Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Maciuś 21.11.2009 18:18

Ten Mikolajczak z Amiki jest megatragiczny.

harthausen 21.11.2009 18:18

no i jak Ruch ugra przynajmniej remis - będzie miło. Ale lepiej na cuda nie liczyć, Wielkopolanie zrobią 3-1 i tyle naszych nadziei :D

el Nuero 21.11.2009 18:19

Zaraz... to na chwilę obecną Lewandowski ma 9 strzelonych bramek, Sobiech już 6, tak samo jak Niedzielan... a nasze orły po 5 sztuk każdy - troche mało. Liczę że coś jutro jeszcze wbiją, inaczej przyjdzie nam liczyć na Marcelo, lub na strzał miesiąca w wykonaniu Jirsaka (coś jak gol wyrównujący w piątkowym meczu Legii z Groclinem).

A w Gdańsku wciąż 0:1. Rozpędza się ten Bełchatów, czy jak?

Proud 21.11.2009 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 819189)
To będzie chyba jedna z pirwszych kolejek na wiosnę, a oni początki zawsze mają słabe :)

EDIT: Masz jakieś problemy ze sobą? Mama bije? Młodsza siostra?
Może jeszcze powinni ogladac jeszcze Lechię i potem Śląsk bo przecież wszyscy tak bosko grają tylko nie my, ale tabela mówi co innego.

On jeszcze nie wie :)

co to ironia...

Mam nadzieję że Lechia wyrówna, bo sami pkt potrzebują, a i BOTa wypadałoby ukrócić...

kibic sukcesu 2007 21.11.2009 18:46

Śmieszą mnie Amikowcy. Prawdziwi kibice sukcesu.
Jak mieli dwie bramki przewagi twardo jechali z dopingiem.
Ruch strzelił bramkę i przez 20 min cisza, potem Lech strzela na 3:1 i doping zaczyna się od nowa.

Acima 21.11.2009 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 819188)
Masz jeszcze mecz Lechia - Bełchatów, nie ma tam przypadkiem jakichś grajków którzy mogliby zasilić ekipę Wisły?

Jest Dawid Nowak :)

Jazon 21.11.2009 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 819160)
Na TVP2 mecz Amica - Ruch

Dziwisz się? Przecież to są "derby Polski" :lol:

harthausen 21.11.2009 18:55

no to Lechijka nie nawywijała dzisiaj. Bełchatów 7 raz tłucze tego, kogo na drodze spotka. Tak trzymać , przynajmniej w najbliższym meczu :D

Cetnik 21.11.2009 18:59

Tylko że Dawid Nowak jest niesamowicie kontuzjogenny..a My mamy i mieliśmy już dośc chyba takowych piłkarzy o niepewnym zdrowiu.

Mecz Amici z Ruchem ogólnie niezły jak na Naszą lige..brakuje w nim przede wszystkim atmosfery około boiskowej która poprawiła by na pewno ogólne wrażenie. I w Ruchu większośc grajków to Hanysy chyba..ciekawa polityka kadrowa. :)

Marszałek 21.11.2009 19:15

Z szacunku do siebie nie oglądałem tego meczu, jak i derbów Warszawy. Za mną jest 10 minut spotkania Korona - Zagłębie, i po dwóch nie podyktowanych ewidentnych karnych dałem sobie spokój. Że Wy macie jeszcze siły na to coś....Dawid Nowak a dziecko to potrafi przyjąć chociaż piłkę w biegu?

harthausen 21.11.2009 19:30

dużo masz racji Marszałku w tym Twoim ostatnim gorzkim poście. Ale......
Bez tego nie da się żyć, to jest uzależnienie. Przecież najważniejsze, by nasze plemię było najlepsze, przynajmniej na tym naszym małym podwórku :D

Marszałek 21.11.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 819226)
Bez tego nie da się żyć, to jest uzależnienie. Przecież najważniejsze, by nasze plemię było najlepsze, przynajmniej na tym naszym małym podwórku :D

Dlatego jutro będę to oglądał. Jednak juz nie będę się oszukiwał,że ktoś może z pracowników Wisły, kopiących piłkę średnio prosto, o zwodach i technice nie wspominając, zaskoczy mnie czymś in plus. A,że in minus to nie wykluczam. In plus byłoby czymś niesamowitym,np przyjęcie w biegu piłki prze Brożka,Małeckiego, Łobodzińskiego. Ehhh, podstawa u piłkarza, podłoga dla zawodowca ale dla nich to sufit, wysoko zawieszony sufit.

harthausen 21.11.2009 20:00

a Śląsk w 28 minucie już 3-0 z Wodzisławiem prowadzi. Nokaut, dobry Mila dziś.

MichauSzczu 21.11.2009 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 819222)
Z szacunku do siebie nie oglądałem tego meczu, jak i derbów Warszawy. Za mną jest 10 minut spotkania Korona - Zagłębie, i po dwóch nie podyktowanych ewidentnych karnych dałem sobie spokój. Że Wy macie jeszcze siły na to coś....Dawid Nowak a dziecko to potrafi przyjąć chociaż piłkę w biegu?

Oj potrafi, potrafi, zeby nie kontuzje pewnie juz dawno by grał gdzieś na zachodzie :>

63624 21.11.2009 20:03

Już 4-0, Mila po raz drugi.
Odra nigdy nie spadnie?:)

Uran235 21.11.2009 20:07

Trochę smutne permanentnie kontuzjowany Sotirović, grający w słabo spsującym się Śląsku ma już tyle samo bramek co nasi czołowi strzelcy... Inna sprawa, że za tydzień będziemy mieli za sobą połowę sezonu a tylko Lewandowski ma szansę przebić magiczną barierę 10 bramek. To trochę mówi o poziomie rozgrywek i poziomie naszych napastników. Jedyny pozytyw- nareszcie mamy kolejkę w której padają bramki, póki co w każdym meczy przynajmniej dwie, miejmy nadzieję, że jutro Wisła nie zepsuje tej statystyki.

Marszałek 21.11.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 819234)
Oj potrafi, potrafi, zeby nie kontuzje pewnie juz dawno by grał gdzieś na zachodzie :>

W Liechtensteinie chyba.

bbbnba 21.11.2009 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 819213)
Dziwisz się? Przecież to są "derby Polski" :lol:

Nie byly to "derby wszechswiata" ze wspaniala sosnowiecka atmosfera, ale chyba przyznasz, ze porownujac dzisiejszy mecz, do tego sprzed 2 tygodni, mozna stwierdzic, ze tvp mialo nosa z wyborem transmisji. Pilkarsko nie wygladalo to najgorzej, choc i tak przez dluzszy czas mielismy typowo polska kopanine do ktorej chyba kazdy zdazyl przyzwyczaic sie. Cieszy, ze poradzilismy sobie z Ruchem, mimo braku Arboledy i Stilica (od biedy, do "strat" przed kazdym meczem mozna dopisac Rengifo, bo przed sezonem nikt nie spodziewal sie, ze ostatnie miesiace w klubie przeznaczy on na sabotaz :)).
Za wslizg w pierwszej polowie Sadlok zasluzyl na cos wiecej, niz zolta kartke. Dlatego bardzo dobrze, ze w drugiej czesci spotkania dostal soczystego kopa w jadra :D

pirat.z.karaibow 21.11.2009 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 819247)
Dlatego bardzo dobrze, ze w drugiej czesci spotkania dostal soczystego kopa w jadra :D

A Ciebie to podnieca jak dziecko z podstawówki :shock:

mitmichael 21.11.2009 20:41

Dzisiaj Slask jedzie Odre jutro my jedziemy wiadomo kogo :D Lech wygrał a wiec jutro przewage mozna powiekszyc

bbbnba 21.11.2009 20:42

Gosc ewidentnie zasluzyl na czerwien, a dostal tylko zoltko, wiec liczylem na jakies wyrownanie rachunku. Gdyby w identycznej sytuacji faulowany byl zawodnik Wisly (najlepiej przez legioniste), to przez 2 strony tego watku dominowalby placz o dyskryminowaniu przenajswietszej gwiazdy:)

p.s. Nie podniecaja mnie dzieci z podstwowki, ani zadne inne dzieci :D

matti220 21.11.2009 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 819178)
Gra Burica robi wrażenie, mozna załowac ze nie podpisalismy Nurkovicia który jest wyżej w hierarchii bramkarzy w Bośni.

nie wiem czy jest czego żałować jeżeli koleś wpuszcza w jednym meczu 5 bramek... Nurkovic miał jednak farta ,że jego koledzy ... z Travnika ... od stanu 2:5 wyszli na 6:5 ... o zgrozo !

63624 21.11.2009 20:54

Mila już zszedł, statystyki imponujące dzisiaj, 2 gole i dwie asysty. Ciekawe kiedy ostatnio w naszej ekstraklasie jakiś piłkarz miał taki występ?:D

element 21.11.2009 21:15

Na miejscu działaczy Wisły pomyślałbym o Mili.
Dwa gole i dwie asysty w jednym meczu na 14 kolejek robi swoje.
Takich ludzi nam potrzeba - z charakterem, ambicją i wolą walki.
Który choćby z naszych gwiazdek może się poszczycić takim osiągnięciem?
Już pomijam fakt że rywalizował on z Odrą Wodzisław.

To jeszcze mogę przyjąć na klatę.
Ale że taki Lewandowski na półmetku może przebić magiczną liczbę 10 bramek, a nasi muszą we dwójkę forsować bramy piekła żeby choćby zbliżyć się do tej liczby to jedynie świadczy o poziomie pastwiska zwanym Polską piłką.
Na którym taki Lewandowski - chłopak wart minimum 10 mln euro robi co chce z osobami którzy śmią się nazwać obrońcami, a co gorsza zawodowymi piłkarzami.
A Brożek? jedyne skurcze jakie łapie po meczach to w łokciach od machania rękoma.
Ubzdurało mu się z Fulhamami. A to wszystko przez łysego, który nie chciał przebić ofertę Poznaniaków za Lewandowskiego. Mógł powiedzieć że brakuje 500 zł.
Tylko czekać na kompromitację pt. Levadia 2.
I to przy dobrych wiatrach - bo jeśli Skorża nie pójdzie po rozum do głowy i nie zacznie korzystać z Leszczaków i Janików to o Mistrzostwie będzie można zapomnieć.

I kto wpadł na pomysł żeby w derbach Krakowa grali piłkarze spoza tego miasta?
Pan Franczak ma pełną rację. 50 lat temu tak nie było. Poza tym Wisła i Cracovia muszą ze sobą współpracować.
Jeśli nie zobaczę zdjęć z wspólnego obiadku po derbach to nasunie mi się jedno zdanie - bo to Polska.

Pan Jotka 21.11.2009 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 819270)

Ale że taki Lewandowski na półmetku może przebić magiczną liczbę 10 bramek, a nasi muszą we dwójkę forsować bramy piekła żeby choćby zbliżyć się do tej liczby to jedynie świadczy o poziomie pastwiska zwanym Polską piłką.
Na którym taki Lewandowski - chłopak wart minimum 10 mln euro robi co chce z osobami którzy śmią się nazwać obrońcami, a co gorsza zawodowymi piłkarzami.
A Brożek? jedyne skurcze jakie łapie po meczach to w łokciach od machania rękoma.
Ubzdurało mu się z Fulhamami. A to wszystko przez łysego, który nie chciał przebić ofertę Poznaniaków za Lewandowskiego. Mógł powiedzieć że brakuje 500 zł.
I to przy dobrych wiatrach - bo jeśli Skorża nie pójdzie po rozum do głowy i nie zacznie korzystać z Leszczaków i Janików to o Mistrzostwie będzie można zapomnieć.

Pan Franczak ma pełną rację. 50 lat temu tak nie było. Poza tym Wisła i Cracovia muszą ze sobą współpracować.
Jeśli nie zobaczę zdjęć z wspólnego obiadku po derbach to nasunie mi się jedno zdanie - bo to Polska.

Turbo Dymoman nie dałby rady poziomowi ironii ;P

Eustachy 21.11.2009 21:43

Cytat:

Proponowalbym dac sobie spokoj z ironia, bo idzie ci z tym mniej wiecej tak jak z tropienienm hipokryzji :)
Aby ironia miala sens, to powinna byc chyba na jakims poziomie. Inaczej mimo szczerych checi, wychodzi zwykle tandeciarstwo mogace prowadzic do irytacji.

MichauSzczu 21.11.2009 21:52

Cytat:

Gdzie rodzą się tacy malkontenci?

Mario Nh 21.11.2009 21:57

Wiesz element, czasem przesadna ironia budzi irytacje.

Panowie, dobre wieści płyną znad granicy.
Jak tak dalej pójdzie to Wodzisław leci...! :)

Kamson 21.11.2009 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 819294)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Proud 21.11.2009 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 819294)

On nadal nie wie!

:D

brawa dla Śląska. Szkoda że Lechia nie wygrała. Ale cóż. Jutro można odskoczyć od goniących. A nawet trzeba.

irman 21.11.2009 23:57

Ruch jest jak nasze chłopaki. Jak się gra z kimś cienkim to dają radę, jak przyjdzie pokopać z kimś kto potrafi cokolwiek zagrać, to bida z nędzą.

Element jesteś już męczący z tą wysiloną ironią.

nicolas 22.11.2009 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 819264)
Mila już zszedł, statystyki imponujące dzisiaj, 2 gole i dwie asysty. Ciekawe kiedy ostatnio w naszej ekstraklasie jakiś piłkarz miał taki występ?:D

o dżizas, dzieci musi więcej płodzić, to na króla strzelców pójdzie. I asystentów. Już słyszałem dziś, żeby go nawet Smuda powołał bo jest w świetnej formie. Ale z drugiej strony udowadnia, że jak się chce, to się może wszystko i jeszcze więcej.

Wojtas 22.11.2009 00:33

Niewiem jak to mozlwie ze Ruch jest czy tam byl 2 -gi w tabeli,to tylko swiadczy o beznadziejnosci tej ligi.

Widzialem ze weryfikacja tego co potrafia to beda 3 mecze wiadomo z nami nie istnieli,z Legią na Lazienkowskiej wogole niewiem czy biegali,a dzis jakis antyfutbol grali we Wronkach....

Jak juz wyzej napisano bida z nędzą.

nicolas 22.11.2009 00:49

trzeba było oglądać MEGA MECZ Korony z Zagłębiem. Wymiatał przy tych wszystkich "hitach".

zawsze to powtarzam od wczoraj ; >

Pierwsza bramka dla Korony z rzutu wolnego - przemyślana, efektowna - autorstwa Markiewicza. Druga bramka Cezarego Wilka - po klepce - tak samo. Następnie bramkowa akcja Costa - Micanski - tak samo - niczego sobie, bardzo ładna.

Po przerwie bramka Sobolewskiego po składnej akcji. Potem pościg Zagłębia. Na 2-3 Costa po dośrodkowaniu z rzutu wolnego. Ta bramka może się wydawać przypadkowa, jednak wg mnie - jeśli dośrodkowujący chciał posłać piłkę na długi słupek do ww strzelca - wyszła ładna i składna akcja. I w końcu ostatnia bramka Micanskiego po trzeźwym podaniu podaj Jackiewicza.

W porównaniu z innymi spotkaniami - hucznie zapowiadanymi derbami Warszawy, czy hitem który transmitowała telewizja polska dzisiaj - można powiedzieć, że mecz Korony z Zagłębiem był dobrym średnim europejskim meczem ligowym. Nie jestem kibicem żadnego z tych zespołów, a mecz bardzo mi się podobał. Żałowałem tylko, że od 80minuty, kiedy Zagłębie walczyło o trzecie trafienie piłkarze Smudy przestali grać składnie dokładnie i po ziemi, a zaczęli "po polsku" czyli długimi podaniami, posyłaniem piłki daleko w powietrze przed siebie itp (jak w dzisiejszym meczu Lecha z Ruchem). Widać było, że obie drużyny mają pomysł na grę.

Z czego wynika, że mecz ligowych średniaków może być lepszy od derbów i "hitów" na górze? Że niektóre drużyny mają zalążki swojego stylu i pomysł na grę, a w meczach "gigantów" ekstraklasy mamy kopaninę? Może jak piłkarze wiedzą, że grają role w jakimś hicie, to zblazowani nie przemęczają się za bardzo, trenerzy radzą się nie odkrywać, bo lepszy remis i zachowawczość niż ryzyko i ewentualny wstyd. A może giganci nie pokazują stylu bo go nie mają.

Peroslaw88 22.11.2009 05:27

Co to dużo mówić. Trener Jan Urban na ławce Legii to wielki plus dla Wisły

MichauSzczu 22.11.2009 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 819308)
On nadal nie wie!

:D

brawa dla Śląska. Szkoda że Lechia nie wygrała. Ale cóż. Jutro można odskoczyć od goniących. A nawet trzeba.

Wiem ze to ironia, a ironia to tak jakby ukryte narzekanie :P

mcovalski 22.11.2009 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 819410)
Wiem ze to ironia, a ironia to tak jakby ukryte narzekanie :P

Chyba z Ciebie jest niezły neptyk.

konrad1991tsw 22.11.2009 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nicolas (Post 819395)
trzeba było oglądać MEGA MECZ Korony z Zagłębiem. Wymiatał przy tych wszystkich "hitach".

zawsze to powtarzam od wczoraj ; >

Pierwsza bramka dla Korony z rzutu wolnego - przemyślana, efektowna - autorstwa Markiewicza. Druga bramka Cezarego Wilka - po klepce - tak samo. Następnie bramkowa akcja Costa - Micanski - tak samo - niczego sobie, bardzo ładna.

Po przerwie bramka Sobolewskiego po składnej akcji. Potem pościg Zagłębia. Na 2-3 Costa po dośrodkowaniu z rzutu wolnego. Ta bramka może się wydawać przypadkowa, jednak wg mnie - jeśli dośrodkowujący chciał posłać piłkę na długi słupek do ww strzelca - wyszła ładna i składna akcja. I w końcu ostatnia bramka Micanskiego po trzeźwym podaniu podaj Jackiewicza.

W porównaniu z innymi spotkaniami - hucznie zapowiadanymi derbami Warszawy, czy hitem który transmitowała telewizja polska dzisiaj - można powiedzieć, że mecz Korony z Zagłębiem był dobrym średnim europejskim meczem ligowym. Nie jestem kibicem żadnego z tych zespołów, a mecz bardzo mi się podobał. Żałowałem tylko, że od 80minuty, kiedy Zagłębie walczyło o trzecie trafienie piłkarze Smudy przestali grać składnie dokładnie i po ziemi, a zaczęli "po polsku" czyli długimi podaniami, posyłaniem piłki daleko w powietrze przed siebie itp (jak w dzisiejszym meczu Lecha z Ruchem). Widać było, że obie drużyny mają pomysł na grę.

Z czego wynika, że mecz ligowych średniaków może być lepszy od derbów i "hitów" na górze? Że niektóre drużyny mają zalążki swojego stylu i pomysł na grę, a w meczach "gigantów" ekstraklasy mamy kopaninę? Może jak piłkarze wiedzą, że grają role w jakimś hicie, to zblazowani nie przemęczają się za bardzo, trenerzy radzą się nie odkrywać, bo lepszy remis i zachowawczość niż ryzyko i ewentualny wstyd. A może giganci nie pokazują stylu bo go nie mają.

Tak, tak... a ci ligowi średniacy grają mecz z nami i jedni dostali 4-0 a drudzy dzięki wpuszczeniu przez Skorże rekonwalescentów ugrali 2-3... Ludzie, zrozumcie że takie mecze jak Korona-Zagłębie tak wyglądają przez to że te zespoły grają jak banda bezmózgów, poważniejszy rywal jedzie ich jak chce. Były już w tym sezonie zachwyty nad trenerskim geniuszem Szatałowa (tego z Polonii B.), potem nad chorzowskim Ruchem (który pokazał we Wronkach i Warszawie co jest wart) a teraz przyszła kolei na zachwyty nad (tfu!) Koroną i Zagłębiem...Naprawdę, radzę wam bardziej obiektywnie popatrzec na to co oni prezentują, bo jakoś dzięki tej "pięknej" i efektownej grze ba zespoły są w dole tabeli.
Nie dziwię się że element(swoją drogą to ma racje) aż tak ironizuje bo dajecie mu powody.

PS. 2 tygodnie temu wszyscy chcieli Sobiecha, czekam aż teraz wybuchnie wołanie o Micanskiego i Milę :rotfl:

Zwierze 22.11.2009 11:14

Właśnie nicolas ty tak na poważnie czy żartujesz sobie? Może byś teraz podsumował formację obronną? Nie wiem czy wiesz taka też istnieje i czasami jest nawet bardziej istotna niż super atak jak mają średniacy Korona i Zagłębie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 819436)
ale my tez przegralismy wszystkie mecze z czołówką

Jeżeli czołówka to 3 i któraś tam drużyna to faktycznie ale z 2 sumie wygraliśmy więc się mylisz:)

Fuks 22.11.2009 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 819392)
Widzialem ze weryfikacja tego co potrafia to beda 3 mecze wiadomo z nami nie istnieli,z Legią na Lazienkowskiej wogole niewiem czy biegali,a dzis jakis antyfutbol grali we Wronkach....

Jak juz wyzej napisano bida z nędzą.

mniej zabawne jest to, ze owszem, oni przegrali te 3 mecze z czołówką (z ich punktu widzenia), ale my tez przegralismy wszystkie mecze z czołówką (dla nas) czyli Lechem i Legią. Wiec tak bardzo bym sie z nich nie nabijał :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl