![]() |
Cytat:
Jeśli jest dobry, to go podpisza na dłużej niż pół roku, ale w tym momencie są ważniejsze sprawy na głowie niż E. |
Cytat:
Sądzę, że dla takiego zawodnika o jakim pisałem, regularne występy w jednej z tych lig są większą promocją niż epizody w europejskich pucharach w barwach polskiej drużyny. |
tak dokładnie o to mi chodzi i wydaje mi się że większości zawodników wypromowanych przez takie ligi jak nasz tez o to chodziło najbliższy przykład masz w Marcelo.
|
prawda jest taka , że jesli Chaves podpisze kontrakt z Wisłą byłby to olbrzymi sukces w końcu to uczestnik mistrzostw świata, natomiast jeśli podpisze kontrakt nawet w drugiej lidze hiszpańskiej ja wcale nie bede mu sie dziwił kasa pewnie porównywalna albo lepsza , a dla zawodników z tamtej częsci świata Polska to już jest prawie syberia
|
|
Cytat:
|
Wiecie kiedys byl przypadek pilkarza ktory myslal ze tutaj snieg w kwietniu na ulicach dwumetrowy, zakupy nosimy we wiadrach, pada deszcz ze szczupakow i mamy kwadratowy ksiezyc:).
|
Cytat:
Ale już nie długo. Zespoły w polskiej ekstraklasie się wzmacniają, coraz lepsi zawodnicy przychodzą do PL. Zbliża się EURO, więc zainteresowanie naszym krajem i ligą na pewno wzrosną. A o Wisłę jestem spokojny, gdyż Basałaj jest bardzo dobrym fachowcem i w ciągu roku, dwóch lat zrobi dużo dobrego dla tego zespołu. |
Cytat:
|
Też bym kojarzył kraj który nazywa się POLAND z niedźwiedziami polarnymi i iglo, gdybym nie znał geografii.
Taką nieszczęsną nazwę mamy :] Kojarzą z biegunem ang.Pole + land . (Wiem, wiem błyskotliwa wypowiedź) Żeby nie było offtopa. Nie mamy co się tak fascynować tym Chavesem, przyjdzie to przyjdzie, nie przyjdzie to nie. Oczywiście byłby niewątpliwie wzmocnieniem naszej pokiereszowanej transferami obrony. Jeżeli byśmy nie dali rady go pozyskać, to na pewno Pan Basałaj ma jakąś alternatywę dla niego. Ja bym się na razie obawiał stanem obiektów na Suchych Stawach, bo tam możemy poledz dzięki pogodzie. |
Zdziwie was ale czytałem komentarze kibiców z Hondurasu pod artykułem o Chavezie i oni polską ligę stawiają wyżej niż meksykańską, wielu z tego co zrozumiałem gratulowało mu wyboru i życzyło powodzenia. Więc chyba nie jest tak źle z naszą renomą na świecie jak by sobie życzyło kilku forumowiczów.
|
tak oglądam teraz Eurosport i lecą tam mistrzostwa Europy U19. mecz Hiszpania - Anglia.
niejaki Daniel Pacheco strzela 4 bramkę na tym turnieju. gra już w Liverpoolu i pokazuje się z najlepszej strony. ale ja nie o tym. przynajmniej nie do końca. czy taki klub jak Wisła, z którego można się wypromować do dobrego zachodniego klubu, w którym można rozwinąć umiejętności i mieć więcej szans na gre, nie powinien wysłać kogoś na taki turniej, żeby tam siedziało 3 scoutów na każdym meczu od 1 do 90 minuty i zapisywało KAŻDEGO grajka, co by się mógł nadać? już nie mówię o Hiszpanach, Anglikach, Francuzach czy Włochach - oni by może i nie przeszli do nas, bo wolą siedzieć u siebie. ale nie grają tam tylko te 4 reprezentacje, gra też wiele innych. i z każdej z nich, a nawet z tych głównych można wypatrzeć ciekawych zawodników. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nigdzie nie jest tajemnicą, że bez sprawnej defensywy nie da się wygrywać ligi i dobrze grać w pucharach. Dlatego bardzo liczę na transfer Chaveza, który powinien być w tej sytuacji realnym i poważnym wzmocnieniem. |
Nie będę tutaj dramatyzować, ale muszę poprzeć Markusa. Uważam, że bez wzmocnienia się klasowym stoperem będziemy mieć spore problemy, nawet w polskiej lidze.
3 stoperów, w tym leciwy Cleber to za mało. A w grudniu doświadczony Brazylijczyk kończy karierę. Więc na środku obrony mamy ciągle spore braki. Co do innych pozycji - wzmocnienia wyglądają ciekawie, ale wolę wstrzymać się z oceną do przynajmniej pierwszych 5 kolejek. |
Elsner chyba będzie tym drugim stoperem obok Bunozy,jeśli oczywiście Heniu sie na niego zdecyduje.Może grac jako defensywny pomocnik i stoper.
|
Chavez ma jutro urodziny, i jako prezent dostanie kontrakt od Wisełki :-)
|
Albo Seata Ibizę.
|
Jakis dziennikarzyna w Orange Sport powiedzial, ze negocjujemy z dwoma zawodnikami, ktorzy grali na mundialu. Jesli dobrze uslyszalem, ale nie jestem pewien, chodzi o pilkarzy ze Slowacji.
|
Cytat:
info. wislaportal.pl |
Cytat:
|
Wszystko w porządku tylko po co nam kolejni środkowi pomocnicy?
|
Ja już nie widze miejsca dla pomocników w naszym zespole...no chyba że odejdzie Jirsak w co wątpie
Moim zdaniem jak już kogoś szukają z MŚ w RPA to powinni nas wzmocnić Chavez i jakiś lewy obrońca i będzie gites :) |
Cytat:
|
pewnie to są kolejne plotki :)
jeden stoper potrzebny jest nam na wczoraj, a przydaloby sie kupic dwoch :) potem slrzydlowy z prawdziwego zdarzenia! i na koniec lewy obronca! |
Może Sobol szykowany jest na środek obrony? Moim zdaniem nadawałby się tam idealnie, byłby drugim Głowackim, charyzma, walecznośc odbiór...
|
Cytat:
Jest jeszcze Jirsak. Jak słusznie wspomnieli Koledzy są zdecydowanie bardziej palące problemy niż środkowy pomocnik - środek,lewa obrona,skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia czy napastnik. |
Taaa za napastnika dziękuje Brozio Boguś Żuraw Rios niech oni grają !!
Bo będziemy mieć 5 napastników i 2 zagra tyle co legendarny Hristov i Beto nie wspominając o Dudu LO I ŚO PANOWIE to nam jest potrzebne do szczęścia tylko. Jak Diaz nam wytnie jakiś numer to będzie płacz i... Pamiętacie Tottenham i Diaz na lewej obronie.......... |
Cytat:
Zakładając. że w tych plotkach jest chociaż trochę prawdy to zaraz ratując miejsce w składzie Sobolowi zaczną co niektórzy przyglądać się bramce w końcu Jovanić może okazać się niepewny:D |
Cytat:
|
Piolunek, kozak, salata. To mi bardziej gotowanie przypomina a nie transfery. A na powaznie-to te glosne nazwiska dla ktorych pikniki leca na stadion jak pszczoly po nektar?
|
Boguski jest od dłuższego czasu bez formy więc na niego póki co bym specjalnie nie liczył.Zostaje de facto Żurawski,Brożek,Rios którego klasy póki co nie znamy i ewentualnie Małecki.Nie piszę tego by udowadniać że wzmocnienie w napadzie jest niezbędne ale na pewno bardziej potrzebne niż na pozycji środkowego pomocnika.
Priorytetem oczywiście pozostaje obrona. Swoją drogą mówimy cały czas o wzmocnieniach a ja nie wierzę że jeśli dojdzie jeszcze 2-3 zawodników to ktoś nie odejdzie.Sęk w tym aby był to zawodnik(zawodnicy) za którymi nie będziemy płakać :) |
Ta, kupcie z 5 ofensywnych słowaków, obrony wzmacniać juź nie trzeba jest Bunoza i Kowal więc jest git
|
Cytat:
Z wywiadow mozna wywnioskowac ze jeden stoper napewno do nas dolaczy ,z tym ze u nas roznie z tymi zapewnienami bywa. Jeden stoper ,albo dwoch nawet byle jakischs solidnych bo to kluczowa pozycja,i tu nie ma co oszczedzac |
ja bym nie wierzył w GK, bo oni niezbyt mają dobre informacje. Pewnie ktoś napisał taką głupotę, żeby się gazeta lepiej sprzedała.
|
Po co nam kolejni srodkowi pomocnicy?? i to jeszcze jeden calkowicie już wypalony, a drugi mówiąc szczerze jest dośc przecietny. Mam nadzieje,ze to plotka, bo nie potrzeba marnowac pieniedzy na takich zawodników...
|
"Po co nam kolejni środkowi pomocnicy?" - to pytanie też się tu pojawiało parę lat temu. To się doczekaliście ostatnich sezonów, gdzie nie miał kto zagrać prostopadłej piłki raz na rundę.
"Ten fe, tamten niedobry. Szkoda marnować kasy." - lato w pełni, choć aktualnie deszcz. |
Kozak ? hmm... kiedyś już był środkowy pomocnik w Wiśle tylko że Paweł Kozak.Jeśli chodzi o Kopunka to jest to defensywny pomocnik, byc może oznacza to że przyszła jakaś oferta dla Diaza albo dla Jirsaka
|
Hmmm, z dwojga tych pilkarzy wybralbym Kopunka. Glownie z racji tego ze mlodszy. Coz wyglada na to ze chyba juz definitywnie cos sie dzieje z Sobolewskim skoro mamy miec 3 def. pomocnikow...
Zreszta cholera wie czy ten tekst nie jest wyssany z palca...? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl