Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

Kurz 09.03.2015 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1392993)
A ile był on tym trenerem przez jaki czas? A Biton to nie był napastnik ? Miał dwóch równorzędnych snajperów. Takiej sytuacji nie ma nawet teraz.

Poza tym miał Meliksona, Nuneza, Wilka, młodszego Gargułę, Iliewa, Małeckiego i Kirma. Kurde, w najgorszych koszmarach nie przeczuwałem wtedy, że będę tęsknił za Kirmem.

!!IRIVER!! 09.03.2015 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1392994)
Poza tym miał Meliksona, Nuneza, Wilka, młodszego Gargułę, Iliewa, Małeckiego i Kirma. Kurde, w najgorszych koszmarach nie przeczuwałem wtedy, że będę tęsknił za Kirmem.

Jeszcze trochę i za Kryszałowiczem zatęsknimy. :lol:

Mario Nh 09.03.2015 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1392990)
Część z Was pisze ,że "tylko trener z zagranicy".Wolni są Stanislav Levy i Pavel Hapal.Znają naszą lige i język co nie jest bez znaczenia.

Jeśli wierzyć piłkarzom Śląska, Levy to kawał chama. Już wolę by został Smuda.

KOMINEK 09.03.2015 11:10

Pytanie jest tylko jedno czy są jakiekolwiek wolne pieniądze na ,,wymianę " trenera. Tu się temat zaczyna i kończy

Zwitter 09.03.2015 11:21

Jest jeszcze inne rozwiązanie. Smuda się poda do dymisji (w co wątpię) albo jakoś się dogada z Cupiałem i nie trzeba mu będzie wypłacać kasy za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu (co również jest wątpliwe).

Tak swoja drogą, Smuda się kiedykolwiek podał do dymisji?

xanti1906 09.03.2015 11:40

Słyszałem, że rozważana jest opcja zwolnienia Smudy i zastąpieniem go do końca sezonu Broniszewskim. Problem jest taki, że obecny asystent nie ma licencji i gdy tylko uda się załatwić tymczasowe pozwolenie, to Franz odpada.

Mixu 09.03.2015 11:41

W Smudzie najbardziej wkurza mnie to że co by się nie działo to on jest krwa zawsze niewinny i zwala winę na innych. Po Euro 2012 myslalem ze trzeba bedzie dokonac na niego zamachu ale poczatkiem pracy w Wiśle zmazał troche swoje winy. Tylko niech mi ktos wytlumaczy dlaczego na poczatku jego pracy druzyna szybko wymieniala pilke, grala na jeden kontakt a teraz ma problem z celnym podaniem? Przeciez z biegiem czasu te elementy powinny funkcjonowac lepiej, do tego powinny dojsc wytrenowane schematy ataku, prowadzenia gry.

Co do Kazia Moskala jestem jak najbardziej za. Najlepiej kontrakt na 5 lat i budowac zespół. Ten gość ma potencjał i wiślackie serce. Gorzej prowadzic zespołu od Smudy mysle ze nie będzie.

rozarian 09.03.2015 11:47

Siedzi ktoś w tych sprawach? Chodzi o odpowiedzialność pracownika spółki za działanie świadome lub nieświadome na szkodę tejże spółki. Chyba nie ma wątpliwości, że rozpowszechnianie ewidentnych kłamstw na temat spółki, w której się jest zatrudnionym, to działanie na szkodę tej spółki, za co grozi odpowiedzialność materialna. Pytanie zasadnicze, czy może to być podstawą do dyscyplinarnego zwolnienia?
Oczywiście, z wyrównaniem dotychczasowych zaległości płacowych.

silver03 09.03.2015 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1393031)
Siedzi ktoś w tych sprawach? Chodzi o odpowiedzialność pracownika spółki za działanie świadome lub nieświadome na szkodę tejże spółki. Chyba nie ma wątpliwości, że rozpowszechnianie ewidentnych kłamstw na temat spółki (zawodnicy za 5 zł), w której się jest zatrudnionym, to działanie na szkodę tej spółki, za co grozi odpowiedzialność materialna. Pytanie zasadnicze, czy może to być podstawą do dyscyplinarnego zwolnienia?
Oczywiście, z wyrównaniem dotychczasowych zaległości płacowych.

:lol:

Wystarczająco jest już pajacerki po jednej stronie, druga strona niech się w takie niepoważne rzeczy nie bawi.

emjot 09.03.2015 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1393015)
Jeśli wierzyć piłkarzom Śląska, Levy to kawał chama. Już wolę by został Smuda.

iiiiiiiiiiiiiiiiiii Liczka jest wolny LICZKA

żeby proponować tych dwóch magów trenerskich
no nie mam słów :(

jendrus 09.03.2015 12:05

kasperczak jest wolny :)

mee 09.03.2015 12:12

Niestety, ostatni mecz powinien być ostatnim Franka Smudy. Tu nie chodzi tylko wyniki, ale o to że on sam doszedł do ściany i nic więcej już nie wymyśli. Jego postawa w czasie meczu była dla mnie dowodem na to że on się już pogodził. Ta drużyna musi zacząć grac inaczej ponieważ sposób Smudy został rozszyfrowany i zneutralizowany. Tyle. Nie ma argumentów za. Smuda chce grać w sposób do którego obecnie nie ma ludzi. Za mało jakości do krakowskiej piłki, za mała konkurencja, a właściwie realnie jej brak. Jesteśmy schematyczni, nudni i przewidywalni, do tego koszmarnie nieskuteczni. Do tej pory ( w poprzedniej rundzie) skuteczność przykrywała mnóstwo mankamentów w grze, głównie w konfrontacji ze słabszymi lub beznadziejnymi przeciwnikami ( pamiętajmy że wiele "spektakularnych" wygranych to nie tyle nasza wybitna gra co wyjątkowo beznadziejna przeciwników - Zabrze, Poznań, Szczecin). Nie jestem przekonany czy ludzi stanowiących o obliczu tego zespoiłu jak Głowacki, Stilić, Brożek będzie można mentalnie przestawić do zmiany sposobu gry. Jednym słowem: żałoba.

dynek.pl 09.03.2015 12:26

Wdowczyk :D

63.5 Kg 09.03.2015 12:39

Najbardziej mnie przerazaja słowa Smudy: "Mysle jak z tego wyjść" "sam się zastanawiam co się dzieje "...

rozarian 09.03.2015 12:49

Może Paolo Di Canio, który jest wolny od półtora roku? Tego nie trzeba byłoby przynajmniej mobilizować na sąsiadkę :lol::lol::lol:

gdsmk 09.03.2015 13:04

No mimo wszystko, zaskoczony jestem, że tak szybko poszło. Może coś znowu odwalił dziś rano?

Albo Gaszyński miał go dość?

Nie sądzę, żeby Myślenice tak szybko zadziałały ze swoim przyjacielem..?

domin_czyzyny 09.03.2015 13:04

Koniec 3ciej (i mam nadzieję, że ostatniej) przygody Franka Smudy w Wiśle.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akow_sa_17184/

stalsanok1946 09.03.2015 13:07

zacznijmy wkońcu normalność, od dzisiaj

jonaf 09.03.2015 13:08

Zarząd Wisły Kraków SA zwolnił Franciszka Smudę z obowiązku świadczenia usług trenerskich z dniem 9 marca 2015 roku.

DeadOrAlive 09.03.2015 13:10

Zamknąć temat, usunąć i zapomnieć, że taki istniał :)

MatMario 09.03.2015 13:12

Gdzie są admini??!! Zamykać albo zmieniać na byłym!!

Franiu, twoje pupile Dudka i Boguś cię doprowadzili tu gdzie jesteś. Czyli na bezrobocie.

TS&ZKS 09.03.2015 13:12

Pierwszy sukces zarządu

wolfu 09.03.2015 13:17

Były złe chwile, ale były też i te dobre. Franek trenerem był jaki był, aczkolwiek kilka sukcesów i fajnych zwycięstw mu zawdzięczam. Dzięki za wszystko!

PitM 09.03.2015 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1393045)
Franiu, twoje pupile Dudka i Boguś cię doprowadzili tu gdzie jesteś. Czyli na bezrobocie.

Na bezrobociu będzie za 15 miesięcy, a nawet nie bo wiek emerytalny. Jeszcze 15 pięknych pensji za pierdzenie w stołek, prędzej czy później mu wypłacą z odsetkami.

Na razie został zwolniony z obowiązku pracy.

Taki to pożyje.

brylant17 09.03.2015 13:20

Ciekawe kto teraz? oby nie Kasperczak....

krasny 09.03.2015 13:22

Jeżeil zmiana trenera jest początkiem większych zmian organizacyjnych nakierowanych na długoterminowe cele, to super.
Jesli jednak zmieniamy trenera bo "taka jest wola ludu" to robimy sobie złudne nadzieję że będzie lepiej.

PitM 09.03.2015 13:25

Złudne nadzieje że będzie lepiej robimy sobie od kilku lat i nic się nie zmieni, jestem pewien.

Ajax 09.03.2015 13:26

Ta zmiana chociaż pokazuje, że komuś tam na górze jeszcze zależy na tym wszystkim

dynek.pl 09.03.2015 13:29

Idiotyzm zupelny. Widac nikt sie nie uczy na bledach w tym klubie, przerabialismy to juz wiele razy.
Decyzja pod wplywem chwili. Chyba oczywiste jest, ze klub nie planowal zmiany trenera wiec nie liczcie na kogos sensownego
- raczej jakas nowa/stara miotla.
Moze ktos rzucic jakims przykladem kiedy decyzja o zmianie trenera w Wisle w takim momencie sezonu przyniosla cos dobrego ?

lopez71 09.03.2015 13:29

Nie spełnił obietnic prezesa to wyleciał.

Mario Nh 09.03.2015 13:31

Ode mnie szacunek dla Smudy za Mistrzostwo Polski i za to, że był moment, że podźwignął ducha drużyny w zeszłym roku.

I to tyle.

Niemniej jednak cieszę się, że Franciszek Smuda nie jest już trenerem Wisły.

ABGwislakABG 09.03.2015 13:31

Cupiał to dopiero masakruje lewaków :D

Pif-paf trenerska żenado.

St Yabol 09.03.2015 13:31

Nie wydaje mi się żeby zmiana trenera przed Legią i żydkami była dobrym wyjściem.
Koleś wejdzie na kilka dni przed najważniejszymi i najcięższymi meczami, gdzie w pierwszym będzie bardzo cięzko o pozytywny wynik a w drugim poprostu ciężko.

zim zum 09.03.2015 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1393054)
Czyli Cupial nic sie nie uczy na bledach, jak zwykle dziala impulsywnie czyli w tym klubie lepiej juz nie bedzie.

O czym Ty gadasz ? Trener nie ma wyników, nie wyciąga żadnych wniosków. W swoim mniemaniu przegrywa ciągle pechowo i zapewne znowu szykował Bobicia na skrzydło i Boguskiego na defensywnego pomocnika. Tutaj nie było na co czekac.

silver03 09.03.2015 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1393059)
Nie wydaje mi się żeby zmiana trenera przed Legią i żydkami była dobrym wyjściem.
Koleś wejdzie na kilka dni przed najważniejszymi i najcięższymi meczami, gdzie w pierwszym będzie bardzo cięzko o pozytywny wynik a w drugim poprostu ciężko.

Następca w tych meczach może tylko zyskać, nic nie ryzykuje.

El'kabat 09.03.2015 13:37

Wdg. mnie na pewny w....... nie rzucimy kogoś nowego. Słabo zaczać psychologicznie od 0-5.
Pewnie chwile ich pogoni Broniszewski(który swoją drogą ma tyle wspólnego z prawdziwą trenerką co Franz) ,a na żydów przyjdzie ktoś nowy.

Jest cała ekipa lotna w kolejce Henio,Urban,Liczka,Moskal. O sprzedajnych ....ach typu wdowiec czy zieliński nie wspominam.
Osobiście liczę na kogoś młodego,bądź z zagranicy i z dobrym warsztatem. No ,ale na to nas niestety nie stać.

fialo 09.03.2015 13:37

Auf Wiedersehen Franio !!

Weź swoich kochanków Jankowskiego, Urygę i Dudkę ze sobą i z czystym sumieniem zaangazuj się w kampanię wyborczą Szoguna. Żegnamy bez żalu !

Mario Nh 09.03.2015 13:38

Poniekąd Franciszek Smuda sam wywiesił już białą flagę udzielając wywiadów w stylu: "Już nie wiem co mam robić".

Gra zespołu, personalne decyzje itp., itd...

Szkoda, że Boguski zdążył podpisać nowy kontrakt.

Tak właśnie wyglądały efekty pracy Smudy. Jakby rzucić piłkarzom piłkę i powiedzieć; pograjcie sobie panowie!

dynek.pl 09.03.2015 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1393061)
O czym Ty gadasz ? Trener nie ma wyników, nie wyciąga żadnych wniosków. W swoim mniemaniu przegrywa ciągle pechowo i zapewne znowu szykował Bobicia na skrzydło i Boguskiego na defensywnego pomocnika. Tutaj nie było na co czekac.

O tym, ze zmiana w takim momencie sezonu nigdy nie przyniosla Wisle nic dobrego - raczej sezon na straty. Dajemy komus szanse, a moze zaskoczy bo przeciez nie byla to przemyslana decyzja, a jak nie zaskoczy to goraczkowo szukamy nastepcy i karuzela chaosu sie kreci.

zim zum 09.03.2015 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1393072)
O tym, ze zmiana w takim momencie sezonu nigdy nie przyniosla Wisle nic dobrego - raczej sezon na straty. Dajemy komus szanse, a moze zaskoczy bo przeciez nie byla to przemyslana decyzja, a jak nie zaskoczy to goraczkowo szukamy nastepcy i karuzela chaosu sie kreci.

Gorzej już być nie mogło. Nowy trener może chociaż nie będzie ośmieszał swojej firmy w mediach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl