![]() |
PO=ZLEW=PETRU=PSL
Przeje.... jak się wszyscy dostaną |
Cytat:
|
Ta debata miała mi pomóc w wyborze, a zamotała jeszcze bardziej...
|
Ktoś pytał jakie wrażenia po debacie?
https://pbs.twimg.com/media/CRyA9gJWsAE-SCC.jpg |
Dla mnie wygranymi dzisiejszej debaty są Kukiz i Korwin.
|
Korwin po raz pierwszy się niesamozaorał, co daje mu z góry zwycięstwo, Kukiz zaskakująco merytorycznie, Zanenberg czy jak mu tam (mimo, że nikt na niego i tak nie zagłosuje) interesujący, reszta lała wodę.
|
Horror ten damski sabat!
Wszystkie trzy panie tej konfrontacji pokazały, że są głupie jak but, że nie maja żadnej koncepcji na uzdrowienie tego głęboko chorego kraju i że nie potrafią odpowiedzieć na zadane pytania inaczej niż międląc w katarynkowatych dziobach we wszystkich siedmiu przypadkach zbitkę „Polska/Polki/ Polacy” z czasownikami niedokonanymi ‘trzeba/powinno/należy” oraz przymiotnikiem „dobry”. To są kompletne idiotki, pacynki odtwarzające tę samą, bo chyba nagraną przez tego samego trenera, taśmę. Resume ich programów: Polsce, Polkom i Polakom należy się luksemburska wypłata, wolność, sprawiedliwość, praca, renta, emerytura… bla, bla, bla (Co kto chce!), zaś dobre i wyważone powinny być gospodarka, służba zdrowia, ochrona środowiska, spokojna starość, dyplomacja, transport… bla, bla, bla (tu wstawiamy dowolny rzeczownik) – nasz rząd tego dokona i jeszcze da XYZ złotych! W skrócie: Polakom należy się bogactwo i dobre państwo, a te trzy debilki mają tego dokonać swoim tajemnym sposobem. Za wisienkę na tym babskim torcie robi bankster Petru. Korwin i Kukiz,jedyna nadzieja dla tego narodu. PS. KWW Szczęść Boże Grzegorza Brauna oraz Kongres Nowej Prawicy oficjalnie popierają KORWINa https://www.youtube.com/watch?v=b92T7bkKSkE |
Miala byc debata, wyszla tragikomedia. Zachowanie "dziennikarzy" prowadzacych debate w stosunku do Kukiza i Korwina karygodne - pytanie o ewentualne koalicje po 25.10 tak zenujace, ze szkoda nawet to komentowac. Abstrahujac juz od tego, czy ktos popiera Panow Kukiza czy Korwina - tak skur.wiale zachowanie mediow powinno otworzyc oczy przynajmniej czesci z tych lykajacych ta mainstreamowa papke.
|
Krótkie podsumowanie:
Kopacz - zupełny brak kontaktu z bazą, kłamstwo samomasakrujące, fałsz obłuda Petru - kłamstwo sprytne, fałsz, obłuda, Nowacka - słodka idiotka, argumenty do obalenia przez przeciętnego przedszkolaka Zandberg - inteligentny lewak, jak każdy myli się zupełnie ale przyznać mu trzeba, że najcięższy rywal w dyskusji Piechociński - stary wyga, mistrz polityki a'la III RP, dlatego PSL będzie żył wiecznie :) Szydło - przyzwoity populizm, to czego ludzie chcieli usłyszeć, bez specjalnych ściem, dobre omijanie niewygodnych tematów Kukiz - oprócz Zandberga i Korwina, trzeci, który chciał odpowiadać na pytania, nie politykował, rzeczowe wypowiedzi acz surowy w formie ale to Paweł :) Korwin - rzeczowy, opanowany, idealnie wykorzystywał czas to punktując poprzednie wypowiedzi innych to odpowiadając na pytania, zaskoczenie - po niezłych wypowiedziach na końcu się nie zdyskredytował :| Moim zdaniem najlepiej wypadli w kolejności Krowin, Kukiz, Zandberg. Dla przeciętnego widza nieźle wypadła na pewno Szydło, niestety na Swetra mogli niektórzy się dać nabrać. Ogólnie debata na +, pod kątem drobnych roszad w poparciu. PIS nie straci, Kukiz i Korwin zyskają. ZLEW straci na rzecz RAZEM, Petru za dużo nie zyska, PO porażka. Będzie pięknie w niedzielę :) |
Wg mnie największym wygranym debaty jest Korwin - jego największym atutem wczoraj było to, że się nie samozaorał, a to już sukces. Bez tego można być pewnym, że będzie mówił sensownie i racjonalnie (oczywiście pomniejsze masakry poprzedników się zdarzały). Kukiz jak dla mnie wypadł słaboł, przecież on jota w jote powtarzał program JKM - powtarzał nawet kilkukrotnie "jak Pan Janusz raczył zauważyć" - jak dla mnie to on sie samozaorał. Poza tym umówmy się - w takich debatach jedną z ważniejszych cech jest swobodna ale skondensowana prezentacja swoich poglądów - Kukiz tego nie ma.
Niesamowite jest to jakim produktem marketingowym i socjotechnicznym jest Rysiek Swetru - każdy ruch, gest, mimika to efekt pracy sztabu specjalistów od marketingu/sztabu. Miałem nawet wrażenie, że każda jest wypowiedź była nauczona na pamięć. Rzygać mi się chciało jak go słuchałem. Kto się da na niego nabrać temu powinno się zabrac prawa wyborcze, za głupotę. Szydło mówiła to co ludzie chcieli usłyszeć i w kontekście tego, że prawdopodobnie od poniedziałku PiS będzie rządzić to można mówić o jej zwycięstwie, nie palnęła żadnej głupoty, nie dała się podpuścić. Kopacz - powiem szczerze, że jak się wypowiadała to przełączałem na inne kanały. Usłyszałem 2 wypowiedzi i miałem dość. Sama Kopacz jak i spece ze sztabu PO to straszni idioci. Brak kontaktu z bazą, reagowała alergicznie na zaczepki JKM, Kukiza, Szydło, gadała od rzeczy, o prezentacji programu i "obietnicach" nie wspomnę. Niesamowite jest to jak ta partia tonie (ku mojej radości) - po efektownej porażce Bronka w niedziele szykuje się jeszcze większy upadek w niedziele - "Jaka piękna katastrofa" :D Reszta mniej lub bardziej bezbarwnie - faktycznie lewak z Izraela mógł zrobić wrażenie, może ktoś się dał nabrać na jego paplaninę, jak ma zabrać trochę głosów ZLEW-owi i Swetru to proszę bardzo. Tak czy inaczej do Sejmu nie wejdą. |
https://www.facebook.com/Rebelya/vid...0120918364245/
To dlatego nic z jej wypowiedzi nie zrozumiałem :rotfl: |
Krav "Szydło mówiła to co ludzie chcieli usłyszeć i w kontekście tego, że prawdopodobnie od poniedziałku PiS będzie rządzić to można mówić o jej zwycięstwie, nie palnęła żadnej głupoty, nie dała się podpuścić. "
Dodam że o to chodziło także w 1 "debacie".Do tego pokazanie że jest osoba zrównoważoną i kilka przekazów"obrazkowych" dla gawiedzi. Przepis na "debatę" w Polsce |
Tak przeglądam portale: oho, wyborcza na gwałt próbuj ratować swoją wiarygodność, zaczyna się lans RAZEM, kreowania "nowej" lewicy w tym kompletnym odwrocie lewaków. Nie wiedzą jednak co czynią :D Oby tak dalej, PO, Petru, ZLEW najbardziej oberwą w przeddzień wyborów :)
Jeszcze mała humorystyczna wstawka z dzisiejszej rozmowy tow. Piaseckiego z Kukizem: Cytat:
|
Jeszcze jedno co do wczorajszej "debaty", zauważyłem ogromne wzmożenie lewackim żydem Zandbergiem.Dotyczy to zarówno gównianej jak i tzw prawicowych publicystów.To się nazywa "owczy pęd" czy głupota?Tutaj jacyś fani?
|
Cytat:
|
Ja to rozumiem, jak skrajni lewacy coś ugrają to lepiej dla Pis czy Korwina z Kukizem.Po prostu pourywają urbanoplatfusiarni, komuchom czy zlewowi.Tych ułamków może braknąć do progu, a o to przecież chodzi żeby komuchy czy swetru nie weszły a urbanoplatfusiarnia była ma maksa osłabiona.Co do tzw prawicowych publicystów oni tak myślą naprawdę.Już kilku czytałem jak to trzeba oszczędzić "mendia publiczne".Tacy rozkrokowcy od zawsze.
|
Cytat:
Dobra, ciekawa debata - niebo, a ziemia w porównaniu z tym co zaprezentowały te dwa intelektualne pierwotniaki w poniedziałek. Wczoraj weszły w szersze grono i obie były obok Ryśka Swetru i tej śmiesznej blodyny najsłabsze zdecydownie. Nie jestem fanem Kukiza, wręcz przeciwnie, ale chłop pół życia walił wódę i zapewne swoje do nosa i w żyłę przyjął, nie ma armii ludzi, a je intelektualnie zjadł. Nie mówię już o JKM bo chłop ma ponad 72 lata, a charyzmą, intelektem i merytoryką je przewyższa o lata świetlne. Rudy żyd faktycznie doskonale przygotowany, bez spiny jak na chyba pierwszy występ w TV, mam nadzieję że część miłośników socjalizmu z Prawa i Spraiwedliwości doceni jego próbę :) Piechociński, abstrahując od jego późniejszego występu na TT, wypadł bardzo korzystnie, PSL tym występem pewnie zapewni sobie 2687498742 kadencję w sejmie. Najważniejszy wniosek z debaty jest taki - ludzie zobaczyli jak mało do zaoferowania mają dwie główne kandydatki, jak poważnie są ograniczone umysłowo i wieszczę spory minus dla obu partii. |
To lubię,wpada człowiek który nienawidzi Pis-u ( bo tak telewizory mówią) i z tej okazji zostaje fanem skrajnego lewackiego żyda.Jako znawca tematu wieszczy że lewak odbierze głosy Piso-wi. Wystarczy zapytać , poczytać ale po co? ja nienawidzę Pis bo tak jest cool, koledzy przecież też hejtują wstrętnych pisiorów.Im bardziej nienawidzisz człowieczku tym Pis dostaje lepszy wynik. Nienawidzisz tak jak gówniana,liz, wsi24 czy mocniej?.Jesteś w tej samej drużynie .Niedziela 25.10.15 godzina 21.00 przygotuj chusteczki i relanium.Bez odbioru fanie skrajnego lewactwa.
|
Fialo, nie będę wchodził w dłuższą dyskusję ale oczywiście najważniejszym problemem na dziś jest odsuniecie PiS od władzy? PO, ZLEW, Swetru, ZSL wcale nie przybijają piąteczek z ubekami, muslimami czy innymi euro-banderowcami z wielkim kapitałem w tle? Zapewne chodzi Ci o ten realizm w polityce Dmowskiego, który to przecież kolejne bezsensowne zrywy promował, wykrwawić się ale obronić "ideę", żadne tam kuluarowe rozmowy, wiązanie się z innymi w celu uzyskania najwięcej dla Sprawy Polski. Tak tak... Sorry ale po prostu szlak mnie trafia jak widzę podobne wpisy.
PS: Link |
Cytat:
PiS oczywiscie wygra bo, jak słusznie mówi JKM, na świecie jest więcej debili niż ludzi mądrych. A jak powiesz debilowi, że dostanie 500 zł na dziecko i inne skrajnie lewackie benefity, to debil zagłosuje kropka. To, że się budżet rozjebie debila nie zainteresuje już bo po co, ważne że on będzie miał swój socjal, który będzie mógł śmiało wydać w osiedlowym monopolowym. Pani Szydło prezentuje podobny poziom intelektualny jak jej wyborcy - co najlepiej widać na przykładzie Mirosława - umysłowego impotenta - który zdania w języku polskim sklecić niestety nie potrafi. Po 25.10 ja będę dalej zarabiał pieniadze i cieszył się życiem, a Ty czekaj na socjalistyczny cud nad Wisłą, trzymam kciuki i tradycyjnie nie pozdrawiam :D |
fialo"Pani Szydło prezentuje podobny poziom intelektualny jak jej wyborcy - co najlepiej widać na przykładzie Mirosława - umysłowego impotenta - który zdania w języku polskim sklecić niestety nie potrafi. "
Próbka "poziomu intelektualnego" mjnzwm( młodego jeszcze niewykształconego z wielkiego miasta) To się nazywa samozaoranie czy jakoś tak? |
Nie to co tuzy wolnorynkowe Petru, ZLEW, Razem, PO czy PSL. Tylko socjalizm PiSu budzi grozę. Trzeba ich od władzy odsunąć! Zadanie na 25.10! Howgh!
|
Karnowski ostrzega przed Kukizem http://www.radiownet.pl/#/publikacje...rzec-platforme
|
Cytat:
Odważny jesteś, zaraz zleci się hejterska ekipa, sprawdzony scenariusz.Wyskakuje taki jeden czy drugi PG , a za nim zaraz cała reszta. Oczywiście żartowałem z ta odwagą, to dzieciaki w większości szkolne lub tuż poszkolne nakrecone jeszcze przez korwina czy inny wynalazek.Wspólnym mianownikiem jest nienawiść do Pis.Niewielu jeszcze takich się błąka ale dodają folkloru i kolorytu.Napisałem żebyś nie mówił że nie ostrzegałem. |
A co takiego ma w zasadzie do zaproponowania KUKIZ, że wczoraj porwał? Partiokractwo? a jedyny na to lek to JOWy. Na pytanie czy trzeba się zadłużać odparł: oczywiście, że nie trzeba, ale co w zamian? jakie proponuje reformy? czym chce mnie jako wyborce do siebie przekonać? Pogońmy ich? hasło wyborcze samoobrony w 2001 roku: „Wybierz Samoobronę, zamiast samozagłady”, „Oni już byli”, "Czas odblokować Polskę" - przecież to KUKIZ bis!
Korwin - Państwo będzie istniało jeśli pozbędziemy się wszystkich urzędników... ehhh przecież od tego aż kipi utopią! Znacie kraj, gdzie nie ma urzędników a ludziom prostym żyje się dobrze? skoro większość ludzi to faktycznie debile to jak sobie poradzą ze swoimi sprawami bez urzędnika(urzędnik to nie tylko osoba, która zasiada w US)? Podoba mi się, to że Korwin mówi bez poprawności politycznej, ale gdyby tak samo odezwał się Kaczyński to media by go zniszczyły! tak manipulowałby opinią publiczną, że prawdopodobnie byłby już w szpitalu. A Korwin? kto go bierze z mediów na poważnie? wszyscy tylko się uśmiechają, że to taki nasz błazen na scenie politycznej na którego nikt nie zwraca uwagi. Miał rozsadzić Unię? udało się? Teraz naprawi Polskę? W to może co najwyżej wierzyć gimbo-licealista bądź student 1 roku studiów, który politykę zna z bilbordów. P.S. znam taki kraj bez urzędników nawet kilka, można sobie zobaczyć jak to wygląda w programie W. Cejrowskiego kiedy odwiedza państwa trzeciego świata. |
Cytat:
Jak wcześniej wspomniano, powiedz głupiemu, że dostanie 500 zł to zagłosuje. Bo jest głupi i nie wie jak to działa. Życzę neokumunistom z partii razem tyle głosów, żeby do sejmu nie weszli ani oni ani ukrywający się za Nowacką Miller i Palikot wraz z całym ZLEW-em. |
Widzisz i ty dalej mnie nie rozumiesz, Korwin mówi o pozbyciu się wszystkich urzędników! powtarzam wszystkich! jedynie chce zostawić mocne Wojsko i Policję (sam sobie odpowiedz dlaczego).
Gdzie ja napisałem albo pytałem o pozostawienie całej armii urzędników, też jestem za ich obniżeniem i wzrostem efektywności, ale od tego są tzw. audyty zewnętrzne, które sprawdziłby ile jest zbędnych etatów i tzw. koneserów kawki i herbatki. Myślisz, że te Twoje 70% z pensji to idzie jedynie na armię urzędniczą? Policz sobie ile państwo wydaje na Policję, Wojsko, szkolnictwo, służbę zdrowia, kulturę etc. Czekam dalej na odpowiedź, o kraj bez urzędników.... O jakiej kontroli mówisz? Tobie się chyba nie wydaje, ze jesteś prześladowany przez państwo:D? A tak 500zł na dziecko jest dobrym pomysłem oczywiście jeśli będą na to pieniądze, jak inaczej chcesz rozwiązać problem demografii? Zmusić ludzi do tego? Czy np. nie dzięki socjalowi młodzi uciekają do UK i tam rodzą na potęgę ? P.S. Życzę neokumunistom z partii razem tyle głosów, żeby do sejmu nie weszli ani oni ani ukrywający się za Nowacką Miller i Palikot wraz z całym ZLEW-em. - masz tutaj moje poparcie! |
Zanik struktury państwa wystąpił w Somalii, ciekawe dlaczego jeszcze nie ma tam Korwina, który bez podatków, bez kontroli inspekcji pracy, bez państwowej służby zdrowia, bez państwowej edukacji powinien już stworzyć drugie Apple`a.
|
Dzięki Vuko!:) ale chciałem przykładu pozytywnego:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Po co nam taki skomplikowany i gęsty podział administracyjny? Co niektórzy obiecują jeszcze kolejne województwa, żeby nawkładać tam swoich kolesi. Po co nam tyle ministerstw? Po co zarówno funkcja wojewody jak i marszałka województwa? Po co tylu radnych miejskich? W Nowym Jorku rada miejska liczy 51 osób, Warszawa ma więcej. Po co? Jest wiele urzędów i organów państwowych, których kompetencje dublują się i pokrywają. A co do 500 zł na każde dziecko - to niestety ale jest prosta przyczyna, dla której nie powinno się uprawiać populistycznego rozdawnictwa. Przyczyna to ogromny dług publiczny (chcesz, żeby te dzieci rodziły się już niesamowicie zadłużone?) i rokroczny budżet z deficytem. 55 mld złotych ponad stan w najnowszym budżecie. Cytat:
|
http://forsal.pl/artykuly/606888,biu...ikow_mapa.html
Wklejam gdyż, ponieważ Łotwa zmniejszyła o 1/4 liczbę urzędników będąc w kryzysie. Zgadzam się, że przerost biurokracji jest ogromny! i to w erze wszechobecnej informatyzacji, ale to trzeba robić z sensem, np. spróbować drastycznej zmiany w postaci zwolnienia 1/4 urzędników jakieś gałęzi i wtedy przez rok obserwować jak reaguje społeczeństwo. https://www.youtube.com/watch?v=TUuN8V6XuB8 - Korwin o urzędnikach (500 - pięćset) no szanujmy się... Powiedz mi, jak chcesz rozwiązać problem demografii? To kto w takim razie spłaci nasze i naszych ojców długi? Ukraińcy, których zaczniemy przyjmować jak Niemcy islamistów? Cytat:
Dużo z tych co ma kontrole to została brzydko mówiąc podkalbowana przez znajomych(z czystej zazdrości), albo są to tzw. Janusze Biznesu, którzy tylko potrafią oszukiwać a potem najgłośniej krzyczą w mediach. |
Oczywiście to bym traktował w formie żartu - tak jak wyżej cytowałem program - realna jest liczba sprzed transformacji.
Kilkadziesiąt lat temu rodziny były wielodzietne bo rodzice martwili się o to kto ich na starość utrzyma. 45 lat PRL wpoiło ludziom do głowy mniemanie, że utrzyma ich na starość ich opiekun, tj. państwo za pomocą emerytury państwowej. Myślę, że 500 złotych nie powstrzyma tych, którzy wolą rodzić w UK. Becikowe jakoś znacząco nie poprawiło demografii a to też szumny pomysł rządu PiS-Samoobrona-LPR, choć wydaje mi się, że część PiS-u go wówczas nie poparła w głosowaniu (a mogę się mylić, dawno to było). Przede wszystkim jednak jeśli chcemy pieniędzmi poprawić demografię to zamiast "dawać" to "nie zabierajmy". To prostsza droga. |
Słuchaj ja to przeliczam tak, mam dwójkę dzieci to razem 1000zł. Teraz mam kredyt na mieszkanie 3 pokojowe, to dołożę z tego 500 do raty kredytu i mogę kupić/zamienić mieszkanie 4 pokojowe. Jest jakiś profit dla mnie jako obywatela i dla Państwa na przyszłość.
Każdy może kalkulować jak mu się to podoba. Oczywiście, że ludzie będą dalej wyjeżdżali na zachód. Nie możemy się niestety z nimi(z zachodem) w żaden sposób równać. Rozdawać pieniądze na rodzące dzieci to lepsze niż rozdawać pieniądze na nierobów czy też jak wspomniałeś rozbudowany do granic możliwości aparat państwowy w postaci armii urzędników. Jeśli te 500zł nie będzie uzależnione od dziecka to wtedy taki jak ja, to wyda je na lepsze ciuchy, samochód albo wczasy w tropikach. |
Cytat:
|
To może od razu zabierajmy wszystkim całą pensję i niech nasz pan decyduje kto i na co może wydać pieniądze?
Jak tylu chętnych do rozdawania na cudze dzieci a nie na swoje, to dobrowolnie też powinni dać. |
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że de jure mamy w przypadku takich "zasiłków" do czynienia z transferem pieniężnym z budżetu państwa na rzecz rodziny, a de facto to tylko demagogiczne przekierowywanie środków pieniężnych z własnych podatków przechodzących wielokrotnie przez całą machinę urzędniczą.
Konkludując, nikt nam niczego nie da, ani niczego nie dodatkowo nie zabierze. Zwykła sztuczka księgowa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co by nie było tylko PIS w Sejmie bronił przez ostatnie lata wartości chrześcijańskich, może to niektórym wystarczy żeby na nich głosować i w dupie mają te twoje 500 zł i benefity? Np. ja zaliczam się do takiej grupy i się tego nie wstydzę, mi szczerze socjal nie jest do niczego potrzebny, ale głosuję na nich ze względów światopoglądowych. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl