Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Tadeuszu nowym trenerem Wisły ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9587)

Enrico2000 02.03.2016 14:29

Co Wy na to? http://krknews.pl/nowy-trener-wisly-znamy-kandydatow/

Smuda z braku laku do końca rundy ok. Po prostu nikt normalny tego nie weźmie teraz. Ale jeśli długofalowo myślimy o Janasie to naprawdę wszelka nadzieja na to, że jeszcze kiedyś będziemy się bić o mistrza ucieka. Na pewno nie za Cupiała.

Reserve 02.03.2016 14:36

A to nie jest tak że ze Smudą rozwiązaliśmy kontrakt i płacimy odszkodowanie?

Revolver 02.03.2016 14:50

Żeby wymyślić Janasa albo Wdowczyka jako "długofalowe" opcje, to Kapka z Duninem musieli chyba bite 72 godziny wrzucać dopalacze, popijając je płynem do chłodnic i oglądając w tym czasie wszystkie odcinki 'Czterech Pancernych' pod rząd.

Od razu ku*wa niech Strejlaua wezmą, po co się rozdrabniać?

siemstein 02.03.2016 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrio (Post 1431927)
Z tego co tutaj czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Najwięcej razy przewijają się nazwiska ludzi którzy już byli u nas trenerami i każdy wie jak to się kończyło. Nie ma sensu brać kogoś kto tutaj już był i się nie sprawdził, potrzeba kogoś nowego, kogoś świeżego kto wniesie coś nowego do tego zespołu. Na tą chwile potrzeba nam trenera który będzie zatrudniony już z myślą o przyszłości.

Nie ma sensu brać kogoś do końca rundy i potem zatrudniać nowego na kolejny sezon. Obecny sezon i tak jest stracony więc pozostaje tylko walka o utrzymanie, a to może nawet Broniszewski by zagwarantował bo chcąc nie chcąc to skład jak na nasze realia mamy naprawdę dobry.

Serio? Skorża się nie sprawdził?

nesta 02.03.2016 15:01

O ile jestem w stanie zrozumieć jakieś nikłe powody za zatrudnieniem Smudy i pewnie z bólem znalazłyby się jakieś argumenty "za", o ile jestem w stanie zaufać w jakimś stopniu Wdowczykowi na ławce, bo to dla mnie trener, który pokazał, że coś już potrafi, a dodatkowo jest w wieku, w którym wciąż się zawodowo rozwija, to niech mi ktoś do ch.. wytłumaczy skąd ktoś wytrzasnął Janasa?!

Chociaz dwie powyższe to dalej dla mnie dzuma i cholera - zadnych realnych sukcesów w ostatnim czasie wiec nie wiem dlaczego mieliby odnieść sukces w Wiśle? No ale to już tradycja, ze bierze sie kogos nie wiedziec czemu i pozniej nagle wszyscy zaskoczeni, ze mu nie idzie. No ale skąd zaskoczenie jak wcześniej tez mu nie szło? Dom wariatów?

Wracając do Janasa - facet od nastu lat nie ma żadnych sukcesów, mysl trenerska i warsztat pewnie z lat 80 i 90tych, do tego powszechna opinia, że większość roboty w kadrze robił wtedy Skorża. Przecieram oczy.. Coraz bardziej mam wrażenie, że to siedzi Cupial, Kapka i Smuda przy butelce na libacji i ....a graja w to kto wymysli smieszniejsza kandydaturę ew. wpisuja w google wolni polscy trenerzy i tak z dupy wybieraja - a wezmy tego, bo cos tam kiedys ogarniał.

Czy u nas się wykorzystuje w ogóle kontakty z zagranicy, które z racji ilości zawodników, menadzerów, którzy się przewinęli itp są na pewno bogate? Tak jak Legia, której sprowadzić Czerczesowa pomógł Piekarski i co nie było łatwą operacją. Czy my tak pozytywnie kombinujemy, działamy, badamy różne wątki i opcje? Pytamy ludzi, wykorzustujemy kontakty, aby np dotrzeć do jakiegoś trenera nie z PL?

bridgeburner 02.03.2016 15:31

Albo wypuszczaja do mediów przeciek o Janasie, zeby ludzie latwiej pogodzili sie ze Smuda i uznali, ze nie taki on zly - moglo byc gorzej
Albo Cupial uznal, ze z selekcjonerów reprezentacji z XXI wieku jeszce tylko Janas* u niego nie pracowal i chce miec komplet
Innych argumentów podac nie potrafie
*Leo nie licze- za stary za drogi zbyt holenderski

Patrvk 02.03.2016 15:39

Smudy nie bedzie, jakby miał być to by to już ogłosili, a tak naprawde to szukają trenera ale żaden nie chce sie zgodzić

Machor303 02.03.2016 15:44

[QUOTE=radek2323;1431921]Smuda to skonczony trener jak przyjdzie beda same kwasy w druzynie (Malecki,Donald ) naprawde ciezko patrzec jak ten klub jest zarzadzany plakac sie chce[/
ale mi sie podoba ten cytat, samo sedno

domin_czyzyny 02.03.2016 15:48

TADZIA nawet nie pojechała zeznawać w naszej sprawie ....a. A kasę będzie brać do końca. Głupia ....a.

lukaszsz86 02.03.2016 15:52

Jak tak patrzę na ostatnie działania zarządu to coś mi się wydaje że jeszcze nas zaskoczą... i to raczej nie pozytywnie

Patrvk 02.03.2016 16:19

Zobaczycie, nikogo nie znajdą i Pawłowski wróci.

Wcale bym sie nie zdziwił jak wróci przed przerwą na reprezentacje (albo i wcześniej)

Grymas 02.03.2016 16:28

Panowe czy to jakiś żart z tymi kandydatami? Dariusz W., Janas, który w niższej lidze nie dał rady. To jakiś zły sen chyba, co oni w tym klubie wyprawiają. Chyba już Smuda na 2 miechy jest jako tako a potem ktoś poważny, a nie stare drewna, które ostatnie sukcesy miały parę ładnych lat temu.

Adrio 02.03.2016 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1431983)
Serio? Skorża się nie sprawdził?

Napisałem to bardzo ogólnikowo, za Skorży owszem było dobrze były wyniki ale nie wiem czy teraz bym chciał zobaczyć drugi raz Skorży u nas. Po odejściu z Wisły jakoś zawrotnej kariery nie zrobił... A pierdo....e o Smudzie a potem o Janasie to jest już kompletna porażka.

WhiteDoctor 02.03.2016 16:58

29 lutego Tadzik urlopowany

29 lutego Krunoslav Jurcic zwolniony z Mariboru

przypadek? oby nie

http://www.transfermarkt.de/krunosla...l/trainer/4756

Revolver 02.03.2016 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1432052)

przypadek? oby nie

Wyślij info Kapce, bo on nie śledzi dzisiejszego rynku, tylko przegląda tygodnik Piłka Nożna z Czerwca 1997 roku w poszukiwaniu trenerów.

EDIT: W Mariborze też mają chyba nieźle walniętego właściciela/prezesa, który wywala trenera z bilansem 10-4-2/bramki: 48:15.

Maine_Coon 02.03.2016 17:04

White Doctor - przypadek? Nie sądze :D

WhiteDoctor 02.03.2016 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maine_Coon (Post 1432055)
White Doctor - przypadek? Nie sądze :D

https://www.youtube.com/watch?v=ipHUvyaA2C4

:)

IncognitoTSW 02.03.2016 17:08

Cytat:

przypadek? oby nie

Wygląda na to, że Maribor na wieść o tym, że taki zdolny trener jest wolny, postanowił zwolnić swojego trenera i zarzucić sidła na Tadeusza.

Zwitter 02.03.2016 17:57

Cupiał który z każdym zawodnikiem zamieszanym w korupcje rozwiązywał umowę teraz miałby zatrudnić Wdowczyka? Nie wierzę.
Janas? Bez komentarza.
Jeżeli mamy zatrudniać takich "szkoleniowców" to chyba już wole Smude.

mee 02.03.2016 18:15

TYLKO KAZIMIERZ MOSKAL. PRZEPROSIĆ I UBŁAGAĆ ŻEBY WRÓCIŁ. TYLE W TEMACIE. Nikt inny w tym momencie nie podniesie tej drużyny.

krzaq12 02.03.2016 18:18

Cytat:

przypadek? oby nie

Ten szkoleniowiec wygląda bardzo sensownie, w dwóch prowadzonych przez niego klubach ma dobry bilans.
Dinamo Zagrzeb-średnia punktów na mecz=2,36
NK Maribor-średnia punktów na mecz=2,13

arth_ur 02.03.2016 18:22

Będzie Smuda i tyle w temacie . Po co te rozkminy.

Griszka30KR 02.03.2016 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mee (Post 1432076)
TYLKO KAZIMIERZ MOSKAL. PRZEPROSIĆ I UBŁAGAĆ ŻEBY WRÓCIŁ. TYLE W TEMACIE. Nikt inny w tym momencie nie podniesie tej drużyny.

Taa Kazek podniesie....

lorddavy 02.03.2016 18:40

Cytat:

przypadek? oby nie

Przypadek, Maribor wczesniej wyjebal trenera, ktory im zrobil lige mistrzow bo odpadl z Astana. Teraz juz wyglada na to, ze nie wygraja ligi wiec od razu leci trener. Widze w Słowenii też mają swojego Cupiała.

FraMat 02.03.2016 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1432070)
Cupiał który z każdym zawodnikiem zamieszanym w korupcje rozwiązywał umowę teraz miałby zatrudnić Wdowczyka? Nie wierzę.
Janas? Bez komentarza.
Jeżeli mamy zatrudniać takich "szkoleniowców" to chyba już wole Smude.

A Dyzma to niby nie był zamieszany?

KrzychooR 02.03.2016 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1432097)
A Dyzma to niby nie był zamieszany?

No przecież to piłkarze kupowali a on nic o tym nie wiedział... Nie jesteś w temacie :D

Karherop 02.03.2016 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1432129)
No przecież to piłkarze kupowali a on nic o tym nie wiedział... Nie jesteś w temacie :D

To akurat możliwe, bo SMuda jest tak chytry, że cała kasę wziął by dla siebie. Woleli nic nie mówić :lol:

W każdym razie. Zostaje nam albo Smuda, albo całkowity wynalezek typu Janas, Kubicki czyli trener z którym spadniemy z ligi. Ze Smudą raczej nie spadniemy, o ile paru piłkarzy się z nim pogodzi (DG, Małecki)

La Furia Dell' Est 02.03.2016 21:33

BATE Borysów. Ktoś ich do Ligi Mistrzów wprowadzał regularnie........

bridgeburner 02.03.2016 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1432136)
BATE Borysów. Ktoś ich do Ligi Mistrzów wprowadzał regularnie........

jakos mi sie nie wydaje, zeby Gonczarenko z CSKA Moskwa przyszedl do Wisly...

La Furia Dell' Est 02.03.2016 22:40

Mi też...ale, jak szukać poza granicami i polską myślą szkoleniową.., to może tam......:)

bridgeburner 02.03.2016 22:49

Tam sa jednak dosyc specyficzne warunki
Ja bym patrzyl na poludnie Czechy, Slowacja- dobre rozeznanie na rynkach z tanimi soldnymi pilkarzami, relatywnie latwa aklimatyzacja
a i renoma trenerów jednak wieksza niz naszych rodzimych magów (Weiss, Hasek, Vrba, Zeman, Chovanec, Petrzela itd)

Jak juz tak sobie spekulujemy to by mi sie marzyl ktos taki jak Marinus Dijkhuizen
mlody , holenderski rener, swietna robote zrobil swego czasu z Excelsiorem roterdam, zaslynal z duzego przywiazania do statysyk i analiz oraz z dopracowanoa stalych fragmentów
skusil sie na niego Brentford, czyli ci co próbuja Moneyball przeniesc na grunt pilki noznej, maniacy cyferek i statystycznego podejscia do pilki
tam mu sie noga powinela i teraz trenuje w drugiej lidze holenderskiej, wiec mysle ze bylby do wyjecia
a mamy juz doswiadczenie w podbieraniu trenera z NAC Breda ;)

AntyMod 02.03.2016 22:56

jesli to forum i ten temat czyta sparcialy i zaklamany stary dziad to muusi miec niezla polewke

alkoholik 02.03.2016 22:58

Rysiek z Klanu..... A tak poważnie jeżeli chodzi o Polską myśl Szkoleniową to nikogo na tym stanowsku nie widać.

przemonik 02.03.2016 23:56

Podobno od poniedziałku jakiś zagraniczny trener z Niemiec, opcja tymczasowa.

nesta 03.03.2016 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemonik (Post 1432162)

Przecież to chodzi o Smude..

przemonik 03.03.2016 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1432164)
Przecież to chodzi o Smude..

to by nie była żadna niespodzianka. Chociaż nazywanie go zagranicznym..

dj_ibutti 03.03.2016 00:17

Bo nie mowi po Polsku....

Wojtas 03.03.2016 00:49

Niewiem jak to bedzie ,ale lepiej wybrać mądrze.

Sam nie wiem czy nas stać na esperymenty,czyli wziasc kgos z zzagraicy kto nie za realiow ,jezyka i tego czy znajdzie wspolny jezyk z pilkarzami ,w momecie gry grozi nam juz nie ten abstrakycjny ,ale realny spadek z Ligi.Bo mam wrazenie ze czesc ludzi nie wiidzi miejsca w tabeli ,a koneskwencje moga byc katastrofalne.
Wybór na ostrzu noża ,bo wlasciwiie to mozna powiedziec ze wszlekie zarty sie skonczyly.

Griszka30KR 03.03.2016 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemonik (Post 1432162)

Moze wymienimy sie z Lechia za Pawłoskiego.....Wszystko zostaje w rodzinie....

Marcinnno 03.03.2016 08:47

Można narzekać na Smudę, ale z tego co piszą dziennikarze, to żaden inny trener nie chciał się podjąć tego zadania...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl