Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

leszekm_ 23.06.2011 13:15

Z niewolnika nie ma pracownika. Traore przejdzie do Legii, chyba, że się zgłosi jakiś ruski albo turecki klub. W każdym razie coś nie wierzę już żeby ten grajek na jesień grał w Lechii

pirat.z.karaibow 23.06.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1115195)
Niewiem czemu, ale Wy )tzn Wislacy, i Legionisci dalej sadzicie ze cala Polska pilka dalej sika ze strachu na brzmienie nazw Waszych klubow. Te czasy sie skonczyly.

Te czasy powracają, Najdroższy.

Piękny stadion to nie wszystko.

zizou 23.06.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1115060)
Zacznijmy od tego, że to nie Traore chce odejsc a jego manager miesza w mediach. Co do tranfseru to w tym okienku RACZEJ napewno nie odejdzie bo nawet gdyby klub się jednak zgodził i miał iść gdzieś do Polski to może tylko Józek W. wyłożył by jakąś satysfakcjonującą gotówke. Nie mi oceniać ile Razak jest wart ale Lechia mało za niego napewno nie będzie chciała. A tak raczej pójdzie do Hiszpanii bo kilka razy już go ktoś tam oglądał.
Ale mówie to wszystko to zagrywka jego menago bo sam Kafarski sie o tym z PS dowiedział. Pożyjemy zobaczymy jak to mówią :)

Cóż, jako kibic zainteresowanego klubu zrobiłem mały research wiadomości na ten temat i sprawa z Traore wygląda chyba trochę inaczej:

1. Wg. mediów zawodnik poinformował zamiarze odejścia zarówno klub jak i trenera, oto wypowiedź samego Traore na ten temat (nie jego managera):
http://www.sport.pl/sport/1,65025,98...e_w_Legii.html

Swoją drogą myślę, że powody które podał są "z d... wzięte" a tak naprawdę motorem działania jest fakt iż Lechia - delikatnie mówiąc "olała" jego managera gdy zwrócił się z prośbą o renegocjację kontraktu.

2. Wg. mediów to uchwała zarządu klubu nie pozwala na sprzedaż do innego polskiego zespołu, a nie jakikolwiek zapis w kontrakcie zawodnika. I o tym wypowiadał się manager zawodnika, sugerując że uchwała nie powinna stanowić problemu (artykuł z linku powyżej)

3. Pierwsze rozmowy o transferze Traore do Legii odbyły się już w kwietniu, według ogólnodostępnych informacji Lechia nie była na nie, poprosiła tylko o zawieszenie tematu do czasu zakończenia rozgrywek (sprawa ewentualnego awansu Lechii do pucharów).

4. Kwota odstępnego o której rozmawiano w kwietniu oscylowała w okolicach 500 tys euro, no ale po udanej końcówce sezonu w wykonaniu tego zawodnika zrozumiałym jest że oczekiwania Lechii mogły wzrosnąć - i tu najbliżej prawdy może być manager Traore mówiąc o ok. 800 tyś euro.

Podsumowując - coś jest na rzeczy, co nie znaczy że transfer dojdzie do skutku. Tyle że "z niewolnika nie ma pracownika" - Lechia powinna pamiętać podczas podejmowania decyzji chociażby o przykładzie Sernasa z Widzewa (zimą zablokowany transfer, wiosną cień zawodnika = zyski z ewentualnej sprzedaży znacznie mniejsze).

qchar90 23.06.2011 13:46

widzieliscie powitanie Mierzejewskiego w Turcji?
Turcy wierza ze kupili swietnego gracza, spiewy na lotnisku

https://www.facebook.com/adrianmierz...app_2392950137 w zakladce filmy

Kociewiak 23.06.2011 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1115216)
Cóż, jako kibic zainteresowanego klubu zrobiłem mały research wiadomości na ten temat i sprawa z Traore wygląda chyba trochę inaczej:

1. Wg. mediów zawodnik poinformował zamiarze odejścia zarówno klub jak i trenera, oto wypowiedź samego Traore na ten temat (nie jego managera):
http://www.sport.pl/sport/1,65025,98...e_w_Legii.html

To dlaczego Kafarski też sie o tym dowiedział z mediów? :) Zobaczymy co będzie, dla mnie PS jest mało wiarygodny.
pirat ładny stadion to nie wszystko fakt, ale czasy początków ery Telefoniki się skończyły, a inne kluby doganiają Wisłe i Legie. Masz przykład choćby Amiki, co by o nich nie mówić to się szybko rozwinęli, to samo dzieje się powoli ze Śląskiem, Lechią i pewnie też niedługo z Widzewem

leszekm_ 23.06.2011 14:11

Traore jak na warunki ekstraklasy zarabia mało. 10 tysięcy miesięcznie, podczas gdy ostatnio Labukas chciał 50 a Zahorski 70; średni Bonin ma co najmniej cztery-pięć razy wyższe zarobki niż Traore, jeden z najlepszych piłkarzy ligi. Nie dziwię się, że chce odejść

mitmichael 23.06.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1115220)

A dziwisz sie? Za takie pieniadze to sie przewaznie do Turcji swietnych pilkarzy sprowadzało - kibice go zjedza jak sie nie zwroci jego zakup.

Angmir 23.06.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1115220)

Niezłe jaja !!

LOLOLOLOOOOOOL

heh nie wiem czy jakikolwiek polski piłakrz miał takie przyjęcie gdziekolwiek.

wiertar 23.06.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1115232)
Traore jak na warunki ekstraklasy zarabia mało. 10 tysięcy miesięcznie, podczas gdy ostatnio Labukas chciał 50 a Zahorski 70; średni Bonin ma co najmniej cztery-pięć razy wyższe zarobki niż Traore, jeden z najlepszych piłkarzy ligi. Nie dziwię się, że chce odejść

10 tysięcy?? chyba euro..

qchar90 23.06.2011 14:15

wysoko sobie poprzeczke zawiesił, 5 mln euro to kupa kasy, oczekiwania wielkie
tylko czy jego udzwignie
watpie ze bedzie dla nich drugim Szymkiem.

leszekm_ 23.06.2011 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1115234)
Niezłe jaja !!

LOLOLOLOOOOOOL

heh nie wiem czy jakikolwiek polski piłakrz miał takie przyjęcie gdziekolwiek.

Zróbmy takie powitanie Primelowi w Wiśle.

leszekm_ 23.06.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1115238)
10 tysięcy?? chyba euro..

Jasne, że euro, ale policz sobie: zarabia 120 tysiecy euro rocznie. Garguła ma 350 tysiecy

Maciuś 23.06.2011 14:30

Z Turkami jest tak ze albo kochaja albo nienawidza.

wiertar 23.06.2011 14:31

no to pisz logicznie, bo w jednym poscie piszesz ze Traore zarabia 10 tyś, a Zachorski chce zarabiać 70 tyś. domysliłem się że nie Euro bo to by było jakies 820 tyś euro na sezon...

żeby nie było jak na to co grał traore w tym sezonie w porównaniu do innych skórokopaczy to zarabia raczej średnio, by nie powiedzieć biednie. ale sam się na tyle zgodził i na miejscu działaczy Lechii nie sprzedawał bym go od kopa. choć kto wie czy taki sezon mu się jeszcze powtórzy.

leszekm_ 23.06.2011 14:34

Jak dla mnie jak wyjmiesz Traore z Lechii to oni walczą o utrzymanie.

TymonPRO 23.06.2011 14:38

Haha no to Mierzejewski lepiej żeby się spisał bo jak się nie sprawdzi to turasy mogą już nie chcieć naszych kopaczy a kto jak kto ale oni za naszych płacą solidnie

Tak swoją drogą co im w tej Turcji pokazywali że tak go witają,piłkarz niezły ale powitali go jak jakiegoś Beckhama

Aha i oni walczą o ligę mistrzów tymi transferami a my walczymy swoimi :P Ciekawe komu się uda :)

0 22 23.06.2011 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1115256)
Aha i oni walczą o ligę mistrzów tymi transferami a my walczymy swoimi :P Ciekawe komu się uda :)

Macie dużo prostszą drogę od Trabzonu, więc niestety obawiam się że może się Wam w tym roku wreszcie udać.

AYALA 23.06.2011 15:07

Strąk w Zawiszy ?
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=18131&a=more

dulli78 23.06.2011 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1115195)
Traore ma jeszcze poltora roku kontraktu,wiec jak chce to niech gra sobie w rezerwach tyzle czasu.
Niewiem czemu, ale Wy )tzn Wislacy, i Legionisci dalej sadzicie ze cala Polska pilka dalej sika ze strachu na brzmienie nazw Waszych klubow. Te czasy sie skonczyly.
W Lechii nikt glupi nie jest, nie oddadza Traore ktory ma 1,5 roku kontraktu za czapke sliwek. Tak jakbzscie Wy Meliksona mieli oddac za grosze gdzbz mial kontrakt na ˛1,5 roku hehe
OCZYWISCIE MOWIE O SPRZEDAZY NA TEN MOMENT BO NIEKTORZY TEGO NIE ZROZUMIELI

Zdaję sobie sprawę, że do żadnego polskiego klubu Lechia go nie sprzeda. Chodzi o to, że jak się z nim nie dogadacie teraz (bo zostało mu 1,5 roku kontraktu) to nie będziecie mieć już z niego pożytku. Najlepsze wyjście to renegocjować umowę - Lechia ma dzięki temu dłuższy kontrakt, być może wpisana zostanie cena odstępnego itp a Traore wyższe zarobki. Jak zawodnik się nie zgodzi to trzeba sprzedawać teraz za jak największą kasę (Turcja, Ruscy itp.)

zizou 23.06.2011 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1115228)
To dlaczego Kafarski też sie o tym dowiedział z mediów? :) Zobaczymy co będzie, dla mnie PS jest mało wiarygodny.
pirat ładny stadion to nie wszystko fakt, ale czasy początków ery Telefoniki się skończyły, a inne kluby doganiają Wisłe i Legie. Masz przykład choćby Amiki, co by o nich nie mówić to się szybko rozwinęli, to samo dzieje się powoli ze Śląskiem, Lechią i pewnie też niedługo z Widzewem

Szukałem, szukałem (bez skojarzeń z językiem czeskim proszę:P), ale nigdzie nie znalazłem słów trenera Kafarskiego potwierdzających, że o zamiarach Traore dowiedział się z mediów - może nie byłem dość dokładny w poszukiwaniach. Jeżeli nawet tak powiedział - mamy słowo zawodnika przeciw słowu trenera:D

W tym co znalazłem widać jedynie - całkiem uzasadnioną - złość na zawodnika i jego managera. Cóż, żaden trener nie będzie szczęśliwy gdy zawodnik decydujący o sile ofensywnej jego zespołu mówi "nie chce mi się już dla was grać".
Nie wiem jaka pozycję ma Kafarski w Lechii, ale słowa "nie musimy nikogo sprzedawać" dla mnie świadczą o tym, że chce facet wejść w kompetencje zarządu klubu - niekoniecznie może mu to wyjść na zdrowie.

A sądząc po głosach z forum Lechii, sporo kibiców będzie zadowolonych gdy Traore odejdzie (niekoniecznie do Legii) - klimaty z okolic "Polska dla Polaków", "Jedna rasa - biała rasa" dość często się pojawiają we wpisach:rotfl:

Angmir 23.06.2011 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1115275)
Szukałem, szukałem (bez skojarzeń z językiem czeskim proszę:P), ale nigdzie nie znalazłem słów trenera Kafarskiego potwierdzających, że o zamiarach Traore dowiedział się z mediów - może nie byłem dość dokładny w poszukiwaniach. Jeżeli nawet tak powiedział - mamy słowo zawodnika przeciw słowu trenera:D

W tym co znalazłem widać jedynie - całkiem uzasadnioną - złość na zawodnika i jego managera. Cóż, żaden trener nie będzie szczęśliwy gdy zawodnik decydujący o sile ofensywnej jego zespołu mówi "nie chce mi się już dla was grać".
Nie wiem jaka pozycję ma Kafarski w Lechii, ale słowa "nie musimy nikogo sprzedawać" dla mnie świadczą o tym, że chce facet wejść w kompetencje zarządu klubu - niekoniecznie może mu to wyjść na zdrowie.

A sądząc po głosach z forum Lechii, sporo kibiców będzie zadowolonych gdy Traore odejdzie (niekoniecznie do Legii) - klimaty z okolic "Polska dla Polaków", "Jedna rasa - biała rasa" dość często się pojawiają we wpisach:rotfl:

Jest jeszcze gwiazda Buval no i "najlepszy Prawy obrońca ligi" Deleu :rotfl:

Pamiętam jak na C+ zrobili reportaż z Buvalem jak udało mu sie fartem strzelic 3 bramki w 4 pierwszych meczach - i jak się zachwycali - jaki to wspaniały napastnik z Francji przyszedł do Lechii ; )

Acima 23.06.2011 16:18

http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...Sayfa=Videolar

Na stronie Trabzonsporu jest świeży filmik z podpisania kontraktu w centrum miasta przy muzeum Hagia Sophia (na zewnątrz). Chyba pół miasta wyszło na ulice, a Mierzej przyszpanował tureckim ku uciesze tłumu :D

fialo 23.06.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1115320)
http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...Sayfa=Videolar

Na stronie Trabzonsporu jest świeży filmik z podpisania kontraktu w centrum miasta przy muzeum Hagia Sophia (na zewnątrz). Chyba pół miasta wyszło na ulice, a Mierzej przyszpanował tureckim ku uciesze tłumu :D

Szczerze to mu współczuje. Oczekiwania są ogromne wobec niego - drugi Szymek, w końcu 5mln euro nie daje się za byle jakich piłkarzy. Niestety w Turcji od miłości do nienawiści jest bardzo bliska droga i obawiam się, że Mierzejewski ją przebędzie.

!!IRIVER!! 23.06.2011 16:30

Naprawdę jak się patrzy na stronę Trabzonu to strach pomyśleć, co stanie się z Adrianem, jeśli mu tam nie pójdzie. Szczerze, życzę mu powodzenia i mam nadzieję, że jego kariera będzie się rozwijać z pożytkiem dla polskiej kolonii w Trabzonie i oczywiście dla reprezentacji. :)

Angmir 23.06.2011 16:45

Najlepsze jest to że taki Altintop który przychodzi razem z Mierzejewskim cieszy się znacznie mniejszym zainteresowaniem.

Jaroo1 23.06.2011 17:05

Niezle jaja z tym Mierzejewskim i niezle jaja z tymi Turasami- ciekawa mentalnosc maja.

Chyba mysla ze skoro kupili goscia za 5 mln Euro, skoro zdobyl on tytul najlepszego pilkarza Ekstraklasy to musi grac 100 razy lepiej od Glowy, Piotrka Brozka, ktory przeciez w Wisle to nawet sie do podstawowej 11 nie lapal i Pawla Brozka.
Do tego wiadomo kilka kompilacji z YT i mozna twierdzic ze Mierzejewski musi okazac sie zbawca dla Trabzonsporu.

Powitali go tak jakby zagral dla tego klubu 500 meczy i zdobyl 200 bramek, jakby byl zywa legenda albo nie wiem, grajacym fanatykiem Trabzonsporu.

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak sie patrzy na te filmiki to istnieje prawdopodobienstwo ze w przypadku jakby sie nie sprawdzil to moze wyladowac z kosa w zebrach - i to pisze calkiem serio a nie dla zartow

Gwiaździsty 23.06.2011 17:18

Żeby nie musiał na osiołku na lotnisko uciekać goniony przez tysiace Turków wywijających kindżałami. A na poważnie przeciez nikt chyba nie mysli, że Mierzejewski okrzykniety najlepszym (wg. speców sportowych) polskim piłkarzem, mógłby nie dac rady w tureckiej lidze :).

dulli78 23.06.2011 17:24

Wygląda na to, że Cetnarski jednak wyląduje w Śląsku
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Angmir 23.06.2011 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1115359)

Orange Sport Info coraz częściej podaje świerze wiadomości z pierwszej reki, chyba porobili sobie fajne dojścia. Jescze tylko 1 napastnik i Kadra Śląska szeroka i kompletna.

i w 80% Polska

For_FuN_ 23.06.2011 18:01

Niezle jaja z Mierzejewskim, przywitalo go chyba wiecej kibicow, niz widzial na stadionie Polonii w dniu meczu :D. 5 mln euro, to trzeba miec oczekiwania, ze stanie sie absolutna gwiazda ligi :D, a jak bedzie naprawde...watpie zeby bylo tak dobrze ;).

sofristo 23.06.2011 18:08

Mierzejewski powitany prawie jak Ronaldinho w Rio de Janeiro :D

mitmichael 23.06.2011 18:23

A tu mamy niespotykana sytuacje
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53716,t...wiadomosc.html

Angmir 23.06.2011 18:30

zarobili 350 tyś euro i po pół roku mają piłkarza znowu :)

bridgeburner 23.06.2011 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1115389)

Ja wiem czy niespotykana
Iwański kiedyś po miesiacu wrocił
Sie śmialismy an forum pol roku temu, że jezeli sprzedawac do druzyn walczacych o utrzymanie w Turcji
to tylko gdy placa calosc od razu
Bo w przeciwnym wypadku sie dostanie zaplate w kozach:D

Angmir 23.06.2011 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1115359)

radze patrzeć na grę Cetnarskiego w Śląsku (o ile wogóle bedzie tam grał)

Ogólnie wielkim fanem tego zawodnika nie jestem ale może się zdarzyć że za rok będzie powoływany regularnie do Reprezentacji i wszyscy bedą narzekali że może i przydał by się do Wisły ale jego cena jest z kosmosu.

Śląsk teraz inwestuje myśle że w najgorszym razie nie straci na tym transferze.

To oczywiście to tych co mówią że nie da się sprowadzić dobrego Polaka za normalną cenę.

Bąbel 23.06.2011 22:30

Myślę, że przy Oreście Cetnarski pokaże się z jeszcze lepszej strony niż w Bełchatowie, a jak nie to znaczy, że jego umiejętności były mocno przesadzone, oczywiście jeśli przejdzie do Wks'u.

Pan Jotka 24.06.2011 09:57

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Szykuje sie super hiper bramkostrzelny napastnik w Legii :D Ale znajac Macieja Skorze top pewnie urzekl go swoim wzrostem :p

wanciak86 24.06.2011 10:00

24-letni pomocnik Maciej Zięba dołączył do drużyny Lechii na obozie we Wronkach.

W minionym sezonie był podstawowym zawodnikiem rezerw Bayeru Leverkusen. Występuje jako ofensywny pomocnik. Ma 176 cm wzrostu. W zakończonych niedawno rozgrywkach wystąpił aż w 32 spotkaniach „Aptekarzy”, strzelając 6 goli i zaliczając 5 asyst. Przez najbliższe dni będzie testowany przez trenera Tomasza Kafarskiego.

Maciej Zięba urodził się w Chocianowie pod Lubinem. Jego ojciec grał w Śląsku Wrocław. W wieku 12 lat wyjechał z rodziną do Niemiec. Tam łączył naukę z grą w piłkę. Występował w Wuppertaler SV Borussia, SV Wermelskirchen i Bayerze II Leverkusen. Ma obywatelstwo polskie i niemieckie.

kreseq 24.06.2011 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1115740)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Szykuje sie super hiper bramkostrzelny napastnik w Legii :D Ale znajac Macieja Skorze top pewnie urzekl go swoim wzrostem :p

Przypomniec jacy zawodnicy mieli wzmocnic Wisle,Lecha i Legie powolujac sie na Fakt :D ?

Mr. X 24.06.2011 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportowefakty.pl
Media na Bałkanach twierdzą, że w piątek kontrakt z Jagiellonią Białystok podpisze zawodnik, który jest nazywany w swojej ojczyźnie "czarnogórskim Messim".
Chodzi o 25-letniego Marko Ćetkovicia, który przez ostatnie trzy lata występował w FK Mogren Budva. Teraz wiele wskazuje na to, że dołączy on do Jagiellonii, choć miał też ofertę z Amkaru Perm. Jednak włodarzom białostockiego klubu zależy na szybkiej realizacji transferu. Z tego powodu Ćetković być może nawet w piątek złoży swój podpis pod umową z podlaskim klubem.

- Jagiellonia zaczęła się mną interesować od jakiegoś czasu. Działacze z Polski są zdeterminowani, aby pozyskać mnie do linii pomocy swojej drużyny. Rozmowy zaczęły się kilka dni temu i przedstawiciele Jagiellonii są w stałym kontakcie z FK Mogren Budva. Jest bardzo realne to, że swoją karierę będę kontynuował w Polsce. Negocjacje są w zaawansowanej fazie, gdyż klubom została tylko do ustalenia kwota odstępnego - ujawnił w środę Ćetković czarnogórskiej prasie.

Ostatnie doniesienia wskazują na to, że rozmowy zakończyły się powodzeniem i były młodzieżowy reprezentant Czarnogóry z całą pewnością zasili szeregi Jagiellonii.

Cetković jest wychowankiem Crveny Stijena. W przeszłości grał on także w FK Zeta Golubovci oraz Partizanie Belgrad. Do Mogrenu Budva trafił on w sierpniu 2008 roku. Z klubem tym dwukrotnie wywalczył mistrzostwo kraju (w 2009 oraz 2011 rok

źródło: sportowefakty.pl

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl