Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Markus 06.06.2010 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 909848)
Panowie to nie chodzi o ten październik...
Wisła jest gotowa zapłacić sume odstępnego klubowi Navasa i wziąc go teraz oczywiście w granicach rozsądku, problem z jego menadzerem... Wisła przyzwyczaiła już do tego ze przy transferach nie chce płacić menadzerom... Tak było np przy próbie transferu Lewandowskiego ( plus klauzule ktore chcieli, teraz wiemy jakie)...
Chodzi o to ze on ( menadzer Navasa) chce kasy dla klubu, dla zawodnika za podpis i dla siebie...
Wisła sie na to nie zgadza bo niby czemu ma płacić menadzerowi skoro płaci za transfer, no to menadzer stwierdził ze da sie zrobić zeby był bramkarz za darmo... (a pieniądze wezmą dla siebie?) Stąd całe zamieszanie...
Ale nadal jest duza szansa ze sie dogadają, tyle tylko, ze Navas nie jest jedyna opcja...

Na całym świecie za podpisanie kontraktu menadżerzy, podobnie jak zawodnicy inkasują "odrębne" określone kwoty, wiec takie tłumaczenia są kolejnym świadectwem braku profesjonalnego myślenia w klubie. Takie są zasady i zwyczaje. Istnieje różnica między płaceniem horrendalnych sum menadżerom, a nie płaceniem ich w ogóle, bo nasi dzialacze mają takie widzimisię.

Niestety, to Wisła musi dostosowywać się do świata, a nie świat do Wisły.

WalkerLukeTS 06.06.2010 20:59

Jak z Navasem nie wypali to już wyobrażam sobie te nagłówki w prasie....aj wstyd będzie. Pozostaje nam czekać na jutro, bo podobno jutro konferencja. Może wyjaśni się choć trochę ogólna sytuacja w klubie?

saklak1906 06.06.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario69 (Post 909822)
To już nie jest śmieszne, to jest żałosne. Tylko czekam z niecierpliwością aż spełni się moja przepowiednia i zarazem życzenie, czyli wielki napis na nowej trybunie stadionu "Cupiał won!"

I co dalej? Dasz kase na transfery? Bo jakos nikogo innego chetnego do ladowania kasy w klub nie widze.

Ludzie pojawaiaja sie Tu informacje z drugiej reki, gdzies ktos cos uslyszal i robicie wielkie halo z jakiejs nie potwierdzonej sesacji. A w szczegolnosci smiesza mnie informacje o szczegolach w negocjacjach . Juz widze jak osoba odpowiedzialna za negocjacje co 20 min wychodzi do wszystkich w klubie poczawszy od sprzataczki konczac na bileterkach zdraca postepy o negocjacjach, zeby te mogly poleciec i sie pochwalic.

Grzadq 06.06.2010 21:08

Cytat:

Ludzie pojawaiaja sie Tu informacje z drugiej reki, gdzies ktos cos uslyszal i robicie wielkie halo z jakiejs nie potwierdzonej sesacji. A w szczegolnosci smiesza mnie informacje o szczegolach w negocjacjach . Juz widze jak osoba odpowiedzialna za negocjacje co 20 min wychodzi do wszystkich w klubie poczawszy od sprzataczki konczac na bileterkach zdraca postepy o negocjacjach, zeby te mogly poleciec i sie pochwalic.
A ja myślę że są tacy co wiedzą dużo więcej niż kolega saklak. A informacje nieoficjalne mają to do siebie, że nie są publikowane bo nie są pewne (czyt. mogą się zmienić) , stąd niektóre to fałszywy trop. A mimo wszystko dobrze wiedzieć jak to wygląda od strony kuchni.

For_FuN_ 07.06.2010 01:15

Jesli nie wypali z Navasem, to mamy jasny i wyrazny sygnal(kolejny po klapie z Onyszko), ze w klubie nie ma pieniazkow...nie tyle na transfer, co na pensje dla bramkarza(na odpowiednim poziomie). Ale mam nadzieje, ze to czarnowidztwo sie nie sprawdzi ;).

Pan Jotka 07.06.2010 05:37

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/byl...wiadomosc.html Jak nie Bałkany to Austria hehhehehe
Lata bidy z nędzą przed nami :/

emjot 07.06.2010 06:30

wg. DP żadnych negocjacjiw Bratysławie z Navasem nie było.
Jeden z działaczy Wisły kontaktował się ze mną jedynie telefonicznie tako rzecze pan menago.
Jeden z działaczy... no to strzelam. Jedyny który umie po angielsku/hiszpańsku to Jarosz :D

będzie śmiesznie. OJ będzie :lol:

:lol:

Sopranos 07.06.2010 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 909854)
Na całym świecie za podpisanie kontraktu menadżerzy, podobnie jak zawodnicy inkasują "odrębne" określone kwoty, wiec takie tłumaczenia są kolejnym świadectwem braku profesjonalnego myślenia w klubie.

Menadżerom płaci się za określone działania. Czyli jeśli przyprowadzi zawodnika bez kontraktu (casus Marcelo - tutaj klub zapłacił i jak widać nie miał obiekcji), jeśli menadżer nawiąże kontakt z klubem zagranicznym i "wzbudzi" u niego zainteresowanie zawodnikiem lub jeśli w kontrakcie zawodnika są stosowne zapisy o konkretnym % z transferu dla menadżera (vide casus Lewandowskiego). Natomiast nie płaci się menadżerom jeśli klub ma skautów (nie mówię tu o Wiśle) i sam wypatrzy zawodnika, a do tego we własnym zakresie przekona go do transferu.

Wszystko zależy więc od tego czy Navas został Wiśle przedstawiony przez jakiegoś menadżera (obstawiam, że tak) czy też jakimś cudem wyszperany przez osoby, które w naszym klubie są odpowiedzialne za transfery. Natomiast nie jest tak, że menadżerom płaci się zawsze, niezależnie od tego jak przebiega transfer.

bridgeburner 07.06.2010 08:18

Real odpalił mangerowi Ronaldo
bodajże 6 mln E za transfer z Manchesteru
Nie powiesz mi, że go dla nich wyszukał, nawiazał kontakt albo wzbudził zainteresowanie
Też jestem zdania , że to kretynizm
bo to w końcu manager piłkarza jest więc niech on mu płaci
ale taka jest sytuacja na rynku i albo to zaakceptujemy
albo pozotanie walka z wiatrakami

tomasz_19 07.06.2010 08:20

Kapka podobno rozmawia z Djurovskim... ciekawe co to za wynalazek...

WalkerLukeTS 07.06.2010 08:25

tomasz_19: młody, reprezentant kraju...przyda się...;)

Sopranos 07.06.2010 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 909928)
Real odpalił mangerowi Ronaldo
bodajże 6 mln E za transfer z Manchesteru
Nie powiesz mi, że go dla nich wyszukał, nawiazał kontakt albo wzbudził zainteresowanie
Też jestem zdania , że to kretynizm
bo to w końcu manager piłkarza jest więc niech on mu płaci
ale taka jest sytuacja na rynku i albo to zaakceptujemy
albo pozotanie walka z wiatrakami

Być może więc były w kontrakcie Ronaldo z Manchesterem stosowne zapisy mówiące o % dla menadżera w przypadku kolejnych transferów. Tak samo jest w przypadku Lewandowskiego i o tym wspominałem. Z Navasem zaś jest prawdopodobnie inaczej, bo piłkarzowi po prostu kończy się kontrakt, a jego menadżerowi i tak zapłacimy za ogólnie pojęte "usługi". Możemy chyba pod tym pojęciem zmieścić zarówno polecenie zawodnika klubowi jak i ewentualną interwencję agenta w FIFA w celu rozwiązania kontraktu.

Pan Jotka 07.06.2010 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos (Post 909923)
Menadżerom płaci się za określone działania. Czyli jeśli przyprowadzi zawodnika bez kontraktu (casus Marcelo - tutaj klub zapłacił i jak widać nie miał obiekcji), jeśli menadżer nawiąże kontakt z klubem zagranicznym i "wzbudzi" u niego zainteresowanie zawodnikiem lub jeśli w kontrakcie zawodnika są stosowne zapisy o konkretnym % z transferu dla menadżera (vide casus Lewandowskiego). Natomiast nie płaci się menadżerom jeśli klub ma skautów (nie mówię tu o Wiśle) i sam wypatrzy zawodnika, a do tego we własnym zakresie przekona go do transferu.

Wszystko zależy więc od tego czy Navas został Wiśle przedstawiony przez jakiegoś menadżera (obstawiam, że tak) czy też jakimś cudem wyszperany przez osoby, które w naszym klubie są odpowiedzialne za transfery. Natomiast nie jest tak, że menadżerom płaci się zawsze, niezależnie od tego jak przebiega transfer.

Tak.Kapka go wypatrzył podczas wakacji w Kostaryce :) Pilkarz ma po to managera żeby ten prowadził jego sprawy. Podstawe wynagrodzenia stanowią tzw.procenty od transferu piłkarza i od jego kontraktu(PROWIZJA).A w miedzy czasie pilkarze nie placa managerom, a korzystają z ich usług na każdym kroku. Zatem do czego zmierzam.Albo podczas transferu manager dostaje pieniądze bezpośrednio od klubu kupującego, albo piłkarz bierze pieniądze za podpis kontraktu i przekazuje managerowi. Dlatego żadne tłumaczenie w stylu: on przedstawiał lub nie-nie mają znaczenia.
Skoro wakacje i można pobajdurzyć kogo kupimy to następny gwiazdor przymierzany do Wisły: Mario Djurdjevski.I wszytsko byloby fajnie, ale koles ma ważny kontrakt i wyceniają go na 1.2 euro.Zatem jak zwykle skończy sie na strzepieniu języka i usłyszymy, że zawodnik miał za duże wymagania albo manager zły. Jesteśmy nygusami finansowymi na dzięń dzisiejszy i zastanawiam się, który to pracownik klubu puszcza takie farmazony na temat transferów.

emjot 07.06.2010 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 909938)
Tak.Kapka go wypatrzył podczas wakacji w Kostaryce :) Pilkarz ma po to managera żeby ten prowadził jego sprawy. Podstawe wynagrodzenia stanowią tzw.procenty od transferu piłkarza i od jego kontraktu(PROWIZJA).A w miedzy czasie pilkarze nie placa managerom, a korzystają z ich usług na każdym kroku. Zatem do czego zmierzam.Albo podczas transferu manager dostaje pieniądze bezpośrednio od klubu kupującego, albo piłkarz bierze pieniądze za podpis kontraktu i przekazuje managerowi. Dlatego żadne tłumaczenie w stylu: on przedstawiał lub nie-nie mają znaczenia.
Skoro wakacje i można pobajdurzyć kogo kupimy to następny gwiazdor przymierzany do Wisły: Mario Djurdjevski.I wszytsko byloby fajnie, ale koles ma ważny kontrakt i wyceniają go na 1.2 euro.Zatem jak zwykle skończy sie na strzepieniu języka i usłyszymy, że zawodnik miał za duże wymagania albo manager zły. Jesteśmy nygusami finansowymi na dzięń dzisiejszy i zastanawiam się, który to pracownik klubu puszcza takie farmazony na temat transferów.

jak to który??
maci0s albo zbymak
:lol: :lol:

koyoot 07.06.2010 09:12

Smieszne to bedzie gdy w tym tygodniu kogos zaprezentuja jako transfer do klubu, a tutaj zacznie sie radosny kwik, tych samych ludzi ktorzy dzien wczesniej uparcie zaklinali rzeczywistosc mowiac, ze nic z tego nie bedzie:).

Zeby nie bylo OT. Djurowvski? Ja jestem bardzo za. Pilkarz o charakterystyce podobnej do Stilicia.

Wynalazek... matko boska, czego wy oczekujecie, hipertransferow z Robinho na czele?

Pan Jotka 07.06.2010 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 909944)
Smieszne to bedzie gdy w tym tygodniu kogos zaprezentuja jako transfer do klubu, a tutaj zacznie sie radosny kwik, tych samych ludzi ktorzy dzien wczesniej uparcie zaklinali rzeczywistosc mowiac, ze nic z tego nie bedzie:).

Zeby nie bylo OT. Djurowvski? Ja jestem bardzo za. Pilkarz o charakterystyce podobnej do Stilicia.

Wynalazek... matko boska, czego wy oczekujecie, hipertransferow z Robinho na czele?

Tylko jedno pytanie: A za co niby mają go kupić? Piłkarzy podobnych jest do Stilica jest wielu.Ale za darmo nikt go nie da. Nie oczekujemy Robinho, Buffona, Ballacka. Oczekujemy, ze transfery beda wynikaly z przemyslanych decyzji, a nie :kto jest wolny i za darmo to wezmiemy. A poniewaz Djurovski jest do nabycia ODPLATNIE to nie wierzymy ze zobaczymy go na Wisle w najblizszym okienku transferowym.
Rozumiem, ze na koniec tygodnia wrocisz tutaj do tematu i powiesz, ze ci glupio, bo ZAKLINACZE RZECZYWISTOSCI mieli racje?

koyoot 07.06.2010 09:38

Nie nie przeprosze, ze jest mi glupio bo uwazam ze to Maci0s ze Zbymakiem beda mieli racje.

EOT.

AYALA 07.06.2010 09:56

i jak ładnie wolne bije ten Djurovski, fajnie jakby udało sie go zakontraktowac ale pewnie z 800 tyś € jak nie lepiej będzie trzeba za niego wykartkowac.

http://www.youtube.com/watch?v=dRa8_0Xa4DY

i po akcji potrafi strzelic http://www.youtube.com/watch?v=KYWGA...eature=related

misiek007 07.06.2010 10:02

brac go panowie brac go!! w kilku meczach i bylby wzmocnieniem przed pucharami nie mówiac o ekstraklasie!!

Baala 07.06.2010 10:02

Djurovski, solidny grajek, widziałem go kilka razy i wyróżniał się w swojej drużynie. Zaczął ostatnio grać w reprezentacji strzelił niedwno gola w meczu z Azerbejdzanem. Lewonożny dość mocny strzał. Jedyne co może trochę zastanawiać że dość często zmieniany jest w swoim klubie w okolicach 70 minuty, czyli z kondycja może być różnie, ale jest w miare jeszcxze młody 24 lata i może sie wyrobić. U nas powinien być pierwszy skład. Zobaczymy jak się sprawa potoczy.

Z innej beczki to sprzedarz Głowackiego, jest dla mnie bez sensu bo nawet jak przyjdzie Sadlok (którego cenie), to co to za wzmocnienia? Jeden odchodzi drugi przychodzi i dalej jest na zero, a my potrzebujemy zawodników do każdej formacji. Wymiana pokoleń, ok moge zrozumieć, ale nie w przypadku, gdy nasza kadra liczy 12 piłkarzy !!!

Z Navasem też ciekawie, płacenie managerom to normalna rzecz, to pewnie on polecił Navasa dla Wisły, a nie Wisła go sama wypatrzyła. Ten manager nie jest u nas na etacie także uważam ,że jeśli to on pokazał dla Wisły swego podopiecznego to powinien za to jednak coś dostać.Bo gdyby tego nie zrobił, to Wisła by o istnieniu Navasa pewnie nie wiedziała, a w to że ktoś od nas wypatrzył go to zwyczajnie nie wierze. To normalna praktyka w świecie piłkarskim.

snyrting 07.06.2010 10:07

Nawet gdybyśmy my wypatrzyli tego Navasa, to managerowi należą się pieniądze.

Manager jest swoistym przedstawicielem handlowym piłkarza, którego reprezentuje i tak jak w handlu tak i tutaj od dokonanej transakcji należy mu się procent.

Nie rozumiem tego całego zamieszania wokół managerów. Praca jak każda inna.

raciborzanin 07.06.2010 10:09

Cytat:

Nie ma wątpliwości, że Vojvodina zabraknie tego lata jedne z najlepszych i najbardziej doświadczonych graczy. Jednym z nich jest z pewnością Mario Đurovski. Novi Sad jest twórcą grą i zarówno mecze dla reprezentacji Macedonii, a na trybunach byli przedstawiciele Wisły. Polacy mają w sobie coś, aby zobaczyć, jak w zwycięstwo nad Đurovski Azerbejdżan (3-1) wszedł i strzelił EuroGoal pomocy, a następnie została zaksięgowana na minimalne zwycięstwo nad Rumunią.

- Jestem bardziej niż zadowolony z moich wyników w obu meczach. Nigdy nie marzyłem, że będę mieć tego rodzaju debiut Macedończyków. Rumuni, którzy grali najsilniejszym zespołem z Kivu, to całkowicie outplayed. mogę się już doczekać początku kwalifikujących się do Parlamentu Europejskiego, ponieważ Macedonia ma coś do udowodnienia - jak Đurovski w wywiadzie dla Sportu.

Polacy są zainteresowani swoje usługi ...

- Było kilka klubów i kontaktów, i wydaje się najbardziej konkretna. Dyrektor sportowy Wisły powiek obserwował obu meczach, a historia należy kontynuować przez kilka dni, gdy wrócę do Belgradu. Również, rozmawiałem z dziennikarzami z Polska, dał wywiady i zakłada się, że błędem byłoby, aby tam kontynuować swoją karierę - stwierdził Đurovski
Tutaj tak piąte przez dziesiąte z serbskich mediów -
I tu też:
http://www.mondo.rs/s171997/Fudbal/V..._za_Mrdju.html

Czytałem na forum Vojvodiny opinie, wynika z tego, że niezły grajek.

westersyl 07.06.2010 10:21

Też słyszałem pochlebne opinie na jego temat. Gościu z którym rozmawiałem powiedział mi że Vojevodina dostała za niego oferte 1,3 mln euro z Niemiec i nie zaakceptowała. Jeśli to prawda to chyba odpadamy z wyścigu o niego.
Chciałbym aby zakontraktowali takiego zawodnika ale wydaję się to trudne do zrealizowania.

willow 07.06.2010 10:25

Myślę, że w chwili obecnej maksymalna kwota jaką klub może wydać na transfer gotówkowy, to nie więcej niż 1 mln euro pod warunkiem pozyskania na prawdę dobrego, sprawdzonego gracza. Dlatego z tym Serbem nie wiązałbym większych nadziei.

Mareq 07.06.2010 10:27

Czyżby ewentualny transfer Macedończyka oznaczał definitywne przekreślenie Tomka Jirsaka ?

dawiss 07.06.2010 10:31

Moze oznaczac rowniez odejscie Sobolewskiego lub zmiane stylu gry na 4-3-3 lub 4-5-1, nikt nie wie co to oznacza, pewnie nawet sam Kasperczak nie bedzie na poczatku wiedzial, jesli podpisza z nim kontrakt...

AYALA 07.06.2010 10:33

Hristova chce Polonia Warszawa
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1726,ti...wiadomosc.html

kibicwisły1906 07.06.2010 10:34

Opcja minimum na teraz jeśli chodzi o transfery to bramkarz (x2), prawy obrońca, napastnik - w przypadku prawdopodobnego odejścia Głowackiego środkowy obrońca (x2), przydałby się skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia i ofensywny pomocnik (bramkostrzelny).....

Znaki zapytania u nas w kadrze to Jirsak, Łobodziński, Singlar (przeciągające się urazy), Kowalski etc....

fanfan 07.06.2010 10:34

Myślę że Wisła z Kasperczakiem nie zmieni ustawienia i dalej będzie 4-4-2 , Sobola raczej ten Macedończyk nie zastąpi bo to kompletnie inny typ piłkarza, jeśli przyjdzie to pewnie Wisła pożegna się z Jirsakiem i może z Mączyńskim ( jeśli przyszedłby również defensywny pomocnik a jeśli nie to Kasper będzie pewnie chciał przerobić jednego z nich na właśnie defensywnego).

Rustin 07.06.2010 10:38

W kwestii prezesa, to Basałaj już nim jest :

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rezesem_wisly/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl