Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

!!IRIVER!! 04.08.2013 21:25

Pyry chyba faktycznie grają na zwolnienie Rumaka co może stać się już we czwartek po odpadnięciu z Żalgirisem.

rw88 04.08.2013 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1326149)
Pyry chyba faktycznie grają na zwolnienie Rumaka co może stać się już we czwartek po odpadnięciu z Żalgirisem.

Rumak sam się chce zwolnić, dowodem jest regularne wystawianie konia trojańskiego na tak kluczowej pozycji, jaką jest bramkarz. Jeśli go zwolnią, to tylko i wyłącznie na jego życzenie.

wolfy 05.08.2013 01:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1325328)
Skorza prowadzący miedziowych? Pewność będzie przynajmniej co do braku zagrożenia z ich strony jeśli chodzi o walke o wyższe cele.

:haha:

Za to przy Hapalu to była nieustanna presja na czołówkę :>

W Lubinie jest taki patologiczny twór utrzymywany z pieniędzy publicznych, w którym możesz sobie nieźle zarobić bez specjalnych wymagań. Średnio co pół roku wymienia się tylko trenera.

Skorża (lub ktokolwiek inny) pewnie również polegnie, ale pozostaje pytanie - kto mógłby sobie tam poradzić? Przypominam, że Urban skończył tam szybciej niż zaczął :D

Karamazow 05.08.2013 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1325328)
Śmietnik jak zwykle...ale co się dziwić.Wychodzi na to że jeden klub jest chujowy i zły, a drugi niepokalany. To nigdy nie prowadzi do niczego dobrego.TTJ, daruj sobie bo to niczego nie da. Wisła jest święta, 7egła jest chujowa i koniec!.

Wracając do tematu przewodniego. Zwalnianie Hapala po 2 kolejce jest idiotyzmem. Koleś powinien polecieć już dawno temu. Zero stylu, sprowadzanie szrotu z własnego podwórka, wyniki jak na możliwości klubu tragiczne.
Cóż, Wojtala z kolegami dali delikatnie mówiąc ciała.
Skorza prowadzący miedziowych? Pewność będzie przynajmniej co do braku zagrożenia z ich strony jeśli chodzi o walke o wyższe cele.

Niby na czym opierasz tą pewność? Bo zawiódł w Legii?
W Amice, Grodzisku czyli klubach zbliżonych do Zagłębia pod względem komfortu pracy radził sobie świetnie. W ostatnich 10 latach jest chyba najbardziej utytułowanym trenerem w Polsce i dla mnie to on razem z Lenczykiem są trenerami, którzy dają największą gwarancję wyników.

Emenems81 05.08.2013 10:48

Nie ma trenera, który daje gwarancje wyników :]

Arked 05.08.2013 11:17

Problemem Zagłębia są wyjątkowo kiepskie transfery jak na ich możliwości finansowe. Karuzela transferowa kręci się w Lubinie ale zawodników, którzy gwarantowaliby wybicie się ponad przeciętność wciąż brak. Zagłębie wprawdzie od dawna dysponuje dosyć mocną kadrą ale wciąż za słabą, żeby być pewnym gry o europejskie puchary. Co z tego, że mają komfort pracy i dobre pieniądze wypłacane na czas skoro zwyczajnie brakuje im klasy sportowej? W Lubinie potrzebują raczej kompetentnego dyrektora sportowego, a nie nowego trenera.

Smuga 05.08.2013 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1326182)
Skorża (lub ktokolwiek inny) pewnie również polegnie, ale pozostaje pytanie - kto mógłby sobie tam poradzić? Przypominam, że Urban skończył tam szybciej niż zaczął :D

Zacznijmy od tego, że Urban to strasznie cienki i przereklamowany trener. (L) mając najlepszy w całej Ekstraklasie skład męczyła się ze zdobyciem Mistrzostwa do ostatnich kolejek. Grające na farcie pół sezonu Pyry praktycznie w ostatniej chwili przez własną nieudolność dały sobie wytrącić mistrzowskie berło z ręki. Plusem jest, że stawia na młodych, ale to nie czyni jego warsztatu lepszym. Za Skorży Legia grała ładnie dla oka i tylko przez słabość niektórych zawodników tego Mistrzostwa ostatecznie nie zdobyła. Za Urbana ten zespół obrał sobie jako dewizę: bez ładu i składu, byle tylko dograć te 90 minut co było widoczne aż nadto w meczu z Molde.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1326188)
Niby na czym opierasz tą pewność? Bo zawiódł w Legii?
W Amice, Grodzisku czyli klubach zbliżonych do Zagłębia pod względem komfortu pracy radził sobie świetnie. W ostatnich 10 latach jest chyba najbardziej utytułowanym trenerem w Polsce i dla mnie to on razem z Lenczykiem są trenerami, którzy dają największą gwarancję wyników.

Powinien sobie tam spokojnie dać radę. Hapal w zasadzie jedzie na opinii sukcesu z 2010 roku. W Lubinie już od dawna było najzwyklejsze zmęczenie, nim. Ten styl i kiepskie wyniki tylko potwierdzają tezę, że to przeciętny trener, któremu udał się jeden sezon. Skorża w kilku różnych klubach i warunkach dawał radę. W Wiśle przez 2,5 roku pomimo braku transferów zdobył dwa Mistrzostwa i prawie dołożył trzecią koronę, gdyby nie gorąca głowa Bossa. Skład jak na drużynę aspirującą przynajmniej werbalnie do pucharów mają raczej na środek tabeli, bo co jak co, ale słabych ogniw w zespole Zagłębia jest jeszcze bardzo dużo.

kreseq 05.08.2013 12:48

Skorza zaliczyl jedna powazna kompromitacje i na dzien dzisiejszy nie wydaje mi sie zeby w wiekszym klubie dal sobie rade. Moze w tym Zaglebiu cos osiagnie, ale jesli beda mu sprowadzac tych, ktorych chce i kasy nie beda szczedzic to gowno osiagnie.
Moze byc tez tak, ze Skorza czeka az sie w Lechu zwolni miejsce... ;)
Urban to cienki trener ale zdobyl dublet a tego wielu "grubych" nie osiagnelo w tej chujowej lidze. Meczyla sie Legia? Kto sie nie meczyl ostatnimi latami przy zdobyciu MP? ;)

mr_kwolf 05.08.2013 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1326221)
Skorza zaliczyl jedna powazna kompromitacje i na dzien dzisiejszy nie wydaje mi sie zeby w wiekszym klubie dal sobie rade. Moze w tym Zaglebiu cos osiagnie, ale jesli beda mu sprowadzac tych, ktorych chce i kasy nie beda szczedzic to gowno osiagnie.
Moze byc tez tak, ze Skorza czeka az sie w Lechu zwolni miejsce... ;)
Urban to cienki trener ale zdobyl dublet a tego wielu "grubych" nie osiagnelo w tej chujowej lidze. Meczyla sie Legia? Kto sie nie meczyl ostatnimi latami przy zdobyciu MP? ;)

Jedną? Levadia i Legia w sezonie 2011/12. Ja dodałbym do tego popis w fazie grupowej pucharu UEFA w sezonie 04/05.

kreseq 05.08.2013 13:04

Tylko ze na te trzy, dojdzie pewnie przeciwwaga w postaci MP i dobrej gry z Amicą.
To specyficzny trener po którym można się spodziewać...wszystkiego no i pewna też jest gra 43 DM :D
Zagłębie to dobre miejsce dla niego, w Lechu zmian nie będzie w tej rundzie, nie stać ich na to co sam Rutkowski powiedział już nie raz. Opcja zagraniczna, a takowa mieć miejsce może jedynie po wzmocnieniu finansowym.
Jeśli jednak by się skusili to... pożałują już w tym sezonie :D

Smuga 05.08.2013 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1326223)
Jedną? Levadia i Legia w sezonie 2011/12.

Nie nazwałbym kompromitacją Legii w owym sezonie. Ostatecznie Wojskowi stracili ledwie 3 punkty do Śląska. Nie zdobycie Mistrzostwa mogło być też spowodowane przemęczeniem spowodowanym grą w pucharach europejskich (identyczna sytuacja z Lechem w 2009 roku) to jednak jest temat na osobną dyskusję. Za Levadię pełną odpowiedzialność ponosi niestety właściciel, który zamiast stosownie wzmocnić, wtedy zespół kazał grać Skorży jednym jedynym będącym w słabszej, w owym czasie dyspozycji Brożkiem, grając bez skrzydeł i rozgrywającego oraz mając na bramce robiącego kiksy Pawełka.

mr_kwolf 05.08.2013 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1326227)
Nie nazwałbym kompromitacją Legii w owym sezonie. Ostatecznie Wojskowi stracili ledwie 3 punkty do Śląska. Nie zdobycie Mistrzostwa mogło być też spowodowane przemęczeniem spowodowanym grą w pucharach europejskich (identyczna sytuacja z Lechem w 2009 roku) to jednak jest temat na osobną dyskusję. Za Levadię pełną odpowiedzialność ponosi niestety właściciel, który zamiast stosownie wzmocnić, wtedy zespół kazał grać Skorży jednym jedynym będącym w słabszej, w owym czasie dyspozycji Brożkiem, grając bez skrzydeł i rozgrywającego oraz mając na bramce robiącego kiksy Pawełka.

Naprawdę uważasz, że Skorża miał zespół, który (nie powinien ale) miał OBOWIĄZEK przejechać się po Levadii?

Naprawdę chcesz mi powiedzieć, że taki skład był za słaby na ogarnie pastuchów z Estonii?

Mariusz Pawełek - Piotr Brożek, Arakdiusz Głowacki, Marcelo, Junior Diaz - Patryk Małecki, Radosław Sobolewski, Tomas Jirsak, Andraz Kirm - Paweł Brożek, Piotr Ćwielong (73-Wojciech Łobodziński).

POWAŻNIE?!

I nie wydaje ci się dziwne, że potem dokupiono Alvareza (mega wzmocnienie) i ten sam zespół bez rozgrywającego, skrzydłowych i słabszym Brożkiem zrobił 25 pkt w pierwszych 9 meczach? Wtedy już właściciel nie przeszkadzał?

A argument o Legii to już w ogóle mnie rozbawił. Faktycznie. Żaden blamaż to nie był. Tylko 3 punkty do Śląska stracili. Wisła w 2010 roku z Kasperczakiem na ławce też się nie zbłaźniła pod koniec sezonu bo w końcu tylko nam do Lecha brakło trzech punktów.
Aż dziwne że Legia wzorem Lecha nie zrobiła sobie na Starówce imprezy z okazji wicemistrzostwa Polski.

W Realu chyba też nie płakali na koniec tego sezonu skoro do awansu do finału LM brakło im tylko jednej bramki.

Smuga 05.08.2013 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1326229)
Naprawdę uważasz, że Skorża miał zespół, który (nie powinien ale) miał OBOWIĄZEK przejechać się po Levadii?

Naprawdę chcesz mi powiedzieć, że taki skład był za słaby na ogarnie pastuchów z Estonii?

Mariusz Pawełek - Piotr Brożek, Arakdiusz Głowacki, Marcelo, Junior Diaz - Patryk Małecki, Radosław Sobolewski, Tomas Jirsak, Andraz Kirm - Paweł Brożek, Piotr Ćwielong (73-Wojciech Łobodziński).

POWAŻNIE?!

I nie wydaje ci się dziwne, że potem dokupiono Alvareza (mega wzmocnienie) i ten sam zespół bez rozgrywającego, skrzydłowych i słabszym Brożkiem zrobił 25 pkt w pierwszych 9 meczach? Wtedy już właściciel nie przeszkadzał?

A argument o Legii to już w ogóle mnie rozbawił. Faktycznie. Żaden blamaż to nie był. Tylko 3 punkty do Śląska stracili. Wisła w 2010 roku z Kasperczakiem na ławce też się nie zbłaźniła pod koniec sezonu bo w końcu tylko nam do Lecha brakło trzech punktów.
Aż dziwne że Legia wzorem Lecha nie zrobiła sobie na Starówce imprezy z okazji wicemistrzostwa Polski.

W Realu chyba też nie płakali na koniec tego sezonu skoro do awansu do finału LM brakło im tylko jednej bramki.

Te 25 punktów po 9 kolejkach bardziej wynikało ze słabości rywali niż siły Wisły co zresztą potem zweryfikowały bezbarwne mecze w rundzie wiosennej. Skorża do pewnego momentu i tak wyciągnął z nich maksimum. O wzmocnienie składu aż się prosiło niestety nikt nie reagował a życie potem samo brutalnie zweryfikowało tą bierność. Jakoś w Legii nie płakali zbytnio dlatego, że utracili tytuł.

kreseq 05.08.2013 16:06

Zero sensu w decyzji o zwolnieniu Ojrzyńskiego. Jedyne co osiągnęli włodarze Korony to bunt w zespole. Zastąpić go chcą Pasieką...masakra.

arti 05.08.2013 16:22

Zaraz go pewnie Zawisza zagospodaruje albo żydzi,ruch cży nawet lubin.scyzory nie grały źle jak na swoj budżet,skład i kłopoty finansowe.

Mario Nh 05.08.2013 16:27

Bezsensu. Wszystko inne jest ok, tylko jak zawsze trener jets wszystkiemu winny.
A jakie mu się warunki do pracy zapewnia...

Gwiaździsty 05.08.2013 16:46

Ojrzyński wszystko spieprzył. Mieli spaść w zeszłym sezonie to ich pozbierał do kupy i zaczęli grać. Może sie w końcu doczekamy innego ośrodka zamiast Kielc w e-klapie.

Lukasz 05.08.2013 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1326239)
Zero sensu w decyzji o zwolnieniu Ojrzyńskiego. Jedyne co osiągnęli włodarze Korony to bunt w zespole. Zastąpić go chcą Pasieką...masakra.

A Skorża jest ponoć szykowany na stołek Rumaka. Dzieje się.

wolfy 05.08.2013 17:31

My tu pitu-pitu o Hapalu, a w Koronie dopiero jadą po bandzie.
Trzecia kolejka, dwóch trenerów zwolnionych, trzeci już może powoli się pakować. Co za idioci zarządzają tymi klubami?

Czego oni się spodziewali po takim składzie, pozostanie ich słodką tajemnicą.

Nie żebym narzekał, jest szansa że spadną :>

arti 05.08.2013 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1326251)
My tu pitu-pitu o Hapalu, a w Koronie dopiero jadą po bandzie.
Trzecia kolejka, dwóch trenerów zwolnionych, trzeci już może powoli się pakować. Co za idioci zarządzają tymi klubami?

Czego oni się spodziewali po takim składzie, pozostanie ich słodką tajemnicą.

Nie żebym narzekał, jest szansa że spadną :>

wezmą Szatałowa albo Baniaka albo Czesuaf zaraz wyleci z PBB to go przygarną i pierwsza 8 w kieszeni. magów futbolu Ci u nas wciąż wielu...:D:D

Tak serio to ciekawe jest to, że kopacze tak jawnie opowiedzieli się za trenerem i zagrozili bojkotem treningów. To chyba po raz pierwszy coś takiego.
Chodziły słuchy, że np. u nas orły prosiły w 2004 o pozostanie Kasperczaka, ale to było na zasadzie wróble ćwierkały...

FraMat 05.08.2013 18:01

Drwale i tak już zbyt długo wycinali innych piłkarzy w naszej lidze. Dla mnie świętem będzie, kiedy wrócą tam, gdzie ich miejsce.
Zresztą jaki klub taki trener, jaki trener, tacy drwale. Ojrzyński to taka zubożona wersja Smudy, ba nawet zubożona wersja Probierza.
A Korona to zubożona wersja klubu ekstraklasy.

mitmichael 05.08.2013 18:04

Zawodnicy Korony Kielce nie wzięli udziału w poniedziałkowym treningu zaplanowanym na godzinę 17:00 - informuje Sport.pl.

Wcześniej odbyło się spotkanie prezesa Tomasza Chojnowskiego z radą drużyny, które nie przyniosło żadnego efektu. Zespół zebrał się w szatni, a stanowisko piłkarzy ma zostać ujawnione w najbliższym czasie przez kapitana drużyny Macieja Korzyma.

wis.la/k4inx

Wypowiedz Korzyma

- Nie strajkowaliśmy. Pora zajęć się przesunęła. My piłkarze, zarząd i trener spotkaliśmy się, porozmawialiśmy. Podziękowaliśmy trenerowi za kilka lat pracy. Przyszli także kibice. Przygotowali dla szkoleniowca kilka pożegnalnych przyśpiewek. Teraz chłopaki pracują na siłowni, a ci którzy mają kontuzję - z fizjoterapeutami - mówi Korzym.

- Łezka w oku się kręci. To dla całej drużyny ciężka sytuacja. Na pewno chłopakom nie jest łatwo. Atmosfera jest niemal grobowa. Leszek Ojrzyński był dla nas nie tylko drugim ojcem, ale także przyjacielem. Czy jego zwolnienie to ostateczna decyzja? Szczerze nie wiem, tak zostało to przedstawione. Nie znam też powodów jego dymisji. Nie wiem czy chodziło o wyniki z początku tego sezonu, czy o odmienne cele na przyszłość. W każdym razie trzeba przejść do porządku dziennego, pracować i myśleć o kolejnym meczu.

arti 05.08.2013 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1326256)
Drwale i tak już zbyt długo wycinali innych piłkarzy w naszej lidze. Dla mnie świętem będzie, kiedy wrócą tam, gdzie ich miejsce.
Zresztą jaki klub taki trener, jaki trener, tacy drwale. Ojrzyński to taka zubożona wersja Smudy, ba nawet zubożona wersja Probierza.
A Korona to zubożona wersja klubu ekstraklasy.

Korona mnie wali, ale takich jak oni jest w lidze z ośmiu jak nie dziesięciu.
Co do Ojrzyńskiego zupełnie się nie zgadzam. Odbieram go zupełnie inaczej niż Probierza czy tym bardziej Smudę. Ale możliwe, że się mylę.

emj10 05.08.2013 19:27

Dobrze się stało w Kielcach. Wezmą Pasiekę i jest szansa, że polecą.

Natomiast ciekawy jestem co wyczarowałby Ojrzyński w Lubinie. Nie zdziwię się jak jutro przedstawią go jako nowego trenera Zagłębia L.

Mario Nh 05.08.2013 19:47

Stawowy i jego marzenia o Lidze Mistrzów wysmiany delikatnie w studio Ligi + extra. :)
I Wisła wysmiana za jej profesjonalizm i "skauting".

Baala 05.08.2013 21:03

Decyzja idiotyczna. Co by powiedzieć, to Korona miała widoczny styl. Inna sprawa czy się on komuś podabał czy nie. Skład przeciętny i takie też wyniki były.

Jednak biorąc pod uwagę przebieg meczy Korony w tym sezonie to te zwolnienie to kuriozum. Co ma trener do czerwonej kartki bramkarza (mecz z Widzewem) w drugiej minucie lub do tego że napastnik zamiast strzelić na 3-2 dla Korony to nie strzela i idzie kontra na 2-3. Gdyby nie dwie przypadkowe sytuacje to podejrzewam, że z 1pkt zrobiłoby się 5 punktow i środek tabeli.

szprotson 05.08.2013 21:24

dokladnie emj, jesli Zaglebie nie czeka jeszcze pod Ojrzyńskiego chatą to czas najwyższy.
a Rutkowski zatrudni w końcu po latach męczarni swojego ulubieńca......

dynek.pl 06.08.2013 08:18

Buczek w Zaglebiu nie jest trenerem tymczasowym.
Co do Ojrzynskiego to wystarczy wejsc na strony kieleckie zeby poznac kulisy. Pasieka sciagnal Kobylanskiego na asystenta w Craxie, teraz Kobylanski jako dyrektor sportowy Korony sciaga kolege na trenera.
Decyzja rownie idiotyczna jak zwolnienie Kieresia przez Belchatow w ubieglym sezonie - mam nadzieje, ze teraz sie wszystko w Kielcach posypie i skonczy sie podobnie jak w Belchatowie.

Gwiaździsty 06.08.2013 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1326273)
Decyzja idiotyczna. Co by powiedzieć, to Korona miała widoczny styl. Inna sprawa czy się on komuś podabał czy nie. Skład przeciętny i takie też wyniki były.

Jednak biorąc pod uwagę przebieg meczy Korony w tym sezonie to te zwolnienie to kuriozum. Co ma trener do czerwonej kartki bramkarza (mecz z Widzewem) w drugiej minucie lub do tego że napastnik zamiast strzelić na 3-2 dla Korony to nie strzela i idzie kontra na 2-3. Gdyby nie dwie przypadkowe sytuacje to podejrzewam, że z 1pkt zrobiłoby się 5 punktow i środek tabeli.

Faktycznie, koszenie innych równo z trawą. Zamiast gry w piłkę, brutalne wejścia. Tacy ligowi rzeźnicy to ich rozpoznawalny styl. Gdyby grali w jakimkolwiek meczu w europejskich pucharach to nie dotrwali by do końca I połowy nawet w 5 osób.

Suma sumarum trener zawsze odpowiada za to co się dzieje na boisku, jak drużyna gra. To nie nowość. Bierze na klatę to, że ktoś się zesrał na boisku czy fatalnie spudłował. Taki zawód, po to jest trenerem.
A co do słowa "gdyby". Gdyby sędzia uznał prawidłową bramkę Penksy w Atenach to gralibyśmy w LM, gdyby Kłos przerwał akcję Panaty na 3:1 (nie miał żółtej kartki) to ...gralibyśmy w LM. Gdyby Jop nie zrobił tego co zrobił to ... bylibyśmy 14 z kolei MP. Itd.
Trener odpowiada za dokonania zawodników. Opowiadanie o tym, że to nie on przecież gra tylko zawodnicy jest wyjątkowo naiwne, przeciez wiadomo, że nie on gra. Ale to on swoją głową odpowiada za to co oni wyrabiaja na boisku.
Ojrzyński padł ofiarą swojego sukcesu. W Kielcach zagotowało się w głowkach, że w 3 meczach zdobyto zaledwie 1 pkt.
Z przyjemnoscią przyjąłbym ich spadek z ekstraklasy.

Arked 06.08.2013 14:22

Wiele można o Koronie powiedzieć ale nie to, że miała dobre wyniki (kiepska postawa w zeszłym sezonie). Tłumaczenie prezesa nie jest więc głupie. Inna sprawa czy Korona przy takim poziomie finansowania i kadrze sportowej może osiągać lepsze wyniki niż miała pod wodzą Ojrzyńskiego. Szczerze w to wątpię.

Jose 10.08.2013 03:58

Dla mnie największym rozczarowaniem jest Podbeskidzie. Przecież to 3 siła wiosny. Bezpośrednio za Legią i Amiką, że aż z rozpędu przyzwyczaili do wygrywania że aż dziwią 2 pkt w 4 meczach. To aż niewiarygodne aby z 3 siły ligi tak się stoczyć. Ja myślałem, że będą spokojnie w grupie mistrzowskiej w tym sezonie.

kreseq 10.08.2013 04:26

grali z nożem na gardle a teraz tego noża nie ma. Przynajmniej na dzisiaj.

AYALA 10.08.2013 06:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jose (Post 1327111)
Dla mnie największym rozczarowaniem jest Podbeskidzie. Przecież to 3 siła wiosny. Bezpośrednio za Legią i Amiką, że aż z rozpędu przyzwyczaili do wygrywania że aż dziwią 2 pkt w 4 meczach. To aż niewiarygodne aby z 3 siły ligi tak się stoczyć. Ja myślałem, że będą spokojnie w grupie mistrzowskiej w tym sezonie.

bo Górali w zimie przygotowywał do rundy Kubicki a nie Michniewicz

arti 10.08.2013 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jose (Post 1327111)

Stracili jedynego sensownego napastnika to raz. A dwa ze ich runda wiosenna mi po prostu śmierdzi.teraz po prostu oddają to co pozyczyli

Ogryzek 10.08.2013 16:53

No i Górnik zainkasował kolejne 3 punkty i wystartował lepiej niż w zeszłym sezonie. Ciekawe czy w tym też odpuszczą wiosnę? :)

jaro1985r 10.08.2013 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1327139)
Stracili jedynego sensownego napastnika to raz. A dwa ze ich runda wiosenna mi po prostu śmierdzi.teraz po prostu oddają to co pozyczyli

Otóż to! Czesio ze swoimi układzikami dał radę. Przecież nikt chyba nie uwierzy w cudowną grę Bielska i Bełchatowa na wiosnę. Nagle przez przypadek 2 mega słabe ekipy z jesieni na wiosnę grali jak z bajki. W Gdansku według planu co cieszy.

Ogryzek 10.08.2013 19:00

Parchatovia na łopatkach, Lechia coraz lepiej. Ładnie to wygląda, zwłaszcza że w 11 Gdańszczań jest 2 18 latków i jeszcze kilku młodych piłkarzy. Wynik cieszy:)

Elendil 10.08.2013 19:04

szkoda, ze Wiślacy za Probierza tak dobrze nie grali ;) Brawo Lechia!

Ogryzek 10.08.2013 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1327203)
szkoda, ze Wiślacy za Probierza tak dobrze nie grali ;) Brawo Lechia!

Nie było to możliwe - mieliśmy dużo zdemoralizowanych gwiazdorów którzy olali Maaskanta, a potem ordynarnie Probierza. Gdyby teraz Probierz się u nas zjawił po czystce Bednarza byłaby szansa na to że mu się uda. On przyszedł za wcześnie.

!!IRIVER!! 10.08.2013 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1327184)
No i Górnik zainkasował kolejne 3 punkty i wystartował lepiej niż w zeszłym sezonie. Ciekawe czy w tym też odpuszczą wiosnę? :)

Nie sądzę by i teraz tak miało być, z tego co mi się wydaje - stadion Górnika za rok (patrząc po budowie) powinien być gotowy i zajęcie miejsca 1-3 na pewno byłoby dla nich wskazane, zwłaszcza że na pewno wytęsknienie w Zabrzu za dobrymi wynikami i chodzeniem na mecze o stawkę jest duże.

Ciekawie w Chorzowie... Wielka Legia, niedługo uczestnik LM ( :lol: ), dostaje w czerep od zeszłorocznego "spadkowicza". ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl