Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WislaOnly 29.07.2010 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 946502)
Odrobine sie dziwie że wszyscy na około twierdzą że ofensywnie jesteśmy cud miód i orzeszki a doszedl z napastnikow tylko stary Żuraw , reszta to ci sami co w zeszłym sezonie mieli problem trafic w światlo bramki.Jak dla mnie nawet 2 dobrych napastników nie było za dużo

A Rios, Pailijc???

Martinus 29.07.2010 10:54

Z dwoma nie przesadzajmy a jednym również myślę że nikt na Forum by nie pogardził.A jeśli mówimy o odejściach w szeroko rozumianym "przodzie" to pierwszym kandydatem oczywiście oprócz Łobodzińskiego powinien być Boguski.

Arapaho 29.07.2010 10:56

sorry jest faktycznie młody Rios. ale Paljić jest pomocnikiem więc przynajmniej jeden nowy jeszcze by sie bardzo przydał

palczi 29.07.2010 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 946494)
Jirsak bedzie pierwszym zmiennikiem Guły, a że nasza taktyka opiera sie głównie na podaniach prostopadłych, myśle ze Tomek będzie miał najlepszy sezon w Wiśle.
Trzeba wierzyć w chłopaka ;]
W Wojtka juz ciężej, niestety, nie został nowym Kosowskim wiec krzyż na droge i do Ryśka Tarasiewicza.

Lepiej do(króla) Macieja Skorży:)
Tez sadze ze Jirsak zacznie grac ,wg mnie pilki ladnie zagrywa i uderzenie tez ma niczego sobie :)

stalsanok1946 29.07.2010 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 946479)
Chyba dla Łoba i Jirsaka to będzie ostatnia runda w Wiśle jeśli tak mamy się co okienko wzmacniać. A oni jak na złość teraz zaczną nam grać! Motywacja działa cuda :)

Ci zawodnicy od dawna powinni grać w innych klubach. Nigdy nie mieliśmy z nich pożytku, może z Jirsaka jak błyszczał z Tottenhamem, ogólnie w tamtym sezonie. Można pozbyć się tych zawodników i wsadzić młodych i lepszych. Małecki gdyby miał troche zimniejszą głowę to kto wie czy by nie był tak rozchwytywany jak Lewandowski. Dla mnie to dobrze, że sprowadzamy takich zawodników. Zdrowej rywalizacji nikomu nie zaszkodzi.

wislak68 29.07.2010 11:26

W rzeczy samej: biorąc pod uwagę że na środku pomocy jest Gargamel/Jirsak (ofensywni) i Sobol/Wilk (defensywni; swoją drogą niezły zwierzyniec :>) to poszukiwanie nowych środkowych pomocników na Słowacji wydaje się być trochę krzywym pomysłem.
Jedynym co przychodzi mi do głowy jest to że być może cena/kontrakt Kozaka jest promocyjny i nasi działacze mogą próbować coś pospekulować "żywym towarem" :> (patrz casus Marcelo).
A może jest tu jakiś znawca ligi słowackiej który mógłby powiedzieć czy Kozakowi nie zdarzało się grać jako PP a temu drugiemu jako ŚO albo LO? Przypadek Kirma dowodzi że pozycja w klubie i reprezentacji to mogą być dwie różne sprawy.

fanfan 29.07.2010 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 946508)
Z dwoma nie przesadzajmy a jednym również myślę że nikt na Forum by nie pogardził.A jeśli mówimy o odejściach w szeroko rozumianym "przodzie" to pierwszym kandydatem oczywiście oprócz Łobodzińskiego powinien być Boguski.

Jeśli chcesz żeby Boguski odszedł to gratuluję - udaj się do lekarza . Jak można chcieć żeby odszedł od nas reprezentant Polski który przeważnie gra w pierwszej 11 i miał zaledwie jedną słabszą rundę która była spowodowana kontuzją a przed nią wszyscy go chwalili m.in. Leo , Smuda , Skorża a oni raczej się znają więc o co Ci chodzi? Rafał nie jest jakimś geniuszem piłkarskim, ale jest solidnym piłkarzem mogącym grać na kilku pozycjach, poukładanym który nie ma wody sodowej w głowie . W każdej drużynie są potrzebni tacy piłkarze.

Tarann 29.07.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 946559)
Jeśli chcesz żeby Boguski odszedł to gratuluję - udaj się do lekarza . Jak można chcieć żeby odszedł od nas reprezentant Polski który przeważnie gra w pierwszej 11 i miał zaledwie jedną słabszą rundę która była spowodowana kontuzją a przed nią wszyscy go chwalili m.in. Leo , Smuda , Skorża a oni raczej się znają więc o co Ci chodzi? Rafał nie jest jakimś geniuszem piłkarskim, ale jest solidnym piłkarzem mogącym grać na kilku pozycjach, poukładanym który nie ma wody sodowej w głowie . W każdej drużynie są potrzebni tacy piłkarze.

Jedyne co można jeszcze dodać to 0,5h więcej treningu poświęconego na naukę przyjęcia piłki ( trenować miałby z kim :) nie tylko on ma braki ale u niego najbardziej rażą )

zim zum 29.07.2010 12:10

Cytat:

Z całym szacunkiem, ale Leo chwalił również min. Pazdana, Zahorskiego i Łobodzińskiego. Aktualnie sytuacja wygląda tak, że Boguski leci z formą w dół i jeżeli to się nie zmieni to czas na zmianę. Z tym reprezentantem Polski również bym nie przesadzał.

Jagul 29.07.2010 12:30

Boguski od momentu kiedy złapał kontuzje w meczu z Legią, to już nie ten sam piłkarz... A wielka szkoda, bo był jak do tej pory najlepszym partnerem dla Brożka. Myślę, że nie należy go jednak zbyt pochopnie skreślać. Tamten sezon był ogólnym pokazem żenady w naszym wykonaniu. Teraz wszyscy przepracowali okres przygotowawczy bez kontuzji i runda jesienna będzie prawdziwym sprawdzianem dla wielu zawodników.

karolll 29.07.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 946566)
Jedyne co można jeszcze dodać to 0,5h więcej treningu poświęconego na naukę przyjęcia piłki ( trenować miałby z kim :) nie tylko on ma braki ale u niego najbardziej rażą )

Techniki nie da sie nauczyc w tym wieku . To sie ma albo szkoli w wieku od trampkarza do juniora . ;]

Martinus 29.07.2010 13:25

Cytat:

Drogi Kolego moim zdaniem jeśli klub dostałby konkretną propozycję dla Boguskiego który od dawna nie prezentuje dobrej formy (potwierdziło się to zresztą w Szawlami) nie byłoby się nad czym zastanawiać.Tak jak napisali przedmówcy w kadrze za Leo byli Zahorski,Pazdan i inne tego typu "wynalazki" Mając taką sytuację kadrową, w kontekście spekulacji medialnych o przyjściu Kozaka trudno mi nie uwierzyć że ktoś nie odejdzie.Gdybym miał wybierać tak jak napisałem nie licząc Łobo wskazałbym na Boguskiego.
Co do informacji Zbymaka pożyjemy zobaczymy.Póki co nie ma się czym ekscytować.
Na uwagi ad personam nie mam zamiaru odpowiadać.

pcpcpc 29.07.2010 13:30

Dwa sezony temu wszyscy cieszyli sie z dobrej gry Bogusi a teraz dajcie mu czas po kontuzji.
To samo wszyscy psioczyli by sie pozbyc Brożka a potem ryp i 2 korony Króla Strzelców

Dajcie na luz Bogusi jest ok

Powiem tak jak wy bylibyscie w zarzadzie to wisła poszła by na dno z takim rozumowaniem

MCX 29.07.2010 13:34

http://www.90minut.pl/news/124/news1...t-z-Wisla.html

Nie po to nie tak dawno przedłużano z Boguskim kontrakt, żeby go się teraz pozbyć.

Obok Żurawskiego, Garguły i Brożka może on być naszym najważniejszym zawodnikiem w ofensywie w tym sezonie.

mitmichael 29.07.2010 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 946654)
http://www.90minut.pl/news/124/news1...t-z-Wisla.html

Nie po to nie tak dawno przedłużano z Boguskim kontrakt, żeby go się teraz pozbyć.

Obok Żurawskiego, Garguły i Brożka może on być naszym najważniejszym zawodnikiem w ofensywie w tym sezonie.

Boguski tak naprawde jeszcze wszystkim krytykom pokaze, ze wiele moze zrobic dla dobra druzyny. Rozliczyc go mozna bedzie po rundzie jesiennej a nie po dwoch meczach z Szawle.

MCX 29.07.2010 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 946660)
Boguski tak naprawde jeszcze wszystkim krytykom pokaze, ze wiele moze zrobic dla dobra druzyny. Rozliczyc go mozna bedzie po rundzie jesiennej a nie po dwoch meczach z Szawle.

Też tak uważam.

A tak z innej beczki, info z Facebooka:

"Wisła Kraków Na meczu Wisła - Karabach będzie gość specjalny. I nie myślimy tu o trenerze reprezentacji Azerbejdżanu. Kto? Odpowiedź już niedługo na stronie oficjalnej"

Czyżby Chavez?

pcpcpc 29.07.2010 13:39

powiem tak boguski po kontuzji potrzebuje conajmnie 6miesiecy do osiagniecia optymalne formy

*Michael* 29.07.2010 13:46

a mi tam sie podobają transfery przeprowadzone w tym okienku transferowym.

Jovanic - wkońcu jakiś konkretniejszy bramkarz. Przy nim Pawełek będzie rezerwowym :)
Cikos - wg mojej oceny jest on lepszym prawym obrońcą od Alvareza choć jeszcze musi nad sobą popracować
Bunoza - no jeszcze go nie widzialem w akcji więc wstrzymam się z jego oceną
Paljic - zobaczymy co zaprezentuje ale jak go widzialem to przebojowy dobrze wyszkolony technicznie - jednym słowem pożyjemy zobaczymy
Wilk - W koronie prezentował się dobrze, oby swoje umijętności rozwinął u nas :) dobry następca Sobola no i wkońcu polski zawodnik.
Rios - nie widzialem go w akcji no ale w młodzieżówce Argentyny nie gra byle kto więc pokładam w nim dość duże nadzieje ;)
Żurawski - bardzo doświadczony, może już nie pierwszej młodości ale wniesie sporo dobrego do zespołu i młodsi na tym skorzystają.

Cieszy mnie to że do gry wraca Garguła, cieszy mnie również dobra forma (chyba najlepsza od czasu pobytu u nas i w każdych przygotowaniach) Tomasa Jirsaka - oby wkońcu wypalił.

Powrót Kowalskiego - nie jest to super zawodnik ale przyda się - jestem pozytywnie nastawiony
Cleber - doświadczony - młodsi będą zbierać plony jego doświadczenia ;)
Na lewą obronę nie cofał bym już Piotra Brożka bo tam mamy Juniora Diaza i w razie potrzeby na obu stronach obrony może grać Peter Singlar, który moim zdaniem mógł by grać nawet w pierwszym składzie zamiast Diaza.
Forma Łobodzińskiego - jest to zawodnik jednego sezonu (czyt. Zagłębie) ale może wkońcu pokaże to co potrafi.
Małecki - gorąca głowa no i niestety bez formy
Kirm - zawodnik dziwny, bo w reprezentacji gra dość dobrze a w klubie? padaka no ale zobaczymy może wkońcu zacznie grać to co trzeba.
Boguski - od kontuzji nie prezentuje tego co przed nią ale pod żadnym pozorem bym go nie skreślał, ponieważ on jeszcze dojdzie do swojej najwyższej dyspozycji - w meczu ze Szawle podobał mi się na prawej pomocy jak grał naprawde robił tam dość dobrą robotę.
Paweł Brożek - może jeszcze nie ma tej skuteczności ale myśle że będzie dobrze ;)

jak kogos pominąłem no to cóż ale aż tak dobrej pamięci nie mam :P

Szkoda tylko że jeśli Marcelo już odchodził to nie stało się to przed odejściem Arka Głowackiego bo być może wtedy Arek by nie odszedł.

Ale takie jest życie

fanfan 29.07.2010 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 946634)
Drogi Kolego moim zdaniem jeśli klub dostałby konkretną propozycję dla Boguskiego który od dawna nie prezentuje dobrej formy (potwierdziło się to zresztą w Szawlami) nie byłoby się nad czym zastanawiać.Tak jak napisali przedmówcy w kadrze za Leo byli Zahorski,Pazdan i inne tego typu "wynalazki" Mając taką sytuację kadrową, w kontekście spekulacji medialnych o przyjściu Kozaka trudno mi nie uwierzyć że ktoś nie odejdzie.Gdybym miał wybierać tak jak napisałem nie licząc Łobo wskazałbym na Boguskiego.
Co do informacji Zbymaka pożyjemy zobaczymy.Póki co nie ma się czym ekscytować.
Na uwagi ad personam nie mam zamiaru odpowiadać.

Myślę ,że jakby klub dostał konkretną propozycję dla któregokolwiek piłkarza to też nie zastanawialiby się długo i nie dotyczy to tylko Boguskiego ale również innych piłkarzy. Co do powołań Leo -one nie były trafne i w tym względzie zgadzam się z Tobą ale trzeba dodać że dobrze o Boguskim również bardzo dobrze wypowiadają się tacy trenerzy jak Smuda , Engel , Leńczyk czy Skorża - każdy z nich chciałby mieć Dzikiego w swoim zespole więc on ma swoje zalety - może to nie jest technika ale waleczność, ambicja i umiejętność współpracy z kolegami z zespołu są jego mocnymi punktami . Oczywiście jeśli jakiś piłkarz przez dłuższy czas będzie zawodził to powinien odejść z Wisły i dotyczy to każdego piłkarza a nie tylko Boguskiego ale na dzień dzisiejszy jest kilku zawodników którzy bardziej zasłużyli na wytransferowanie od Rafała -nie będę wymieniał którzy. Zresztą nie ma sensu teraz zastanawiać się kto powinien odejść ponieważ mamy skompletowaną kadrę i nie po to ściągnęliśmy tylu zawodników żeby teraz niektórych pozbywać się i znów spowodować że nasza kadra będzie za wąska. Ewentualne odejścia będą w zimie i o tym kto odejdzie będzie decydować runda jesienna więc poczekajmy z osądami nad Boguskim a po drugie w klubie widocznie myślą inaczej o Boguskim niż niektórzy z Was ponieważ ostatnio podpisali z Nim nowy kontrakt a przecież gdyby nie wiązali z Rafałem większych nadzieji to takiego ruchu by nie wykonali . Dajcie mu szansę , ostatnią rundę miał słabą ale teraz powinno być coraz lepiej i w meczu rewanżowym z Litwinami wg mnie zaprezentował się poprawnie. Ja wierzę w Boguskiego że będzie mocnym punktem Wisły w kilku następnych sezonach , jak nie podstawowym piłkarzem to mocnym rezerwowym.

K4millo 29.07.2010 14:04

Chavez na testach medycznych!

Tylko_Wisła! 29.07.2010 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 946684)
Chavez na testach medycznych!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ch_medycznych/

sportnh 29.07.2010 14:07

huraaaaaaaaa :)

MCX 29.07.2010 14:07

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...4086347022.jpg

Jak zdrowy to podpisać z nim kontrakt i kadrę na sezon mamy zamkniętą :)

woocashx 29.07.2010 14:09

Muszę rzec, że gość jest baardzo konkretny :) Na zdjęciu nie wygląda jakby był w Krakowie na zesłaniu

Wojtator 29.07.2010 14:09

do usunięcia

maci0s 29.07.2010 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 946696)

Jeszcze nie będzie zamknięta ;)

Jest jeszcze kilka "opcji"...:)

PANDEM0NIUM 29.07.2010 14:10

Teraz chyba mozna napisać. W KOŃCU.

A już myślałem że Osman pójdzie w ślady NEI, GRIGORIE, GALAMAZA, BUCURA, MAZILU a więc wszystkich tych którzy wsiadli w samolot ale nigdy w Balicach nie wylądowali.

Czekamy na info o pozyskaniu Osmana, dzisiaj wygrana z Azerami i JJBG!!!

pawelo84 29.07.2010 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 946704)
Jeszcze nie będzie zamknięta ;)

Jest jeszcze kilka "opcji"...:)

Jacyś obrońcy są tymi opcjami czy może pomocnicy?

Bartosz 29.07.2010 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 946696)

Stanowczo za mały Armani.:foch:

endriu133 29.07.2010 14:12

no to mamy obrońce:)) i wrescie tak szybko zamknięta kadra:)

TSW06 29.07.2010 14:13

boże wreszcie! jedziemy z azerami! :)

Donki 29.07.2010 14:13

Dobra gre zauwazyl trener Kostaryki, a Powolal go do reprezentacji Hondurasu :)
Nie wiedzialem ze Honduras i Kostaryka mają tego samego selekcjonera :D

Syn Kangura z 1984 29.07.2010 14:14

Aż nie wierzę że ten serial z Chavezem dobiegnie końca. Podobno ma oglądać nasz mecz z Azerami, pasowałoby ich pocisnąć żeby Osman się nie rozmyślił :D

kpn 29.07.2010 14:15

Mysle ,ze sklad spokojnie mamy optymalny na zdobycie mistrzostwa. Chavez 8 nowym zawodnikiem bedzie. powiem, ze sie nie spodziewałem takich transferów

zim zum 29.07.2010 14:15

W ogóle wg 90 minut Chavez ma dzisiaj urodziny :)

maci0s 29.07.2010 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 946706)
Jacyś obrońcy są tymi opcjami czy może pomocnicy?

Obrona, pomoc i atak...

możliwe tez ze opuści nas jeszcze ktoś..

woocashx 29.07.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 946714)
Aż nie wierzę że ten serial z Chavezem dobiegnie końca. Podobno ma oglądać nasz mecz z Azerami, pasowałoby ich pocisnąć żeby Osman się nie rozmyślił :D

Jak Kowalski się będzie kopał po czole, to nawet lepiej, bo z litości zostanie :D

spontants 29.07.2010 14:16

Pisałem wczoraj ze dostanie prezent na urodziny :P (koszulke Wisełki) ;]

zim zum 29.07.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 946717)
Obrona, pomoc i atak...

możliwe tez ze opuści nas jeszcze ktoś..

Darujcie sobie pisanie takimi ogólnikami. Wiesz cos to napisz konkretnie.

qchar90 29.07.2010 14:17

jestem ciekaw na jakich warunkach ma przyjsc Chavez?wypozyczenie?czy definitywny transfer
ciekawe kto moze nas opuscic Diaz?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl