![]() |
Cytat:
|
Ja pie...le.
Krytycy. Który z Was podejmie wyzwanie i rzeczowo wyjaśni dlaczego Wisła ma się bić o miejsca 1-4. Co mamy poza marką, że Wasze oczekiwania są jakie są? Zgrany skład, wybitne indywidualności, geniusza na ławce, pełny portfel, czekam? Analitycznie - bez emocji. Zasługujemy na miejsce ... bo .... |
Cytat:
|
Śląsk,Lechia,Pogoń czy Lubin mają podobny potencjał jeśli chodzi o zawodników, a są niżej w tabeli.Dlatego jestem za tym by Kiko został, bo drugiego Brosza się tak łatwo nie znajdzie.
|
Cytat:
Poza tym PZPN dąży do tego, by drużyny bez odpowiedniego budżetu i zarządzania finansami nie pojawiały się w profesjonalnych rozgrywkach. Co widać najdobitniej po Ruchu! |
Cytat:
Gdzie napisalem,ze ja wiem,co jest najlepsze dla Wisly,mam najlepsze info badz jestem najblizej druzyny ? Podpowiem Ci - nigdzie. napisalem,ze tak sadze. Reszta to twoje haluny :rotfl: Za to napisalem,ze jedna osoba nie powinna odpowiadac za bledy innych,jesli ma byc sprawiedliwie. Tym bardziej,ze z trojkata trener-Dyr sport.-zarzad to paradoksalnie Ramirez jest najbardziej doswiadczony w swojej branzy. To tez zanegujesz ? Czy podasz jakies argumenty,o ile masz jakies w ogole. Wiec kontakt z druzyna Ramireza cenie wyzej niz kontakt z druzyna Junco,Sarapaty,Dukata czy Twoj. Ot i cala tajemnica. Po drugie - pisalem o logicznej konsekwencji,albowiem zarzad decydujac sie na zatrudnienie nieznanego szkoleniowca i powierzajac mu dlugofalowy projekt z wieloma konsekwencjami jego zwolnienie musi uwazac za swoj blad takze. Wiec jesli zwolnia szkoleniowca to dlaczego nie mieliby sie zwolnic sami ? Daj logiczne powody,a nie jakies Twoje urojenia. Po trzecie - klub sportowy to to albo fanaberia,albo biznes. Na fanaberie Ts-u nie stac,to wszyscy wiemy. Jesli wiec prowadzisz klub jako biznes,to musisz ponosic tego konsekwencje. jesli zas tacy "kibice" jak Ty wszystkie problemy skupiaja na trenerze,a prezes takie podejscie stempluje mimo przykladow z przeszlosci ,to nie wart prowadzenia tego biznesu. Tyle. Co zabawne - napisalem,ze Zarzad nie jest doswiadczonyw zarzadzaniu ,a Ty jak wsciekly to atakujesz. Co atakujesz,ze napisalem prawde ? O ironio losu dla ciebie - ja w swoim zyciu jako 28-latek prowadzilem projekty,ktore zarzadzaly grupami ludzi,ktore zmiescilyby sie w kilku klubach. o klubie sporotwym mam zas takie pojecie jakie miala M.Sarapata przed przyjsciem tam - wiec jak chcesz,to zglos mnie na Prezesa :rotfl: . Dla takich bajokow jak Ty czasu mial jednak nie bede,moze dzisiaj moj wolny dzien,ktory spedzam na forum :rotfl: |
Ja wściekły atakuje Ciebie? Weź wyjdź na zewnątrz i głowę w zaspę dobrze radzę. Człowieku masz kompleksy to lecz je gdzie indziej nie na forum. Chcesz odwołania zarządu bo zwolnią trenera i z Tobą ktoś poważny ma polemizować?
|
Cytat:
Kariera Brosza jako trenera: 2005-2006 Polonia Bytom 2006-2007 Koszarawa Żywiec 2007-2009 Podbeskidzie Bielsko-Biała 2009-2010 Odra Wodzisław Śląski 2010-2014 Piast Gliwice 2015-2016 Korona Kielce 2016- Polska Górnik Zabrze Sezon: 2013/2014 Piast zakończył na 12 miejscu. 2012/2013 - na 4 2011/2012 - na pierwszym ale w 1 lidze (awans do E-klapy) 2010/2011 - na 5 w 1 lidze. Czy coś w powyższej wyliczance brzmi znajomo? Pytanie do wszystkich płaczków, że nie gramy tak jak Górnik ... Zgodnie z niektórymi za wszystko odpowiada Brosz. |
W moim odczuciu większe pretensje można mieć do.. Junco niż do Kiko.
W drużynie brakuje zawodnika na jedną z najważniejszych pozycji w grze do przodu czyli ofensywnego pomocnika. To widać gołym okiem jaka jest dziura w środku pola, jaka jest wyrwa między atakiem, a pomocą i choćby tu był mistrz taktyki na ławce to wiele przy tym profilu zawodników nie zdziała. Ciężko tak grać. Sprowadzono tak naprawdę bardzo podobnych zawodników do środka - Basha, Perez - dwójka klasycznych środkowych pomocników bez atutów w grze do przodu, Llonch, Velez - klasyczni defensywni pomocnicy, bez atutów w grze do przodu. Dopiero teraz rozkręca się Wojtkowski i jak wychodzi mu mecz to właśnie mamy potwierdzenie jak łatwiej się wtedy gra drużynie i czego jej brakuje. W drużynie brakuje skrzydłowych. Skrajnie chimeryczny Boguski, Małecki bez formy, Imaz, którego uniwersalność robi mu tak naprawdę krzywdę, bo nie wiadomo gdzie drużyna będzie miała z niego największy pożytek. I to narzekanie, że wszystko zależy od Carlitosa jest po prostu pochodną składu personalnego. Prostą wypadkową. |
Dlaczego Malecki jest bez formy? Dlaczego Boguski jest bez formy? To nei sa nowe nabytki. Sa kolejny cykl treningowy pod "piecza" kiko i jaki mamy efekt?
Ciekaw jestem jak Carlitos bedzie dolowac wiosna... Znaczy sie juz zaczyna, bo odbijac zaczynaja sie metody treningowe z poczatku sezonu. Chlop zwyczajnie stracil swiezosc... Nie masz racji Nesta. Nie brakuje zawodnika do srodka pola. Ci ktorzy sa, sa zle ustawiani. Zbyt gleboko lub zbyt wysoko. |
Cytat:
Dlaczego Małecki, odpowiedź nie jest taka oczywista. Poza tym Boguś zdobył wczoraj bramkę więc nie wiem skąd twierdzenie, że "jest bez formy". |
Cytat:
Co do Twojej dyskusji o zwolennikach i przeciwnikach Kiko - nie rozumiem,gdzie Ty widzisz jakies dogmaty o zlej kadrze ? Kadra jaka jest kazdy widzi. kilku graczy gra dobrze,kilku zle,mamy sporo problemow z kontuzjami,kilku graczy,ktorzy nie mlodnieja,a ciagle chca sprostac oczekiwaniom (moim zdaniem - zbyt wygorowanym),kilku mlodych graczy,dla ktorych takze trzeba znalezc jakie sminuty,aby sie rozwijali i mogli wkrotce stanowic o sile zespolu i byc sprzedani. Wieksza czesc zespolu jest nowa,w tym serce druzyny,czyli pomocnicy,z ktorych jest prawie 30-letni Perez i 27-letni Basha,oraz zmianowi ;) mlodziutki Wojtkowski i niewiele starszy Halilovic. Do tego kontuzjowany przez pol rundy Llonch,Velez,ktorego nie mamy jeszcze dluzej,a ktorego moglibysmy wykorzystac jako np. defensora. Z ofensywnych Imaz i Boguski,slaby Malecki (ale mimo to dostal kontrakt,tez blad Kiko ? ),nieprzydatny Ze Manuel (na tyle transferow jedna wtopa jest wciaz ok)oraz napastnicy,jeden kontuzjowany,drugi siedzi na lawce,ale tu akurat Ramirez ma odstawic Carlitosa ? A w obronie mamy stoperow,z ktorych Gonzalez znowu nam wypadl na koncowke roku,reszta nie umie rozegrac dokladnie pilki (Sadlok tez ma z tym klopoty). Zreszta o tym pisalem kilkukrotnie - zestwaienie Gonzalez,Glowacki,Arsenic,Sadlok wyglada tu naprawde dobrze,policz,ile razy grali w tym ukladzie,i nie pisz,ze jak wymienisz ktoregos na naszych rezerwowych,to jakosc bedzie ta sama... I sytuacja w kadrze,gdzie non-stop slyszymy od "czynnikow zewnetrznych" - ze ramirez faworyzuje Hiszpanow... To sparwdzmy,co daja Polacy w skladzie - obroncy graja prawie zawsze,bo to pewne punkty zespolu. Boguski takze,i wbrew opinii forum uwazam ze zwlaszcza ostatnio rozwiazuje wiele problemow druzyny,zwlaszcza w rozegraniu ataku. Wojtkowski robi postepy,aczkolwiek jego gra defensywna poprawia sie najwolniej,i czesto Kamil ustawia sie troche jak trampkarz jeszcze. Ale trudno nie zauwazyc postepu i tutaj,a to wciaz b.mlody zawodnik. Reszta to slaby badz b. slaby sezon,Patryk i jego gra w obronie to zart,Pawel nie daje zespolowi zadnych bramek. Czy wiec widzisz obiektywne przyczyny slabej gry,czy cos tutaj naciagnalem ? Co do rozegrania - druzyna oprocz kilku innych rzeczy (czasu,przygotowania fiz) musi nabrac takze pewnosci siebie,bo te przestoje to takze sfera mentalna. Nie pierwszy to klub,w ktorym widze to samo: niezlych pilkarzy,ale w kryzysie bojacych sie ryzyka,nie chcacych wyjsc do podania bo a nuz ktos strzeli bramke na jego stronie. Dam zreszta przyklad meczu z Zabrzem. Mamy dosc niski zespol w przodzie,Gornik wystawia jak zwykle wysoka jedenastke,ponizej 180 cm nie ma nikogo. U nas takich zawodnikow jest 6-ciu... Pomijam juz Michala w bramce,to goscie na dzien dobry maja potezna przewage nad nami,Kurzawa w zyciowej formie dorzuca kazda pilke w punkt i masz nieszczescie gotowe. Mozna to zniwelowac,ale nalezy podwyzszyc druzyne - Ramirez takiej mozliwosci w tym meczu nie mial,no,chyba,ze jak niektorzy koledzy sugerujesz,zeby juz wystawial Wasyla :rotfl: Masz wiec konkretny temat,na co trener nie ma wplywu,a i tak bramke Gornik zdobyl wlasciwie po strzale bezposrednim,gdzie lepiej powinien zachowac sie przede wszystkim bramkarz (choc nie tylko). Masz wiec konkretne argumenty,ze obiektywnie Kiko mogl zrobic tyle,ile zrobil- teraz slucham Twoich,czego to nie zrobil... |
Cytat:
Jeszcze jakies glupie tlumaczenia? |
Cytat:
|
Przypomne ci wyar, ze Boguski w zeszlym roku zanotowal sezon zycia. Rozumiem, ze w parenascie tygodni jego umiejetnosci i mozliwosci zjechaly do poziomu obecnego.
Jeszcze jakies glupie tlumaczenia? |
Cytat:
Zaczynam cie lubic :rotfl: |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Piszesz o "rzekomym" roku Kiko. Myślałem, że transfery są uzgadniane z trenerem, i że nikt mu na siłę nie wpycha takiego Ze Manuela, a potem wymaga od niego, żeby uporczywie wstawiał go do składu. Może po prostu czegoś nie wiem. Kiko przepracował już 2 okresy przygotowawcze, a ciągle nie wolno go oceniać, bo nie miał czasu. W przerwie pomiędzy rundami, zawsze są jakieś zmiany. Zawsze można użyć argumentu, że w takim składzie gramy tylko jedną rundę. Tak będziecie pisać w maju, tak będziecie pisać za rok. Czy jest w naszej ekstraklasie jakiś zespól, który gra cały rok w niezmienionym składzie? Też psiałem w innych postach co zarzucam trenerowi i tez się do tego nie odnosisz, tylko uporczywie wmawiasz mi, że coś napisałem, a potem punktujesz "moją" wypowiedź. |
Wez nie cytuj tego cymbala.
|
Cytat:
Najpierw piszesz, ze kazdy zawodnik "inaczej sie starzeje", ze tak to ujme, a potem na przyklad Angulo teraz, i formy Boguskiego w roku ubieglym podajesz Brozka, ktory jak tylko sie wyleczy lapie zaraz jakis uraz i wiecej czasu spedza na rehabilitacji niz normalnych treningach. No... nie powiem. Inteligencji to ty masz tyle co suka w rui nie obrazajac suk :D |
Cytat:
Co do uwagi natury ogolnej - kierowalem ja ogolnie do tego forum - poczuwasz sie do odpowiedzi,czujesz sie dotkniety ? Widac to tez twoj problem. Powyzszy post to dokladnie punktowanie Twojej wypowiedzi. Udajesz ze tego nie widzisz ? Koniec rozmowy.Po co pisac do kogos ktory stawia retoryczne pytania o rzekomym braku odpowiedzialnosc trenera,o Gorniku,a kiedy pisze punkt po punkcie odpowiedz - gosc ma pretensje,ze mu nie odpisuje.,albo odpisuje na tezy,ktorych nie stawial,mimo,iz mozna je znalezc w poscie,ktory pod swoim nickiem wypuscil... rece opadaja... Jak minie Ci zlosc to masz szanse na merytoryczna odpowiedz. nie,to bez sensu odpisywac jakies gorzkie zale. Nie jestem zainteresowany,sorry. |
Cytat:
|
Masz strasznie wybujałe ego. Rościsz sobie prawo do decydowania kto i kiedy może pisać :) Jak wskażesz gdzie napisałem o tym, że wszyscy poza Górnikiem mają kiepskich trenerów, albo kiedy domagałem się Halilovicia to możemy dyskutować. Tyle z mojej strony.
|
Cytat:
Oczekuje się gry jak z Brlekiem, który miał naturalny ciąg do przodu, zabierał się z piłką, zdobywał spory teren, nie mając w ogóle zawodnika o podobnym profilu. Popatrzcie na skład i pokażcie, kto ma tą ofensywę napędzać. |
Podstawowy problem jest tego typu że ta drużyna jest słaba fizycznie. Zarówno od strony siłowej jak i biegowej. I nie wiem czy do końca jest wina przygotowania fizycznego czy nie właściwego balansu w drużynie. Chociażby po takkim Asrenicu widać że to jest młody silny wybiegany chłopak, było również to widać po Petarze Brleku. Natomiast o u większości zawodników Wisły nie widać tej pary w nogach. Brak również takiego zawodnika w środku pola, który podniósłby te cechy wolicjonarne całe drużyny na wyższy poziom. Jeśli chodzi o kryterium piłkarskie to ściągnięci zawodnicy są nieźli natomiast strona fizyczna nie idzie w parze z umiejętnościami czysto piłkarskimi.
|
Cytat:
W zeszłym sezonie na tym etapie na pudle była Nieciecza. Skończyło się cudem utrzymanym miejscem w ósemce. Z aktualną zdobyczą punktową Górnik na tym etapie też byłby dopiero na trzecim miejscu. Ostatni raz lider po 18. kolejce miał mniej punktów od Górnika... przed wejściem Cupiała do Wisły, w sezonie 1997/98. Ta liga, choć wydaje się to fizycznie niemożliwe, z roku na rok jest coraz słabsza. W ciągu dwóch kolejek Górnik równie dobrze może znaleźć się poza miejscem pucharowym i skończy się rumakowanie (choć ich lubię i im tego nie życzę). Brosz prowadzi Górnika od półtora sezonu. Przez 4/5 ubiegłego sezonu Górnik grał straszliwą cieniznę w I lidze, awansował cudem, głównie dzięki temu, że kilka zespołów nad nim uznało, że nie interesuje ich gra w ekstraklasie, a i to w ostatnich minutach ostatniego meczu grał obronę Częstochowy ze spadkowiczem. Przed tym sezonem, nie licząc pożegnania z trzema emerytami, nie zrobił żadnej rewolucji w kadrze, pozostawiając tych, którzy awans wywalczyli. Nikt nie jest tak naprawdę określić na ile obecna gra jest w ogóle czymś stałym, na ile jest sukcesem Brosza, a nie konsekwentnej polityki klubu, wpływu Angulo (pozdrowienia dla tych, którzy pozycję Wisły tłumaczą Carlitosem) czy ogólnej atmosfery połączonej z euforią, jaka zapanowała w Zabrzu po powrocie do Ekstraklasy. Albo szczęśliwego splotu tych wszystkich okoliczności. Górnikowi zaskoczyło i żre. Nikt nie wie na jak długo oraz jaka naprawdę jest w tym rola trenera. I też nie zawsze im tak znowu żre - na Legii żal było ich oglądać, widowisko z gatunku tego, co my pokazaliśmy ostatnio w Poznaniu. Brosz na tę chwilę w niczym nie przewyższył trenerów z większymi lub podobnymi osiągnięciami, którzy na Wiśle łamali sobie zęby, chociaż mieli dokonać cudów - Probierza, Wdowczyka, Pawłowskiego, Okuki, Engela, Liczki... jest jakaś gwarancja, że akurat Brosz w Wiśle by sobie poradził? Czy - na tle tego właśnie Górnika prowadzonego przez Brosza - bylibyśmy pół roku po rewolucji w kadrze pod kierownictwem tego trenera w tym miejscu, w którym był rok temu po podobnej rewolucji Górnik (na ósmym miejscu w swojej lidze)? Tę niepoprawną wiarę w to, że Brosz odmieniłby cudownie obraz Wisły traktuję z przymrużeniem oka jako wyraz podejścia "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" ;) |
Cytat:
Pisalem tez o Broszu,bo przeciez nie wierzysz chyba,jak i ja,ze co poniektorzy tutaj nie pisaliby zaraz po pierwszym gorszym okresie ,ze co to za trener a w ogole dajcie nam tu Lettieriego i tak w kolo Macieju :rotfl: Poza tym ja wciaz nie rozumiem,dlaczego tak bardzo ludzie wierza,ze swietny trener wyciagnie z grupy graczy takie wyzyny,ze ho ho,jak gdyby to w 100% zalezalo od niego. Jak ktos widzial kiedys ten wywiad z Guardiola,to od 11:31 obejrzyjcie https://www.youtube.com/watch?v=cz1zxcNAzwQ&t=902s Lineker pyta Guardiole co jest najwazniejsze w futbolu,by osiagac sukcesy,na co Guardiola odpowiada mu "miec w skladzie dobrych graczy,nie ma tu zadnej tajemnicy" Kiedy dalej Lineker pyta,jak wazny jest wklad trenera na co Guardiola mowi,ze jest istotny,bo pilkarze wola grac jak im pasuje,jak lubia,wiec trzeba ustanowic pewne zasady,ale na koncu pilkarze graja,i na koncu najwazniejsza jest jakosc pilkarzy. tak w skrocie,ale najwazniejsze zostalo tu powiedziane,takze o "tajemnicach" trenera,czego mozna spokojnie posluchac. A my wciaz wierzymy,ze mamy prawo w naszej lidze do wielkich wymagan w stosunku do trenera i zawodnikow,bo tak wlasnie. Przy okazji - zapytaj zwolennikow rewelacyjnej gry Korony i beznadziejnej Wisly jak jest roznica miedzy Ramirezem i Lettierim,i czy to nie przypadkiem...cale 2 punkty :rotfl: |
I wygrana w PP.
Rok temu pomimo "zawalonego" sezonu mieliśmy tylko 4 punkty mniej. Niech to da do myślenia. Z zespołów w naszej ekstraklasie tylko kibice Górnika, Korony, Sandecji i może Jagielloni sa zadowoleni. Reszta gra duzo poniżej wlasnych oczekiwań. Liga jest okropnie słaba i fakt tak małych roznic mówi wiele. Jeśli zrobić analizę wyników od poczatku sezonu to my lecimy z miejscem w tabeli, a Korona pnie się w górę. Tendencję wzrostowa widać jak na dloni. |
Cytat:
Inna sprawa, że nie, nie lecimy z miejscem w tabeli. Praktycznie cały czas siedzimy na tym samym poziomie 4-6 z kilkoma drobnymi wahnięciami ;) |
Cytat:
A już się pojawiło ino, że Angulo ma ofertę z Hiszpanii. Co prawda SE ale http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...b_1030454.html |
Kogo Wiśle brakuje w środku i dlaczego jest to Brlek:
http://weszlo.com/2017/12/04/srodek-...o-ta-brlekiem/ |
Cytat:
Przez najbliższe lata pozostaje nam spodziewać się podobnego scenariusza i jeżeli to ma tak wyglądać, jak teraz, to nie mam nic przeciwko. Po stokroć małe lecz stawiane kroki dadzą nam więcej niż wielkie, ale jedynie zaplanowane. |
wczoraj w TVP1 mówili że Angulo idzie do Bilbao (pomiędzy pogodą a rozmową ze Zbyszkiem Ziobro)
|
Pamiętam płacze po Szymkowiaku i narzekania na styl. Pamiętam po Meliksonie, pamiętam po Stilicu w formie...
Pamiętam co się działo z Piastem po odejściu Vacka, co sie działo (i dzieje) z 7 po odejściu Vadisa. I to samo się stanie z Górnikiem po odejściu Kurzawy czy Angulo. Każda drużyna po utracie środkowych pomocników traci na jakości. Wszystkiemu winien trener... No tak, macie rację, winny jest trener że grę nam mają ciągnąć: Wojtkowski - 19 latek po poważnej kontuzji, Halilovic - młody talent bez poważnego grania Kostal - młody talent który błysnął w sparingu Boguski który swojego poziomu nie przeskoczy Ondraszek, Brożek - kontuzjowany Imaz, Perez - brak zgrania, nowa liga. Małecki brak formy po kontuzji Ze Manuel - niewypał totalny na dziś. Niestety mamy tylko jednego Carlitosa. Więc pytanie od kogo oczekujecie tej świetnej czy może nawet dobrej gry ? Który zawodnik jest na tyle świetny że będzie tą grę prowadził, rozprowadzał akcje, regulował tempo. Brlek potrzebował ponad pół roku na dojście do dobrego poziomu. Chyba że przeoczyłem jakiś fajny gotówkowy transfer ofensywnego zawodnika, który z miejsca będzie kreował grę to poproszę o oświecenie. Lub może jakiś zawodnik który 'był pod grą' przed przyjściem do nas. Poproszę. Kiedy do niektórych dotrze, że mamy zbieraninę darmowych piłkarzy, na zakrętach swoich karier. Ludzi którzy przyszli się odbudować, pokazać. Żaden z nich nie jest 'nowym Messi'. Są to przeciętni zawodnicy, z przeciętnym trenerem. Bo na takich nas stać. I Ci przeciętniacy spełniają swoją rolę, nieźle punktują, mamy już gracza do sprzedaży za dobrą kasę, a za kolejnych też możemy coś policzyć. Stopniowo i do przodu. Nikt nie twierdzi że Kiko jest bogiem trenerki, ale bez jaj. Jak dla mnie nie ma argumentów za jego zwolnieniem. Drużyna punktuje, jest dobra atmosfera, kluczowi zawodnicy deklarują chęć pozostania (nowe kontrakty). Wszystko idzie w dobrym kierunku. Stopniowo. Ale może macie krytycy rację, zwolnijmy Kiko, zapłaćmy mu odszkodowanie. Zatrudnijmy przedstawiciela PMS którego kolonia zagraniczna nie będzie tolerować. Carlitos zechce odejść i pójdzie za grosze jak jeden już w lecie. Junco będzie miał utrudnione zadanie przy ściąganiu zawodników z Hiszpanii bo straci atut w postaci trenera. No ale fakt, lepiej nową miotłę, zdobyć dzięki temu kilka punktów, ale "cały misterny plan w ....u" jak mawiał klasyk. Pomyślcie o innych konsekwencjach zwolnienia trenera, nie tylko o 'nowej miotle'. Owszem, kto nie ryzykuje nie pije szampana, ale nie uważacie że tego ryzyka w tym Klubie było za dużo w ostatnich latach ?? A główne argumenty, słabo z czołówką, słabo z wypracowanymi schematami, sfg. No dobra, chyba wszystko powyżej było właśnie o tym. A i jeszcze jedno, w poprzednich sezonach nie raz widać było Głowę który opierniczał różnych graczy za brak zaangażowania. Przestało mu zależeć ? (sarkazm) czy może widzi że każdy robi co może i nikomu nie może zarzucić braku chęci. Zrozumcie, po raz pierwszy od dawna w klubie jest ok. Weźcie się za kibicowanie, konstruktywną krytykę, i przede wszystkim wspieranie klubu. |
Nigdy nie byłem zwolennikiem hiszpana i nie ma dla mnie przesłanek aby on dalej pracował.
Dzisiejszy artykuł w GK podparty faktami mnie w tym utwierdził: Cytat:
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/wisla-krakow-musi-zaczac-lepiej-bronic-jesli-chce-utrzymac-miejsce-w-osemce,12739017/ |
niebywałe !
artykuł (jak to przeważnie bywa w przypadku tego lenia i półmózga z GK) napisany na podstawie postów z tego forum utwierdził autora części z tych postów w tym że miał racje ! świetne :D |
Cytat:
|
Cytat:
Od siebie dodam tylko, ze jeden z tych dwoch wygranych meczow, konkretnie ten z Jagiellonia, to jak dla mnie zdecydowanie najlepszy mecz za calej kadencji Ramireza w Wisle. |
Zostały trzy mecze w tym mecz z sąsiadką gdzie 3 pkt są obowiązkowe marzy mi się 7 pkt Chciałbym aby na przerwę zimową zakręcić się okolicach 4-5 miejsca i mieć spokój do wiosny
|
Cytat:
Jesteśmy średniakiem z długami, skład skompletowaliśmy za darmo, sprzedajemy piłkarzy żeby opłacić długi i domknąć budżet. To są fakty. Niezaprzeczalne. I wiesz co? W zimie też każdy będzie na sprzedaż i odejdzie jak tylko pojawi się sensowna oferta. Finansowo i organizacyjnie jeszcze długo będziemy średniakiem i to dzięki ciężkiej pracy wielu ludzi. To co teraz mamy to sukces, sukces którego jedyną wadą jest ciągnięcie za klubem pyskatych, rozpieszczonych i roszczeniowych sierot po Cupiale. Mamy bardzo słaby bilans z czołówką? Jest w tym trochę pecha, mogły być ze cztery punkty więcej. To by mniej więcej odpowiadało naszemu aktualnemu potencjałowi - średniaka ligowego. Można było mieć trzy punkty z Lechią lub Jagiellonią, z Amicą był fart, taka Legia to obiektywnie drużyna dwie klasy lepsza od nas. Nie ma w tym przypadku - to my im sprzedajemy kluczowych piłkarzy, nie na odwrót. Masz swoje fakty. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl