![]() |
Wynik 3-3. Jeśli nic nie zawalił to z Cleberem, Cikosem i Diazem będzie lepiej.
|
Cytat:
Sam pisałem wcześniej że Jirsak był jednym z 4 najlepszych piłkarzy tego meczu, ale trzeba pamiętać jaki to rywal. Gdyby to chociaż był poziom Korony Kielce to można by było być hura optymistą, a tak radzę zaczekać na mecze z mocniejszym i twardziej grającym przeciwnikiem żeby poznać prawdziwą wartość Tomasa. BTW Wg mnie właśnie dlatego Kasperczak dał do 11 Gargułe żeby ten na tle tego słabego przeciwnika mógł trochę pograć. Bo z innymi przeciwnikami jak nie wróci do formy to może być tylko rezerwowym. |
Nie przekonuje mnie argument, że Jirsak się spala na tle mocnych przeciwników. Strzelił bramkę w Londynie z Totenhamem, również zaliczył gola w sparingu z Liverpoolem, z Barcą zaliczył asystę i grał bardzo dobrze. W paru innych meczach ligowych z trudnymi rywalami też grał nieźle np. z Legia w Warszawie, gdzie popisał się genialną asystą, a później wywalczył karnego. Po prosty w defensywnej i siłowej piłce prezentowanej przez Wisłę Skorży nie było miejsca dla piłkarza o takiej charakterystyce. Nie będąc podstawowym zawodnikiem i grając ogony nie da się utrzymać dobrej formy, dlatego Jirsak miał tak dużo bezbarwnych meczów. Poza ty6m wydaje mi się, że Jirsak jest z kategorii nieśmiałych, grzecznych chłopców, a do takich trzeba umiejętnie podejść. Niemniej jednak nikt w polskiej lidze nie ma tak dobrego strzału z dystansu i tak dobrego przeglądu pola.
|
Mnie dziwi czemu jak już jest Jirsak na boisku i jest jakiś wolny z którego mógłby uderzać to zawsze się ktoś wpycha, a wydaje mi się że nikt tak jak on wolnych celnie by nie bił, chłopak ma naprawdę duże umiejętności strzelania z dystansu a u nas tak jakby nikt tego nie dostrzegał...
|
Cytat:
|
Cytat:
To chodzi o pewną regularność. Jirsak gra w sezonie 5 dobrych meczy, 5 solidnych meczy a w pozostałych 20 go nie ma na boisku! Jakby grał 10 dobrych, 15 solidnych i miał te 5 słabych to mógłbyś takie kity ładować za przeproszeniem. Gość gra u nas już 3 sezon i w każdym było podobnie - 5 dobrych, 5 solidnych i 20 meczy gdzie go nie było w grze.... Sobol jest już w takim wieku że pewnie po sezonie zakończy karierę więc zostaw go w spokoju, bo jak jest zdrowy to w przeciwieństwie do Jirsaka nogi nie odkłada. |
Cytat:
|
Cytat:
I ŻEBY BYŁA JASNOŚĆ nie atakuje i nie próbuję obrazić ani Sobola ani żadnego innego naszego obecnego czy byłego piłkarza Wisły!!!! Po prostu denerwuje mnie że nie patrzymy obiektywnie na to co się dzieje i moim zdaniem marnujemy naprawdę przyzwoitego kolesia.. tylko takiego do którego trzeba podejść odpowiednio, zaufać, tak jak Henio zrobił z Pawłem ( Wyobrażasz sobie żeby ktoś pozwolił Tomkowi zagrać kilka meczy padaki po to żeby obejrzeć trójeczkę w siatce ległej???? ) |
Tylko tak szczerze i obiektywnie, co chcemy oczekiwać po chłopaku wartym 700 tys. euro. W świecie piłki nożnej to marna kwota. Wiem, że na polskie warunki to transfer wręcz astronomiczny ale według mnie to Jirsak gra na swoim jakimś tam poziomie, a że oczekiwać byśmy po Tomku chcieli zagrań wartych kilka milionów euro to już Nasze życzenie. On być może nigdy nie sprosta oczekiwaniom nieadekwatnym do wartości i umiejętności Jirsaka.
|
Cytat:
Będzie Jirsak w lepszej formie niż konkurenci będzie grał w 11! Nikt sobie samobója nie chce strzelić, nawet Skorża czy Kasperczak więc nie kituj kolego. |
Cytat:
Możliwości są dwie - albo jest słaby, albo jest dobry tylko ma problemy z psychiką (czyli... jest słaby). Teraz zapewne od Kasperczaka będzie dostawał kolejne szanse gry po kilka-naście/dziesiąt minut, i jeśli 'dorósł' psychicznie do dorosłej piłki to mu powinno wystarczyć żeby pokazać że jest dobry. Jak zagra kilka dobrych ogonów pod rząd to będzie podstawa do tego żeby pomyśleć o nim w perspektywie pierwszej jedenastki. Na razie jednak ława to odpowiednie dla niego miejsce. |
Cytat:
Zapewniam cię że twój szef też nie będzie chciał strzelać sobie samobója. A tak na poważnie to mam nadzieję że Tomek pokaże w tym sezonie, który z nas ma racje. |
Cytat:
Ma kolejny czyli już 4 sezon żeby pokazać że jest dobrym kopaczem! Niech ****a Jirsak wreszcie wykorzysta szansę! |
Cytat:
|
Cytat:
Podajesz głupie naiwne przykłady typu syn szefa itd które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością i się ośmieszasz... (to chyba ta upartość albo niemożliwość zrozumienia argumentów AYALI, Rob Zombie albo moich) |
Wisla 3-3 Kolejarz (skrot meczu)
http://www.youtube.com/watch?v=19b7ro8KuNs |
Cytat:
Żeby nie było OT i żeby Tomka puściła czkawka proponuję dokończyć po następnym meczu wtedy ocenimy kto wnosi więcej do naszej gry i kto powinien wychodzić w pierwszej 11. Może być?:> Co do syna szefa chyba rozumiesz że miałem na myśli pokazanie nierównych moim zdaniem szans na grę dla wszystkich piłkarzy i chciałem znaleźć przykład który mógłbym odnieść do ciebie. |
Cytat:
30 meczy liga, PP, puchary europejskie. Może być? :) Wtedy ocenimy jak piszesz "kto wnosi więcej do naszej gry" itd.... Po całym sezonie Przykład który podałeś nie był dobry, bo zakładał a priori że Jirsak stał z góry na przegranej pozycji w rywalizacji z innymi kolegami z zespołu. A tak nie było. Nikt nie miał forów. Dostał wiele szans, w końcu "tata" Cupiał wydał na niego aż 700 tysięcy euro, tylko sam nie wykorzystał swojej szansy. |
Cytat:
Dlatego niestety podejrzewam, że będziemy sobie mogli po oceniać raczej epizody Tomka i powoli przyzwyczajać się z myślą, że zmarnowaliśmy kupę forsy i niezłego piłkarza. Chyba że faktycznie prawdę mają ci niepoprawni optymiści, którzy wieszczą że nasz klub zmierza do normalności. |
Cytat:
Cytat:
EDIT - odpowiedź w "Nasi piłkarze... " (żeby więcej nie rozmywać tego tematu) |
Cytat:
Moglibyśmy przepychać się tak tylko po co?? Moim zdaniem W sytuacji kiedy nie mieliśmy\ mamy sprawnego rozgrywającego nikt nie próbował na niego postawić. Przyczyn się tylko domyślam o tym co myślę napisałem. Możesz się nie zgadzać wszystko w temacie. |
Jestem tego samego zdania co Tarann. Poza tym przy stylu gry Kasperczaka w środku pola może być więcej miejsca i Jirsak może grać bardziej po swojemu. Jeżeli się rozegra - może być pożytek z niego :)
|
przypomnę że WIELKIEGO MAĆKA S. nie było potrzeby na rozgrywającego bo taktyka była prosta dzida na wysokiego napastnika tylko co nie tak było w tej taktyce ?? hmm może to że tego napastnika nie było...
|
Cytat:
|
Teraz tylko czekać, aż zaczniemy takie bramy sypać. W reprze się taka akcja udała więc moze... http://www.youtube.com/watch?v=ZK9ewQWjVRI
|
Niewiem czy ktoś to zauważył , ale obecnie oprócz Burligi nie mamy żadnego piłkarza kontuzjowanego! Praktycznie 90% graczy przepracowała w pełni okres przygotowawczy , widac że odpowiendio dobrano do piłkarzy obciążenia treningowe i nie ma takich sytuacji jak za trenera Skorży , gdzie 1/3 drużyny leży na l-4 . To może być znakiem , że czeka nas naprawde udana runda jesienna . Oby.
|
Tak, to na pewno jest dobry prognostyk na sezon. Bez paliwa (kondycji) najlepsze Ferrari jest bezużyteczne. Jak będzie fizycznie wszystko konkret, to zawodnic będą się prezentować się lepiej. Oby.
|
Cytat:
|
Brożek, Boguski, Singlar, Garguła, Cleber - to lista graczy którzy nie przepracowali ostatniego okresu przygotowawczego z powodu kontuzji. Niektórzy w ogóle się nie pozbierali (Garguła, Singlar) a niektórzy grali grubo poniżej oczekiwań (Brożek, Bogiuski). Grubo ponad 1/3 pełnej "11". Było do dupy, jest ok, trzeba sie cieszyć.
|
Nie Ciebie prosiłem o odpowiedź,ale.. Cleber w pierwszej jedenastce w zeszłym sezonie nie był, nawet jak był zdrowy też nie grał, Singlar nie był w niej poza momentami kontuzji innych graczy praktycznie nigdy w ciągu dwóch lat pobytu w Wiśle, Garguła sam wiesz... zostaje dwóch, a więc "trochę" mniej niż grubo ponad 1/3 jedenastki.... Karherop napisał, że chodziło o 1/3 całej kadry i to w jednym momencie, czekam więc na wyjaśnienie
|
W piątek sparing Wisły z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...KA14/567544436 |
Cytat:
|
Cytat:
Paweł Brożek , , Boguski , Singlar, Garguła , Głowacki ( przez kontuzje nie grał w pierwszym meczu z Levadia )- później znowu go dopadła, Sobolewski ( kontuzja na początku rundy ) nasza kadra liczyła wtedy 17 graczy : ( tamta 6 + Pawełek , Cebanu , Marcelo , Jop , Piotr Brożek , Łobodziński , Diaz , Małecki, Kirm , Jirsak , Ćwielong + juniorzy których nie licze jesli 6 z 17 to nie jest więcej niż 1/3 kadry to ja się pytam ile ? poza tym mówie o kadrze , a ty cos pleciesz o pierwszej 11 kolega jest zadowolony z tych wyliczeń ? |
O pierwszej jedenastce pisał Oldpara, więc do tego się odniosłem... Co do Twoich wyliczeń, 6 z 17 to faktycznie więcej niż 1/3, ale nie ma takiego meczu rozegranego w zeszłym sezonie w którym nie wystąpiliby wszyscy z wymienionych przez Ciebie zawodników równocześnie, więc mylisz się, pisząc, że 1/3 drużyny leżała na L4. Poza tym piszesz, że pełna kadra liczyła 17 graczy plus juniorzy, też nie wiem w którym momencie...
|
Ogryzek nie ze złośliwości ale żeby uświadomić ci że skreślanie Tomka to może być pochopna decyzja.
http://wislaportal.pl/news.php?id=18127 Naprawdę wierzę, że tego typu info może być więcej. |
W piątek gramy jak ktoś wyżej wspomniał gramy z KSZO i będzie szansa do pokazania się dla wszystkich nowych zawodników.
A tak trochę OT: Wiślaccy oldboye wygrali 5-0 z Stalą Mielec w meczu dla powodzian, bo chyba nikt o tym nie wspominał :) |
Cytat:
Wiadomo już gdzie gramy ? Wiem że w Krakowie tylko gdzie dokładnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Ekstraklasa 2009/2010 - Kolejka 17 11 grudnia 2009, 20:00 Wisła Kraków 1 - 0 Zagłębie Lubin skład : Cebanu - Burliga , Jop , Marcelo , Piotr Brożek , Łobodziński ( Chrapek ) , Cantoro , Jirsak , Kirm , Małecki , Boguski ( Ćwielong ) w tym meczy brakowało : Pawełka , Głowackiego , Sobolewskiego , Alvareza , Singlara , Garguły , Pawła Brożka 7 zawodników a sam Boguski grał z niedoleczoną kontuzją co prawda poprzednio zapomniałem o Cantoro i Burlidze , ale to nie zmienia stanu rzeczy że ponad 1/3 zespołu leżała na l-4 (7 z 19) I co teraz kolega na to ? |
Napisałem na priv, bo rozmywamy temat.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl