Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

janus 30.07.2016 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1444972)
Wisle przejął niespełna 30-letni właściciel ciężkiego do sprecyzownia biznesu, znany z tego ze występuje na pudelku a wy roztrząsacie czy stoi za nim Ptak czy Solowow.
Czy na klubie piłkarskim da sie zarobić? nie. Co nie od dzis wiadomo.
Ale spokojnie z klubu piłkarskiego mozna wyżyć. Zwłaszcza takiego jak Wisła.

Do końca roku tu wszyscy na tym forum bedą klnąć dzień w którym u nas sie pojawiło tych dwóch pajaców.

Logika każe się zgodzić, ale wciąż mam nadzieję, że może będzie inaczej.

Myślę, że za miesiąc będziemy wiedzieć na czym stoimy. Jeżeli za zakupem stoi ktoś poważny to do końca okienka transferowego powinniśmy się wzmocnić przynajmniej w pomocy i oczywiście przypadku transferów z Wisły, powinni przyjść wartościowi następcy. Jeżeli tego nie będzie, tylko opowieści o transferowej ofensywie w przyszłości sytuacja będzie jasna.

ABGwislakABG 30.07.2016 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1444973)
Ja mam lepsze informacje dla was: Mereszyński jak był na studiach założył mały biznes z nie jakim Sergiejem Abramowiczem. Nie wiem, jak wy ale ja znam tylko jednego Abramowicza.
Ktoś już pisał, że to inna osoba.

Dlaczego jak ktoś zna córkę Ptaka, to ma z nim mieć powiązanie? Z moich koleżanek z pracy/szkoły nie znałem chyba żadnego ojca... Czasy się zmieniły?

W ogóle nie wiem co ma córka do ojca? Też będzie słupem?

....a jakie tu teorie się tworzą...

Ewentualnie córka ciągnie słupa if you know what I mean... ;)

crux.a 30.07.2016 15:10

To ja mam najlepszą teorię spiskową. Ale uwaga! Ta teoria jest fałszywa i pokazuje mechanizm powstawania tego typu pierdół:)

W kluby piłkarskie nie wolno inwestować czynnym piłkarzom, więc JM jest słupem za którym kryje się... no właśnie, pomyślcie: rocznik 85 czy 86 jak JM, okolice Częstochowy jak JM, czynny piłkarz, kasa jest, Wisła w sercu też:)

Zmyślać każdy może

bridgeburner 30.07.2016 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1444961)
Tbla bla bla

Piszesz takie bzdury ze zeby zgrzytaja, brak ci elementarnej wiedzy a sie wypowiadasz
Sobote z ławki z Belgii maja sciagac jak on od 1,5 roku gra w pierwszym skladzie Sankt Pauli w 2 Bundeslidze :lol:
Ptak przy Cupiale jest cienki, jak w ostatnich latach tak rozwinal swoje "targowisko" w Rzgowie, ze jest w pierwszej dziesiatce najbogatszych Polaków, z majatkiem oscylujacym w okolicach 1,5 milarda zl
reszta tych farmazonow jest tyle samo warta co i te dwie"teorie"

serek.c2 30.07.2016 15:25

Mały na pierwszym spotkaniu z właścicielem powinien zadać swoje legendarne pytanie.

Blaszczu16 30.07.2016 15:38

Serek pozamiatał :D

edit: A tak na marginesie, ile Cupiał dawał rocznie na Wisłę, skoro banki zablokowały pieniądze z telefoniki, które wpływały do Wisły? Bo wydaje mi się, że Cupiał już od kilku lat nie daje ani grosza na klub, choć się może mylę. Może za tym JM przyjdzie w końcu sponsor, który pozwoli Wiśle finansowo stanąć na nogi?

Lemoniadowy Joe 30.07.2016 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1444979)

edit: A tak na marginesie, ile Cupiał dawał rocznie na Wisłę, skoro banki zablokowały pieniądze z telefoniki, które wpływały do Wisły? Bo wydaje mi się, że Cupiał już od kilku lat nie daje ani grosza na klub, choć się może mylę. Może za tym JM przyjdzie w końcu sponsor, który pozwoli Wiśle finansowo stanąć na nogi?

Podobno bardzo duzo daje TF kolejny problem skad nowi wezma tyle kasy.

Lukasz 30.07.2016 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1444913)

5) >>Ta decyzja podyktowana jest odpowiedzialnością za tworzone przez nas 3200 miejsc pracy. Bieżące działania i podejmowane decyzje są częścią uzgodnień zawartych z bankami finansującymi działalność Grupy Kapitałowej.<<

Prawdziwa jest plotka, że TF sprzedała Wisłę, bo taki był warunek banków, udzielających kredyty. Ergo TF zależało na czasie, klub sprzedano temu, kto zaoferował najlepsze warunki w najkrótszym czasie i nie chciałby przeprowadzać za długiego due diligence. Konwersja długu na akcje może być traktowana jako ostatni dar Cupiała, a może być traktowana jako niezbędna konieczność by Wisły się pozbyć. Dużo łatwiej jest sprzedać pozbyć się akcji niż zacząć likwidować spółkę, w której - jak wiemy - nie zawsze wszystko funkcjonowało tak, że audyt przeprowadzony byłby bez żadnych wątpliwości.

6) >>Nie jest tajemnicą, że od wielu miesięcy prowadzone były rozmowy z firmami i inwestorami zainteresowanymi aktywnym zaangażowaniem się w budowanie przyszłości „Białej Gwiazdy”. Proces sprzedaży trwał długo ze względu na wybór inwestora, który zapewni Klubowi jego rozwój i będzie dbał o wizerunek i tradycję Klubu. Z kilku ofert została wybrana ta, która po wszechstronnej analizie spełniła wszystkie postawione warunki i oczekiwania<<

Chciałbym w to wierzyć, ale postaci nowego właściciela i naszej nowej profesjonalnej kadry menedżerskiej nie napawają optymizmem. Pewnie, JM to fajny chłopak, śmiga na paksę i jeździ szybkimi furami - kto by tak nie chciał. No, ale zgodzicie się chyba, że nie zdradza to cech, które charakteryzują (ale oczywiście nie wykluczają - nie szata zdobi człowieka) człowieka przejawiającego troskę i przywiązanie do własnego przedsięrbiorstwa-dziecka, dążącego do stabilizacji, skłonnego podejmować decyzje z chłodną głową i z myślą o pracownikach tego przedsiębiorstwa i kibicach klubu, którym to przedsiębiorstwo jest. Podobnie Marek Citko. To sympatyczny facet, jak byłem dzieciakiem bardzo podobała mi się bramka strzelona Athletico z połowy boiska, ale pomiędzy statusem gwiazdki polskiej piłki lat '90 oraz przeciętną karierą menedżerską a doświadczeniem, zdolnościami i wiedzą cechującymi "profesjonalną kadrę menedżerską" nie ma korelacji.

Ubolewam tez że nie można też wykluczyć scenariusza pt. "KUPIE ZADŁUŻONĄ SPÓŁKĘ" w ktorym Cupiał w zasadzie jest bankrutem (na skraju płynności finansowej) i musi sprzedać spółkę z długami komuś kto specjalnie i z premedytacją na ta okoliczność nic nie ma. Jak sprzedaż własnego mieszkania z niespłaconym kredytem bo za chwilę siądzie na nim komornik.
Kupiec może wykorzysta spółkę do optymalizacji podatkowej, skorzysta z rozgłosu, i może zrestrukturyzuje i pchnie jako mniejsza ale stabilną finansowo. A jak się nie uda to trudno.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1444961)
Na razie żadnych deklaracji nie ma. Jest tylko chęć grania na stadionie za darmo. Więc to też dużo mówi kto nas kupił.

IMO chce spółkę nadal restrukturyzować. Gdzie w tym wszyskim jest sport. :-/

Kac 30.07.2016 16:15

ja czuję srogi wał i obym się mylił bo szybko skończymy jak Widzew, ŁKS czy inna Polonia...

Davey777 30.07.2016 16:18

W raporcie pisało, że Wisła ma 30 mln przychodu. Jakby tego nie liczyć wychodzi, że BC co raku dorzucał 10 baniek

mitmichael 30.07.2016 16:18

Nie wierze zeby wyzej nad Meresinskim nie było nikogo innego. Nikt nic o nim nie wie, nikt nie wie jaki ma majatek i czy w ogole jakis ma, na ten moment bardzo tajemnicza postac. W koncu pewnie sie dowiemy jak jest na prawde ale wcale sie nie zdziwie jezeli bede miał racje (nie chce mi sie sprawdzac czy ktos, wczesniej myslał podobnie).

yarow 30.07.2016 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1444984)
[...] (nie chce mi sie sprawdzac czy ktos, wczesniej myslał podobnie).

... No tak, po kiego sprawdzać. Tylko 3/4 tematu jest tej kwestii poświęcone.

sevenheaven 30.07.2016 16:26

dziwne dla mnie jest, dlaczego sprzedajemy Mąke ( nie ma go dzisiaj nawet na ławce ) , zawsze jak przychodzi nowy właściciel to są inwestycje itp. a my jeszcze mamy zamiar się osłąbić .. i kto za to zgarnie kasę ? jeśli prawdą jest, że sprzedamy go za milion euro, a zapłacił za klub 1 milion, więc już jest 3 miliony złotych do przodu !! czyli pewnie więcej niż wynosi majątek tych dwóch Panów razem wziętych .. też się bardzo boję co będzie dalej ..

Davey777 30.07.2016 16:30

I kwota 1 mln euro też nie powala na kolana. W końcu mąka był podstawowym reprezentantem na euro

swiety37 30.07.2016 16:44

Mąka miał obiecane, że nie będzie miał problemów jak zechce odejść. Pocieszeniem jest to, że dotrzymujemy słowa.

nesta 30.07.2016 17:06

Maczynskiego nie ma na ławce przez uraz nie transfer.

rav 30.07.2016 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1444964)
Leśniodorski bez majątku potrafił zrobić budżet ponad 100 milionów. Z Wisłą też tyle można wykręcić.

Nim Leśnodorski objął wraz z bardziej majętnym kolegą własność w Legii to:
- był jej kibicem,
- był jej prezesem.

Więcej analogii widzę w przejęciu Polonii przez Króla.

Paweł 30.07.2016 17:36

Dajcie już spokój z tym Leśnodorskim. On ma 20% akcji Legii, słowie: dwadzieścia procent!

mitmichael 30.07.2016 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1444985)
... No tak, po kiego sprawdzać. Tylko 3/4 tematu jest tej kwestii poświęcone.

Jak masz czas to sprawdzaj, ja nie mam

vote-for-mikey 30.07.2016 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1444979)

3,5 melona na czysto za koszulki.

Będzie co będzie. A jak gunwo będzie, to Garbarnia ostatnio kręci się coraz lepiej, zawsze chciałem kupić sobie brązową koszulkę, ale nie znalazłem jeszcze dobrego pretekstu.

yarow 30.07.2016 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1444994)
Jak masz czas to sprawdzaj, ja nie mam

Nie chcę Ci prawić kazań. Zwłaszcza, że nie masz czasu.
Sprawdzam. Szacunek dla dyskutanta
Chyba, że ktoś wpada tylko po to, żeby wygłosić swój monolog.

nesta 30.07.2016 19:09

https://s32.postimg.org/5py7k5h9t/image.png

Autentyk z TT teraz :D

Mistrz Yoda 30.07.2016 19:13

Managerem Mączyńskiego jest Citko może przejął klub by łatwiej go sprzedać;-)

arti 30.07.2016 19:15

Panie Kubo proszę o gracza na pozycję nr 10 (może być Stilic albo Mierzejewski) i skrzydłowego (może kolega Citko mógłby przesunąć Sobotę do Wisły). Z nimi pudło, bez nich duże kłopoty...
P.S. K.rwa wypierd stąd z tą dygant i playem.

Fugiel 30.07.2016 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1444938)
Kiedy wy to wreszcie zrozumiecie.

TO NIE JEST ŻADEN SŁUP

Koleś miał do zapłaty za Wisłę około miliona złotych. Dał gwarancje bankowe że takie pieniądze ma i klub kupił.
A przecież prowadzi ten swój biznesik gmina coś tam .pl więc co to za problem gwarancje na milion załatwić.

Teraz sprzeda Mączyńskiego za milion euro, Węgra za milion. I już ma na dogranie rundy do końca.
Z wieżycielami się będzie układał na nowo. Usłyszą oni że oddaje 30 może 50% lub bankrutuje klub i niczego nie zobaczą. Twarde warunki gry.
On nawet nie zrobił audytu kupowanego przez siebie klubu. Leśniodorski był rok prezesem, wszystko posprawdzał, zobaczył jak to działa i uznał że da radę nawet bez ITI.

Teraz Citko dorzuci z 4 swoich zawodników z pensjami 150 000 euro rocznie, a wiadomo że menago bierze 10-20% pensji zawodnika i zacznie się drenaż finansowy. Dodatkowo jak się ktoś wypromuje to sprzedaż i klub z tego nie zobaczy nawet złotówki.
Citko ma tam jakiegoś Sobotę co grzeje ławkę w Belgii to akurat będzie jak znalazł. Medialny transfer nowego własciciela.

Układ jest prostu. Po co dogadywać się z trenerami, włąscicielami i dyrektorami sportowymi. Trzeba się męczyć z układami i kobinować z kim pić wódkę, komu posmarować żeby można było wcisnąć zawodnika.

KUPUJEMY CAŁY KLUB

majstersztyk

A wy tu jak dzieci we mgle, piszecie o Ptakach, Cupiałach, i polakach z listy 100 najbogatszych.

Rzeczywiscie, tak też może być.

Za gosciem nikt nie stoi, żadna kasa. Do grudnia nie bedzie Wisły.

Greg 30.07.2016 19:35

Wszystkie spekulacje są fajne
Tylko nie maja znaczenia
Nie wierzę że da się wygospodarować w klubie tak wielkie pieniądze aby Biała Gwiazda dogoniła finansowo najmożniejszych
Nie będzie sukcesu finansowego jak sie nie wyłoży dużej kasy w piłce także. Prochu nowy właściciel nie wymyśli
Trzeba nowych zawodników wzmocnić ławkę dorzucić coś do podstawowego Bez tego nici z powrotu na szczyt
I na pewno Citko to wie (choćby nawet był radnym z ramienia PiS)
Greg
Ps. Mączyński chce na zachód i nic na to nie poradzimy a tak jak ktoś wspomniał miał obiecane że nikt nie będzie blokował (nie pamiętam w którym wywiadzie o tym mówił- sorry zę nie podaję linku)

Dariook 30.07.2016 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1445019)
Rzeczywiscie, tak też może być.

Moze nie do grudnia. Napewno sezon na licencji dogramy.

siemstein 30.07.2016 19:48

Chyba prezes zaczyna żałować .
Kolejny autentyk

http://i68.tinypic.com/14bmf44.png

arti 30.07.2016 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1445023)
Chyba prezes zaczyna żałować .
Kolejny autentyk

http://i68.tinypic.com/14bmf44.png

Trza zainwestować parę groszy w dwóch nowych dobrych kopaczy (tzw. 10 i skrzydłowy) i będzie dobrze. Mam nadzieję, że jest to w tzw. planie rozwoju.
PRECZ Z DYGANT I PLAYEM!!!

Karherop 30.07.2016 19:58

Prezes chyba lajkuje jak leci, po polubił nawet post apelujący o wyje**** Kapki.

El'kabat 30.07.2016 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1445014)
Panie Kubo proszę o gracza na pozycję nr 10 (może być Stilic albo Mierzejewski) i skrzydłowego (może kolega Citko mógłby przesunąć Sobotę do Wisły). Z nimi pudło, bez nich duże kłopoty...
P.S. K.rwa wypierd stąd z tą dygant i playem.

Panie Kubo? Ja .......e gościu.
Po takich "panach", gogusiach z rozjebanym ego mój dziadek wchodził na konia.

Czy Wy jeden z drugim nie rozumiecie, ze Ci goscie mają wyjebane na Wisłe totalnie?
Nie kupili korony, to kupili nas. Gdyby u nas sie nie udało to kupiliby za 2 miesiące Ruch, Piasta czy obojętnie kogo.
Chodzi tylko o pralkę,kase z menadzerki i z c+. Klub, kibiców i historię tacy ludzie mają w piździe.
Ani z nich poważni biznesmeni ( w stosunku chociażby do Mioduskiego - który jest poważany nie tylko w Wawie,ale w całym światku).

czaro 30.07.2016 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1444992)
Nim Leśnodorski objął wraz z bardziej majętnym kolegą własność w Legii to:
- był jej kibicem,
- był jej prezesem.

Więcej analogii widzę w przejęciu Polonii przez Króla.

A jeszcze wcześniej prowadził jedną z większych kancelarii w Warszawie, co dowodzi, że ma łeb. Do tego siedział w tej Warszawie, więc miał większe szanse na znajomości w samorządzie itd., co umożliwia sprawniejsze działanie, np. w negocjacjach z miastem ws. imprez (bo stadion już chyba Legia ma swój, nie jest on miejski).

Pewnym pocieszeniem jest dla mnie to, że trochę osób tutaj rozumuje podobnie jak ja.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1445029)

Warci swego. Jaki szacunek oddaje zwrot "Panie Kubo"? Albo szanowny panie/panie prezesie albo po imieniu.

Coglin 30.07.2016 20:15

Niech ktoś mu skrobnie, że na skrzydło może Błaszczykowskiego ściągnąć.

arti 30.07.2016 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1445029)

Czy Wy jeden z drugim nie rozumiecie, ze Ci goscie mają wyjebane na Wisłe totalnie?
Nie kupili korony, to kupili nas. Gdyby u nas sie nie udało to kupiliby za 2 miesiące Ruch, Piasta czy obojętnie kogo.
Chodzi tylko o pralkę,kase z menadzerki i z c+. Klub, kibiców i historię tacy ludzie mają w piździe.
Ani z nich poważni biznesmeni ( w stosunku chociażby do Mioduskiego - który jest poważany nie tylko w Wawie,ale w całym światku).

Trochę dystansu Kolego.
To wszystko wygląda oczywiście niezbyt poważnie, ale zobaczymy co się wydarzy. A nuż coś z tego będzie. Albo nie.
Co mi da dołowanie się na zapas?

brylant17 30.07.2016 20:26

Jeszcze nic nie zrobił a wy już go skreślacie brawo wy.Było sypnąć bańką i inwestować nikt wa

arti 30.07.2016 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1445032)
A jeszcze wcześniej prowadził jedną z większych kancelarii w Warszawie, co dowodzi, że ma łeb. Do tego siedział w tej Warszawie, więc miał większe szanse na znajomości w samorządzie itd., co umożliwia sprawniejsze działanie, np. w negocjacjach z miastem ws. imprez (bo stadion już chyba Legia ma swój, nie jest on miejski).

Pewnym pocieszeniem jest dla mnie to, że trochę osób tutaj rozumuje podobnie jak ja.
Warci swego. Jaki szacunek oddaje zwrot "Panie Kubo"? Albo szanowny panie/panie prezesie albo po imieniu.

1. Pewnym pocieszeniem jest dla mnie to, że trochę osób tutaj rozumuje podobnie jak ja.
2. Warci swego. Jaki szacunek oddaje zwrot "Panie Kubo"? Albo szanowny panie/panie prezesie albo po imieniu.

ad.1 I co z tego?
ad.2 A czcigodny Kubo albo prezesie może być czy nie?

No nie wydaje się to być gość typu (ob)Leśny, a co z tego to się okaże.

nesta 30.07.2016 20:49

Kilka osób to się powinno zdrowo jebnac w głowę.. Rozumiem krytykować taki obrót sprawy, dyskutować, mieć watpliwości itp, ale obrażać i oskarżać chłopa, który nic złego nam nie zrobił i nie odezwał się jeszcze słowem, to jest jakaś paranoja. Pięknie was w domu kultury nauczyli.

silver03 30.07.2016 21:01

Po prostu słoma z butów wystaje, podobnie jak dziadkowi co to niby konia miał :D

bigees 30.07.2016 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1445043)
Kilka osób to się powinno zdrowo jebnac w głowę.. Rozumiem krytykować taki obrót sprawy, dyskutować, mieć watpliwości itp, ale obrażać i oskarżać chłopa, który nic złego nam nie zrobił i nie odezwał się jeszcze słowem, to jest jakaś paranoja. Pięknie was w domu kultury nauczyli.

samo sedno

Bene Nati 30.07.2016 21:04

Strasznie niski poziom wypowiedzi. Totalny defetyzm.

Sami jasnowidze, milionerzy, byli selekcjonerzy, trenerzy, biznesmeni.

Ogarnijcie się trochę. Oto kilka kwiatków z ostatnich dwóch stron.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1444968)
Wszystko wskazuje na to, że w Wiśle będzie cyrk jak w nomen omen klubach Antoniego Ptaka... Sorry, nie kupuję tego. Na moje domysły i na mój nos, to dla Wisły stało się wczoraj wiele złego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1444972)
Do końca roku tu wszyscy na tym forum bedą klnąć dzień w którym u nas sie pojawiło tych dwóch pajaców.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1444978)
Mały na pierwszym spotkaniu z właścicielem powinien zadać swoje legendarne pytanie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1444982)
ja czuję srogi wał i obym się mylił bo szybko skończymy jak Widzew, ŁKS czy inna Polonia...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1445019)

Do zobaczenia na meczu z Ruchem.

E:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1445048)
Radzę Wam chodzic na mecze. Nie wiadomo czy to nie ostatnie mecze Wisły w Ekstraklasie na wiele lat...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl