![]() |
Cytat:
Szkoda, że tylko jeden a może aż jeden. Miejmy nadzieję, że Prezes na poważnie myśli o tej Akademii piłkarskiej, gdzie pierwszeństwo miałaby Wisła. Dopóki w Juniorach będą grały pieniądze a nie talent, nie mamy co liczyć na wiele powołań... |
Uryga jest nawet kapitanem tej reprezentacji..
|
Cytat:
z takim podejściem do młodzieży nie doczekamy się młodych wychowanków debiutujących w ekstraklasie w barwach Wisły ... Ostatnio ogrywa się w sparingach w 1 drużynie Michał Nalepa ... oczywiście nie jest naszym wychowankiem a Unii Oświęcim |
wychowanek wg przepisow FIFA musi spedzic min 3 lata w mlodzierzowych zespolach pomiedzy 16 a 21 rokiem zycia. Nie wiesz to nie pisz malolat90x.
|
Cytat:
|
młodzi się wk***li po 20 minutach 2:0 dla Wisełki :)
w poprzedniej kolejce Ruch rozgromił Lechię 5:0 |
szczebrzeszcz gra Szewczyk?
|
kto strzelił?
|
Cytat:
|
skąd mam wiedzieć kto grał jak śledziłem wynik na:
http://www.livesports.pl/ :) strzelił Chrapek i Jirsak! |
no wlasnie nie wiedzialem:P to gdzie on teraz gra?
|
Wisła - Widzew
Kurto – Skórski (46’ Nalepa), Czekaj, Chavez (63’ Masiuda), Cygal – Łobodziński, Cyzio, Chrapek (46’ Ligienza), Brud (80’ P. Marzec), Jeleń (74’ Stanek) – Papież FOTO z meczu http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...dy_Widzew_1_2/ |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zew_1_2/39452/
To jest Mały czy mi się tylko zdaje ? |
było napisane na ktorejs stronei ze na trybunach byl Maly i Cleber z synami. Wiec z ta blond to Maly raczej.
|
Łobo zostanie gwiazdą ME.
|
No niestety Łobo na tle naszej mlodzieży prezentuje się najlepiej..:P..końcówkę meczu grał nawet jako środkowy napastnik..o zgrozo..z Czekajem:P...następców Brożka, Małego czy nawet Leszczaka w wiślackim ataku nie widać............ciężko znaleźć kogoś, kto by aspirował do pierwszego składu...Chavez zagrał poprawnie..aczkolwiek straciliśmy z nim w składzie dwie bramki..widać, że jest silny..potrafi się zastawić..zobaczymy czy z tej mąki będzie chleb..Cleber ne oglądał całego meczu..poszedł jak Chavez zszedł z boiska..
|
Mam podobne zdanie, Łobodziński, który w meczach pierwszej drużyny praktycznie nie ma udanych zagrań na tle naszej ponoć utalentowanej młodzieży wyróżniał się o trzy klasy. Wydaje się, że ci zawodnicy więcej czasu spędzają u fryzjera czy w solarium niż na treningach. Dziwi mnie jeszcze jedno, dlaczego Chrapek gra tak głęboko cofnięty, praktycznie zaraz przy swoich stoperach, zawsze myślałem, że to ofensywny zawodnik...
|
Kto pełnił funkcję trenera, Kmiecik czy już z powrotem Kula?
|
Kmiecik ................
|
Ładnie się dzisiaj nasi pokazali 4:0 z Polonią .. Najgorsze jest to, że grał Chavez i Kowalski, czyli teoretycnzie stoperzy z poierwszej drużyny ..
|
20 września - poniedziałek:
Korona Kielce 0-1 Wisła Kraków Maciej Papież 26 11. miejsce w tabeli |
W końcu zaczęli wygrywać...
Wisła Kraków – GKS Bełchatów 5:1 (2:1) 1:0 Chrapek 4’ 1:1 Bartosiak 19’ 2:1 Papież 26’ 3:1 Paprocki 61’ (sam.) 4:1 Jeleń 64’ 5:1 Łobodziński 67’ 8 miejsce w tabeli Czy ktoś wie gdzie można oglądnąć powtórkę tego meczu ? I od kiedy to Nalepa gra w drugiej linii ? |
Łobo znowu strzela , gwiazda ME, Guła asysta. Cóż za forma naszych asów!
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._reymonta/rss/
Osobiście oglądającym ten skrót sugerowałbym zwrócenie uwagi na zagrania chłopaka z nr 40. |
Cytat:
|
Wszedłem tutaj tylko po to, aby napisać o chłopaku z 40 (Chrapku) bo od razu rzucił mi się w oczy, ale widzę, że ktoś mnie uprzedził. Gostek ma tylko 18 lat, a po tym co widziałem jest niezły. On gra na skrzydle? Lewym? Trzeba go powoli wprowadzać do drużyny, póki jest młody, a nie czekać aż będzie "młodą" 24 letnią gwiazdą jak Kowalski czy Burliga. Albo zanim zmieni klub, na taki w którym będzie miał szansę grać.
|
O co chodzi z tym Rado i zmianie w 45 minucie ? :) Czy to jakieś firmowe zagranie Kulawika, z którego chce być znany ?
|
Cytat:
|
Ja bym tam chciał, żebyśmy zaczęli stawiać na wychowanków. W Wiśle mamy utalentowaną młodzież. Można by było już po niektórych wprowadzać.
|
Cytat:
Będzie akademia, z infrastrukturą gdzies pod miastem (zobaczymy) może zaczną decydować umiejętności i predyspozycje a nie hajs i pozycja rodziców. MOŻE |
Dokładnie Martinho, kumoterstwo w strukturach młodzieżowych jest więcej warte niz potencjał odosobnionego anonimowego gracza. A ten Chrapek naprawdę ładnie zagrał, On zawsze tak ? Bo piłka strasznie ładnie go słuchała w tym meczu :) przynajmniej na podstawie tego filmiku to wnioskuje.
|
Właśnie Valckx coś mówił o szkoleniu młodzieży w klubie czy ktoś wie może jak to teraz tym wygląda?
|
Cała I drużyna oglądała dzis mecz Młodej Wisły. Ktoś wie czy prowadzili jakiś doping?;)
|
Ciekawe dlaczego grali u nas przecież zawsze jest tak że graja na krzyż jak seniorzy u siebieto ME na wyjeździe.
A na końcu najbardziej podoba się ten wspaniały odgłos szlifierki czy jakiejś innej maszyny. |
bo seniorzy grali w Bełchatowie ;) ?
|
Chmy chyba juz powinienem iść spać :-)
|
Cytat:
Tak szlifierki "robiły robote" :rotfl: |
Mnie tam rozwalało gdy ktoś krzyczał: Łobo biegnij do tej piłki kur** :P .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl