Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto nowym trenerem po Carrillo ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9965)

LucjuszWielki 14.06.2018 09:55

Nie dziwie się Sobolowi, nie jest po prostu gotowy na taką odpowiedzialność i tyle ! Nie czuje się na siłach sam ciągnąć wózek, co w tym dziwnego?? Chorzy jesteście czy głupi??

AYALA 14.06.2018 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1504609)
Brać jakiegoś Niemca z 2 lub 3 ligi. Gość z Korony pokazuje, że nawet jakiś odpad tam trenujący, prezentuje przyzwoity poziom. Podobnie, w Pogoni nowy treneiro się sprawdził.

np. ten jest wolny.https://www.transfermarkt.pl/stefan-...il/trainer/578 Droższy od Carillo chyba nie bedzie

WioReXXX 14.06.2018 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1504635)
Nie dziwie się Sobolowi, nie jest po prostu gotowy na taką odpowiedzialność i tyle ! Nie czuje się na siłach sam ciągnąć wózek, co w tym dziwnego?? Chorzy jesteście czy głupi??

Ale taki jest zawod trenera. Nie raz trzeba przejac zespol w trudnej sytuacji, czy wyciagnac go z klopotow.

Jezeli nie chce w tej chwili prowadzic Wisly, to powinien odejsc i znalezc sobie inny klub. Rozkladanie pacholkow Stolarczykowi przez nastepne pol roku czy rok cos zmieni?

wester 14.06.2018 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1504635)

Sobol jest aktualnie najlepszą opcją dla tego klubu. Wszyscy słyszymy nazwiska potencjalnych kandydatów... nie zwalają one z kolan dlatego nie tylko my kibice ale i przede wszystkim sam Radek powinien zrozumieć że możliwości finansowe, ciężka sytuacja klubu, moment w którym znalazła się Wisla ( przed startem rozgrywek) wszystkie te czynniki sprawiają że bez sensu jest aktualnie szukanie nowego trenera. Jako ta osoba która zna tą drużynę, wie na co stać tych zawodników, wie na jakich pozycjach mogą grać, wie czego potrzebują do dobrego przygotowania fizycznego. Potrafi skomunikować się z piłkarzami hiszpańskimi, To wszystko ustawia go jako faworyta do tego stołka.

Wiele osób marzyłoby aby znaleźć się w tym miejscu. W życiu czasami trzeba wsiąść do właściwego pociągu zanim on odjedzie, być może Radek nie będzie miał już takiej szansy. Musi chwycić ją teraz i bezwzględnie wykorzystać. Nie można być wiecznie skromnym i pokornym.

Cz Stolarczyk może zaoferować coś ekstra w stosunku do tego co ma Sobol ? Zanim nauczy się drużyny miną 2 miesiące.

To cała szopka z tym że trzeba się uczyc czy zbierać doświadczenie od innych. Tak to jest w jakimś stopniu istotne jednak najważniejsze jest to własne spojrzenie na temat futbolu, własna wizja, która trzeba udoskonalac i w nią wierzyć.I przede wszystkim analiza samego siebie, tego co się zrobiło tego co można było zrobić, lepiej inaczej, wyciągać wnioski a nie żadne tam zbieranie doświadczenia od innych.

pepe72 14.06.2018 10:25

#KikoWróć

Zwłaszcza, że i tak ci płacimy.

pan_premier 14.06.2018 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1504625)
Ja się Sobolowi nie dziwię. Też trzeba wymagać jakiegoś profesjonalizmu od zarządu. Może on chce przejąć swoją pierwszą drużynę na cywilizowanych warunkach? Mieć czas zaplanować okres przygotowawczy, sparingi, transfery. Chce zrobić to profesjonalnie i zgodnie ze sztuką. Też nie można sobie gościem gęby wycierać i dziwić się, że nie chce ogarniać takiego burdelu jaki się zrobił, w swojej pierwszej poważnej pracy. Najlepsza droga, aby sobie spalić karierę na wstępie. Bo teraz to trochę jest na zasadzie "jak trwoga to do boga..".

Natomiast zgadzam się, że honorowo i dobrze wyglądałoby, aby odszedł teraz z Wisły gdzieś na swój projekt lub asystenturę do innego klubu. To nie będzie zdrowy układ z nim jako asystentem kolejnego trenera. Zarzewie konfliktu i majaczące z tyłu głowy pytanie - czy jak już go zwolnią to teraz będzie jednak Sobol? Tak to nie może wyglądać.

otoz to.
Jaki by toksyczny Żoan nie był, zarząd sam puścił info o konflikcie z Sobolewskim i stanął po jego stronie.
Sobol chciał czy nie winny czy niewinny wpadł w środek rozpierduchy.

I po prostu trwanie w chorym układzie z kolejnym trenerem jest mało poważne.

Luu... 14.06.2018 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1504593)

Nie zdziwie sie, jak pomysl wyszedl w pewnym sensie od Glowy, bo tak samo jak on Stolarczyk ma kontakty/znajomosci w "Fabryce Futbolu".

Nasz nowy bramkarz Lis to ich piłkarz, ciekawe czyj to był pomysł z jego transferem.

pomeran 14.06.2018 11:10

Jeśli Sobol tego nie chce, to naprawde brać Bartoszka. Z tymi piłkarzami i stanem w jaki na dzis jest Wisla nie ma czego wyciskać. Górna 8 to max. A gdybyvtak Stolarczyk odszedł ze Szczecina, to impreza byłaby chyba większa niz u nas po pozbyciu sie Ze Manuela i Pereza. Ktoś sie zaraz przy... Ze kreuje się katastroficzne wizje ale z takim ziomeczkiem jak Stolar na ławce od razu lepiej szykować młodych na boje w 1 lidze. Zarząd w tym momencie działa w strasznej panice i po omacku. Nie jest to dobry znak. Znaczy ze nie było to planowane i przygotowane. A pełen spontan, na organizmie, ktory nie zdazyl sie zabliźnić po poprzedniej operacji.

Hives4 14.06.2018 11:11

Wyjdzie na to, że w zarządzie zrobili smród, że Junco (i Carillo?) mają układy/ciagną hajs od hiszpańskich agentów piłkarskich, a skończy się na tym, że cały zarząd, dyrektor sportowy i trener będą tak mocno powiązani z tą szemraną Fabryką Futbolu (historie janekxa), że będziemy w 100% zależni od nich kogo będziemy sprowadzać do klubu :D Pół miliona już poszło na Lisa, kto następny? Borsuk za milion? :D :D :D

szczepans21 14.06.2018 11:26

500 k za lisa to piękny szwindel, gdy był Łobojko za 350k....
no nic czas obserwować sytuację i chyba się modlić.

sedonh 14.06.2018 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1504648)
500 k za lisa to piękny szwindel, gdy był Łobojko za 350k....
no nic czas obserwować sytuację i chyba się modlić.

500k pewnie w 30 ratach :haha:

Snow 14.06.2018 12:03

Jak jaknekx mowi, ze cos jest zle dla Wisly tzn. ze jest dobre dla Wisly.

dynek.pl 14.06.2018 12:04

Akurat nie trzeba być janekxem żeby wiedzieć, że Lis to nie jest jakiś wielki talent.

Snow 14.06.2018 12:07

Za to trzeba bylo byc janekxem by wiedziec, ze Stechert Gruppe to powazna firma, a Meresinski to powazny inwestor.

krzysztofff 14.06.2018 12:13

wedlug mnie tylko Ojrzynski moze uparzadkowac ten burdel,tylko czy w ogole chcoalby tu przyjsc...

szprotson 14.06.2018 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1504653)
Za to trzeba bylo byc janekxem by wiedziec, ze Stechert Gruppe to powazna firma, a Meresinski to powazny inwestor.

no ale janek to typ z internetu, a z tego co wiem, było kilka osób FIZYCZNYCH (czytaj Monika Cupiał) którzy jednak dali sie zrobic w człona.
Zresztą, czy to Janek sprzedał klub czy ktos inny, bo ja wiem ze fajnie sie przyjebac do niego, ale to jakis typ z internetu przeciez :)

Levis88 14.06.2018 12:38

Ojrzynski to poukłada! Wróci szybka krakowska piłka.

bkl1988 14.06.2018 12:40

Ojrzynski nie wiem czy do takiego bałaganu chce wejsc

MaLk 14.06.2018 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1504655)
no ale janek to typ z internetu, a z tego co wiem, było kilka osób FIZYCZNYCH (czytaj Monika Cupiał) którzy jednak dali sie zrobic w człona.
Zresztą, czy to Janek sprzedał klub czy ktos inny, bo ja wiem ze fajnie sie przyjebac do niego, ale to jakis typ z internetu przeciez :)

Z tym że Cupiałówna popełniła ten błąd tylko raz, a Janek dwa razy. Co więcej, prowadził w sieci mocną akcję uwiarygadniającą i Meresińskiego, i Stecherta. Co ciekawe, potem zarówno Janka, jak i WislaFana wybielał na weszło Białek.

Pszypadeg? ;)

tomasz_19 14.06.2018 12:48

Ojrzyński i krakowska piłka :D

Ogryzek 14.06.2018 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1504660)
Ojrzyński i krakowska piłka :D

Kiko i krakowska piłka.

szprotson 14.06.2018 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1504659)
Z tym że Cupiałówna popełniła ten błąd tylko raz, a Janek dwa razy. Co więcej, prowadził w sieci mocną akcję uwiarygadniającą i Meresińskiego, i Stecherta. Co ciekawe, potem zarówno Janka, jak i WislaFana wybielał na weszło Białek.

Pszypadeg? ;)

nie wiem czy przypadek, ty mi powiedz... :)

Jaki jest finał tej historii ? To jakis janek, wislafan i białek ktorzy sa kolegami mastera chcieli zaoraz interes miśka? Czy ....a jak? I jaka role odegrała tutaj bezradna Monia, która slepo wierzyło podstawionemu piękniosiowi. P.s. Nie zapomnij odnieśc sie do tego kto -->kiedy i kogo --> komu przedstawił ??!!!

MaLk 14.06.2018 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1504662)
Jaki jest finał tej historii ?

No jak to jaki?

Spiseg!

Dobra, koniec wygłupów, bo się offtop zrobił i nas okrzyczą ;)

Delgado 14.06.2018 13:18

Dobra, róbcie se śmieszki heheszki, że spiseg, ale jak to jest, że ten typ janex czy jak mu tam, ma zawsze, ale to zawsze wiarygodne info transferowe, a akurat dwie wtopy jakie zaliczył to kolarz i stechert?
Przecież to się ni kupy ni dupy nie trzyma, bo gość wygląda na ogarniętego, a tutaj dwa razy zachowuje się jak ślepiec i idzie w zaparte, gdy już nawet dziecko z daunem widzi, że nowi "inwestorzy" w Wiśle to gołopdupcy i oszuści?

Janex patologicznie nienawidzi zarządu Wisły i robi wszystko by ich zdyskredytować na każdym kroku. Dlaczego tak robi to ja nie wiem, ale każdy kto tego nie dostrzega naraża się na śmieszność.

bridgeburner 14.06.2018 13:23

Nie wiem czy gorsze jest to, ze Stolarczyk jest kandydatem na trenera (wtf ?!)
Czy to ze sie waha czy taka posade przyjac
My chyba faktycznie mamy opinie w srodowisku( nie twierdze, ze zgodna z prawda!)nieplacacego na czas klubu, ktorym rzadzi kibol gangster za pomoca swojej prawniczki i chlopca na posylki oraz dyrektor krecacy walki skoro trudno oczekiwac powaznego kandydata na trenera

Vinci 14.06.2018 13:24

Właśnie to jest bardzo symptomatyczne (że się tak wyrażę), ze gość mający najlepsze info, zawsze w przypadku Wisły się mylił...i to w tematach kluczowych...

Marcinnno 14.06.2018 13:48

Byłem bardzo sceptyczny do przejęcia klubu przez TS. Jednak wydawało mi się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Zatrudnienie Carillo, przyjście Bargiela i wyraźna poprawa naszej gry. Gdy wydawało się, że będzie dobrze, to wszystko sypie się jak domek z kart. Niestety KOLEJNY SEZON, który najprawdopodobniej będzie spier*****. Dość mam tego ciągłego pierdzielenia Sarapaty i Dukata. Dyskutujmy o faktach, a nie o tym co miało być. Jest chujowo na dzień dzisiejszy. Wisła miała być bardziej polska, okej. Nikt chyba nie chce by była słabsza.

mr_kwolf 14.06.2018 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Delgado (Post 1504665)
Dobra, róbcie se śmieszki heheszki, że spiseg, ale jak to jest, że ten typ janex czy jak mu tam, ma zawsze, ale to zawsze wiarygodne info transferowe, a akurat dwie wtopy jakie zaliczył to kolarz i stechert?
Przecież to się ni kupy ni dupy nie trzyma, bo gość wygląda na ogarniętego, a tutaj dwa razy zachowuje się jak ślepiec i idzie w zaparte, gdy już nawet dziecko z daunem widzi, że nowi "inwestorzy" w Wiśle to gołopdupcy i oszuści?

Janex patologicznie nienawidzi zarządu Wisły i robi wszystko by ich zdyskredytować na każdym kroku. Dlaczego tak robi to ja nie wiem, ale każdy kto tego nie dostrzega naraża się na śmieszność.

Kolejny z syndromem oblężonej twierdzy. Nawet jakiś Gall Anomin z twittera przeciwko zarządowi, tak mamy niedobrzena tym świecie...

Janekx pisze na twitterze to co mu ludzie mówią, naszych dwóch "nowych" właścicieli nie widział na oczy, a wiedzę opierał na tym co usłyszał. Nie szukałbym tutaj wielkiej winy w nim, a co dopiero świadomego działania.

Patryko 14.06.2018 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1504661)
Kiko i krakowska piłka.

Technika naszych piłkarzy i krakowska piłka :D :D :D Tutaj trzeba umieć podać i przyjąć :)

Stolarczyk? Kyrie eleison.....

mitmichael 14.06.2018 14:52

Za Carrillo ma przyjsc trener Ollirrac - info telefoniczne :rotfl: Nie wiem co tu sie zaczyna dziac, chyba teraz przyjdzie Wisle prowadzic ten co zgodzi sie na wspolprace z Sobolem. Jak juz maja kombinowac to lepiej zeby Sobol z Kmiecikiem trenowali, przyjdzie kolejny nowy trener, bedzie mial zgrzyt z Radkiem i znowu w polowie sezonu zmienimy trenera. Zobaczymy jakiej nam udziela informacji na konferencji na ktora mozna wysylac pytania.

Marcinnno 14.06.2018 15:58

Tak sobie myślę. Szykują tego Sobola na trenera, przyjdzie co do czego, będzie może pół roku i koniec przygody.

bkl1988 14.06.2018 16:01

Mam nie zadobre wieści podobno Stolarczyk klepniety.

IncognitoTSW 14.06.2018 16:19

Cytat:

Mam nie zadobre wieści podobno Stolarczyk klepniety.

To skoro wieści to klepnięty czy podobno klepnięty?

ja mam wieści, że taki jeden jest podobno jebnięty

bkl1988 14.06.2018 16:23

Zobaczymy konferencja zapowiedziana na sobotę na 12

marcin25tsw 14.06.2018 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bkl1988 (Post 1504707)
Zobaczymy konferencja zapowiedziana na sobotę na 12

Nie na sobotę na 12:00, tylko na przyszły tydzień - nie wiadomo dokładnie na który dzień. Do soboty, do godziny 12:00 można przesyłać pytania.

Guzik 14.06.2018 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin25tsw (Post 1504708)
Nie na sobotę na 12:00, tylko na przyszły tydzień - nie wiadomo dokładnie na który dzień. Do soboty, do godziny 12:00 można przesyłać pytania.

Najlepiej zebrać kilka najważniejszych pytań i wszyscy wysyłać te same

marcin25tsw 14.06.2018 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guzik (Post 1504709)
Najlepiej zebrać kilka najważniejszych pytań i wszyscy wysyłać te same

Zgadzam się w 1906%. Wtedy na pewno uzyskamy odpowiedź, bo będą musieli, a przynajmniej powinni na nie odpowiedzieć skoro pojawi się masa takich samych wiadomości. W takim razie trzeba się zgrać co do pytań, przygotować takiego samego maila i każdy kto ma ochotę i się z nimi zgadza niech go puści.

bkl1988 14.06.2018 16:38

W dniu dzisiejszym podjąłem decyzję o zakończeniu współpracy z Maciejem Stolarczykiem, dotychczasowym Dyrektorem Sportowym Pogoni Szczecin S.A.

Info tt Jarosław Mroczek

TIR_DO_SŁUBIC 14.06.2018 16:39

http://pogonszczecin.pl/newsy/20180614152910

No to już wszystko wiadomo. Oto nasz nowy trener. Miał być trener z wiślackiej rodziny, będzie trener z wiślackiej rodziny.

bkl1988 14.06.2018 16:42

Mowilem, że Stolarczyk. a Głową na dyrektora a Junco aut
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tabu,13259877/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl