego i Macrelo. Tak samo jak wielu innych zawodników. Może na forum albo w listach otwartych będziemy teraz wszyscy pisać jakich zawodników chcemy a On będzie płacił?

mitmichael 31.07.2010 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 949123)
Mam rozumieć, że jak by Kowalski trafił w pierwszych minutach z metra do bramki to by było inaczej?

Moze akurat spotkanie potoczyłoby sie inaczej. Przewaznie po zdobytej bramce druzyna jeszcze bardziej atakuje by dobic przeciwnika. Niestety czy by to poskutkowało w ostatecznych rozrachunku - nie wiem.

Kowalski 31.07.2010 08:30

Pan Voigt może jednak nie powinien krytykować Pana Cupiała.

bódyń 31.07.2010 08:34

[QUOTE=wiśnia;949000]
Cytat:

a moze ty kupisz?

Ogryzek 31.07.2010 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 949120)
Kirm jest moim zdaniem jednym z lepszych pilkarzy Wisly. To co ma a czego nie maja inni to wysmienita wrodzona kondycja. Potrafi zabiegac rywali tyle ze inne patalachy i trenerzy tego nie wykorzystuja.

Cichos moze byc. Bunoza moim zdaniem bedzie bardzo dobry- potrzebuje troche czasu.

Sklad optymalny Wisly na rewanz?- azerowie fizycznie sa kiepscy(wzrost):
Jovanic Cikos Singlar Cleber Diaz Malecki Sobolewski ????? Pi. Brozek Żurawski Boguski

To mecz piłki a nie wyścig kłusaków:)

Ani w Wiśle ani w kadrze Kirm nie gra dobrze (ostatni rok i MŚ) więc po co to słodkie pierdzenie? Teraz to Andraż jest patałach (zgodnie z twoim słownictwem) z taką grą. Zacznie dobrze grać będzie chwalony, bo teraz to jest sporo średniawy i nie ma co za bardzo zaoferować w grze kolegom i trenerowi.

willow 31.07.2010 08:48

A ja się pobawiłem we wstępną analizę naszych formacji. Oceny dokonałem na podstawie zeszłorocznego sezonu, okresu przygotowawczego i ostatnich meczów Wisły.
Nie jestem wróżką i nie wiem, czy ktoś z naszych graczy odpali za tydzień, miesiąc czy pół roku, dlatego tego czynnika nie brałem pod uwagę.
I ostatnia sprawa, punktem odniesienia oceny są rozgrywki ekstraklasy, bo w europejskich pucharach na chwilę obecną i tak nie mamy czego szukać.

Tak więc mamy:

Bramkarze: Jovanić, Pawełek.
LO: Diaz
ŚO: Bunoza, Cleber, Kowalski
PO: Singlar, Cikos

Jak widać z powyższego, największy problem jest na środku obrony i na jej lewej stronie. Tutaj porządne wzmocnienia są niezbędne. Zważywszy, że Cleber, ze względu na wiek, będzie łapał urazy, a Kowalski i Bunoza na chwilę obecną to marny ligowy poziom. Podobnie ma się sprawa na lewej obronie, potrzebne natychmiast wzmocnienie. 2 piłkarzy

Idziemy dalej:

ŚP: Sobol, Wilk, Guła i Jirsak
LP: Pietja, Kirm, Paljic
PP: Boguś, Mały i Łobo

W kontekście polskiej ligi tylko środek prezentuje się solidnie. Piłkarze na lewej stronie jak na razie zawodzą na całej linii, również niestety Pietja, choć wydaję się być najlepszy z nich wszystkich, ale chyba tylko dzięki temu, że rozumie się z resztą drużyny. Kirm - nie wiem, co z nim jest. Paljic też na kolana nie rzucił. Ale powiedzmy, że na polską ligę powinni wystarczyć.
Jeszcze gorzej niestety prezentuje się prawa pomoc. O Łobo nie będę nic pisał, bo nie kopie się leżącego. Mały - mimo niezłego meczu w Wolbromiu - nie prezentuje formy (ani niestety umiejętności) predysponujących go do gry w pierwszej 11-tce. Boguś - opuśćmy zasłonę milczenia podobnie jak w przypadku Łobo.

Wniosek: pilnie potrzebny prawy pomocnik formatu Kalu Uche. 1 piłkarz

Został atak:

Żuraw, Rios, P. Brożek

Żuraw i Rios to typowi cofnięci, lubiący rozegrać piłkę. Liczę na nich. Pozostaje Brożek jako typowy egzekutor. Niestety, gra zbyt niestabilnie i nieprzewidywalnie. Konieczny transfer piłkarza o cechach i umiejętnościach Frankowskiego. 1 piłkarz.

Podsumowanie: Żeby skończyć rundę jesienną na przyzwoitym miejscu, potrzebujemy 4 piłkarzy. Piłkarzy, którzy będą wzmocnieniem, a nie uzupełnieniem składu. Piłkarzy, którzy swoją grą "zrobią różnice": 1 środkowy obrońca, 1 lewy, 1 prawy pomocnik i 1 napastnik.

Pocieszam się myślą, że skoro taki laik piłkarski jak ja to zauważam, zauważa to też Basałaj i jego ludzie.
Teraz tylko znaleźć odpowiednich kandydatów na te pozycje.

dziękuję za uwagę

Ogryzek 31.07.2010 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 949162)
A ja się pobawiłem we wstępną analizę naszych formacji. Oceny dokonałem na podstawie zeszłorocznego sezonu, okresu przygotowawczego i ostatnich meczów Wisły.
Nie jestem wróżką i nie wiem, czy ktoś z naszych graczy odpali za tydzień, miesiąc czy pół roku, dlatego tego czynnika nie brałem pod uwagę.
I ostatnia sprawa, punktem odniesienia oceny są rozgrywki ekstraklasy, bo w europejskich pucharach na chwilę obecną i tak nie mamy czego szukać.

Tak więc mamy:

Bramkarze: Jovanić, Pawełek.
LO: Diaz
ŚO: Bunoza, Cleber, Kowalski
PO: Singlar, Cikos

Jak widać z powyższego, największy problem jest na środku obrony i na jej lewej stronie. Tutaj porządne wzmocnienia są niezbędne. Zważywszy, że Cleber, ze względu na wiek, będzie łapał urazy, a Kowalski i Bunoza na chwilę obecną to marny ligowy poziom. Podobnie ma się sprawa na lewej obronie, potrzebne natychmiast wzmocnienie. 2 piłkarzy

Idziemy dalej:

ŚP: Sobol, Wilk, Guła i Jirsak
LP: Pietja, Kirm, Paljic
PP: Boguś, Mały i Łobo

W kontekście polskiej ligi tylko środek prezentuje się solidnie. Piłkarze na lewej stronie jak na razie zawodzą na całej linii, również niestety Pietja, choć wydaję się być najlepszy z nich wszystkich, ale chyba tylko dzięki temu, że rozumie się z resztą drużyny. Kirm - nie wiem, co z nim jest. Paljic też na kolana nie rzucił. Ale powiedzmy, że na polską ligę powinni wystarczyć.
Jeszcze gorzej niestety prezentuje się prawa pomoc. O Łobo nie będę nic pisał, bo nie kopie się leżącego. Mały - mimo niezłego meczu w Wolbromiu - nie prezentuje formy (ani niestety umiejętności) predysponujących go do gry w pierwszej 11-tce. Boguś - opuśćmy zasłonę milczenia podobnie jak w przypadku Łobo.

Wniosek: pilnie potrzebny prawy pomocnik formatu Kalu Uche. 1 piłkarz

Został atak:

Żuraw, Rios, P. Brożek

Żuraw i Rios to typowi cofnięci, lubiący rozegrać piłkę. Liczę na nich. Pozostaje Brożek jako typowy egzekutor. Niestety, gra zbyt niestabilnie i nieprzewidywalnie. Konieczny transfer piłkarza o cechach i umiejętnościach Frankowskiego. 1 piłkarz.

Podsumowanie: Żeby skończyć rundę jesienną na przyzwoitym miejscu, potrzebujemy 4 piłkarzy. Piłkarzy, którzy będą wzmocnieniem, a nie uzupełnieniem składu. Piłkarzy, którzy swoją grą "zrobią różnice": 1 środkowy obrońca, 1 lewy, 1 prawy pomocnik i 1 napastnik.

Pocieszam się myślą, że skoro taki laik piłkarski jak ja to zauważam, zauważa to też Basałaj i jego ludzie.
Teraz tylko znaleźć odpowiednich kandydatów na te pozycje.

dziękuję za uwagę

Rozumiem że ani mecz przeciwko Azerom ani mecz przeciwko Przebojowi nie pretendują Małeckiego do gry w pierwszej 11 (oba dobre w jego wykonaniu) No to idąc twoim tokiem rozumowania, kto jest godny grać w pierwszej 11 Wisły?
Odpowiem za Ciebie - nikt:)
Bo ani Paljice, Kirmy, Boguskie, Łobo, Jirsaki, Brożki też nie mają umiejętności i formy skoro Małeci ich nie ma wg Ciebie.....
(Kolejny co to za kryterium jakości gry piłkarza uznaje, nie to co na boisku a machanie rękami?)

Jagul 31.07.2010 09:06

Mamy 3 lewoskrzydłowych i 3 prawoskrzydłowych. I dopóki któryś z nich nie odejdzie (co pewnie nastąpi najwcześniej zimą) to nie wydaje mi się, aby klub sprowadzał kolejnego skrzydłowego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl