Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

zuraw9 18.09.2008 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 604288)
jest taka możliwość w winampie, żeby sterować nim bezpośrednio z paska zadań bez konieczności otwierania okna za kazdym razem jak chce przerzucić piosenke ? wiem ze jest taki bajer w windows media playerze, wiec jakby ktos miał namiar na taka opcje w winampie to niech krzyczy.
coś takiego jak to:
http://i34.tinypic.com/2vjwhuh.jpg

Jest taka opcja w Firefoxie. Jeśli serfujesz po necie i np chcesz zmienić piosenkę to wystarczy odpowiedni skrót klawiszowy. Dodatek ten nazywa się Foxy Tunes.

wislak_92 18.09.2008 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafiABG (Post 604365)
Ja je mam,zdecydowanie polecam do gier typu CS itp.
Są przystosowane do gier i stworzone przez sławnego gracza o nicku " Fatal1ty " :D

Właśnie o CS'a mi chodzi;)

Cytat:

Dobór słuchawek zależy głównie (zaznaczam głównie) od karty dźwiękowej jaką posiadasz. Jeśli integra, to nawet Icemat Siberia (najlepsze moim zdaniem) nie pomogą.
Mam takie coś: Realtek ALC850 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

Sebo_TS 18.09.2008 12:52

Jak włożymy kartę ( z full pakietem ) z Cyfry+ do dekodera z Multipakietu ( bez anteny itd ) będą chodziły te kanały które są na karcie od Cyfry ? PILNE !

saklak1906 18.09.2008 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebo_TS (Post 604573)
Jak włożymy kartę ( z full pakietem ) z Cyfry+ do dekodera z Multipakietu ( bez anteny itd ) będą chodziły te kanały które są na karcie od Cyfry ? PILNE !

Jak pzelozysz karte C+ do decodera C+ bedzie chodzilo, ale czasami trzeba przeinstaloac kanaly- znaczy sie znalesc.Ale nie rozumiem pytania bez anteny?

michu-k 18.09.2008 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 604569)
Mam takie coś: Realtek ALC850 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

To jest karta zintegrowana i kupowanie pod nią słuchawek to teoretyczny wyrzut pieniędzy w błoto. Prawda, trochę Ci one dadzą, ale niewiele :) W pierwszej kolejności proponuję zakup dźwiękówki. Świetna jest Audigy 2 ZS, poszukaj na Allegro bowiem normalnie w sklepach nie jest już sprzedawana. Ja sam na nią polowałem, udało mi się, 120 zł i to do gry (także FPS) do której, nie oszukujmy się, potrzebny jest dźwięk z wyższej pólki :) Mam do niej słuchaweczki Creative HS600, dźwięk śmiga fenomenalnie i w grze, i muzyce, i filmach.

Pisząc o wyrzucie pieniędzy w błoto mam na myśli pewną rzecz. Jestem stałym użytkownikiem dwóch komputerów: PC i laptopa. Na pierwszym Audigy 2 ZS, na drugim zintegrowana Realtek '97. Przepinam dosyć często słuchaweczki. Różnica w dźwięku kolosalna na plus, oczywiście, dźwięku PCtowego.

Przemyśl czy aby na pewno do CS'a potrzebujesz dźwięk bajeczny :) Jeżeli tak, Audigy 2 ZS (ok 120 zł) + Creative HS600 (60 zł) to świetne połączenie.
Słuchaweczki
Dźwiekóweczka 1
Dźwiękóweczka 2

Reasumując: polecam podaną wyżej konfigurację jeżeli chodzi o jakość dźwięku. Tani zestawik, ale bardzo wydajny i sprawający satysfakcję. Popytaj jeszcze na forach o opinię innych ludzi żeby nie było że Cię roluję :-) Ja jestem w pełni zadowolony, choć wiadomo, każdy na ten temat może powiedzieć coś innego :-)

Jak się pospieszysz to masz jeszcze szansę wyciągnąć Aud 2 ZS z Allegro. Jeśli nie, pozostaje Ci jeszcze:

http://allegro.pl/item432467015_creative_sound_blaster_x_fi_xtreme_g amer_box.html#photo

Na temat wyżej podanej się nie wypowiadam bo nie użytkowałem. Krążą jednak słuchy że to tzw "kastrat" i nie warto tyle płacić. Czy to prawda? Nie jestem w stanie powiedzieć :-)

Sebo_TS 18.09.2008 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 604585)
Jak pzelozysz karte C+ do decodera C+ bedzie chodzilo, ale czasami trzeba przeinstaloac kanaly- znaczy sie znalesc.Ale nie rozumiem pytania bez anteny?

Chyba sie nie zrozumieliśmy
chodziło mi o to czy będą działay wszystkei kanały z C+ jeśli taką kartę włożymy do dekodera z Multipakietu ( Multipakiet==> TV, Internet, z Telekomunikacji Polskiej )

wislak_92 18.09.2008 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 604593)
To jest karta zintegrowana i kupowanie pod nią słuchawek to teoretyczny wyrzut pieniędzy w błoto. Prawda, trochę Ci one dadzą, ale niewiele :) W pierwszej kolejności proponuję zakup dźwiękówki. Świetna jest Audigy 2 ZS, poszukaj na Allegro bowiem normalnie w sklepach nie jest już sprzedawana. Ja sam na nią polowałem, udało mi się, 120 zł i to do gry (także FPS) do której, nie oszukujmy się, potrzebny jest dźwięk z wyższej pólki :) Mam do niej słuchaweczki Creative HS600, dźwięk śmiga fenomenalnie i w grze, i muzyce, i filmach.

Pisząc o wyrzucie pieniędzy w błoto mam na myśli pewną rzecz. Jestem stałym użytkownikiem dwóch komputerów: PC i laptopa. Na pierwszym Audigy 2 ZS, na drugim zintegrowana Realtek '97. Przepinam dosyć często słuchaweczki. Różnica w dźwięku kolosalna na plus, oczywiście, dźwięku PCtowego.

Przemyśl czy aby na pewno do CS'a potrzebujesz dźwięk bajeczny :) Jeżeli tak, Audigy 2 ZS (ok 120 zł) + Creative HS600 (60 zł) to świetne połączenie.
Słuchaweczki
Dźwiekóweczka 1
Dźwiękóweczka 2

Reasumując: polecam podaną wyżej konfigurację jeżeli chodzi o jakość dźwięku. Tani zestawik, ale bardzo wydajny i sprawający satysfakcję. Popytaj jeszcze na forach o opinię innych ludzi żeby nie było że Cię roluję :-) Ja jestem w pełni zadowolony, choć wiadomo, każdy na ten temat może powiedzieć coś innego :-)

Jak się pospieszysz to masz jeszcze szansę wyciągnąć Aud 2 ZS z Allegro. Jeśli nie, pozostaje Ci jeszcze:

http://allegro.pl/item432467015_creative_sound_blaster_x_fi_xtreme_g amer_box.html#photo

Na temat wyżej podanej się nie wypowiadam bo nie użytkowałem. Krążą jednak słuchy że to tzw "kastrat" i nie warto tyle płacić. Czy to prawda? Nie jestem w stanie powiedzieć :-)

Hmmm... ja nie potrzebuję bajecznego dźwięku, ale na pewno będzie spora różnica(?) jeśli chodzi o dźwięk w porównaniu do słuchawek jakie teraz posiadam - Mediatech za 20 kilka złotych.

saklak1906 18.09.2008 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebo_TS (Post 604595)
Chyba sie nie zrozumieliśmy
chodziło mi o to czy będą działay wszystkei kanały z C+ jeśli taką kartę włożymy do dekodera z Multipakietu ( Multipakiet==> TV, Internet, z Telekomunikacji Polskiej )

A juz chwytam.
Raczej na stowe nie bo karta C+ jest wspomagana przez decoder czy cos takiego zeby utrudnic zdekodowanie.

pff 18.09.2008 15:36

Ile kosztuje wyrobienie paszportu? i ile się czeka? Jestem studentem, także jakaś zniżka powinna być

MatMario 18.09.2008 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 604612)
A juz chwytam.
Raczej na stowe nie bo karta C+ jest wspomagana przez decoder czy cos takiego zeby utrudnic zdekodowanie.

Karta C+ nie jest powiazana z dekoderem w żaden sposób. Wszystko zależy jaki jest sytem kodowania wykorzystany w tym dekoderze od multipakietu. A jaka tam jest karta do niego włożona normalnie? Jeśli taka jak od C+ satelity tak samo opisana z tyłu tymi samymi nazwami systemow kodowania to powinno działać. Ale czy do multipakietu dostaje się dekoder czy tylko liveboxa? Sa tam wogole jakies karty?

kuba-wisla 18.09.2008 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzechu (Post 604632)
Ile kosztuje wyrobienie paszportu? i ile się czeka? Jestem studentem, także jakaś zniżka powinna być

Pierwsze słysze o zniżkach dla studentów przy wyrabianiu paszportu. Ja czekałem na paszport 3 tygodnie jak wyrabiałem, kumpel robił nie dawno zrobili w 2 tygodnie. Różnie z tym bywa jak nie trafisz na zgreda i powiesz że zależy Ci na czasie może da rade nawet szybciej.

dostuffca 18.09.2008 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzechu (Post 604632)

2 tygodnie i był gotowy (kobieta w okienku powiedziała, że zajmie to 3-4) - zniżka dla studentów jest - płacisz 50% - bodajże 75zł.

pff 18.09.2008 15:58

Dzięki za odp:)

puchaty1906 18.09.2008 15:59

Czy u Wislakow i w Jamie są kanały TVP Sport albo TVP Info?

heyah_pozytywny 18.09.2008 16:32

Mam pytanie. Słyszałem, że dzisiejszy mecz Wisły jest transmitowany na TVP Sport. Nie jest czasem też na TVP Info?

medyk 18.09.2008 16:33

jest

pincet znaków

WiślakNH 18.09.2008 16:48

Kolega wysłał mi na maila zdjęcie,które moge podglądnąć na mailu a przy zapisywaniiu pisze coś takiego :
[zalaczniki.zip
typ pliku : archiwum WinRAR-a(ZIP)

Chodzi o brak Winrara czy co? :/

Dodam,że po zapisaniu wygląda to tak jakby było zapakowane a podglądnąć zdjęcia sie nie da i zdjęcie jest w jakimś zjeba*** pliku.

Dario Silva 18.09.2008 17:10

Gdzie w Krakowie znajde dobrego ortopede???

GabrielloTS 18.09.2008 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 604676)
Kolega wysłał mi na maila zdjęcie,które moge podglądnąć na mailu a przy zapisywaniiu pisze coś takiego :
[zalaczniki.zip
typ pliku : archiwum WinRAR-a(ZIP)

Chodzi o brak Winrara czy co? :/

Dodam,że po zapisaniu wygląda to tak jakby było zapakowane a podglądnąć zdjęcia sie nie da i zdjęcie jest w jakimś zjeba*** pliku.

no to kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonkę z tym zdjęciem w mailu i daj zapisz jako... w nazwie np foto.jpg i zapisz... o ile to jest jpg ale myślę że tak :)

dymek_nhs 18.09.2008 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yarp (Post 604562)
Siemka,

Znalazłem coś takiego w sieci:

http://www.2future.pl/Produkt/256/ko...czem,_t-sketch

Co myślicie o takiej koszulce?

Kumpel ma taką tyle że z equalizerem i sobie chwali

zimka 18.09.2008 22:20

Ja mam pytanie:

JAk się nazywał rumuśki piłkarz co grał u nas za czasów Petrescu był pomocnikiem rozwiazano z nim bodajże kontrakt;> bo nie moge sobie przypomnieć:)

Z góry dzieki:)

michu-k 18.09.2008 22:24

Hristu Chiacu?

zimka 18.09.2008 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 604929)
Christu Chiacu?

Tak Tak:) o niego mi chodziło:) wielkie dzieki:D

wroobel88 18.09.2008 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zimka (Post 604919)
JAk się nazywał rumuśki piłkarz co grał u nas za czasów Petrescu był pomocnikiem rozwiazano z nim bodajże kontrakt;>

Hristu Chiacu przez samo H w imieniu ;)

michu-k 18.09.2008 23:07

Pytanie:

sprzedaż biletów dla posiadaczy karnetów na rewanżowy mecz z Tottenhamem trwa do 23 września. Czy zakup biletu z karnetem po tej dacie również będzie po niższej, zniżkowej cenie, czy tej normalnej?

Pavay 19.09.2008 08:05

Czy ściągając gry na PS2 z internetu (torrenty) wystarczy tylko nagrać (nero) je na płytkę dvd czy trzeba je dodatkowo konwertować jakimś programem na obsługiwane formaty?

DYRU 19.09.2008 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 604995)
Pytanie:

sprzedaż biletów dla posiadaczy karnetów na rewanżowy mecz z Tottenhamem trwa do 23 września. Czy zakup biletu z karnetem po tej dacie również będzie po niższej, zniżkowej cenie, czy tej normalnej?

a jak myślisz?? po co sa podane konkretne daty??

mic 19.09.2008 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pavay (Post 605055)
Czy ściągając gry na PS2 z internetu (torrenty) wystarczy tylko nagrać (nero) je na płytkę dvd czy trzeba je dodatkowo konwertować jakimś programem na obsługiwane formaty?

Jezeli sciagasz w formie obrazu to wystarczy tylko nagrac.

A, i musisz miec przerobiona PS2

mariokit 19.09.2008 11:38

Gdzie można kupić kurczaka z rożna:) Tylko nie zielone z Tesco:) Dawniej były takie budy np: na rogu Miodowej i Starowiślnej albo Kleparzu. Może gdzieś jeszcze taka budka stoi albo w knajpie mają takie rożen.

Dafi_91 19.09.2008 13:46

jak z Łagiewnik dojechac na reymonta ??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl