![]() |
Mnie popsuliście:) Nie popieram Waszego działania po raz pierwszy...
|
Świetna inicjatywa SKWK. Mauro się należało godne pożegnanie. Myślę jednak, że klub dobrze postąpił. Bądźmy szczerzy. Mauro nie grał adekwatnie do swoich zarobków. Dziękujemy mu za prawie 9 lat gry i serca włożonego dla Wisły. Za roczne zarobki Mauro można kupić jakiegoś młodego perspektywicznego zawodnika ;) Mimo wszystko szacunek dla Cantoro i powodzenia w dalszej karierze
|
Lanx nie zgadam sie z toba !!
Gdyby Mauro dostawal wiecej szans na gre od Skorży to na pewno by pokazal pelnie swoich mozliwosci !!! w ostatnim meczu pokazal namiastke swojego wielkiego talentu !! Dziękuje Ci Mauro za te wszystkie lata gry dla Wisełki !! |
panie pyrtek nie przesadzaj.
a ode mnie : MAUROOOOO MAUROOOO CANNNNTTOOORRROOOO nigdy tego nie zapomne, jak fajnie sie po trybunach niosło. brawo SKWK a ja was popieram po raz 1906 |
|
Cytat:
Ostani mecz- fakt grał poprawnie. Jednak ile razy w tym sezonie tracił beznadziejnie piłki i wstrzymywał grę? Owszem, gdy wygrywaliśmy 1;0, 2;1 i wynik niestety musieliśmy bronić to było ok. Jednak gdy trzeba zaatakowac i kreatywnie przesunąć piłkę do przodu on czekał aż przeciwnik sie ustawi. co było potem? długa piłka do przodu albo strata w okolicy środka pola a co było najgorsze- nie atakował straconej piłki. Mauro ma już swoje lata, i swoją szybkość też już stracił. Jak już pisałem nie grał adekwatnie do zarobków. Klub chciał obniżyć zarobki- Mauro się nie zgodził. Rozchodzimy się w dobrych stosunkach i mamy w pamięci to co ''EL TORO' zrobił dla Wisły |
Cytat:
|
Tak szczególnie broniliśmy wyniku w meczu z Ruchem:>
|
Piłkarze Wisły wygrali Memoriał Stefana Moskalewicza
Niedziela, 20 grudnia (09:13) Zwycięstwem byłych piłkarzy Wisły Kraków zakończył się rozegrany w sobotę w Świdwinie IX Memoriał Stefana Moskalewicza. W finale tego halowego piłkarskiego turnieju "Biała Gwiazda" pokonała Blue Moon Szczecin 6:4. Przed tym decydującym o zwycięstwie spotkaniu przeprowadzono licytacje różnych sportowych gadżetów. Najwięcej, bo 2 tysiące złotych zapłacił Grzegorz Niciński za rękawice oraz fotografię z autografem Tomasza Adamka. - Do tej aukcji wystawiliśmy jeszcze kilka piłkarskich koszulek oraz dres i trykot naszych siatkarek z mistrzostw Europy. W sumie zebraliśmy 11,5 tysiąca złotych - powiedział Olgierd Moskalewicz, który z grupą przyjaciół zorganizował turniej pamięci swojego ojca. - Chcemy wspomóc Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, Dom Dziecka w Świdwinie, sparaliżowanego zawodnika Polonii Płoty, Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Rzepczynie oraz byłego bramkarza Wisły i Widzewa Adama Piekutowskiego. czytaj dalej Do zwycięstwa poprowadzili krakowian Grzegorz Pater, Mirosław Szymkowiak oraz 51-letni Marek Motyka. Ten pierwszy strzelił dziesięć, a "Szymek" - pięć bramek. Szymkowiak został także uznany najwszechstronniejszym zawodnikiem turnieju. Tytuł najlepszego piłkarza przypadł w udziale Bartoszowi Ławie, który tym razem grał nie w Arce Gdynia, ale w zespole przyjaciół Moskalewicza, a laur najlepszego bramkarza trafił w ręce Artura Sarnata (Wisła). W gronie 12 zespołów wystąpili ponadto tak znani piłkarze jak Maciej Szczęsny, Kamil Grosicki, Jacek Cyzio, Piotr Mosór, Radosław Majdan, Sebastian Mila, Paweł Kryszałowicz, Grzegorz Lewandowski, Maciej Stolarczyk, Marcin Kuźba, Dariusz Dźwigała i Jarosław Krupski. |
Cytat:
Tylko że oni mają ważne kontrakty. Rozwiązanie ich wiąże sie z kolejnym wydatkiem. Cantoro ma już swoje lata. Wy-haczyłbym jakiegoś młodego u nas albo za granicą na środek pomocy. Sobol też nie będzie grał wiecznie. Młody niech sie przyucza pod okiem Sobola,gdy ten zakończy karierę- będzie miał godnego przeciwnika. Mówcie co chcecie. Ja uważam ze nie podpisanie nowego, drogiego kontraktu z prawie 34 letnim piłkarzem jest dobrym posunięciem. Tylko żeby ściągnąć na jego pozycję młodego, perspektywicznego gracza. Wróci Cleber- który w Rosji grywał na środku pomocy. Ja tam o środek pomocy się nie obawiam. Wielki szacunek dla Mauro- będę to podkreślał w każdym wpisie bo taki obcokrajowiec jak on to złoto.Chyba dobrze ze wszyscy rozchodzą się w zgodzie i nikt nie ma o nic pretensji?W tej sytuacji jak rzadko- popieram zarząd klubu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wyrównująca bramka Marka Zieńczuka w meczu z Iraklisem :)
|
Cytat:
O to, że grał (dopóki był w stanie) z kontuzją, a mimo tego strzelił pięć goli i dołożył masę asyst? Stawiając go takim towarzystwie po prostu go obrażasz... |
O to, że grał z kontuzją. Żeby premie nie uciekły.
|
Cytat:
Ale fakt że stawianie Brożka z Łobo i Jirsakiem nie przystoi to mało powiedziane. |
Cytat:
To nie Pawel decyduje kto gra tylko trener. Wszyscy musieliby poupadac na glowy zeby ryzykowac zdrowiem najwartosciowego zawodnika tylko po to zeby ten mogl sobie dorobic?? |
Zienczuk sypnął brameczkę - gratulacje.
|
Cytat:
|
Cytat:
i to że talent do kopanej nie idzie w parze z szarymi komórkami przynajmniej u niego |
Cytat:
|
|
stary ale jary wywiadzik z Petrescu i przynajmniej autentyczny :czyli jestem najlepszy :), polscy piłkarze mają potencjał ale są leniami, trener powinien dostać czas na budowę zespołu
http://testwawrzyna.wordpress.com/ca.../dan-petrescu/ fajny blog |
bardzo fajny wywiad z Danem Petrescu i dużo ma racji mowiąc o polskich piłkarzach, zła mentalnośc to jest podstawowa wada
|
Dan wybrany w ankiecie GSP najlepszym trenerm Rumunii w tym roku
|
Cytat:
Tyle że to trochę tak jak....z seryjnymi mordercami :lol: - zdecydowana większość z nich nie stała się taka z wyboru, tylko z przymusu - patologia jak byli dziećmi,gwałty,bicie,molestowanie itp. Z naszymi grajkami jest podobnie.Oni mają ambicje tylko już na starcie te ambicje są zabijane.Amatorzy uczą ich amatorki - kantów zamiast uczciwości ,kombinowania zamiast pracy itp. Na zachodzie jak ktoś chce i ma talent to ma idealne warunki by to rozwijać.U nas tego nie ma, trzeba mieć kupę szczęścia by dobrze trafić i mieć ogromne samozaparcie a czasami i tak to jest za mało bo co z tego że masz ambicje, wole walki itp jak przez lata byłeś źle trenowany i w pewnym wieku nie masz już szans by to nadrobić. Smutne to i najgorsze w tym wszystkim jest to że w ogóle nie widać by coś się zmieniało na lepsze.To nie przypadek że dziś mamy najgorsze pokolenie grajków w historii. http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Ca...wiadomosc.html |
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22419
Tak wyleciał z Polski, że około 20 spotkałem Mauro w bardzo przyjemnej knajpie na św. Jana :) |
Cytat:
ale jeszcze gorsze jest to ze "góra" czyli wielcy mentorzy " znawcy" Engel,Piechniczek,Majewski i reszta tego betonu z tamtej epoki twierdzą ze jest dobrze ,i moze byc tylko lepiej, jak maja wciskac ludziom taki kit do 2012 r bo tylko Euro ich ratuje ,to ciemno idze jakikolwiek rozwoj pilki w tym kraju.Niedlugo Wyspy Owcze nas wyprzedzą. |
Cytat:
Wiesz trochę mi się to wszystko kupy nie trzyma, po co wszyscy by mieli mówić nieprawdę sam Mauro, Wisła i media... może jakaś teoria spiskowa powiedział, że wyjeżdża na święta a tak naprawdę prowadzi jakieś sekretne negocjacje:P |
Piast i Ruch też chcą Cantoro.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73...o_Cantoro.html |
Marcin Pasionek - dobrze się chłopak zapowiadał http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1580
http://www.90minut.pl/news/111/news1...ru-Lublin.html Krzysztof Łętocha - http://www.90minut.pl/news/111/news1...atrzymany.html |
Cantoro powinien przywdziac przyjazne barwy - Śląsk, Lechia!
|
Cytat:
|
|
|
tu coś piszą że Petrescu ma oferty z Dynama Moskwa,Sieny i dlatego odszedł z Unirei
http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_...178182245.html |
Petrescu odszedł z Unirei to teraz się zaczną plotki w brukowcach że Dan jest już dogadany z Cupiałem, a Skorża tylko dogra ten sezon do końca... Już widzę te tytuły w futbol newsie i fakcie...
|
Adrian_Suvalkai niemożliwe nie istnieje
|
Cytat:
No widac doszedl do wniosku ze wiecej z tego "materialu" nie wycisnie i rozwiazali kontrakt obustronnie jestem ciekaw gdzie sie teraz podzieje,mam wrazenie ze to juz bedzie jakis znaczacy lub chociaz z perspektywami na przyszlosc |
CHCEEEEMY DAAANAAAA NA TRENERAAAA! Gwiazdeczki nasze mają dostac wp#&&* !!!!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl