Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Błaszczu_WIŚLAK 25.08.2016 22:07

Z wszystkimi propozycjami dajcie im trochę czasu. Jutro nowy zarząd, może wezmą swoich ludzi do marketingu, bo niestety obecna pani zarządzająca marketingiem to dno...

szczepans21 25.08.2016 22:24

Trzymamy kciuki za dobre wieści jutro o 10. Ciekawi mnie zarzad i rada.
Mam nadzieję że będą też pozytywne niespodzianki

sobol024 26.08.2016 02:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1451612)
Potwierdzam, z golda jest lepszy widok niz z skyboxa ;)

Tak BTW ile kosztuje wynajęcie skyboxa na jeden mecz?

Konrad. 26.08.2016 06:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sobol024 (Post 1451636)

10 tysięcy

seta 26.08.2016 06:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sobol024 (Post 1451636)

zależy którego, od 10-12k. Zdecydowanie bardziej opłaca się wynająć na sezon.

Lupo 26.08.2016 08:31

Grzegorz Wójtowicz na TT 3 minuty temu:
"Czyli będzie pierwsza w historii Wisły SA pani prezes"

mitmichael 26.08.2016 08:46

List Otwarty Rady Seniorow TS WISŁA!
http://www.tswisla.pl/list-otwarty-rady-towarzystwa/

szprotson 26.08.2016 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seta (Post 1451640)
zależy którego, od 10-12k. Zdecydowanie bardziej opłaca się wynająć na sezon.

czy mozna gdzies sprawdzic jakim popytem cieszyly sie skyboxy?
np w poprzednim sezonie?
Zawsze były okupowane czy w wiekszosci wolne?
Jaki jest koszt na cały sezon wynajmu? p.s.

pytam bo powiem tak : Z przyjemnoscia ogladałbym mecz w skyboxie z wieloma forumowiczami, nawet o całkowicie odmiennych poglądach. Jeśli takie skyboxy stoją puste, zrobmy zrzute na skuboxa TWSD :) A co!
Szczegół najwazniejszy : jesli on stoi pusty - wtedy zawsze mozna cene zbić, no i forum i w ogole.
Wiadome ze pojemnosc jego jest mała, ale 1 forumowicz na 1 mecz.

nesta 26.08.2016 08:57

Na czele piłkarskiej spółki ma bowiem stanąć bardzo energiczna i stanowcza kobieta, Marzena Sarapata! Nie była ona do tej pory wymieniana wśród kandydatów na to stanowisko, stąd można mówić o niespodziance. Pani Marzena jest prawnikiem, absolwentką UJ. Co ważne, ma doświadczenie, związane ze sportem. Ma tytuł Menedżera Sportu, nadawany przez Ministra Sportu. Brała udział m.in. w przygotowaniach turnieju Euro 2012, a ostatnio była jedną z osób, które pracowały przy przygotowaniu umowy, na mocy której piłkarska Wisła trafiła pod skrzydła Towarzystwa Sportowego. O tym, czy krakowskie wróble mają rację i Marzena Sarapata rzeczywiście zostanie prezesem "Białej Gwiazdy", przekonamy się już za nieco ponad godzinę.

Już potwierdzone :)

Powodzenia! Bio robi wrażenie.

7 kotów 26.08.2016 09:01

Kopiujemy model Legii ? ;)

arth_ur 26.08.2016 09:28

Atrakcyjna kobieta i budzi szacunek :-)

Fugiel 26.08.2016 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1451655)
czy mozna gdzies sprawdzic jakim popytem cieszyly sie skyboxy?
np w poprzednim sezonie?
Zawsze były okupowane czy w wiekszosci wolne?
Jaki jest koszt na cały sezon wynajmu? p.s.

pytam bo powiem tak : Z przyjemnoscia ogladałbym mecz w skyboxie z wieloma forumowiczami, nawet o całkowicie odmiennych poglądach. Jeśli takie skyboxy stoją puste, zrobmy zrzute na skuboxa TWSD :) A co!
Szczegół najwazniejszy : jesli on stoi pusty - wtedy zawsze mozna cene zbić, no i forum i w ogole.
Wiadome ze pojemnosc jego jest mała, ale 1 forumowicz na 1 mecz.

Mam to samo zdanie. Wczesniej wielokrotnie o tym pisalem, ze niepojete to jest, ze cena za skybox byla ustalona, na nierealnym poziomie. Zamiast wynajac je za np 3/4 tej ceny albo 1/2 to nikogo to nie interesowalo, ze staly puste.

Teraz mam nadzieje bedzie onne podejscie i inne ceny, adekwatne do naszej formy sportowej :)

bódyń 26.08.2016 09:34

Kobieta Prezesem... Jej CV pokazuje ze sie nadaje wielki plus. I jeszcze bonus z powodu wygladu:)

szczepans21 26.08.2016 09:36

Teraz niech zakasają rękawy i do roboty. Póki co jestem optymistą.

nesta 26.08.2016 09:37

Najbardziej mnie zaskoczyło, że rozmawiają o transferach też do klubu.. Oby to nie było tylko takie gadanie na podbicie frekwencji. No zobaczymy. Ważne, że są ludzie - świetni merytorycznie i z Wisłą w sercu. Teraz sponsorzy i do przodu.

crux.a 26.08.2016 09:39

Dziennikarze to są dupy. Nikt nie zapytał o Zdzicha. Nikt nie zapytał o ewentualne trupy w szafie po Meresińskim. Nikt nie zapytał o to, czy planują zawiadomienie prokuratury o działaniu przez niego na szkodę spółki.

Podoba mi się zarząd. Nie podoba mi się na razie rada nadzorcza. Tam powinien być jeszcze ktoś szanowany z krakowskiego biznesu i jakiś sensowny ekonomista.

7 kotów 26.08.2016 09:39

Prezes moze byc dobrze wygladajacy ale durny - vide Pyzalska,
Moze byc inteligentny, ale wygladac malo ekskluzywnie, jak bej - vide Lesnodorski
Moze tez byc i brzydki i glupi - jak ten eks prezes Ruchu z wielka glowa,
Ale moze tez byc jednoczesnie i dobrze wygladajacy i wyksztalcony. Jak nasza pani prezes.

Dobre wrazenie.

Ten Golda tez widac ze sroce spod ogona nie wypadl.

Duzy kredyt zaufania, nie s.......cie tego. ;)

VanBasten 26.08.2016 09:42

Jestem dobrej myśli . Nie znam tych ludzi ale podoba mi się to , że zarówno Pani prezes jaki Wice prezes to ludzie młodzi z wykształceniem ! Obawiałem się jakichś leśnych dziadków :) Teraz zobaczymy jaki jest potencjał klubu i jaki jest potencjał małopolskiego biznesu . Z wielu przyczyn sporo firm chętnych dotychczas do sponsoringu nie chciało współpracować z Cupiałem bo ten był dyktatorem i miał swoisty sposób zarządzania . Teraz jest szansa , że się to zmieni . Jestem bardzo ciekawy i bardzo optymistycznie nastawiony . Żeby tylko te nasze lebiegi dzisiaj wygrały :)

bódyń 26.08.2016 09:44

Na Linkedinie
https://pl.linkedin.com/in/marzena-sarapata-57a2735b

Zwracam uwage na zdjecie:)

dawiss 26.08.2016 09:46

Trasnfery do klubu sa dobre z tego wzgledu ze sprowadzenie takiego Semira to pewnie z milion zlotych rocznie. Gosc poprawi gre z marszu, co przelozy sie pewnie na 1000-2000 wiecej sprzedanych biletow na kazdy mecz, wiec suma sumarum jeden dobry pilkarz jest w stanie podniesc frekwencje na tyle, zeby cale jego zarobki splacily sie z biletow. Fajnie zrobila to Legia sprowadzajac Ljuboje, nic nie zarobili na gosciu, bo byl starym gwiazdorem, ale ludzie przychodzili popatrzec jak gra (a gral calkiem niezle). W ten sposob wytwarzali mode na przychodzenie na stadion i teraz nie potrzebuja juz inwestowac w starszych gwiazdorow bo i tak sprzedaja mase biletow.

PhantomRanger 26.08.2016 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1451658)
Kopiujemy model Legii ? ;)

Póki co jeszcze nie wpadli na pomysł kobiety kierownika drużyny i mam nadzieje, że nie wpadną.

Teraz słowa wypowiedziane na konferencji przekuć w czyny.

Vinci 26.08.2016 09:53

Fajni ludzie i ze świeżymi pomysłami. Pozostaje trzymać kciuki :)
Studia menadżerskie UJ powoli owocują w samym Krakowie :)

mitmichael 26.08.2016 09:58

W angielskich klubach tez prezesem sa kobiety a kluby bardzo dobrze funkcjonuja. Najwazniejsze, ze Wisła zaczynaja rzadzic ludzie, ktorzy ja kochaja i nie pozwola przeminac.

Franeklowcabramek 26.08.2016 10:13

Najważniejsze, że teraz Wisła Kraków S.A nie przegra żadnej sprawy w sądzie mając na czele prawnika i radczynię prawną.

crux.a 26.08.2016 10:15

Kobieta na czele klubu to świetny pomysł. Trudniej teraz pisać, że władzę w Wiśle przejęli bandyci. Ten jeden ruch bardzo dużo zmienia wizerunkowo.

W dodatku nie jest pustą lalą z Playboy'a, tylko ma odpowiednie wykształcenie i kwalifikacje zawodowe. Mówiąc inaczej: to nie jest ruch przede wszystkim wizerunkowy, prezesem została prawniczka i manager sportu.

No i wisienka na torcie: nie pojawiła się w klubie wczoraj, zna go od podszewki, jest wiślaczką.

Pani Prezes, powodzenia!

Błaszczu_WIŚLAK 26.08.2016 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1451675)
Najważniejsze, że teraz Wisła Kraków S.A nie przegra żadnej sprawy w sądzie mając na czele prawnika i radczynię prawną.

Ale wiesz, że DG odpowiadał za poprzednie przegrane sprawy w CAS :) ?

Franeklowcabramek 26.08.2016 10:25

Teraz jest bogatszy o doświadczenie na pewno. Może i przegrał ale to nie on tworzył takie a nie inne umowy z piłkarzami czy się mylę? :)

Zwitter 26.08.2016 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1451675)

Teraz kontrakty i inne umowy będą podpisywane przez ludzi się tym zajmujących od dawna, za Tele-Foniki nie wiadomo jak z tym było. Jeżeli kontrakt/umowa jest źle skonstruowana to nawet najlepszy prawnik nie pomoże.

Powodzenia dla nowych władz. Mają kupę roboty. Zaczynając od takich błahych spraw jak kiełbasa na meczu. Trochę czasu minie zanim to ogarną, ale wierzę w tych ludzi.

nesta 26.08.2016 10:42

Jedyną słabą stroną zarządu jest w tym momencie pion sportowy. Rozumiem, że wsparcie w tym zakresie przyjdzie ze strony wkrótce powołanego dyrektora sportowego (Kapka?).

Franeklowcabramek 26.08.2016 10:42

Dobrze, że to dopiero początek sezonu ale niedobrze, że za 5 dni kończy się okienko transferowe :)

Błaszczu_WIŚLAK 26.08.2016 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1451680)
Teraz jest bogatszy o doświadczenie na pewno. Może i przegrał ale to nie on tworzył takie a nie inne umowy z piłkarzami czy się mylę? :)

Nie no, wiadomo. Daniel to super człowiek i na pewno w pełni poświęci się Wiśle :) Tego jestem w stu procentach pewien. Najważniejszą sprawą jest, żeby wraz z Panią prezes miał siłę i cierpliwość pousuwać z klubu pewne relikty TF, które niestety mocno sabotują klub swoją nieudolnością. Ale jakoś jestem spokojny, że im się to uda ;)

PhantomRanger 26.08.2016 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1451684)
Nie no, wiadomo. Daniel to super człowiek i na pewno w pełni poświęci się Wiśle :) Tego jestem w stu procentach pewien. Najważniejszą sprawą jest, żeby wraz z Panią prezes miał siłę i cierpliwość pousuwać z klubu pewne relikty TF, które niestety mocno sabotują klub swoją nieudolnością. Ale jakoś jestem spokojny, że im się to uda ;)

Zgadzam się w całej rozciągłości. Dodatkowo, wielkim optymizmem napawa zapowiedź większego udziału spółki w rozwoju Akademii Piłkarskiej. Możliwe, że wreszcie przestanie ona być na papierze w celu uzyskania licencji. Jeżeli słowa zostaną przekute w czyny za kilka lat może zaczniemy zarabiać na naszych wychowankach.

batman forever 26.08.2016 11:01

Ja nie bardzo rozumiem skąd tu tylu naiwnych. Przecież powszechnie wiadomo, że nowa Pani Prezes nie ma nic do gadania.

Błaszczu_WIŚLAK 26.08.2016 11:02

Co do szkolenia to pierwszą najważniejsza kwestią jest odsunąć Kmiecika od juniorskich drużyn. Ja wiem, że legenda, że trzeba mieć szacunek, ale co AP zrobi dobrego to ten gościu w mig popsuje...

AdrianoZKS 26.08.2016 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez batman forever (Post 1451686)
Ja nie bardzo rozumiem skąd tu tylu naiwnych. Przecież powszechnie wiadomo, że nowa Pani Prezes nie ma nic do gadania.

Pewnie, a sponsorami i kwestiami prawnymi zajmują się legendarni brodaci z WSH.

kicur 26.08.2016 11:04

Pani Prezes, co ja mogę powiedzieć ? POWODZENIA !!!!!

Franeklowcabramek 26.08.2016 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez batman forever (Post 1451686)

Halo! Pora się obudzić! Bogusława Cupiała w Wiśle już nie ma.

KrzychooR 26.08.2016 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1451683)
Dobrze, że to dopiero początek sezonu ale niedobrze, że za 5 dni kończy się okienko transferowe :)

Jest dużo zawodników z kartą w ręku ;)

Gercu 26.08.2016 11:22

Czy to prawda, że nowa Pani Prezes reprezentowała ostatnimi czasy niejakiego "Miśka"? :)

Mimo wszystko powodzenia, bo jest dużo ciężkiej pracy do wykonania!

nesta 26.08.2016 11:41

Opinia wcale nie jest taka zła jak widać. Kilka razy było poruszone na konferencji jak duży odzew w środowisku biznesu wywołała zmiana właściciela.

A czym różni się praca jak ktoś ma Wisłę czy inny klub w sercu od zwykłego najemnika, było widać na przykładzie podanym od R. Szymańskiego na końcu konferencji. Gdzie ktoś całe noce spędził w samochodzie, aby zebrać wszelkie papiery z kancelarii JM potrzebne do przeprowadzenia transakcji. W innym układzie rzecz trwałaby pewnie z tydzień + i słyszelibyśmy komunikaty - rozmowy trwają. Kto wie czy tak nie jest ze wszystkim właśnie - transferami, rozmowami ze sponsorami itp. Albo komuś zależy albo ktoś tu jest tylko dla stołka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl