Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

KuLwIk 20.11.2009 22:01

No i pięknie, remisik. Chyba nawet zasłużony.

Grisza1 20.11.2009 22:03

"A co do samego meczu? Wisła Kraków przegrała bitwę, ale w wojnie o mistrzostwo Polski 2010 wciąż jest najlepsza. Równie euforyczne komentarze jak te, które można znaleźć dziś w legijnych kręgach, panowały niedawno w Poznaniu, po jednobramkowym zwycięstwie Lecha nad „Białą Gwiazdą”. Wystarczył jednak tydzień, a przyszedł remis w Gdańsku i pokonanie krakowian okazało się dla poznaniaków tylko krótkotrwałą satysfakcją..."

Pięknie się sprawdziły słowa napisane dwa tygodnie temu :)
http://futbolnet.pl/wiadomosci/stadi...skoro-ma-jeza-

harthausen 20.11.2009 22:10

fajni jednak ci legioniści. Nie zawsze przykrości nam robią :)

Mario Nh 20.11.2009 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 818948)
derby Wawy 1:1:D
ogląda to ktoś? widać "rękę" Bakero? ;-)

Widać.

Tak dziś Legia zagrała jak im Polonia pozwoliła. W końcu zespół prezentujący jakiś styl. Trener mający pomysł na grę. U Urbana stylu nie dostrzegłem jakoś przez te dwa lata.
Jeden woli swobodną południowoamerykańską piłkę inny zaś europejską z żelazną taktyką.
Jedni mecze na 2:2 inni na 0:0.
Gdyby tylko Józek Bakero miał lepszych wykonawców. Heh.
Podobało mi się. O bramce nawet nie wspominając.
Legia bez walki, bez pomysłu, Legia bezradna.

W dwóch słowach:

Polonijne catenaccio :-)

GemHZR 20.11.2009 22:21

Specjalnie się chyba podłożyliście w poprzedniej kolejce, żeby głupiego Jasia nie zwolnili.

TeeS 20.11.2009 22:33

Na razie Legia odrobiła jeden punkt do nas. Nie wiem czemu wszyscy spokojnie i na luziku dopisują sobie już zwycięstwo z Cracovią... Obyście (a ja z Wami) się nie przejechali ;)

Wojtas 20.11.2009 23:06

Z dzisiejszych meczy pare zdań :)

Korona-Zaglebie 3;3
Bylem pod wrazeniem akcji Lubinian ,naprawde atakowali smialo i widac ze zespol cos gral.Korona nie miala zadnego pomyslu ,bramki bardzo fartowne,Zaglebie ma 2 dobrych Coste ,Traore ,ktorzy ciagneli im ten mecz.
Sedzia natomiast musi wyraznie do okulisty sie udac,bo niezauwazyc ewidentnego karnego i wyciecia rowno z trawa ,to kompromitacja pana Szulca.Mimo ze Korona prowadzila w pewnym momencie 3;1 ,a skonczylo sie 3;3 jakby ten mecz przegrala to tez by bylo sprawodliwie.Zaglebie na duzy plus.

Bytom-Jaga 1;1
Z Polonii troche uszlo powietrze ,i te akcje jakies bez dynamiki,juz z Ruchem widac bylo ze sie meczą ,tak samo dzisiaj.Jaga gdy Franek i Grosicki maja dobry dzien jest piekielnie grozna dla kazdego ,ale dzis i jedne i drugi bez fajerwerkow .Remis zasluzony

Legia-Dysko-Polo 1;1
Mecz wogole bez atmosfery i az sie chcialo przenisc ten rok czasu ppzniej keidy stadion bedzie skonczony ,przyjdzie 30 tys ludzi i moze bedzie jakis doping.A tak to kicha.
Bakero fajnie dyrygowal po Hiszpansku ,oni chyba tylko patrzyli co on im gestykuje bo ze znajomoscia jezykow obcych wsrod polskich pilkarzy raczej cienko.Niezly gol dla Polonii ,Legiia denna i senna,dupa a nie derby .:D

wolfy 20.11.2009 23:38

Tak się zastanawiam - co musiałby jeszcze zrobić piłkarz Legii, żeby dostać zasłużoną czerwoną kartkę? Po akcji Radovicia zastanawiam się, czy to w ogóle w naszej lidze możliwe.
Swoją drogą - wychodzą wspólne treningi z Wojtkiem Szalą, oj, wychodzą:D Największy prostak boiskowy wychował sobie godnego następcę. Zawalił z łokcia i jeszcze nawrzucał sędziemu, że się ośmielił "zółtko" pokazać. Za czerwień, to by pewnie arbiter z liścia dostał...

Oldpara 20.11.2009 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 818984)
..... denna i senna,dupa a nie derby .:D

Zobaczymy jak będzie na Estadio da Ludowy w Sosnowcu pojutrze. Bilet kupiłem, i mam cichą nadzieje, że gorzej niż na Łazienkowskiej nie będzie :/

Skipper 21.11.2009 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 818944)
ogolnie derby stolicy to flaki z olejem brak kibiców brak piłki

"A w filmie polskim, proszę pana, to jest tak: nuda... Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic. Taka, proszę pana... Dialogi niedobre... Bardzo niedobre dialogi są. W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje."

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janek Urban o bramce dla Polonii
Ten strzał był w ogóle nieudany

No musze przyznac że pierdykłem normalnie jak to przeczytałem.

Markus 21.11.2009 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 818997)
Tak się zastanawiam - co musiałby jeszcze zrobić piłkarz Legii, żeby dostać zasłużoną czerwoną kartkę? Po akcji Radovicia zastanawiam się, czy to w ogóle w naszej lidze możliwe.
Swoją drogą - wychodzą wspólne treningi z Wojtkiem Szalą, oj, wychodzą:D Największy prostak boiskowy wychował sobie godnego następcę. Zawalił z łokcia i jeszcze nawrzucał sędziemu, że się ośmielił "zółtko" pokazać. Za czerwień, to by pewnie arbiter z liścia dostał...

Legia za tydzień ma cieżki mecz z Bełchatowem, wiec sędziowie pilnowali, aby nie osłabić ich zbytnio. Tak samo Choto powinien dostać ewidentną żółtą kartkę za niesportowe zachowanie i "suples" bez piłki bodajże na Mierzejewskim, ale sędziowie czuwali, by Legii nie zaszkodzić. Astiz kartkę dostał tylko dlatego, że już bardziej ordynarnie w siatkowkę zagrać nie mógł.

Swoją drogą, przed rokiem Boguskiemu przy zielonym stoliku wlepiono "czerwoną kartkę" przed meczem Wisła-Legia po wcześniejszym spotkaniu naszego zespołu (już nie pamiętam z kim), za zagranie, ktorego nie ukarał właściwie sędzia. Teraz sytuacja jest identyczna - na podstawie nagrań C+ wydział dyscypliny (czy raczej wydział "Zwiększania szans Legii i maksymalnego karania Wisły") ma jeszcze dosadniejszy i mniej kontrowersyjny materiał do ukarania zawodnika.

Media tak jak wtedy powinny rozpętać nagonke i presję, aby w imię sprawiedliwości to zrobiono. Gdyby Radović był np: Kirmem, machina byłaby już w toku, a jakby zwał się Marcelo, to procedowanie trwałoby jeszcze krócej, niż uchwalanie ustawy hazardowej.

Ale że nie jest - to cisza. .......ona "warszawka".

PS. Przepraszam za frustrację i nieparlamentarne słowa.

Proud 21.11.2009 12:48

Markus uważaj bo zaraz zjadą Cię "obrońcy Stolycy" i stwierdzą że masz kompleksy...

ehh...ileż można w żywe oczy kogoś faworyzować.

ciacho 21.11.2009 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 819059)
Legia za tydzień ma cieżki mecz z Bełchatowem, wiec sędziowie pilnowali, aby nie osłabić ich zbytnio. Tak samo Choto powinien dostać ewidentną żółtą kartkę za niesportowe zachowanie i "suples" bez piłki bodajże na Mierzejewskim, ale sędziowie czuwali, by Legii nie zaszkodzić. Astiz kartkę dostał tylko dlatego, że już bardziej ordynarnie w siatkowkę zagrać nie mógł.

Swoją drogą, przed rokiem Boguskiemu przy zielonym stoliku wlepiono "czerwoną kartkę" przed meczem Wisła-Legia po wcześniejszym spotkaniu naszego zespołu (już nie pamiętam z kim), za zagranie, ktorego nie ukarał właściwie sędzia. Teraz sytuacja jest identyczna - na podstawie nagrań C+ wydział dyscypliny (czy raczej wydział "Zwiększania szans Legii i maksymalnego karania Wisły") ma jeszcze dosadniejszy i mniej kontrowersyjny materiał do ukarania zawodnika.

Media tak jak wtedy powinny rozpętać nagonke i presję, aby w imię sprawiedliwości to zrobiono. Gdyby Radović był np: Kirmem, machina byłaby już w toku, a jakby zwał się Marcelo, to procedowanie trwałoby jeszcze krócej, niż uchwalanie ustawy hazardowej.

PS. Przepraszam za frustrację i nieparlamentarne słowa.

:lol::rotfl::lol::rotfl::lol::rotfl:

QBAS 21.11.2009 13:30

Takie życie panowie. Na pocieszenie pozostaje fakt, że wygranie ligi mimo takich ordynarnych oszustw smakuje jeszcze lepiej :)

Co do samych derbów stolycy to wynik niezły. Lepiej oczywiście jakby Dyskobolia wygrała ale myślę, że to już byłoby sporą sensacją.

Mam nadzieję, że dzisiaj również taki wynik padnie w meczu Ruch - Lech, a my w niedzielę pokonamy pasiaste damy i uda nam się odskoczyć na kilka punktów i co oczywiste dalej panować w Krakowie!

harthausen 21.11.2009 13:45

Gdyby Ruch wygrał dziś , też żadnej tragedii dla nas by nie było. Naszym grajkom potrzebny jest oddech kogokolwiek na plecach, za duża przewaga punktowa widać im w łebkach przewraca i za pewnie się czują.

A jeżeli już ktoś ma być tym pościgowcem, to Ruch najmniej złych emocji wyzwala, by nie rzec same dobre :)

GemHZR 21.11.2009 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 819059)

Powiedz mi, kto, kiedy i gdzie przez te kilkanaście godzin od meczu miał się zająć tą sprawą? Magazyn ligowy jest dziś i jutro, więc się opanuj.

Pan Jotka 21.11.2009 13:51

Boguski za to dostal bana na mecz.Trwało to akurat ok.4 dni. Zatem spokojnie jeszcze dostanie kare. Choć obawiam się ze może tez tak byc,że uznają że kara już była bo dostał żółtko. Chętnie zobaczę czy oliwa sprawiedliwa dla wszystkich.

Nergal 21.11.2009 13:53

Ten wczorajszy mecz to była parodia tej dyscypliny sportu. Grzelak się machnął, obrońca Polonii sie machnął, kolejny też się machnał i machając sie kopnął Grzelaka. Jak można było przegrać z taką Legią? Przecież to 0-1 to wstyd większy niż niż Levadia.

Sędzia też błysnął i nie mam wątpliwości co do tego że działał celowo. Obie sytuacje ewidentne na czerwoną kartke, widać było wszytsko jak na dłoni, Radovic jeszcze bezczelnie puka sie po głowie i tylko zółtko...w drugiej połowie pada po siatkarsku w polu karnym i nic...Choto 2 metry od bocznego rzuca rywalem o piasko-murawę i NIC...****a to jest niemożliwe jak można tak bezczelnie drukować.

Astiz gra w siatkówkę, Rado uprawia karate połączone z elementami siatkówki, Choto zapasy (judo?), Szałach bawi się w chowanego, Iwański rugby i oni są na drugim miejscu...ja wiem że pisanie że ta liga to dno staje sie nudne ale ja już słysze pukanie od spodu, naszych ligowych kopaczy stać na większą miernotę niż dotychczas, nie ma co do tego żadnych wątpliwości w tym momencie.

ToTylkoJa 21.11.2009 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nergal (Post 819090)

Astiz gra w siatkówkę, Rado uprawia karate połączone z elementami siatkówki, Choto zapasy (judo?), Szałach bawi się w chowanego, Iwański rugby i oni są na drugim miejscu...ja wiem że pisanie że ta liga to dno staje sie nudne ale ja już słysze pukanie od spodu, naszych ligowych kopaczy stać na większą miernotę niż dotychczas, nie ma co do tego żadnych wątpliwości w tym momencie.

Małecki gra w 'jak to nie trafić z kilku metrów', Jop uprawia biegi anemiczne, Pawełek grywa w zimne ognie- broń boże złapać piłkę, Łobodziński nie da rady okiwać sam siebie a co dopiero rywala, Cantoro snuje się po boisku, Jirsak 'jak tu zagrać, aby zwróciło się 700 tys euro' itp i oni są na pierwszym miejscu...wyczuwasz ironię?

buczo1985 21.11.2009 14:53

Panowie nie ma się co przekrzykiwać kto ma gorszych piłkarzy. Prawdą jest, iż zarówno Wisła i Legia grają padakę. Przykładem może być chociażby ostatnie bezpośrednie starcie. Poczekajmy na zakończenie naszych derbów. Legia jako faworyt zawiodła. Zobaczy się co nasi jutro pokażą. I nie chodzi tylko o wynik, ale o styl i zaangażowanie. Chciałbym tylko aby ten mecz był lepszym widowiskiem aniżeli derby stolicy.

Krissu 21.11.2009 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 819104)
Małecki gra w 'jak to nie trafić z kilku metrów', Jop uprawia biegi anemiczne, Pawełek grywa w zimne ognie- broń boże złapać piłkę, Łobodziński nie da rady okiwać sam siebie a co dopiero rywala, Cantoro snuje się po boisku, Jirsak 'jak tu zagrać, aby zwróciło się 700 tys euro' itp i oni są na pierwszym miejscu...wyczuwasz ironię?

"Za to u was biją murzynów"

;-)

WILU TS 21.11.2009 14:56

Jak to powiedział wczoraj tuz futbolu Grzelak ? "Polonia grała antyfutbol i murowała bramkę" :rotfl:

Nergal 21.11.2009 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 819104)

No ale to jest przynajmniej piłka nożna, mierny poziom nie przeczę ale jednak to nadal jest ten sport podczas gdy wczoraj kilka innych dyscyplin na niezłym poziomie zostało zaprezentowanych przez Waszych kopaczy:D Oczywiście nie ma się co kłócić kto jest słabszy bo do tego to się sprowadza ale nie da sie pewnym faktom zaprzeczyć:D Ot Astiz całkiem niezle by wystawił piłke na środek jedną ręką przy niedokładnym przyjęciu ;-)

Wyczuwasz ironię?

Bronex 21.11.2009 15:04

Kiedyś Aca Vuković powiedział ,że musi się pilnować bo już nie gra w koszulce Legii... i teraz za wiele "zagrywek" sędziowie będą kartkować. Tak to już jest od lat ,że "tefałenowe" mają w kieszeni sędziów, którzy pomagają.... A jak nie sędziowie to życzliwi kibice ....Pamiętacie Smokowski nadmuchał aferę z faulem Boguskiego przed meczem z Legią.... Teraz jakoś ****a nie ścigają w Lidze+ za tego typu zagrania wtedy rozdzierali szaty i krzyczeli ,że zbrodnia się dzieje... Nie wiem co by się musiało stać ,żebym dożył momentu w którym Legia spadnie z ligi...

Pan Jotka 21.11.2009 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 819116)
. Nie wiem co by się musiało stać ,żebym dożył momentu w którym Legia spadnie z ligi...

Podobno koty maja 9 żyć. Może by tyle wystarczyło ;P

Maciuś 21.11.2009 16:57

Na TVP2 mecz Amica - Ruch

AdiWiślak. 21.11.2009 16:59

Jednym słowem kpina . Mogli transmitować jutrzejsze derby..

Ogryzek 21.11.2009 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AdiWiślak. (Post 819161)

A w czym to lepsze są jutrzejsze derby w Sosnowcu od meczu Lech - Ruch dla "przeciętnego" kibica w Polsce?

Pan Jotka 21.11.2009 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AdiWiślak. (Post 819161)

Lepiej jedź na mecz. Przeżycie estetyczne niezapomniane ;-)

MichauSzczu 21.11.2009 17:24

1:0 dla Pyr :D I dobrze, wole Lecha i Legię w pucharach, wieksze prawdopodobieństwo na brak kompromitacji :)

brylant17 21.11.2009 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 819168)
1:0 dla Pyr :D I dobrze, wole Lecha i Legię w pucharach, wieksze prawdopodobieństwo na brak kompromitacji :)

ta akurat :lol:

harthausen 21.11.2009 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 819170)
ta akurat :lol:

pełna zgoda.

Lechia niestety na razie już ma jeden w plecy. Swoją drogą bełchatowianie wyraźnie idą na 7 zwycięstwo z rzędu.

edytka: a swoją drogą to niezłe frajery w tej Legii są, by zniechęcić Lewandowskiego, choć bardzo się do nich pchał

AS82 21.11.2009 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 819175)
pełna zgoda.

Lechia niestety na razie już ma jeden w plecy. Swoją drogą bełchatowianie wyraźnie idą na 7 zwycięstwo z rzędu.

Wole zeby Amica wygrala ,bo jak wygramy jutro mamy 6 pkt przewagi nad Legia i Ruchem
Belchatow mam nadzieje ze pojdzie takze na 8 zwyciestwo z rzedu za tydzien bo graja z Legia

MichauSzczu 21.11.2009 17:56

Gra Burica robi wrażenie, mozna załowac ze nie podpisalismy Nurkovicia który jest wyżej w hierarchii bramkarzy w Bośni.

sergio 21.11.2009 17:58

Ciekawi mnie kto doping prowadzi we Wronkach...pikole rozkrecaja doping bo
przecież kibice Kuchenkorza olewają mecze we Wronkach

harthausen 21.11.2009 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 819177)
Wole zeby Amica wygrala ,bo jak wygramy jutro mamy 6 pkt przewagi nad Legia i Ruchem
Belchatow mam nadzieje ze pojdzie takze na 8 zwyciestwo z rzedu za tydzien bo graja z Legia

a kiedy z nami grają? Daj Boże by się im do tego czasu passa urwała :D

royalmichael 21.11.2009 18:04

luty-marzec :)

element 21.11.2009 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 819178)
Gra Burica robi wrażenie, mozna załowac ze nie podpisalismy Nurkovicia który jest wyżej w hierarchii bramkarzy w Bośni.

Masz jeszcze mecz Lechia - Bełchatów, nie ma tam przypadkiem jakichś grajków którzy mogliby zasilić ekipę Wisły?
Śląsk z Odrą też niedługo. Z łaski swojej przewiń po wszystkim z kim mamy podpisać kontrakt.

Swoją drogą wielki podziw dla Ruchu.
Walka, determinacja, charakter, wola walki.
Nikt na nikogo nie krzyczy. Nikt nie wyma..... rękoma i nie zabija much.
Szkoda że Niedzielan nie gra bo pewnie byłby pogrom. To po Tratarararoe z Lubina po mojemu najlepszy napastnik.

A nasze gwiazdki? mam nadzieje że oglądają Ruch w akcji we Wronkach.
Skorża to samo. Może się w końcu otrząśnie i będziemy grać Burligą i Janikiem w ataku. Nikt nam nie podskoczy.

MichauSzczu 21.11.2009 18:08

To będzie chyba jedna z pirwszych kolejek na wiosnę, a oni początki zawsze mają słabe :)

EDIT: Masz jakieś problemy ze sobą? Mama bije? Młodsza siostra?
Może jeszcze powinni ogladac jeszcze Lechię i potem Śląsk bo przecież wszyscy tak bosko grają tylko nie my, ale tabela mówi co innego.

brylant17 21.11.2009 18:12

o 2-1 Sobiech hehe to zrobi nam się mecz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl