Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   WIELKIE DERBY KRAKOWA, 21 marca, godz. 18:00! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9443)

1q2 26.03.2015 21:02

a te 50 tyś to trza płacić(zakładając że odwołanie nie pomoże) czy 'w zawiasach'?

heoij 26.03.2015 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1395974)
a te 50 tyś to trza płacić(zakładając że odwołanie nie pomoże) czy 'w zawiasach'?

Niby w zawiasach, ale nie wierzę, że przez prawie dwa lata (18 miesięcy) nie wydarzy się na naszym stadionie jakiś incydent który oni zakwalifikują jako recydywę i spowoduje on odwieszenie kary także wcześniej czy później tak ją zapłacimy ...

Zwitter 26.03.2015 22:08

http://weszlo.com/2015/03/26/patriot...slila-granice/

W sumie ciężko się nie zgodzić, jaki charakter miała oprawa każdy wie...

!!IRIVER!! 26.03.2015 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1395978)
http://weszlo.com/2015/03/26/patriot...slila-granice/

W sumie ciężko się nie zgodzić, jaki charakter miała oprawa każdy wie...

Wszystko w punkt. Z jednej strony kara dotkliwa, z drugiej... ech, no choć mnie oprawa w miarę do gustu przypadła, to faktycznie sporo w tym racji, gdy się tak na spokojnie zastanowić.

Kocur 26.03.2015 22:50

Ja się spokojnie zastanowiłem i za c..ja nie widzę tutaj związku oprawy z karą, już nie mówiąc o jej wysokości.

Rafal-SWL 26.03.2015 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1395948)
To dlaczego reszta stadionu nie dostała zakazu, bo przy odpalaniu rac krzyczały również narożniki, krzyczało E, a po czerwonej kartce cały stadion ryczał...

Nie żyjemy w żadnym wolnym państwie, uświadomcie to sobie :) To jest ustrój faszystowski, do tego socjalizm, już nie mówiąc o tym, że narzucony z Brukseli. Tobą rządzą grupy interesu a nie prawo. Taki Jacek czy komisja ligi to są grupy interesu, mają z tego korzyści - prezesi dostają gigantyczne pieniądze, które im klub dostarcza w formie kar, za nieprzestrzeganie punktów regulaminu o ograniczaniu wolności swobody wypowiedzi. Do tego mają wsparcie tego postkomunistycznego rządu. Cały punkt 67 regulaminu PZPN to jest faszyzm.
Oni Doskonale wiedzą, że przez ponad 18 miesięcy na te 50 kawałków paragraf znajdą... potem będzie na odprawę prezesa Ekstraklasy S.A
Jedna metoda - rzecznik praw obywatelskich, pokazówka medialna, jak nie to sąd -> Strasburg :)

kolego ale ja to doskonale wiem, tylko jakoś chciałem to uświadomić innym, nie możemy przyjąć tej kary z pokorą, dlatego ja podobnie jak Ty, proponuje pokazówkę, a mianowicie proponuje otworzyć specjalne konto, na które będziemy zbierać te 50tyś dla szanownej komisji, na C było 5.000 osób, każdy wpłaca skromne 10 zł i już mamy sumke 50.000 którą później przelewamy na konto szanownej komisji na poczet kary. Wiem że zaraz podniosą się głosy, ale dlaczego ja mam płacić skoro ja nie śpiewałem o żydach a i sektorówki też nie przygotowywałem bla bla, a no dlatego że ....a jesteśmy jednością!

Następnie publikujemy oświadczenie, tylko takie z mega jajem, wyśmiewamy komisje ligi i to co wyprawia.

Kolejny krok (z nadzieją że media zainteresują się tym) nagłaśniamy całą sprawe jak tylko się da, składamy skargi gdzie tylko się da, rzeczniki sądy itp.

a i jeszcze przydała by się jakaś oprawa poświęcona oczywiście komisji... tak to widze

Jagul 26.03.2015 23:29

Dla mnie te "komisja ligi" to jakieś kompletne kuriozum.
Ta cała akcja z karami za derby to zapewne zwykłe pucowanie się pod publiczkę, że niby jacy to oni nie są sprawiedliwi i prawi. Są derby to się trzeba wykazać.
Najśmieszniejsze jest to, że tak naprawdę na prawie każdym meczu wiszą transy typu PDW lub "XYZ trzymaj się", a oczywiście jakichkolwiek kar za to brak. A to wg rozumowania weszło i chłopaków z komisji ligi chyba są „treści niezwiązane z widowiskiem”. Oczywiście rozumiem, że skala na derbach była dużo wyższa, bo w końcu była cała oprawa odnośnie tej sprawy ale ten ogólny brak konsekwencji przy podejmowaniu decyzji mnie bawi.

FraMat 27.03.2015 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafal-SWL (Post 1395984)
kolego ale ja to doskonale wiem, tylko jakoś chciałem to uświadomić innym, nie możemy przyjąć tej kary z pokorą, dlatego ja podobnie jak Ty, proponuje pokazówkę, a mianowicie proponuje otworzyć specjalne konto, na które będziemy zbierać te 50tyś dla szanownej komisji, na C było 5.000 osób, każdy wpłaca skromne 10 zł i już mamy sumke 50.000 którą później przelewamy na konto szanownej komisji na poczet kary.

Już to widzę...
Szalików nie wykupiono, a teraz każdy z C da po 10 zł...
Oczywiście, mądre jest tylko to, że nie Wisła powinna płacić w razie W, ale twórcy tej durnej oprawy.
Do tego jednak nigdy nie dojdzie. Kibole do niczego się nigdy nie poczuwają.
Gadania o trosce o Wisłę i hasła : Wisła to my, możecie między bajki sobie włożyć.

dynek.pl 27.03.2015 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1395988)
Już to widzę...
Szalików nie wykupiono, a teraz każdy z C da po 10 zł...
Oczywiście, mądre jest tylko to, że nie Wisła powinna płacić w razie W, ale twórcy tej durnej oprawy.
Do tego jednak nigdy nie dojdzie. Kibole do niczego się nigdy nie poczuwają.
Gadania o trosce o Wisłę i hasła : Wisła to my, możecie między bajki sobie włożyć.

Może szlachetnie zaproponują podniesienie cen biletów dla ... wszystkich.

WISŁAZWE 27.03.2015 10:12

Jest napinka!
Przecież Ty dynek na mecze nie chodzisz.

Przyjebać się "durnej" oprawy. Nie boli was to, że komisja nas wyjebała bez mydła? Nie widzicie tego że kara była przygotowana przed Derbami. Przeliczyli się bo myśleli, że odpalimy piro a tu zonk więc na szybko trzeba było "dać" inny paragraf.
Gdzie widzicie namawianie do przemocy na sektorówce z sądem?
Tak samo mówiliście jak była podobna oprawa z sądem?

Siemion 27.03.2015 10:30

Niektórzy potrafią podejść do tematu na chłodno, inni nie mając życia siedzą tutaj dniami i nocami .......ąc głupoty. Nikt nie widzi tego, że to zagranie celowe K(L). Że wydymano nas i za bardzo nic nie da się z tym zrobić.

Pojawiają się też płaczki jęczące, że były na sektorze C, ale nie trzymały oprawy/nie śpiewały wulgaryzmów/nie podobała im się oprawa i (o święty boże) nie będą mogli wejść na sektor na następne derby. Po ch się pchaliście na trybunę, na której od zawsze jest odpowiedzialność zbiorowa, ma swój specyficzny klimat i ma tworzyć zgraną jedność? Bo zapłaciliście 10 zł taniej za bilet? Przykra i cholernie dotkliwa kara, ale jest jeden mały "+", że może wypleni się z tego sektora pedałków w rurkach, płaszczykach, zalizanych grzywach, którym się nie chce podnieść rąk i otworzyć ust do śpiewania na każdym meczu, płaczących później, że karze się ich za całość. Swoje 5-letnie dzieci, wytapetowane laski, kolegów z Erasmusa zabierajcie na inne trybuny, każdy znajdzie dla siebie odpowiednie miejsce na stadionie bez płaczu.

FraMat 27.03.2015 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1395991)
Nie boli was to, że komisja nas wyjebała bez mydła?

Mnie boli, że to wy dajecie komisji preteksty do wyjebania Wisły bez mydła.
Nie was. Bo wy za to nic nie zapłacicie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1395991)
Nie widzicie tego że kara była przygotowana przed Derbami. Przeliczyli się bo myśleli, że odpalimy piro a tu zonk więc na szybko trzeba było "dać" inny paragraf.

I sami im podaliście go na tacy.
Gratulacje.

Siemion 27.03.2015 11:07

Tak inteligencie, bo każdy wie co siedzi w głowie członków Komisji, jakie mają plany i jak temu przeciwdziałać. Było już kilka opraw podobnego typu, przeszły bez echa. Nie mówiąc o niewspółmierności kary w porównaniu do innych klubów EK.

wściekłe pięści węża 27.03.2015 11:35

FraMat - oddychaj, bo ci żyłka pierdząca pęknie. :lol:

Abstrahując od tego, że oprawa była moim zdaniem słaba, to niewspółmierność przewienia do kary jest tutaj rażąca i trzeba być zaślepionym nienawiścią do wszelkich przejawów Ultras, żeby twierdzić, że jest inaczej.

KL wali w kibiców Wisły jak w bęben, a pewni kibice Wisły obwiniają za to innych kibiców Wisły, bo "dali im pretekst". Idąc dalej tą drogą - ani mi się waż przeklnąć na kolejnym meczu. Żeby nie dać pretekstu.

dostuffca 27.03.2015 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1395992)
Niektórzy potrafią podejść do tematu na chłodno, inni nie mając życia siedzą tutaj dniami i nocami .......ąc głupoty. Nikt nie widzi tego, że to zagranie celowe K(L). Że wydymano nas i za bardzo nic nie da się z tym zrobić.

Pojawiają się też płaczki jęczące, że były na sektorze C, ale nie trzymały oprawy/nie śpiewały wulgaryzmów/nie podobała im się oprawa i (o święty boże) nie będą mogli wejść na sektor na następne derby. Po ch się pchaliście na trybunę, na której od zawsze jest odpowiedzialność zbiorowa, ma swój specyficzny klimat i ma tworzyć zgraną jedność? Bo zapłaciliście 10 zł taniej za bilet? Przykra i cholernie dotkliwa kara, ale jest jeden mały "+", że może wypleni się z tego sektora pedałków w rurkach, płaszczykach, zalizanych grzywach, którym się nie chce podnieść rąk i otworzyć ust do śpiewania na każdym meczu, płaczących później, że karze się ich za całość. Swoje 5-letnie dzieci, wytapetowane laski, kolegów z Erasmusa zabierajcie na inne trybuny, każdy znajdzie dla siebie odpowiednie miejsce na stadionie bez płaczu.

Tak w ramach doprecyzowania - w/w płaczki nie wejdą na następne Derby w ogóle. Tak więc przewielebna komisja dowaliła nam karę 50k (w zawieszeniu, ale że odwieszą to nikt nie ma wątpliwości) a do tego pozbawiła wpływu z biletów, bo te 6k ludzie nie wejdzie na żadną z trybun, gdyż dostaliśmy "karę zakazu udziału w następnym meczu Wisła Kraków – Cracovia w rozgrywkach Ekstraklasy dla osób (uczestników imprezy masowej), które przebywały na sektorach C1 – C5". Tak więc C na Derby będzie otwarte. Ale zupełnie inne :]

FraMat 27.03.2015 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1395996)
Tak inteligencie, bo każdy wie co siedzi w głowie członków Komisji, jakie mają plany i jak temu przeciwdziałać. Było już kilka opraw podobnego typu, przeszły bez echa. Nie mówiąc o niewspółmierności kary w porównaniu do innych klubów EK.

Przeszły bez echa?
I to ma być argument?
Że ileś tam razy przekroczyłem dozwoloną prędkość i nie zostałem ukarany to ma być argument za tym, że jak mnie złapią to mam mówić, że wcześniej to przechodziło bez echa?

FraMat 27.03.2015 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1395997)
KL wali w kibiców Wisły jak w bęben, a pewni kibice Wisły obwiniają za to innych kibiców Wisły, bo "dali im pretekst". Idąc dalej tą drogą - ani mi się waż przeklnąć na kolejnym meczu. Żeby nie dać pretekstu.

A gdzież to KL wali w "kibiców"?
Wali w Wisłę. Z powodu "kibiców".
"Kibice" nic na tym nie ucierpią. Ucierpi Wisła.

Zobacz różnicę.

Jaroo1 27.03.2015 12:48

Nie dokarmiajcie Fra Mata! Przecież to troll lub "ukryta opcja żydowska" na tym forum ;)

ABGwislakABG 27.03.2015 13:14

Grodzkie się wypowiedzieć może na tematy kobiece, Senyszyn jako bezdzietna może się wypowiadać o in vitro i aborcji, kler może mówić o ubóstwie, tvn o dziennikarstwie to i Framat może się wypowiedzieć na tematy kibicowskie ;)

Nie offtopując- kara totalnie nie adekwatna do czynów.

element 27.03.2015 13:20

Jeszcze kwiaty komisji ligi wyślijcie z przeprosinami :lol:

Jakichś cweli z Warszawy bronią.. :rotfl: dobrze zrobili, a jak! Gratulacje im się należą!

Boniek chce tematu powrotu rac na stadiony itp, a nie potrafią uregulować tak prostych spraw.. otóż teraz nie można wywiesić normalnej i kulturalnej oprawy jaka była na Derbach.
Do czego to zmierza? To była najbardziej "czysta" sektorówka na Wiśle od wielu lat.. żadnych czaszek, chuliganów, noży, zabójstw, awantur, je.bania żydów, bez wulgaryzmów.. aż brakowało w niej pazura.

stary dziad 27.03.2015 13:29

Jako stary dziad mogę z pełnym przekonaniem i odpowiedzialnością powiedzieć że KL po prostu p......o !!!
Będąc na derbach , oczywiście w sektorze pikników , stwierdzam że generalnie był porządek . Bluzgi były ale w normie . Sektorówka , najwiązująca do pewnych zachowań kibiców sąsiadki ostra ale bez przegięć.
Generalnie wszystko w szeroko rozumianej poetyce meczu piłkarskiego .Poza tym ewidentne staranie naszych kiboli aby w czymś nie przegiąć .No i jeszcze zadowolona policja . No i co ? Leśne dziadki muszą się wykazać . Chyba złe , że nie ma nic oczywistego, to próbują prowokacją . Tak jakby wręcz chodziło o rozdrażnienie . Nie bawcie się tak , drodzy panowie !!!
Mam nadzieję że klub się odwoła

FraMat 27.03.2015 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1396006)
Nie dokarmiajcie Fra Mata! Przecież to troll lub "ukryta opcja żydowska" na tym forum ;)

Jasne.
Jak się nie ma argumentów to przeciwnika obrzuca się inwektywami.
Wystarczy rzucić "ukrytą opcją..." i poczuć się lepszym.

Można i tak.
Ale to nie zmienia faktów.
;)

Gwiaździsty 27.03.2015 14:42

Ciekawe jakby zareagowała KL gdyby zamiast malunku, sektorówkę stanowiło zdjęcie z sali rozpraw (jakich mnóstwo zamieściła GK), no bo przecież nie chodziło im o tekst ? Bo to, ze "przyznaje się do winy" padło 22 razy o tym samym pisała GK.

szprotson 27.03.2015 16:30

im chodziło o 50 tysięcy.
Pewnie jakis kolega odchodzi i chcą mu dać sowitą odprawe jak w przypadku Biszofa.

Gowno gowno gowno. Strach oglądać mecz bo kare do.......ą za chujowy wynik..

stary dziad 27.03.2015 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1396028)
Jasne.

Można i tak.
Ale to nie zmienia faktów.
;)

To poproszę drogi FraMacie o podanie listy faktów z zachowania kibiców Wisły podczas derbów uzasadniających tak drastyczną karę

Jaroo1 27.03.2015 18:38

Cytat:

Jasne.
Nie sprawiło mi to satysfakcji i nie poczułem się lepiej bo podbijanie sobie ego Twoją osobą w tematach kibicowskich to mniej więcej tak jakbym miał się podniecać tym, że jestem bardziej wysportowany od umierającego staruszka :)

Argument jest jeden i podstawowy. Sytuacja jest tak jasna i klarowna, że tu nie ma co argumentować. Tak samo jak się nie argumentuje, że sól jest słona bo to każdy wie. I każdy normalny człowiek wie, że oprawa na derbach na pewno nie nawoływała do nienawiści i na pewno nie powinna być powodem kar a tym bardziej nie tak wielkich.
Co tu mam argumentować? Jak Ci wlepią mandat za rzekome spożywanie alkoholu w miejscu niedozwolonym w wysokości 2 tys złotych to też będziesz chciał argumentów, że zrobili źle? Chyba wiadomo, że nie dość, że nie zasłużyłeś to jeszcze kwota mandatu z dupy, i to samo z tą karą od KL.

A jak jesteś taki mądry to może Ty daj argument na to, że coś było nie tak w tej sektorówce - że nawoływała od nienawiści. Przy okazji mi wytłumacz czy spalony szalik rywala nie nawołuje do nienawiści i dlaczego za niego KL nie daje kary 50 tys zł i zakaz wejścia na mecz.

Cytat:

Że ileś tam razy przekroczyłem dozwoloną prędkość i nie zostałem ukarany to ma być argument za tym, że jak mnie złapią to mam mówić, że wcześniej to przechodziło bez echa?
Panie FraMat miszczu logicznego myślenia, z tym mandatem za prędkość to chyba trochę inna sytuacja co nie? Jak Cię nie złapią podczas przekraczania prędkości to masz szczęście i tak jakby sprawa nie zaistniała. A z oprawami jest inaczej, podobne oprawy przechodziły bez echa ale w tym przypadku "sprawa zaistniała" tzn komisja ligi po każdej kolejce rozpatruje zachowania kibiców/oprawy. Skoro wcześniej nie karali za podobne oprawy to znaczy, że i teraz nie powinni. Tak więc to trochę inny przypadek niż z tym, że przekraczasz prędkość i żadna komisja się nad tym nie pochyli i nie rozpatruje sytuacji.

Malaki 27.03.2015 19:57

O ile główny nurt mam wspólny z FraMat-em, to tej tezy chłopie nie obronisz. KL naprawdę teraz pojechała po całości i Panowie śmieją Nam się w twarz. Podbiję do góry - poproszę kogokolwiek o przykłady zachowania Kibiców zasługujące na taką karę i mieszczące się w ramach paragrafu z którego została nałożona kara. Ja jestem wielkim przeciwnikiem teorii spiskowych, ale taką decyzję jest mi ciężko zrozumieć.

palikot 27.03.2015 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1396002)
A gdzież to KL wali w "kibiców"?
Wali w Wisłę. Z powodu "kibiców".
"Kibice" nic na tym nie ucierpią. Ucierpi Wisła.

Zobacz różnicę.

Ty siedzisz w tym Montpelier to siedź i się nie odzywaj...

Przypomnę ci fakty, bo twoja "delegacja" pochłania ci kupę czasu i nie w temacie krótko mówiąc jesteś a nie chce żebyś stosował półśrodków w temacie nie mając pojęcia o czym piszesz
1) 6 tys. zakazów stadionowych na następne derby dla osób będących na sektorze C - pomijam złamanie jakichkolwiek praw, konstytucji, bo tacy faszyści/komuniści jak ty tego nawet pod uwagę nie biorą ;)
2) Do tego klub płaci haracz w postaci widzimisię jakiegoś jegomościa - 50 tys w zawieszeniu.na półtorej roku
3) Derby były okraszone niebywałą kulturą - było prawie jak podczas popołudniowej mszy na której byłem.
4) Ja pytam i chcę odpowiedzi!!! Jakim prawem ma cierpieć klub, bądź niewinni ludzie za jak ty to nazywasz: "kibiców" kibiców, czy cholera wie kogo?
5) Komentarz: Jak się komuś nie podobają "kibice" - monitoring jest - złożyć doniesienie do sądu, niech rozstrzyga co takiego nabroili... Nikt nie ma prawa ponosić konsekwencji czyiś czynów a już w żadnym wypadku wyimaginowanych przez wąską grupę nadgorliwych wariatów z pzpnu.
Co by nie powiedzieć derby aż za spokojne i za kulturalne
to tyle

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1395995)
Mnie boli, że to wy dajecie komisji preteksty do wyjebania Wisły bez mydła.
Nie was. Bo wy za to nic nie zapłacicie.

I sami im podaliście go na tacy.
Gratulacje.

Wkur.wiułeś mnie teraz totalnie
W których punktach podaliśmy go na tacy? Konkretnie bez ściemniania. Chcę usłyszeć naczelnego delegata forum, z perspektywy Boreaux czy Motpelier jak on to widzi z daleka.

Czy ty czytałes ogólne uzasadnienie? Czy pier.dolisz co co wiesz z dynkiem siedząc razem w Montpelier? Może przeczytasz łaskawie, który paragraf zastosowali??... tak ten, który łamie konstytucyjne prawo swobody wypowiedzi... oczywiście nikomu nie przedstawiając żadnych zarzutów tylko stosując metody tpfu Jacka - odpowiedzialność zbiorowa.
Proszę cię nie wypowiadaj się już jak masz ludziom ciśnienie podnosić...

KOMINEK 27.03.2015 23:51

bez osobistych wycieczek proszę

picasso 28.03.2015 20:21

http://vader.joemonster.org/upload/r...DKYGWKO92R.jpg

gypsy 29.03.2015 13:09

Kara może i jest absurdalna, ale skoro trzeba ten hajs wyłożyć, to powinni zrobić to odpowiedzialni za oprawę, a nie klub.

Bo potem ludzie się dziwią, że słaba sprzedaż szalików cegiełek itd. Jasne, że słaba, bo nikt normalny nie chce sponsorować kar, za które odpowiada jakaś tam grupa ludzi.

szprotson 29.03.2015 14:46

czyli to powinni zaplacić "dobre" chłopaki z Cracovii gdyż to oni właśnie są odpowiedzialni za tą oprawe.

Kara nie jest absurdalna. Kara to jest kpina przez ....a ogromne K.
Oczywiście ze klub powinien zapłacić. A w zasadzie nie powinien zapłacic i powienien sie kłocić z pedałami o wykladnię tej oprawy, która nie nawołuje do niczego tylko dosadnie podsumowuje działania pewnej grupy "kibicow".

Szanujmy się. Juz dawno tak spokojnych derbów nie było, a tutaj taka kara po.......ona. No sory.
niedługo jak w.......ą Nam (nie napiszę Ci, bo Ci pewnie na mecze nie chodzi) 100.000 zł kary za to że ..oprawy nie było, to dla Ciebie będzie to również wina kibica...

Ogryzek 29.03.2015 15:37

FraMat zawsze na pierwszej anty-kibicowskiej linii frontu. Miłośnik Bednarza nie może sobie odpuścić. Dziwie się że ktokolwiek z nim rozmawia na takie tematy. Szkoda czasu.

palikot 29.03.2015 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1396231)
czyli to powinni zaplacić "dobre" chłopaki z Cracovii gdyż to oni właśnie są odpowiedzialni za tą oprawe.

Kara nie jest absurdalna. Kara to jest kpina przez ....a ogromne K.
Oczywiście ze klub powinien zapłacić. A w zasadzie nie powinien zapłacic i powienien sie kłocić z pedałami o wykladnię tej oprawy, która nie nawołuje do niczego tylko dosadnie podsumowuje działania pewnej grupy "kibicow".

Szanujmy się. Juz dawno tak spokojnych derbów nie było, a tutaj taka kara po.......ona. No sory.
niedługo jak w.......ą Nam (nie napiszę Ci, bo Ci pewnie na mecze nie chodzi) 100.000 zł kary za to że ..oprawy nie było, to dla Ciebie będzie to również wina kibica...

Nikt nie powinien żadnych kar płacić ani odpowiedzialni za oprawę ani klub. Nikt nie ma prawa podnosić ręki na wolność i swobodę wypowiedzi w miejscu publicznym jakim jest stadion piłkarski. Każdy ma prawo do wyrażania swojego stanowiska, opinii odnośnie jakiejkolwiek dziedziny życia społecznego. Jeśli jakaś organizacja rządowa lub pozarządowa tego zabrania i na dodatek za to karze, to stosuje cenzurę w niby wolnym kraju... czyli to zwykły faszyzm, żeby była jasność!! REGULAMIN PZPN POD TRYBUNAŁ KONSTYTUCYJNY!

fialo 29.03.2015 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1396222)
Kara może i jest absurdalna, ale skoro trzeba ten hajs wyłożyć, to powinni zrobić to odpowiedzialni za oprawę, a nie klub.

Bo potem ludzie się dziwią, że słaba sprzedaż szalików cegiełek itd. Jasne, że słaba, bo nikt normalny nie chce sponsorować kar, za które odpowiada jakaś tam grupa ludzi.

Wracaj do kuchni.

Bartosz 29.03.2015 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1396246)
Wracaj do kuchni.

Zupa stygnie :lol:

FraMat 29.03.2015 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1396239)
FraMat zawsze na pierwszej anty-kibicowskiej linii frontu. Miłośnik Bednarza nie może sobie odpuścić. Dziwie się że ktokolwiek z nim rozmawia na takie tematy. Szkoda czasu.

No, może nie tyle miłośnik Bednarza, co zwolennik stawiania spraw na swoim miejscu: Kibice na trybuny, kibole poza stadion, prezes do kierowania klubem.

Ale większość chciałaby odwrotnie: kibice poza stadion, kibole do decydowania o klubie, prezes na dywanik do skwk...
:neutral:

ABGwislakABG 29.03.2015 18:22

Komisja Ligi od opraw zapomniałeś dodać :help:

63.5 Kg 29.03.2015 18:33

Możemy przerwac te powtorke z rozrywki z FraMatem...

FraMat 29.03.2015 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1396263)
Możemy przerwac te powtorke z rozrywki z FraMatem...

Możecie.
Nie macie argumentów, więc to dla Was jedyne wyjście.:>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl