![]() |
Co Wy na to? http://krknews.pl/nowy-trener-wisly-znamy-kandydatow/
Smuda z braku laku do końca rundy ok. Po prostu nikt normalny tego nie weźmie teraz. Ale jeśli długofalowo myślimy o Janasie to naprawdę wszelka nadzieja na to, że jeszcze kiedyś będziemy się bić o mistrza ucieka. Na pewno nie za Cupiała. |
A to nie jest tak że ze Smudą rozwiązaliśmy kontrakt i płacimy odszkodowanie?
|
Żeby wymyślić Janasa albo Wdowczyka jako "długofalowe" opcje, to Kapka z Duninem musieli chyba bite 72 godziny wrzucać dopalacze, popijając je płynem do chłodnic i oglądając w tym czasie wszystkie odcinki 'Czterech Pancernych' pod rząd.
Od razu ku*wa niech Strejlaua wezmą, po co się rozdrabniać? |
Cytat:
|
O ile jestem w stanie zrozumieć jakieś nikłe powody za zatrudnieniem Smudy i pewnie z bólem znalazłyby się jakieś argumenty "za", o ile jestem w stanie zaufać w jakimś stopniu Wdowczykowi na ławce, bo to dla mnie trener, który pokazał, że coś już potrafi, a dodatkowo jest w wieku, w którym wciąż się zawodowo rozwija, to niech mi ktoś do ch.. wytłumaczy skąd ktoś wytrzasnął Janasa?!
Chociaz dwie powyższe to dalej dla mnie dzuma i cholera - zadnych realnych sukcesów w ostatnim czasie wiec nie wiem dlaczego mieliby odnieść sukces w Wiśle? No ale to już tradycja, ze bierze sie kogos nie wiedziec czemu i pozniej nagle wszyscy zaskoczeni, ze mu nie idzie. No ale skąd zaskoczenie jak wcześniej tez mu nie szło? Dom wariatów? Wracając do Janasa - facet od nastu lat nie ma żadnych sukcesów, mysl trenerska i warsztat pewnie z lat 80 i 90tych, do tego powszechna opinia, że większość roboty w kadrze robił wtedy Skorża. Przecieram oczy.. Coraz bardziej mam wrażenie, że to siedzi Cupial, Kapka i Smuda przy butelce na libacji i ....a graja w to kto wymysli smieszniejsza kandydaturę ew. wpisuja w google wolni polscy trenerzy i tak z dupy wybieraja - a wezmy tego, bo cos tam kiedys ogarniał. Czy u nas się wykorzystuje w ogóle kontakty z zagranicy, które z racji ilości zawodników, menadzerów, którzy się przewinęli itp są na pewno bogate? Tak jak Legia, której sprowadzić Czerczesowa pomógł Piekarski i co nie było łatwą operacją. Czy my tak pozytywnie kombinujemy, działamy, badamy różne wątki i opcje? Pytamy ludzi, wykorzustujemy kontakty, aby np dotrzeć do jakiegoś trenera nie z PL? |
Albo wypuszczaja do mediów przeciek o Janasie, zeby ludzie latwiej pogodzili sie ze Smuda i uznali, ze nie taki on zly - moglo byc gorzej
Albo Cupial uznal, ze z selekcjonerów reprezentacji z XXI wieku jeszce tylko Janas* u niego nie pracowal i chce miec komplet Innych argumentów podac nie potrafie *Leo nie licze- za stary za drogi zbyt holenderski |
Smudy nie bedzie, jakby miał być to by to już ogłosili, a tak naprawde to szukają trenera ale żaden nie chce sie zgodzić
|
[QUOTE=radek2323;1431921]Smuda to skonczony trener jak przyjdzie beda same kwasy w druzynie (Malecki,Donald ) naprawde ciezko patrzec jak ten klub jest zarzadzany plakac sie chce[/
ale mi sie podoba ten cytat, samo sedno |
TADZIA nawet nie pojechała zeznawać w naszej sprawie ....a. A kasę będzie brać do końca. Głupia ....a.
|
Jak tak patrzę na ostatnie działania zarządu to coś mi się wydaje że jeszcze nas zaskoczą... i to raczej nie pozytywnie
|
Zobaczycie, nikogo nie znajdą i Pawłowski wróci.
Wcale bym sie nie zdziwił jak wróci przed przerwą na reprezentacje (albo i wcześniej) |
Panowe czy to jakiś żart z tymi kandydatami? Dariusz W., Janas, który w niższej lidze nie dał rady. To jakiś zły sen chyba, co oni w tym klubie wyprawiają. Chyba już Smuda na 2 miechy jest jako tako a potem ktoś poważny, a nie stare drewna, które ostatnie sukcesy miały parę ładnych lat temu.
|
Cytat:
|
29 lutego Tadzik urlopowany
29 lutego Krunoslav Jurcic zwolniony z Mariboru przypadek? oby nie http://www.transfermarkt.de/krunosla...l/trainer/4756 |
Cytat:
EDIT: W Mariborze też mają chyba nieźle walniętego właściciela/prezesa, który wywala trenera z bilansem 10-4-2/bramki: 48:15. |
White Doctor - przypadek? Nie sądze :D
|
Cytat:
:) |
Cytat:
|
Cupiał który z każdym zawodnikiem zamieszanym w korupcje rozwiązywał umowę teraz miałby zatrudnić Wdowczyka? Nie wierzę.
Janas? Bez komentarza. Jeżeli mamy zatrudniać takich "szkoleniowców" to chyba już wole Smude. |
TYLKO KAZIMIERZ MOSKAL. PRZEPROSIĆ I UBŁAGAĆ ŻEBY WRÓCIŁ. TYLE W TEMACIE. Nikt inny w tym momencie nie podniesie tej drużyny.
|
Cytat:
Dinamo Zagrzeb-średnia punktów na mecz=2,36 NK Maribor-średnia punktów na mecz=2,13 |
Będzie Smuda i tyle w temacie . Po co te rozkminy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W każdym razie. Zostaje nam albo Smuda, albo całkowity wynalezek typu Janas, Kubicki czyli trener z którym spadniemy z ligi. Ze Smudą raczej nie spadniemy, o ile paru piłkarzy się z nim pogodzi (DG, Małecki) |
BATE Borysów. Ktoś ich do Ligi Mistrzów wprowadzał regularnie........
|
Cytat:
|
Mi też...ale, jak szukać poza granicami i polską myślą szkoleniową.., to może tam......:)
|
Tam sa jednak dosyc specyficzne warunki
Ja bym patrzyl na poludnie Czechy, Slowacja- dobre rozeznanie na rynkach z tanimi soldnymi pilkarzami, relatywnie latwa aklimatyzacja a i renoma trenerów jednak wieksza niz naszych rodzimych magów (Weiss, Hasek, Vrba, Zeman, Chovanec, Petrzela itd) Jak juz tak sobie spekulujemy to by mi sie marzyl ktos taki jak Marinus Dijkhuizen mlody , holenderski rener, swietna robote zrobil swego czasu z Excelsiorem roterdam, zaslynal z duzego przywiazania do statysyk i analiz oraz z dopracowanoa stalych fragmentów skusil sie na niego Brentford, czyli ci co próbuja Moneyball przeniesc na grunt pilki noznej, maniacy cyferek i statystycznego podejscia do pilki tam mu sie noga powinela i teraz trenuje w drugiej lidze holenderskiej, wiec mysle ze bylby do wyjecia a mamy juz doswiadczenie w podbieraniu trenera z NAC Breda ;) |
jesli to forum i ten temat czyta sparcialy i zaklamany stary dziad to muusi miec niezla polewke
|
Rysiek z Klanu..... A tak poważnie jeżeli chodzi o Polską myśl Szkoleniową to nikogo na tym stanowsku nie widać.
|
Podobno od poniedziałku jakiś zagraniczny trener z Niemiec, opcja tymczasowa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bo nie mowi po Polsku....
|
Niewiem jak to bedzie ,ale lepiej wybrać mądrze.
Sam nie wiem czy nas stać na esperymenty,czyli wziasc kgos z zzagraicy kto nie za realiow ,jezyka i tego czy znajdzie wspolny jezyk z pilkarzami ,w momecie gry grozi nam juz nie ten abstrakycjny ,ale realny spadek z Ligi.Bo mam wrazenie ze czesc ludzi nie wiidzi miejsca w tabeli ,a koneskwencje moga byc katastrofalne. Wybór na ostrzu noża ,bo wlasciwiie to mozna powiedziec ze wszlekie zarty sie skonczyly. |
Cytat:
|
Można narzekać na Smudę, ale z tego co piszą dziennikarze, to żaden inny trener nie chciał się podjąć tego zadania...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl