![]() |
Jak to możliwe, że o 10 Chorwat dzwoni z informacją, że "jednak nie" a już 3 godziny później dogadany Wdowczyk jest na konferencji prasowej w Myślenicach? Potrafimy zakrzywiać czasoprzestrzeń czy Dariusz W. akurat przechodził? Z tragarzami?
|
Cytat:
Jeszcze się może okazać, że Wdowczyk będzie naszą ostatnią nadzieją... |
Cytat:
|
Był jakiś legionista, który się u nas sprawdził? Bednarz, Okuka, Svitlica, Jankowski.. wszyscy dno. Nie oceniam jeszcze Wolskiego, może odwrócił tendencję...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wdowczyk nie jest na pewno żadnym tam trenerem marzeń ale to, czego w tej chwili potrzebujemy najbardziej to JEDNOŚĆ.
Nie mam osobiście powodów, żeby nie wierzyć Duninowi - skoro Chorwat odwalił taki numer (co dodatkowo uprawdopodabniają doniesienia bałkańskich mediów o propozycji dla niego z Sarajewa). niszcząc efekt kilkunastodniowych negocjacji to czas najwyższy było skończyć prowizorkę z Broniszewskich i przyjąć jakiegoś trenera. Co do jego przeszłości korupcyjnej - jest haniebna, ale to de facto jeden z nielicznych trenerów, który odpokutował swoje. Smród będzie się zawsze za nim ciągnął ale z drugiej strony, wierzycie że taki Smuda naprawdę nie widział że jego Zagłębie zapłaciło za remis z Cracovią? Teraz trzeba zrobić wszystko, żeby wywalczyć to utrzymanie. Ja nie będę klaskał przy wyczytywaniu nazwiska Wdowczyka ale też nie będę go wyzywał. Niech po prostu robi swoją robotę. Natomiast jego przeszłość klubowa - w dzisiejszych realiach - nie ma chyba aż tak wielkiego,w każdym razie decydującego znaczenia. 95 % piłkarzy i trenerów to po prostu najemnicy i tego nie zmienimy. Tym się różnimy od nich my, kibice. W każdym razie kupujmy bilety na piątek i walka! |
Wdowiec przynajmniej z sensem się wypowiada, czego nie można było powiedzieć o niektórych jego poprzednikach. To też ma znaczenie w szatni, bo jak piłkarze widzą, że trener jest imbecyl i analfabeta, to żadnego szacunku do niego mieć nie będą.
|
Co za upadek zasad. Zatrudnienie osoby, ktora zostala prawomocnie skazana za korupcje, w tym przekrecenie Naszego klubu, uważam za potwarz.
Ciekawe ilu z tych, ktorzy tak wiele mówią o koniecznosci utrzymania za wszelka cene, w przypadku niepowodzenia stwierdziloby, ze dla uratowania Ekstraklasy mozna grac i na licencji Termalici ... |
Cytat:
Było wiadomo, że przy obbecnej sytuacji, zamieszaniu z trenerami nikt sensowny tutaj nie przyjdzie żeby sobie zszargać CV (Skorża, Jurcić wolał s.......ić do Sarajeva bo tam nie grozi spadek). Było wiadomo, że nowym trenerem będzie osoba, dla której praca w Wiśle jest szansą ale też na tyle zdesperowana żeby tą szansę podjąć. Osoba Wdowczyka idealnie wpisywała się w te kryteria więc pół żartem, pół serio wskazałem go 24 lutego na następcę Pawłowskiego -> http://www.wislakrakow.com/forum/sho...&postcount=431 |
http://www.wislaportal.pl/30597,Cyro...Niecieczy.html
Jak już powiedziałem jest rok miłosierdzia :) ! :P Panie i Panowie, zapewne Skorża się bał, Ulatowski jest za słaby a z Juriciem coś się stało. Wdowczyk jest jaki jest, jednakże jako jedyny się od razu przyznał i ODPOKUTOWAŁ za to co robił. Zaraz się pojawią teksty o tym że jak raz został k%%ą to już zawsze nią będzie etc ALE CO TO ZMIENI dla Naszego miejsca w tabeli? Wdowczyk ma już prawie 50 lat, nic nie osiągnął od dłuższego czasu, afera korupcyjna zatrzymała mu karierę i ma chłop kilka rzeczy do udowodnienia. Jest dobrym trenerem nie wybitnym a Nasi parapiłkarze potrzebują odbicia się od dna. Jak będziemy reagować jak dziś i w piątek wygramy? To co na krzyż z nim, na pohybel czy palimy kukłę? Czasami w imię wyższego dobra jestem w stanie schować swoją dumę, mamy realnie 15 miejsce, 4 mecze do końca i przejeba#e mecze w grupie spadkowej. Mimo wszystko nie wyobrażam sobie spadku i jestem w stanie zaakceptować DW w imię spokojnego pozostania w ekstraklasie. A i jeszcze jedno DW to mimo wszystko większy profesjonalista od Franciszka i może coś wyciśnie. Nie stawiajmy się w roli Sądu Ostatecznego. Dajmy mu MINIMALNY ale kredyt zaufania. |
Wkrótce wracają Donanld oraz Mąka. DW potrafi krzyknąć i ma wiele do udowodnienia..jestem optymistą co do grupy spadkowej...
|
Na Smudę bardzo nie krzyczałem na ostatnim meczu, ale Wdowczyk swoje usłyszy.
|
Wlasciwie to ciezko oceniac Wdowczyka bez dluzszej refleksji nad stanem ligowej pilki w tamtych czasach. Jestes niezlym trenerem, masz zespol na awans, dobrych pilkarzy i pieniadze w klubie, a i tak pewnego dnia przychodzi do Ciebie gosc i mowi, ze jak nie bedziecie placic to nie awansujecie, bo inni beda i to oni awansuja. Wtedy w 2 lidze, nikt sie nie interesowal czy sedziowie wala babole itd. nie bylo programow ze skrotami i kontrowersjami itd. Jak to wtedy mowil Dziurowicz, mecze kupowal i sprzedawal kazdy, tylko nie Wisla - bo byla tak mocna, ze nie musiala tego robic. Skazano tych ktorzy przyznali sie bo dowody byly przytlaczajace, ale nie chce mi sie wierzyc, zeby ta cala reszta trenerskiej smietanki z tamtych czasow byla nieswiadoma.
Wdowczyk juz nigdy nie bedzie oceniany tak jak inni trenerzy, ktorzy nie zostali zlapani, to jest dla niego najwieksza kara, a warsztat mial na miare trenera reprezentacyjnego. |
Prawda jest taka, że w chwili obecnej żaden sensowny trener, podobnie jak żaden sensowny piłkarz, nie przyjdzie do Wisły w obecnej formie (organizacyjnej, sportowej), bo jest sporo innych adresów - nawet w Polsce - które gwarantują porównywalne pieniądze wypłacane na czas, bez ciągłych zmian na stanowisku trenera pierwszej drużyny, a w końcu bez gierek na linii kibice - zarząd - właściciel. Przyjdą do nas ci których kariera się załamała albo prawie załamała, przyjdą ludzie typu Wolski i pewien bramkarz, który opuścił klub ostatnio - ludzie którzy potrzebują odbudować się po nieudanej przygodzie na zachodzie albo tacy których nikt inny nie chciał. Przykre? Tak, ale na nic innego klubu obecnie nie stać i nie zmienią tego nagłe wrzutki transferowe za gotówkę.
Wdowczyk wpisuje się więc w ten model. Trener którego kariera została złamana aferą korupcyjną, trener który ostatnio nic wielkiego nie pokazał (pół dobrej rundy w Pogoni). Jakiś warsztat ma, ale czy odmieni Wisłę? Szczerze mam wątpliwości, bo forma piłkarzy - także fizyczna - jest bardzo zła, a czasu by coś poprawić jest bardzo, bardzo mało. A co do korupcji w polskiej piłce to przepraszam bardzo, ale przez wiele lat cała liga była umoczona - w mniejszym lub większym stopniu... |
Może warto wkleić, żeby zrozumieli niektórzy kto prowadzi naszą WISŁĘ
Cytat:
|
Tylko niektórzy nic nie rozumieją i nie chcą zrozumieć.
Po niektórych wpisach i komentarzach, mam wrażenie, że zrobiliby laske filipiakowi, byle by tylko było lepiej. Jeszcze by to ładnie wytłumaczyli. .... z jakimikolwiek zasadami czy honorem. |
Rozumiem że mamy teraz dwa plemiona:
anty i za D.W. jestem w stanie sobie wyobrazić wyartykułowanie sprzeciwu wobec zatrudnienia D.W ale nie chcę abyśmy zrobili na nim lincz w imię frustracji. tylko w kogo nasz sprzeciw uderzy? Nikomu laski nie mam zamiaru robić. Domyślam się że dla działaczy to też nie jest łatwy case. |
Wszystkim obrońcom Pana W. zadam jedno pytanie. Jesteście za tym żeby pedofil po odbyciu kary dostał etat w przedszkolu ?
|
Nie.
Tylko pytanie co dalej? |
Cytat:
|
WY piszecie w chwili obecnej CO TO K....A znaczy ze będzie lepiej niby kiedy i dlaczego ......................W końcu trenerem zostanie gej ze skłonnościami pedofilskimi ,a dług sięgnie 500.000 000 .Powtórzę słowa Basałaja Cupiał jest początkiem końca tego klubu.
|
Cytat:
Cytat:
Czy policjant, którzy bierze w łapę po odbyciu kary ponownie może pracować w zawodzie? Czy urzędnik, który bierze w łapę za ustawianie przetargów po odbyciu kary może znów pracować na stanowisku? Każdy może się oczyścić - odpokutować, co nie oznacza, że powinien mieć prawo wrócić do zawodu, który wykonywał. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie chciałbym. Ale nie chciałbym też, a może nawet jeszcze bardziej, żeby w przedszkolu pracował pedofil, który do tej pory nie został jeszcze złapany. Umówmy się też, żeby nie mieszać zwykłego przestępstwa z groźnym zboczeniem czy dewiacją. Złodziej nie jest dewiantem. Jest człowiekiem, który kiedyś wybrał drogę na skróty, został złapany i ukarany i teraz wie, że wszyscy mu patrzą na ręce. To daje jakąś większą gwarancję, że nie będzie sobie dróg na skróty szukał. Żeby było jasne: źle się stało dla wizerunku Wisły. Jednak dziwię się, że nikomu nie przeszkadza, że w Wiśle za sznurki pociąga były konfident UB. Rozumiem jednak, że z jakichś względów to Cupiałowi nie przeszkadza. Jednak, że nie przeszkadza kibicom... że pobyt Kapki w Wiśle tylko daje głupolom podstawy do gadania o milicyjnym i ubeckim klubie? |
Ale co to w ogóle za przykłady? Trzymajmy się piłki, a nie manipulujmy przykładami z dupy. Gnojenie i wytykanie czyichś błędów z przeszłości sprawia wielu tu piszącym przyjemność. Odpokutował, ma czystą kartę i nie wierzę, że jeszcze kiedykolwiek odważy się handlować meczami. Teraz tylko liczy się jego warsztat, a nie książka telefoniczna.
|
FraMat - Ten facet popełnił największe przestępstwo jakie jest możliwe w polskiej piłce! BA on był głową tego procederu! Dostał piłkarzy esktraklasowych oraz potężne fundusze jak na 3 ligę w tamtej rzeczywistości!
Powiedz mi co mają mnie obchodzić inni? Ci, których nie udało się złapać! Nie jest sztuką kogoś oskarżyć, ale jeszcze komuś to udowodnić. Myślisz, że taki fryzjer dla umniejszenia kary nie rozjebałby się przed CBA czy prokuraturą? Nie takie kozaki po wizycie w pierdlu śpiewały lepiej niż Górniakowa na Eurowizji. Wdowczyk miał wszystko, pieniądze zaufanie klubu i prezesa - mógł wybrać inną drogę - mógł pójść z tym do Prezesa a w ostateczności .......nąć tą 3 ligą a zapewniam Cię, że i tak dalej trenowałby kogoś z Ekstraklapy. Wybrał coś co jest kurestwem największym i oszukiwał jawnie kluby, kibiców a co najważniejsze przekręcił Wisłę! Klub który obecnie wyciągnął brudne ręcę po tego człowieka! Kto będzie następny? Janusz Wójcik? Cytat:
A gdyby ta osoba zamiast kradzieży w sklepie okradała własną firmę w której pracuje to pozwoliłbyś jej wrócić do pracy jakbyś był właścicielem? |
Nasze prawo pozwala mu na powrót do trenowania, więc z tego korzysta. Całkowicie legalnie.
|
Cytat:
W tym wszystkim to jego postawa najbardziej mi przeszkadza. Gdzieś tam chyba pojawiło się z jego strony jakieś wymuszone "przepraszam", ale gdy tylko poruszany jest temat jego przeszłości, jego podejście jest następujące: - nie chce do tego wracać, to dla niego trauma, - właściwie to on był ofiarą tej sytuacji, że musiał kupować mecze i sędziów, - miał pecha, że jego złapano, - nie zamierza za każdym razem za to przepraszać. Szczytem wszystkiego było, gdy po meczu z prowadzoną przez niego drużyną (Pogoń?) w Krakowie zaczął narzekać na sędziego. Jak mu został przypomniany mecz Wisła II - Korona, i że wtedy jakoś nie protestował jak Korona dostała karnego w 94 minucie, to się obruszył. Gdyby naprawdę okazał skruchę. Gdyby Wisła mocno zaakcentowała, że zatrudniają fachowca, który swoje zrobił, ale jako jeden z niewielu za to zapłacił i może, paradoksalnie, dzięki tej przeszłości nigdy już wałka nie zrobi. To może bym to jakoś przełknął. Bo zdaję sobie sprawę jaka była skala tego syfu i bardzo wielu trenerów i piłkarzy było w to umoczonych; a wielu z nich poszło na współpracę i uniknęło konsekwencji, nikt oficjalnie nie wie o tym co zrobili. Kto wie, może któryś z nich był dzięki temu że się nie wydało piłkarzem / trenerem Wisły? Tak czy inaczej, nie akceptuję tej decyzji. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dopóki im nie udowodniono winy Blacha, Kurdziel, Łobodziński, Garguła - w świetle prawa - mieli prawo grać i trenować. Ale Wisła była klubem z zasadami, które nakazywały się takich osób pozbywać. Trochę się to zmieniło w przypadku Łobodzińskiego i Garguły, ale nie z powodu naginania zasad, tylko z powodu kontraktów tych zawodników. Klub, aby ich wyrzucić, musiał dojść z nimi do porozumienia. To generowało koszty, które wówczas Wisła nie była skłonna ponosić. W przypadku Garguły - zawodnik starał się udowodnić w sądzie swój brak winy, konsekwentnie zaprzeczał zarzutom, co też nie było bez znaczenia. |
Cytat:
Tak ten człowiek był głową! był liderem w swoim klubie, który jako pierwszy zgodził się na taki biznes i jako pierwsze zbierał pieniądze! Na youtube jest jego mityczna spowiedź, facet przez cały wywiad nie zdobył się na słowo przepraszam - zawaliłem! Rav Ci napisał - to nie on pierwszy poleciał do Wrocławia na spowiedź to jego w kajdanach przywiozła CBA. ....a ludzie, to może od razu zaproponujmy amnestię sędziom, którzy w tamtym okresie brali w łapę w końcu może odpokutowali swoje winy! nic nie stoi na przeszkodzie aby dalej prowadzili spotkania, może niech od razu gwiżdżą na meczach Wisły... Gdyby nie te łapówy to byliby świetni arbitrzy... P.S. Tak poza tym to nie mam nic do Dariusza W. niech sobie robi co chce, tylko im dalej od Wisły i od piłki! P.S. Jak to jest, że po pracy w Pogoni od 1.5 roku, nikt go nie zatrudnił? Przecież ma warsztat i taki elokwentny... |
Dokładnie. Marketingowo po raz kolejny strzeliliśmy sobie w stopę i tutaj największe pretensję do osób odpowiedzialnych za takie działania. Cupiał, Kapka, Dunin.
Mamy słaby przekaz w mediach, Prezes narzeka na obiektywizm dziennikarzy, po czym jak na tacy wystawia się do kolejnego strzału. Na Wiśle są jeszcze ludzie z zasadami i wcale się nie zdziwię, jak ktoś powie, że nie będzie ze swoich pieniędzy utrzymywał osoby skazanej za korupcję.. Ma do tego pełne prawo. I to nie jest obrażanie się na Wisłę, to ''protest'' ludzi, którzy ten klub tworzą i na niego łożą ciężko zarobione pieniądze. Pewne ideały już dawno się zatarły, większość z Was spuszczała się tutaj, jak Smuda powiedział, że poprowadzi Wisłę za darmo. Niektórzy chętnie by stanęli na ulicy, żeby uratować Wisłę przed spadkiem - tak się nie wyraża miłości do klubu, tak się sprzedaje własny honor i zasady. Sprowadziliby wam Stawowego, który wyszedł by na konferencję i wspominał o swoich ''sukcesach'' u sąsiadki, połowa nie widziała by problemu, bo on uratuje Wisłę.. Potępiam decyzję Zarządu. |
Cytat:
Czyli przestępca jest lepszy od uczciwego człowieka z zasadami który w zyciu nic nie ukradł (bo taki jest, tak mu wpojono, wychowano, nie potrzebował bycia załpanym). Przestępca daje większą gwarancje że nie ukradnie niż człowiek niekarany. Bycie przestępca daje gwarancje uczciwości. Czujesz jak robisz ....e z logiki? |
Kto zatem, w sytuacji w jakiej zostawił na Chorwat, byłby według przeciwników Wdowczyka, najlepszy na tym stanowisku?
|
Od tego Zarząd bierze hajs aby mieć plan B, C i D! na wypadek jakby negocjacje upadły!
|
Weź Romek na wstrzymanie, dobra?
W całej europie był tylko Jurcić i handlarz do obsady? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl