![]() |
Cytat:
|
Cytat:
+48 535 288 000 [email protected] |
Cytat:
|
Cytat:
Ja wrzucam tylko informacyjnie, jak coś wiesz to podziel się wiedzą. |
Cytat:
|
Cytat:
|
nie trzeba wiedzieć , wystarczy pomyśleć , zamień się ze stonogą , gdzie byś był dzisjaj ? a jak chcesz to poszukaj , łatwo się dokopiesz
|
Cytat:
|
Cytat:
leniwcom nie pomagam , łatwo znajdziesz , trochę zaangażowania , poza tym nawet jak nie znajdziesz w co nie wierzę to odpowiedz sobie na pytanie co by było z Tobą jakbyś był stonogą (czyli zrobił to co on) |
Cytat:
|
Stonoga o ujawnionych materiałach a na koniec, akcent wołomiński ;)
https://www.facebook.com/26946218990...0455768138965/ |
Spokojnie, nie ma co się kłócić. Stonoga dostaje materiały, jak trzeba będzie to tez dostanie duże pieniadze. Chłopaki z WSI mają grube miliardy z afery FOZ zgromadzone po różnych bankach i firmach. Jak pisał Sumliński w swojej ksiażce. Każdy przetarg w Polsce od 1 mld odbywał sie "pod opieką" WSI.
Trafnie to ocenil Gadowski na wpolityce.pl. Dla WSI cel jest jeden. Utrzymać z popłuczynami po PO władze. Nowoczesna.pl nie gwarantuje tego, więc będa szli wielotorowo. Partia Stonoga, która bedzie miała zadania takie jak Ruch Palikota (zgenerować głosy niezadowolonych by potem w Sejmie wspierać rząd PO), do tego potrzebuje partyjek kanapowaych, które za wizję dostania się do Sejmu i obiecanej kasy na kampanię będa chodzić im na pasku. Do Kukiza na liste tez zapewne wrzuca paru gości. |
takie różne o "działalności " stonogi http://niezalezna.pl/67903-stonoga-c...kszosc-pis-owi
Gwiaździsty , to jest jasne i czytelne , zabawne jest że wielu wierzy że stonoga działa sam i bezinteresownie , skąd biora takich naiwnych ? i jeszcze Marek Pyza celnie i w punkt http://wpolityce.pl/polityka/255641-...i-nad-panstwem i jeszcze Gadowski , czytać i myśleć , samodzielnie , ciekawe nie jest to co widać , ciekawe jest tło i zaplecze http://wpolityce.pl/polityka/255592-...ej-nasz-wywiad |
Słuchając z wielką przyjemnością pani płemieł wyliczającą przyjęte dymisje i ton głosu nie sposób nie skojarzyć z:
|
PiS niech się nie martwi. Nikt im większości w rządzie nie zabierze i nikt im głosów nie podbiera. Z prostej przyczyny. Na PiS i tak nie zagłosuje więcej niż 40% ludzi. No może w porywach 45 powiedzmy. Reszta i tak poszłaby na PO, Nowoczesną czy Kukiza i inne SLD, PSL.
Nie ma szans żeby na tak znienawidzony PiS zagłosowała większość ludzi. PiS niech się martwi o to z kim wejść w koalicję bo widać, że szykują się zmiany na scenie politycznej więc zamiast od początku z każdego nowego ugrupowania robić sobie wroga to niech trzyma sztamę ze Stonogami, Kukizami i może nawet by się udało złożyć rząd gdzie by była większość konstytucyjna - jeśli poparcie PO będzie spadać w dół, Nowoczesna też nie rozwinie zbyt mocno skrzydeł to wszystko jest możliwe. PiS 35%, Kukiz ze Stonogami, RN, Korwinami 30%, PO i Nowoczesna razem 25% SLD 4% więc out, PSL 6%. I mogliby tworzyć rząd z Kukizem i .....i PSLowskie na przystawkę (oni dadzą każdemu). Także zamiast wyzywać wszystkich i tworzyć teorię niech zaczną trzymac sztamę z tymi antysystemowcami i ewentualnie dopiero jak coś by się działo złego po jesieni, po wyborach to wtedy można na przykładach mówić kto leci w chuja. Na pewno takie coś ludzie zauważą i docenią |
jaroo mimo że z punktu widzenia PiSu jest to najrozsądniejsze wyjście nie zrobią tego. Dlaczego? A dlatego że poczuli wiatr w żaglach po wyborach na stanowisko prezydenta. Pytanie czy w porę zdążą zauważyć że realna konkurencja w wyborach parlamentarnych jest zdecydowanie większa i nie ma drugiej tury w której trzeba wybrać Dude czy chodząca kompromitacje Komorowskiego.
|
Jaroo1"No może w porywach 45 powiedzmy"
że tak zapytam ? to po co Pisowi wtedy koalicjant ? Jaroo1 "PiS 35%, Kukiz ze Stonogami, RN, Korwinami 30%, PO i Nowoczesna razem 25% SLD 4% więc out, PSL 6%" a to co za potworek ?" Kukiz ze Stonogami, RN, Korwinami 30%" i jeszcze jeden potworek " PO i Nowoczesna razem 25%" jakieś czary mary :lol: |
Cytat:
|
Panowie, ja nie skreślałbym tak szybko Platformy Obywatelskiej, oni też mają swój stały elektorat w granicach 20-25% który bez względu na różne wpadki czy afery pójdzie na nich głosować byleby tylko PIS nie doszedł do władzy, przykładem są ostatnie wybory prezydenckie w których skompromitowany Komorowski uzyskał aż 8 milionów głosów bo jak przyjdzie PIS to będzie wojna z Rosją i zmiany a nam jest dobrze tak jak jest, chociaż jest źle :D
PO nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa według mnie a do wyborów jeszcze dużo czasu. Przez wakacje ludzie zapomną niektóre sprawy a zacznie się straszenie PISem i powrotem IV RP :-) |
jendrus dlatego te twory określiłem potworkami , nigdy coś takiego nie powstanie
hubert.fan jestem pewien że urbanoplatfusiarnia nie przekroczy 15 % , obecne zabiegi maja na celu przejęcie ich elektoratu ,"antysystemowy" Kukiz czy stonoga , dodatkowo rumun balcerowicza petru , co im wyjdzie to sie okaże w przyszłości , mają kilka wariantów utrzymania władzy , mam nadzieję że lud nie da sie po raz kolejny nabrać |
Najlepsza taktyka obecnie dla PiSu to stworzenie narracji, że są "ostatnim bastionem zdrowego rozsądku w Polsce". Ludzie wkurzeni na złodziei z PO, a przestraszeni niepewnym i nieprzewidywalnym Kukizem i całym ruchem antysystemu, zagłosują na PiS, nawet jeśli przedtem popierali PO.
Z poważnych liderów politycznych, niezbrukanych aferami, pozostali obecnie tylko JarKacz i Duda. |
Cytat:
Kukiz, Stonoga, RN, Korwin napisałem dlatego, że mówi się o zjednoczeniu tych ludzi. Bosak na swoim profilu na fb już kilkakrotnie wspominał, że rozmowy na temat zjednoczenia się toczą, widać, że jest dobrej myśli. profile RN na fb od pewnego czasu linkują newsy o Kukizie i też ciepło o nim piszą. Prawda jest taka, że całe to zjednoczenie to jest dobra wola Kukiza i akt łaski dla RN, Korwinów i KNP. Jeśli te 3 ostatnie twory chcą przetrwać, chcą mieć jakikolwiek wpływ na politykę to muszą wejść w koalicję. Cyba, że im na chwilę obecną pasuje poparcie na poziomie 1-3% i czekanie kolejne lata. Stonogę do tego zestawu dorzuciłem z racji tego, że jest to silny gracz z plecami. Jak ich będzie finansował to na pewno będzie też chciał mieć coś do powiedzenia. PO i Nowoczesna napisałem ogólnie 25%. Nie uważam żeby oni mogli połączyć siły. Także PO 10 czy 15%, Nowoczesna 10 czy 15% nieważne. Ważne, że łącznie koło 25% im daję. Cytat:
Minusem jest na pewno uż sama hybryda o nazwie Kukiz (czyli JOWy, JOWy i tylko JOWy a jak nie to wypierdalać), RN (czyli JOWy nie, to nie, tamto nie, właściwie to nie wiadomo czy socjal czy bardziej wolny rynek), Korwin (prywatyzacja i tylko prywatyzacja!) i Stonoga (z tego co gdzieś tam wyczytałem to socjalista). Jak ten twór by jakoś się dogadał to później z PiSem już by było łatwiej na pewno robić koalicję niż dogadywać się na 3, 4 a może 5 frontów frontów czyli PiS-Kukiz-PSL i Korwin lub Stonoga. |
Jaroo1 mój komentarz z 13.03 o tym mówi , nie będzie żadnej koalicji , Kukizowi nikt nie jest potrzebny , ma swoje kłopoty ze swoim tzw "antysystemowym" zapleczem , rumuna petru nie liczę , oceniam że PIS dostanie około 40 - 42 %, nie wspominam o stonodze bo to esbecka wtyka niewarta uwagi w jakiejkolwiek konfiguracji
i jeszcze ciekawostka ze stonogi https://pbs.twimg.com/media/CHNgSdfUIAA5Vjf.jpg |
Cytat:
platformersy żeby wyjść jakkolwiek z wynikiem musiałyby skrócić kadencje sejmu i rozpisać wybory. Na szczęście agonia i panika zakłóca logiczne myślenie. |
Cytat:
Nie chcę mi się szukać ale wczoraj gdzieś się natknąłem na stronę gdzie były wypisane jakieś tam punkty na temat Stonogi. Był podany filmik i pod filmikiem napisane "najciekawsze fragmenty" i tam było mniej więcej napisane tak "chcę stworzyć Państwo socjalne, Anglia jest socjalna, Niemcy są socjalne, Francja jest socjalna i sa bogate, w Hiszpanii i Grecji nie było socjalizmu...". Czy to prawda, nie wnikam. Nie mam ochoty teraz się przekopywać internetów teraz |
|
|
Jeśli ktoś jeszcze ma wątpliwości co do Stonogi to podpowiadam, że jego strona stonogabook.com z wyciekiem z akt została założona 10 września 2014. Przypadek?
Parafrazując wczorajszego Brauna ze spotkania jest to walka bulldogów cywilistów z bulldogami z wsi pod dywanem, gdzie ktoś co chwilę wrzuca granat do szamba. |
Stonoga od dawna zapowiadał taką stronę lecz skupił się na fb, a domena była zarejestrowana. Teraz po problemach z kasowaniem kont powrócił do pierwotnego pomysłu.
|
Świta się kończy wołominak emj10 mówi ludzkim głosem w poscie powyżej ,niektórym naiwnym pozostało zaklinanie rzeczywistości
|
Dobrze że wy pisowcy widzicie wszystko wyraźnie i dobre wiecie za kim stoją służby, a za kim nie. Niedługo poziom waszego ogłupienia sięgnie stwierdzenia że służby stoją za tym jaką mamy danego dnia pogodę.
|
Cytat:
|
Oczywiście że się nie martwią bo tak jak w PO, tak w PiSie znajdą sobie takie pieski które będą grały dla nich, a biznes jak się kręcił, tak kręcił się będzie. Lata doświadczenia w "branży" robią swoje.
Nie krytykuje dla sportu, najbliżej mi do Ruchu Narodowego. |
Sugerujesz, że WSI z Dukaczewskim na czele będzie kręcił lody przy błogosławieństwie Maciarewicza i jego ludzi ?
|
Już tam sobie pan "generał" znajdzie odpowiednie metody aby ani źle, aby biednie im nie było.
|
Cytat:
nie wiem czemu ten ojciec1906 taki zacietrzewiony z tymi Pisem ," wydymali" go jak nie przymierzając wołominiaka emj10 ? ale wołominiak to polityk , a ojciec1906? , i co tak broni sie przed tymi wpływami służb ? glupi nie jest , ciekawe w czym rzecz ? , każdy myślący to wie , w przypadku stonogi to oczywista oczywistość jak mawiał klasyk , mało tego podparte wypowiedziami dziennikarzy śledczych z autorytetem , o co mu chodzi ? na shoucie w co drugim poście "nawązuje" to do PIS to do służb w przesmiewczym tonie , hej ojcze 1906 ktoś Cię skrzywdził ? służby ? PIS ? |
Temat polityczny
Jestem ateistą i zwolennikiem Prawa i Sprawiedliwości.
Śmieją się z moherowych beretów,Rydzyka,Kościoła. To dlaczego nikt nie chce likwidacji wszystkich świąt kościelnych które są w kalendarzu? Dlaczego ufam Kaczyńskiemu? Bo on ruszy wszystkich "nietykalnych"przestępców. Mam nadzieję,że zostaną prześwietlone wszystkie przetargi w ciągu minionych 8 lat. Boją się PIS. I słusznie! |
No to może przy Kulczyku dorobi sobie, biednie im nie będzie skoro już dawno się uwłaszczyli (FOZZ i wiele innych afer) ale przynajmniej dostęp do publicznego grosza będą mieli znacznie utrudniony. A moze w przyszłości jak Bóg da można by się dobrać do tych ich biznesów poukrywanych np. w spólkach Autostrady, gdzie nic nie inwestując podnosza kiedy chcą cenę za przejazd o np. 1 zł. i w cogu miesiąca nic nie robienia wpadają im setki milionów złotych zdzieranych z kierowców. Spółka Mostostal Kraków - Katowice, taka ciekawa firemka, której do dzisiaj nikt nie moze zobaczyć umowe na jakiej działa. Takie państwo w państwie.
|
Cytat:
|
Krzywdzi mnie pisowskie węszenie za ogólnym spiskiem, wszechobecną agenturą, podejrzliwością wobec każdego komu nie podoba się wasza partia.
Mnie tez nazwiesz agentem bo mam w dupie wasze chore zagrywki, waszą chorą nienawiśc do Rosji, czy lizanie tyłka Izraelowi? Spokojnie nie jestem agentem, jestem młodym facetem pracującym na siebie w IT który pieprzy waszą opętaną podejrzliwością partyjkę. Jak to było "oni nie kochają Polski, oni nienawidzą Rosji" |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl