Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

7 kotów 18.09.2009 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dadek (Post 794166)
jak Was tak bawi zaglądanie do cudzego portfela to może zajmijcie się Mauro, ten to ma kontrakt....

Chwileczke.... Cantoro to akurat na taki kontrakt zapracowal.

FraMat 18.09.2009 15:04

ponieważ powstał spór co do Łobo jako piłkarza Wisły, tez wtrącę swoją opinię:

Kiedy mr Exstasy miał zjawić się w naszym klubie byłem nastawiony optymistycznie i życzliwie - w końcu reprezentant, coś tam pokazywał w lidze i u Leo.
Na dzień dzisiejszy jestem zawiedziony. To tylko nazwisko i nie zmienią tego bramki z Lechią czy ostatnio dobrze układajaca się wspołpraca z Alvarezem - to raczej Alvarez potrzebuje lepszego partnera, bo Łobo nie gra niczego, co by stawiało go choć troche ponad poziom naszej ligi.
I nie chodzi o pieniądze: to w końcu sprawa zarządu.
Już Jasiek Paulista był lepszym skrzydłowym.

btw - postać Alvareza wskazuje co powinno się zrobić - wyszukiwac rezerwowych czy nawet nie mieszczących się na ławce piłkarzy w silnych ligach (nie Polaków).
Jestem przekonany, że większość rezerwowych prawoskrzydłowych z silnej ligi posadziłaby Wojtka na lawce w trzy minuty.
I za mniejsze pieniądze

Oni nie będą zaj..ani jak Wojtek w 60 minucie

Oczywiście, chciałbym bardzo aby Łobodziński mnie mile rozczarował i pokazął, że jest kims więcej niż piłkarzem z trudem spelniajacym wymogi ekstraklasy

kristos 18.09.2009 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 794168)
Chwileczke.... Cantoro to akurat na taki kontrakt zapracowal.

No tak ,oczywiście to najlepszy "kółkowy" w lidze.

cfa 18.09.2009 15:35

Łobodziński ma ponoć słabą psychikę, może jakby RN przedstawiła mu aneks do umowy bardziej ukierunkowany na jego indywidualne wyniki. Obniżyć trochę podstawową pensję i dać powiedzmy premie za asysty większą i takie tam drobiazgi.
Nie mówię żeby sam chciał to podpisać ale dałoby mu to do myślenia i może w końcu by zaskoczył ...

A pisząc o Iwańskim też nie do końca jest jasna sytuacja bo przecież Szczakowianka była umoczona w łapówkach dość poważnie z tego co pamiętam.

pan Dudi 18.09.2009 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 794195)

Nie gadaj głupot, bo sam nie należę do sympatyków Cantoro, ale trzeba mu oddać, że za Kasperczaka to był kawał grajka i tego mu nikt nie odbierze. To, że ma zryty baniak i od kilku lat nic nie gra, a dodatkowo "demotywuje" innych, to już zupełnie inna bajka. Na ten swój kontrakt zapracował. Szkoda, że teraz na niego nie zarabia, ale to były czas przed kontraktami motywacyjnymi, więc czy się stoi, czy się leży. Niestety.

Co do Łobo to jestem dokładnie tego samego zdania co kolega FraMat. Fakt, że rundę przed przyjściem do nas miał już słabą, ale przecież na tydzień przed urzeczywistnieniem tego transferu strzelił zajebistą bramkę Petrowi Cechowi. Wziąłem to za dobry prognostyk, ale jak jest- wiemy wszyscy. Szkoda Wojtka, ale niestety, nie spełnia pokładanych w nim nadzieji. Kiedy do zdrowia wróci Boguski, to pewnie Mały zastąpi go na prawym skrzydle.

A może sfabrykować jakiś dowód na Łobo i podrzucić go do jego szafki? Jakąś kasetę z nagraniem "bszzzzz... 400 000... szzzszzzzz.... mecz.... szzzzszzzzz..... Zagłębie Lubin... szzzzz szzzz Łobodziński"?:-p:D:D I rozwiązać kontrakt dyscyplinarnie. :D (to żart, żeby mnie zaraz pokemoniada nie zaatakowała)

7 kotów 18.09.2009 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 794195)

Ale najlepszy.
Lobodzinski natomiast nawet kólek robic nie potrafi : (
W wodzie!

qchar90 18.09.2009 15:52

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ygodniu_wraca/
Garguła i Boguski w przyszłym tygodniu wracają do treningów.!

Lemoniadowy Joe 18.09.2009 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 794201)
Nie gadaj głupot, bo sam nie należę do sympatyków Cantoro, ale trzeba mu oddać, że za Kasperczaka to był kawał grajka i tego mu nikt nie odbierze.

jak był taki kawał grajka to czemu Kasperczak przez długi okres pracy wystawiał Go do odstrzału na tzw listę transferową, Cantoro mial naprawdę dobre okresy gry ale przez pewnie 70 % procent w Wiśle był taki nijaki a najgorsze jest to ze zapewne bardziej mu sie nie che niż nie potrafi grac

Rob_Zombie 18.09.2009 15:56

A ja co do Wojtka to mam takie zdanie, że umiejętności to on nawet jakieś tam ma, problem tylko w tym że jest 'boiskowym idiotą' (nie mylić z idiotą)... Boi się mieć piłkę przy nodze w pobliżu bramki; gdy w dogodnej sytuacji wychodzi z kontrą to zamiast biec w kierunku bramki robi jakieś susy w bok, z nadzieją że ktoś nadbiegnie i będzie mógł mu podać. A kiedy trzeba podjąć decyzję w ułamku sekundy w sytuacji podbramkowej to z przerażeniem w oczach podejmuje tą najgorszą (przykład: sytuacja 'z zajebaniem'). Szkoda że pozbyliśmy się Zieńczuka, bo z nim na lewej i Kirmem na prawej nasze skrzydła byłyby o niebo lepsze.

MaG* 18.09.2009 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 794210)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ygodniu_wraca/
Garguła i Boguski w przyszłym tygodniu wracają do treningów.!

Super :D
ciekaw jestem czy na legie będą gotowi do gry :)

A wracając do tematu Pana Wojciecha i naszych skrzydłowych - znajdę gdzieś statystyki z asystami ?

Eustachy 18.09.2009 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie
A ja co do Wojtka to mam takie zdanie, że umiejętności to on nawet jakieś tam ma, problem tylko w tym że jest 'boiskowym idiotą' (nie mylić z idiotą)... Boi się mieć piłkę przy nodze w pobliżu bramki; gdy w dogodnej sytuacji wychodzi z kontrą to zamiast biec w kierunku bramki robi jakieś susy w bok, z nadzieją że ktoś nadbiegnie i będzie mógł mu podać.

Mysle, ze idealnie to opisales. On rzeczywiscie panicznie boi sie miec pilke przy nodze w poblizu bramki i albo ucieka do boku skad moze poslac dosrodkowanie na pale, albo szuka najblizszego partnera, na rzecz ktorego moglby sie pozbyc pilki. Z tym ze ja bym nie zwalal wszystkiego na bosikowa tepote, bo wg mnie glownym problemem jest tutaj brak umiejetnosci wykanczania akcji. Wystarczy przeanalizowac jak duza czesc jego strzalow leci w odwrotnym kierunku od bramki, co jest nieprzecietnym zwyrodnieniem pilkarskim nawet jak na warunki polskiej ligi. W drugiej kolejnosci najczestrzym strzalem w wykonaniu Wojciecha jest strzal przelatujacy wysoko nad bramka i dopiero na koncu nieliczny odsetek jego uderzen leci w swiatlo bramki (to pewnie wtedy jak mu zejdzie :) ).
Nic wiec dziwnego, ze facet w pelni zdajacy sobie sprawe z tego, ze wiekszosc jego strzalow nadaje sie do kosza, jest tak schematyczny i np. nigdy nie scina akcji w strone bramki, by sprobowac samemu wykonczyc akcje.
Inna sprawa, ze brakuje mu do tego szybkosci, dryblingu i przebojowosci, czyli lacznie wszystkiego co powinien miec dobry skrzydlowy.

Wojtas 18.09.2009 16:41

Juz nie gadajcie ze Wojtek to słaby pilkarz ,bo cos tam jednak gral tym Lubinie czy u boskiego Leo.

Jednak na dzis dzien idac za metoda znalezienia Alvareza sadze ze byle jaki prawoskrzydlowy czy to z 2 ligi Francjii czy Hiszpanii czy Wloch wlasnie posadzil by od razu Lobo na lawie.

Wystrczyla by szybkosc ,zwrotnosc,celne dosrodkowanie,technika,i walecznosc.

Lobo ma chyba tylko troche techniki i 1czy 2 na 10 dobre dosrodkowania.......to za mało.

Wnioski??

Albo sie ogarnie,bo nieche sie nad nim pastwic albo trzeba znalesc jakiegos zastepce przyklady Kirma czy ALvareza pokazaly ze jest masa pilkarzy dobrych na Polska Lige tylko trzeba troche poszukac.

kubawislak 18.09.2009 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 794230)
Albo sie ogarnie,bo nieche sie nad nim pastwic albo trzeba znalesc jakiegos zastepce przyklady Kirma czy ALvareza pokazaly ze jest masa pilkarzy dobrych na Polska Lige tylko trzeba troche poszukac.

Kirm jak do tej pory w naszej ligowej nic nie pokazał po za pierwszym meczem z Levadią:-/

IncognitoTSW 18.09.2009 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 794211)
jak był taki kawał grajka to czemu Kasperczak przez długi okres pracy wystawiał Go do odstrzału na tzw listę transferową, Cantoro mial naprawdę dobre okresy gry ale przez pewnie 70 % procent w Wiśle był taki nijaki a najgorsze jest to ze zapewne bardziej mu sie nie che niż nie potrafi grac

A Łobodziński przez 98% w Wiśle sprawia wrażenie, jakby nie był piłkarzem i co? I ani razu nie grał tak dobrze, by ktoś go chwalił regularnie za waleczność. Cantoro gdy tylko jest w rytmie meczowym to nie narzeka, że jest zajebany po godzinie gry.

flamengista 18.09.2009 19:24

Pomijając kwestię poziomu sportowego Wojtka... Źle to wygląda. Łobodziński był podstawowym graczem Zagłębia, o tym że jest lewa kasa na kupowanie meczy wiedzieli wszyscy starsi zawodnicy.

Oczywiście cuda się zdarzają i oby tak się stało. Że Łobo nie dostanie żadnych zarzutów, okaże się czysty jak łza. Jedyna dziewica w grupie sportowych kurtyzan.

Ale...

Rozważając czysto teoretycznie, nie mam wątpliwości że w razie zarzutu korupcyjnego dla któregokolwiek z naszych piłkarzy Zarząd nie będzie miał innego wyjścia jak:
a) najpierw zawiesić piłkarza
b) w razie, gdy zarzuty się potwierdzą - rozwiązać z nim kontrakt.

I nie będzie tu miało znaczenia, czy kosztował 400 tys. €, czy przyszedł do nas za darmo.

gigant 18.09.2009 19:47

Jeśli się okaże że Wojciech jest umoczony, wyjebać natychmiast z klubu i jak Chelsea w sprawie Mutu, w sądzie domagać się swojego.

Ogryzek 19.09.2009 12:35

Nie wydajmy wyroków zanim te nie zostały wydane przez sąd. Mam nadzieje że poza tym że Łobodziński "wiedział" (wszyscy piłkarze musieli wiedzieć - cudów nie ma) jego rola była żadna w ustawianym meczu.

A co do gry, może jutro w Sosnowcu z Polonią Bytom Łobo zaskoczy? Kiedyś musi:D

Ejdzbiol 19.09.2009 13:31

Równie dobrze możliwe, że swego czasu gdy była abolicja to Łobo z niej skorzystał?

K4millo 19.09.2009 14:39

Niedawno Patryk Małecki mówił:

Cytat:

Niektórzy przez całą piłkarską karierę pozostają w jednej drużynie, ja to pochwalam i chciałbym pójść tą samą drogą
Teraz dowiadujemy się, że oprócz prowizji dla menedżera, Małecki chce mieć w kontrakcie wpisaną kwotę odstępnego, co nie pasuje naszemu klubowi. I wcale się nie dziwię.

Artykuł założyciela strony TWSD Mateusza Migi:
http://www.efakt.pl/Malecki-nie-dost...y,52605,1.html

jasnyGwint 19.09.2009 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 794535)
Teraz dowiadujemy się, że oprócz prowizji dla menedżera, Małecki chce mieć w kontrakcie wpisaną kwotę odstępnego, co nie pasuje naszemu klubowi. I wcale się nie dziwię.

A ja się nie dziwię że Małecki chce mieć wpisaną kwotę odstępnego.

MCX 19.09.2009 14:58

Realnie patrząc - 3 miliony euro to max co można mu tam zapisać.
Nikt nie zapłaci więcej za gracza z polskiej ligi.
Kompromis powinien więc oscylować ok 2,5 mln.
Z doniesień prasowych wynika, że w negocjowanym kontrakcie zarówno Małeckiemu jak i Wiśle nie pasuje kilka punktów, więc jestem optymistą, obydwu stronom zależy a to najważniejsze.
Z Sobolem też dość długo negocjowano i wszystko skończyło się dobrze.
Mały - przedłuż kontrakt i nie rób jaj!! Gdzie Ci będzie lepiej niż w Wiśle?

Proud 19.09.2009 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 794539)
A ja się nie dziwię że Małecki chce mieć wpisaną kwotę odstępnego.

gość co mówił że może grać dla Wisły do końca kariery i to nie będzie dla niego żaden problem?

ja się dziwię.

Dive Pirate 19.09.2009 15:38

Sodóweczka i menager robią swoje ot co.

gigant 19.09.2009 15:44

Jeszcze powinno być tak, że wpisanie w kontrakt sumy odstepnego, powoduje brak możliwosci odejścia z jebanym prawem Webstera. Zresztą może to akurat robota dla prawników, sprawdzić czy jedno nie wyklucza drugiego.

MatMario 19.09.2009 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 794567)
Jeszcze powinno być tak, że wpisanie w kontrakt sumy odstepnego, powoduje brak możliwosci odejścia z jebanym prawem Webstera. Zresztą może to akurat robota dla prawników, sprawdzić czy jedno nie wyklucza drugiego.

Jak podpisze teraz to webstera może zagrać dopiero za 4 lata.

gigant 19.09.2009 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 794581)
Jak podpisze teraz to webstera może zagrać dopiero za 4 lata.

Ja wiem, ale chodzi mi o to czy w momencie wpisania w nową umowę sumy odstępnego,takiego zawodnika prawo Webstera nie powinno obejmować. Niedługo pojawi się jakiś nastepny ktoś od jakiegos prawa i znowu sąd UE uzna że, nie mozna mieć rezerwowych, bo to odbiera prawo wykonywania pracy i jak w F1 nie bedzie tankowania, tak w piłce nie bedzie zmienników.

flamengista 19.09.2009 19:23

Odstępne? Nie ma sprawy, niech wpisują. I realnie nie żadne 3 miliony euro... Tyle Fulham nie chciało dać za Pawła Brożka. W zupełności wystarczy 1,5 mln.

Jednak kwestia odstępnego pokazuje, że Małeckiemu już się marzą zagraniczne wojaże, czyli robienie sobie odcisków na d.pie od siedzenia na ławce. Mnie to nie dziwi, śmieszą mnie tylko reakcje oburzonych kibiców. Że Małecki mówił o pozostaniu w Wiśle do końca:lol:

Powiem szczerze, temu chłopakowi zaczyna odbijać sodówa. I w sumie nie zapłakałbym, gdyby po sezonie go za te 1,5 mln € sprzedać. Tylko kto go kupi?

PS. Do końca w klubie to może sobie zostać Maldini i Messi, bo ich miłość ma konkretny wymiar finansowy. Sami przyznacie, że za takie pieniądze to żal się przenosić. Ale już taki Kaka się skusił - dla jeszcze większych.

IncognitoTSW 19.09.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 794637)
PS. Do końca w klubie to może sobie zostać Maldini i [B]Messi[/Bi, bo ich miłość ma konkretny wymiar finansowy. Sami przyznacie, że za takie pieniądze to żal się przenosić. Ale już taki Kaka się skusił - dla jeszcze większych.

Oj poczekaj ;] z tym to poczekaj ;]

Ale zgadzam się, niemniej zawsze gdy mówiłem o Małeckim, że taki z niego "prawdziwy wiślak" jak i z każdego innego - to od razu gromy leciały.

A co u innego prawdziwego Wiślaka, Konrada Gołosia? Pamięta go ktoś jeszcze?

tylko_na_kilka_dni 19.09.2009 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 794644)

A co u innego prawdziwego Wiślaka, Konrada Gołosia? Pamięta go ktoś jeszcze?

pamietam. Szkoda, ze nie moze grac, bo podnioslby jakosc naszej prawej flanki.

Proud 19.09.2009 19:44

Cytat:

Jednak kwestia odstępnego pokazuje, że Małeckiemu już się marzą zagraniczne wojaże, czyli robienie sobie odcisków na d.pie od siedzenia na ławce. Mnie to nie dziwi, śmieszą mnie tylko reakcje oburzonych kibiców. Że Małecki mówił o pozostaniu w Wiśle do końca:lol:

ja tam wcale oburzony nie jestem, raczej rozśmieszony. :-p

Małecki kreuje się na gwiazde Wisły...a tak naprawdę to nic jeszcze w ligowej piłce nie osiągnął.

niech wpisują tą sumę odstępnego...nawet w kwocie 800 tys, bo i tak nikt nie da więcej za Patryka.

a jak tak bardzo chce spróbować gry za granicą, za zagraniczne pieniądze, to niech puszą go od razu...ja jakoś płakać nie będę.

Nie bez takich grajków Wisła sobie radziła.

tofik 20.09.2009 08:47

A może on chce odejść się rozwijać, a nie siedzieć na ławie ? :) Tak jak Kokoszka. Ten chyba gra.

AS82 20.09.2009 09:19

Co sie dziwicie Małeckiemu ? Skoro taki Łobodziński zarabia ileśkroć więcej od niego ,a na boisku na ogół to Mały jest lepszy od Łobodzińskiego ,to nie dziwie mu się że może być troche oburzony. To czy Małecki jest Wiślakiem zadecyduje to czy Wisłe bedzie miał w sercu ,jak trzeba bedzie np. zmienić klub . Zreszta,zycze mu powodzenia :-)

Ogryzek 20.09.2009 09:35

Cytat:

Odstępne? Nie ma sprawy, niech wpisują. I realnie nie żadne 3 miliony euro... Tyle Fulham nie chciało dać za Pawła Brożka. W zupełności wystarczy 1,5 mln.

Powiem szczerze, temu chłopakowi zaczyna odbijać sodówa. I w sumie nie zapłakałbym, gdyby po sezonie go za te 1,5 mln € sprzedać. Tylko kto go kupi?

PS. Do końca w klubie to może sobie zostać Maldini i Messi, bo ich miłość ma konkretny wymiar finansowy. Sami przyznacie, że za takie pieniądze to żal się przenosić. Ale już taki Kaka się skusił - dla jeszcze większych.

Jeszcze się zdziwisz jak za Małego dostaniemy 2 razy tyle co za Kirma:)

Kto jeszcze 2 lata temu myślał że Jodłowiec może kosztować 1,7 mln EUR albo Matusiak? Nie wspominając o Murawskim?

PS
Jeszcze negocjacje się nie skończyły z Małym a już kilku "wszechwiedzących" (Tylko_na_kilka_dni, Incognito2192) orzekło że Małecki nie jest "prawdziwym" Wiślakiem! (Uczestniczycie w tych rozmowach że tak mędrkujecie?) Pamiętacie ile Sobolewski, Głowacki negocjowali swoje kontrakty? Poczekajcie jeszcze chwilę do fiaska negocjacji i wtedy będziecie wylewać swoje frustracje i gnój na Małego!

flamengista 20.09.2009 09:58

Ogryzku,

pozostaje liczyć na to, że ja się mylę a ty masz rację.

A co do "prawdziwych Wiślaków". Prawdziwym Wiślakiem to był Reyman, ale to były czasy piłki amatorskiej.

Teraz piłką rządzą pieniądze i zawodników prawdziwie związanych z jakimkolwiek klubem już nie ma. Ostatnim z "wiernych", którego pamiętam był Paweł Zegarek - ale to było z drugiej strony Błoń. Jeśli dobrze sobie przypominam, pozbyto się go bez żalu, gdy w klubie pojawiły się pieniądze Filipiaka (sic!). Tak więc wierność nie została należycie wynagrodzona.

IncognitoTSW 20.09.2009 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 794748)
Jeszcze się zdziwisz jak za Małego dostaniemy 2 razy tyle co za Kirma:)

Kto jeszcze 2 lata temu myślał że Jodłowiec może kosztować 1,7 mln EUR albo Matusiak? Nie wspominając o Murawskim?

PS
Jeszcze negocjacje się nie skończyły z Małym a już kilku "wszechwiedzących" (Tylko_na_kilka_dni, Incognito2192) orzekło że Małecki nie jest "prawdziwym" Wiślakiem! (Uczestniczycie w tych rozmowach że tak mędrkujecie?) Pamiętacie ile Sobolewski, Głowacki negocjowali swoje kontrakty? Poczekajcie jeszcze chwilę do fiaska negocjacji i wtedy będziecie wylewać swoje frustracje i gnój na Małego!

Gdzie wylałem moje frustracje i gnój na Małeckiego, panie "widzący za dużo" ? Piszę o tym co widać.

Ogryzek 20.09.2009 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 794766)
Gdzie wylałem moje frustracje i gnój na Małeckiego, panie "widzący za dużo" ? Piszę o tym co widać.

Ja też piszę o tym co widać. Widać każdy z nas widzi co innego:)

AYALA 20.09.2009 11:16

nawet za cene prowizji dla Bolka powinno sie zatrzymac w klubie Małeckiego.

IncognitoTSW 20.09.2009 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 794770)
Ja też piszę o tym co widać. Widać każdy z nas widzi co innego:)

Ja nie piszę, że Małecki nie powinien dostać nowego kontraktu, bo zostać powinien.

kk23 21.09.2009 12:30

Rozwalił mnie wybór Małeckiego do jedenastki kolejki w magazynie "Szybka piłka". No ale jaka telewizja tacy eksperci.

qchar90 21.09.2009 14:05

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ego_i_marcelo/
nareszcie coś się ruszylo

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl