![]() |
Jak ktos piłkarzom doniesie o tych deklaracjach (młotki, różańce, smoki...) to się przed wyjściem na murawe porzygają i posrają z nerw, że im nie wyjdzie... :rotfl:
|
Jeśli po 33. kolejce wskoczylibyśmy na drugie miejsce, to przyznam szczerze jestem ciekaw, czy nasi by wytrzymali presję w ostatnim meczu.
Mecz finansowo absolutnie o wszystko, o kilkanaście grubych baniek. Na wyjeździe. Zero miejsca na pomyłki, na nieudane interwencje etc. Taka presja może niestety pętać nogi. |
Masz rację lepiej oszczędzić sobie tych nerwów i zagrać w barażach ;)
|
Presja robi różnicę.
Ogladałem wczoraj Augsburg vs Dortmund. Po wtopie u siebie Bayernu (sic!!!) Dortmundowi otworzyła sie brama do majstra. Versus Augsburg, który nie rozpaczliwie, ale jednak broni się przed spadkiem. Ma duze szanse. 2/3 meczu Dortmund gra w przewadze. Dominacja, bez wiekszych efektów. Po przerwie jednak udaje się i pada gol. W tym momencie Dortmundowi podcięło nogi. Realna wizja majstra tak ich spętała, że już prawie do końca meczu rozpaczliwie się bronią przed OSŁABIONYM Augsburgiem!!!! Tam mogło paść ze 4-5 bramek dla Augsburga. Dopiero błąd pod sam koniec meczu dał szczęśliwa drugą bramke dla Dortmundu. Na kniec doliczonego czasu trzecia , gdy Augsburg już własciwie stanął. Tak, że jesli taki Bayern czy Borussia potrafią się zesrać z presji, to tym bardziej może to zrobić Ruch. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kolejność meczów 33 kolejki:
piątek 26 maja 18:00 Sandecja - Podbeskidzie 20:30 Arka - ŁKS sobota 27 maja 15:00 Resovia - Termalica 17:30 GKS K. - Ruch 20:00 Chrobry - Górnik Ł niedziela 28 maja 12:40 Wisła - Zagłębie 15:00 Odra - Chojniczanka 18:00 GKS T. - Stal poniedziałek 29 maja 18:00 Skra - Puszcza |
Niedziela?
12.40? A to nie pora na jajeczko/rosołek? |
Cytat:
|
Niestety, Skra dała d...y więc utrzymały się już wszystkie drużyny poza Odrą.
|
Trzeba będzie zrobić statystyki barażowe, ale mi się nie chce.
Tak przy okazji - statystycznie wróciliśmy do widełek, z których sezon wypadł tylko na jedną kolejkę. Póki co, wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują na to, że progiem będą w tym sezonie 63 punkty. |
Cytat:
Ale jak nawet te 3 porazki ,maja sie do tych jesiennych kompromitacji?Porazka w Głogowie,Tychach i tak dalej.... mimo wszytsko oceniajac całosc my i tak wyciagnelsimy prawie maxa z tego wszystkiego,pisze prawie bo sa 2 mecze i wszytsko moze sie zdarzyc . Co do awansu bezposredniego to gdyby Ruch nie grał derbów to pewnie raczej by wygrał a tak GKS bedzie bojowo nastawiony i gotowy na młóckę jak to w derbach.Idealna okazja dla nas.Pozatym bedziemy juz wiedzieli wszystko bo ten mecz jest w sobote, a my gramy o rosołowej porze w niedziele. P.S Coraz blizej Ekstraklasa Wisełko nasza Auu,ten kawałek tak mi sie wrył w pamiec ze w wypadku awansu az szkoda bedzie go usunać z repertuaru :lol: |
Cytat:
20/21 wygrana 6 drużyny po sezonie zasadniczym (Górnik Łęczna) z 5 ŁKS-em 21/22 wygrana 4 drużyny po sezonie zasadniczym (Korona Kielce) z 6 Chrobrym Głogów Jednym zdaniem totalny misz-masz |
Cytat:
Przyszedł Kiko i transfery, przyszła wiosna i to tutaj trzeba było zmazać plamę, gonić i szukać jak najwięcej punktów. Wiadomo, że i tak pokazaliśmy się super ale jednak te trzy porażki, każda ja wyjeździe, z górą tabeli, praktycznie mecz po meczu (mecz z porażka przeplatany wygrana) trochę bolą. |
Cytat:
|
Mysle ze w cuglach wygramy te baraze i jesli one beda (a beda na 99% i zakladam ze z 3 miejsca)
|
Analiza baraży nie ma sensu głównie przez małą ilość danych.
Jakby już się uprzec, to w 2 z 3 przypadków awansowała druzyna która oba spotkania rozgrywała u siebie. Jedynie 20/21 to był jakiś paraliż drużyn swojego boiska (w każdym z 3 meczów barażowych wygrywała drużyna gości). To jakim dla nas atutem jest własny stadion nie trzeba odpowiadać. Jeśli wygramy 100% meczów u siebie w rundzie to na pewno pobijemy jakiś klubowy rekord (lub przynajmniej wyrównamy). |
Jeśli nie bezpośrednio, to baraże koniecznie z trzeciego miejsca.
Na drugim meczu będzie 30k kibiców, tak jak wyżej wspomniano jest to nasz niezaprzeczalny atut (wg. słów Karcza dopiero na drugi mecz barażowy będzie dostępny cały stadion, pierwszy jest niepewny). |
Może na 90minut Mogiel zrobi szczegółową analizę.
|
Cytat:
Ale mi się nie chce ;) |
a czego niby ma ta analiza dotyczyć?
Ile meczy trzeba wygrać, by awansować w barażach? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Każdy będzie miał tyle samo
Między 1 a drugim meczem barażowym jest 120 godzin (ew. 118). Ten z 3 miejsca nie będzie musiał jeździć. |
Cytat:
rok temu Arka zajęła 3 miejsce i przegrała u siebie z 6 Chrobrym. Finał baraży odbył się na stadionie 4-tej Korony |
Dobrze, że sezon kończymy na wyjeździe, bo ewentualny finał baraży mógłby być na skopanej murawie jakbyśmy 3 mecze w 8 dni zagrali u siebie.
|
Cytat:
31.05. koniec remontu, odbiory będą na pewno tylko w dni robocze, to zostają 3 dni przed 1 barazem. No nie wyrobią się z tym. Full i pełna mobilizacja musi być na finał. Tu już na pewno Wisła będzie robiła naciski że wszystkch stron |
Te posty powyżej to chyba powinny być w temacie "Budowa stadionu" ,a nie "Zabawy statystyką"...
W ogóle ostatnio jak wchodzę w jakiś temat to muszę jeszcze raz go zobaczyć na górze ,bo tak to wszystko jest rozjechane ,że... |
Ciesz się, że o ogóle na tym umierającym forum są jeszcze jakieś posty:)
|
to i tak jedno z najlepiej żyjących forów z dawnych czasów, wszystkie inne zjadły social media
|
Dobra, dobra...
https://dziennikzachodni.pl/kibice-g...ar/c2-17568089 Geksa, geksa! ;) Liczę na to że "Cygany" pokażą "jaja" i raz jeszcze nam pomogą. Jak na razie szacun dla nich za dotychczasową postawę - trochę naszym rywalom już krwi napsuli. |
Ja jakos nie moge sie na social media z tematami wislackimi przestawic :-)
|
Cytat:
W tym roku w Krakowie wygraliśmy wszystkie mecze. Za to na wyjeździe przegraliśmy z Puszczą, Ruchem i ŁKSem. |
Jeśli zajęlibyśmy 3 miejsce i nie wygrali tych dwóch meczów u siebie to...
Wiem, że to sport, wiem, że presja zrobi swoje ale po takim sezonie, po tej serii z początku rundy, po tych wszystkich meczach u siebie wygranych, po tym na jakiej fali jesteśmy, gdybyśmy w takim momencie dali dupy to idealnie wpisałoby sie w ten obraz nieudacznictwa, który z nami jest od rządów trio. |
Cytat:
Również z Puszcza już raz udało się wygrać po dogrywce i karnych. Jest to zawsze dodatkowe doświadczenie tej ekipy. Wymarzona opcja dla nas to wg mnie Stal w 1 meczu oraz Puszcza która po dogrywce wygrywa z TBB. Mamy z nimi spore rachunki do wyrównania. |
Cytat:
Co do naszej ławki, to nie jest tak kolorowo. Wejście Młyńskiego, Szywacza, Colleya to natychmiastowy drastyczny spadek jakości. Zwłaszcza dwóch pierwszych jest tylko na papierze, absolutnie nic nie wnoszą do gry. Młyńskiemu to się chyba nawet nie chce biegać, wywalenie z osiemnastki nic nie pomogło. Zamiast powalczyć o nowego pracodawcę (bo u nas jest już raczej skreślony) gra na alibi i bezmyślnie fauluje. Nie rozumiem tego człowieka... Jeśli Mula i Cisse się nie wyleczą gramy z jednym skrzydłem. |
Cytat:
|
Cytat:
Dla nas z obecnej perspektywy skład który wtedy wyszedł to nie były rezerwy. To były głębokie rezerwy. |
Cytat:
Realia są takie że tamten mecz był bez przełożenia na ligę, Puszczę wynik walił. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl