Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9750)

morganfield 07.01.2017 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1460851)
W Polsce mamy obecnie ponad 200 szkoleniowców z licencja uefa pro. Jak ktoś szuka młodych zdolnych trenerow, to czemu nie u nas?

W Hiszpanii grubo ponad dwa tysiące. Tak więc nawet na poziomie ich IV ligi konkurencja jest większa niż u nas w e-klapie.

Zresztą na ilość licencjonowanych trenerów nawet Niemcy patrzą z zazdrością w kierunku Hiszpanii nie mówiąc o zacofanej pod tym względem Anglii.

Obawiam się, że wbrew temu co chciałby pewien portal na czele z dziennikarzem, który to nie ma wykształcenia dziennikarskiego, Wisła nie zatrudniła kompletnego amatora.

szprotson 07.01.2017 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1460894)

Obawiam się, że wbrew temu co chciałby pewien portal na czele z dziennikarzem, który to nie ma wykształcenia dziennikarskiego, Wisła nie zatrudniła kompletnego amatora.

przykłład weszło pokazue ze można ulepić coś z niczego. Dziennikarze bez szkoł i doswiadczenia a przebili wszystkich innych.
Ale trzeba pamietac ze to cały czas jest to samo weszło ktore ciagneło łacha/wyśmiewało Romka Kołtonia który rzucił "dlaczego nie Barcelona" w kontekscie Roberta. Scouci weszło wtedy nie ocenili jeszcze poprawnie umiejenosci Roberta...

W tym wydziadzie u Migi to Kiko lekko odpłynął imho :)

krzaq12 07.01.2017 14:47

Ja nie martwię się o warsztat Kiko, bo jeśli jego wszystkie drużyny cechowała dyscyplina, dobre wybieganie i mała ilość traconych goli to znaczy, że potrafi odcisnąć swoje piętno na zespole.
Obawiam się tylko o dwie rzeczy:
-barierę językową i szatnie.
Trochę paradoks, ale w PL piłce należy się tego obawiać, zwłaszcza tego drugiego.

Charlie 07.01.2017 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1460896)
Ja nie martwię się o warsztat Kiko, bo jeśli jego wszystkie drużyny cechowała dyscyplina, dobre wybieganie i mała ilość traconych goli to znaczy, że potrafi odcisnąć swoje piętno na zespole.
Obawiam się tylko o dwie rzeczy:
-barierę językową i szatnie.
Trochę paradoks, ale w PL piłce należy się tego obawiać, zwłaszcza tego drugiego.

Co do szatni, to na szczęście jest Sobolewski. W razie gdyby komuś przyszedł do głowy jakiś głupi pomysł kwestionowania poleceń nowego trenera to Sobol powinien szybko ustawić go do pionu i wyjaśnić, że obowiązkiem każdego jest zapieprzanie ku chwale Wisły. A o autorytet Sobola w szatni raczej nie ma się co martwić.

Konrad. 07.01.2017 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1460892)
Tak.
Wg. mnie polscy trenerzy to nieudacznicy. Dlaczego? Dlatego ze nic im się nie udało na szczeblu wysokiej europejskiej piłki. Chyba ze chcesz mi pokazac tabelkę z ostanich 20 lat, ile to polskich trenerów emigrowało do lepszej piłki.
A kiko tez jest nieudacznikiem. Ale tańszym.

Czyli się zgadzamy - Kiko jest takim samym nie udacznikiem, jak większość polskich trenerów..

Poważnie jest tańszy od polskich trzecioligowych trenerów?
Cytat:

Jak komuś nie pasuje, moze gwizdać, popularna ostatnio forma protestu ale jak wiemy, nie przynosi efektów. Wiec jedyne co mozemy zrobic to czekac, bo wyniki Kiko rozliczą.
Jak czekać na wyniki?

Przecież trener to nie piłkarz nie da się go ocenić po dwóch meczach... No, chyba że będzie totalną popierdółką i zacznie wystawiać Brożka do pomocy, a Głowę do ataku...

Cytat:

Ja mu daje szanse, ty skreslasz na starcie. Zobaczymy za miesiac kto był bliżej poznania prawdy.
Co to niby ma znaczyć?

Na forum wyrażamy swoje zdanie o trenerach/płkarzach. Dla mnie Kiko się nie sprawdzi.

Ale chyba normalne, że będę Wiśle i jej trenerowi kibicował...
Cytat:

Byc moze na dzien dzisiejszy z Leszkiem Ojrzynskim i 2 letnim kontraktem bylibysmy blizej utrzymania niz teraz, ale kto by mu za pół roku płacił odprawę??
Nie wiem co wy tak z tym Ojrzyńskim, trzeba próbować znacznie niżej i szukać trenera nie skażonego ekstrklasą i 1 ligą. Gdzieś w trzecich i czwartych ligach...

dziki 07.01.2017 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1460898)
Co do szatni, to na szczęście jest Sobolewski. W razie gdyby komuś przyszedł do głowy jakiś głupi pomysł kwestionowania poleceń nowego trenera to Sobol powinien szybko ustawić go do pionu i wyjaśnić, że obowiązkiem każdego jest zapieprzanie ku chwale Wisły. A o autorytet Sobola w szatni raczej nie ma się co martwić.

A Paweł w czasie gry dla Huelvy sie nie nauczył chociaż podstaw hiszpańskiego? Też mógłby za łącznika robić ;-)

Charlie 07.01.2017 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziki (Post 1460903)
A Paweł w czasie gry dla Huelvy sie nie nauczył chociaż podstaw hiszpańskiego? Też mógłby za łącznika robić ;-)

Pojęcia nie mam, ale to było dość dawno, więc nawet jeśli coś liznął, to jest duże prawdopodobieństwo, że już zapomniał ;)

wester 07.01.2017 19:30

Pierwszy trener jest z reguły tym, na którego spylają wszystkie splendory za grę drużyny jak i również jest tym który najczęściej płaci najwyższą cenę za słabe rezultaty.

Należy podkreślić, że to nie tylko on ma wpływ na te wyniki i jaki będzie obiór jego samego. Oczywiśćie on jak szef sztabu szkoleniowego musi odpowiednio zorganizować pracę w taki sposób aby warunki mu odpowiadały. Nie ma jednak wpływu na takie kwestie czy pieniążki znajdą się na kontach piłkarzy na czas, nie ma również wpływu na szereg czynników losowych takich jak: wysyp kontuzji, błędy sędziów, wysoko nieskuteczność pod bramką itd.

Zarząd klubu przy ocenie trenera zawsze musi "wyciągnąć" te czynniki losowe z wyników trenera, odłożyć je na bok. Oceniać trenera tylko za to na co miał tak naprawdę wpływ czyli organizacja gry, przygotowanie fizyczne, pewność siebie zawodników, postęp indywidualny piłkarzy.

Wielu kibiców na tym tym forum zdążyło osądzić trenera co jakoś mi specjalnie mi nie przeszkadzało gdyż po to jest ta cala zabawę w piłkę nożną aby oceniać, bawić się tym. Natomiast zażenowała mnie grupa ludzi którzy kierowali wyzwiska i obrzydliwe komenty pod adresem nowego szkoleniowca na jego twiterze typu " who the fuck you are". Jest to brak jakie kol wiek klasy. Zastanówcie się co robicie za nim wciśniecie enter.

Podczas konferencji prasowej zaimponował mi dyrektor Junko. Spokojnie bez nerwów ale zarazem bardzo stanowczo wyjaśnił wszystkim dlaczego nowy trener, dlaczego właśnie zdecydował się na Kiko.. Od samego początku wyglądał na człowieka, który doskonale wie co robi. Bardzo podoba mi się model klubów w którym dyrektorzy sportowi pracują przez długie lata na swoim stanowisku. Chciałbym aby dyrektor Junko był taką osobą, nie dał nam na ten moment żadnego powodu aby w niego nie wierzyć.

Jeszcze raz powtórzę, że mądrzy ludzie potrafią wstrzymywać się z osądem. Wielu z Was już ten osąd wydał, kolejni przyjdą pewnie jak przegramy jakiś mecz sparingowy, jeszcze inni zaczekają do pierwszej kolejki. To wszystko będzie z mała próbka aby dokonać racjonalnej oceny, dajmy mu czas i zaczekajmy na chociażby kilka ligowych meczów.

Wojtas 07.01.2017 19:42

Kiko wygra 2 mecze i juz bedzie 'Ah to trener,warto bylo na niego postawić" :D ,haha i tak własnie w Polsce wystepuje zjawisko tzw 'Znafców".

R33 07.01.2017 21:16

Ogólnie to się dziwie waszym pozytywnym wrażeniom z konferencji. Z ust Manuela Junco padły same ogólniki, jakich wiele i tak na prawdę do każdego trenera mógłby je zastosować. Z mojej strony wyglądało to na to, że wypowiedział tak jakby się bał, że Kiko nie powie nic sensownego i będzie wtopa wizerunkowa.

Blaszczu16 07.01.2017 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1460916)
Ogólnie to się dziwie waszym pozytywnym wrażeniom z konferencji. Z ust Manuela Junco padły same ogólniki, jakich wiele i tak na prawdę do każdego trenera mógłby je zastosować. Z mojej strony wyglądało to na to, że wypowiedział tak jakby się bał, że Kiko nie powie nic sensownego i będzie wtopa wizerunkowa.

Może i ogólniki, ale istotną sprawą, którą poruszył Junco było to, że się nie znali z Kiko wcześniej i angaż Hiszpana nie jest po znajomościach.

Konrad. 07.01.2017 22:27

Junco powiedział na konferencji, że Ramirez "wyksztalcil wielu znakomitych zawodników". Zapomniał dodać nazwisk. Ktoś kogoś kojarzy?

Pero 08.01.2017 09:20

Dla mnie trochę dziwne i zarazem nieprofesjonalne jest to, że teraz mówią że Kiko był już przymierzany od grudnia. A (dodam tylko, że wierząc spekulacją medialnym) Sobolewski i Kmiecik nie znali swojej przyszłości. Kmiecik przyjeżdzał na spotkania z zarządem i nie wiedział czy będzie asystenetem, trenerem czy też zostanie na lodzie.
To nie potwierdza domniemań że wszystko jest częścią długofalowej wizji.

wiertar 08.01.2017 10:48

wierzac spekulacja medialnym....

mysle ze to jest slowo klucz

wiesniak842 08.01.2017 11:05

Może to jakaś nalecialosc z francuskiego:D

Co do pana Kiko. Pozyjemy, zobaczymy, choc ja osobiscie nie jestem zbytnio optymistycznie nastawiony. Przede wszystkim obawiam sie iberyjskiej kolonii. Mam nadzieje, ze sie myle.

JrQ- 08.01.2017 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1460934)
Dla mnie trochę dziwne i zarazem nieprofesjonalne jest to, że teraz mówią że Kiko był już przymierzany od grudnia. A (dodam tylko, że wierząc spekulacją medialnym) Sobolewski i Kmiecik nie znali swojej przyszłości. Kmiecik przyjeżdzał na spotkania z zarządem i nie wiedział czy będzie asystenetem, trenerem czy też zostanie na lodzie.

Własnie to swiadczy o profesjonalizmie, myslenie do przodu, a nie wywalalnie trenera po przegranych derbach ;)

_ukoL 08.01.2017 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1460911)
Kiko wygra 2 mecze i juz bedzie 'Ah to trener,warto bylo na niego postawić" :D ,haha i tak własnie w Polsce wystepuje zjawisko tzw 'Znafców".

Zgoda, natomiast z drugiej strony, jakie miałyby być komentarze po dwóch zwycięstwach? Wygrywa, to się chwali, a jak przegrywa to dostaje burę i tyle.

Jazon 08.01.2017 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1460492)
Z drugiej strony Legia wziela tego Hasiego. Facet niby z sukcesami, papiery mial, CV niezle, jako pilkarz tez w powaznych klubach kopal a okazal sie byc totalnym nieporozumieniem.

Jaką masz gwarancję, że ktoś z resume pokroju Hasiego okaże się dobrym trenerem? Nie masz takiej gwarancji, ale prawdopodobieństwo jest dość wysokie.
Jaką masz gwarancję, że ktoś z resume pokroju Ramireza okaże się dobrym trenerem? Nie masz takiej gwarancji, a prawdopodobieństwo tego jest nikłe.

PlayLikeAPro 08.01.2017 17:37

Nie da się ukryć że Junco zaskoczył wszystkich bo jest to tak naprawdę rzut monetą. Nawet jakieś opinie środowiskowe itd mogą być mało wiarygodne w przypadku trenerów w niższych ligach bo wtedy przeważnie opinie na czyjś temat można uzyskać od osób powiązanych z tamtym poziomem rozgrywkowym, nie do końca obiektywnych. Hiszpanie mają trochę inną mentalność i nie jadą po swoich tak jak Polacy.

Mam jednak nadzieję że jakimś cudem się to uda, głównie z powodu tych lamentów i obelg pojawiających się w sieci. Gość nie rozpoczął pracy a już został przez wielu wywalony. To smutne.

Jest jeszcze jeden mały plus tego że mamy Kiko. Pan Kazimierz nie będzie już musiał znosić konferencji prasowych które ewidentnie go stresowały, dobrze dla niego bo komentarze w necie na temat jego stylu wypowiedzi były co najmniej nieodpowiednie patrząc na jego zasługi.

nemox007 08.01.2017 17:52

Cytat:

Przecież sam Sobolewski w wywiadzie przyznał że wiedzieli z Kmiecikiem że prowadzą zespół tylko do końca rundy. To uwazasz za brak profesjonalizmu? Zarząd wyłożył kawę na ławę od samego poczatku i sam Sobol pewnie dzięki temu trochę inaczej podszedł do tego wszystkiego

Pero 08.01.2017 19:50

^^
Opierając się na tym info z 28 grudnia to raczej ta kawa średnio było wyłożona:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,11629995/

Fugiel 08.01.2017 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1460916)

Dla mnie rowniez ta konfa nie wyróżniała się niczym szczególnym. Nie zrozumiałem, dlaczego nasz dyrektor odpowiadął na pytania po angielsku, skoro chyba lepiej jakby mówił po hiszpańsku, skoro Kiko nic z tego angielskiego nie czaił.

Griszka30KR 08.01.2017 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1460925)
Junco powiedział na konferencji, że Ramirez "wyksztalcil wielu znakomitych zawodników". Zapomniał dodać nazwisk. Ktoś kogoś kojarzy?

Taa i od razu prosił o szacunek dla nowego trenera....ciekawe dlaczego...Czyżby się dowiedział ,że my nie tacy nie kumaci?
Dla mnie to będzie wtopa i tyle.Upatruje w tym tylko być może jakieś ułatwienie w transferach,bo innego wytłumaczenia nie mam.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1460948)
Jaką masz gwarancję, że ktoś z resume pokroju Hasiego okaże się dobrym trenerem? Nie masz takiej gwarancji, ale prawdopodobieństwo jest dość wysokie.
Jaką masz gwarancję, że ktoś z resume pokroju Ramireza okaże się dobrym trenerem? Nie masz takiej gwarancji, a prawdopodobieństwo tego jest nikłe.

I tyle w temacie jakichkolwiek porównań...

wolfy 09.01.2017 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1460961)
^^
Opierając się na tym info z 28 grudnia to raczej ta kawa średnio było wyłożona:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,11629995/

Widzisz, musisz się nauczyć odróżniać fakty od faktów prasowych. Bardzo często "dziennikarze" sportowi wiedza mniej o tym co się dzieje w klubie od kibiców.

Jeżeli Sobolewski coś mówi, to mu wierzę. Jeżeli coś co pisał dziennikarz stoi w tym z sprzeczności, to raczej nie ma wątpliwości komu zaufać.

nesta 09.01.2017 12:09

Bardzo obszerny wywiad z nowym trenerem:

http://www.dziennikpolski24.pl/sport...raca,11665900/

Dariook 09.01.2017 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1460880)
H
Mało tego, coś takiego jak "szykowania formy na sezon" i zgrupowania w których "ładuje się akumulatory" są w niemal wszystkich sportach. Koszykarze, siatkarze, lekkoatleci, skoczkowie... Wszyscy szykują się do sezonów na zgrupowaniach, aby w sezonie być w gazie.

Albo więc racje ma cały sportowy świat, albo Dariook i wystarczy cały czas normalnie trenować, dzięki czemu cały rok będzie się w formie.

Oczywiscie że się szykują, raz konkretnie przed sezonem! A nie jak u nas...formy , siły, ducha i huj wie czego tam jeszcze szukaja co runde, po smiesznej ilości oraz amatorskim natężeniu meczów.
Zwieńczeniem tej cięzkiej pracy jest coroczny but na morde od piłkarskiego 3 świata w europejskich pucharach.

Więc racje ma piłkarski świt. albo polska myśl szkoleniowa, która do jednego sezonu odwala dwa odrębne okresy. Żeby było śmieszniej w większości przypadków je podobno zawala :D

I o tym wlasnie pisalem, czytaj ze zrozumieniem.

mitmichael 09.01.2017 13:02

Z Kiko to dopiero bedzie "Krakowska Pilka" ale to raczej nie powinno nikogo dziwic przy Hiszpanie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wili_treningi/

tomasz_19 09.01.2017 13:20

Wychodzi na to, że nasz nowy trener przykłada dużą wagę do gry piłką, utrzymywaniu się przy piłce, dokładnym rozegraniu... to jest to czego nam brakowało w tej rundzie, przez to traciliśmy mnóstwo głupich bramek... jest małe ale... do takiej gry trener będzie potrzebował kreatywnych środkowych pomocników, a my na dobrą sprawę mamy tylko jednego - Mąka... czyżbyśmy szukali jeszcze jednego ŚP? Najlepiej jakby to był defensywny środkowy pomocnik, bo takiego stricte walczaka w środku pola nie mamy od czasów C.Wilka...

s1mone 09.01.2017 15:42

Dariook, szczerze to opowiadasz kocopoły.

Nasi piłkarze grają w sezonie ligowym 37 meczy, czyli porównywalna ilość z Premiership czy La Liga. Oczywiście europejskie puchary kończą się szybko, ale to ma znaczenie tylko dla drużyn z czołówki - z resztą drużyny grające regularnie w Lidze Mistrzów mają o wiele szersze kadry niż nasze czołowe ekipy - także argument z dupy.

Generalnie to nasi piłkarze nie mają ciężkiego obozu co rundę, jest jedna przerwa tak naprawdę - ta zimowa. Letnia jest krótka i nie ma mowy o jakimś cięższym obozie kondycyjnym - zwyczajnie nie ma na to czasu, odkąd przestawiono system rozgrywek. Szczerze powiedziawszy dla naszego klimatu optymalna by była gra w układzie wiosna-jesień podobnie jak jest w Rosji.

Nie rozumiem twojej głupiej gadki, że skoro ekstraklasa taka słaba to powinniśmy trenować jak amatorzy, zamiast brać przykład z profesjonalnych sportowców. Takie pierdzielenie, żeby pierdzielić i zero merytorycznych argumentów.

rozarian 09.01.2017 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1461035)
Szczerze powiedziawszy dla naszego klimatu optymalna by była gra w układzie jesień-wiosna podobnie jak jest w Rosji.

Przeca gramy jesień-wiosna :P
Pewnie chodziło Ci o wiosna-jesień. Tyle że u ruskich od jakiegoś czasu gra się już tak jak w Europie jesień-wiosna.

s1mone 09.01.2017 16:07

Dokładnie tak :D

Kac 09.01.2017 16:14

Ja nie będę chłopa skreślał, wszyscy po nim jada i sie z niego śmieją w mediach ogolnopolskich, ale jak wygra kilka meczów to zaczna go bardziej szanować, moze nawet nas ktos zlekcewazy ;)

Paradoksalnie gość pewnie wie, ze dostał dużą szanse, moze nawet na wyrost i ze nikt na niego nie stawia wiec pewnie będzie się k.rewsko starał udowodnić, ze est coś warty.

Gorszy niż Dariusz W. z historycznym rekordem porazek nie będzie.

Dariook 09.01.2017 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1461035)
Dariook, szczerze to opowiadasz kocopoły.

Nasi piłkarze grają w sezonie ligowym 37 meczy, czyli porównywalna ilość z Premiership czy La Liga. Oczywiście europejskie puchary kończą się szybko, ale to ma znaczenie tylko dla drużyn z czołówki - z resztą drużyny grające regularnie w Lidze Mistrzów mają o wiele szersze kadry niż nasze czołowe ekipy - także argument z dupy.

Generalnie to nasi piłkarze nie mają ciężkiego obozu co rundę, jest jedna przerwa tak naprawdę - ta zimowa. Letnia jest krótka i nie ma mowy o jakimś cięższym obozie kondycyjnym - zwyczajnie nie ma na to czasu, odkąd przestawiono system rozgrywek. Szczerze powiedziawszy dla naszego klimatu optymalna by była gra w układzie jesień-wiosna podobnie jak jest w Rosji.

Nie rozumiem twojej głupiej gadki, że skoro ekstraklasa taka słaba to powinniśmy trenować jak amatorzy, zamiast brać przykład z profesjonalnych sportowców. Takie pierdzielenie, żeby pierdzielić i zero merytorycznych argumentów.

Sam jestes głupi :lol:

Konrad. 09.01.2017 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1461017)
Oczywiscie że się szykują, raz konkretnie przed sezonem! A nie jak u nas...formy , siły, ducha i huj wie czego tam jeszcze szukaja co runde, po smiesznej ilości oraz amatorskim natężeniu meczów.
Zwieńczeniem tej cięzkiej pracy jest coroczny but na morde od piłkarskiego 3 świata w europejskich pucharach.

Więc racje ma piłkarski świt. albo polska myśl szkoleniowa, która do jednego sezonu odwala dwa odrębne okresy. Żeby było śmieszniej w większości przypadków je podobno zawala :D

I o tym wlasnie pisalem, czytaj ze zrozumieniem.

Dalej brniesz w swoją teorie...

Na zachodzie nie robi się specjalnych przygotowań do nowej rundy, bo najzwyczajniej w świecie nie ma kiedy. W Anglii mają tydzień przerwy w zimie, we Włoszech czy Hiszpanii dwa tygodnie...

U nas przerwa w rozgrywkach trwa dwa miesiące, dlatego robimy przygotowania niejako na nowo...

Podobnie robią kluby ze Słowacji czy Czech (mają tak samo długą przerwę) - również wyjeżdżają na zgrupowania by zrobić formę na wiosne.

Z tym butem na mordę toś wystrzelił w sezonie gdy Legia wyszła z grupy LM z polskim trenerem... Nasze słabe wyniki są spowodowane głównie jedną rzeczą - brakiem kasy i słabymi piłkarzami (dodałbym jeszcze zmienianie trenerów jak rękawiczek). Legia od paru lat ma pieniądze na zawodników i skończyly się kompromitacje. Wisła za czasów finansowego eldorado, też przynosiła nam więcej chluby niż wstydu...

Zresztą, co zimowe przygotowania mają do sierpniowo-wrześniowych wpadek polskich klubów?

For_FuN_ 09.01.2017 17:18

Rozmowa z niektórymi o Kiko, to tak jak rozmowa o Meresińskim swego czasu. Po godzinie od ogłoszenia, kto został nowym właścicielem, było wiadomo: a) to gołodupiec b) coś nie tak z jego życiorysem. Oczywiście pewne ameby umysłowe cały czas przekonywały, że to bogacz i że nowa, silna Wisła jest właśnie budowana :D(nawet, jak wychodziły kolejne przestępstwa gimnazjalisty).
Kiko, to amator i to w dodatku taki, który siedział na bezrobociu pół roku(czyli doceniali jego klasę na tym szczeblu...). Takie są po prostu fakty. Jeżeli odpali, to należy to rozpatrywać jako cud, ale większe prawdopodobieństwo, że to będzie wpadka godna Burdeńskiego lub Sorina.

Viper 09.01.2017 18:05

^^ tak, a licencję UEFA Pro w chipsach znalazł. :D

dawiss 09.01.2017 18:13

Dobrze, ze Skorzy nie wzielismy bo nie pracuje juz dluzej.

Dariook 09.01.2017 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1461047)
...
Zresztą, co zimowe przygotowania mają do sierpniowo-wrześniowych wpadek polskich klubów?

To proponuje jeszcze wprowadzic specjalne przygotowania przed europejskimi przygodami, bedzie tercet. Ze tez jeszcze nikt na to nie wpadł. :D

Ok, nie gniewaj sie ale z mojej strony finito, nie chce mi sie. Zreszta to temat o Kiko...

Pdw.

Gin 09.01.2017 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1461048)
Rozmowa z niektórymi o Kiko, to tak jak rozmowa o Meresińskim swego czasu. Po godzinie od ogłoszenia, kto został nowym właścicielem, było wiadomo: a) to gołodupiec b) coś nie tak z jego życiorysem. Oczywiście pewne ameby umysłowe cały czas przekonywały, że to bogacz i że nowa, silna Wisła jest właśnie budowana :D(nawet, jak wychodziły kolejne przestępstwa gimnazjalisty).
Kiko, to amator i to w dodatku taki, który siedział na bezrobociu pół roku(czyli doceniali jego klasę na tym szczeblu...). Takie są po prostu fakty. Jeżeli odpali, to należy to rozpatrywać jako cud, ale większe prawdopodobieństwo, że to będzie wpadka godna Burdeńskiego lub Sorina.

Ja bym nie porównywał Kiko do Meresinskiego nie można ich mierzyć jedna miarą bo występują w innej roli i maja inne zadania do wykonania, moim zdaniem Kiko ma podstawy do nauczenia Wisły taktyki a to ze trenował 3 ligę to z całym szacunkiem moim zdaniem może mieć lepszy warsztat niż nie jeden polski trener z ekstraklasy

Mixu 09.01.2017 20:44

Z tego co pamiętam to na konferencji powiedziano że Ramirez będzie trenerem RAZEM z Sobolem. Czyli jakby nie patrzyć to Hiszpan przychodzi w miejsce Kmiecika który będzie asystentem. Więc wychodzi na to że Ramirez będzie od technicznych, warsztatowych rzeczy a Sobol dalej będzie motywował zespół.

Podsumowując ten Ramirez to ma być UZUPEŁNIENIE osoby trenera w postaci Sobola któremu brakuje doświadczenia i warsztatu a nie GŁÓWNY trener? Tak czy nie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl