Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

palikot 01.12.2011 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miśqu (Post 1197647)
jebać pikników, im ich mniej tym lepiej. Mecz lechia - ruch to było to.
Co do szkolenia - wszyscy w polsce tak powinni funkcjonować jak teraz legia, a w całej europie powinny być limity obcokrajowców, żeby piłka była znowu prawdziwa i naprawdę emocjonująca jak poza europą. Najgorsze co dotknęło sport to jego niszczenie przez komercję. Wychowankowie w klubie to najcenniejszy skarb, poza oczywiście fanatykami na trybunach.

święte słowa!! Jak te reymana!!!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1197609)
Wlasnie takich jak ty Proud mial na mysli (chyba) - jesli Mistrzostwo Polski dla Ciebie nic nie znaczy to nie mam pytan , wystartowales z wysokiego P czyli od Schalke , moze dlatego masz takie skrzywione spojrzenie na to ... Ja zadebiutowalem takze z wysokiego P bo od porazki 0-6 , potem byla druga liga . Mistrzostwo kraju ukochanej druzyny jest czyms najlepszym co moze sie wydążyć w zyciu kibica !!!! kazde mistrzostwo smakuje lepiej i na kazde czekam z jeszcze wieksza niecierpliwoscia ...

I ciebie popieram. :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1197550)
Mysle, ze kibic Wisły powinien byc ostatnim ktory ocenia oprawy Legii, patrzac przez pryzmat dzialalnosci w tej dziedzinie.

Licze, ze ultrasi Wisły na twente zrobią taka choreografie, ze NS'ą bedzie poprostu głupio i zakoncza działalnosc.

Taaa, bo my mamy takie cisnienie na ta gwiazdke ze łeb urywa. Wystarczy nam to, ze na 95% stadionów w Polsce gdzie przyjezdza Legia jest ustanawiany sezonowy rekord frekwencji. ;)

Jak czytam wasze fora to co 3 post nt. naszej oprawy dotyczy, że motyw skserowany od was z jakiegoś meczu przedwstępnego Pucharu polski 7 lat temu...

Szkoda, że hasło: Nie jesteśmy Aniołami, jest wzorowane na naszym wrzucie na Żydków "Nie jesteśmy aniołami -jeb** żydoff maczetami" - Czemu wtedy o kserze nie piszecie, ponoć jesteście tacy oryginalni i nieskazitelni... wszyscy wszystko od was kserują biedacy z Warszawy?

0 22 02.12.2011 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1197808)
Szkoda, że hasło: Nie jesteśmy Aniołami, jest wzorowane na naszym wrzucie na Żydków "Nie jesteśmy aniołami -jeb** żydoff maczetami" - Czemu wtedy o kserze nie piszecie, ponoć jesteście tacy oryginalni i nieskazitelni...

A my na raj taki sramy. I od wtedy nie jesteśmy Aniołami :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1197808)
wszyscy wszystko od was kserują biedacy z Warszawy?

Gdzie tam. Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz! :D

P.S. Gratulacje za wygraną.

wanciak86 02.12.2011 00:53

Ktoś mi może tak czarno na białym wypisać, co musiało by sie stac, żeby Polska otrzymała dodatkowe miejsce w pucharach ?

jak daleko musiałaby któras z drużyn zajsc ?

emj10 02.12.2011 01:19

Nawet jakby Legia dotarła do finału to i tak może być za mało. Trzeba policzyć, ale konieczne byłoby zdobycie ok. 25 punktów przez Legię, aby wskoczyć na 15 pozycję. W tym sezonie jest to nierealne, ale w następnym jak najbardziej możliwe, bo tak naprawdę będziemy startowali z 18-tej pozycji (Czechy i Szkocja stracą sporo punktów za sezon 07/08).

Bobek90 02.12.2011 02:05

wanciak86
Cytat:

Ktoś mi może tak czarno na białym wypisać, co musiało by sie stac, żeby Polska otrzymała dodatkowe miejsce w pucharach ?
Musimy byc w rankingu UEFA na 15 miejsu. Ranking jest liczony na podstawie ostatnich 5 lat (wystepy w pucharach) i na ten moment jestesmy na 21 miejscu. Jest konieczne "krecenie sie" wokol wyniku z tego sezonu (jak narazie zdobyte 5.375 punktow rankingowych ) w najblizszych latach by myslec o walce o 15 pozycje... lub nawet troszeczke wyzej (zalezy co jeszcze ugramy w tym sezonie). Wazna jest systematycznosc. Jeden czy dwa dobre, nawet bardzo dobre, sezony, na niewiele sie zdadza jesli w pozostalych damy dupy. Mozna byc umiarkowanym optymista, bo tendencja jest zwyzkowa. Jeszcze 2 lata temu zajmowalismy 26 pozycje. Teraz 21... Jesli patrzec na ostatnie 4 lata to tylko jeden sezon nam nie wyszedl. Zaczynajac od sezonu 2008/2009 do dnia dzisiejszego bylo kolejno- 5.000 pkt, 2.125 pkt, 4.500 pkt, no i w obecnym mamy jak narazie 5.375.
Ale nie wiem czy w naszej sytuacji bylo by korzystne posiadanie 5 zespolow w pucharach. Przynajmniej na razie. Wtedy za zwyciestwa, remisy i "bonusy" dostaje sie mniej punktow rankingowych. Np. za sam awans do Ligi Mistrzow jest 4 pkt. Dzieli sie to przez liczbe zespolow reprezentujacy kraj, i dodaje do rankingu krajowego. Czyli w naszym przypadku 4 pkt jest dzielone przez 4 co daje 1.000. Jak bedzie 5 zespolow to 4 pkt. bedzie dzielone przez 5. Posiadanie wiekszej ilosci zespolow byloby korzystne gdyby ten dodatkowy zespol gwarantowalby jakis poziom w pucharach. Niestety, ale w naszym przypadku to niemozliwe. Co jest zrozumiale, wszak my nawet nie mamy 4 zespolow ktore gwarantuja poziom w pucharach... Mowiac inaczej, awansuje na dodatkowym miejscu taki powiedzmy Ruch, dostanie becki w pucharach czyli punktow sam od siebie praktycznie nie da, a w zamian zwyciestwa takich zespolow jak Wisla czy Legia beda przynosily mniej punktow. Na ten moment zdecydowanie nie jestesmy przygotowani na 5 zespolow w pucharach. Jak bedziemy mieli 3 zespoly na puchary (ot, zespoly ktore sa wstanie przynajmniej awansowac do fazy grupowej LE) to okej. Na ten moment by nam to zaszkodzilo. No ale narazie te 15 miejsce nam nie grozi. Jesli utrzymamy tendencje z tego sezonu to i tak potrzeba + - 3 lat by 15 miejsce stalo sie faktem.

P.S
Do tych co tu o "piknikach" cos tam bredzili; panowie zrozumcie jedno, bez piknikow nie bedzie silnej Wisly. Ani silnej Legii, ani Lecha itd. Piknik zostawie kase w klubie gdy kupuje bilet, gdy kupuje przyslowiowe "kielbaski", no i zwieksza wartosc klubu dla sponsorow. Najdrozsze loze sa zwykle wykupowane przez piknikow. Piknikow jest do tego wiecej niz fanatykow. Mowiac krotko, Wisla bez piknikow , to Wisla z budzetem ubozszym o dobre kilkanascie mln zlotych. A Wisla z budzetem o kilkanascie milionow zlotych mniejszym, to zespol na poziomie Podbeskidzia czy Korony. Tak bardzie marzycie o tym? A podobno to wy jestescie najbardziej oddanymi kibicami... Opcje sa wiec dwie. Albo wcale kibicami Wisly nie jestescie bo zyczycie jej zle (mniejszych zarobkow), albo... jestescie idiotami ktorzy nie maja pojecia o zyciu i o realiach.

7 kotów 02.12.2011 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1197848)

Pozdrawiamy czarna elke co to w koleczku sie mieni :)

gizmowisla 02.12.2011 09:41

0 22 napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif

Pozdrawiamy czarna elke co to w koleczku sie mieni :)

7 kotow - nie szydz i ni podsmiechuj sie z naszych wspanialych ( w coraz wiekszej liczbie) pouczajacych nas gosci spod znaku nauki jazdy ( juz pewnie ban) bo ostatnio delikatnie napisalem ze Ci wspaniali ludzie rozpanoszyli sie na naszym forum - cudownie wszystkich wkur...aja - przeksztalcaja prawde na wlasne potrzeby i wogole zadzieraja nosa - wspomnialem tez ze po prostu mi sie to nie podoba co skonczylo sie usunieciem postu ....wszak Panow warszawskich nie mozna zrugac, opier...olic i napisac prawdy .......

tomo 02.12.2011 10:40

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Taki patent wypróbować można u nas o ile przyjedzie Twente. O ile przyjedzie ;)

serek.c2 02.12.2011 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1197848)

Kmiecik Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz - i teraz rozmyślaj kto był jednak pierwszy ;)

shaggy 02.12.2011 13:17

"Nie było widać dużej różnicy klas, ale było widać, że drużyna z Eindhoven była lepsza jeżeli chodzi o pierwszą godzinę spotkania. Później, gdy grało jedenastu na dziesięciu, nie było złudzeń kto będzie rządził i dzielił na boisku" - to ocena Kowalczyka po meczu Legii z PSV.

Co on p...li??
Pamietam jak po wygranym przez Wisle meczu z APOELEM 1-0 mowili wraz z przyjacielem Borkiem z Polsatu (Tym samym ktory w magazynie ligowym powiedzial ze Kaziu Moskal nie ma jaj by prowadzic Wisle), brzdakali ze Apoel byl duzo lepszy.
Jak oni ubolewali ze roznica klas jaka dzieli Fulham i Twenthe od Wisly po wtopach po 1-4 jest przeogromna a tymczasem gdy Legia zbiera becki to w sumie meczyk byl na styku...

mr_kwolf 02.12.2011 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1197975)
"Nie było widać dużej różnicy klas, ale było widać, że drużyna z Eindhoven była lepsza jeżeli chodzi o pierwszą godzinę spotkania. Później, gdy grało jedenastu na dziesięciu, nie było złudzeń kto będzie rządził i dzielił na boisku" - to ocena Kowalczyka po meczu Legii z PSV.

Co on p...li??
Pamietam jak po wygranym przez Wisle meczu z APOELEM 1-0 mowili wraz z przyjacielem Borkiem z Polsatu (Tym samym ktory w magazynie ligowym powiedzial ze Kaziu Moskal nie ma jaj by prowadzic Wisle), brzdakali ze Apoel byl duzo lepszy.
Jak oni ubolewali ze roznica klas jaka dzieli Fulham i Twenthe od Wisly po wtopach po 1-4 jest przeogromna a tymczasem gdy Legia zbiera becki to w sumie meczyk byl na styku...

Nie oglądałem tego meczu ale wynik czasami nie oddaje tego co się działo na boisku. Przykład wczoraj, Wisła wygrała 2-1, a to był tak naprawde najniższy wymiar kary. Kolejny przykład Lech-Wisła z tego roku. Nie da się jednocześnie nie zauważyć że Twente nas w pierwszym mecz zmasakrowało i jakby musieli wygrać 7-1 to pewnie tyle by wygrali. Co innego meczu z Fulham gdzie Wisła grała dużo lepiej niż pokazywał wynik.

Ponadto Kowal wczoraj powiedział, że w jego odczucia najsilniejszą kadre w Polsce ma Wisła więc nie posądzałbym go zbytnio o forowanie Legii.

0 22 02.12.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1197926)
Kmiecik Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz - i teraz rozmyślaj kto był jednak pierwszy ;)

Nie muszę, serio. Zresztą o Kmieciku nie będę gadał, bo znowu się na mnie obrazi:)

Swoją drogą lubię takie dyskusje. Ostatnio ktoś od Was mi wyskoczył, że 'w pociągu jest tłok' też Wy wymyśliliście, bo śpiewaliście to już z Żurawskim i Frankowskim.

EDIT: No, wiadomo że w 70tych. Właśnie to był ten zabawny kontekst :)

martin_6 02.12.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1198040)

Swoją drogą lubię takie dyskusje. Ostatnio ktoś od Was mi wyskoczył, że 'w pociągu jest tłok' też Wy wymyśliliście, bo śpiewaliście to już z Żurawskim i Frankowskim.

Co do tej piosenki to nawet któryś z legionistów kiedyś mi pisał, że zarówno na Wiśle jak i na Legii śpiewano to już w latach 70'. Dotrzeć do tego, kto to wymyślił już raczej się nie da po takim czasie.

palikot 02.12.2011 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1198045)
Co do tej piosenki to nawet któryś z legionistów kiedyś mi pisał, że zarówno na Wiśle jak i na Legii śpiewano to już w latach 70'. Dotrzeć do tego, kto to wymyślił już raczej się nie da po takim czasie.

Potwierdzam :) Starzy kibole (naprawde starzy:) ) już kilka dobrych lat temu wspomnieli o tym, że ten kawałek już na Celticu w latach 70 był śpiewany. O dziwo pewien gość jakieś dziwnie niesamowite odczucia miał w związku z tym kawałkiem jak powrócił po 20 kilku latach na R22 :D

CMSNero 02.12.2011 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1198040)
Nie muszę, serio. Zresztą o Kmieciku nie będę gadał, bo znowu się na mnie obrazi:)

EDIT: No, wiadomo że w 70tych. Właśnie to był ten zabawny kontekst :)

sraly muszki bedzie wiosna , dwie bramki Wlodarczyk i dwie Saganowski .... i oswiec mnie teraz kiedy to wczesniej spiewaliscie

...( zapomnailes dodac ze marsz , marsz do boju marsz to tez wasze oraz najwspanialczy klub na swiecie no i oczywiscie okrzyk Wisla Krakow to tez wy wymysliliscie....

0 22 02.12.2011 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1198052)
sraly muszki bedzie wiosna , dwie bramki Wlodarczyk i dwie Saganowski .... i oswiec mnie teraz kiedy to wczesniej spiewaliscie

Na przykład dwie bramki Kazimierz i dwie Topolski, z tym że nie wydaje mi się by była to najwcześniejsza wersja.

P.S. Kończę. Lubię te Wasze legendy, ale że mam pewność, że zaraz okaże się, że to Wy, a nie Lechia i Legia czy ŁKS, byliście prekursorami polskiego kibolstwa i śpiewania to odpuszczam :)

palikot 02.12.2011 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1198060)
Na przykład dwie bramki Kazimierz i dwie Topolski, z tym że nie wydaje mi się by była to najwcześniejsza wersja.

P.S. Kończę. Lubię te Wasze legendy, ale że mam pewność, że zaraz okaże się, że to Wy, a nie Lechia i Legia czy ŁKS, byliście prekursorami polskiego kibolstwa i śpiewania to odpuszczam :)

Od dziś zawieszamy działalność kibicowską i nie będziemy juz śpiewać na meczach, bo pewnie to wy byliście... pierwsi w Polsce i już nie można... :rotfl: :D

Wisłą, Lechia, ŁKS, Bytom, Śląsk.... wy potem :D

4fan_player 02.12.2011 17:01

Kibice Legii są nawet ponoć prekursorami klaskania na meczach i krzyczenia "jeszcze jeden" wszak są naszą stolicą.

kreseq 02.12.2011 17:25

Ten temat powinien sie nazywac "Wisla vs Legia - starcie internetowych napinaczy" :lol:

Daja`n 02.12.2011 17:45

Jak tam 0 22 ,kiedy to legia zdobyła ten 9 tytuł MP czytaj "zdobyła" nie kupiła?

Yo Yo 02.12.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 1198097)
Jak tam 0 22 ,kiedy to legia zdobyła ten 9 tytuł MP czytaj "zdobyła" nie kupiła?

Może trener W. kupił dwa w pakiecie w 2006 r.? :D

murray 02.12.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1198084)
Ten temat powinien sie nazywac "Wisla vs Legia - starcie internetowych napinaczy" :lol:

Jeżeli już to vol.2, bo Ekstraklasa powinna się tak nazywać.:>

0 22 02.12.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 1198097)

Czyli jednak nie wiesz gdzie możesz mi skoczyć? Tam gdzie możesz pana majstra.

FraMat 02.12.2011 21:21

opanuj sie kierunkowy, jesteś tolerowany

gizmowisla 02.12.2011 22:44

heh .... czy naprawde nielepiej tych warszawskich omnibusow olac i ignorowac ???? wystarczy nie reagowac na ich zaczepki i calkowicie olac odpowiedzi na ich posty - pogadaja soebie we 2-3-4 i im sie znudzi i moze szczesliwie sie pozbedziemy tych napinaczy z forum

arrosmay 02.12.2011 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1198240)
heh .... czy naprawde nielepiej tych warszawskich omnibusow olac i ignorowac ???? wystarczy nie reagowac na ich zaczepki i calkowicie olac odpowiedzi na ich posty - pogadaja soebie we 2-3-4 i im sie znudzi i moze szczesliwie sie pozbedziemy tych napinaczy z forum

Proszę Cię, opanuj zawiść.
Legioniści na tym forum to jedyni ogarnięci przedstawiciele klubu Ekstraklasy, którzy na tym forum nie spinają i da się z nim prowadzić konstruktywną dyskusję (czasem włącza im się faza, że co nasze to najlepsze, ale ogólnie duża część naszych współczłonków ma to samo), więc jestem za tym by wciąż pozostali na forum, bo konstruktywnych dyskusji nigdy za wiele. W dodatku Legia mimo wszystko jest rywalem jedynie na tle sportowym, nie ma żadnych podjazdów na tle kibicowskim, ani niepotrzebnego pompowania baloniku.

Co do tematu to strasznym failem ze strony naszej drużyny był mecz w Krk z Odense. Gdyśmy wtedy wygrali, dziś bylibyśmy o krok od awansu, a tak? Karty rozdaje Fulham i Odense, które podejrzewam, że mając kłopoty w lidze jednak nie zepnie się zbytnio na nic nie dający im mecz w Londynie, ale wiadomo, nadzieja umiera ostatnia!

4fan_player 02.12.2011 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1198248)
Proszę Cię, opanuj zawiść.
Legioniści na tym forum to jedyni ogarnięci przedstawiciele klubu Ekstraklasy, którzy na tym forum nie spinają i da się z nim prowadzić konstruktywną dyskusję (czasem włącza im się faza, że co nasze to najlepsze, ale ogólnie duża część naszych współczłonków ma to samo), więc jestem za tym by wciąż pozostali na forum, bo konstruktywnych dyskusji nigdy za wiele. W dodatku Legia mimo wszystko jest rywalem jedynie na tle sportowym, nie ma żadnych podjazdów na tle kibicowskim, ani niepotrzebnego pompowania baloniku.

Co do tematu to strasznym failem ze strony naszej drużyny był mecz w Krk z Odense. Gdyśmy wtedy wygrali, dziś bylibyśmy o krok od awansu, a tak? Karty rozdaje Fulham i Odense, które podejrzewam, że mając kłopoty w lidze jednak nie zepnie się zbytnio na nic nie dający im mecz w Londynie, ale wiadomo, nadzieja umiera ostatnia!

Bo poza nimi nikt inny tutaj nie piszę. Czasem ktoś z Lecha ale teraz jak nic nie grają ani w lidze ani w pucharach to ich praktycznie nie ma cytując "szukamy was, szukamy was a we Wronkach nie ma, nie ma was."

serek.c2 03.12.2011 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1198240)

Ale tu pojawia się sporo Warszawiaków, którzy mają coś ciekawego do powiedzenia. Niestety widzę wśród naszych forumowiczów stadko młodzieży, które nie bardzo czasem ich ironiczne wypowiedzi czai...Spójrzmy też na siebie, bo czytając ten temat z naszej strony też kilku "omnibusów" się nie popisało.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1198060)

Kolego - to nie są nasze legendy, tylko ogólnopolskie. Nie jesteśmy w stanie - ani Wy ani my - ustalić wielu faktów z tamtych czasów odnośnie "kibicowania".

ps. a to mistrzostwo naprawdę mógłbyś wykreślić, szczególnie na tym forum mógłbyś się opanować.

arrosmay 03.12.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1198256)
Bo poza nimi nikt inny tutaj nie piszę. Czasem ktoś z Lecha ale teraz jak nic nie grają ani w lidze ani w pucharach to ich praktycznie nie ma cytując "szukamy was, szukamy was a we Wronkach nie ma, nie ma was."

A dlaczego nikt nie piszę?
Bo dostali bany za spinanie, Legioniści do tej pory na tym forum istnieją, więc jak widać jako jedyni potrafili się na tyle ogarnąć, by można ich było pozostawić wśród członków forum.

Daja`n 03.12.2011 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1198153)
Czyli jednak nie wiesz gdzie możesz mi skoczyć? Tam gdzie możesz pana majstra.

Dopisz sobie jeszcze że Legia wygrała Ligę Mistrzów i zdobyła Puchar UEFA świetnie będzie to pasowało do tych 9 MP.TYLKO WISŁA!13MP!!!

ToTylkoJa 03.12.2011 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1198398)
Kolego - to nie są nasze legendy, tylko ogólnopolskie. Nie jesteśmy w stanie - ani Wy ani my - ustalić wielu faktów z tamtych czasów odnośnie "kibicowania".

A za 20 czy 30 lat napiszesz to samo o przeróbce "Mistrzem Polski jest Legia"? Coraz więcej klubów sobie to przerobiło na swój użytek (Wisła, Górnik itp). Za 30 lat kibic Wisły powie, że to ich pieśń ;)

swoją drogą ktoś z Wiślaków sam wspominał, że pierwsza wersja "w tramwaju jest tłok, w pociągu jest tłok" była u was śpiewana "na dworze jest mrok, w pociągu jest tłok". Tylko gdzie w Krakowie dwór, jak Wy na pole wychodzicie. Lekka sprzeczność.

Gwiaździsty 03.12.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1198437)
A za 20 czy 30 lat napiszesz to samo o przeróbce "Mistrzem Polski jest Legia"? Coraz więcej klubów sobie to przerobiło na swój użytek (Wisła, Górnik itp). Za 30 lat kibic Wisły powie, że to ich pieśń ;)

swoją drogą ktoś z Wiślaków sam wspominał, że pierwsza wersja "w tramwaju jest tłok, w pociągu jest tłok" była u was śpiewana "na dworze jest mrok, w pociągu jest tłok". Tylko gdzie w Krakowie dwór, jak Wy na pole wychodzicie. Lekka sprzeczność.

W Krakowie nikt nie śpiewał o dworze, tylko śpiewano na polu jest mrok.

Cytat:

0 22 napisał(a):

P.S. Kończę. Lubię te Wasze legendy, ale że mam pewność, że zaraz okaże się, że to Wy, a nie Lechia i Legia czy ŁKS, byliście prekursorami polskiego kibolstwa i śpiewania to odpuszczam
A w Krakowie śpiewano na przykład: "Dwie bramki Kazimierz (Kmiecik), dwie bramki Szymanowski i Wisła jest MP"
Ja też lubię te Wasze legendy :). A z tym prekorsorstwem to zapomniałeś jeszcze o Polonii Bytom bo ona też uważa się za tą pierwszą.
A tak na poważnie to czytając wpisy legionistów niebawem się okaże , że oni wymyślili też ....pacierz "Ojcze nasz" :)

serek.c2 03.12.2011 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1198437)

Nikt Ci tak nie powie, ponieważ zachowały się "materiały źródłowe" ;)

Chodzi o to, że oceniając zamierzchłe czasy często opieramy się na "bo ten to potwierdza". I to jest problem, bo i u nas i u Was tych potwierdzających jest całkiem spora gromadka.

gizmowisla 03.12.2011 23:13

A tak na poważnie to czytając wpisy legionistów niebawem się okaże , że oni wymyślili też ....pacierz "Ojcze nasz" :)

alee te ich brednie nazywane sa u nas jako madrosci i trzymanie fasonu wiec wiesz ... nie obrazaj tak madrych gosci na forum ....wszak mamy sie od kogo uczyc

Kocur 15.12.2011 20:38

No to Legia przegrywa z żydkami 2 ucho.

Kończą z takim samym dorobkiem punktowym jak my więc niech mi tutaj żaden nie wyskakuje i nie pieprzy jak struty o szczęściu.

Pan Jotka 15.12.2011 20:45

W sumie warto pochwalić kibiców eLki. Jechac na drogą wyprawę i to w niezłej liczbie na mec zo pietruchę to wynik godny zauważenia.
Co do samego meczu to widac, że Legia pojechała na wycieczkę, bo gra zupełną padachę.

qqq_b 15.12.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1202171)
No to Legia przegrywa z żydkami 2 ucho.

Kończą z takim samym dorobkiem punktowym jak my więc niech mi tutaj żaden nie wyskakuje i nie pieprzy jak struty o szczęściu.

Popatrz na ich styl gry w dwumeczu z Rapidem, 1-wszym meczu z PSV ( przegranym co prawda ) i 1-wszym meczu z Hapoelem. Teraz popatrz na nasz styl gry do 5 kolejki ( nie licz meczu wczorajszego ). Widzisz różnice? My zagraliśmy JEDEN dobry mecz. Na dodatek były to rezerwy Twente. Pozostałe mecze graliśmy na poziomie dna ( pomimo tego 2 wygrane mecze były - dziekujcie Panu za łaskowość ). Tak więc co by nie mówić, to Legia bardziej zasłużyła na ten awans od Nas.

Nasze 2 dobre mecze w europejskich puhcarach w tym roku ( rewanż z Apoelem i mecz z Twente ) wiosny nie czyni, na prawdę.

mitmichael 15.12.2011 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1202181)
Popatrz na ich styl gry w dwumeczu z Rapidem, 1-wszym meczu z PSV ( przegranym co prawda ) i 1-wszym meczu z Hapoelem. Teraz popatrz na nasz styl gry do 5 kolejki ( nie licz mecze wczorajszego ). Widzisz różnice. My zagraliśmy JEDEN dobry mecz. Na dodatek były to rezerwy Twente. Pozostałe mecze graliśmy na poziomie dna ( pomimo tego 2 wygrane mecze były - dziekujcie Panu za łaskowość ).

Styl ma tutaj kolego najmniejsze znaczenie

flamengista 15.12.2011 21:01

No i co z tego, że na wycieczkę? Grali mecz z ogórasami, od 60 minuty w 11 na 10 i zamiast wygrać, gładko przegrali.

Fakty są takie: 3 zwycięstwa, 3 porażki. Bilans bramkowy - nieco lepszy niż nasz, ale też ujemny (7-9). Awans dały im zwycięstwa nad Rapidem, który w grupie zupełnie spuścił z tonu i świetna gra PSV, które tylko 1 mecz zremisowało a resztę wygrało. My też awansowaliśmy z 9 punktami, mając na rozkładzie Fulham i Twente. Czyli klasowe zespoły.

Legioniści zasadniczo zrobili swoje, grając momentami ładną piłkę. Nie można tego porównywać do sukcesów takiej Amiki, która walczyła jak równy z równym z Juve i MC. Jak można na tej podstawie uznać ich za drużynę roku? Sukcesem to był sam awans do grupy, ale już nie wyjście z niej.

qqq_b: walnij się w głowę, ale mocno. Jest szansa, że pomoże. Jeśli uważasz, że wygrane mecze z Odense i z Fulham były kiepskie w naszym wykonaniu i fartowne, to tylko to mogę doradzić. Na psychiatrę już za późno.

Chrisman 15.12.2011 21:15

I tym się różni polska drużyna od duńskiej. Polska drużyna gdy gra o nic to olewka totalna, żel i karaiby w głowie, a duńska? Wczoraj widzieliśmy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl