![]() |
weźcie udział
|
Płacenie 15zł miesięcznie za możliwość oglądania meczy w weekendy w dodatku na pewno w słabszej oprawie niż na C+ to jakiś absurd. Na C+ może wydaję, więcej ale tam mam kilka największych lig europejskich, a nie jedynie polską. Mam nadzieję, że osób wypełniających tą ankietę nie poniesie zbytnia fantazja :)
|
Przykład Orange Sport pokazał, że wcale słabiej być nie musi. Ekstraklasa TV musiała by jednak podpisać umowy z najlepszymi dziennikarzami Canala (może przy okazji pozbyłaby się "najsłabszego ogniwa" - Bubu Terleckiego :-)).
15 zł też nie jest jakąś złą kwotą, ale.... tylko w marcu, kwietniu, maju, sierpniu, wrześniu, październiku i listopadzie. 7 miesięcy... W czerwcu, lipcu, grudniu, styczniu i lutym mielibyśmy niekończący się festiwal powtórek, a za to nikt z nas nie miałby ochoty tyle płacić. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie dla Ekstraklasa TV. "Jedną z ostatnich propozycji jest zaoferowanie każdemu z czterech zainteresowanych nadawców (Cyfra+, nSport, Polsat, Orange Sport) pełnych praw do nadawania Ekstraklasy za 40 mln zł." To by była najlepsza opcja dla kibica, ale raczej nierealna. Niech jeszcze się dołoży TVP i wyjdzie im po 20pare mln.. Jeśli chodzi o ekstraklasa tv to nieporozumienie. Jakiś specjalnie biedny nie jestem, kocham naszą ligę, ale w życiu tego nie kupię. |
@zumzum
Dobra, tylko Orange Sport Info jest darmowe, a Orange Sport kosztuje 10 zł (o ile nie łapiesz się do pakietu, gdzie jest w cenie). I w tymże Orange Sport także masz inne, bardzo mocne ligi, masz NBA... |
Cytat:
A wydaje mi się, że niektóre osoby, które internecie krzyczą NIE DLA EKSTRAKLASA TV transmisje ligi oglądają przez....sopcasta :) |
Uważam, że ekstraklasa tv to nie taki zły pomysł. Tak jak pisze zim zum, wtedy canal + musiałby obniżyć abonament (mam ich platforme tylko dla ligi polskiej, ang i hiszpanskiej). Jesli nie po prostu na tym stracą. Ja za taki kanał moge dodatkowo zapłacić o ile włodarze się opamiętają i grać w piłke bedzie się od lutego do czerwca i od lipca do grudnia. Nie mam zamiaru placic komuś abonamentu w przypadku gdy w piłke gra się przez pół roku. No chyba że abonament płace tylko za miesiące gdy liga gra...
|
Cytat:
Żebyś wiedział, wole sopcasta niż płacić co miesiąc 15 zł, żeby obejrzeć dwa mecze w tygodniu. Bo chyba nie powiesz mi, że oglądać będziesz Podbeskidzie-Piast? Można jeszcze pójść oglądać do baru, i wypić cztery piwa za tą kase. Zresztą temat E.TV i tak nie przejdzie. |
Zależy ile c+ obniży :) Na pewno nie o 15 zł.
Myślę, że ludzie będą strasznie kombinować w trakcie tych 5 miesięcy w roku - zrywać umowy albo po prostu nie wykupią tej Ekstraklasa TV. Bo pierdu-pierdu Zarzecznego i jakiś tam wywiadzik czy konferencję prasowa mogą sobie obejrzeć w darmowej OSI. |
Jak mi go nie dadzą za darmo w C+ prestiż to go nie kupię. Łupią nas na każdym kroku. Cyfra plus niczego tym którzy mają umowę podpisaną nie obniży. Może jedynie zadowolenie ze swojej oferty.
Ja przypominam tylko że ekstraklasa z panem Rusko szuka sponsora dla ligi już 3 rok. Jak oni się za te mecze wezmą to będziemy oglądać sobotnie mecze w poniedziałek. Nie wiem czy jest firma która tak po prostu powstanie i wyprodukuje 8 meczy w weekend, w jakieś formie z mądrym komentarzem. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A poza tym i tak planują jeden mecz kolejki zrobić w poniedziałek.... :/ |
Ale zamknięcie się tylko do ekstraklasa tv to dopiero będzie nisza. Ile to będzie miało widzów w pierwszym roku? 100 tysięcy? 200? Nie będę miał w domu to pójdę na piwo, zjem kolację, obejrzę mecz.
Kiedyś spotkałem wyliczenie że koszt takiego programu to xxx mln zł. Kto da na to kasę? Kluby? Sponsora znajdą? Inwestora? Rentowność w polskich warunkach to to zdobędzie za 100 lat. Dla mnie to są jakieś zwidy pijanego Rusko który nie wie jak to rozegrać. Medialne bąki jak 3 lata temu podczas poprzednich negocjacji. Nic nie zrobią. Oddadzą do C+ wyrwą jeszcze z 50 mln i tyle. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie dość, że inwestycja w popularyzację to jeszcze bardziej opłacalna opcja niż prawa na wyłączność za 300 mln zł. Jak dla mnie to ta opcja z prawami dla czterech stacji powinna już wygrać. No bo chyba koszt produkcji nie wyniesie ponad 180 mln zł przez te 3 lata by się ta opcja przestała opłacać? Bo ile może wynieść? Chyba nie więcej jak 50 mln zł? A jeśli ta opcja nie wygra to jeszcze się może okazać, że prawa na wyłączność wygra N'ka i będzie płacz. |
Za co oni chcą te 500 baniek to nie wiem, w takim tempie to byśmy za 10 lat przegonili wartością ligę angielską...
Opcja ze sprzedażą praw 4 stacjom to jakaś kpina. Prawda jest taka, że grają na czas, żeby wyciągnąć większą kasę. C+ dobrze wie, żę w Polsce kanał typu ekstraklasa tv nie ma szans powodzenia. Wszyscy by na tym stracili. Ligę dostanie na wyłączność C+ albo N, z tym że dla kibiców lepiej, żeby wygrał C+, bo są nieporównywalnie lepsi w transmisji i całej oprawie meczu. |
Cytat:
|
Cytat:
Prawda jest taka, że Orange Sport jest słabszy od Canal+ niemal pod każdym względem. A Ekstraklasa TV bez komentatorów z Canal + będzie całkowitym dnem, któremu bliżej będzie do oprawy którą znamy w TVP. 15zł miesięcznie tylko za Polską Ligę to jest śmiech na sali. Ciekawe jakimi to reportażami i wywiadami będą nas obrzucać w przerwach zimowych i letnich? Nigdy nie będzie tego tyle i w takiej jakości aby było to warte aż 15zł. Poza tym, Canal + nie będzie obniżał swojego abonamentu znacząco i tym się nie łudźcie. Z prostej przyczyny, Canal + ma jeszcze ligi: angielska, francuska, hiszpańska - to też im daje dużo odbiorców. |
Ekstraklasa TV to może skończyć się według mnie tragedią, ciężko jest mi to obiektywnie ocenić bo jestem posiadaczem Canalu + od kilku lat i jestem zadowolony z usługi jeśli chodzi o piłkę nożną. Ciężko będzie im dorównać jeśli chodzi o wyprodukowanie takiego sygnału z takim komentarzem itp. Osobiście dostrzegłem, że C+ w ostatnich meczach prawdopodobnie używało jeszcze lepszych kamer bo ujęcia były już lepsze, Oczywiście brakuje nadal sporo do Bundesligi, Seria A nie mówiąc już o premieship ale jest dobrze.
Pewnie jest spora grupa ludzi która C+ bierze dla ligi angielskiej, hiszpańskiej, a jak jest jakiś mecz w polskiej lidze i jest dobrze zareklamowany to też przy okazji włączą. Teraz rodzi się pytanie czy oni będą dopłacać aby oglądać rodzimą ligę ? Moim zdaniem już nie koniecznie. Ja po sobie zauważyłem, że jak jest jakis mecz dajmy na to Legii, Lecha, Jagi czy jakich kol wiem polskich drużny i w danym meczu wieje nudą to po prostu przełączam na inny kanał gdzie na przykład równolegle transumowany jest mecz Seria A. |
Cytat:
Dla mnie najwiekszym minusem przykładowego Orange jest brak wozów HD. 2.Fajnie że C+ ma inne ligi, ale bez jaj, liga polska to jest podstawa, ciekawe jaki % uzytkownikow kupilo dekoder dla ligi francuskiej.... dla mnie najlepsza opcja bylo by wygranie ligi przez OS i wtedy pokazywana jest wszedzie. ale niestety dochdzą słuchy że "enka" wygra wszystko |
Tak sie zastanawiam..kupił bym tą ekstraklasa tv, ale jak by w ekstraklasie grało 10-12 ekip i cztery mecze w sezonie między nimi. Co kolejka szlagiery typu Wisła- Legia, Wronki - Polonia, Śląsk - Lechia, wszyscy na nowych stadionach, komplet kibiców, itp. A tak??Tyle dobrego, że Odra spadła.
|
Ekstraklasa w C+ to uznany, sprawdzony produkt, o czym mogą się przekonać nie tylko abonenci ale także 'sopcastowcy'. Nie wyobrażam sobie w skrajnych przypadkach meczu na E.TV, gdzie żeby wydolić jako tako puszczają tryliony reklam, studio przedmeczowe z dyletantem pseudo ekspertem, trwające 2 minuty, potem 10 minut reklam, a skład podają jak już grajki grają, bo wcześniej przez reklamy nie zdążyli. Na stanowisku komentatorskim z pseudo ekspertem pseudo komentator (bo lepszy to koszty). W C+ nawet najbardziej gó... słaby mecz potrafią opakować w nadający się do oglądania produkt. Nawet jak e-klasa trafi do tvnu lub polsatu, to jak się zepną w parę miesięcy to na lipiec powinni być przygotowani, choć trudno wierzyć by dobili do poziomu c+, zwłaszcza tvn. Ale nie taki produkt ogólny, bo mi się to z prowizorką kojarzy.
|
a co to za szlagier który byłby co chwile? Po sezonie by się znudził i zaraz by się okazało że czasami mecze Wisła - Odra były ciekawsze niż Wisła - Lech. Dla mnie kanał Ekstraklasa TV to porażka, dwa góra czy 3 mecze w weekend , a tak dopłacam piątaka i mam wiele ligi oraz inne dyscypliny. Kto na to pójdzie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko że ETV nie ma szans z racji bytu. Szef C+ powiedział ze na to sie nie zgodzi za ch** |
Cytat:
Jeśli miałaby wygrać Nka i miałbym mieć co weekend "Legie Ekstraklasa" to faktycznie wolałbym już ten nowy kanał. Na C+ lekko można było odczuci faworyzowanie Legii, jestem ciekawy co działoby się tam w studiu w przypadku zwycięstwa N, mianowicie: program z cyklu kontrowersje przed meczem Legia VS Wisła gdzie pokazywane są wszystkie negatywne zdarzenia z udziałem zawodników Wisły z wcześniejszego meczu: grupka ekspertów wali sugestie: tym faulem to powinien zająć się wydział dyscypliny" za kilka dni dany zawodnik jest wykluczony. Wiadomo przeciętny kibic aż tego nie dostrzega, jego opinię kształtuję w dużej mierze telewizja, przecież tutaj 70% opinia na temat piłkarzy to powielanie tego co mówią ludzie z C+. Telewizja to ogromna siła na czym Legia może sporo zyskać. Chyba jest coś takiego, że kluby muszą się zgodzić, negatywna opinia Wisły i Lecha może również mieć duży wpływ. Coś czuję że będzie jeszcze dużo sporów. |
Cytat:
Legia Ekstraklasa ? A co takiego,gdzie o czymś takim czytałeś słyszałes? Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tutaj może dojść do faworyzowania Legii na wielu szczeblach, poprzez selekcje transmisji, jakość wysyłanych kamer bo nie wierzę, że ich wszystkie kamery są super. Nie mówiąc już o obiektywizmie w komentowaniu meczów, prowadzaniu programów itp. |
Cytat:
Cytat:
A nie wziąłeś pod uwage tego,ze "N" nie miało nic wiec musiało jakis program tematyczny zrobic.a że zrobili o Legii to ich wybór ich prawo.Ja sie im nie dziwie ze taki target akurat. Jeśli wygrali by prawo do pokazywania ligi to nie sadze by byla szansa na jakąkolwiek stronniczość gdyz sami strzelili by sobie samobója. |
Cytat:
Jeśli wierzysz że Legia nie będzie znacząco faworyzowana to gratuluje poczucia humoru, również polecam dokopać się do archiwum transmisji tamtego programu. Zobacz co się tam działo bo chyba nie jesteś tego świadomy. W taki sposób kształtowana jest opinia przeciętnego kibica, a jak nie wierzysz że telewizja ją kształtuję to również mnie to dziwi bo jak napisałem wyżej 70 % opinii na temat zawodników przymierzanych do Wisly to powielanie tego co powiedziano w canal +. Mam nadzieję, że jeśli N wygra to dojdzie do wyłamu przez kilka klubów. |
Jeśli mecze ligowe miałaby transmitować stacja nsport, to ja bardzo dziękuje ale nie skorzystam z ich usług. Pomimo iż jestem wielkim fanem naszej ekstraklasy.
|
Cytat:
Zamiast prosto w oczy napisac ze boisz sie Ligi w "ence" bo wtedy wg.CIebie bedzie zbytnio pompowana Legia, Ty bawisz sie w ironie,w porównania programu poswieconemu Legii do programu poświeconemu lidze. Kiedy dojdzie do Ciebie to, ze Oni czyt. ITI wiedzą ze bezstronna forma C+ się sprzedała i tylko taka forma da im widzów? Skoro twierdzisz ze jakis tam program mieli i zaczęli w nim faworyzować Legię, to wg. Ciebie stracili na tym widzów czy zaskali.Zwiększył się przychód czy nie? Im chodzi o zysk,a taki moze być jesli program bedzie przyciagał widzów do ekranu a nie odwrtonie. |
Cytat:
|
Cytat:
To są matoły,tego nie kwestionuje, ale Kalinowskiego chyba przebija trener Jagoda. |
Cytat:
Nie wierze, że ITI jest wstanie poprowadzić transmitowanie tej ligi w miarę obiektywnie, jak pisałem dla przeciętnego kibica dla którego piłka nożna nie odgrywa dużej roli w życiu nie będzię to aż tak kóło w oczy jak gościa który żyje danym klubem na co dzień. A wiadomo którego kibiców rodzaju jest więcej i komu ten kit będą sprzedawać bo jak pisałem telewizja kształtuję 70% opinii na tym forum. |
Cytat:
Dlaczego uwazasz ze ITI nie będzie obiektywny?? Jak juz napisalem ,musza byc obiektywni by mieć widzów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl