Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Pastor777 21.08.2008 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 588959)
Dla mnie dobry menadżer to nie taki co kupuje 3 piłkarzy za 1,5 mln do pierwszej jedenastaki ale taki co kupuje:
2 piłkarzy takich jak Drzymała wyciągnął ze Znicza Majewskiego czy tego Jodłowca
2 piłkarzy takich jak Majewski czy Jodłowiec kiedy kosztowali jeszcze 400tys Euro.
1 piłkarza za 1mln Euro od razu do 1 składu

Muszę przyznać, że mądrze prawisz:)

Nasza 11 powoli się wypala i kiedy dorosną młodzi zdolni z Lecha i Legii, a nasi przejdą na zasłużoną emeryturę, Wisła obudzi się z ręką w nocniku i znów będzie "palenie czarownic" i szukanie winnych (jak zwykle), a Ci od dawna są już obecni w naszym klubie (nie wiem czy chodzi o Radę Nadzorczą, Dyrektora sportowego, czy kogokolwiek innego, ale ich krótkowzroczność mnie zabija...).

Daniel Alves 21.08.2008 16:53

Dokładnie. Wisły nie stać na transfery takich piłkarzy jak Nei. Mamy za starą kadrę żeby wzmacniać się w ten sposób. Nie wiadomo jak Nei by grał za 2 lata bo nie wszyscy piłkarze dobrze znoszą wiek. Np. Żurawski moim zdaniem się popsuł.
Bednarz moim zdaniem zachowywał się tak jakby Wisła była hegemonem i kogokolwiek i za ile by nie kupił to może wyjść to tylko na plus.
A tym czasem Wisła ma wielkie dziury nawet w stostunku do Lecha.
Przykładowo Lech na prawej obronie ma 24 latków Kikuta i Wojtkowiaka którzy będą tylko lepsi. A my?
W środku pomocy Wisła ma Jirsaka 24 lata, a Lech Murawskiego Stilica Bandrowskiego Iniaca. Lech ma pomoc na 4 lata i nikogo nie muszą wymieniać. A my?
Paradoksolnie nie boję się tylko o bramkę, stopera(moim zdaniem Diaz ma poziom jak na MP), lewego obrońcę(bo w lidze lepszego niż Brożek ciężko znależć), prawą pomoc(bo jest Boguś i Łobo, nie gorsi niż legioniści czy lechita).
Ale nawet w ataku mamy tylko Brożka(który odjedzie) a Lech ma już 25 letniego Regnifo który będzie jeszcze lepszy i nie ma ciśnienia żeby odszedł i Lewandowskiego.
Działania Bednarza uważałem za ciekawe dopóki odmładzał zespół. Ale w tym okienku była szansa. Jakbyśmy od razu zaatakowali Jodłowca tak jak Lech Arboledę to już byśmy mieli jednego piłkarza więcej do walki. Nie było pomysłu w działaniach Bednarza. Poza tym gość jednak zszedł ze szlaku Jirsaka(zwariował? bo co to był za pomysł ze sprowadzaniem Krzynówka Agaliego? jak na CL i tak marne szanse).
Polityka Bednarza to wydać dużo na dziadów, dochłapać się do CL i się zwróci. A tym czasem przecież można wydać dużo ale niekoniecznie na dziadów i też sie dostaniemy może o ile będzie szansa w losowaniu.

Mój apel jednak jest taki. W transferach stawiajmy na młodzież i piłkarzy upatrzonych. Póki możemy sobie na to pozwolić. Potem będzie trzeba się doraźnie ratować nerwowymi ruchami, a przecież nam manna z nieba nie skapnie.

W Bednarzu nie podoba mi się to że jednak wydaje mi się że jego serce dla Wisły nie bije. Rok upłynął. A on dalej wygląda mi na zwykłego najemnika co stara się tylko w miarę dobrze wypełniać swoje obowiązki za dużą kasę, żeby nie utracić posady. Zrobi wszystko żeby tej fuchy nie stracić bo jak to powiedział musi płacić podatki. Takie wrażenie osobiście odniosłem po wywiadzie w C+. Jakby gość uważał że styl Wisły wynika tylko z kasy. A jednak Wisła ma swój styl panie Bednarz.

O ile Mielcarskiego oceniam gorzej pod względem transferów, to jednak jego serce biło dla Wisły i chciał dobrze. Jego transfery miały przynajmniej jakąś duszę.
Boję się żeby nie stało się tak jak w Legii. Tam kasy pompowane jest dużo. A jednak te transfery nie mają serca i w efekcie Legia to klub najemników. Poza tym jak to ujął Bednarz Wisła za niego kupuje okazyjnie. On nie prowadzi długich negocjacji, nie poluje na piłkarza tylko robi łapankę. Jest okazja na dobrego piłkarza to go bierze.
Obawiam się że nie jest to pomysł na Wisłę i niech Bednarz lepiej jedzie już do domu jak nie umie podejść do Wisły inaczej niż do zwykłego klubu z wysokim budżetem.

flamengista 21.08.2008 17:13

Kokoszka mówiąc w wywiadzie, ze był "wolnym piłkarzem", miał chyba na myśli to że wolno myśli. I sprawia mu to poważne problemy.

Poważnie martwię się o psychikę naszego reprezentanta. Ten chłopak potrzebuje chyba pomocy psychologa, a być może nawet psychiatry.

Dowody? Proszę:

Cytat:

Byłem wolnym zawodnikiem, pojawiło się kilka ofert, wybrałem Włochy
Wniosek: działaczom Empoli przedstawił się jako wolny zawodnik, więc to nie ich problem. Wolny zawodnik = taki, za którego się nie płaci ani jednego euro. Skądinąd Kokos nigdzie nie mówi, że wykupił swój kontrakt z Wisły. Nawet przy nie najwyższych poborach jest to spora suma i nie wiadomo skąd miałby wziąć na to pieniądze.

Cytat:

Empoli twierdzi, że transfer jest zgodny z przepisami
Jasne że tak. Bo szanowny Pan Kokoszka powiedział im, że jest wolnym zawodnikiem. Dlaczego mają nie wierzyć dorosłemu człowiekowi, reprezentantowi Polski?

Cytat:

Nie mogę grać oficjalnych meczów. Jak certyfikat nie przyjdzie, straci na tym Wisła, straci Empoli, straci Kokoszka i - co najgorsze - straci reprezentacja
Ta wypowiedź świadczy o tym, że chłopak nie rozumie co się dzieje. Widać też, jak sodówka mu uderzyła do głowy. On się martwi, że Don Leo sobie bez niego - Kokoszki nie poradzi. Cały Naród zacznie teraz błagać Wisłę - dla dobra biało-czerwonych, puśccie chłopaka! :lol:

Na całej sprawie traci tylko i wyłącznie Kokoszka. Jak konflikt nie zostanie szybko rozstrzygnięty, nie będzie nigdzie grał i szybko o nim wszyscy zapomną. Napoli, Wisła i Benhakker.

Z wywiadu wynika tyle, że Kokos:
1. Empoli przedstawił się jako zawodnik z kartą w ręce - a więc darmowy. Nie jako zaowdnik, którego trzeba wykupić w ramach Webstera;
2. Włosi skwapliwie skorzystali z okazji, nie wnikając w szczegóły (my w sprawie Thwaite'a też nei mieliśmy skrupułów)
3. Wisła jak na razie nie dostała żadnych pieniędzy - nawet tych wynikających z Webstera. Stąd brak reakcji ze strony Zarządu, bo na razie nawet nie ma na co reagować. Skoro nawet formalnie Kokoszka nie wykupił kontraktu, to nie ma na razie nawet mowy o sporze o certyfikat. Niby jakim cudem ma być wydany?
4. Głupota zawodnika jest przerażająca. Ale po przypadku Garguły nie powinno to dziwić. Nasi zawodnicy nie wiedzą, jakie papiery podpisują. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało że faktycznie podpisał klauzulę o podwyżce zarobków.

Borinho 21.08.2008 17:15

Ja powiem tylko tyle bez Brożka nie ma gry ofensywnej dziś , nie wyobrażam sobie że odejdzie a nie kupią następcy przed jego odejściem !!!!

Popatrzcie jak posypał się atak jak odszedł Żurawski a zaraz później Frankowski , Brożek potrzebował 2 lat żeby okrzepnąć , a wynalazki typu Kryszałowicz to były nie porozumienia w efekcie 2 lata bez mistrzostwa Polski . Z całym szacunkiem dla Małeckiego , Niedzielana , Boguskiego ale snajperami to oni nie są i nigdy nie bedą !!!

Lemur 21.08.2008 17:45

Polityka transferowa Wisły w tym okienku jest tak beznadziejna, że aż brak słów, aby ją należycie skomentować.

Zero wzmocnień, tylko sprzedaże i osłabienia, zaledwie jeden nowy piłkarz nie na najpotrzebniejszą pozycję (Singlar), brak inwestowania w cokolwiek, kompletne ignorowanie kadrowych próśb i ocen trenerów...I mimo to, dalej brak jakichkolwiek ruchów w stronę poprawy bazy, scoutingu etc.

Dziwię się, że tak traktowany Skorża nie podał się jeszcze w geście protestu do dymisji, bo gdy najdalej w październiku-listopadzie boleśnie zapłacimy za dzisiejszą głupotę Rady Nadzorczej - w której wyraźnie zasiadają osoby mające taki sam kontakt z rzeczywistością jak Kokoszka, o takiej samej zdolności do jej oceniania - wtedy "góra" znając życie właśnie ze Skorży będzie chciała zrobić kolejnego kozła ofiarnego.

To okno transferowe jest w Wiśle najgorsze od lat.Szkoda, że niektórzy zobaczą to dopiero za parę tygodni/miesięcy, dopiero po fakcie, gdy już mleko się wyleje i strat się nie da naprawić.

jasnyGwint 21.08.2008 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 589382)
Kokoszka mówiąc w wywiadzie, ze był "wolnym piłkarzem", miał chyba na myśli to że wolno myśli. I sprawia mu to poważne problemy.

Poważnie martwię się o psychikę naszego reprezentanta. Ten chłopak potrzebuje chyba pomocy psychologa, a być może nawet psychiatry.

...

4. Głupota zawodnika jest przerażająca. Ale po przypadku Garguły nie powinno to dziwić. Nasi zawodnicy nie wiedzą, jakie papiery podpisują. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało że faktycznie podpisał klauzulę o podwyżce zarobków.

A to się zdziwisz jeśli się okaże, że jednak to Wisła i jej prawnicy dziwnym trafem po raz kolejny się pomylili.

flamengista 21.08.2008 17:56

Przecież ja nie wykluczam, że Kokos może mieć rację. Dziwi mnie tylko, na co czeka. Przecież przepis jest precyzyjny. Wykupuje się swój kontrakt i już. Gdyby wszystko było ok, to by się wypowiedział w mediach: wpłaciłem na konto Wisły odpowiednią kwotę, wypowiedziałem umowę - a teraz czekam na kartę. Skoro tego nie mówi, coś pewnie jest nie po jego myśli.

Niemniej poraża mnie buta samego piłkarza. Nic jeszcze nie osiągnął, a już wypowiada się tak jakby bez niego kadra miała się zawalić.

BTW: jedyną poszlaką (na razie słabą) świadczącą, że coś może być na rzeczy są pogłoski o zdymisjonowaniu Bednarza. O ile Cupiał toleruje zastój transferowy (bo sam transfery blokuje) - to odpuszczenia Kokosa na pewno by nie pochwalił.

LooNatyk 21.08.2008 19:08

To nie takie hop siup, chyba nawet jak wplaci kase to nei bedzie to tak z marszu. Z wypowiedzi ludzi z ekstraklasy, ktore gdzies czytalem, wynika, ze byl dopiero jeden taki precedens i na razie sprawy takie rozpatrywane sa oddzielnie i nie z automatu.

Czyli nawet jakby wplacil(a czego najpewniej nie zrobil), to i tak nie jest to automatycznie zalatwiane i sprawa musi byc odpowiednio rozpatrzona przez odpowiednie organy.

pawelos84 21.08.2008 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 589406)
Przecież ja nie wykluczam, że Kokos może mieć rację. Dziwi mnie tylko, na co czeka. Przecież przepis jest precyzyjny. Wykupuje się swój kontrakt i już. Gdyby wszystko było ok, to by się wypowiedział w mediach: wpłaciłem na konto Wisły odpowiednią kwotę, wypowiedziałem umowę - a teraz czekam na kartę. Skoro tego nie mówi, coś pewnie jest nie po jego myśli.

Niemniej poraża mnie buta samego piłkarza. Nic jeszcze nie osiągnął, a już wypowiada się tak jakby bez niego kadra miała się zawalić.

BTW: jedyną poszlaką (na razie słabą) świadczącą, że coś może być na rzeczy są pogłoski o zdymisjonowaniu Bednarza. O ile Cupiał toleruje zastój transferowy (bo sam transfery blokuje) - to odpuszczenia Kokosa na pewno by nie pochwalił.

Kokos omamiony grą w pierwszym składzie kadry zachował się żenująco. Mimo wszystko coś Wiśle zawdzięcza, tutaj na niego postawion, tu go wypromowano, dano mu szansę gry. Taki Dudka jaki nie był, to jednak pokazał klasę. Nie skorzystał z prawa Webstera i dzięku niemu Cupiał zarobił sporo kasy. A Kokoszka miał w dupie to, że tutaj dostał szansę, że miał możliwość gry w PUEFA czy kadrze. Był rezerwowym bo byl słabszym od Clebera i Głowy, ale miał mozliwosć za rok czy dwa gry w pierwszym składzie. Nie chciał czekać, jego problem.

czesiu 21.08.2008 21:34

Orange Sport poinformował, że Portsmouth jest zainteresowane sprowadzeniem Brozia. Właścicielem klubu jest syn właściciela Beitaru, który zarekomendowal Brozia. 3 mln E to grosze dla takiego klubu więc...
Peter Crouch sobie raczej nie pogra. :D
W Wiśle może zrobić się mega problem w ataku.

prezes85 21.08.2008 21:50

za 3 mln euro go teraz nie sprzedadza
wart jest w tym wieku conajmniej 5

czesiu 21.08.2008 21:55

Bednarz poinformował publicznie, że klub chce uzyskać kwotę 3 mln E. więc nie ma co licytować.

Pablo84 21.08.2008 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemur (Post 589399)
Polityka transferowa Wisły w tym okienku jest tak beznadziejna, że aż brak słów, aby ją należycie skomentować.

Zero wzmocnień, tylko sprzedaże i osłabienia, zaledwie jeden nowy piłkarz nie na najpotrzebniejszą pozycję (Singlar), brak inwestowania w cokolwiek, kompletne ignorowanie kadrowych próśb i ocen trenerów...I mimo to, dalej brak jakichkolwiek ruchów w stronę poprawy bazy, scoutingu etc.

Dziwię się, że tak traktowany Skorża nie podał się jeszcze w geście protestu do dymisji, bo gdy najdalej w październiku-listopadzie boleśnie zapłacimy za dzisiejszą głupotę Rady Nadzorczej - w której wyraźnie zasiadają osoby mające taki sam kontakt z rzeczywistością jak Kokoszka, o takiej samej zdolności do jej oceniania - wtedy "góra" znając życie właśnie ze Skorży będzie chciała zrobić kolejnego kozła ofiarnego.

To okno transferowe jest w Wiśle najgorsze od lat.Szkoda, że niektórzy zobaczą to dopiero za parę tygodni/miesięcy, dopiero po fakcie, gdy już mleko się wyleje i strat się nie da naprawić.

Siła wyższa.Coż zrobić?Żalem nic nie zdziałasz, więc po co sobie psuć humor?
Poza tym Rada Nadzorcza nie jest organem zarządzającym a tylko nadzorującym.Ona reprezentuje Cupiała i jego pomysły, więc nie miej znów do niej jakichś wielkich pretensji.Jak już coś, swoje żale kieruj do Bogusia.

Charlie 21.08.2008 21:57

Jakoś jestem dziwnie spokojny, że Wisła nie sprzeda Brożka w tym okienku, zwłaszcza, że sam Paweł nie pali się do opuszczenia Krakowa. Z drugiej strony ciekawe kogo byśmy dostali w miejsce Brożka. A może Cupiał uznałby, że nie ma po co kupować następcy, w końcu jest Kmiecik :P

czesiu 21.08.2008 22:08

Jeśli Portsmouth złoży ofertę (3 mln E) to Brozio powinien wykorzystać okazję, bo druga taka oferta z Premier League może się nie pojawić.
A co do ceny to zmienić ją może jedynie licytacja a na nią sie jakoś nie zanosi.

|Q| 21.08.2008 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 589590)
Jeśli Portsmouth złoży ofertę (3 mln E) to Brozio powinien wykorzystać okazję, bo druga taka oferta z Premier League może się nie pojawić.

Lepiej być gwiazdą i walczyć o puchary niż siedzieć na trybunach... Niestety Paweł nie jest lepszy niż Defoe i Crouch.

Pablo84 21.08.2008 22:10

Za 5 mln to niech sprzedają go tu i teraz.Gdyby się udało to byłby interes życia :D.Tyle że, wcale bym się nie zdziwił gdyby po tym transferze Skorża się w****ił i trzasną drzwiami :D

westersyl 21.08.2008 22:23

Cytat:

A co do ceny to zmienić ją może jedynie licytacja a na nią sie jakoś nie zanosi.
Jeśli Portsmouth kupi Brożka to o obronie tytuły będziemy mogli zapomnieć. Chyba nie sądzicie, że posiadamy jakąś alternatywę ? Zresztą znamy już ten scenariusz, na pewno nie doszło by do reinwestycji tej kwoty nawet w niewielkim stopniu.

Na jaki adres to wysłać ? :P
http://pl.youtube.com/watch?v=pHXhzF3VJXw

Turcy pod kometami się trochę "speszyli" jak widać :D

arti 21.08.2008 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 589572)
Bednarz poinformował publicznie, że klub chce uzyskać kwotę 3 mln E. więc nie ma co licytować.

może ten łysy ..... wreszcie by poinformował kogo kupił. bo sprzedać wybijającego się zawodnika za niewysoką cenę to każdy głupi potrafi.
poza tym od angielskiego klubu możnaby pokusić się o więcej pieniędzy niż te 3, więc w ogóle takie rozgłaszanie, że chcemy 3 to sabotaż moim zdaniem.
a w ogóle to 3 czyli w domyśle za 2,5 też pójdzie...
tylko, że w przypadku sprzedaży PB w jednej chwili jesteśmy na poziomie Cracovii.

s2pac 21.08.2008 22:51

ale jeśli go sprzedamy to kogo kupimy? pewnie nikogo! będziemy mieli w ataku tylko Niedzielana,który jeszcze nie ma tej formy co kiedyś i Dawidowskiego ( atak dwóch starszych panów? )
Gdybyśmy go sprzedali musielibyśmy kupić.. nie wiem Jańczyka? Janoszke? Wziąść spowrotem Cwięlonga? Nie wiem naprawdę nie mam pomysłu jakby to mogło wyglądać bez Pawła..

Colin 21.08.2008 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 589569)
za 3 mln euro go teraz nie sprzedadza
wart jest w tym wieku conajmniej 5

Poza tym trzeba patrzeć na kurs euro, który regularnie traci do złotówki, a przecież budżet ustalamy w złotówkach i w tej walucie spłacamy dług Cupiałowi. 1 euro to już nie 4 zł jak kilka lat temu kiedy Wisła robiła głośne transfery z klubu. 1 euro stoi teraz około 3.1 zł a to jest już duża różnica. Jak dla mnie Wisła powinna usiąść do rozmów rządając kwoty 5 mln euro i ewentualnie targować się maksymalnie do kwoty 4 mln euro.

Trzeba sobie uświadomić, że nie ma kompletnie sensu robić takiego transferu, jeśli tracąc najlepszego snajpera, króla strzelców, klub porządnie nie zarobi.

Druga sprawa jest taka, żeby klub się w końcu opamiętał i przeprowadził transfery do klubu.

tragez88 21.08.2008 23:26

wg mnie Wisła jest zbyt mocno uzależniona od TF... Jak ktoś słusznie podał wcześniej w RN zasiadają ludzie ściśle związani z TF, którzy klub Wisła traktują czysto biznesowo, przez co w dużej mierze blokują jego rozwój sportowy... w takiej sytuacji wcale mnie nie zdziwi jak sprzedany zostanie Brożek za 2-3 mln ojro a Wiśle pozostanie walka z Odrami i Górnikami o środek tabeli

Pablo84 22.08.2008 06:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 589610)
może ten łysy ..... wreszcie by poinformował kogo kupił. bo sprzedać wybijającego się zawodnika za niewysoką cenę to każdy głupi potrafi.
poza tym od angielskiego klubu możnaby pokusić się o więcej pieniędzy niż te 3, więc w ogóle takie rozgłaszanie, że chcemy 3 to sabotaż moim zdaniem.
a w ogóle to 3 czyli w domyśle za 2,5 też pójdzie...
tylko, że w przypadku sprzedaży PB w jednej chwili jesteśmy na poziomie Cracovii.

Dopisz "Twoim zdaniem", bo po co zaklinać rzeczywistość?:rotfl:

AYALA 22.08.2008 07:44

Cenie Brozia ale obawiam sie że premiership to chyba zbyt ciężka liga dla polskich zawodników ( no może poza bramkarzami).Myśle że Paweł powinien poczekać na oferte najpierw z Bundesligi bo Anglia to chyba zbyt głeboka woda.
Co do tych 3 milionów Euro to chyba jest to maksymalna kwota za jaka moga kupić Polaka Anglicy , więcej to chyba tylko Rosyjskie kluby płaca.Kiedyś Spartak oferował za Żurawia po meczach z Schalke okragłe 5 baniek i chyba tylko kluby ze Wschodu moga zapłacić takie kwoty jakie Wy tu podajecie

szabla19 22.08.2008 08:11

W chwili obecnej nie wyobrażam sobie żeby Brożek gdziekolwiek odszedł! Tylko Wisła!

flamengista 22.08.2008 09:07

Przecież i tak wiadomo, że:
1. Brożek nie poradzi sobie za granicą.
2. Mimo to wyjedzie - wcześniej czy później. U nas dostaje 300 tys. Euro, w takim Portsmouth min. 600 tys. Posiedzi 2 lata na ławie - dostanie tyle co 4 lata u nas. Potem wróci do Polski i gdzieś znajdzie pracę. Być może nawet u nas. I tak mu się to kalkuluje!
3. Cupiał Brożka sprzeda, bo chce by klub spłacał zobowiązania wobec Tele-foniki
4. Nikogo w miejsce Brożka nie pozyskamy - bo Cupiał stwierdzi, że są Niedzielan, Dawidowski, Małecki, Ćwielong i Kmiecik

Wiem, że to nie ma żadnego sensu, ale w poczynaniach BC często tego sensu nie ma. Powinniśmy się do tego przyzwyczaić

Przy okazji: czy jest taki zawodnik, który mógłby zastąpić Brożka? Za max 1 mln Euro i gotowy grać za 300 tys. rocznie w polskiej lidze?

Ja widzę tylko jednego, lekko naciąganego kandydata. Gra obecnie w Larissie.

Daniel Alves 22.08.2008 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 589699)
Przecież i tak wiadomo, że:
1. Brożek nie poradzi sobie za granicą.
2. Mimo to wyjedzie - wcześniej czy później. U nas dostaje 300 tys. Euro, w takim Portsmouth min. 600 tys. Posiedzi 2 lata na ławie - dostanie tyle co 4 lata u nas. Potem wróci do Polski i gdzieś znajdzie pracę. Być może nawet u nas. I tak mu się to kalkuluje!
3. Cupiał Brożka sprzeda, bo chce by klub spłacał zobowiązania wobec Tele-foniki
4. Nikogo w miejsce Brożka nie pozyskamy - bo Cupiał stwierdzi, że są Niedzielan, Dawidowski, Małecki, Ćwielong i Kmiecik

Wiem, że to nie ma żadnego sensu, ale w poczynaniach BC często tego sensu nie ma. Powinniśmy się do tego przyzwyczaić

Przy okazji: czy jest taki zawodnik, który mógłby zastąpić Brożka? Za max 1 mln Euro i gotowy grać za 300 tys. rocznie w polskiej lidze?

Ja widzę tylko jednego, lekko naciąganego kandydata. Gra obecnie w Larissie.

1. Może sobie poradzić
2. Powinien wyjechać jeżeli dostanie taką propozycję jak Żurawski. Np. 1 mln Funtów rocznie. Wtedy mu się opłaca. Dla względów sportowych jak dla mnie Wisła to dla niego najlepsze miejsce. W dobrych ligach jak Hiszpańska czy Włoska może sobie nie poradzić. Francuzka wcale nie jest taka ciekawa(Dudka tam się wcale dużo nie nauczy), a z Angielskiej nie dostanie propozycji. Jedyne ligi gdzie można zarobić to Szkocka(czołówka) Rosja Turcja Grecja w jego przypadku. Mam nadzieję że do tego czasu jak będzie chciał zarabiać będziemy mu mogli zaoferować jeszcze wyższy kontrakt.
3. Cupiał nie spłaca żadnych zobowiązań! Wybij to sobie z głowy raz na zawsze bo siejesz zamęt. Po prostu z budżetem 30mln złotych nie stać nas na duże trasnfery, a pieniądze ze sprzedaży wchłania ten budżet.
4. Może tak być. Tyle że Niedzielan byłby w stanie zastąpić Brożka gdyby grał tak jak przed kontuzją.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 589553)
Orange Sport poinformował, że Portsmouth jest zainteresowane sprowadzeniem Brozia. Właścicielem klubu jest syn właściciela Beitaru, który zarekomendowal Brozia. 3 mln E to grosze dla takiego klubu więc...
Peter Crouch sobie raczej nie pogra. :D
W Wiśle może zrobić się mega problem w ataku.

Bednarz tak powiedział bo podobno w nowym kontrakcie jest taka niska klauzula. Tak mówili w Canal plus bodajże. Więc jak widać wcale ten Bednarz nie jest dobrym dyrektorem sportowym jak wpisuje takie niskie klauzule przy takim kursie Euro. 4 miliony to była by ok klauzula. 12 mln złotych za tyle zawsze sprzedawaliśmy takich piłkarzy.

mateuszFCOlkusz 22.08.2008 10:10

Tak mozna bez końca gdybac poradzi sobie - nie poradzi dowiemy sie jak odejdzie (mam nadzieje ze nie predko) moze byc tak jak napisał Flamengista a moze byc tak ze przejdzie do sredniaka we Włoszech czy Hiszpanii i zostnie tam gwiazda. wszyscy wiemy ze Brozio ma nosa do bramek tak ze ja bym sie nie zdziwił jak by mu sie udało. Szkoda zeby skończył jak wiekszość naszych napadalców na zachodzie

sandbender 22.08.2008 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez |Q| (Post 589592)
Lepiej być gwiazdą i walczyć o puchary niż siedzieć na trybunach... Niestety Paweł nie jest lepszy niż Defoe i Crouch.

he, he. To co Portsmouth wtopiło na tym transferze to ich. Crouch to najbardziej przereklamowany piłkarz angielski, którego jedyną zaletą jest wzrost. Nie da się z nim grać dołem bo by się połamał. Jak tylko sedziowie przestaną do niego podchodzić jak do gwiazdy to zaraz 50% jego wyskoków bedzie odgwizdywana jako faul z powodu notorycznego opierania sie rękoma na barkach przeciwnika.

Paweł, gdyby sie zaaklimatyzował, to by Croucha posadził na ławie. Lepiej mieć dóch niskich, szybkich, zwinnych i grających kombinacyjnie napastników, zamiast wysopkiego drewna.

pawelos84 22.08.2008 11:20

Przedewszystkim Brożek musi znać dobrze język angielski. To jest zawsze największa bariera nawet dla dobrych piłkarzy. Siedzieć w szatni i słuchać bełkotu ktrórego nie rozumiesz, nie jest za fajnie. Umiejętności ma by być napastnikiem klasy takiego Woronina czy Defoe, ale potrzeba on ma trudniej od Anglików.

John1906 22.08.2008 11:43

Tylko ze jak u nas nie wyjdzie mu jeden czy dwa mecze to w trzecim i tak zagra a jak na zachodzie(Anglia,Holandia itd.) nie wyjdzie mu jeden czy drugi mecz to nie zagra przez kolejnych dziesięć, po dziesięciu meczach na ławie straci pewność siebie itd. jego kariera potoczy sie jak wszystkich polskich napastaników na zachodzie np.Zurawski,Matusiak,itd. takie moje zdanie... obym sie mylił :P

pawelos84 22.08.2008 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 589805)
Tylko ze jak u nas nie wyjdzie mu jeden czy dwa mecze to w trzecim i tak zagra a jak na zachodzie(Anglia,Holandia itd.) nie wyjdzie mu jeden czy drugi mecz to nie zagra przez kolejnych dziesięć, po dziesięciu meczach na ławie straci pewność siebie itd. jego kariera potoczy sie jak wszystkich polskich napastaników na zachodzie np.Zurawski,Matusiak,itd. takie moje zdanie... obym sie mylił :P

Dokładnie tak jest. Tam jak napastnik nie strzela 10 bramek w sezonie (jak Wichniarek) to siedzi na ławie. Przekonał się o tym rok temu Jeleń, Matusiak, czy też Smolarek.

St@chu 22.08.2008 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelos84 (Post 589816)
Dokładnie tak jest. Tam jak napastnik nie strzela 10 bramek w sezonie (jak Wichniarek) to siedzi na ławie. Przekonał się o tym rok temu Jeleń, Matusiak, czy też Smolarek.

Z tym Jeleniem to akurat zły przykład, bo on przez jakiś czas nie grał przez kontuzje, a tak to jest wystawiany w pierwszym składzie...

Akurat jakby się tak zastanowić to Francja byłaby najlepszym kierunkiem dla Brożka. Nie jest to taka trudna liga, a dużo łatwiej się wybić wyżej...

pawelos84 22.08.2008 12:53

Anglia jest o tyle dobrym kierunkiem dla Brożka, że tam jest tyle meczy, że napewno sobie pogra...

John1906 22.08.2008 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelos84 (Post 589860)
Anglia jest o tyle dobrym kierunkiem dla Brożka, że tam jest tyle meczy, że napewno sobie pogra...

nie zgadzam sie nie tacy piłkarze sobie w Anglii nie poradzili...
zdecydowanie Francja lepsza na początek

kubawislak 22.08.2008 13:29

Dokładnie Anglia to cholernie trudna piłka, najlepiej Francja, może Holandia, może Portugalia. Z tych lig powinien wybierać Paweł. Niwch absolutnie nie popełnia błędu Matusiaka.

leyzer87 22.08.2008 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 589881)
Dokładnie Anglia to cholernie trudna piłka, najlepiej Francja, może Holandia, może Portugalia. Z tych lig powinien wybierać Paweł. Niwch absolutnie nie popełnia błędu Matusiaka.

Dobrze życzę Pawłowi, ale pamiętajmy, że od angoli dostaniemy najwięcej kasy.

Bronex 22.08.2008 14:26

Paweł Brożek pogra w Wiśle rok,dwa. Nie sądzę ,że będzie skłonny powtórzyć wariant odejścia Maćka Żurawskiego chociaż w niektórych wypowiedziach Paweł nawiązuje do tego przykładu. Przede wszystkim cieszy to ,że wreszcie zaczął grać i strzelać na miarę oczekiwań. Dobrze ,żeby ta dobra tendencja w jego przypadku się utrzymała. Z każdym meczem ten piłkarz będzie się stawał coraz lepszy. Jeśli miałby już odchodzić to w moim przekonaniu najkorzystniejsze dla niego i dla Wisły byłoby przejście do dobrego klubu z Rosji. Dlaczego? Liga rosyjska jest bardziej przystępna. Nawet jeśli ktoś ma kilka słabszych występów nie jest z góry skreślany. To bardzo pomaga zawodnikom. Przy okazji Wisła mogłaby zarobić na pewno bardzo interesujące pieniądze, które i tak by się nie przełożyły na wzmocnienia. Po odejściu Brożka zdecydowanie będą pewnie lansowani zawodnicy młodzi z wiślackiego chowu.

Czy ktoś wie jak się przedstawia sprawa z Adasiem Kokoszką? Kurde czytałem taki mały wywiadzik z nim ostatnio i wywnioskowałem ,że chłopak jest pewny swego , sra na Wisłę , śpi z Beenhakkerem i że jeśli certyfikat nie wpłynie na czas i nie będzie mógł pykać w Serie B regularnie to cały wszechświat tę stratę boleśnie odczuje. Zastanawia czy ktoś z klubu się na ten temat wypowiadał..? Coś mnie chyba ominęło?? Odniosłem też wrażenie ,ze władze Empoli to chyba postrzegają Kokoszkę jako wolnego zawodnika.

AYALA 22.08.2008 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 589894)
Dobrze życzę Pawłowi, ale pamiętajmy, że od angoli dostaniemy najwięcej kasy.

oj tu sie chyba mylisz, najwięcej kasy za Brożka to moga zapłacić Rosjanie.Anglicy więcej niż 3 bańki nie dadzą za Polaka.
dzisiaj zadecyduje sie przyszłość Hernaniego, jak zwykle nie trafi on do Wisły ale najpewniej do Legii gdyż dziś ma zapaść decyzja właściciela Legii o jego transferze.Cena za Brazylijskiego stopera to ok 350 tyś Euro.

Coolpick 22.08.2008 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legia.net
Hernani nie trafi do Legii Jak informowaliśmy wcześniej dziś miała zapaść decyzja o tym czy właściciele Legii przeznaczą dalsze środki finansowe na wzmocnienia. Od tego było uzależnione to czy Hernani trafi na Łazienkowską. Decyzja już zapadła i nie zostaną uruchomione dodatkowe fundusze na transfery. Tym samym Hernani nie trafi do Legii. Działacze Korony dogadali się już w sprawie transferu z Lechią Gdańsk. Pozostały do uzgodnienia jedynie warunki kontraktu piłkarza.

Korona żądała za Hernaniego 350 tys. euro, ale zmniejszyła swoje oczekiwania finansowe. Legia powinna zapłacić około 300 tys. euro. Przedstawiciele warszawskiego klubu obserwowali Hernaniego w spotkaniu z Podbeskidziem Bielsko Biała. Zawodnik wypadł przyzwoicie i trenerzy chcieli mieć go w zespole. Wobec dzisiejszej decyzji sprawa transferu jest jednak nieaktualna.

Lechia na niego stać, a nas nie? Bo myślę, że Skorża by go z chęcią widział w zespole.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl