Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

PSYCHOLTSW 09.01.2018 07:55

interesujące te posty o Carillo :P a tak na poważnie, mam nadzieję, że nowy treneiro nie wywali jednak Pereza, bo wierzę, że chłop ma jaja i jeszcze da coś dobrego Wiśle :)

teo 09.01.2018 09:34

Perez w obronie to ciagly stan przedzawalowy.

Arkadiusz.Czerepach 09.01.2018 11:46

dla utrzymanie Lloncha chyba nawet ważniejsze niż Carlitosa , ciekawe co Joan na to ?

wolfy 09.01.2018 12:20

Coś ciekawego powiedział? Bo nie chce mi się oglądać.

Arkadiusz.Czerepach 09.01.2018 13:59

przemęczyłem w pracy te pół godziny , ewidentnie mogłybybyć te konferencje bardziej " z jajem " czy tam "z pazurem" zwał jak zwał , ale brakuje kogoś na stanowisku rzecznika który by zrobił show , irytuje mnie też upominanie dziennikarzy aby trzymali się tematyki konferencji

brylant17 09.01.2018 18:29

Probierza było zatrudnić miałbyś show co tydzień

Karherop 10.01.2018 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1491455)
przemęczyłem w pracy te pół godziny , ewidentnie mogłybybyć te konferencje bardziej " z jajem " czy tam "z pazurem" zwał jak zwał , ale brakuje kogoś na stanowisku rzecznika który by zrobił show , irytuje mnie też upominanie dziennikarzy aby trzymali się tematyki konferencji

Konferencja z Nikola byla dużo ciekawsza. W szczegolnosci pytania Karcza o imię żony ;)

Co by nie mówić nasz nowy Coach ma bardzo dobra opinię wśród graczy, którzy coś osiągnęli. Slowa Nikoli pozwalają wierzyć, że potrafi wyciągnąć potencjał młodych graczy i wprowadzić ich na wyższy poziom. To marka na jaka Carrillo musiał sobie zapracować

tofik 19.01.2018 20:44

Opinie o trenerze są budujące, skoro pilkarze go chwalą i chcą z nim pracować, to coś w nim musi być. Wygląda na to, że trenera zmieniono na lepszego, w kazdym calu jest to profesjonalista i pytanie jak poradzi sobie w Krakowie, gdzie wymagania i oczekiwania sa zawsze ogromne, a kibice oczekaują czasem na wyrost walki o najwyższe cele jak puchary czy mp.
Sztab przywiózł swój, czyli klub nie idzie tutaj linia oszczednosciowa, raczej oczekiwany jest postep jesli chodzi o wyniki i grę w porównaniu do tego co było za Kiko. Wypada życzyć powodzenia i oby tym razem to co na papierze lepsze przełożyło się na rzeczywistość, bo niestety czasem opcja lepsza w praktyce okazuje się niewypałem, a opcja bez sensu zaskakuje na plus. Tak to już jakos dziwnie w tej polsiej lidze się układa.

Arkadiusz.Czerepach 19.01.2018 20:50

Krzoska na razie wstrzemięźliwy w pochwałach :)

Maciek17 19.01.2018 22:53

Ja odnoszę wrażenie, że nad Kiko na początku było dużo więcej zachwytów, szczególnie ze strony piłkarzy. Z racji tego trochę mnie martwi ta cisza wokół nowego trenera - może to zalecenia ze środka? Mimo wszystko, oby była zwiastunem czegoś dobrego. ;)

teo 19.01.2018 22:55

Nie musi byc zachwytow i zawodnicy nie musza byc zadowoleni z ciezkiej pracy.
Musza byc wyniki :-)

wiertar 20.01.2018 08:57

Jedyne czego się boje ze my poprostu do ligi nie zdarzy się nauczyć grać nowym systemem... Przez co nie będzie wynikow

wiesniak842 20.01.2018 09:04

Mimo wszystko uwazam, ze w tym sezonie nie ma juz sensu za wiele oczekiwac. Gorna osemka i spokojna praca. Z drugiej strony jak popatrzy sie na tabele to wszystko jest jeszcze mozliwe. Jeszcze tylko trzy tygodnie i ogien!!!

Karherop 20.01.2018 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciek17 (Post 1492071)
Ja odnoszę wrażenie, że nad Kiko na początku było dużo więcej zachwytów, szczególnie ze strony piłkarzy. Z racji tego trochę mnie martwi ta cisza wokół nowego trenera - może to zalecenia ze środka? Mimo wszystko, oby była zwiastunem czegoś dobrego. ;)

Malo wywiadów się ukazuje z zawodnikami, to jedno. Nikogo poza Miga nie ma w Hiszpanii.
Kiko jak przyszedł to bazowal na atmosferze i scaleniu zawodników w jednym konkretnym celu. To że na dłuższą mete jego filozofia nie mogła wypalić to inna sprawa. Efekt placebo bez dobrej filozofii gry długo nie potrwa. I nie potrwal.

Carrillo natomiast wydaje mi się że wiekszy nacisk kładzie na przygotowanie, taktykę i etos pracy.

Podoba mi się to że od początku wszyscy zdaja się wiedzieć co będą grać, a nie ma takiego kombinowania jak na 2 obozie Kiko z 3 lub 5 obrońcami.

Wiślak88 20.01.2018 09:36

Przecież od razu widać, że przede wszystkim Carillo jest o niebo bardziej inteligentnym gościem od Kiko. Nie wiem dlaczego, ale od początku jak przyszedł Ramirez, to mimo iż budził sympatię, to sprawiał wrażenie takiego miłego idioty. Może to wydać się śmieszne, ale nawet jego twarz dla mnie wydawała się taka, która musi należeć do kogoś głupiutkiego. Wiadomo, że nie ma co się sugerować u ludzi wyglądem, ale akurat już nieraz się przekonałem, że wygląd mówi wiele ;)

lucas8 20.01.2018 09:42

Carillo to konkretny trener, który przyjechał tu z określonymi celami, do których przygotował się od a do z. Jego cv i ocena gry poprzednich zespołów jest dla mnie osobiście olbrzymim powodem do optymizmu i wiary w duży postęp! :) Po Maćku Skorży trafił nam się najlepszy trener.

wiertar 20.01.2018 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1492088)
Carillo to konkretny trener, który przyjechał tu z określonymi celami, do których przygotował się od a do z. Jego cv i ocena gry poprzednich zespołów jest dla mnie osobiście olbrzymim powodem do optymizmu i wiary w duży postęp! :) Po Maćku Skorży trafił nam się najlepszy trener.

Bez dwóch zdań... Jednak dobry trener to nie wszystko w naszym przypadku. Jak nie będzie wyników to z dobrego trenera szybko zrobimy miernotę i nieudacznika. Mam nadzieję że zarząd darzy go naprawdę dużym zaufaniem i pomimo tego że wyniki moga być nie do końca zadawalajace włos mu z głowy nie spadnie.

sandomingo 20.01.2018 10:47

Carillo CV ma bardzo ciekawe, bez dwóch zdań. Ale pamiętajcie o jednym: jeżeli nie będzie terminowych wypłat to nawet Mourinho czy Guardiola nie dadzą rady...Oby udało się docisnąć Włochów bo to jest podstawa do dalszych oczekiwań

ArturBarlinek 20.01.2018 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1492084)
Mimo wszystko uwazam, ze w tym sezonie nie ma juz sensu za wiele oczekiwac. Gorna osemka i spokojna praca. Z drugiej strony jak popatrzy sie na tabele to wszystko jest jeszcze mozliwe. Jeszcze tylko trzy tygodnie i ogien!!!

Ta liga jest tak chora, że 2-3 wygrane z rzędu i mamy podium, więc czemu na to nie naciskać? Uważam, że piłkarze muszą mieć presję, żeby nie odpuszczali ani na minutę.od tego jest trener by wyciskać jak najwięcej.

lucas8 20.01.2018 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1492090)
Bez dwóch zdań... Jednak dobry trener to nie wszystko w naszym przypadku. Jak nie będzie wyników to z dobrego trenera szybko zrobimy miernotę i nieudacznika. Mam nadzieję że zarząd darzy go naprawdę dużym zaufaniem i pomimo tego że wyniki moga być nie do końca zadawalajace włos mu z głowy nie spadnie.

Zarząd darzy go mega dużym zaufaniem, skoro potrafili czekać na niego do momentu, kiedy będzie wolny na rynku trenerskim.

Tak jak powiedział sandomingo: żeby tylko hajs się zgadzał chłopakom na kontach, to skupią się tylko na boisku.

mitmichael 20.01.2018 12:58

Jak tak patrze na filmiki, relacje i materialy do czytania w koncu trafil nam sie trener, ktory na prawde wie co to jest taktyka i to nie taktyka dziada na napastnika. Tez uwazam jak wiesniak, nie ma co za duzych oczekiwac wzgledem Carillo wysnuwac, tutaj ma byc walka o gorna osemke a potem spokojna praca i w nastepnym sezonie mozna juz miec wieksze oczekiwania co do gry i wynikow druzyny. A jak juz teraz to bedzie bardzo dobrze wygladalo to tylko lepiej dla nas.

Karherop 20.01.2018 13:24

Polecam również najnowszy wywiad z Sadlokiem. Można w nim się dowiedzieć że za Kiko nie bylo założeń gry pressingiem.. nóż sie w kieszeni otwiera. Bardzo chwali nowe założenia gry.

ArturBarlinek 20.01.2018 13:31

No to może będziecie wrzucać linki do wywiadów? :)

AlvaroTS 20.01.2018 13:38

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...738,1,727.html

brylant17 20.01.2018 16:00

Masz to w dziale Nasi piłkarze po co zaśmiecać ....

Karherop 03.02.2018 15:48

". Był to jednak mecz, w którym mogliśmy pozwolić sobie na ryzyko. Mieliśmy w pierwszej połowie kilka klarownych sytuacji podbramkowych, w tym poprzeczkę” - zaczął hiszpański szkoleniowiec. „Po przerwie wyglądaliśmy trochę gorzej, co wynikało z mojego błędu. Chcieliśmy wypróbować nowe ustawienie w obronie ze względu na liczne kontuzje w tej formacji, stąd występ Bartkowskiego na środku defensywy."

Imponuje mi postawa trenera, nawet po tak błahych wydarzeniach jak sparingi. Paru poprzedników m.in. Wdowczyk, Kiko mogliby się od niego uczyć samokrytyki.

pepe72 03.02.2018 21:58

Po wygranym 2:0 sparingu/meczu to każdy trener może powiedzieć co chce.

UcheJ 03.02.2018 22:32

Najwazniejsze ze widzi bledy swoje i zawodnikow a co za tym idzie stara sie je popraeiac lub nie popelniac a to duzy plus bo ogolnie Polscy trenerzy dodam do tego Kiko to w ogole nie wyciaga wnioakow te same bledy az sie plakac chce ze nigdy nie bylo wyciaganych wnioskow tylko tam samo tracenie bramek

pepe72 11.02.2018 12:13

Patrząc na komentarze co poniektórych w temacie meczowym to odliczanie do "C-Out" rozpoczęte ;)

Kurz 11.02.2018 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1493866)
Patrząc na komentarze co poniektórych w temacie meczowym to odliczanie do "C-Out" rozpoczęte ;)

Tak jest zawsze, gdy ma się problemy z oceną realnego potencjału drużyny. Jako że w czasach Kiko według mnie problemem nie był trener, a personalia zawodników niemal się nie zmieniły, trudno spodziewać się innego obrazu gry. Dziwię się zatem tym osobom, dla których wczorajszy mecz był jakimkolwiek zaskoczeniem.

wiesniak842 11.02.2018 13:27

Jasne, problemem nie byl trener. Widac szczegolnie to bylo we wczorajszym meczu - zachowaniu w obronie, widocznych schematach, stalych fragmentach, pressingu i pewnie jeszcze pare rzeczy moglbym wymienic, ktorych za Kiko nie uraczylismy. Po zaledwie miesiacu z druzyna, w pierwszym oficjalnym meczu. To, ze Boguski zjebie 100tke, czy to, ze Malecki zakiwa sie sam ze soba bedzie dalej widoczne, bo na uksztaltowanie pilkarza w ich wieku juz za pozno i zaden trener na to nic nie poradzi. Tak jak Kiko prywatnie wyjebalbym juz na poczatku sezonu, widzac jak sie kopiemy po czole, tak Carrillo dalbym czas na powolna, zmudna ale i konieczna w naszym przypadku prace, bez wzgledu na wyniki, wykluczajac oczywiscie spadek;)

CrazyBoy96 11.02.2018 14:05

Może nie byłem zbyt trzeźwy podczas oglądania meczu, ale jeżeli chodzi o grę obronną, to moim zdaniem, bardzo daleko do odpowiedniego poziomu :D Jeżeli chodzi o resztę, to na prawdę nie ma się do czego przyczepić, a strzelam, że z każdym tygodniem będzie tylko lepiej :)

Charlie 11.02.2018 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CrazyBoy96 (Post 1493875)
Może nie byłem zbyt trzeźwy podczas oglądania meczu, ale jeżeli chodzi o grę obronną, to moim zdaniem, bardzo daleko do odpowiedniego poziomu :D Jeżeli chodzi o resztę, to na prawdę nie ma się do czego przyczepić, a strzelam, że z każdym tygodniem będzie tylko lepiej :)

Obrona na pewno nie wyglądała idealnie, ale była to jednak obrona, a nie przypadkowa zbieranina, która wpada w panikę za każdym razem, gdy przeciwnik konstruuje akcje. No i na pewno plus jest taki, że Lechia nie stwarzała zagrożenia po rożnych. Czas pokaże czy wynikało to z jej słabości, czy może faktycznie Carillo trochę to ogarnął.

wikink1 11.02.2018 15:19

Jedno co było bardzo widoczne w tym meczu (oglądałem 1 polowe TYLKO ) posmolimy na wymianę ciosów , ale do tego jest potrzebna żelazna dyscyplina i lepsi piłkarz .Morze okazać perzy innej okazji ze ktoś nam zleje dupę. 5 do 0 biedzie płacz

wiesniak842 11.02.2018 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CrazyBoy96 (Post 1493875)

Jasne, ze tak ale ciezko raczej wymagac odpowiedniego poziomu w grze obronnej w pierwszym meczu, to raz, dwa, ciagle praktycznie gramy bez prawej strony w defensywie (Bartkowski nie ten poziom, Boguski tez zbytnio nie pomaga). Zobaczymy jak to bedzie wygladac z tym Slowencem.

Lemoniadowy Joe 11.02.2018 15:30

Obrona akurat na plus jako cała formacja no chyba ze te spalone to przypadek , spora poprawa.

brylant17 11.02.2018 16:11

Podoba mi się granie na jeden kontakt i uwaga brak dzidy do przodu

regan 11.02.2018 17:26

Nie no jak na pierwszy mecz to olbrzymia różnica... jedziemy na wyjazd i atakujemy na trudnym terenie, bardzo zageszczony srodek pola Lechia nie mogla sie przepchac srodkiem tylko skrzydlami atakowala... czyli juz widac kolosalna roznice w odniesieniu do Kiko gdzie wjezdzali w nas srodkiem jak w maslo nawet slabe druzuny. Do tego organizacja gry przy rzutach rożnych odmieniona no super to w koncu wygladalo, utrzymywanie sie przy pilce operowanie nią a nie defensywka i po bramce na 0:1 panika.

Jedyne co bylo nie tak to szybkosc dynamika, widac ze nie trafil Carillo ze uzyskaniem świeżosci. Carlitos Malecki wygladali jakby mieli kamienie powsadzane w getry.

Jak na pierwszy mecz różnica kolosalna... a to dopiero pierwszy mecz... i to na wyjezdzie... :)

CrazyBoy96 11.02.2018 19:36

Oczywiście, że Wisła Carrillo a Wisła Kiko, to dwa światy, i nie raz wczorajszą Wisłę oglądało się przyjemnie, z nadzieją na lepsze jutro, tylko głupiec stwierdzi inaczej. Być może przez właśnie Bartkowskiego oceniam defensywę źle, bo to co Peszko z nim robił, to jakaś parodia. Mam nadzieję, że z Arką wyjdzie już Palcić :)

Wojtas 11.02.2018 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1493866)

Spokojnie wygra z Arką i ludzie bedą chcieli od niego Ligi Mistrzów.Bo taki dobry.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl