Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

diablo885 01.11.2009 21:08

Mateuusz- Czytales na pewno info o biletach?

Michal1906 01.11.2009 21:08

" Jednakże w tym dniu zakupu biletu będą mogli dokonać Ci kibice którzy wspierali Białą Gwiazdę co najmniej 4 razy na meczu Wisły w Sosnowcu (wykluczając mecz z Levadią gdyż na ten mecz nie była robiona lista wyjazdowa). "

Wiślak-1990 01.11.2009 21:10

No ale mozesz bilet pokazac jak masz i tez bedzie :p

Mateuusz 01.11.2009 21:11

aha dzieki wielkie. niestety nie czytalem bo nie moglem tego znalezc. a jakies ulgi dla tych ktorzy na wyjazdy jezdzili?

edit
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 811083)
No ale mozesz bilet pokazac jak masz i tez bedzie :p

niestety bilet sie nie ostal:D i chyba nie tylko mi:)

WALDI1988 02.11.2009 11:13

I jak tam wyglada sprawa z biletami faktycznie? Był ktoś dzisiaj i powie jak jest zebym specjalnie 30 km nie jechal?

luki 02.11.2009 18:23

Kupowałem dzisiaj ok. godz. 17 i przewineło się z 10 osób. I z tego co wiudzialem nawet osoby, ktore nie były w Sosnowcu ani razu, bez problemu mogły kupić bilet. Wiem, że jest kilka list i moze to nie ma wielkiego znaczenia ale na mojej byłem ok. 470 miejsca.

jaitylkoja 02.11.2009 18:41

Odpowie mi ktoś, czy będę mógł jutro bilet dla mnie i dla kolegi, jak będę miał jego dowód?

Ala1955 02.11.2009 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaitylkoja (Post 811423)
Odpowie mi ktoś, czy będę mógł jutro bilet dla mnie i dla kolegi, jak będę miał jego dowód?

Nawet nie musisz mieć jego dowodu - wystarczy tylko, że będziesz znał jego imię, nazwisko i PESEL

Tuman 02.11.2009 18:53

Byłem dzisiaj po bilet o 12, i bylo zapisanych ponad 600 osób. Koleś z WŚ poinformował mnie że 'niby jest to pierwszeństwo ale sprzedajemy bilety'. Kpina.

Charlie 02.11.2009 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tuman (Post 811426)
Byłem dzisiaj po bilet o 12, i bylo zapisanych ponad 600 osób. Koleś z WŚ poinformował mnie że 'niby jest to pierwszeństwo ale sprzedajemy bilety'. Kpina.

Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś takiego. Podobnie było z karnetami - w okresie dla przedłużających osoby nie mające karnetów mogły je nabywać. Gdyby wszystko wyprzedano dzisiaj to byłby to skandal i jawne oszustwo a tak to pewnie sprawa sie rozejdzie. No nic ja ide jutro przed południem, więc pewnie bilety jeszcze będą.

palikot 02.11.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tuman (Post 811426)

Ale po co mają zwlekać jak jest małe zainteresowanie, wiec i tak starczy dla tych co byli 4 razy.

rav 02.11.2009 19:30

Skoro osób, które były 4x w Sosnowcu jest około 1000 (strzelam, choć pewnie i tak zawyżyłem), to klub spokojnie może sprzedać 2,5 tys. biletów poza listą. Przy takim zainteresowaniu biletami jak widać jeden dzień sprzedaży tylko dla najwierniejszych nie miał sensu..

WISŁAZWE 02.11.2009 20:02

Ja dziś postanowiłem zadzwonić do Wiślackiego Światu i zapytałem tego pana czy jak mam 2 wyjazdy to mogę kupić bilet dziś??
Dostałem odpowiedź, że mogę dziś przyjść po bilet, bo dziś kupują osoby które w Sosnowcu w ogóle były.
Na miejscu okazało się, że bilety sprzedają wszystkim. Nie pytając i nie sprawdzając list.

Cetnik 02.11.2009 20:44

Niektórzy sobie kupowali zresztą po 4,5 biletów i nikt nie patrzył oczywiście na jakieś tam listy i czy ktoś był już w tym Sosnowcu czy się obudził dopiero na Legie..nie było nawet co pisac o tym że jakiekolwiek pierwszeństwo dla stałych 'sosnowiczan' obowiązuje bo życie pokazało że to farsa jedna,wielka była.

diablo885 02.11.2009 20:51

Gdyby na meczach w Sosnowcu byl komplet co mecz to pewnie by sprawdzali ilosc meczow a ze frekwencja jest taka sobie to odpuscili sobie co jednak jest troche niezrozumiale bo na glownej pisalo ze dzisiaj tylko ci co mieli min 4 mecze eh

wisłaWieczysta 02.11.2009 20:51

takie teksty tutaj powinno się pisać jakby zabrakło już biletów i co najmniej połowo osób które jeździły do sosnowca ich nie dostało

zastanówcie się chwile zanim coś napiszecie...

jaro1985r 02.11.2009 20:54

Tak będzie dopóki nie wprowadzimy internetowej sprzedaży biletów. Masz swoje konto, kartę i na nią nabijasz bilet! Kasę przelewasz i gitara... Na naszym nowoczesnym stadionie musi być takie rozwiązanie! A nie ,żeby człowiek co tydzień jechał po bilet na mecz u "siebie", zapisać się na wyjazd(np.Kielce) a później jeszcze po odbiór biletów! Nawet Widzew już ma taki system i sprawdza się podobno całkiem dobrze !

wislabielany 02.11.2009 21:02

O której mniej więcej wyjazd z Krakowa? Około 4h przed meczem jak to było przed meczem z Piastem czy wcześniej z jakichś względów?

diablo885 02.11.2009 21:13

wislabielany- info sie pojawi na dniach co do godz wyjazdu

bondTSW 02.11.2009 21:24

A skąd wiadomo że bilety kupowały dziś osoby które nie miały tych 4 spotkań w Sc. Zainteresowanie tym meczem jest takie sobie... wiec po bilety przyszli Ci co jeżdżą regularnie, a nawet jak ktoś był mniej razy niż wymagane 4 lub nawet pierwszy raz się wybiera to tych osób wiele nie było... i nie ma o co płakać.

dragon 02.11.2009 21:27

W kwestii pierwszeństwa zakupu biletów na Legię. Tak jak pisał kolega wcześniej, skoro z 4 wyjazdami nie ma więcej jak 1000 os a miejsc 3 razy tyle to nie ma sensu blkować sprzedaży teraz. Kto przychodzi ten kupuje i jest ok.

A internetowa sprzedaż biletów...romarzyłem się :) Będąc w Niemczech w 2006 r. w okolicach Dortmundu postanowiłem zobaczyć co słychać w Bundeslidze na największym stadionie i u kolegi Smolarka. Wszedłem na stronkę BVB i ...

- sprawdziłem terminarz
- wyszukałem zakładkę rezerwacji biletów
- na mapce stadionu wybrałem miejsce gdzie chcę usiąść i za ile euro
- podałem adres do wysyłki
- przelałem kasę

Za kilka dni bilety były w skrzynce pocztowej. Na R22 też bym chciał to zobaczyć...

Na pewno taka opcja pozwoliłaby poszerzyć grono kibicowskie. To byłby hit u nas, jednak znając realia dystrybucji biletów w naszym klubie i dziwne zasady to jeszcze na to poczekamy. Choć może z nowym stadionem przyjdą nowe standardy.. OBY!

PS. Dodam że na meczu Borussi nie było niestety kompletu bo przyszło "tylko" 72 000 osób :) więc zostało jakieś 8000 miejsc. Atmosfera naprawdę dobra.

PvD 02.11.2009 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez diablo885 (Post 811511)
Nikt tu nie placze tylko trzeba byc konsekwetnym w tym co sie robi a nie dawac info ze w pon tylko ci co maja min 4 mecze

ale w czym masz/macie tak naprawdę problem? brakło biletów czy co? zazdrość ze ktos dziś nabyłl bilet?

znając mentalność kibiców Wisły i odbioru przez nich jasnych i czytelnych komunikatów to nie dochodziłoby to scen jakimi wielokrotnie byliśmy świadkami w Wiślackim Świecie.

Na "szczęście" tłum kibiców od święta pozostał w domu bo pewnie jutro bysmy czytali w gazetach dzięki uprzejmości życzliwych kibiców, "Skandal z biletemi na Legię".

ewcia 02.11.2009 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislabielany (Post 811498)
O której mniej więcej wyjazd z Krakowa? Około 4h przed meczem jak to było przed meczem z Piastem czy wcześniej z jakichś względów?

Tym razem raczej pojedzie Nas więcej niż na mecz z Piastem, a co za tym idzie wchodzenie na stadion będzie trwać dłużej. Planowo chcemy/ powinniśmy być w Sosnowcu ok. 1,5 h przed meczem. Szczegółowe info prawdopodobnie w środę.

SKWK

dymek_nhs 02.11.2009 22:54

Krótka piłka :D są jeszcze bilety bo jutro się wybieram ?

David. 03.11.2009 14:10

UWAGA!

Gość, który kupował trzy bilety, około godziny 13:00. Bilety najprawdopodobniej nr: 1084,1083,1082. Wpisał je na listę, pod jednym nazwiskiem i nr PESEL. Wg. mnie, osoby na pozostałe, dwa bilety mogą mieć problem z wejściem. Dlatego radzę wyjaśnić sprawę. Jeśli się mylę,to poprawcie :)

Ave 03.11.2009 14:20

Dlaczego mają mieć te osoby problem z wejściem? Jeśli mają bilet i dokument wejdą bez problemu.

David. 03.11.2009 14:22

No ale jeśli zostały zakupione trzy bilety na JEDNO imię, nazwisko i pesel i zostały wpisane w jednej rubryce, to osoby posiadające inne tożsamości nie będą na liście wyjazdowej. Czyż nie tak to działa? Nie wiem , nie chcę mieszać. Czysta pomoc.

Ave 03.11.2009 14:46

Ale w sosnowcu nie sprawdzają listy wyjazdowej. To jest mecz u siebie.Pozdrawiam

Wiślak-1990 03.11.2009 15:07

A jak przy stadionie blilet kupuja to sie na liste wyjazdowa wpisuja od razu pewnie pfff:-P

felipe 03.11.2009 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 811529)
ale w czym masz/macie tak naprawdę problem? brakło biletów czy co? zazdrość ze ktos dziś nabyłl bilet?

znając mentalność kibiców Wisły i odbioru przez nich jasnych i czytelnych komunikatów to nie dochodziłoby to scen jakimi wielokrotnie byliśmy świadkami w Wiślackim Świecie.

Na "szczęście" tłum kibiców od święta pozostał w domu bo pewnie jutro bysmy czytali w gazetach dzięki uprzejmości życzliwych kibiców, "Skandal z biletemi na Legię".

Chodzi o to, że skoro SAMEMU ustala się jasne zasady kto kiedy kupuje (moim zdaniem były one całkiem logiczne) to potem tych zasad trzeba się trzymać... Albo coś robimy i wymagamy od innych dostosowania się do zasad, albo nie robimy nic. Tertium non datur.

Znalazły się byc może osoby, które specjalnie brały wczoraj wolne w pracy/szkole by podjechać na R22 i nabyc te wejściówki. Skoro miały pewność, że z racji np kompletu meczów w Sosnowcu te wejściówki będą na nich czekały.
A pomyśl co by się stało, gdyby wzorem poprzednich lat ustawiły sie kilkuset osobowe kolejki? Od lat mamy taką systuację przed meczem z Cracovią czy Legią (kilkukrotnie większe zainteresowanie niż meczem np z Odrą, rozpoczynające wówczas dysksuję, czy aby 30 tys to nie za mało...) - nikt zatem nie mógł mieć pewności, że teraz bedzie inaczej. Realna była zatem sytuacja, ze "stały wyjazdowicz", pragnąc zakupić sobie bilet ok 17 mógł odejść z przysłowiowym kwitkiem.

Albo inna sytuacja - ktoś z zerowym kontem wyjazdów, trzymając sie zaleceń SKWK, czeka cierpliwie na tą środe (z pamieci pisze, nie pamietam dokłądnie czy to ten dzień ;) ) i swoją kolej i ostatecznie nie załapuje się na bilet. Inny natomiast (też zerowe konto) kupuje sobie wejściówke w poniedziałek i na mecz jedzie. Jest to fair? Taki sam kibic nie bedzie mogł zobaczyc spotkania tylko dlatego, że zastosował się do komunikatu... .

Nie dziwcie się zatem na przyszłość, że ludzie zapisują się na szaliki i nie kupują ich potem itd. Przykład idzie z góry - skoro "góra" sama leci w przysłowiowe kulki i ma w dupie nakładane na siebie (PRZEZ SIEBIE) zobowiazania to cóż wymagac od szarego kibica...

Błąd i tyle, nie rozumiem prób wybielania całej sytuacji...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl