Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22 kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, sobota 13 kwietnia, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9016)

pysio 15.04.2013 09:10

Pozwoliłem sobie na małą inżynierską analizę:

- zielony kolor: zakres widzenia sędziego
- czerwony kolor: podniesiona linia bramkowa na wysokość ok 90 cm (tzw. wysokość widoczności statystycznej).
- żółty kolor: przestrzeń (objętość) zbiornika którego sędzia mógłby nie zauważyć.
http://www.fotoszok.pl/upload/6ce72523.png

Jak widać na obrazku piłka była za tak zwaną "przestrzenią zbiornika" niewidoczną dla sędziego, zatem na 1906% sędzia widział dokładnie całe zdarzenie.

Wniosek - przekręt.

zim zum 15.04.2013 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1308567)
Pozwoliłem sobie na małą inżynierską analizę:

- zielony kolor: zakres widzenia sędziego
- czerwony kolor: podniesiona linia bramkowa na wysokość ok 90 cm (tzw. wysokość widoczności statystycznej).
- żółty kolor: przestrzeń (objętość) zbiornika którego sędzia mógłby nie zauważyć.
http://www.fotoszok.pl/upload/6ce72523.png

Jak widać na obrazku piłka była za tak zwaną "przestrzenią zbiornika" niewidoczną dla sędziego, zatem na 1906% sędzia widział dokładnie całe zdarzenie.

Wniosek - przekręt.

Jacek Gmoch

:lol:

Krzysiek Grabski 15.04.2013 09:24

Mam nadzieję,że będziecie Panowie równie sprawiedliwi w ocenach,kiedy kontrowersje będą dotyczyć waszego zespołu.

Kocur 15.04.2013 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek Grabski (Post 1308570)
Mam nadzieję,że będziecie Panowie równie sprawiedliwi w ocenach,kiedy kontrowersje będą dotyczyć waszego zespołu.

Oczywiście - i polecam enty raz pomyśleć czym jest różnica między błędem a wałkiem.

Krzysiek Grabski 15.04.2013 09:32

Błąd kibice dostrzegą,zwłaszcza w powtórkach TV, a o wałkach niekoniecznie się dowiadują.

Ja myślę i wiem,że błędy i wałki były,są i będą.

WISŁAZWE 15.04.2013 09:37

Kiedy ostatnio błąd sędziego dał nam korzyść punktową?

Don Donson 15.04.2013 09:57

Słuchajcie nie tłuczmy tego tematu. Jak było widziała cała Polska a zdjęcia nie pozostawiają żadnego marginesu na swobodną interpretację.
Każdy, kto próbuje udowodnić inną tezę znajduje się prawdopodobnie w takim stanie jak ten pan http://www.youtube.com/watch?v=T4pGDT-fPkI albo łże jak pies i udaje nie wiadomo kogo bo słów już brak.
W dobie mediów cyfrowych tak się błaźnić jak ten BARAN Stępniewski to naprawdę szkoda kasy na gościa w C+ lepiej aby tam się już nie pojawiał (aczkolwiek wiem, że to niemożliwe).

Legia będzie mistrzem Polski, my mamy inne cele w tym sezonie. Kluczowy wydaje się mecz ze Śląskiem.
Legia umiała wałki zawsze robić. Ona sama nawet nie wie ile osób jej pomaga. Pepsi Arena w Stolicy to jedna z kluczowych lanserskich lokalizacji w WAW, więc każdy chce się wkupić w łaski tej ....y.

Poza grą która opisana już została jako oczekiwana z tym rywalem napiszę tylko tyle.
Żałuję, naprawdę żałuję, że tyle osób Legii nienawidzi bardziej niż jest za Wisłą. Wyświechtany to pogląd napewno, ale cóż...

syryls 15.04.2013 10:01

http://screenshu.com/static/uploads/.../in/g1nm5z.jpg

Było mineło, czasu nie odwrócimy, pan Boniek ma racje, Bednarz jest sam a są ważniejsze zadania do wykonania

kot 15.04.2013 10:06

Jeśli istnieją dowody zbrodni, tak istnieją dowody złodziejstwa czy przekrętu. Bardziej ewidentnych dowodów niż w meczu z Legią Warszawa, nie można byłoby się spodziewać. W normalnym swiecie, perokurator już by przesłuchiwał, w tym na wariografie także, ale słuch o prokuraturze dla PZPN zaginął wraz z powrotem Wdowczykopodobnych. Uderz w stół a nożyce się odezwią. Nagle sędzia Jarząbek doznał pomroczności wtórnej i utraty świadomości, sędzia Siejewicz zmienił przepisy FIFA o ręce w polu karnym a sędzia Sapela w swojej bucie i arogancji wobec dziecka nawet, ujawnił zachowanie typowe dla PZPN z lat ich świetności przestępczej, a nie czasów prokuratorskich czyli podziemia. Dziennikarze i kibice twierdzą publicznie w TV - skandal Jarząbka i ewident karny Siejewicza oraz arogancja Sapeli a PZPN straszy a nie przeprasza i to nie tylko Wisłę, ale i dzieci nawet. Pisz wymaluj, jakby stare wróciło, o czym już od jakiegoś czasu media zaczęły donosić. Wiemy w Wiśle panie Boniek, co mamy robić z Bednarzem zwłaszcza, ale to nie Pana sprawa. Pana sprawą jest poprosić prokuraturę o wyjaśnienie zdarzeń z meczu z Legią, w związku z jawnym podejrzeniem o przekręty sedziowskie, jeśli chce mieć pan moralne prawo pouczać innych i to w stylu pana poprzedników, czyli buty i arogancji. Jeśli pan Cupiał usunie Bednarza z Wisły dla jej dobra, jak pan twierdzisz, z czym wielu w Wiśle się z panem zgadza, to czy usuniesz pan z PZPN tych co dokonali niemożliwego w meczu z Legią, dla dobra PZPN-u, aby taki pan Cupiał i jemu podobni, mieli jeszcze sens inwestować w pilkę bez przekrętów ?? Bo tak się składa panie Boniek, że Wisła Cupiała , jako jedyny w kraju klub, była poza wszelikimi podejrzeniami o korupcję i chocby tylko z tego powodu a nie mistrzowskiego do tego, należy się jej szacunek i pomoc a nie chamstwo i arogancja czy zemsta środowiska, ktoremu pan szefujesz.

7 kotów 15.04.2013 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 1308501)
Króliczku mój te niemoralne prowadzenie się to chyba nie nas dotyczy, bo to nie my mecze sprzedajemy...

Nie mow hop :)

Bo sie Grajewski obrazi.

shaggy 15.04.2013 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1308579)

Było mineło, czasu nie odwrócimy, pan Boniek ma racje, Bednarz jest sam a są ważniejsze zadania do wykonania

Jeszce niedawno Boniek z Kowalczykiem w Polsacie rozpetywali burze i skwapliwie analizowali bledy na korzysc Wisly teraz widze ze swiatopoglad sie zmienil

Ciekawy artykul o tym jak Warszawa pragnie mistrzostwa i gdzie sie to objawia:

http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...-az-za-bardzo/

PS: Czy nie interpretujecie oprawy legijnej nastepujaco: Ubrali sie jak stado plemnikow sugerujac ze to Legia bedzie najmocniejszym plemnikiem w walce o MP??:P

szprotson 15.04.2013 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1308579)

jasne
ale po czymś takim jak w sobote,na miejscu piłkarzy obawiałbym sie o wyjście na następny mecz.
Jeśli nie widział tak idelanie usytuowanego zdarzenia to jaka jest pewnosc ze zobaczy jak przeciwnik wchodzi wyprostowaną nogą w np. kolano? Jaka jest szansa ze sędzia cokolwiek zobaczyc skoro nie widzi takich ewidentnych rzeczy. Serio, strach sie bać jak teraz sędziowie będą dostawać jakichs pomroczności czy .... wie czego.

MatMario 15.04.2013 11:03

Ale to jest najlepsze, programy, gadanie, powiększone składy sędziów a czarne ....y dalej pokazują kto tu rządzi.

Jakaż ta liga jest przewrotna, kolejne pod rząd zwycięstwo legii, pierwsza chyba taka seria od poprzedniego mistrzowskiego sezonu :D Cóż za zbieg okoliczności... Ach te czasy Dariusza W., złoty okres farszawskiej piłki nożnej 2005/2006.

Mój osąd wszystkich sytuacji.

Pareiko- wyjście z ugiętą nogą, po uprzednim przygotowaniu przez napastnika ataku nakładką z którego w ostatniej chwili się wycofał. Sam narzucił ostrość tego starcia, więc powinien liczyć się z konsekwencją. Ogólnie sytuacja czysta, sędzia ocenił, gramy dalej. Zatrzymana przez sędziego bo aktorzyna udaje że mu nerka wypadła bokiem.

Za linią- nawet nie komentuje bo co tutaj dodać, najlepszy komentarz był wczoraj Twarowskiego w L+E

Karny dla Wisły- tutaj mam największe wątpliwości, jednak po długim zastanowieniu to jednak karny. W pierwszej chwili karny 100% potem, powiem szczerze że ta sędziowska nowo mowa zatruła mi głowę, ale słuchając jej mógłbym dojść do wniosku że ta piłka na aucie to też przypadek i najbardziej pokrzywdzony jest Jarzębak...

Dobra, więc czemu karny. Zawodnik stoi z rękami rozjebanymi na całej szerokości, jest to naturalna pozycja ale w podnoszeniu ciężarów, w piłce nożnej jednak standardy są lekko inne, to po pierwsze. Czy zagranie jest celowe? Według mnie jest, nie ma ruchu do piłki ale nie ma też ruchu od piłki, bierność zachowania obrońcy jest jego korzyścią, bliższym Żewłakowa zawodnikiem jest Furman który ręce potrafi zabrać.

Kiedyś w studiu przy problemie intencjonalności zagrania miała świadczyć forma zachowania dłoni, otwarta ręką, lub spięta zaciśnięta pięść. Jak byk na obrazku widać, Furman wyrywa otwartą dłoń żeby go nie trafia, Jodłowiec spina żeby mu za daleko nie odjechała po "przyjęciu".

Jodłowiec- prawdziwy libero, jednak bardziej by się sprawdził w siatkówce.

Barti 15.04.2013 11:04

Pisanie o Wiśle że ma słabe wszystkie formacje jest grubą przesadą. Nawet kibic Legii zauważył że problem mamy w ataku. Można by czasami strzelić coś z przodu, albo przynajmniej zagrozić bramce przeciwnika żeby ostudzić jego zapędy. Odciążyło by to czasami obrońców. Niestety z przodu jest tak: wiekowy Kosa, Małecki któremu serca nie brak, ale jak odpali to nie wiadomo do kogo chciał i po co, Boguski który skacze do piłki jak panienka bo najwidoczniej ma uraz psychiczny, Sarki który coś tam ciągnie, ale to jak rusza się bez piłki wchodząc w końcówce to skandal, Garguła który nie do końca potrafi obsłużyć kolegów fajnym podaniem. Taki mamy obraz drużyny z przodu.

_gucio_ 15.04.2013 11:08

Moim zdaniem sędziowie nie popełnili żadnych błędów.
Po prostu wzorowo wykonali powierzone im zadanie, co potwierdził ich szef pan Przesmycki stwierdzeniem że żadnych kar nie będzie. Nie wolno karać pracownika za dobrze wykonaną pracę - za to można wylądować w sądzie.

Barti 15.04.2013 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gucio_ (Post 1308588)
Moim zdaniem sędziowie nie popełnili żadnych błędów.
Po prostu wzorowo wykonali powierzone im zadanie, co potwierdził ich szef pan Przesmycki stwierdzeniem że żadnych kar nie będzie. Nie wolno karać pracownika za dobrze wykonaną pracę - za to można wylądować w sądzie.

A co jeśli całe przedsiębiorstwo (spółdzielnia), a co za tym idzie wszyscy jego pracownicy działają na szkodę innych ludzi? Trzeba sądzić całą tą firmę.

MatMario 15.04.2013 11:13

Aha jeszcze ten argument że piłka do ręki a nie ręka do piłki.

Więc rozumiem że jeśli staje mur w 16 to ręce można podnieść do góry przed wykonaniem strzału? Bo przecież piłka do ręki więc intencji nie ma? ....iozalna sytuacja.

mitmichael 15.04.2013 11:44

Jedyny pozytyw, ze doszli do wniosku aby zrezygnowac z dodatkowych sedziow. Przez dodatkowych sedziow liniowi mniej sie staraja bo mysla, ze tamten pomoze a tu dupa tak jak z Legia nie zdarzył dobiec. Dla mnie wina lezy po rowno i po stronie Jarzebaka i liniowego

Don Donson 15.04.2013 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1308589)
A co jeśli całe przedsiębiorstwo (spółdzielnia), a co za tym idzie wszyscy jego pracownicy działają na szkodę innych ludzi? Trzeba sądzić całą tą firmę.

Ci sędziowie byli uczciwi - miało być 1:2 i było 1:2.

Śmiech na sali.

Barti 15.04.2013 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1308593)
Ci sędziowie byli uczciwi - miało być 1:2 i było 1:2.

Śmiech na sali.

Pieniądze zarobili uczciwie - fakt. Taki sędzia po meczu zawsze może powiedzieć - dałem Wam karnego i nie wykorzystaliście - Wasz problem.

marcin19876 15.04.2013 11:52

Wszyscy mówicie o pracy sędziów a zapomnieliście o golu naszego najlepszego napastnika który strzelił 1 bramkę o prawie dwóch lat.... chłopakowi kończy sie kontrakt w czerwcu także skoro zaczął strzelać to proponuję kontrakt dla niego na 4-5 lat.... u nas przecież to norma

Drozd 15.04.2013 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1308563)
No właśnie tu jest nieporozumienie.
Ja nie doszukuję się spiskowych teorii i nie twierdzę, że sędziowie drukują pod legię czy tym bardziej pod nas. Ja jedynie twierdzę, że są dramatycznie słabi. I to do zawsze, a przy mizerii którą obecnie serwują nam piłkarze jest to bardziej widoczne bo i bardziej od pracy sędziów zależymy.

A ja się nie zdziwię jak i w krainie kwitnącej bulwy wypaczą wynik pod kuchennych.

Słabi czy ślepi? Bo z metra nie widzieć czy jest aut czy nie to nie kwestia wyszkolenia. Co mają powiedzieć liniowi w tenisie?

To że nas przekręcą było wiadomo już dawno, przeraża jednak to jak bezczelnie ośmielają sie to robić. No ale skoro nowy prezes PZPN nie widzi problemu ... To co sie dziwić.

Już chyba tylko desperaci emocjonują się tymi przekrętami, chyba dla jaj zwanymi ekstraklasą.

KOMINEK 15.04.2013 11:58

Dla mnie najbardziej wku…ce jest to, że osoby decyzyjne w naszej piłce tzn. Boniek i Przesmycki uważają, że nic wielkiego się nie stało.
Po takiej sytuacji całą szóstka a przede wszystkim Jędrzejczyk, co najmniej do końca sezonu powinien być zawieszony nieodsunięty, ale zawieszony.
Jeśli góra mówi, że właściwie nic się nie stało to albo boją się ruszyć tego gó..a żeby nie zepsuć resztek, jako takiego obrazy Ekstraklasy, albo ……………………

I proszę niech nikt nie wciska, że sędzia mógł tego nie widzieć. Wiem, że to link do Wyborczej ale warto posłuchać co mówi Iwańczyk w 1,38 minucie
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...ml#BoxSportTxt

szprotson 15.04.2013 11:59

Jędrzejczyk niby za co ? Już nie przesadzajmy.

E: no Kominek. :) Bo myślałem ze masz pretensje ze chłop sie zachował jak powinien hehe :)

Może czas zrobic zrzutke na oprawe z tymi pedałami ?

Barti 15.04.2013 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1308595)
Wszyscy mówicie o pracy sędziów a zapomnieliście o golu naszego najlepszego napastnika który strzelił 1 bramkę o prawie dwóch lat.... chłopakowi kończy sie kontrakt w czerwcu także skoro zaczął strzelać to proponuję kontrakt dla niego na 4-5 lat.... u nas przecież to norma

Ja generalnie też jestem zdania że na wynik pracuje się 90 minut i jest to wystarczająca ilość czasu. Wystarczająco dużo zawaliliśmy w tym sezonie. Przyjżyj się jednak zdjęciu na którym piłka wychodzi za końcową linię. Widzi to Pareiko i sędziam ma też wzrok utkwiony w piłkę. Palant stoi krok od piłki. Jesteś na boisku na pełnej adrenalinie. Piłkarze od razu podbiegają do nie niego a ten decyzji nie zmienia. To jest bezsilność i trzeba grać dalej. A jakiś debil jeszcze tłumaczy w T.V. że błędy to wina stresu związanego z błędnymi decyzjami.

KOMINEK 15.04.2013 12:05

Przepraszam oczywiście nie Jędrzejczyk tylko Jarzębak

LuKaS TSW 15.04.2013 12:08

http://images49.fotosik.pl/1869/26455afd41be863emed.jpg

Kocur 15.04.2013 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1308597)
I proszę niech nikt nie wciska, że sędzia mógł tego nie widzieć. Wiem, że to link do Wyborczej ale warto posłuchać co mówi Iwańczyk w 1,38 minucie
wis.la/guo87

Murawski w tym programie wykazał się wyjątkową inteligencją na poziomie tabletki czyszczącej do ekspresu do kawy.

Źle ustawieni to chyba byli jego rodzice :evil:

Albo ten ślepak jest kompletnym pustakiem i nie powinien sędziować żadnej dyscypliny sportowej albo po prostu zrobił to z premedytacją, chciał zaistnieć albo wejść głęboko w odbyt i liczyć na awans czy inne korzyści.

marcin19876 15.04.2013 12:44

Zbigniew Przybecki - Siejewicz generalnie dobrze prowadził spotkanie, nie zostanie odsunięty a tym bardziej ukarany.... BRAWO............

FraMat 15.04.2013 13:18

Siejewicz nie popełnił poważnych błędów. Sytuację Jędrzejczyka czy Kuciaka intepretowali asystenci, którzy odpowiadają za te błędne decyzje. Siejewicz też dobrze widział sytuację Pareiki z pedałkiem z Warszawy i nie ukarał Siergieja, czego chciałby Stempniewski czy inne warszawskie tuby propagandowe.

mitmichael 15.04.2013 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1308610)
Siejewicz nie popełnił poważnych błędów. Sytuację Jędrzejczyka czy Kuciaka intepretowali asystenci, którzy odpowiadają za te błędne decyzje. Siejewicz też dobrze widział sytuację Pareiki z pedałkiem z Warszawy i nie ukarał Siergieja, czego chciałby Stempniewski czy inne warszawskie tuby propagandowe.

Szkoda tylko, ze szef kolegium sedziow gada takie bzdury. Moze powinni wybrac kogos innego na to stanowisko. Pan Lyczmanski jak pomogł Nam w meczu z Jagiellonia to go zlinczowano a jak popełnia bład trojka sedziowska w meczu Wisla - Legia to nie chca nikogo karac. Ja sie pytam gdzie tutaj sprawiedliwosc? Albo oceniamy wszystkich tak samo albo dalej walimy wszystkich w oko

PS: http://www.weszlo.com/news/14508-Nie..._Monty_Pythona

TymonPRO 15.04.2013 13:43

Było mineło,cała Polska widziała co się stało,dla mnie Legia nie wygrała tego meczu,wstyd by mi było gdyby to Wisła w taki sposób zdobywała mistrzostwo.

Aha sprawa karngo:W 90% takich sytuacji na świecie odgwizdano by karnego

Słyszałem angielski komentarz na temat tego meczu i stwierdzono że drużyna godpodarzy została brutalnie oszukana

Sprawa Pareiki to jakiś żart,owszem nasz bramkarz popełnił błąd ale najpierw asekurował się przed nogą Koseckiego

W tym sezonie Wisła jest bardzo źle traktowana przez sędziów i nie dość że gramy słabo to jeszcze ktoś nas kopie

2 zupełnie nieprawidłowe bramki w pierwszym meczu z Pogonią przegranym 2-0

Słynny karny po faulu na Boguskim z Podbeskidziem

Była też sytuacja z nieuznanym prawidłowym golem w ostatnich kolejkach

Gol dla Jagielloni w Pucharze ze spalonego

i inne

Oczywiście nie tylko my jesteśmy tak traktowani,Polonia Warszawa również jest poszkodowana i wiele innych zespołów

Jako że nie lubie siać teorii spiskowych wstrzymam się od komentowania sytuacji Legii,mimo wszystko warto bedzie zobaczyć ich sędziowanie do końca sezonu

syryls 15.04.2013 14:12

Była kiedyś taka ankieta od C+ na temat tego komu sędziowie najbardziej pomagają, podobno 70% było przy Legii.

Ajax 15.04.2013 14:13

Coś czuję, że w meczu z Lechem sędzia będzie mylił się na naszą korzyść i "oddawał" nam "coś tam"

Każdy widział to co widział, pamiętam jakie gromy spadały na sędzie Lyczmańskiego (zresztą słuszne) ale widać w drugą stronę kolegium sędziów tak nie działa.

Drozd 15.04.2013 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1308618)
Coś czuję, że w meczu z Lechem sędzia będzie mylił się na naszą korzyść i "oddawał" nam "coś tam"

Nie tylko na naszą. Teraz dopiero widać klasę Wisły za Kasperczaka i poziom bezsilności jaki powodowała w drukarni.

Kon®ado 15.04.2013 14:47

Wiecie co jest najgorsze? Najgorsze jest to iż po takim meczu i takich błędach zamiast karać winnych to słyszy się takie coś:
" Przy golu dla Legii największy żal mam jednak do sędziego liniowego Radosława Siejki, który do końca nie poszedł za piłką. To doświadczony arbiter i powinien pobiec do linii końcowej, a nie kurczowo trzymać się linii spalonego, którą i tak wyznaczała piłka. Zamiast patrzeć po prostej, był ok. pięć metrów dalej, przez co widział całą sytuację pod dużym kątem i trudno było mu ocenić, czy piłka wyszła. Mocno pomylił się też sędzia bramkowy, ale przesuwał się z miejsca, gdzie zawodnik wykonywał wślizg i ustawił się tak, że kąt patrzenia na linię końcową zasłaniała mu noga i piłka. Wszystko to znajdzie się moim raporcie.

Czy sędziowie poniosą konsekwencje?

- Nie, choć po ich meczu było sporo kontrowersji. Nie chcę jednak karać, bo to były głównie błędy w zarządzaniu zespołem. Największy żal mam do liniowego, bo jest specjalistą w tej dziedzinie, a sędzia bramki Sebastian Jarzębak - nie. Musimy siąść i porozmawiać, co dalej zrobić z system sędziowania przez pięciu arbitrów, bo na razie nie wygląda to dobrze.
"

Wychodzi na to że Jarzębiak stojący przy linii widzący sytuacje z kilkudziesięcu centymetrów MÓGŁ NIE WIDZIEĆ tego, i tak naprawdę on nie jest niczemu winien, nosz ku*wa to są jakieś jaja, jak poziom tej ligi ma być normalny skoro takie sytuacje mają chyba miejsce tylko w lidze mongolskiej, chociaż nasza liga w rankingu pewnie jest nawet za nią, co mnie osobiście nie dziwi. Gościu pieprzy że karnego być nie powinno a powinna być czerwień dla Pareiki, mimo iż panienka Kosecka sama mu wlazła pod nogi, i w dodatku była na spalonym.
Nie wiem jak to można określić - BEKA, ŻAL, KOMPROMITACJA, niech se w dupę wsadzą taką skorumpowaną ligę :]
Jarzębiak nie mógł nie widzieć, ON NIE CHCIAŁ widzieć :)

Grisza1 15.04.2013 15:03

http://wislaportal.pl/24668,Sebastia...l_zly_kat.html

Tłumaczenia k.... Jarzębaka. Jak ten człowiek honoru nie ma.

mitmichael 15.04.2013 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1308631)
wis.la/x04ow

Tłumaczenia k.... Jarzębaka. Jak ten człowiek honoru nie ma.

Tylko winny w tak perfidny sposob sie tlumaczy

Grisza1 15.04.2013 15:14

@mitmichael - wspólna wersja z Przesmyckim uzgodniona. Ma ktoś może gdzieś tę sytuację video jak Jędrzejczyk biegnie. Czy ten pajac na serio się cofa czy stał tam już?

mitmichael 15.04.2013 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1308635)
@mitmichael - wspólna wersja z Przesmyckim uzgodniona. Ma ktoś może gdzieś tę sytuację video jak Jędrzejczyk biegnie. Czy ten pajac na serio się cofa czy stał tam już?

Tak serio sie cofnał - jak chcial uniknac zderzenia to mogl odskoczyc w bok - nikt mu tego nie bronił przeciez. Glupio sie tlumaczy i tyle
wis.la/s3280

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl