![]() |
Pamietam jak sie tu wypowiadalem gdy skonczylo sie z koncem wrzesnia okienko transferowe,i wtedy wieszczylem porazki (nie tylko ja) takim skladem ,gdy wtedy zostalo jeszcze chyba z 7,8 kolejek,ze do zimy nie wolno nam stracic kontaktu z Lechem i Legia(choc wtedy my bylismy wyzej) .3 punkty straty do Legii (i zapewne jutro tez 3 do Lecha ,choc do LEcha tracimy praktycznie 4 punkty ,bo po łomocie 1-4 w Krakowie ,trzeba ich wyprzedzic chocby jednym punktem)to i tak jest bardzo dobra sytuacja,a i tak moglobyc lepiej ,gdyby przy tej nienajlepszej grze udalo sie wygrac z LKsem,Gornikiem i derby.Tak wiec z takim skladem i tak jak na obawy z wrzesnia nie ma co plakac .39 punktów jest jeszcze do zdobycia
|
Cytat:
A mi sie chce zygac tym relatywizmem moralnym, ktory prezentujesz w calej okazalosci. Pewnie, zadnych zasad, zadnych regul... Niech jedyna miara bedzie przyjemnosc i dobre samopoczucie drugiej strony. Ale u nas w kraju jest niestety przyzwolenie na kombinatorstwo, ba nawet wiecej, zakombinujesz, polaczku cwaniaczku, to bedziesz sie mogl pochwalic przy wodce ze swoimi podobnymi sobie kolegami. Coz sie zatem dziwic, ze nikomu nie przeszkadza poza kilkoma ludzmi, dla ktorych zasady cokolwiek znacza, ze klub robi jawny przekret, korzysta z furtki prawnej zeby uciec przed dlugami. Na tej samej zasadzie Drzymala uciekl z pilki, bo wiedzial, ze sa juz blisko jego rundy cudow z przed kilku lat, chyba nikt nie wierzy, ze mu sie znudzilo nagle. A co do dzisiejszej kolejki to jakie ale wielkie wywolal faul Costlego, ojojoj, ale ze Szala robi to samo w co drugim meczu to nikomu z Warszawskich mediow nie przeszkadza. |
Costly powinien w....... dostać za coś takiego..
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...al_Costly.html |
Jakos mam wieksza ochote zeby w....... dostali szala, rocki i mucha.. Ale czego oczekiwac po graczach Legii. Chamstwo Korzyma mozna bylo wczoraj zobaczyc z bliska.
Faul to jedno, nawet te najbrutalniejsze sa wpisane w futbol i slusznie dostal czerwien, ale te odepchniecia, bluzgi.. Niedobrze sie robi czlowiekowi. |
o mój Jezu, takiego ataku nie widziałem od czasu wejścia Choto w któregoś z piłkarzy Górnika Zabrze w zeszłym sezonie. Powinni obić mu gębę, za takie bezmyślne i kretyńskie zagranie.[/quote]
Cytat:
|
Cytat:
Daj spokój. Ja się im wcale nie dziwie. Zauważ, że zawodnik Bełchatowa (nie pamiętam który) też odepchnął Costlego gdy ten startował po zajściu do Legionistów. Piłkarze to też ludzi i gdy widzą, że ktoś chce urwać nogę ich koledze to reagują jakoś, jedni bardziej nerwowo a inni mniej. A poza tym Mucha dostał "cytryne" za odpychania Costlego. |
Cytat:
Albo gdyby w miejsce Legionistów postawić Wiślaków to wypowiadałbyś sie w tym samym tonie? |
Cytat:
A to, że koledzy bronią swojego, to jest to normalna rzecz w każdej ekipie. Nie rozumiem pretensji. |
Cytat:
Cytat:
|
Costly'emu powinni za ten faul jakąś poważniejszą karę dac (zawieszenie?) bo z premedytacji wjechal legioniscie w nogi... A to że się zagotowali, jak ktoś próbuje zrobic krzywdę twojemu koledze to jak byś zareagował jeden z drugim?
|
Kolega Nesta się mocno skompromitował.
Smętny mecz, wynik lepszy niż gra. |
Cytat:
Nie chce sie tu z Toba klocic, bo pewnie skonczy sie znowu na zasmiecaniu kilku stron tematu, ale chyba musze, bo mnie do tablicy wywolujesz i mam wrazenie, ze przy tym obrazasz. Uznawanie ucieczki od dlugow za najbardziej oburzajace pod wzgledem moralnym zdarzenie w naszej lidze uwazam za smieszne, tak samo jak dyskutowanie tego przez x stron. Nie wiem czy implikujesz moja przynaleznosc do owych 'polaczkow' o ktorych wspominasz, ale proponuje nie obnizac poziomu dyskusji, chocbys byl bardzo, ale to bardzo zdenerwowany. Jesli juz tak bardzo brzydzisz sie relatywizmem moralnym proponuje porozkminiac troche historie z wlasnego klubu (nie wiem jakiemu kibicujesz, ale zapewniam, jaki by nie byl jakies haniebne karty sie znajda). Poza tym jeszcze proponuje zastanowic sie nad relatywizmem moralnym w Twojej wypowiedzi na temat faulu Costlego. Dla ulatwienia proponuje, zebys zamiast Rzezniczaka podstawil sobie zawodnika swojej druzyny. Wiesz, belka w oku itd. Bardzo wspolczuje wszystkim ktorzy czuja sie oszukani, sam nieraz czulem sie oszukany przez niejeden klub, ale nie wchodze tu, zeby sie samobiczowac (ani biczowac innych) ale zeby o pilce pogadac. Pewnie pomylilem tematy. |
neste chyba mikolaj ominal:) bo zagalopowal sie troche.
|
Cytat:
On chciał dobrze ale go wyc****li więc wszystko oddał/sprzedał i dał sobie spokój. Mnie by tez "znudziło" gdyby mnie tak samo jak jego robili na frajera. Rundy cudów? chodi ci o to z pucharów europejskich? |
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomisat fakt faktem ze do dzisiaj pamietam jak Dyskoboolia wygrala 14 meczow na wiosne z rzedu i sie utrzymala:DDDD |
Odnośnie waszego płaczu co do obrońców Legii i brutalnych faul jaki to ten Szala i Choto to boiskowi zabójcy, powiem jak ja to widzę:
Legia jest takim zespołem w polskiej lidze do którego się obojętnie nie podchodzi w Warszawie ją kochają a cała reszta kraju nienawidzi i nie ma to jak dokopać Legii. Zarówno kibicom jak zawodnikom wzrasta ciśnienie na mecze z nami co się przekłada na brutalność i obraz gry, gdzie nikt nikomu nogi nie odstawi. Chyba logiczne jest że jak przeciwnik gra ostro to my nie będziemy podkulać ogona i zakrywać twarzy W Legii trzeba być twardym bo inaczej Cię skopią i jeszcze w całym kraju wyśmieją inaczej sobie nie poradzisz i ostatnie lata dobrze o tym świadczą gdzie w obronie Legii radzili sobie tylko zawodnicy z jajami jak Ratajczyk, Jóźwiak, Szala, Mosór, Choto i inni. Legia to nie miejsce dla maminsynków. W najlepszej lidze świata za jaką się uważa ligę angielską grają najwięksi brutale jak to wy ich określacie pressing jest dużo większy, fauli jest dużo więcej i nikt nie płacze jakoś z tego powodu. Ludzie przychodzą na stadion żeby zobaczyć walkę a nie grzecznych chłopców. Wnioski sobie sami wyciągnijcie. Pozdro |
Wracając do faulu Costlego. Czerwona kartka za faul bezdyskusyjna, powienień dostac karę finansową, ostry w......., zostać wrzucony do smoły i do pierza ale....
Wawrzyniak, Szala i Mucha wszyscy po czerwonej kartce i pa. Wiem bronili kolegi, zresztą bardzo słusznie i nawet można go było z dynki pociągnąc. Wawrzyniak nawet w pierwszym momencie coś mu tam tylko powiedział, dopiero nabrał odwagi po ataku Szali i Muchy i znów doskoczył do dzikiego. Nasi piłkarze na 100% zrobiliby tak samo, ale tłumaczenia są zbędne. Arifovic za dłubanie w nosie rabinowi w poprzedniej kolejce dostał czerwień, Baszczu za głupotę też. Sędzia jest rozjemcą i on powinien decydować o karach. Każde odepchnięcie rywala powinno być karane kartką, a takie rozmyślne i siłowe tym bardziej i nie ma znaczenia czy zrobione w nerwach (Sobol, Baszczu) czy sprowokowane (Arifovic). Powtórzę co napisałem po naszych kartkach z Wrocławia, ja osobiście bym Costlyemu jebnął nawet za cenę dyswalifikacji. |
Nesta to żeś błysnął:)
Po tym pięknym poście który spłodziłeś na temat relatywizmu moralnego wychodzi mi tu że jesteś jego najlepszym przykładem. Ale tak to jest jak się jest zaślepionym nienawiścią i chce się dosrać wrogiemu klubowi za wszelką cene. Tym razem się skompromitowałeś ale nie sądzę zebyś coś wyciągnął z tej lekcji. Faul Costlyego to czyste s****ysyństwo. Niektórzy go jeszcze niedawno do Wisły chcieli. Tymczasem jak widać typek ma problemy z głową. |
nie jestem pewien ale obiło mi sie o uszy ze to byl ostatni mecz Costlyego w barwach Gks. sądze że zrobił to celowo żeby nie mieć problemów z opuszczeniem klubu.
|
Cytat:
|
Jak zobaczylem ten faul , a zobaczylem dopiero dzis, to na prawde dziwie sie tak to sie skonczylo.Jedyna adekwatna reakcja, byloby obicie mu ryja.
|
Janas po meczu mowil, ze jesli samolot nie spadnie to Costly wraca do GKS :)
Chyba mu zrobia jak Filipiak Stefanowi, tzn dobrze wiedza, ze chcialby juz odejsc, ale tak latwo mu nie odpuszcza. No chyba ze zakombinowali cos z samolotem. :D |
Cytat:
Ja stawiam, że wygra lekko, mogą się przyłożyć bo i tak do meczu z Feyenoordem zdążą odpocząć. 3:0, 4:0, będą liderem moim zdaniem |
To dla nich takie pucharowe przetarcie. Przed meczem wiedzą, że powinni wygrać 3 bramkami, a za 1.5tygodnia będą mieli świadomość, że muszą wygrać dwoma. Zobaczymy jak poradzą sobie z tego typu presją. w sumie z dwojga złego, to wolałbym L na pierwszym miejscu, może media nie będą tak dmuchać kuchenkowego balonika zimą. Chociaż wątpię..
|
Lech rozpoczął z dwoma napastnikami, zobaczymy jak to bedzie. Wszystko jest możliwe, choć kazdy inny wynik niż zwycięstwo Poznaniaków będzie mimo wszystko sporą niespodzianką.
|
a właśnie dlatego, że Lech MUSI wygrać, bo tak wypada, musi wygrać 3 bramkami by liderować przez zimę realne robi się że ta świadomość ich spęta. Z naszymi parę razy też tak było.
Jak na razie nie widać, by chłopaki Motyki byli specjalnie stłamszeni i najmniejszy wymiar kary, powyżej tego zakładanego jako mus 3-0, prosili. Oni coś wywiną, niekoniecznie miłego dla poznaniaków :) edit: 1-0, dlatego z zakładach nie gram :D |
Lech prowadzi z Polonia Bytom 1-0, znowu dzięki wyjściu Arboledy.
|
No to Kolejorz spedzi zime na fotelu lidera...Zeby sie tylko do maja nie zasiedzial ;-)
|
Lech juz 2:0. Pierwsza ze spalonego, druga znowu fuksiarska... eh
|
[QUOTE=gigant;639303]Wracając do faulu Costlego. Czerwona kartka za faul bezdyskusyjna, powienień dostac karę finansową, ostry w......., zostać wrzucony do smoły i do pierza ale....
Wawrzyniak, Szala i Mucha wszyscy po czerwonej kartce i pa. Wiem bronili kolegi, zresztą bardzo słusznie i nawet można go było z dynki pociągnąc. Wawrzyniak nawet w pierwszym momencie coś mu tam tylko powiedział, dopiero nabrał odwagi po ataku Szali i Muchy i znów doskoczył do dzikiego. za taki dokok nie daje sie czerwieni ale 3 żółte kartki powinny byc jak najbardziej!QUOTE] |
3-0 dla Lecha i są liderem,znowu asysta Djordevica i gol Rengifo.Smuda to ma nosa do tych obcokrajowców, zazwyczaj każdy sie sprawdza.Nie dziwie sie że Cupiał chce go ściagnąc.
|
Arka wychodzi na prowadzenie 1-0
|
http://wiadomosci.onet.pl/1876146,12...iaka,item.html w Poznaniu takich nie mają... :lol:
A tak poważnie. Lech robi swoje i tyle. Mają mocny skład, a do tego są w gazie. Dobry mecz w Pucharach. Pokazują jak dobrze przygotowani są kondycyjnie... Jak kupią bramkarza i dwóch obrońców to naprawdę ciężko będzie ich zrzucić z tego fotelika na 1.miejscu... |
dziwna sprawa Z tym Czyżniewskim, skautem Lecha.Potrafił dla Kolejorza znaleźc kilku bardzo dobrych zawodników a tu piszą że chciał popełnic samobójstwo.
http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...sie_zabic.html http://ekstraklasa.net/news,11953,an...obojstwo_..htm |
gratulacje dla Lecha, w przekroju tej rundy , fotel lidera na przerwe nalezy im sie jak nikomu innemu. Jesli nie bedzie tam trzesienia ziemi, a raczej w drugą strone, to zdziwie sie jak nie zdobędą majstra.
|
Lech wygrał 3:0, a Arka 2:1. Ale do Poznaniaków mamy tylko 3 pkt. straty więc nic wielkiego się nie stało. Trzeba tylko porobić sensowne transfery podczas tej przerwy.
|
chyba dziś w Lidze + Extra Maciej Skorża ma być. Może dowiemy się coś więcej (jeśli coś już postanowione i jeśli go tych tajemnic dopuszczają) czy nasz dobrodziej chce nas wzmacniać, osłabiać czy też wyciskać posiadaną cytrynę :)
|
o której ta Liga? jest gdzieś na necie?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl