Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

wolfy 29.09.2009 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 798429)
Impreza w Sheratonie będzie nie zła...

I to się liczy.

tommiyacht 29.09.2009 17:07

Co Boniek sądzi o Greniu

AYALA 30.09.2009 15:50

troche mnie dziwi że Majewski nie powołał nikogo z Polonii Bytom której tak dobrze idzie w lidze.Podstawek jako lider wśród stzrelców na powołanie zasługuje.

tofik 30.09.2009 18:46

Oni są dobrzy jako kolektyw. Indywidualnie żaden się nie nadaje.

flamengista 30.09.2009 21:49

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,70...trenerami.html

To mi się podoba.

Cytat:

W swoim CV przysłanym do PZPN Sanchez napisał: "reprezentację Polski znam dobrze. W eliminacjach MŚ 2006 prowadziłem przeciwko niej kadrę Irlandii Północnej. Podczas kwalifikacji do MŚ 2010 komentowałem mecze Polaków w telewizji. Wierzę, że mam wystarczająco duże doświadczenie, by zagwarantować Polsce kwalifikacje do finałów Mistrzostw Europy 2012".
I wreszcie uczciwy szkoleniowiec, co więcej taki który daje gwarancję sukcesu. Bo że zagramy w Euro 2012 to pewne. A że bez eliminacji? Tym lepiej dla trenera. Brać go!

brylant17 01.10.2009 09:57

Boniek niech tak nie cwaniakuje mocny w gębie cienki w trenerce już raz trenował repre po jednym meczu sam podziękował to samo się dotyczy pana Tomaszewskiego jak jest mocny w gębie niech on idzie i trenuje...

szczebrzeszcz 01.10.2009 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 798919)
odstawek jako lider wśród stzrelców na powołanie zasługuje.

żartujesz prawda?

felipe 01.10.2009 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 799153)
Boniek niech tak nie cwaniakuje mocny w gębie cienki w trenerce już raz trenował repre po jednym meczu sam podziękował to samo się dotyczy pana Tomaszewskiego jak jest mocny w gębie niech on idzie i trenuje...

Haha, też niszczą mnie "mądrości" Bońka. Kto jak kto, ale chłop w kwestiach reprezentacji powinien zamilczeć po swoich wojażach trenerskich.

Ale cóz, dobry PR ma, "światowiec" bo pił z Berlusconim to ludze naiwnie łykają jego brednie. A to generalnie ta sama bajka co Jasiu Tomaszewski - ot tacy typowi polscy krzykacze-napinacze.

IncognitoTSW 01.10.2009 12:55

Ciekawa historia z Bońkiem jako trenerem, rzekomo wmówili mu że może być wielkim trenerem reprezentacji kolesie z PZPN. Uwierzył, zwolnił miejsce w zarządzie PZPN i zaraz też wyleciał z reprezentacji. Tak pozbyto się niewygodnego Bońka.

cfa 01.10.2009 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 799213)
Ciekawa historia z Bońkiem jako trenerem, rzekomo wmówili mu że może być wielkim trenerem reprezentacji kolesie z PZPN. Uwierzył, zwolnił miejsce w zarządzie PZPN i zaraz też wyleciał z reprezentacji. Tak pozbyto się niewygodnego Bońka.

Ja tam bardzo chciałem żeby wybrali go na prezesa PZPN. Niestety wygrał Lato ...

Taka ciekawostka mała
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 799334)
bardziej powinno nas interesować nie ile ale za co? bo rozumiem, że panowie czymś się wykazali lub mieli udział w sukcesie... tzn. podpisanie korzystnej umowy, awans z którejś z reprezentacji...

Za to że (nie)są tacy wspaniali, (nie)zrobili wiele dla naszej kopanej, (nie)postawili na system szkolenia młodych piłkarzy, (nie)efektownie i (nie)efektywnie walczą z korupcją ... można by tak wymieniać i wymieniać.

szczebrzeszcz 01.10.2009 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 799320)
Ja tam bardzo chciałem żeby wybrali go na prezesa PZPN. Niestety wygrał Lato ...

Taka ciekawostka mała
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

bardziej powinno nas interesować nie ile ale za co? bo rozumiem, że panowie czymś się wykazali lub mieli udział w sukcesie... tzn. podpisanie korzystnej umowy, awans z którejś z reprezentacji...

AYALA 08.10.2009 09:24

Polczak w pierwszym składzie na Czechy.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Polczak_w.html

el Nuero 08.10.2009 09:55

Skład, tylko na co?

Polczak? "Fantastyczny" obrońca z "fantastycznego" klubu... Jak sobie przypomnę te osiągnięcia Cracovii (0:2 ze Śląskiem, 2:6 z Lechią, 0:2 z Ruchem, w międzyczasie parę remisów), to nie wiem, śmiać się czy płakać? Jeszcze można było powołać Wasiluka, to przynajmniej dobrze by się rozumieli :lol:

Sorry za ten cynizm, ale według mnie powołania na obronę to jedna wielka paranoja. Gancarczyk, Głowacki - OK. A reszta? Nie lepiej było dać "ostatnią szansę" Żewłakowowi (który gra przeciwko lepszym zawodnikom, niż w naszej Ekstrak(l)asie), albo z polskiej ligi dowołać np. Glika? I jeszcze Kokoszka - zagrał w ostatnim meczu, ale wcześniej nawet nie łapał się do kadrowej "18" Empoli (sprawdziłem na włoskiej stronie). Aż chce się zapytać: czy leci z nami pilot?

Nehiar 08.10.2009 11:29

Wywiad z doktorem :
http://www.weszlo.com/news/3820
Muszę powiedzieć jestem zaskoczony - nieudolnością dziennikarzy :P

Maciuś 08.10.2009 11:30

Ale to bylo do przewidzenia przeciez. Kazdy trener ma swoich ulubiencow. Zreszta czym Majewski ryzykuje? Niczym bo i tak po 2 meczach odchodzi a przynajmniej "wypromuje" pare nazwisk i sie podzielą kasą.

Luk_Biala_Gwiazda 08.10.2009 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 801513)
Wywiad z doktorem :
http://www.weszlo.com/news/3820
Muszę powiedzieć jestem zaskoczony - nieudolnością dziennikarzy :P

akurat wywiad przeprowadzany z pelna swiadomoscia tego, ze to nie TEN S. Majewski. Gdzie Krasnystaw, gdzie Warszawa. Poza tym zobacz sobie do wiadomosci o Stefanie na Weszlo jest dolaczana fotografia reklamy zakladu pogrzebowego Stefana z Krasnegostawu :)

Nehiar 08.10.2009 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk_Biala_Gwiazda (Post 801517)
akurat wywiad przeprowadzany z pelna swiadomoscia tego, ze to nie TEN S. Majewski. Gdzie Krasnystaw, gdzie Warszawa. Poza tym zobacz sobie do wiadomosci o Stefanie na Weszlo jest dolaczana fotografia reklamy zakladu pogrzebowego Stefana z Krasnegostawu :)

No zgadzam się przesadziłem z nieudolnością dziennikarzy, nikt by tego wydrukował na serio. Nie zmienia to faktu że bardziej zgadzam się z tym S. Majewskim :lol:

Maciuś 10.10.2009 08:49

Czarno widze dzisiejszy mecz z Czechami. O ile w ataku jakos to bedzie to obrona z Polczakiem i Dudkiem budzi we mnie spory niepokoj.

Ogryzek 10.10.2009 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 802066)
Czarno widze dzisiejszy mecz z Czechami. O ile w ataku jakos to bedzie to obrona z Polczakiem i Dudkiem budzi we mnie spory niepokoj.

A o Głowackim, Rzeźniczaku i Gancarczyku zapomniałeś? Arek w kadrze zagrał ostatni dobry mecz.... kiedy? I czy w ogóle kiedykolwiek? To że gra w Wiśle i jest podporą naszej obrony nie znaczy że zagra dobrze w kadrze. Polczak – odwrotnie gra u parchów to z góry zakładasz że będzie słaby? Ja bardziej się boję tego że obrona w takim składzie + bramkarz gra 1 raz ze sobą niż o indywidualne umiejętności Polczaka i Dudka. Zresztą czy Dudek zrobi większe babole niż Boruc w kadrze? Nie sądzę. Zobaczymy jak to będzie i trzeba być optymistą:)

PS
W czym Rzeźniczak jest lepszy od Polczaka to nie wiem:)

MichauSzczu 10.10.2009 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 802077)
A o Głowackim, Rzeźniczaku i Gancarczyku zapomniałeś? Arek w kadrze zagrał ostatni dobry mecz.... kiedy? I czy w ogóle kiedykolwiek? To że gra w Wiśle i jest podporą naszej obrony nie znaczy że zagra dobrze w kadrze. Polczak – odwrotnie gra u parchów to z góry zakładasz że będzie słaby? Ja bardziej się boję tego że obrona w takim składzie + bramkarz gra 1 raz ze sobą niż o indywidualne umiejętności Polczaka i Dudka. Zresztą czy Dudek zrobi większe babole niż Boruc w kadrze? Nie sądzę. Zobaczymy jak to będzie i trzeba być optymistą

PS
W czy Rzeźniczak jest lepszy od Polczaka to nie wiem:)

Z tego co napisałes mozna rozumiec ze Głowacki jest o klasę gorszy od Polczaka dlatego ze Polczak gra w walczącej o utrzymanie Cracovii a Głowacki jest najlepszym obronca ligi:D Swoją drogą akurat o Rzeźniczaka, Głowę i Gancarczyka jstem spokojny bo prezentują ostatnio naprawdę dobrą formę. Na środku zamiast na Polczaka postawiłbym na Kokoszke jednak, chociaz nie widziałem go od ponad roku.

W pomocy zamiast Błaszcza chyba raczej Peszko powinien zagrac, widac ostatnio ze Błaszczu stracił swoją pewnosc nie idzie juz 1 na 1. Na środku wg mnie powinni grac Murawski z Iwańskim, no ale Murawski odpadł w drodze eliminacji to zostaje tylko Cycuś. Lewa pomoc to chyba tylko i wylacznie Obraniak no bo to jest jasne ze nie Wilk. Ew. może tam zagrac Grosicki. W ataku Janczyk i Jeleń :D Bo Brożek stracił wszystkie swoje walory do tego zrobił sie wkurzajacy jak zaczyna machac rekami jak ktos mu nie poda. Na zmiane Groszu i własnie Brozek :P I 3:0 :D

IncognitoTSW 10.10.2009 12:59

Grosicki jest w takim gazie, że grzechem byłoby go nie wypuścić dzisiaj.

Kamson 10.10.2009 13:11

Przed każdym meczem kadry zawsze po cichu liczyłem na zwycięstwo, miałem jakieś ostatki optymizmu.
Ale jak dziś zobaczyłem, że na obronie ma być Polczak, w bramce Dudek to nie wierze w chociażby remis zwłaszcza po tym co ostatnio pokazywaliśmy.

szprotson 10.10.2009 13:41

ciekawe czy zapomnimy autorską kadrę Doktora M. czy też nie.

Polczak, gosc mnie intryguje. Czemu mnie nie powołał na środek

Tom'ash 10.10.2009 13:50

Powiedzcie mi bo nie oglądam meczów Cracovii, czy ten Polczak tak się wybija na tle kolegów z drużyny, że zasługuje na grę w reprezentacji?

Cinek1906 10.10.2009 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tom'ash (Post 802143)
Powiedzcie mi bo nie oglądam meczów Cracovii, czy ten Polczak tak się wybija na tle kolegów z drużyny, że zasługuje na grę w reprezentacji?

bym już wolał Jopa... :/ Polczak gorsze drewno chyba ;) zresztą się przekonamy :D

Mario Nh 10.10.2009 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tom'ash (Post 802143)

To jest chyba najlepsza odpowiedź w tym momencie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 801514)
Ale to bylo do przewidzenia przeciez. Kazdy trener ma swoich ulubiencow. Zreszta czym Majewski ryzykuje? Niczym bo i tak po 2 meczach odchodzi a przynajmniej "wypromuje" pare nazwisk i sie podzielą kasą.

Przecież profesor Majewski nawet wypowiadać się nie umie.

"Jest to piłkarz, był to piłkarz i jest w dalszym ciągu i naj utytułowany piłkarz w historii Polski piłki" - :lol:

"Zdecydowałem się na powołanie 26 zawodników szerokiej kadry, na dwa mecze, jesli ten wybór okaże się właściwy a uważam że tak jest" - :lol:

"Jurek Dudek gra z najlepszymi piłkarzami na świecie. Rozmawiałem z nim i on potwierdził to" - :lol:

Pomijając wszystkie zająknięcia

http://sport.interia.pl/raport/elms2...-dudek,1373611

To tak na poprawę humoru przed meczem bo jestem przekonany że po meczu już powodu do śmiechu mieć nie będziemy... albo jednak będziemy :lol:

For_FuN_ 10.10.2009 14:10

Jak czytam wypowiedzi Majewskiego, to czuje, ze dzisiaj wystapi Jerzy Dudek, ktory od 4 lat nie gra regularnie w klubie i ktory rozgrywa kilka spotkan na sezon. To jakis kiepski zart...mogl powolac Jurka(prosze bardzo), ale jako 3 bramkarza...pierwszym musi byc wylacznie pilkarz grajacy na codzien w klubie. Zreszta te niektore powolania, to wogole...brak Marcina Kowalczyka, Zewlakowa czy Golanskiego, a w zamian obroncy ktorzy sa ogrywani przed Podstawkow czy innych.

flamengista 10.10.2009 14:45

Pal sześć eksperymentalne ustawienie obrony, która po raz pierwszy (i pewnie ostatni) zagra w takim składzie.

Pal sześć formę Murawskiego czy Dudka.

Pytanie, czy w ogóle naszym kopaczom będzie się chciało. To jest największy problem. Fanem Doktora nie jestem, w awans nie wierzę, ale warto by w tych dwóch meczach zdobyć min. 3 punkty. Bo w kolejnych eliminacjach może być bardzo ciężko.

Czesi są wbrew pozorom cieńcy, więc przy 100% zaangażowaniu nawet zwycięstwo w takim składzie możliwe. Ale obawiam się, że naszym się nie chce.

Marszałek 10.10.2009 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk_Biala_Gwiazda (Post 801517)

Wielu to oburza ale jest to dziennikarstwo wysokiego lotu, pełnia prowokacji, wymagająca od czytelnika spostrzegawczości. No cóż widać niektórzy się czują oszukani:)a ci z Futobl News są idiotami.

Tak to jest jak siłą przewodnią w kraju są tzw dziennikarze rodem z PS,Wyborczej,gdzie piszący ludzie o dziennikarstwie nie mają nic wspólnego.

Ogryzek 10.10.2009 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 802144)
bym już wolał Jopa... :/ Polczak gorsze drewno chyba ;) zresztą się przekonamy :D

Nie no to już chyba przesadziłeś:) Od Jopa nie wielu znam wolniejszych i słabszych obrońców. Nasz Mateusz Kowalski grający w Piaście prezentuje się lepiej:D

A Polczaka wszyscy zobaczymy dzisiaj i nie ma co się wyśmiewać i szydzić z góry tylko dlatego że "parchaty". A nuż gość zaskoczy?

Pan Jotka 10.10.2009 16:39

Mariusz Jop? Dobrze znam Mariusza.To niezwykle obiecujący i perspektywiczny obrońca. :> Najważniejszy będzie początek. Bedzie szalenie kluczowy dla przebiegu tego spotkania hehehe

Czekam na pierwszą bramkę dla Czechów i początek końca tej farsy pt. Szanse Orłów na finał MŚ...

Niemcy wląsnie strzeliły gola Ruskim. Miroslav Klose....

tofik 10.10.2009 17:06

Tysz Polak. Chociaż się nie przyznaje.

A co do meczu to tak się zastanawiałem czy by nie obstawić Czechów. Ale znając życie wtedy orły by zagrały najlepszy mecz. Nie mam kasy na wyrzucenie :)

Pan Jotka 10.10.2009 17:20

Co do obstawiania. Nigdy nie stawiam na mecze Wisly oraz reprezentacji Polski. W żadną stronę.
Poza tym ludzie..Jedna jedyna szansa na dobry wynik to taka, ze beda sie chcieli pokazać ludzie powolanio przez Majewskiego. Ale czy im starczy umijętności? Wątpliwe.

harthausen 10.10.2009 17:43

dobry mecz w Moskwie, Niemiaszki się w 10 przed Ruskimi bronią, a ci ze skutecznością to chyba się w któryś mecz naszej Wisełki zapatrzyli :)
Ciekawe, jaka będzie różnica poziomów między tym meczem a tym, co nasi dzisiaj pokażą.
A Niemcom i remis dobry.

Pan Jotka 10.10.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 802222)
dobry mecz w Moskwie, Niemiaszki się w 10 przed Ruskimi bronią, a ci ze skutecznością to chyba się w któryś mecz naszej Wisełki zapatrzyli :)
Ciekawe, jaka będzie różnica poziomów między tym meczem a tym, co nasi dzisiaj pokażą.
A Niemcom i remis dobry.

Ponadto podoba mi sie jak proboja kazda akcje konczyc przerzutką ..Nic nie wywalczą w ten sposob.

Krissu 10.10.2009 17:57

Liczę na ciężki wpi**dol w Pradze.

PeO 10.10.2009 18:01

Co do meczu Niemców:
85 min. Trochowski za Podolskiego.

Donki 10.10.2009 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 802222)
A Niemcom i remis dobry.

To był dobry mecz??:shock:
To chyba inny oglądałęm :-p
pierwsza połowa całkowita padaka. Wyglądało to jak by własnie polacy grali ;) Druga już troszke lepsza

harthausen 10.10.2009 18:11

mimo, że betonom z PZPN życzę jak najgorzej i, być może, łomot w Pradze coś by tam dał (choć oni i tak wszystko w czarnej dziurze mają), to w czasie meczu na pewno będę chciał, by nasi , i to po ładnym meczu, wygrali.

A betonowe towarzystwo dobrze wie, że uczucie z rozumem wygra zawsze i na tym sobie jedzie. Gdyby nasi przegrali, to w ostatnim meczu stawką już tylko czapka gruszek by była, więc widownia sukcesu mecz zlekceważy i bojkot wyjdzie lepiej. Jedyny plus.
Tak źle, tak niebobrze, Żywczyk w lodówce a w barku jeszcze coś twardszego, gdyby jakiś ewenement trzeba było opić :D

Edytka:

Cytat:

To był dobry mecz??:shock:
To chyba inny oglądałęm :-p
pierwsza połowa całkowita padaka. Wyglądało to jak by własnie polacy grali ;) Druga już troszke lepsza
drugą połowę tylko oglądałem, może mam mniejsze wymagania od Ciebie, ale portki praktycznie do końca miałem pełne, by Ruskie coś nie włożyli. Nie powiesz, że nic się nie działo, toż tam Sowieci mieli akcję za akcją.

KuLwIk 10.10.2009 18:15

W Pradze od pierwszej minuty wybiegną: Kowalewski - Rzeźniczak, Głowacki, Polczak, Gancarczyk - Błaszczykowski, Iwański, M. Lewandowski, Obraniak - Jeleń, Grosicki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl