![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam nadzieję, że w klubie nie wpadną na pomysł, by podziękować Kazikowi Moskalowi po sezonie. To ciągłe żonglowanie trenerami nic dobrego nie przynosi. Według mnie gość ma pomysł na zespół. Gdyby nie te nieszczęsne końcówki spotkań to walczylibyśmy o tytuł. Chyba problem leży w psychice.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale jeżeli w psychice - to trener ma na nią wpływ. Radzę poszukać co wyrabiali piłkarze GKS Katowice w niektórych spotkaniach. Taka pierwszoligowa Wisła ostatnich minut ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Przedział - Wisła/GKS 1-10' - 1/3 11-20' - 2/8 21-30' - 1/8 31-40' - 1/8 41-50' - 1/9 51-60' - 3/4 61-70' - 2/5 71-80' - 0/10 81-90' - 5/8 Wnioski zostawiam, aczkolwiek uważam, że te ostatnie 10 min (w zasadzie 10+, bo jeszcze doliczone minuty) akurat w GKSie nie wypada źle, porównywalnie do innych okresów. |
Cytat:
|
Może taki los Wisły.. Panathinaikos, Apoel, Derby z bramka Jopa....
|
Cytat:
|
vs iraklis, i wyjście z grupy LE
na jeden fart przypada z 30 niefartów :) |
Co było w Cafe Furbol ? jakieś konkrety ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Iwan w swojej książce powiedział, że drużyna za jego czasów była przeklęta. Połowa nie żyje, a druga ledwo wiąże koniec z końcem. Wisłę w XXI w. tez można określić największym pechowcem wśród polskich klubów. |
Dla mnie kluczowa w kontekście ostatniego meczu jest odpowiedź na pytanie: dlaczego Kaziu wpuścił Brożka za Boguskiego w 86 minucie? Chodzi mi o szczerą odpowiedź, bo ja nie widzę racjonalnego powodu takiej zmiany w takim momencie.
|
Boguski oddychał rękawami a Stępiński nie radził sobie z przytrzymaniem piłki na połowie przeciwnika.
|
Rozumiem, ale dlaczego Brożek a nie Stjepanović? Brożek bez Stlića nie istnieje, a w obronie to wiadomo, to jest napastnik. Na takim etapie spotkania wiadomo było, że Jaga będzie już robić cokolwiek żeby piłka weszła w pole karne, czas dla Brożka i Stlića był ok. 60-70 minuty, potem trzeba było ich wytrzymać do końca albo zmienić w 93 minucie. Nie czepiam się tylko ta zmiana zaskoczyła mnie kompletnie. Mając doświadczenie z poprzednich meczów zrobiłbym wszystko żeby dowieźć wynik, a Broziu miał zrobić.... no właśnie co?
|
Brożek wszedł po to, żeby Garguła mu normalnie podał, było 2-0 i po temacie.
Aczkolwiek uważam, że wejście Stjepy było potrzebne i szkoda, że nie miało miejsca. |
Według mnie Brożek wszedł żeby przytrzymać piłę z przodu i oddalić zagrożenie od własnej bramki. Według mnie logiczne rozwiązanie.
Zgadzam się że za późno, ale z drugiej strony możemy przyczepić się do każdej decyzji Moskala. Chyba nie o to chodzi. Widać że Moskal jest mega zaangażowany, potrafi posadzić na ławce "gwiazdeczki". Potrzeba świeżej krwi w tej drużynie. |
Moskal juz out czy dalej chce się ośmieszczac ?
|
Jak Wisła ma grać w przyszłym sezonie tak jak dziś ze Śląskiem, to ja wolę ,żeby Moskal już nie prowadził tej drużyny.
|
Moskal z całą pewnością po sezonie odejdzie, nie jest tajemnicą ze nie był pierwszym wyborem po zwolnieniu Smudy. Trener bez charyzmy i jaj oraz ze słabym warsztatem - zasadniczo do tej pory nie wiem jak ma grać Wisła.
|
Do 3 razy sztuka Termalica, GKS Katowice, Wisła...
|
Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz!!!
|
Proszę bardzo jeden z drugim:
Konstruktywny pomysł - kto za Kazika z realnych propozycji, po uwzględnieniu płac i wszystkie powody za zastąpieniem Kazika waszą propozycją. I weźcie ....a poprawkę na zawodników jakich mamy odnośnie stylu gry. Na mecz byście się lepiej wybrali, bo 30 min po ostatnim gwizdku a tu już posty na forum. Od dłuższego czasu to się rzygać chce jak się to forum czyta. Kazika wy.......ić, Brożek chujowy, a tak w ogóle to wszystko trzeba zaorać w ....e i zacząć od IV ligi. Dramat ....a, dramat... |
pierd.olnięty i skończony już w futbolu Smuda wykręcił w tym sezonie:
23mecze/33puntky=1.43pkt/mecz Kaziu Moskal wykręcił w tym sezonie: 13meczów/15punktów=1.15pkt/mecz dziękuję do widzenia niestety muszę to powiedzieć ale Kaziu nie masz prawdopodobnie jaj, żadnego posłuchu w szatni, pajace mogą odjebać wszystko, warsztat niestety też hujn.ia |
Ciężko to ocenić. Dzisiaj słaby mecz ale były też mecze, w których graliśmy dobrze.
Gdyby w klubie było wszystko normalnie poukładane organizacyjnie, gdyby wypłaty były na czas to można by rozliczać trenera i zawodników, a tak trochę trudno. Moskal chciał by pewnie coś wpisać do CV więc na pucharach mu może zależało ale piłkarzom się nie dziwę. Daleki wyjazd, bez wzmocnień to moglibyśmy ugrać co najwyżej jedną rundę. Skoro nie płacą na czas to chociaż urlopy będą mieć dłuższe - każdy chce od pracodawcy wycisnąć jak najwięcej i tyle. Normalne podejście. |
Jak bardzo lubię i szanuję Moskala tak wydaje mi się, że niestety trenerem jest słabym. Piszę to z ogromnym bólem serca bo wiem, że to Wiślak z krwi i kości, ale niestety na przyszły sezon przydałby się chyba ktoś z większymi umiejętnościami trenerskimi...
|
Ja mam dość pięknych remisów, wspaniałych porażek i pięknej krakowskiej gry. Wygraliśmy z Cracovią, Koroną i Górnikiem i tyle.A reszta - zawsze o mało co tylko ja mam już dość tych o mało co.
|
Cytat:
Nie można porównywać liczby średnich punktów na mecz. Cracovia ma po tej rundzie 33 punkty, a Śląsk 32, nie mówiąc o naszej drużynie - 29 Z Twojego rozumowania wychodzi, że Wisła jest gorsza od Cracovii, a Cracovia powinna być dzisiaj na 4 miejscu w lidze. Ogarnijcie się. Dobranoc |
Cytat:
Nic też nie zapowiada, żeby coś w najbliższym czasie się zmieniło. Przy którymś kolejnym trenerze czytam to samo. Wcześniej Smuda, teraz Moskal, za pół roku kto - Ojrzyński? |
Kibice to i Fergusona by zwolnili po 3 miesiącach. Po pierwsze Moskal musi dostać czas, facet przecież przyszedł w połowie rundy i ta gra wcale nie wyglądała źle, przede wszystkim brakowała szczęścia. A po drugie jak już coś zmieniać to zawodników, a nie trenera, choć jak wiadomo nie ma na to kasy, więc raczej pozostanie tak jak jest.
|
ty tak naprawdę nie widzisz co się dzieje nie masz dość bramek w 93 minucie, podań ja do ciebie ty do mnie. Nie mamy gorszego składu jak Śląsk czy Jagiellonię skończcie pier..lić jak Smuda jakich to mamy słabych piłkarzy. Ci emeryci i młodziaki jakby nie tracili idiotycznych bramek liczyliby się w walce o mistrzostwo. I jeszcze jedno jestem kibicem Wisły ale nie KM
|
Cytat:
|
I co zrobimy? Nawet jeśli zastąpią Kazka to pewnie kimś z ekstraklasowej karuzeli. Wdowczyk, kocian, ojrzynski itp. Jaki będzie tego skutek? A no taki ze po pół roku znowu każdy będzie wylewal na niego wiadro pomyj, dlatego że wyniku nie będzie, bo z takim budżetem i trenerem i zawodnikami będącymi na poziomie środka tabeli, nic się nie zmieni, zmiana trenera daje tylko złudzenie długofalowej zmiany na lepsze, a pozostawianie obecnego to gwarancja ostrej walki o utrzymanie w przyszłym sezonie, bo bez smudowych jesieni będziemy grać kloca nie tylko na wiosnę ale cały rok (jak za kuli czy probierza). Podsumowując, Wisła tonie i nic nie jest w stanie jej powstrzymać od upadku który jest tylko kwestią czasu. Właściciel ma nas w dupie, prezes stara się reanimowac trupa, toniemy w długach, wszechobecna bylejakosc i brak jakiekolwiek organizacji sprawia że jesteśmy kolosem na glinianych nogach, przypomina mi to trochę XVII i XVIII wieczna Polskę... Smutne ale prawdziwe. Kazek zostanie - źle, Kazek odejdzie - również źle, ale może niektórym da to chociaż cień nadziei na zmianę na lepsze...
|
Żeby było jasne ja nigdzie nie napisałem że Moskal aut, ale wpienia mnie jak gra teraz Wisła a niestety podobnie było jak Moskal ostatni nas trenował. Jeśli widzicie światełko w tunelu jeśli widzicie poprawę gry naszej drużyny to super ja nie widzę.
|
Jest to samo grane co za Smudy. Jedyna różnica jest taka, że Smuda był nie lubiany wśród kibiców.
|
Bo w druznie nie ma czegos takiego jak keidyś tam
czyli "zapie*dlalamy i jezdzimy na dupach niech sie krew poleje" teraz takie Jankowskie czy Stilicie bardziej dbaja o swoj wyglad i prezentacje na boisku niz o to zeby przeciwnika zgniesc.Jak kiedys za SObola czy Baszcza.To bylo pilakrze,wojownicy. Kazia Moskala szanuje ,ale sam nie wiem co z Wisła pod jego trenerką,za malo czasu,ale jakies forumowe pisklaki juz chca go zwlaniac.W glowe sie puknijcie,jak chcecie kolejngo Albina Mikulskiego. |
Cytat:
Moskal stara się zaczarować sytuację to co dziś powiedział po meczu to jakieś kuriozum. Facet żyje w równoległej rzeczywistości. |
Moskal:
Cytat:
Pomijając tragiczne wyniki,za firmowanie swoim nazwiskiem tej prowizorki panu już dziękujemy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl