![]() |
Cytat:
Cytat:
Oczywiście Garguła jest dużym wzmocnieniem, szczególnie jeśli patrząc na grę w europejskich pucharach [gdzie potrzeba doświadczenia], a w lidze [gdyby coś] zawsze możemy postawić na Jirsaka, czy Mączyńskiego[!]. Także, póki co, myślę, że mamy większe bolączki. :) Cytat:
|
Nie wiem czy to prawda ale w komentarzach na stronie 90minut.pl przeczytałem że Sretenovic jest wolnym piłkarzem a my potrzebujemy stopera. Ograny w Polskiej lidze i bardzo twardy. Dla przypomnienia to Serb który grał w Zagłębiu jeden sezon i był wypożyczony z czołowego klubu w Portugali.
|
Cytat:
|
no wlasnie, ciekawe co z Maczynskim, bo wydaje sie ze jesli w tej rundzie nie dostanie szansy to moze odejsc w zimie. Ale najlepszym rozwiazaniem byloby go wypozyczyc do klubu nawet I ligowego, bo tak naprawde nie wiemy jak poradzilby sobie grajac cala runde w druzynie gdzie mialby miejsce w pierwszym skladzie, bo w ME raczej nie zweryfikuje sie tak naprawde pelnych umiejetnosci zawodnika.
Cytat:
|
nie sadze zeby Belchatow wogole chcial sie pozbywac Cetnarskiego bo chlop jest perspektywiczny, gdyby sie go pozbyli to mieliby wielki bol glowy w pomocy a wiadomo, ze Belchatow ma ambicje.
Trzeba by za ngo sporo zaplacic bo oni wcale go nie musza sprzedawac i tylko spore pieniadze moglyby ich przekonac. |
pewnie by za niego krzykneli 1-2 mln Euro... tacy cwani sa, chca wielki biznes zrobic na piłkarzach i wyjda na tym tak jak z Gargula. Chłopak zagra kilka dobrych sezonow, zobaczy e w Bełchatowie juz sie nie rozwinie, nie przedłuzy kontraktu i przejdzie za darmo do czołowego polskiego klubu. Chytry dwa razy traci
|
A co myślicie o Jakubie Smektale z Piasta Gliwice?? Mi sie wydaje ze gosc jest lepszy niż Ćwielong..
|
Kuba Smektała to niewątpliwie spory talent, który się ostatnio objawił. Ale trzeba pamiętać, że Wisła jest na takim poziomie, że nie może zadowalać nas tylko mistrzostwo kraju, trzeba zacząć bić się w europejskich pucharach. Smektała to jedynie póki co chłopak na boiska ligowe, dopiero ledwie strzelił 3 bramki w ekstraklasie w 13 meczach jakie rozegrał w barwach Polonii.
|
*Piasta on gra w Piaście Gliwice
|
Jak już ktoś przypadkowo poruszył wątek Polonii to co sądzicie o Mące? : )
|
Cytat:
A tak serio : Mąka prezentuje podobny poziom do Smektały. Może gracz Piasta ma lepsze statystyki, ale też miał więcej okazji ,żeby się wykazać ( słabszy zespół, mniejsza konkurencja). Nie są to jednak narazie gracze na miarę Wisly..... (choć nie wykluczam ,że kiedyś mogą nimi być ) |
Lepsze? No właśnie to Mąka mniej grał, a ma lepsze ; D
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7210 |
Cytat:
|
Co prawda pomocników aktualnie nie potrzebujemy ale Kascelan to piłkarz z charakterem, typowy walczak, warto by go mieć w zespole.
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...en/profil.html |
z poslkiej ligi nikogo nie wezmiemy bo sa za drodzy xd
|
dokładnie,też tak uważam.Ceny za naszych ligowców są niewspólmiernie wysokie do ich umiejętności.
Tak wielu zawodnikom kończą sie kontrakty w 2 lidze portugalskiej że powinien sie Bednarz kimś zainteresowac.To przecież tam wyszukaliśmy Pauliste czy Clebera.Jak widac za darmo można miec solidnych graczy. |
Cytat:
Ayala ,ale to jest juz szerszy problem i bolączka ,od jakis 3-4 lat Zreszta i Bednarz dokladnie zna ta sytuacje , co przychodzi do Ligi + ,to pytajac go o trnasfery z naszej ligi ,mowi to samo..."ceny za zawodnikow sa za wysokie,a my tak horendalnych kwot wydawac nie bedziemy" U nas jakisch pomoocnik itd ktory gra sobie gdzies w Odrze czy Bytomiu ,,zrobi pare asyst ,strzeli z 4 bramki i jest juz jakies zainteresownie klubow lepszych ,to prezesunio wali kwote z kosmosu ,liczyc tylko i wylacznie na to ze bogatszy -to go i tak wykupi a przy tym sam sie nachapie.Teraz widze rezygnujemy z takich sytuacjii i bardzo dobrze,przepłacać nie możemy. |
A wy rozumiem jesteście zdania że prezesi innych klubów powinni przed nami uklęknąć i dawać nam zawodników za półdarmo?
Jakoś nie czytałem żeby ktoś psioczył na naszych działaczy że chcą zarobić np. na transferze Brożka kilka milionów. |
Cytat:
Chcę podkreślić, gdyż mogę być źle zrozumiany nie jestem przeciw zagranicznym transferom...jestem zdecydowanie za nimi, ale jednakowo ważne jeśli nie ważniejsze są transfery piłkarzy krajowych. |
Cytat:
Maciej Żurawski - 3,1 mln I jak do tego ma się: Tomasz Jodłowiec - 2,5 mln Ile chłop sezonów zagrał dobrze w naszej lidze? Tak samo sezon temu Radosław Majewski - 3 mln euro A teraz wszyscy widzimy co z tego jest. Albo nie chcemy sprzedawać i mówimy "zawodnik nie jest na sprzedaż", albo dyktujemy zaporową cenę 10 mln euro jak w przypadku Garguły 6 mln euro. Takie działanie klubów to jednak próba uczynienia z wybijających się zawodników, którzy zagrali rundę dobrze i chcą skorzystać z okazji niewolników klubu... Po za tym gdyby zgłosił się klub zza granicy to pewnie nawet taniej by sprzedali... |
Cytat:
rozumiem ze gosc jest dobry, ale bez przesady Niedlugo to bedzie tak, ze w Wisle bedzie grala 11 obcokrajowcow bo na Polakow nas nie bedzie stac |
Propozycja na młodego, zdolnego, napastnika
Mads Stokkelien http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ds/profil.html http://www.ikstart.no/ArticleLMWideI...84&amid=487904 Kilka video http://www.youtube.com/watch?v=cxjoTobpnR0 http://www.youtube.com/watch?v=5xlOd...eature=related z tego co słyszałem to ma być następca Ole Gunnara Solskjæra... |
teraz ciekawe co pocznie Bozok jak nie wypali transfer do Wisły. Bylby to kolejny pilkarz Ruzomberoka ( po Hajduchu ) w ostatnim czasie, ktory mial ustalony kontrakt i mial go lada chwila podpisac ( choc to tylko wiemy z mediow )
|
|
Nierealne, jeśli jest kapitanem młodzieżówki to jest dobrym juniorem - więc go nie wypuszczą.
|
Przeczytałeś to ? Pisze jak byk że mu się kontrakt kończy więc jeżeli będzie chciał to sobie pójdzie nawet do Arabii grać ;-)
|
gdyby nie to ze mu się kończy kontrakt w ogóle bym nie dawał tego linka. :P
|
Gdybym był Bednarzem tobym zatrudnił siebie, bo brak w Wiśle szybkich obunożnych walecznych i dobrych technicznie skrzydłowych z klejem w nodze :) no i jak zwolnią numer 21 to mogę grać :D lubię ten temat, bardzooo :D
prosiłbym rodzimych football i championship managerów żeby mnie wypromowali i wytransferowali czym prędzej. mam w fm-ie 2009 bardzo dobre statystyki, ale niestety nie mam żadnego filmiku na YT :( |
No ciekawe mogłoby to być gdyby poszedł do nas ten Kmieć ale trzeba się z tym liczyć że to może być "talent" na miarę Fojuta czy Króla...ale może warto go wziąć na testy w końcu mu się właśnie kontrakt kończy :)
|
Trochę dziwne, że z kapitanem młodzieżówki nie przedłuża się kontraktu. A jeśli on nie chce... to on jest dziwny, bo Werder to czołówka w Niemczech.
|
Ludzie, gdyby nie ten artykuł to nikt by nie słyszał przez dłuższy czas o jakimś Kmieciu! Widzieliście go choć raz na oczy? Nie. Zabłysnął w reprezentacji? Jakiś trener mówił, że ma wielki talent? Nie. Kapitanem nei musi zostać osoba najlepsza, posiadająca największe umiejętności, ale osoba z charakterem, potrafiąca prowadzić drużynę do zwycięstw.
|
Bądź co bądź, kapitan raczej regularnie gra w 1 składzie więc najgorszym juniorem też nie był. Więc po co odchodzi?
|
Ale on chce grać dla Polski a nie w Polsce, ja zrozumiałem że on chce grać w reprezentacji
|
no tak przecież napisane jest że grał u nas w kadrze u-19
a ja podałem ten link z racji tego że kończy mu się kontrakt :P |
Idąc tropem Kirma, który grał w lidze słowenskiej jest tam jeszcze kilku ciekawych graczy,
np.: najlepszy strzelec ligi słoweńskiej Tavares(25 lat, 19 bramek i 5 asyst w lidze, kontrakt konczy mu sie dopiero za rok): http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...es/profil.html Oraz młody, 20 letni Słoweniec Etien Velikonja(17 bramek i 5 asyst w lidze słowenskiej): http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...inenblick.html - tez trzeba za neigo zapłacić. |
Cytat:
|
A widzieliście ceny nie stać nas :/
|
Cytat:
|
Na miejscu bednarza poobserwowałbym przez przyszły sezon Krzysztofa Husa, który ledwo co przeniósł się ze Stali Rzeszów, do Jagi.
Siłą rzeczy mieszkając w Rzeszowie parę razy słyszałem od znajomych o tym grajku. Dwa razy też go widziałem w akcji i robił wrażenie. Wyróżniał się w tej kopaninie zaangażowaniem na plus. 19-e lat, prawy obrońca, reprezentant młodzieżowy. Agresywnie atakuje przeciwników i ma niezłe dośrodkowanie. Nie, żebym uważał, że jest jakiś zajebisty, ale widać, że ma chłopak smykałkę do kopania. |
trzeba konkretnie przetrzepać te tanie ligi i pozbierać z nich talenty.
wzmocnić musimy obronę, skrzydła i atak. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl