![]() |
Cytat:
|
|
troche mnie dziwi że Majewski nie powołał nikogo z Polonii Bytom której tak dobrze idzie w lidze.Podstawek jako lider wśród stzrelców na powołanie zasługuje.
|
Oni są dobrzy jako kolektyw. Indywidualnie żaden się nie nadaje.
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,70...trenerami.html
To mi się podoba. Cytat:
|
Boniek niech tak nie cwaniakuje mocny w gębie cienki w trenerce już raz trenował repre po jednym meczu sam podziękował to samo się dotyczy pana Tomaszewskiego jak jest mocny w gębie niech on idzie i trenuje...
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale cóz, dobry PR ma, "światowiec" bo pił z Berlusconim to ludze naiwnie łykają jego brednie. A to generalnie ta sama bajka co Jasiu Tomaszewski - ot tacy typowi polscy krzykacze-napinacze. |
Ciekawa historia z Bońkiem jako trenerem, rzekomo wmówili mu że może być wielkim trenerem reprezentacji kolesie z PZPN. Uwierzył, zwolnił miejsce w zarządzie PZPN i zaraz też wyleciał z reprezentacji. Tak pozbyto się niewygodnego Bońka.
|
Cytat:
Taka ciekawostka mała http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html Cytat:
|
Cytat:
|
Polczak w pierwszym składzie na Czechy.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Polczak_w.html |
Skład, tylko na co?
Polczak? "Fantastyczny" obrońca z "fantastycznego" klubu... Jak sobie przypomnę te osiągnięcia Cracovii (0:2 ze Śląskiem, 2:6 z Lechią, 0:2 z Ruchem, w międzyczasie parę remisów), to nie wiem, śmiać się czy płakać? Jeszcze można było powołać Wasiluka, to przynajmniej dobrze by się rozumieli :lol:
Sorry za ten cynizm, ale według mnie powołania na obronę to jedna wielka paranoja. Gancarczyk, Głowacki - OK. A reszta? Nie lepiej było dać "ostatnią szansę" Żewłakowowi (który gra przeciwko lepszym zawodnikom, niż w naszej Ekstrak(l)asie), albo z polskiej ligi dowołać np. Glika? I jeszcze Kokoszka - zagrał w ostatnim meczu, ale wcześniej nawet nie łapał się do kadrowej "18" Empoli (sprawdziłem na włoskiej stronie). Aż chce się zapytać: czy leci z nami pilot? |
Wywiad z doktorem :
http://www.weszlo.com/news/3820 Muszę powiedzieć jestem zaskoczony - nieudolnością dziennikarzy :P |
Ale to bylo do przewidzenia przeciez. Kazdy trener ma swoich ulubiencow. Zreszta czym Majewski ryzykuje? Niczym bo i tak po 2 meczach odchodzi a przynajmniej "wypromuje" pare nazwisk i sie podzielą kasą.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czarno widze dzisiejszy mecz z Czechami. O ile w ataku jakos to bedzie to obrona z Polczakiem i Dudkiem budzi we mnie spory niepokoj.
|
Cytat:
PS W czym Rzeźniczak jest lepszy od Polczaka to nie wiem:) |
Cytat:
Z tego co napisałes mozna rozumiec ze Głowacki jest o klasę gorszy od Polczaka dlatego ze Polczak gra w walczącej o utrzymanie Cracovii a Głowacki jest najlepszym obronca ligi:D Swoją drogą akurat o Rzeźniczaka, Głowę i Gancarczyka jstem spokojny bo prezentują ostatnio naprawdę dobrą formę. Na środku zamiast na Polczaka postawiłbym na Kokoszke jednak, chociaz nie widziałem go od ponad roku. W pomocy zamiast Błaszcza chyba raczej Peszko powinien zagrac, widac ostatnio ze Błaszczu stracił swoją pewnosc nie idzie juz 1 na 1. Na środku wg mnie powinni grac Murawski z Iwańskim, no ale Murawski odpadł w drodze eliminacji to zostaje tylko Cycuś. Lewa pomoc to chyba tylko i wylacznie Obraniak no bo to jest jasne ze nie Wilk. Ew. może tam zagrac Grosicki. W ataku Janczyk i Jeleń :D Bo Brożek stracił wszystkie swoje walory do tego zrobił sie wkurzajacy jak zaczyna machac rekami jak ktos mu nie poda. Na zmiane Groszu i własnie Brozek :P I 3:0 :D |
Grosicki jest w takim gazie, że grzechem byłoby go nie wypuścić dzisiaj.
|
Przed każdym meczem kadry zawsze po cichu liczyłem na zwycięstwo, miałem jakieś ostatki optymizmu.
Ale jak dziś zobaczyłem, że na obronie ma być Polczak, w bramce Dudek to nie wierze w chociażby remis zwłaszcza po tym co ostatnio pokazywaliśmy. |
ciekawe czy zapomnimy autorską kadrę Doktora M. czy też nie.
Polczak, gosc mnie intryguje. Czemu mnie nie powołał na środek |
Powiedzcie mi bo nie oglądam meczów Cracovii, czy ten Polczak tak się wybija na tle kolegów z drużyny, że zasługuje na grę w reprezentacji?
|
Cytat:
bym już wolał Jopa... :/ Polczak gorsze drewno chyba ;) zresztą się przekonamy :D |
Cytat:
Cytat:
"Jest to piłkarz, był to piłkarz i jest w dalszym ciągu i naj utytułowany piłkarz w historii Polski piłki" - :lol: "Zdecydowałem się na powołanie 26 zawodników szerokiej kadry, na dwa mecze, jesli ten wybór okaże się właściwy a uważam że tak jest" - :lol: "Jurek Dudek gra z najlepszymi piłkarzami na świecie. Rozmawiałem z nim i on potwierdził to" - :lol: Pomijając wszystkie zająknięcia http://sport.interia.pl/raport/elms2...-dudek,1373611 To tak na poprawę humoru przed meczem bo jestem przekonany że po meczu już powodu do śmiechu mieć nie będziemy... albo jednak będziemy :lol: |
Jak czytam wypowiedzi Majewskiego, to czuje, ze dzisiaj wystapi Jerzy Dudek, ktory od 4 lat nie gra regularnie w klubie i ktory rozgrywa kilka spotkan na sezon. To jakis kiepski zart...mogl powolac Jurka(prosze bardzo), ale jako 3 bramkarza...pierwszym musi byc wylacznie pilkarz grajacy na codzien w klubie. Zreszta te niektore powolania, to wogole...brak Marcina Kowalczyka, Zewlakowa czy Golanskiego, a w zamian obroncy ktorzy sa ogrywani przed Podstawkow czy innych.
|
Pal sześć eksperymentalne ustawienie obrony, która po raz pierwszy (i pewnie ostatni) zagra w takim składzie.
Pal sześć formę Murawskiego czy Dudka. Pytanie, czy w ogóle naszym kopaczom będzie się chciało. To jest największy problem. Fanem Doktora nie jestem, w awans nie wierzę, ale warto by w tych dwóch meczach zdobyć min. 3 punkty. Bo w kolejnych eliminacjach może być bardzo ciężko. Czesi są wbrew pozorom cieńcy, więc przy 100% zaangażowaniu nawet zwycięstwo w takim składzie możliwe. Ale obawiam się, że naszym się nie chce. |
Cytat:
Tak to jest jak siłą przewodnią w kraju są tzw dziennikarze rodem z PS,Wyborczej,gdzie piszący ludzie o dziennikarstwie nie mają nic wspólnego. |
Cytat:
A Polczaka wszyscy zobaczymy dzisiaj i nie ma co się wyśmiewać i szydzić z góry tylko dlatego że "parchaty". A nuż gość zaskoczy? |
Mariusz Jop? Dobrze znam Mariusza.To niezwykle obiecujący i perspektywiczny obrońca. :> Najważniejszy będzie początek. Bedzie szalenie kluczowy dla przebiegu tego spotkania hehehe
Czekam na pierwszą bramkę dla Czechów i początek końca tej farsy pt. Szanse Orłów na finał MŚ... Niemcy wląsnie strzeliły gola Ruskim. Miroslav Klose.... |
Tysz Polak. Chociaż się nie przyznaje.
A co do meczu to tak się zastanawiałem czy by nie obstawić Czechów. Ale znając życie wtedy orły by zagrały najlepszy mecz. Nie mam kasy na wyrzucenie :) |
Co do obstawiania. Nigdy nie stawiam na mecze Wisly oraz reprezentacji Polski. W żadną stronę.
Poza tym ludzie..Jedna jedyna szansa na dobry wynik to taka, ze beda sie chcieli pokazać ludzie powolanio przez Majewskiego. Ale czy im starczy umijętności? Wątpliwe. |
dobry mecz w Moskwie, Niemiaszki się w 10 przed Ruskimi bronią, a ci ze skutecznością to chyba się w któryś mecz naszej Wisełki zapatrzyli :)
Ciekawe, jaka będzie różnica poziomów między tym meczem a tym, co nasi dzisiaj pokażą. A Niemcom i remis dobry. |
Cytat:
|
Liczę na ciężki wpi**dol w Pradze.
|
Co do meczu Niemców:
85 min. Trochowski za Podolskiego. |
Cytat:
To chyba inny oglądałęm :-p pierwsza połowa całkowita padaka. Wyglądało to jak by własnie polacy grali ;) Druga już troszke lepsza |
mimo, że betonom z PZPN życzę jak najgorzej i, być może, łomot w Pradze coś by tam dał (choć oni i tak wszystko w czarnej dziurze mają), to w czasie meczu na pewno będę chciał, by nasi , i to po ładnym meczu, wygrali.
A betonowe towarzystwo dobrze wie, że uczucie z rozumem wygra zawsze i na tym sobie jedzie. Gdyby nasi przegrali, to w ostatnim meczu stawką już tylko czapka gruszek by była, więc widownia sukcesu mecz zlekceważy i bojkot wyjdzie lepiej. Jedyny plus. Tak źle, tak niebobrze, Żywczyk w lodówce a w barku jeszcze coś twardszego, gdyby jakiś ewenement trzeba było opić :D Edytka: Cytat:
|
W Pradze od pierwszej minuty wybiegną: Kowalewski - Rzeźniczak, Głowacki, Polczak, Gancarczyk - Błaszczykowski, Iwański, M. Lewandowski, Obraniak - Jeleń, Grosicki.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl