Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Vinci 24.04.2015 05:41

Wygląda więc na to, że problemami z modernizacją Sokołów Świdnik sam podkopał swoją ofertę... szkoda. Mielec marketingowo bardzo wypromował się na produkcji Black Hawków. Od kilku lat promują ten model w środowisku lokalnym. To taka etykieta dla miasta... ale stając do przetargu z ofertą, która omija podstawowy wymóg, jakim jest system uzbrojenia, sami sobie strzelili gola... trochę ta sytuacja przypomina kandydaturę Krakowa do Euro 2012. "No kto ma dostać jak nie my?".... jak się skończyło każdy pamięta.

Zastanawia mnie tylko sprawa Patriotów...coraz częściej pojawiają się głosy, że na bezpośrednim polu walki ustępują iskanderom. Z drugiej strony podobno podpisano umowę na wersję zmodernizowaną systemu. Trafił ktoś, na jakąś sensowną analizę?

Paweł 25.04.2015 10:41

Nie wiem jak Wam, ale mnie bardzo przypadła do gustu ta odpowiedź MSZ na wiadome wyczyny firmy Mattel. Takie wykorzystanie innego produktu ich autorstwa (Scrabble) może być bardziej zauważone, niż 100 listów i procesów.

http://files.tinypic.pl/i/00658/aozfy4rwr0he.jpg

Don Donson 25.04.2015 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1398187)
Wygląda więc na to, że problemami z modernizacją Sokołów Świdnik sam podkopał swoją ofertę... szkoda. Mielec marketingowo bardzo wypromował się na produkcji Black Hawków. Od kilku lat promują ten model w środowisku lokalnym. To taka etykieta dla miasta... ale stając do przetargu z ofertą, która omija podstawowy wymóg, jakim jest system uzbrojenia, sami sobie strzelili gola... trochę ta sytuacja przypomina kandydaturę Krakowa do Euro 2012. "No kto ma dostać jak nie my?".... jak się skończyło każdy pamięta.

Zastanawia mnie tylko sprawa Patriotów...coraz częściej pojawiają się głosy, że na bezpośrednim polu walki ustępują iskanderom. Z drugiej strony podobno podpisano umowę na wersję zmodernizowaną systemu. Trafił ktoś, na jakąś sensowną analizę?

Ciezko bedzie dorwac analize iskander vs patriot bo jest odwilz z Iranem a oni mieli sprzedane to od ruskich a USA beda do wyborow wstrzymywac Izrael bo nie chca teraz zawieruchy. Patriot jest czescia twz Tarczy Dawida w Izraelu i tam mozna go sprawdzic ale do tej pory sprawdzal sie przeciwko starej technologii scud. Nic nowszego bezowi przeciw zydom nie mieli.

co do smiglowcow to amerykanie przygrali w gumy dajac smiglo bez broni i jeszcze w zalosnej wersji. Nie mniej jednak duzy smiglowiec jakim jest BH w kazdej wersji jest to maszyna niedoskonala w walce miejskiej.

jambysmy byli waznym sojusznikiem usraela to dostalibysmy pod stolem ghost-hawki a nie robilibysmy konkursu gdzie konkuruje ze soba:
- 5 garnitur skompromitowwnej konstrukcji BH
- niesprawdzona wersja Agusty bez certyfikacji do lotow nad akwenem wodnym
- francuska konstrukcja oparta na wzorze z lat 60, ktorej nikt kto prowadzi walke nie kupuje

uposledzony_ale_kumaty 25.04.2015 15:20

Mówiąc najkrócej o logice "politycznego zapewniania bezpieczeństwa":

http://dorzeczy.pl/id,6127/Trojwpelz..._CkNU.facebook

emj10 27.04.2015 23:52

Kolejny bardzo trafny tekst Marcina Palade z Warszawskiej Gazety:

Cytat:

SPOLICZKOWANI PRAWICOWI INTERNACJONALIŚCI

Za chwilę nie starczy nam miejsca na policzkach, po których regularnie tłuką nas sojusznicy i przyjaciele. W ostatnim czasie cios w Polskę i Polaków wymierzyli kolejno Ukraińcy, Litwini i Amerykanie.

Zaczęło się od upokorzenia naszego kraju przez ukraińską Radę Najwyższą. W dwie godziny po wystąpieniu na tym forum przez Bronisława Komorowskiego deputowani nadali status bohaterów „bojownikom” UPA, którzy są odpowiedzialni między innymi za zamordowanie ponad 100 tysięcy Polaków na Wołyniu w 1943 roku. Antypolska, zbrodnicza aktywność banderowców miała swoją kontynuację jeszcze po zakończeniu działań wojennych, między innymi na Podkarpaciu i Lubelszczyźnie i jest w Polsce – pomimo dużych wpływów lobby proukraińskiego – oceniana w sposób jednoznaczny. Przy okazji kijowskiego skandalu zasadne wydaje się pytanie czy służby dyplomatyczne wiedziały i poinformowały Prezydenta o zamiarze upamiętnienia UPA w dniu wystąpienia naszej głowy państwa? Jeśli tak to w nie najlepszym świetle stawia to Prezydenta, który na znak protestu powinien wystąpienie odwołać. Jeśli zaś Bronisław Komorowski nie został poinformowany, to jest to dowód na prawdziwość słów ministra Sienkiewicza, że „polskie państwo istnieje teoretycznie”. Skandal kijowski przeszedł niemal bez echa w rodzimej opinii publicznej. Jestem w stanie zrozumieć europejskie, kosmopolityczne, nastawione na „niegrzebanie w przeszłości” media związane z szeroko rozumianym obozem lewicowo-liberalnym. O tyle niezrozumiały jest fakt milczenia, oznaczający de facto przyzwolenie na opluwanie Polski, który miał miejsce w przypadku dużej części mediów określających się mianem niepokornych, czy patriotycznych. Okazało się nie po raz pierwszy, że w kwestiach polityki wschodniej, sprowadzającej się do robienia dobrze państwom położonym na wschód od Bugu, a jednocześnie braku wsparcia dla milionów zamieszkujących tam Polaków, swoistego „POPiS-owego stronnictwa białej flagi na Kresach”, obóz liberalny i obóz „patriotyczny” mówi ... jednym głosem. Próżno by szukać reakcji adekwatnej do antypolskiego działania „ukraińskich przyjaciół” ze strony polityków centroprawicy. Obowiązuje wykładnia po Majdanie, żeby nie psuć relacji z Ukrainą. Łykać wszystko, co wyprodukuje Kijów. Polskie, czy antypolskie – bez znaczenia. Innymi słowy nadstawiać policzek, potem drugi, a w tym czasie leczyć pierwszy i czekać na kolejne ciosy. Była „Sława Uhrainie” Jarosława Kaczyńskiego, było „wolę Ukrainę banderowską niż prorosyjską” czołowego publicysty niepokornych Piotra Skwiecińskiego.

Nie inaczej jest z relacjami polsko-litewskimi. Nad Niemnem Polacy są traktowani jak obywatele drugiej kategorii. Antypolonizm władz w Wilnie to jeden z głównych filarów państwowości odbudowanej po 1991 roku. Kilka dni temu przed siedzibą litewskiego ministerstwa edukacji protestowali rodzice i dzieci szkoły średniej im. Syrokomli. Litewski MEN nie chce przedłużyć tej placówce akredytacji. A mówimy o miejscu, gdzie w języku ojczystym uczy się niespełna tysiąc naszych rodaków. Takie „antypolskie wrzutki” władze w Wilnie fundują nam co chwilę. Nie pytam co w tej sprawie robią dziennikarze TVN24, czy TOK FM. W mediach liberalnych nikt nie będzie sobie błahostkami zawracał głowy. Ale czy lepiej jest pod tym względem w mediach „patriotycznych”? Czy głos w tej sprawie zabrali PiS-owscy spece od polityki zagranicznej? Czy w obronie Polaków z Wileńszczyzny stanęli Pani Minister Fotyga, czy Pan Minister Waszczykowski? Milczą jak zaklęci. Ba w „obozie patriotycznym” są nawet tacy, jak Przemysław Żurawski vel Grajewski, którzy litewskich Polaków wysłaliby jak najszybciej w niebyt, po dla realizacji dyrektyw dla Europy Środkowej, płynących zza oceanu, są poważną przeszkodą. Wreszcie skandaliczna wypowiedź dyrektora FBI o „polskim udziale w holokauście”. Nie pierwsza tego typu, padająca z ust wierchuszki w Waszyngtonie. Sprawie nie ukręcono łba, bo druga strona posunęła się za daleko. Ale odpowiedź na niedorzeczności Jamesa Comeya polityków centroprawicy, bo nie oczekiwałem propolskiego zaangażowania ze strony salonu, nie należała do stanowczych. To też było „na miękko”, bez narażania się sojusznikowi i przyjaciołom ze Stanów Zjednoczonych. Na proukraiński, prolitewski, czy proamerykański obłęd polskiej centroprawicy zwracałem uwagę już wielokrotnie. Politycy z tej strony barykady sprawiają wrażenie jak by realizowali scenariusz pisany gdzieś po za granicami naszego kraju. Nie ma w nim zbyt dużo elementów propolskiej polityki. Jest bezrefleksyjność, często oderwana od tego co myślą i mówią zwykli Polacy. Albo centroprawica stanie się bardziej propolska i samodzielna w aktywności na polu polityki zagranicznej, tej na wschód i zachód od naszych granic, albo przesiedzi kolejne cztery lata w ławach opozycji. Tak też można - wygodnie, bezstresowo i jeszcze płacą za to z budżetu. Centroprawicy brakuje 10 pkt. proc. do tego, by samodzielnie rządzić. Wystarczy przestać chodzić na krótkiej smyczy Kijowa, Wilna, czy Waszyngtonu, bo Berlin zarezerwowany jest dla innych, by dużą część z tej luki zapełnić. Wystarczy być centroprawicą mniej internacjonalistyczną.

Pablo84 28.04.2015 11:06

Od tego mają Kowala i Gowina. Duda też wspomniał o powstaniu specjalnej komórki, która będzie dbała o polską politykę historyczną na całym świecie- akurat trudno się do nich przyczepić- no ale dla chcącego nic trudnego.

AYALA 28.04.2015 11:10

Wraca Mumia Wolności http://telewizjarepublika.pl/balcerowicz-olechowski-frasyniuk-na-czele-nowej-partii,19603.html

Jaroo1 28.04.2015 11:18

Zboczeńcy w PiSie:
http://kufel.pl/pelnykufel/185/ostrz...moseksualnych/

Wszystko idzie w taką stronę spedalenia, zlewaczenia widocznego w zachodniej Europie. Każda partia musi być otwarta i tolerancyjna. Nie ma miejsca na "rasizm, faszyzm, nietolerancję" (oczywiście napisałem w cudzysłowie). Stąd właśnie w PO te wszystkie odcienie tęczy czyli skrzydła prawicowe, lewicowe, centrowe. I w PiSie powoli zrobi się to samo bo skoro tolerują ludzi popierających zboczeńców to jasne jest, że prędzej czy później tych ludzi będzie na tyle dużo, że poglądy konserwatywne partii ulegną weryfikacji. Czyli stanie się coś takiego jak z konserwatywną partią Camerona w Anglii.
W PiSie już przecież mamy do czynienia z jak to napisałem wyżej spedaleniem - czyli byciem miękką fają - zero mocnych poglądów, zamiast tego "euro tak jeśli Polacy tego będą chcieli", wszechobecny socjalizm "my wam damy", niezabieranie stanowiska w sprawie kary śmierci czy dostępu do broni, niemówienie o Rzezi Wołyńskiej w kontekście angażowania się Polski w konflikt na Ukrainie.
Zero konkretów, zero zmian, radykalnych zmian i tylko zabieranie ciągle takiego półgłosu w każdej sprawie, po to aby czasem nie być kojarzonym jako nietolerancyjna, skrajnie prawicowa, radykalna partia.
Jedynie w sprawie Smoleńska twardo idą do przodu i mówią to czego system wolałby nie usłyszeć ale to tak jak pisałem kiedyś, uważam za element układanki i oś stanowiącą tworzenie podziału wśród Polaków (no bo przecież jednak czymś się trzeba różnić od tych POwców czy Palikotów) oraz gwarant obniżania sobie poparcia = bycie wieczną opozycją i podtrzymywanie układu obecnego.

Padre1906 28.04.2015 11:54

'- Być może potrzebne jest uregulowanie osobistych relacji ludzi, które umożliwią im np. uzyskanie w szpitalu informacji o stanie zdrowia.
Zastrzega co prawda:
- Ale jestem absolutnie przeciwny rozwiązaniom, które podważają wartość małżeństwa. Nigdy nie zgodzę się na związki jednopłciowe."

Facet sam sobie zaprzecza. Niestety jak większość jest w stanie podlizać się każdemu kto może mu dać promil głosów.
Nie było, nie ma i nie będzie zgody na jakiekolwiek ustępstwa wobec chorych psychicznie osób które zdrowej większości chcą narzucić swoje pseudo prawa. Chorych leczyć, a nie iść na jakiekolwiek, nawet najdrobniejsze ustępstwa!!!

emj10 28.04.2015 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1398581)
Od tego mają Kowala i Gowina. Duda też wspomniał o powstaniu specjalnej komórki, która będzie dbała o polską politykę historyczną na całym świecie- akurat trudno się do nich przyczepić- no ale dla chcącego nic trudnego.

Co z tego jak kompletnie tego nie robią. Natomiast Kowal, a dokładnie TW Pallad należy do pierwszego szeregu polskich polityków, którzy co rusz lecą do Kijowa i całują się z kolejnymi oligarchicznymi rządami na Ukrainie. Czy bezinteresownie tego nie wiem.

Można powiedzieć, że dzisiaj pojawił się przełomowy dla polskiej sceny politycznej sondaż w Rzepie, w którym SLD nie dostaje się do sejmu, a PSL i Korwin dostają.

http://i.imgur.com/7aN63BT.jpg?1

Pablo84 28.04.2015 12:43

W sondaże nie wierzę, ale gdyby taki trend się utrzymał, myślę, że pojawią się pytania i uwagi o ewentualną zdolność koalicyjną PO . A przecież jeszcze Kukiz i być może Braun nie powiedzieli ostatniego słowa :D

emj10 28.04.2015 12:50

Tutaj akurat PO + PSL wyrobią się koło 230 mandatów. Pytanie jest bardziej o to co chce robić Kukiz po wyborach prezydenckich i czemu z Braunem, a nie z Korwinem, czy PiS-em. Zostawmy jednak tą słodką tajemnicę poliszynela na czas powyborczy :)

Tak mi wyszło na szybko:
PO 216
PiS 186
PSL 29
Korwin 29

uposledzony_ale_kumaty 29.04.2015 09:16

Przegląd Tygodnia w Klubie Ronina (Warzecha, Ziemkiewicz, Makowski)
https://www.youtube.com/watch?v=Q7jDxodBcZQ

funkykoval 29.04.2015 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1398593)
Tutaj akurat PO + PSL wyrobią się koło 230 mandatów. Pytanie jest bardziej o to co chce robić Kukiz po wyborach prezydenckich i czemu z Braunem, a nie z Korwinem, czy PiS-em. Zostawmy jednak tą słodką tajemnicę poliszynela na czas powyborczy :)

Tak mi wyszło na szybko:
PO 216
PiS 186
PSL 29
Korwin 29

Oczywiście o ile tak ułoży się wynik wyborów, a w mojej ocenie SLD i tak wejdzie na jakimś marginesie, a między PO a PiS nie będzie nie wiadomo jakiego rozstrzału - jeżeli już to ułamki procenta i raczej po równo mandatów. Zresztą z sondaży raczej nie wynika kto i ile mandatów zdobędzie, gdyż te są dzielone okręgami.

emj10 29.04.2015 10:43

Oczywiście. Poza tym zmienił się podział mandatów w poszczególnych województwach, gdzie POPiS ręka w rękę przegłosowali kilka dodatkowych mandatów dla siebie kosztem konkurencji :)

Co do SLD to dla mnie powoli ta partia przechodzi z fazy zdegradowania do fazy agonii. Miller, Joński i Krzysiek Gawkowski ciągną ten okręt na górę lodową, tylko nie wiadomo kiedy do tego dojdzie. W momencie kiedy ważą się ich polityczne losy odbywają się libacje za libacjami wśród niedobitków po dawnej rzeszy działaczy.

Jeśli utonie SLD to w przyszłości będzie łatwiej utonąć PO bez przywództwa, czy PiS po ewntualnej śmierci Kaczyńskiego.

kerim1906 29.04.2015 11:15

dalej utwierdzajcie rozmywacza wołominiaka emj10 że taki niezależny "ekspert", dyskutujcie wymieniajcie "poglądy" , nie dziwię się lasowaniu mózgów przez reżimowe telewizje statystycznej gawiedzi , jak na takim forum gostek znikąd , jak pisał ktoś wywalony z forum warszawskiej drużyny robi za guru :help:

dla rozluznienia , scenka pod tytułem kto jest bardziej " pronocnywilkowy" :D

https://www.youtube.com/watch?v=7qS_...ature=youtu.be

emj10 29.04.2015 12:34

Tutaj parę słów nt. (nie)zależności mediów PiS-u i Sakiewicza, a dokładnie to epilog do pogonienia Wildsteina przez PiS z TV Republika (drugi raz po pogonieniu z TVP):
https://www.youtube.com/watch?v=ZrBi3ujFKjc#t=817

uposledzony_ale_kumaty 29.04.2015 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1398722)
Tutaj parę słów nt. (nie)zależności mediów PiS-u i Sakiewicza, a dokładnie to epilog do pogonienia Wildsteina przez PiS z TV Republika (drugi raz po pogonieniu z TVP):
https://www.youtube.com/watch?v=ZrBi3ujFKjc#t=817

Pewnie tu też masz konto http://forum.legionisci.com/showthre...12503&page=104

kerim1906 29.04.2015 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1398723)

myślisz że ma tam konto ? z takim mentorskim tonem" eksperta od wszystkiego"długo miejsca by nie zagrzał , ktoś pisał że go pogonili , nie wiem czy to prawda , w sumie nie zdziwił bym się , nie lubiąc warszawskiej drużyny uważam że "kibice" maja dość sprecyzowane poglądy polityczne , ślizgacz i rozmywacz pokroju wołominiaka emj10 raczej się nie uchowa , a na pewno nie będzie robił za "autorytet" jak próbuje na naszym forum , gorsze że wielu to łyka bez popitki

"a dokładnie to epilog do pogonienia Wildsteina przez PiS z TV Republika "

koń by się uśmiał rozmywacz obrońcą Wildsteina ,żałosny jesteś

odsłuchałem maślankiewicza , oprócz żalów zapamiętałem że pracował wcześniej w wsi24 , o co mu chodzi ? zapytajcie wklejkowego wołominiaka emj10 , ten materiał maslankiewicza i wklejającego wołominiaka to prawdziwa masakra jak tytuł tego materiału

emj10 29.04.2015 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1398723)

Ci co mnie znają to wiedzą. Tak, oczywiście mam konto od lat. Poza tym temat był wałkowany już kilka razy.

Jaroo1 29.04.2015 15:39

Co do upadku SLD to myślę, że lewizna może być spokojna, że zaraz po ich zniknięciu z politycznej mapy coś nowego się zorganizuje. Na horyzoncie jest dużo lewactwa czy komuchów więc tylko kwestią czasu jest żeby się dogadali i założyli kolejną, nową partię, która uratuje Polskę.
A chyba mają swoją niszę w Polsce i te 10% to jest spokojnie do ugrania przez nich w każdych wyborach.
Nie wierzę, że nagle w przeciągu kilku lat w Polsce się sytuacja zmieni na tyle, że skrajne lewactwo nie będzie na siłach aby przekroczyć progu wyborczego. Nie wierzę, że PO czy inne gówno jest w stanie wchłonąć cały elektorat lewactwa. Czyli wniosek jest tylko jeden, lewaki mogą być spokojni o ten swój elektorat i tylko w ich gestii leży to czy zdobędą te 5-10% pod szyldem SLD czy może SLD z jakąś przybudówką, a może pod szyldem nowego tworu na czele z Palikotem lub Kaliszem, albo Niesiołowskim i Rozenekim, czy też Ogórek albo innym Kwachem.

ABGwislakABG 30.04.2015 07:15

Grabarczyk podał się do dymisji. Widać, że ostatnia prosta związana z wyborami. Dodatkowo Jarek ze swoimi ancymonami również się nie patyczkował, więc "nie możemy być gorsi niż pisiory".

I tak wróci. Pytanie, czy po wyborach prezydenckich, czy parlamentarnych.

Smuga 30.04.2015 13:06

A mi, to wygląda na klasyczną „walkę buldogów pod dywanem”. ;) Mówiło się nie tak dawno o tym, że Kopacz sprzymierzona z Grabarczykiem planuje ostatecznie rozprawić się ze Schetyną i jego frakcją. Ta sprawa nieprzypadkowo wypłynęła właśnie teraz. Tym bardziej, że swoje trzy grosze dorzucił pewnie Bul, który knując z Grzesiem „Ja Cię zniszczę” Schetyną wije sobie gniazdko na wypadek ewentualnej przegranej w wyborach prezydenckich.

kerim1906 30.04.2015 14:15

jak mawiają trafiony zatopiony , wróbelki ćwierkają że to dopiero początek, ostatni na celowniku jest rudy , już Grzegorz " no mercy" Schetyna robi mu koło pióra w Brukselii , pomysł jest taki żeby rudy odpowiadał za Smoleńsk , PIS ma być tylko pomocny.....

Gwiaździsty 30.04.2015 21:01

Aż 600 tys. zł. kasuje co miesiąc syndyk w SKOK Wołomin:

http://wpolityce.pl/gospodarka/24282...le-nasz-wywiad

dwdx1906 30.04.2015 23:01

Może czas na reset sondy? Się trochę pozmieniało od ostatniego otwarcia ;-)

Smuga 01.05.2015 00:25

Pablo84 01.05.2015 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1398915)
jak mawiają trafiony zatopiony , wróbelki ćwierkają że to dopiero początek, ostatni na celowniku jest rudy , już Grzegorz " no mercy" Schetyna robi mu koło pióra w Brukselii , pomysł jest taki żeby rudy odpowiadał za Smoleńsk , PIS ma być tylko pomocny.....

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby Wesoły Grzegorz puszczał smierdzące bąki do pani Premier. Porażka w wyborach oznaczała by wycięcie frakcji Tuska i pana Olechowskiego i zbudowanie czegoś nowego w nowej opcji.
W wielu felietonach było, że Wesoły Grzegorz, jest do rany przyłóż dla przyjaciół- potrafi pomóc w środku nocy gdy jest taka potrzeba, ale jak potrafi być dobry dla przyjaciół, tak samo jest bezwzględny i pamiętliwy dla nieprzyjaciół- miejmy nadzieje, że jest to prawdą :D

Jaroo1 01.05.2015 11:31

Cytat:

Może czas na reset sondy? Się trochę pozmieniało od ostatniego otwarcia ;-)
Lepiej się z tym wstrzymać do po wyborach prezydenckich. Wtedy przecież się wyjaśni wiele kwestii, czyli startu na jesień Palikotów, ewentualnych ruchów/partii/koalicji Kukiza, Brauna, Mikkego, Kowalskiego, może coś na lewactwie się nowego zrodzi.

Smuga 01.05.2015 15:26

W przyszłym roku nastąpi koniec III RP? Obsługa długu kosztuje więcej niż wydatki na wojsko

Arapaho 04.05.2015 15:43

Nic nie nastąpi bo jak wygrają dosypią z naszych podatków kasy i będą kolejne 4 lata się bawić

uposledzony_ale_kumaty 06.05.2015 15:27

Kiedy afera zaczęła wychodzić? Jak władzę w województwie przejął marszałek z PiSu
http://www.rmf24.pl/fakty/news-posel...ej,nId,1728684

Gwiaździsty 06.05.2015 18:01

A tu kolejny chłopek z ZSL-u i jego małolata :

http://wpolityce.pl/polityka/243513-...ektrocieplowni

AYALA 06.05.2015 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1399494)
A tu kolejny chłopek z ZSL-u i jego małolata :

http://wpolityce.pl/polityka/243513-...ektrocieplowni

to jest właśnie POlityka prorodzinna

ladek1989 07.05.2015 22:16

Wiecie co, gdyby załatwił dziewczynie jakieś zwykle stanowisko, to byłby tylko zwykłym siewcą nepotyzmu. Ale załatwiać 24-latce z praktycznie żadnym doświadczeniem pracę na stanowisku wiceprezesa to trzeba być idiotą. Ja nie wiem, politycy to już naprawdę są tak głupi albo pyszni, że nie dopuszczają możliwości o jakieś kontroli.....

Don Donson 08.05.2015 07:07

Czują już wyraźną zmianę nastrojów i teraz zdejmują rękawiczki i na bezczelnego kradną. Załatwiają prywatę naszymi pieniędzmi.
Ta pinda na stanowisku to tylko papierek lakmusowy.

Żeby Francuzi nie oddawali Ruskim zakupionych przez nich statków, to my jako klasyczny salonowy piesek już na dwóch łapkach z oczami "kota ze shreka" zakupiliśmy śmigło we Francji, którego jest na świecie kilkadziesiąt sztuk.

Aby Wujek Sam się nie obraził, to skupimy jego demobil i przemalujemy na biało-czerwono patrioty. A ludzie, którzy mogli wyprodukować Black Hawki w Polsce zastanawiają się o co chodzi.

Rudy siedzi i co miesiąc kasuje. To się zgadza. Gajowy opowiada dyrdymały. Robią nas w h... na okrągło.

Widziałem wczoraj rudą sukę Olejnik jak nie mogła usiedzieć na swojej czerwonej dupie podczas rozmowy z Dudą.

Duda może nie jest najlepszy, ale jest napewno bardziej polski, bardziej nasz niż oni.

63.5 Kg 08.05.2015 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1399653)
Czują już wyraźną zmianę nastrojów i teraz zdejmują rękawiczki i na bezczelnego kradną. Załatwiają prywatę naszymi pieniędzmi.
Ta pinda na stanowisku to tylko papierek lakmusowy.

Żeby Francuzi nie oddawali Ruskim zakupionych przez nich statków, to my jako klasyczny salonowy piesek już na dwóch łapkach z oczami "kota ze shreka" zakupiliśmy śmigło we Francji, którego jest na świecie kilkadziesiąt sztuk.

Aby Wujek Sam się nie obraził, to skupimy jego demobil i przemalujemy na biało-czerwono patrioty. A ludzie, którzy mogli wyprodukować Black Hawki w Polsce zastanawiają się o co chodzi.

Rudy siedzi i co miesiąc kasuje. To się zgadza. Gajowy opowiada dyrdymały. Robią nas w h... na okrągło.

Widziałem wczoraj rudą sukę Olejnik jak nie mogła usiedzieć na swojej czerwonej dupie podczas rozmowy z Dudą.

Duda może nie jest najlepszy, ale jest napewno bardziej polski, bardziej nasz niż oni.

Przeciez to jebany zyd...

FraMat 08.05.2015 12:03

Oszołomy na tym forum nie wiedzą jak sobie poradzić z rosnącą popularnością Dudy więc obrzucają go błotem. Nieważne czy to prawda czy nie, ślad po błocie zostanie.
Wystarczy krzyknąć, że "to żyd" i na tym polega ich polityczna argumentacja.
To, że w jego rodzinie kibicowało się sąsiadce zza Błoń, bo na Wiśle łapę połozył sektor gwardyjski nie czyni go gorszym.

Osobiście, będę głosował w II turze na Dudę, choć nie chciałbym, żeby został prezydentem.
Dlaczego?
Bo jeśli Duda zostałby prezydentem, opcja PO uruchomiłaby wszystko, żeby POlaków przestraszyć przez wyborami jesiennymi i żeby nie powtórzył się wynik z wyborów 2005 czyli prezydent i premier z PO.
Natomiast dobry wynik Dudy i skromna porażka z bulem uspokoi POlitruków i wybory jesienne będą okazją dla partii opozycyjnych tak lewicowych jak i prawicowych do zgarnięcia dużej porcji z tortu, nad którym znęcą się w tej chwili PO.

Arapaho 08.05.2015 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1399674)
Przeciez to jebany zyd...

żyd który w życiu nie był na meczu żydów. już nie plećcie bzdur. nie raz na naszych januszy lecą teksty że to nie są prawdziwi kibice - bo to czy tamto, kibice sukcesu etc. a tu wielka nagona na chłopa który nigdy nie był widziany w szalu koszernych

Jaroo1 08.05.2015 14:52

Arapaho, żyd to żyd, czy był widziany na meczu czy nie to jest jebanym judaszem. Chociaż oczywiście, są kibice i są "kibice", te wszystkie gwiazdy i celebryci to w 99,9% dla kibiców takie pipy, poglądy to ma antykibolskie, na wyjazdy nie jeździ itp itd, no to co to za kibic? Bardziej piknik (nie obrażając nikogo oczywiście) wiadomo o co chodzi, taki człowiek, który nigdy tego klimatu nie poczuł i w nim nie siedział. Czyli taki niespełniony/niedorobiony kibic ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl