Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

Watts 28.05.2013 07:50

Czy to normalne że posty, których nie czytałem same oznaczają mi się jako przeczytane, czy to sugeruje że np. ktoś wjebał mi się na konto i czyta je z niego? :D

rav 28.05.2013 09:55

Raczej normalne.

Gwiaździsty 31.05.2013 12:19

Jak zlikwidować przychodzace na skrzynke powiedomienia, że ktos napisał w danym temacie ? Klikam ten link na dole mówiący o likwidacji tematu a i tak mi przychodzą na poczte powiadomienia.

WISŁAZWE 31.05.2013 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1315188)
Jak zlikwidować przychodzace na skrzynke powiedomienia, że ktos napisał w danym temacie ? Klikam ten link na dole mówiący o likwidacji tematu a i tak mi przychodzą na poczte powiadomienia.

Proszę bardzo krok po kroku:

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3148

Pozdrawiam! :)

wolfy 31.05.2013 13:36

Mam pytania odnośnie poniedziałkowej konferencji ze Smudą:
- czy będzie stream?
- czy będzie dubbing lub napisy (rzecz jasna nie w czasie rzeczywistym)?

Była rozmowa na shotboxie, ale nie jestem pewien jak się skończyła :D

Gwiaździsty 31.05.2013 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1315223)
Mam pytania odnośnie poniedziałkowej konferencji ze Smudą:
- czy będzie stream?
- czy będzie dubbing lub napisy (rzecz jasna nie w czasie rzeczywistym)?

Była rozmowa na shotboxie, ale nie jestem pewien jak się skończyła :D

czyli potrzebne będzie tzw. tłumaczenie symultaniczne :)

rav 31.05.2013 14:38

Po pierwsze: nikt nie potwierdza konferencji ;)
Po drugie: Stream...
-> naprawdę jest zainteresowanie? Załóżcie jakiś temat z ankietą, zobaczymy czy ktoś to chce oglądać.
-> słabo ostatnio działa net na Wiśle, nawet przed chwilą padł na 2-3 minuty... Komórkowy w szklanym okrąglaku to też loteria
-> podejrzewam, że jakiś orange zrobi video live'a
Po trzecie: Chętnych do pisania na żywo co powiedział trener (wątpię, żebym zrozumiał...) proszę o zgłoszenia w tym temacie.

Kocur 31.05.2013 21:23

Wrzućcie posty z nowego dublowanego tematu o siłce do naszego "starego" .

Thx

wolfy 01.06.2013 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1315243)
Po trzecie: Chętnych do pisania na żywo co powiedział trener (wątpię, żebym zrozumiał...) proszę o zgłoszenia w tym temacie.

Co powiedział to każdy może fonetycznie zapisać. Bardziej chodzi o to, żeby to ktoś na jakiś zrozumiały język (polski, angielski, nawet chiński - z google translatorem jakoś się to przetłumaczy) przełożył.

Post powyżej to był oczywiście żart, bo nie sądzę żeby wiele osób interesowało co Smuda ma do powiedzenia...

<Crasch> 27.06.2013 14:09

Nie wiem gdzie jest odpowiedni temat na tego typu rzeczy, napiszę tutaj.
Strzeżcie się oficjalnej strony wisla.kraków.pl
Jest zawirusowana.
Dzisiaj wchodząc na podstrone newsa "Z beniaminkiem na remis" mój nowy antywirus wykrył wirusa, który wykorzystuje lukę JavaScript, a nazywa się "Obfuscation" Nie wiem na ile jest szkodliwy, bo mój obrońca go wykrył,ale dlaczego napisałem nowy? wczoraj, także po wejściu na jakąś podstronę oficjalnej Wisły zaczęły dziać się dziwne rzeczy i mój komputer został zainfekowany wirusem "Ukash". Dlatego wniokuję że ta strona jest cholernie niebezpieczna. I dodam przy okazji, jeśli, ktoś używa antywirusa Windows Essentials to niech go szybko zmieni, jest gówno warty.

wolfy 05.07.2013 12:50

Myślę, że nie wymaga komentarza.

BBudowniczy 06.07.2013 18:53

Również bez komentarza...

http://i40.tinypic.com/p3wpf.jpg

http://www.wislakrakow.com/forum/member.php?u=239378

WISŁAZWE 06.07.2013 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1321277)

Załatwione.

Ogryzek 06.07.2013 19:22

Ten york09 to jakiś parch prowokator. Dla takich to ban dożywotni..

heoij 03.08.2013 13:54

Zadałem pytanie w temacie "To i owo, na luziku", ale nie dostałem informacji od Administratora- jak długo będziecie tolerować osoby które swoją obecnością i wypowiedziami szkodzą tej stronie i psują reputację na którą pracowaliście latami ?

Ogryzek 16.08.2013 20:31

Czy kiedy wysyłam priva to "autocenzor" też musi działać? Da się to zmienić?
Na privie mogę chyba sobie pofolgować? :)
(Nie chodzi o obrażanie innych użytkowników)

WISŁAZWE 23.08.2013 20:14

Witam.

Klika słów zarówno dla osób piszących na forum jak i osób z banowanych.

Czy wy naprawdę liczycie na to, że po zbanowaniu wam konta założycie nowe konto?
Fakt, faktem czasem się zdarza, że taka osoba jest przepuszczana w akceptacji ale są to naprawdę pojedyncze przypadki. Nie będę tutaj wymieniał userów, którzy już postanowili założyć drugie konto licząc na to, że może się uda. Przykro mi ale się nie udało.

Ostatnie bany zostały wystawione za sianie fermentu w wiadomej sprawie i nadużywanie dobrej woli moderatorów tego forum.

Bany są stopniowo krótkie dla ostrzeżenia, że takie rzeczy w przyszłości nie będą tolerowane!

Komuś się nie podoba, opcji jest kilka:

- po skończonym banie więcej nie wchodzi się na forum,
- wraca się i dostosowuje się do zasad tutaj panujących!
- wraca i w tym dziale pisze swoje ''ale'' i zastrzeżenia.

Komuś nie pasuje jakiś moderator to również zapraszam tutaj, napisać posta, zdobyć poparcie za odwołaniem i dziękuje.

Na PRIV nie odpowiadam NIKOMU odnośnie banów - ''dlaczego taki długi'', ''dlaczego w ogóle ja go dostałem'', '' ja nic nie zrobiłem''.

------------

Narzekacie na poziom forum, na wysp pokemonów a wczoraj większość z Was dała prawdziwy popis kumatości! Jeden mądrzejszy od drugiego, zaraz się okazało, że 3/4 osób był w Hiszpanii i jest upoważnione do siania propagandy rodem z kibice.net czy facebook'wych profili, gdzie wypowiadają się dzieci z gimnazjum.

Nikt z nas nie siedzi na forum 24 godziny na dobę, więc pisanie na Shoutboxie - o zbanowanie kogoś to lekko mija się z celem, jest odpowiedni temat ku temu. Chcecie lepszej organizacji pomóżcie nam!

---------------

Kolejna sprawa - obecność na forum kibiców innych drużyn nie będących zgodami Wisły Kraków.

W moim odczuciu osoby takie mogą tu przebywać pod warunkiem, że nie łamią one regulaminu forum Kibiców Wisły Kraków i nie szerzą propagandy związanej ze swoim klubem. Ich komentarze mają być rzeczowe i odnoszące się tylko i wyłącznie do danej sprawy. Ich posty od tej pory będą bardziej rygorystycznie moderowane. Każda prowokacja z ich strony będzie się równała się z banem!

Jesteście w gościach i tu obowiązują zasady forum Wisły Kraków a nie innego polskiego klubu!

heoij 26.08.2013 17:31

Witam, mam takie pytanie: dlaczego jak wchodzę na profil pewnego użytkownika nie wyświetla mi się kiedy był ostatnio aktywny czyli zalogowany a u innych jak sprawdzam to widać ?

gypsy 26.08.2013 17:34

Pewnie niektórzy mają włączoną opcję "niewidoczności" tj. nie wyświetla się na forum kiedy taki użytkownik był aktywny. Dlatego nie możesz zobaczyć w profilu daty ostatniej aktywności.

Wertian 27.08.2013 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1329398)
Sam jestem kibicem Wisły od kilkunastu lat i nie darzę sympatią Legii, ale dzisiaj wyjątkowo będę im kibicował.
Mniejsza o to, zdecydowałem się tutaj napisać, gdyż jestem oburzony narzucaniem przez moderatorów tego co i jak mam myśleć.
Macie pilnować porządku, a nie narzucać własne poglądy.
Bez odbioru.

Piszę tutaj, żeby był porządek. Zgadzam się z komentarzem powyżej co do narzucania przez moderatorów określonego podejścia do występów zespołów z polskiej ekstraklasy w europejskich pucharach. Jestem podobnie oburzony, choć w odróżnieniu od autora powyższego komentarza, moje sympatie w dzisiejszym meczu będą jak najdalej od Legii. Dlaczego ja i Hives nie możemy sobie o różniących nas kwestiach kulturalnie dyskutować na forum?

WISŁAZWE 27.08.2013 15:03

Czyżbym nie wyraził się jasno?

Cytat:

Dyskusja w tym temacie ma być rzeczowa i poparta faktami, argumentami.

Nikt nie zabrania wam rzeczowej dyskusji popartej faktami i argumentami.
Rozróżniajmy typowe ''spuszczanie'' a rzeczową dyskusje.

arth_ur 30.08.2013 16:27

Witam, czy planujecie wprowadzić obsługę tapatalk forum ?

rav 30.08.2013 17:51

Nie planujemy.

fox mulder 31.08.2013 22:34

niech ktoś wywali w kosmos jeden z tematów ekstraklasowych, bo widzę, że się dublują: ekstraklasa i ekstraklasa 2013/2014

jackieboy 12.09.2013 20:30

1 Załącznik(ów)
Witam

Chciałbym spytać co z poziomem tego forum? Czy to jest jakiś rynsztok?
Opinia podparta przykładem (patrz załącznik).
Nie jest to pojedynczy przypadek. Co najlepsze zgadnijcie co robi moderator maarcin w następstwie wydarzeń, owszem wrzuca bana ale.... mi.
Co ciekawe w regulaminie widnieje jak byk:
Cytat:

12. Zabrania się wyzywania czy obrażania innych współforumowiczów oraz klubów, które reprezentują pod rygorem dożywotniego wykluczenia z Forum.
Rozumiem, że emocje czasami wypaczają rozsądek podczas pisania na shoutboxie - tym bardziej, że tak wiele dziś się działo w podstawówce dla wielu jego użytkowników. Ale dajmy spokój - reprezentujmy jakiś poziom. Jeżeli Pan X Y - w 90 % procentach swoich wrzuttek na czat czy forum pluje się na wszystko i wszystkich, a moderator mu wtóruje. Co więcej większość z operatorów wcale nie podwyższa poziomu, a często i obniża t oz czym do czego? Może warto zrobić kanał bluzgi gdzie nastolatkowie z kipiącą krwią mogą dać upust swoim emocjom. A ten ogólny kanał - zaszalejmy -> "reprezentacyjny" - niech będzie skromniejszy we wrzutki ale nieco bogatszy w kulturę ?

Temat do dyskusji.

Ps. żadne wyzwiska mnie nie obraziły, zdenerwowało mnie wyrzucenie właśnie mnie.

Pozdrawiam

serek.c2 12.09.2013 21:20

Zmień forum, jeśli nie wiesz dlaczego wyleciałeś.

jackieboy 17.09.2013 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1330063)
Nie planujemy.

rav liczę na odpowiedź od Ciebie, twoje stanowisko.

Jeśli chcesz powiew świeżości na forum w postaci moderatorów wiesz gdzie szukać.

Pozdrawiam

WISŁAZWE 17.09.2013 21:29

Sugerujesz, że moderatorzy źle wykonują swoją pracę?

Masz jakieś pomysły a może zastrzeżenia do kogoś?
Chętnie wysłucham/y :)

jackieboy 17.09.2013 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1331799)
Sugerujesz, że moderatorzy źle wykonują swoją pracę?

Masz jakieś pomysły a może zastrzeżenia do kogoś?
Chętnie wysłucham/y :)

Owszem, nie tylko sugeruję ale i podaje przykład parę postów wyżej.
Pozdrawiam

WISŁAZWE 17.09.2013 21:58

Szkoda, że ten przykład nie jest całościowy, bo kolega wrzucił tylko ten fragment który mu odpowiadał i niby za ten co wrzucił został niesłusznie zbanowany (jak za pewne połowa zbanowanych osób).

Kocur 18.09.2013 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jackieboy (Post 1331785)
rav liczę na odpowiedź od Ciebie, twoje stanowisko.

Jeśli chcesz powiew świeżości na forum w postaci moderatorów wiesz gdzie szukać.

Pozdrawiam

Pisz tutaj:

Rzecznik prasowy | Komenda Wojewódzka Policji w Krakowie
http://malopolska.policja.gov.pl/pl/rzecznik-prasowy

Powiedz że jesteś od Radka (co swoją drogą jest bardzo możliwe) to dostaniesz jeszcze cukierka.

jackieboy 18.09.2013 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1331806)
Szkoda, że ten przykład nie jest całościowy, bo kolega wrzucił tylko ten fragment który mu odpowiadał i niby za ten co wrzucił został niesłusznie zbanowany (jak za pewne połowa zbanowanych osób).

Pozwól kolego, że najpierw powiem Ci dlaczego o tym piszę, dlaczego czepiam się świętego bractwa moderatorów.

Otóż w....ia mnie niezmiernie obraz kibica Wisły jaki kreuje to forum.
Czy kibic Wisły to tępak, który nie potrafi napisać w przykładowym temacie nt derbów Krakowa nic po za:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1331767)
Podsumowując, jebać żydów s....ysynów a w derbach 3 brameczki do przodu.

lub
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1331811)
jak mam wybrać mistrzostwo czy Żydy do pieca, to wybieram ich w piecu.

lub
Cytat:

Pierwotnie napisane przez PabloTS (Post 1331604)
roz.upcyć....zniszczyc....zakopać....zaorać
TYLKO WYGRANA WISEŁKO..............

Argumentacja, iż na forum Legii, Cracovii czy Stomilu Olsztyn jest to samo to kpina. Trzeba równać w górę, a nie w dół.

@WISŁAZWE nie wybielaj rzeczywistości. Przykład z czata jest słaby? Wejdź w dowolny temat na forum, choćby wspomniany temat derbów. Jeżeli masz ochotę na rzeczową dyskusję, jeden idiota z drugim zaczną prowadzić śledztwo na temat twojego pochodzenia lub po prostu-ot tak - jak to na Wiślaka przystało (w ich mniemaniu ofc) rzucać ku*wami w innego kibica.

Praca moderatorów mi się nie podoba, po prostu wydaje mi się, że nie wykonują swojej pracy należycie. Co więcej uważam, że mają z moderatorstwem tyle wspólnego co Cracovia z Barceloną.

@Kocur - ale mi powiedziałeś. Sorry, ale argument "jeślli ci się nie podoba to wy*ierdalaj" - do mnie nie przemawia.

Pozdrawiam

WISŁAZWE 18.09.2013 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jackieboy (Post 1331918)
Pozwól kolego, że najpierw powiem Ci dlaczego o tym piszę, dlaczego czepiam się świętego bractwa moderatorów.

Otóż w....ia mnie niezmiernie obraz kibica Wisły jaki kreuje to forum.

Praca moderatorów mi się nie podoba, po prostu wydaje mi się, że nie wykonują swojej pracy należycie.

AD 1.

Może zmiana forum? Może czat onetu będzie lepszy?

Chłopie jak nie wiesz co to są DERBY i jakie emocje są z nimi związane to nie zabieraj głosu. Nie podoba Ci się jakiś temat to przecież nie musisz go czytać, nikt Cię do tego zmuszał nie będzie.

AD 2.

Rozumiem, że zamiast iść do pracy czy wyjść ze znajomymi na miasto czy zgrozo ruszyć dupę na wyjazd na drugi koniec Polski mam siedzieć na forum 24 godziny na dobę i wciskać F5?

Nie możemy mieć swojego życia?

wiesniak84 22.09.2013 22:00

Pod jaki adres mozna wysylac do tak dobrych adminow i moderatorow kartke z zyczeniami swiatecznymi?:D

domin_czyzyny 22.09.2013 22:25

Ja sie zastanawiam dlaczego taki jackieboy nie ma jeszcze dozywotniego bana?

Moderatorzy maja nieskonczona cierpliwosc do takiego czegos...

Kocur 09.10.2013 15:54

Czemu link "Sklep Kibiców" z głównej prowadzi do strony "tswisla.eu"
Nie to że chcę coś kupić ale tak mi się przypadkiem kliknęło :)

głos z trybun 17.10.2013 14:42

Pytanie do Administratora/ Moderatora czy jest szansa przeniesienia poniższych postów i założenie nowego tematu w dziale ABG ?

http://wislakrakow.com/forum/showthr...70#post1335870

Np. "Weryfikacja i rozmowy na temat meczowych koszulek piłkarzy Wisły Kraków".

Czekam na odpowiedź.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

WISŁAZWE 17.10.2013 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez głos z trybun (Post 1335874)
Pytanie do Administratora/ Moderatora czy jest szansa przeniesienia poniższych postów i założenie nowego tematu w dziale ABG ?

wis.la/l31ti

Np. "Weryfikacja i rozmowy na temat meczowych koszulek piłkarzy Wisły Kraków".

Czekam na odpowiedź.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Witam,
oczywiście taki temat powstanie. Odpowiednie osoby już nad tym pracują.
Osoby, którym powierzone zostanie sprawdzenie i ocena wrzuconych przez was linków są w 100% sprawdzone i mam do nich zaufanie.

Pozdrawiam.

wiktorpiekarski 23.10.2013 11:11

Apel do moderatorów!

Dramat to co dzieje się w temacie Smoleńsk,brat brata wyzywa od debili inny drugiego nazywa idiotą! wiem,że nie muszę tego czytać ale wstyd na całą Polske takie zachowanie.
Moja propozycja jest nastepująca zamknąć ten temat na jakiś czas to może wtedy jeden z drugim uświadomi sobie,że nazywanie drugiego debilem nie jest dobre.

Drozd 23.10.2013 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiktorpiekarski (Post 1336528)
Apel do moderatorów!

Dramat to co dzieje się w temacie Smoleńsk,brat brata wyzywa od debili inny drugiego nazywa idiotą! wiem,że nie muszę tego czytać ale wstyd na całą Polske takie zachowanie.
Moja propozycja jest nastepująca zamknąć ten temat na jakiś czas to może wtedy jeden z drugim uświadomi sobie,że nazywanie drugiego debilem nie jest dobre.

Po pierwsze jest wiele gorszych zachowań niż nazwanie kogoś debilem, zwłaszcza jeżeli się kwalifikuje.

Po drugie jaki wstyd? Od kiedy dyskusja przynosi komuś wstyd? Nawet okraszona epitetami. Wstydzić powinni się tak zwani dziennikarze którzy niewygodne fakty próbują zbyć milczeniem albo personalnymi atakami.

Po trzecie Twoja propozycja jest kolego tyle śmieszna co charakterystyczna. Co znaczy "na jakiś czas" ? Niewygodny temat? Zwłaszcza gdy oficjalne łgarstwa trzeszczą w szwach?

Ja mam lepszy pomysł, tygodniowy ban za pyskówkę bez merytorycznej wartości. Co temat jest winny?

Dla przykładu:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1336506)
Ale jesteście wszyscy ograniczeni. Jasno na białym koleś analizuje zdjęcia satelitarne z których jasno wynika, że elementy które zaprezentował niejaki pajac Ciszewski to nie brzoza! (nie te współrzędne). Jawnie pewnie przekłamuje rzeczywistość, tak samo jak profesor Rondo, a wy dalej swoje...

Jesteście mega ograniczeni, i rzetelna analiza do Was nie trafia, tylko kolejne wymyślane przez Antka teorie spiskowe.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl