Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

JrQ- 29.07.2010 00:00

Może Sobola też sprzedajemy do Turasów...
Kto wie, kiedyś ponoć dawali ponad milion.

wolfy 29.07.2010 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 945748)
ps. dla niektórych to że Chavez ostatecznie nie przyjdzie do nas będzie kolejnym powodem do tego by wylewać krokodyle łzy nad brakiem profesjonalizmu Wisły....

Nie brak Chaveza, tylko brak stoperów. Zresztą, więcej dowodów niż obecna kadra na mecz z Azerami nie trzeba.

spontants 29.07.2010 01:16

Jak nie zagra Cleber to na środku zagra Diaz Singlar lub Kowal więc wybór jakiś jest, a obojętne kto z nich zagra to jutro gładkie 3-0 więc wyluzujcie ludziki

Canis Lupus 29.07.2010 07:04

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Chavez widać krok od Wisły.

stalsanok1946 29.07.2010 07:38

http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=23600

Tarann 29.07.2010 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 946369)

Szkoda bo wygląda coraz bardziej wiarygodnie a bez sprzedaży kogoś Jirsak\Sobol ruch co najmniej dyskusyjny. Zresztą w razie sprzedaży też.

wojteqs80 29.07.2010 08:15

Do tych informacji z Przeglądu Sportowego odnośnie zainteresowania słowackimi piłkarzami podszedłbym z dużą ostrożnością(mówiac delikatnie), pewnie są wyssane z palce. Po co nam środkowi pomocnicy skoro mamy Gargułe,Sobola, Jirsaka, Wilka i ewentualnie mogącego grać w srodkuDragana Paljica. Jak znam życie a zwłaszcza sytuacje w tym oknie transferowym jeśli Wisełka chce pozyskać jakiś graczy to na pewno nie tych o których piszą gazety

Reser 29.07.2010 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 946370)
Szkoda bo wygląda coraz bardziej wiarygodnie a bez sprzedaży kogoś Jirsak\Sobol ruch co najmniej dyskusyjny. Zresztą w razie sprzedaży też.

Nie wygląda coraz bardziej wiarygodnie, dlatego że to ta sama wiadomość GK powielona na kilku serwisach. To, że ktoś ją kopiuje oznacza wzrost jej wiarygodności ?

(...)

Ejdzbiol 29.07.2010 08:17

W sumie nie wiadomo czy to ma być jako wzmocnienie kadrowe czy jak? Może przygotowują nas do meczy z trudniejszymi rywalami w systemie 4-5-1 z 2 def. pomocnikami którym tym razem nie będzie Diaz? W sumie pomysł godny poparcia ale czy trzeba nam do tego kolejnego zawodnika? A może Sobol odchodzi za pół roku lub kończy karierę? Bo tymi transferami jakoś idzie taki niejasny przekaz że nie wiem czy to nasi działacze chcą się nachapać graczy żeby się szanowna brać zamknęła że "potrzeba graczy" czy faktycznie coś jest nie tak z tematem Sobola

Tenzen 29.07.2010 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Canis Lupus (Post 946362)

Ktoś widział Chaveza w Krakowie? Czy on nie jest teraz w Hiszpanii? Czy może tak szybko go stamtąd wyrzucili?

Tarann 29.07.2010 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 946379)
Nie wygląda coraz bardziej wiarygodnie, dlatego że to ta sama wiadomość GK powielona na kilku serwisach. To, że ktoś ją kopiuje oznacza wzrost jej wiarygodności ?

Kogo? Kto to ten Pjanic i czemu jest pisany z małej litery?

Dla mnie potwierdzane tutaj newsy jednak zyskują na wiarygodności, ale obyś miał rację.

PANDEM0NIUM 29.07.2010 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 946379)

Czyżby? GK pisała o tym iż w tym tygodniu sprawy formalne zostaną wyjaśnione, i że reprezentant Hondurasu w najbliższych dniach zjawi się w Krakowie, żeby ostatecznie sfinalizować swoje przejście do Wisły a nie że Chavez już przeszedł badania.
Po drugie na Onecie piszą że sa to nieoficjalne info a nie na podstawie GK.

Niemniej jednak znając poziom dziennikarstwa w Polsce byłbym ostrożny z braniem tego newsa na poważnie.

Reser 29.07.2010 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 946387)
Czyżby? GK pisała o tym iż w tym tygodniu sprawy formalne zostaną wyjaśnione, i że reprezentant Hondurasu w najbliższych dniach zjawi się w Krakowie, żeby ostatecznie sfinalizować swoje przejście do Wisły a nie że Chavez już przeszedł badania.
Po drugie na Onecie piszą że sa to nieoficjalne info a nie na podstawie GK.

Niemniej jednak znając poziom dziennikarstwa w Polsce byłbym ostrożny z braniem tego newsa na poważnie.

Tylko, że my nie rozmawiamy o Chavezie tylko o Słowakach ;)

stalsanok1946 29.07.2010 08:35

Możliwe, że klub chce się pozbyć wiecznie utalentowanego Jirsaka, krytykowanego Diaza i zastąpić ich kimś nowym by mieć naprawdę wyrównaną kadrę. Przecież jest oferta za Diaza, może coś pojawiło się za Jirsaka i dlatego taka sytuacja.

PANDEM0NIUM 29.07.2010 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 946388)
Tylko, że my nie rozmawiamy o Chavezie tylko o Słowakach ;)

A to sory :)

Tarann 29.07.2010 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 946389)
Możliwe, że klub chce się pozbyć wiecznie utalentowanego Jirsaka, krytykowanego Diaza i zastąpić ich kimś nowym by mieć naprawdę wyrównaną kadrę. Przecież jest oferta za Diaza, może coś pojawiło się za Jirsaka i dlatego taka sytuacja.

30 letnia słowacka niewiadoma za Jirsaka? Zły pomysł zwłaszcza, że coś pokazuje na początku tej rundy.
Za Diaza wolałbym obrońcę na lewo z prawdziwego zdarzenia.

iq1000 29.07.2010 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 946392)
30 letnia słowacka niewiadoma za Jirsaka?

Gorzej ci? :rotfl::rotfl::rotfl:

kondzio7 29.07.2010 08:51

Tarann to znawca futbolu i wedlug niego reprezentant kraju, uczestnik mundialu to poprostu slaby gracz jak na polskie warunki:P

Tarann 29.07.2010 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 946396)
Gorzej ci? :rotfl::rotfl::rotfl:

Rozumiem że dasz gwarancje, że będzie mu się chciało biegać u nas. Jeśli tak to jestem za. CV to nie wszystko w zeszłym sezonie był Marco Reich CV podobne a nie zawojował ligi.

kondzio7 29.07.2010 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 946403)
Rozumiem że dasz gwarancje, że będzie mu się chciało biegać u nas. Jeśli tak to jestem za. CV to nie wszystko w zeszłym sezonie był Marco Reich CV podobne a nie zawojował ligi.

chlopie koles gral na MŚ, jest pelnym profesjonalista nie tak jak niektore gwiazdeczki tej naszej ligi.

i porownanie do Reicha jest chyba troche nie na miejscu.

Tarann 29.07.2010 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kondzio7 (Post 946401)
Tarann to znawca futbolu i wedlug niego reprezentant kraju, uczestnik mundialu to poprostu slaby gracz jak na polskie warunki:P

Z Ciebie jest za to znawca bo pewnie dostrzegasz, że jedno miejsce w środku jest dla Guły na rundę żeby go odbudować a drugie okupuje kapitan. Jest Jirsak i młody zdolny Polak. Ale co tam dawać reprezentanta Słowenii. Posiedzi na ławce będziesz dowartościowany.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kondzio7 (Post 946405)
chlopie koles gral na MŚ, jest pelnym profesjonalista nie tak jak niektore gwiazdeczki tej naszej ligi.

i porownanie do Reicha jest chyba troche nie na miejscu.

Niech będzie. Moje marudzenie :) Tylko boję się że przeładują kadrę i będą później zgryzy.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 946410)
Słoweni...

Słowacji niewielka różnica w znaczeniu piłkarskim mój błąd.

kondzio7 29.07.2010 09:02

jesli klub ma szanse sciagnac lepszego zawodnika od Jirsaka to po co nie? po co podnosic poziom druzyny? a skad Ty wiesz ze nikt nie odejdzie?

wiślak1906forever 29.07.2010 09:02

Słoweni...

kondzio7 29.07.2010 09:07

jesli chcemy grac z powodzeniem w europejskich pucharach, lidze, pucharze Polski musimy miec szeroka kadre:)

spontants 29.07.2010 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kondzio7 (Post 946412)
jesli chcemy grac z powodzeniem w europejskich pucharach, lidze, pucharze Polski musimy miec szeroka kadre:)

mamy, brak nam obrony, a nie 30 letnich ofensywnych Słowaków

tomasz_19 29.07.2010 09:17

hmm a może to reprezentant Słowenii, który nadal pozostaje bez klubu? :)

Pablo84 29.07.2010 09:19

No proszę.Dożyłem czasów, gdy się gardzi uczestnikami 1/8 finałów MŚ

Te forum nadaję się do jakiegoś kabare tu:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

szlaQ 29.07.2010 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 946413)
mamy, brak nam obrony, a nie 30 letnich ofensywnych Słowaków

ch*j z obroną mamy być Naszą "Barceloną" ;) :P

Wygrywać po 7-4 6-3 :)

spontants 29.07.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 946420)
ch*j z obroną mamy być Naszą "Barceloną" ;) :P

Wygrywać po 7-4 6-3 :)

Jeszcze Barca bedzie chciała być taka jak Wisła :)

kondzio7 29.07.2010 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 946418)

dokladnie:P widac ze klub niektorym nie dogodzi:P nie wiem czy Messi by tu zostal przyjety z zadowoleniem:rotfl:

bridgeburner 29.07.2010 09:39

Cytat:

Na każdą grupe 10 osobową przypada jeden idiota
To sie nie dziw , że na forum też tacy sa
Szczególnie goście porejestrowani w przeciagu miesiaca co maja po 3 bany na koncie:lol:

Kozak byłby świetnym wzmocnieniem, wystarczy napisać,
że Garguła może grać jako lewy pomocnik schodzący do środka
a Piotrek Brożek jako ultraofensywny lewy obrońca
Mogłoby to ciekawie wyglądać

Bnn 29.07.2010 09:42

a mi się podoba kierunek zakupowy.

Skoro i tak czasy gdzie grają wychowankowie i "chłopaki z Krakowa" nie wrócą, to jak mają grać wyrobnicy, to niech to będą z tej wyższej półki, z zagranicy.
A nie rozkapryszone Małeckie którzy najpierw całują herb a 3 tyg później odmawiają założenia koszulki i wystąpienia w meczu, bo mu się skład nie podoba, tudzież wiecznie zmęczony/kontuzjowany Łobodziński, który gra 2 mecze niezłe na sezon, a reszta tragedia.

Pawlolek 29.07.2010 10:13

"To bardzo doświadczony zawodnik, który ma na swoim koncie występy m.in. w Lokeren"
To pewnie zna się z Lubańskim.

Dobra, a tak bez napiny, to zawodnicy bardzo ciekawi. Raczej 100% pewności, że obaj by wniesli coś więcej do drużyny, niż tylko zaostrzenie walki o wyjście w podstawowej jedenastce na treningach.

dzollo 29.07.2010 10:15

Nie ma o czym dyskutować, z doświadczeniem Kozaka i umięjętnościami przewyższającymi Jirsaka o 2 klasy, napewno byłby pozytecznym wzmocnieniem zespołu. Na tym polega systematyczne wzmocnianie składu.
Mamy określoną kadre, ściągamy kolejnych zawodników z proporcjonalnie w miare możliwości wyższym potencjałem umiejętności, a następnie eliminujemy z kadry najsłabsze ogniwa. Tym sposobem siła zespołu automatycznie z okienka na okienko rośnie.

Tarann 29.07.2010 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 946455)
można mieć swoje zdanie ale pisanie o zawodniku z bardzo dobrym CV że to jakaś niewiadoma ( w sensie że jest słabszy od Jirsaka - który nic nie gra u nas) jest niedorzeczne, a kolejny argument że "dasz gwarancje, że będzie mu się chciało biegać u nas." sorry ale jest jeszcze głupszy, bo rozumując w ten sposób nie możemy kupować gości z dobrymi CV bo może im się nie chcieć grać ? To kogo my mamy kupować ? no-name - źle ! dobre CV- jeszcze gorzej

Zgoda. Niepotrzebna krytyka Kozaka. Ale bardziej z powodu ogólnej celowości transferu na tę pozycję a nie krytyki jego osoby. Co pisałem wyżej, ale łatwiej czepić się czegokolwiek niż normalnie podyskutować: potrzebny czy nie? Przecież ja nie bronię Częstochowy. Może i byłoby to wzmocnienie. Ale bycie na tak dlatego że grał na MŚ i wywalanie ze składu, przemeblowywanie go tylko z tego powodu to dla mnie mało. Poza tym jako jeden z nielicznych ( chyba) wierzę w Tomka, może stąd tak mi się pomysł nie podoba :).

tofik 29.07.2010 10:26

Chyba dla Łoba i Jirsaka to będzie ostatnia runda w Wiśle jeśli tak mamy się co okienko wzmacniać. A oni jak na złość teraz zaczną nam grać! Motywacja działa cuda :)

Reser 29.07.2010 10:29

Cytat:

Podejrzewam, że jest tak dlatego, że akurat nie ta pozycja w Wiśle wymaga natychmiastowego wzmocnienia. Jeżeli mielibyśmy 4 środkowych obrońców, z czego 2-3 o wysokich umiejętnościach sportowych z pewnością nikt nie pogardziłby uczestnikiem 1/8 finałów MŚ grającego na pozycji OŚP. Szkoda tylko, że priorytety powinny być inne - mam nadzieję, że nasi działacze zdają sobie z tego sprawę.

vorsiak 29.07.2010 10:41

jestem pewien że z Ś Obrońcami też rozmawiają (dobrze że tym się tak bardzo nie chwalą - w negocjacjach najważniejsze są cisza i spokój - nikt wtedy nie miesza potencjalnemu zawodnikowi w głowie)

Zachowajmy spokój - dzisiaj mamy ważny mecz

szprotson 29.07.2010 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 946479)
Chyba dla Łoba i Jirsaka to będzie ostatnia runda w Wiśle jeśli tak mamy się co okienko wzmacniać. A oni jak na złość teraz zaczną nam grać! Motywacja działa cuda :)

Jirsak bedzie pierwszym zmiennikiem Guły, a że nasza taktyka opiera sie głównie na podaniach prostopadłych, myśle ze Tomek będzie miał najlepszy sezon w Wiśle.
Trzeba wierzyć w chłopaka ;]
W Wojtka juz ciężej, niestety, nie został nowym Kosowskim wiec krzyż na droge i do Ryśka Tarasiewicza.

Arapaho 29.07.2010 10:49

Odrobine sie dziwie że wszyscy na około twierdzą że ofensywnie jesteśmy cud miód i orzeszki a doszedl z napastnikow tylko stary Żuraw , reszta to ci sami co w zeszłym sezonie mieli problem trafic w światlo bramki.Jak dla mnie nawet 2 dobrych napastników nie było za dużo

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl