Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

konrad89 25.09.2009 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 797012)
Mucha, Wyparło, Majdan.

Hahahaa.Rozbawiłeś mnie. Mucha to Słowak, Wyparło gra w I lidze a Majdan rezerwowy w Polonii mógłby jeździć na zgrupowania w przerwie między treningami do tańca z gwiazdami. Myślę, że trzeba Doktorowi odłączyć laptopa i Football Managera. Trenując kadrę ma znaczenie kogo się powoła. Polczak, Pawelec, Bieniuk, Kokoszka to nie piłkarze do kadry. No i Dudek co nie jest w rytmie meczowym ze 3-4 lata. Brak Małeckiego mógłbym tłumaczyć repr. U-21 ale jest Grosicki więc ta argumentacja odpada. Znowu nie ma Piotra Brożka, ale za to jest Głowa. Co do reszty powołań to zawsze mogło być gorzej.:D

IncognitoTSW 25.09.2009 15:48

"W Polsce nie gra ..."

To jak Słowak gra w Polsce to nie gra w Polsce?

cfa 25.09.2009 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad89 (Post 797024)
Hahahaa.Rozbawiłeś mnie. Mucha to Słowak, Wyparło gra w I lidze a Majdan rezerwowy w Polonii mógłby jeździć na zgrupowania w przerwie między treningami do tańca z gwiazdami. Myślę, że trzeba Doktorowi odłączyć laptopa i Football Managera. Trenując kadrę ma znaczenie kogo się powoła. Polczak, Pawelec, Bieniuk, Kokoszka to nie piłkarze do kadry. No i Dudek co nie jest w rytmie meczowym ze 3-4 lata. Brak Małeckiego mógłbym tłumaczyć repr. U-21 ale jest Grosicki więc ta argumentacja odpada. Znowu nie ma Piotra Brożka, ale za to jest Głowa. Co do reszty powołań to zawsze mogło być gorzej.:D

Kokoszka w miarę regularnie gra w Empoli więc powołanie jeszcze w miarę zrozumiałe. Jego drużyna jest na bodaj 9 pozycji po 6 kolejkach co ciekawe ma jedną bramkę mniej strzeloną niż straconą.

kohprzem'68 25.09.2009 15:59

Brakuje jeszcze w tych powołaniach Majewskiemu , Szamotulskiego i Mięciela jeszce można sporo nazwisk odkurzyc bardzo możliwe że tymczasowa działalnośc doktora przyniesie jeszcze większą szkodę niż pożytek reprezentacji .

majson 25.09.2009 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 797016)
Mucha to Slowak, Majdan no prosze cie rozwaliles mnie na drobne kawalki, Wyparlo jak ma dzien konia to wybroni wszystko ale to sie mu nie czesto zdaza.

Problem Pawelka jest taki ze jest to przyzwoity bramkarz ktory potrafi wybronic mecz. Ale puszcza mega szmaty i wszyscy to pamietaja a potem wypominaja, ale jak wybronil ostatni mecz na remis to juz sie k..wa sie nie pamieta ot taka rola bramkarza cos na ten temat wiem.

Tak Pawelek jest bardzo dobrym bramkarzem. Potrafi zmobilizować się i dobrze broni w ważnych meczach <wyjątek to levadia> ,ale ma zbyt dużo błędów,po ,których padają głupie bramki. Najlepszym bramkarzem polskim jest według mnie Fabiański,który chyba jest obecnie kontuzjowany.

Proud 25.09.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 797027)
"W Polsce nie gra ..."

To jak Słowak gra w Polsce to nie gra w Polsce?

czytanie ze zrozumieniem:P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 796993)
ale w Polsce nie gra lepszy polski bramkarz od Pawełka.

Bartosz 25.09.2009 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 797016)
Problem Pawelka jest taki ze jest to przyzwoity bramkarz ktory potrafi wybronic mecz.

Kiedy Mariusz Pawełek wybronił Wiśle Kraków mecz?

Proud 25.09.2009 16:19

choćby z Barceloną :)

albo ostatnio z Lechią miał 2 dobre interwencje.

Grisza1 25.09.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 797041)
Kiedy Mariusz Pawełek wybronił Wiśle Kraków mecz?

Np z Polonią Bytom, bo gdyby nie on, to Podstawek strzeliłby na 2:0 i byłoby po ptokach...:)

Wojtas 25.09.2009 17:57

No no widze Ebi dalej sie chwyta kadry,widac tatus Wlodziu dalej skutecznie "działa" w tej materii.

Kpina i zenada.

kubawislak 25.09.2009 18:21

Powołanie Bieniaku to dla mnie trochę żałosne... W jego miejsce widziałbym jednak Żewłakowa. Smolarek Out!

matizaq 25.09.2009 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 796929)
Jest kadra:

Bramkarze: Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski, Sebastian Przyrowski

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki, Seweryn Gancarczyk, Jarosław Bieniuk, Tomasz Jodłowiec, Adam Kokoszka, Mariusz Pawelec, Piotr Polczak, Jakub Rzeźniczak

Pomocnicy: Sławomir Peszko, Jakub Błaszczykowski, Roger Guerreiro, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Łukasz Piszczek, Euzebiusz Smolarek, Jakub Wilk, Mariusz Lewandowski, Maciej Iwański.

Napastnicy: Robert Lewandowski, Paweł Brożek, Kamil Grosicki, Dawid Janczyk, Ireneusz Jeleń.

To wszystko to jest jakaś gra, czy co? :-/

Jak dla mnie to za Dudka powinien być jednak Boruc. Za Kowalewskiego wziąłbym Kasprzika albo Pawełka, Przyrowski może zostać. Co tu robi Bieniuk ? Jeżeli chodzi o środkowego obrońce z naszej ligi to jedynie - Kamil Glik. Zamiast Pawelca i Polczaka powołałbym Piotrka Brożka i Tomasza Brzyskiego. Ebi Smolarek - kolejne nieporozumienie. Skoro jest Grosicki ,to czemu nie ma "Małego"?Osobiście od Piszczka wolałbym Wilczka,Cetnarskiego , a nawet mimo wszysko Pawlusińskiego.. Atak - optymalny, chociaż spróbowałbym dodatkowo Sobiecha z Ruchu.

IncognitoTSW 25.09.2009 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 797039)
czytanie ze zrozumieniem:P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 796993)
Ostatnio edytowane przez kot : Dzisiaj o godz. 16:42.

Data mojego postu : 16:21

Proud, małymi literkami jak jest napisane to też czytaj.

thelukasz 25.09.2009 20:20

Boruc nie jest powołany co oznacza że nie będzie alkoholowej imprezy przed jak i po meczu a Dudka powołał bo Doktor przy okazji chciał zdobyć koszulkę meczową z autografem Ronaldo... :D

Ale tak na poważnie Arturowi dobrze to zrobi bo on czuł sie zbyt pewnie w tej kadrze przez to był efekt jaki był, a Smolarek to jest brany za zasługi i gadanie Majewskie "ze kiedyś tam" nastrzelał bramek to nie jest usprawiedliwienie dla faktu ze nie ma ani klubu ani formy, Dobrze ze nie powołał Olisadebe który w Henan Jianye w sezonie 2008 został wicekrólem strzelców tamtejszej ekstraklasy.

Kortys 26.09.2009 12:51

Nie wierzę w Stefana Majewskiego. Facet jest głupi, antypatyczny, ma przestarzałe metody. Patrząc przez pryzmat trenera, podana przez niego kadra wydaje się beznadziejna. Co więcej, ciężko mi sobie wyobrazić powołania wysłane przez tego trenera, które by Was zadowoliły, bo.. patrz dwa pierwsze zdania. Inaczej na tę kadrę patrzylibyście, gdyby była wyborem Guusa Hidinka. Ja zadałem sobie trudu i spojrzałem na te powołania z innej perspektywy.

Przede wszystkim śmieszny jest argument czy piłkarz A gra czy nie gra w swoim klubie. Liczą się tylko i wyłącznie umiejętności. Wczoraj mieliśmy świetny przykład- niegrający od roku Grzelak był najlepszy na boisku i de facto wywalczył dla Legii zwycięstwo. Oczywiście w idealnym świecie najlepsi piłkarze powinni regularnie grać w swoich klubach, ale wtedy Polska byłaby w zupełnie innej sytuacji niż obecnie..

Zobaczmy, jaką jedenastką Stefan (Guus) chce zagrać:

bramka: Dudek - ogromne doświadczenie, wielkie kluby, największe trofea na koncie. Ma być dobrym duchem drużyny, zawsze służyć radą, odpowiednio motywować i doradzać młodym piłkarzom (a nie pić z nimi, jak Boruc z R.Majewskim)

prawa obrona: Rzeźniczak - ciężko mi znaleźć zdecydowanie lepszego gracza na tę pozycję, po kontuzji Wasyla. Na dodatek facet szykowany na euro, bo w swojej kategorii wiekowej (+/- 2 lata) nie ma sobie równych na tej pozycji.

środek obrony: Głowacki-Jodłowiec, czyli najlepszy polski środkowy obrońca z najbardziej perspektywicznym, szykowanym na euro.

lewa obrona: Gancarczyk- obecnie najlepszy polski lewy obrońca

prawa pomoc: Błaszczykowski- najlepszy polski piłkarz

środek pomocy: Lewandowski-Murawski - najlepsi polscy defensywni pomocnicy, nie licząc Sobola, który z kadry zrezygnował

lewa pomoc: Obraniak- najlepszy lewy pomocnik

atak: Brożek-Lewandowski, czyli najlepszy polski napastnik, z najbardziej perspektywicznym polskim napastnikiem

Nie licząc Dudka, którego docelowo zastąpi pewnie Fabiański (generalnie bramkarze dobierani charakterologicznie, bez rozrabiaków Boruca i Kuszczaka) nikt z pierwszej jedenastki nie osiągnie więcej niż 33 lata na euro. Co więcej, większość będzie przed trzydziestką.
Oczywiście kilka powołań dziwi, ale kogo nie zdziwił wczoraj Grzelak w pierszym składzie Legii? Dajmy tej kadrze szansę!

For_FuN_ 26.09.2009 15:06

Mamy takiego pilkarza, jak Marcin Kowalczyk, ktory podobnie jak Gancarczyk jest pilkarzem gotowym i o conajmniej klase lepszym od Rzezniczaka, nie mowie juz o sile ligi w ktorej gra i z kim tam rywalizuje na codzien. Podobnie zreszta, jak Pawel Golanski...to naturalni pilkarze rywalizujacy z Wasilewskim o miejsce na prawej obronie.
Glowacki - tu temat jest skomplikowany, bo wszyscy pamietaja jego popisy w reprezentacji i w meczach pucharowych Wisly(taki klubik z Londynu przyjechal ostatnio i Arek znowu niezbyt sympatycznie sie zaprezentowal). Najlepszym obronca jest zdecydowanie Zewlakow, tyle ze ma 33 lata(przypominam, ze Bak mimo 36 lat dalej gra regularnie w lepszej lidze i w europejskich pucharach), wiec trudno teraz wyrokowac czy bedzie i jak bedzie gral do EURO 2012. Sposrod stoperow nie ma zbyt wielkiego wyboru.
Rafal Murawski i Mariusz Lewandowski, ktorys z nich musi odpasc, bo nie mozemy grac w srodku 2 pilkarzami, ktorzy nie graja w swoich klubach.

matizaq 26.09.2009 16:44

Odkąd zobaczyłem kadrę na mecze z Czechami i Słowacją to zastanawiam sie pod jakim względem jeą ocenić ? Czemu te powołania służą ? Chcemy jeszcze powalczyć o awans czy budować kadrę na EURO 2012?
Bo jeżeli zamierzamy jeszce o "coś" grać to co w tej kadrze robią Polczak,Pawelec czy Bieniuk ? Jeżeli natomiast odpuściliśmy już walkę o RPA to po co powoływać Dudka, Kowalewskiego, Rogera czy Smolarka?

Jak dla mnie to kadra powinna wyglądać tak (najlepsi zawodnicy na ten moment,którzy GRAJĄ w klubach)

Bramkarze : Boruc , Kasprzik, Przyrowski

Obrońcy : Głowacki, Jodłowiec, Glik , Żewłakow, Gancarczyk, Piotr Brożek, Kowalczyk, Brzyski

Pomocnicy : Błaszczykowski, Obraniak, Peszko, Małecki, Wilk, Iwański, Cetnarski, Wilczek, Lewandowski, Grzyb

Napastnicy: Robert Lewandowski, Paweł Brożek, Jeleń, Janczyk, Grosicki, Sobiech

IncognitoTSW 26.09.2009 16:49

Sobiech? Powołać gościa bo rozegrał trzy dobre mecze? GRZYB!!!!????
Cetnarski? Widziałeś jak on gra ostatnio?
Wilczek? Kto to jest Wilczek....

felipe 26.09.2009 16:58

To ja juz wolę Majewskiego :lol:

MichauSzczu 26.09.2009 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 797394)
Sobiech? Powołać gościa bo rozegrał trzy dobre mecze? GRZYB!!!!????
Cetnarski? Widziałeś jak on gra ostatnio?
Wilczek? Kto to jest Wilczek....

Sobiech zagrał w każdej kolejba bardzo dobrze. Lewandowskiego w zeszłym sezonie po jednym przyzwoitym meczu powoływaliscie -_-

yogul 26.09.2009 19:17

Po tej kolejce przerwa na reprezentacje??

Sevi 26.09.2009 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 797473)
Po tej kolejce przerwa na reprezentacje??

po następnej :)

IncognitoTSW 26.09.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 797468)
Sobiech zagrał w każdej kolejba bardzo dobrze. Lewandowskiego w zeszłym sezonie po jednym przyzwoitym meczu powoływaliscie -_-

My? Że ja również? :) Pozdrawiam, odsyłam do lektury forum.

!!IRIVER!! 26.09.2009 22:01

Ktoś tu pisał - "Po co Janczyk, jakim prawem??"
No to wam Dawid zamknął gęby. :P Dwie bramki dziś mimo niby stłuczonego stawu skokowego. :)

matizaq - chwała nie wiem komu, w każdym razie jakiemuś Wszechmocnemu, że to nie Ty powołujesz ludzi do kadry... :-) Pawlusiński..., może jeszcze Cabaj na bramkę? :lol:
Piszczek akurat ostatnio zanotował dobry występ w Hercie, więc zejdź z niego. Choć zgodzę się co do Cetnarskiego, na pewno szansę powinien dostać. Brzyski? Sobiech? Niech Ruch wygra jeszcze z 4-5 meczy, wtedy pogadamy o tych gwiazdkach. Zweryfikują ich mecze 12, 13 i 14.kolejki, kiedy zagrają z Legią, Jagą i Lechem (kolejność przypadkowa.)

Pan Jotka 27.09.2009 07:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 797524)
Ktoś tu pisał - "Po co Janczyk, jakim prawem??"
No to wam Dawid zamknął gęby. :P Dwie bramki dziś mimo niby stłuczonego stawu skokowego. :)

matizaq - chwała nie wiem komu, w każdym razie jakiemuś Wszechmocnemu, że to nie Ty powołujesz ludzi do kadry... :-) Pawlusiński..., może jeszcze Cabaj na bramkę? :lol:
Piszczek akurat ostatnio zanotował dobry występ w Hercie, więc zejdź z niego. Choć zgodzę się co do Cetnarskiego, na pewno szansę powinien dostać. Brzyski? Sobiech? Niech Ruch wygra jeszcze z 4-5 meczy, wtedy pogadamy o tych gwiazdkach. Zweryfikują ich mecze 12, 13 i 14.kolejki, kiedy zagrają z Legią, Jagą i Lechem (kolejność przypadkowa.)

Dokladnie po to tu wszedłem, żeby napisać jaką plugawą strona jest weszlo.com i ludzie jacy za tym stoją. Ja nie będe tutaj pisał o sensowsnoci niektorych powołań Majewskiego. Ale toc o oni wypisuja to przechodzi wszelkie normy. Najpierw sprawa Dudka. Jezeli kolęs byłby słaby i ni epotrafił grac to Real Madyt wziąłby sobie innego bramkarza. I tyle w tym temacie. Mowienie ze to emeryt jest z dupy, bo Peter Shilton bronil do 40stki bodajze. Poza tym opluwa go Kowalczyk, który to nie potrafił sie utrzymać w Betisie, chlał na nonstopie, a na koniec wrócil do Legiunii i człapał po boisku.Przeważnie po ileś tam minut bo całego meczu nie wytrzymywał kondycyjnie. A mial mniej lat jak Dudek. Jezeli mamy oprocz niego lepszego bramkarza to prosze pokazać. Bo Boruc juz zawał tyle goli w tych eliminacjach , ze niech lepiej zostanie w domu i je sałate co by mu kg spadły.
No i Janczyk. Ze Lubanski sie dziwi, po co Majewski powołuje kontuzjaowanego. No to Ci glupi Belgowie jak zwykle wpuscili naszego chorego bidulke a ten przypadkiem dwa gole wpakował.... Albo pisze głupoty Lubanski albo pisze glupoty weszlo.com.
Trzecia sprawa. To kogo ma powlac ten Majewski skoro zawiedli ci najlepsi, co? Skad ma wziąc kopaczy lepszych od tych cpo byli a innych i lepszych od tych co nie byli, co? Z Tesco? Nie znosze takich malkontentów a'la Zarzeczny albo Kowalczyk. I denerwuje mnie , ze tacy ludzi emają wpływa na opinie ludzi.

Witoldon 27.09.2009 10:41

Majewski mnie zniszczył w Cafe Futbol, wypowiedź na temat Jerzego Dudka i Kuszczaka tylko udowodniła jego ograniczenie umysłowe. Wg. naszego selekcjonera 6 meczów Dudka a 20 Kuszczaka nie robi różnicy, bo Jurek trenuje na co dzień w Realu Madryt a to potęga itp. Nie wiem na jakim świecie żyje Majewski, ale co przez ostatnie dwa lata osiągnęło MU a Real?

darekolsztyn 27.09.2009 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 797626)
Majewski mnie zniszczył w Cafe Futbol, wypowiedź na temat Jerzego Dudka i Kuszczaka tylko udowodniła jego ograniczenie umysłowe. Wg. naszego selekcjonera 6 meczów Dudka a 20 Kuszczaka nie robi różnicy, bo Jurek trenuje na co dzień w Realu Madryt a to potęga itp. Nie wiem na jakim świecie żyje Majewski, ale co przez ostatnie dwa lata osiągnęło MU a Real?

Ale Kuszczak jest trzecim bramkarzem :) a Dudek drugim w swoich klubach
Kuszczak dostawał szanse teraz dostał Dudek , no i tylko dlatego Majewski jest ograniczaony? Troszkę szacunku , Majewski będzie trenerem przez dwa mecze i to jest powód żeby mu ubliżać?
Witoldon zakładam się , że większość z nas ma różne wizje reprezentacji , i czy jakiekolwiek różnice świadczą o Twoim ograniczeniu umysłowym?

!!IRIVER!! 27.09.2009 11:52

Się zapytam, kiedy ostatnio Kuszczak dostał szansę gry przez chociaż 45 minut w meczu reprezentacji???

Dudek sie spalił na dzień dobry u Beenhakkera, z Janasem nie pojechał na MŚ... wystarczy tego. :/

Tom'ash 27.09.2009 12:43

Nie wspominam już o Przyrowskim, który we wczorajszym meczu udowodnił, że do gry w reprezentacji trochę mu jednak brakuje...

Witoldon 27.09.2009 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darekolsztyn (Post 797640)
Ale Kuszczak jest trzecim bramkarzem :) a Dudek drugim w swoich klubach
Kuszczak dostawał szanse teraz dostał Dudek , no i tylko dlatego Majewski jest ograniczaony? Troszkę szacunku , Majewski będzie trenerem przez dwa mecze i to jest powód żeby mu ubliżać?
Witoldon zakładam się , że większość z nas ma różne wizje reprezentacji , i czy jakiekolwiek różnice świadczą o Twoim ograniczeniu umysłowym?

I mimo wszystko Kuszczak rozegrał ponad 3 razy więcej meczów od sezonu 07/08. Nie podważam wizji kadry Majewskiego, lecz jego argumentowania powołań. Bo z jego dzisiejszej wypowiedzi wynika, że codzienny trening w Realu Madryt jest wystarczającym powodem do gry w Reprezentacji. Wg. mnie MU i Real to drużyny na tym samym poziomie, a Kuszczak tam rozegrał więcej spotkań a mimo wszystko takiej szansy nie dostał.

brylant17 27.09.2009 13:54

Pan Majewski zaproponował jak przełożą extraklase to chce aby rozegrać sparing z Wisła aby zgrać kadre :lol:

SZYMEK_TSW 28.09.2009 18:17

Pan Majewski chciał powołać Jacka Bąka...
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,70...ezentacji.html

IncognitoTSW 28.09.2009 18:59

Szczerze pierwszy raz mogę powiedzieć, że Bąk ma jaja. Skończył to skończył.

Blaszczu16 28.09.2009 19:33

Zamiast odmładzać kadrę to on dziadków powołuje (Dudek) lub zamierzał powołać (Bąk). Ale z drugiej strony, gdybym to był ja trenerem to też miałbym wielki ból głowy z obsadą obrony naszej kadry. Natomiast brak powołania dla Boruca uważam za skandal i myśle że skończy się jak z Finlandią, gdy don Leo wystawił Jurka "ciepła ławeczka" Dudka i wypadł katastrofalnie. Chyba muszę w niedziele dać na tacę, aby "doktor" Majewski był selekcjonerem tylko w tych dwóch meczach. A następca? Mój głos na Henia Kasperczaka, bo miło go wspominam oczywiście chodzi o aspekt sportowy, a nie finansowy.

el Nuero 28.09.2009 23:54

Skoro juz mówimy o następcy Majewskiego...

Z ziemi włoskiej do Polski?

Futbol pl wyciągnął sensację, że ewentualnym "stałym" trenerem reprezentacji Polski mógłby / miałby zostać 56-letni Włoch Alberto Zacchceroni - były "commissario tecnico" (czyli po włosku trener) drużyn: Udinese, Milanu (z którym zdobył mistrzostwo w 1999), później Lazio oraz Interu (tym razem bez większych sukcesów). Po zwolnieniu z FC Torino w 2007 - Zaccheroni pozostawał bez pracy.

Swoją wiadomość portal opatruje datą 28 września 2009. I wszystko fajnie, bo rzeczywiście włoski serwis calciomercato it wspomina o tym w kilku zdaniach. Sam news nie jest jednak nowy. Inny portal, tuttomercatoweb, pisał o tym już w dniu 23 września. W rozmowie telefonicznej z dziennikarzem portalu, menager Gianluca di Carlo miał "niedyskretnie" zaproponować kandydaturę Zaccheroniego na trenera polskiej reprezentacji.

Przyznam, że coraz mniej mi się to podoba. To prawda, że menager mógł dzięki zaprzyjaźnionym dziennikarzom wypuścić "próbnego balona" aby zorientować się w sytuacji. Jednak, powtarza się tu casus Ben Hakkera. Dawno, dawno temu, odniósł pewien sukces i "jedzie" na nim przez wiele lat. To samo Zaccheroni. W 2009 może świętować okrągłą 10. rocznicę zdobycia tytułu z Milanem. Co gorsza, pasowałby "polskiej myśli szkoleniowej", która również odnosiła sukcesy w zamierzchłych czasach (1982).

Jeśli ten news już u nas był, to przepraszam. Widać jednak, że naszego futbolu wcale już się nie szanuje (katastrofa 2009 na całej linii jest tego dowodem), a Polska może stać się "domem spokojnej starości" dla kolejnego trenera, który w ubiegłym wieku odnosił sukcesy. Jeśli tak, to ja już wolę Smudę. Prowadził kilka polskich klubów i swojej pracy nie musiałby się wstydzić.

sandbender 29.09.2009 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darekolsztyn (Post 797640)
Majewski będzie trenerem przez dwa mecze

Nie dwa, a cztery. 2 grupowe + 2 ewentualne w barażach.
Jak się do baraży nie dostaniemy to są czynione starania aby w tym terminie rozegrać mecze towarzyskie.

pietruch 29.09.2009 09:05

A mecze towarzyskie rozegramy z Chile i Rumunią.
Czyli "idealni kandydaci" do sparingu w perspektywie euro...

leyzer87 29.09.2009 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 798398)
A mecze towarzyskie rozegramy z Chile i Rumunią.
Czyli "idealni kandydaci" do sparingu w perspektywie euro...

Akurat zupełnie nie rozumiem twojego niezadowolenia ze sparingpartnerów. Dwie silne(silniejsze od naszej) reprezentacje. Technicznie nas bijący na łeb, na szyję. Zawodnicy grają w wielkich klubach. Nic tylko się cieszyć z możliwości zagrania takich spotkań.

!!IRIVER!! 29.09.2009 10:42

Pragnę zauważyć, że Chile jest już niemal pewne udziału w MŚ, a Rumunia, pomimo słabszych występów, ma naprawdę silną grupę - Serbia, Francja... Także oszczędź sobie szanowny Pietruchu tej krytyki potencjalnych rywali... Wszyscy by tylko chcieli z Anglią, Niemcami, Brazylią, Argentyną grać... Niechże najpierw wygrają z takimi zespołami, a później niech mierzą siły z potęgami. Bo jak do tej pory to wygraliśmy dwa mecze z superpotęgą San Marino i po jedynym dobrym meczu w tych eliminacjach Czechów, którzy, notabene też przeżywają kryzys...

Konrad. 29.09.2009 11:10

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,70...a__Pieciu.html

Śmiech na sali:

Cytat:

komisja upoważniona i powołana przez Zarząd PZPN zacznie przesłuchania kandydatów na stałego trenera. - Jest pięciu kandydatów z Polski: Heniek Kasperczak, Maciek Skorża, Paweł Janas, Franek Smuda i oczywiście Majewski - wylicza Lato.
Niech w końcu lato sobie wbije do łba, że Skorża nie jest kandydatem! Ani Wisła nie ma zamiaru gop puścić, ani on nie jest zainteresowany... Więc niech nie opowiada bzdur, że jakaś komisja będzie go przesłuchiwać...
Cytat:

W komisji znajdą się prezes Lato, wiceprezes ds. sportowych Antoni Piechniczek oraz dyrektor PZPN i były selekcjoner Jerzy Engel. - Niewykluczone, że zaproszę jeszcze jednego byłego trenera kadry, Andrzeja Strejlaua
Nie mam pytań. Impreza w Sheratonie będzie nie zła...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl