Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [7 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków, piątek 5 października 2012, 20:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8879)

Sialalalala 06.10.2012 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1280934)
Jaki guru chłopie? Szanuję go jedynie za to co dla Wisełki zrobił, o trenerce się nie wypowiadam. A co wg Ciebie Kulawik ma mówić - że zespół jest tragicznie przygotowany? Istnieje coś takiego jak solidarność zawodowa...

Każdy widzi jak na boisku zawodnicy wyglądają szybkościowo i wytrzymałościowo - po prostu daremnie.

"Głowacki był nijaki, Sobol może i walczył"... i tu można dyskusję z Tobą zakonczyć.

czyli na forumowe myslenie jak Bednarz kłamie to źle a jak Kulawik kłamie to dobrze :D

serek.c2 06.10.2012 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1280936)
czyli na forumowe myslenie jak Bednarz kłamie to źle a jak Kulawik kłamie to dobrze :D

Przykład trochę z dupy wzięty... no ale dobrze, pokaz mi jeden mój post w którym krytykuję Bednarza za jego obecną kadencję :D

mitmichael 06.10.2012 12:12

Akurat z Nami musza przeciwnikom wychodzic strzały zycie tak jak ten pierwszy Kosceckiego i to jeszcze sie musiała pilka odbic od słupka i wpasc. To juz nie pierwszy raz, z Piastem mogło byc podobnie tylko poprzeczki Nas ratowały. Przod wygladał jako tako ale tył to juz tragedia. Ale poczatek bardzo mi sie podobał tylko stalowych nerwow zabrakło - jezeli tak beda grali w kolejnych meczach ale pełne 90 minut to szybko wydostaniemy sie z dołka - tak jak to zrobił Ruch Chorzow.

Sialalalala 06.10.2012 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1280945)
Akurat z Nami musza przeciwnikom wychodzic strzały zycie tak jak ten pierwszy Kosceckiego i to jeszcze sie musiała pilka odbic od słupka i wpasc. To juz nie pierwszy raz, z Piastem mogło byc podobnie tylko poprzeczki Nas ratowały. Przod wygladał jako tako ale tył to juz tragedia. Ale poczatek bardzo mi sie podobał tylko stalowych nerwow zabrakło - jezeli tak beda grali w kolejnych meczach ale pełne 90 minut to szybko wydostaniemy sie z dołka - tak jak to zrobił Ruch Chorzow.

z piasta też oddawali strzały życia, nie tylko transwestyta, nawet furman próbował się wstrzelić nie trudno o to jak się ma tyyyyle miejsca wolnego :)

Ruch nie wyszedł z żadnego dołka kopią sie po czołach kto wie czy nawet nie gorzej niż my mają Piecha i Jankowskiego poprostu
Legia też w wielkiej formie nie jest łatwe bramki transwestyty zrobiły różnice

Dariook 06.10.2012 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1280860)
może dla tego, że część jest emerytami, dodatkowo nie chce im sie biegać na cięzkie treningi odpowiadają buntem, te wszystkie obozy przygotowwcze traktuja jak wakacje

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1280901)
a co za różnica obaj leniwi emeryci, gwiazdorzy

czasy kiedy głowacki był średniodobrym obrońcom dawno minęły jaracie się nim bo jest symbolem/wspomnieniem dobrych czasów kiedy Wisła za Kasperczaka grała porywająco

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1280327)
ładniej by to brzmiało w ustach boga głowackiego czy innego sobolewskiego :) ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1280299)
zasłużone biedoki głowacki sobolewski wilki garguły i inne tępe śmieszne polaczki gołym okiem widać, że bardziej zależy jaliensom ilievom i innym obcokrajowcom którzy są obeznani z ciężką pracą na treningach nie latają całują herbów nie utożsamiają się z kibicami tylko wykonują swój zawód profesjonalnie!! .

Tak z ciekawości zapytam, czy masz jakieś dowody na potwierdzenie twojej śmiesznej tezy, która od kilku dni po przeczytaniu Weszło wałkujesz? Bo jeśli nie to zamilcz!
Może i jest wolnośc słowa ale prosił bym, żebyś tego nie nadużywał, tym bardziej że mnie jako kibica Wisły wkur.wia to że nie odnosisz się z szacunkiem do piłkarzy pokroju Sobolewski czy Głowackiego i rzucasz mięsem nie mając jakichkolwiek dowodów.

Nie trudno domyśleć się że obaj piłkarze są w Wiśle dłużej niż ty o niej paplesz , dlatego powiem ci szczerze : Wolę ich widzieć w Wiśle niż ciebie trollu na trybunach.
Ja masz coś to wyłóż kawę na ławę albo się zamknij, no chyba że lubisz takie zabawy i ciskasz koprami na mieście...to wypada tylko współczuć.

Marszałek 06.10.2012 13:03

Pamiętajcie, że internet jest miejscem publicznym.

Sialalalala 06.10.2012 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1280970)
Tak z ciekawości zapytam, czy masz jakieś dowody na potwierdzenie twojej śmiesznej tezy, która od kilku dni po przeczytaniu Weszło wałkujesz? Bo jeśli nie to zamilcz!
Może i jest wolnośc słowa ale prosił bym, żebyś tego nie nadużywał, tym bardziej że mnie jako kibica Wisły wkur.wia to że nie odnosisz się z szacunkiem do piłkarzy pokroju Sobolewski czy Głowackiego i rzucasz mięsem nie mając jakichkolwiek dowodów.

Nie trudno domyśleć się że obaj piłkarze są w Wiśle dłużej niż ty o niej paplesz , dlatego powiem ci szczerze : Wolę ich widzieć w Wiśle niż ciebie trollu na trybunach.
Ja masz coś to wyłóż kawę na ławę albo się zamknij, no chyba że lubisz takie zabawy i ciskasz koprami na mieście...to wypada tylko współczuć.

portalu weszlo.com nie było jeszcze w planach jak twoi bogowie skarżyli sie na ciężkie treningi i zwalniali trenera

napewno na trybunie na którą uczęszczasz mnie mnie nie widziałeś, nie bywam na rodzinnym :)

serek.c2 06.10.2012 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1280977)
portalu weszlo.com nie było jeszcze w planach jak twoi bogowie skarżyli sie na ciężkie treningi i zwalniali trenera

napewno na trybunie na którą uczęszczasz mnie mnie nie widziałeś, nie bywam na rodzinnym :)

Nie Ci "bogowie" skarżyli się na trenera, nie Oni go zwalniali. Inna sprawa - na swoje tezy o zwalnianiu Petrescu też dowodów nie masz - od narzekania do grania przeciwko trenerowi droga daleka.

Podejrzewam, że na trybunie na której bywasz wielu z nas zasiadało (i zasiada nadal) jak na gówno mówiłeś papu.

arti 06.10.2012 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1280880)
Diaz na środku obrony czy też pomocy zawsze wyglądał przyzwoicie a w dodatku w porównaniu do naszych obecnych gwiazdeczek nigdy nie przechodził obok meczu za co miał u mnie zawsze szacunek mimo momentami katastrofalnej gry na boku obrony.Tak się teraz zastanawiam po kiego chuja pozbyliśmy się Paljicia skoro w klubie wiadomo było, że nas nie stać na lepszego grajka na lewą obronę? To już nie lepiej było zostawić sprawdzonego piłkarza niż ściągać Duńczyka z turnieju dla bezrobotnych? Powiedziałbym, że polityka naszego klubu leży i kwiczy, ale my chyba nie mamy żadnej polityki.

Duńczyk zapewne ma sporo niższy kontrakt niżby chciał Paljic, a że przyszedł nieprzygotowany i być może jest w ogóle słabszy to nieistotne szczegóły...:)

wolfy 06.10.2012 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1280987)
Duńczyk zapewne ma sporo niższy kontrakt niżby chciał Paljic, a że przyszedł nieprzygotowany i być może jest w ogóle słabszy to nieistotne szczegóły...:)

No, Jacuś się tym chwalił w gazetach.

Gwiaździsty 06.10.2012 14:47

Puk, puk .... 13 miejsce !

Barti 06.10.2012 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1280977)
nie bywam na rodzinnym :)

Żałuję... Może na następnym meczu zagościsz?

Pele_94 06.10.2012 15:25

Co Ty mówisz, że nie ma dowodów na zwolnienie Petrescu "przez" piłkarzy. Sam Cupiał mówił, że to był jego największy błąd. Poszukaj sobie artykułów w których piłkarze mówią, że podczas meczu nie mieli siły biegać przez ciężkie treningi oraz o tym jak chodzili na skargi do prezesa. Gdyby wtedy zamiast trenera wymienić pseudopiłkarzy na gości którym się chce, to pewnie bylibyśmy w tej mitycznej Lidze Mistrzów i dzisiaj nasza sytuacja wyglądałaby całkiem inaczej ;)

thechris 06.10.2012 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1280925)
Kogo zaliczysz do tej starszyzny? Sobola, Głowę? Przez wiele lat miałeś choćby pół meczu, w którym mógłbyś narzekać na ich zaangażowanie? Nigdy nie widziałem Głowy czy Sobola odpuszczającego mecze.

Fajnie tylko, że Sobol od półtora roku mniej więcej jest bardziej ambasadorem Wisły niż jej piłkarzem. Głowacki dopiero co wrócił i na razie gra słabiutko. Zobaczymy co będzie dalej ale pod względem sportowym są to zawodnicy na dziś tak słabi, że lepiej dla Wisły aby nie zbliżali się do murawy. Sentyment do nich mam ale sportowo na dziś oni nie dają zupełnie nic a Sobol nie daje zupełnie nic trzecią rundę z rzędu. Z tego względu zaangażowanie schodzi trochę na drugi plan bo ciężko mówić o zaangażowaniu przebywając w szpitalu/gabinecie lekarskim etc.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1280925)
Wystarczyło nakreślić drużynie zmianę w sposobie rozgrywania piłki i dopóki starczyło sił jakoś to wyglądało (w stosunku do poprzednich meczów).

15 minut jako takiej gry w stosunku do 5 czy 10 minut w poprzednich meczach to dla mnie żadna różnica. Poza tym inne jest nastawienie Piasta, które mając okazję rozwalić Wisłę szarpie od 1 do 90 minuty chcąc nastukać jak najwięcej goli (trzy poprzeczki) a inne nastawienie Legii mającej świadomość gry o coś w całym sezonie i perspektywę wielu istotnych meczów o 3 pkt. Pierwsze 15 minut Legia zwyczajnie przespała dlatego średnio zorientowany widz mógłby ocenić, że Wisła miała w tym meczu coś do powiedzenia. Nie miała. Ile razy to samo zdarzało się Wiśle kiedy rządziła niepodzielnie w lidze lub nawet kiedy walczyła z kimś łeb w łeb o MP? Po przespanym początku, podrażniona dwa razy przyspieszyła i było pozamiatane. To samo stało się wczoraj tylko w drugą stronę.

WISŁAZWE 07.10.2012 10:30

Jakiś pozytyw, po meczu z Legią. Hm pierwsze 20 minut w naszym wykonaniu naprawdę dobre, patrząc na to jak kopacze prezentowali się przez poprzednie mecze ich zaangażowanie w grę i w ogóle pomysł, to piątek wieczorem, 20 minut to istne niebo!

Przyjemnie się na to patrzyło, więcej gry po ziemi, szybkie podania, wysoki pressing i wszystko ładnie wyglądało. No i to by było na tyle pozytywów z całego meczu bo później już wróciliśmy do swojej starej gry, przytkało ich jak to powiedział Orbit i skończyło się.

Teraz dwutygodniowa przerwa, Kulawik ma czas na to aby coś jeszcze zmienić w naszej grze, nie wiem jakie będę tego efekty, więcej będzie można powiedzieć po meczu z Jagiellonią. Można mieć nadzieję (może i złudną), że w następnym meczu zaprezentujemy znacznie dłuższy okres lepszej gry i narzucimy swoje tempo meczu.

FraMat 07.10.2012 11:56

Po co to piszesz? Większość na forum i tak wie, ze nic się nie zmieniło :P

Karherop 07.10.2012 12:18

Z Jagą powiedzmy że mamy duże szansę wygrać , jest to jedna ze słabszych (obok nas ) ekip ekstraklasy . Pokazują równie mało dobrej gry , tyle że mają dużo szcześcia ( jak Pogonią ) , czy sędziów za sobą ( a raczej przeciw Poloni ) .

A jeśli nie wygramy z Jagą , to chyba tym bardziej nie mamy po co jechać później do Łodzi . Oczywiście nie trzeba mówić jak 6 punktów w tych 2 meczach zmieniło by dużo nie tylko jeśli chodzi o pozycję w tabeli , ale chyba ( co ważniejsze ) co piłkarze mają w głowie i o co faktycznie walczą w tym sezonie .

Wsciekly Pies 07.10.2012 19:28

Zauważcie że nasi kopacze dalej w większości odpuszczają mecze zobaczcie np. na mecz z Piastem i jak ich ogolił Lech, a jak nasi "zagrali" do póki u nas starzy nie zejdą ze sceny,a młodzi nie wygryzą kilku zwycięstw to nic się u nas nie zmieni... poza tym popatrzcie jak nam odjechała reszta... popatrzcie na wyniki naszych w ME...

Kurz 07.10.2012 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wsciekly Pies (Post 1281145)
Zauważcie że nasi kopacze dalej w większości odpuszczają mecze zobaczcie np. na mecz z Piastem i jak ich ogolił Lech, a jak nasi "zagrali" do póki u nas starzy nie zejdą ze sceny,a młodzi nie wygryzą kilku zwycięstw to nic się u nas nie zmieni... poza tym popatrzcie jak nam odjechała reszta... popatrzcie na wyniki naszych w ME...

Zaprzeczasz sam sobie. Niby ci młodzi, którzy zajmują 12 lokatę w MESIE mają wygryźć kogoś ze składu?

Wsciekly Pies 07.10.2012 20:40

Źle odczytałeś moje słowa, a w zasadzie może być też tak że użyłem zbyt duży skrót myślowy...

Chodziło mi o to że starzy już są co najmniej wypaleni, a tak na prawdę mają wyjeb.ne...
Jedyna droga to Ci młodzi co są u nas w obecnym składzie i zaczną gryźć na maksa trawę... dzięki temu być może ugramy jakieś punkty... jeżeli to zadziała to być może ktoś w tym zapyziałym zarządzie zauważy że jak ściągnie się młodego z polski, to jest o wiele niższy koszt i o wiele większa szansa że mu się chce... co za skutkuje postawieniem na szkółki...

a to o poziomie naszej ME to taka dygresja była...

Dariook 08.10.2012 08:31

Problem w tym ze ci mlodzi o ktorych piszesz nie wygryzli i nie wygryza nikogo z skladu. Graja tylko i wylacznie dlatego ze nasza kadra wyglada jak wyglada. To my , mistrzowska Wisla znizylismy sie do ich poziomu niz oni do Wisly dorownali.

cfa 08.10.2012 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pele_94 (Post 1280998)
Co Ty mówisz, że nie ma dowodów na zwolnienie Petrescu "przez" piłkarzy. Sam Cupiał mówił, że to był jego największy błąd. Poszukaj sobie artykułów w których piłkarze mówią, że podczas meczu nie mieli siły biegać przez ciężkie treningi oraz o tym jak chodzili na skargi do prezesa. Gdyby wtedy zamiast trenera wymienić pseudopiłkarzy na gości którym się chce, to pewnie bylibyśmy w tej mitycznej Lidze Mistrzów i dzisiaj nasza sytuacja wyglądałaby całkiem inaczej ;)

Jeszcze Bileter mówił, że Petrescu to najgorszy trener z jakim pracował. Jestem ciekaw czy wynikało to z tego, że dokręcał tak śrubę czy po prostu był ciężki w obejściu. Bo wątpię, żeby treningi w bundeslidze były dużo lżejsze niż to miało miejsce u Dana.

Ajax 08.10.2012 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1281181)
Problem w tym ze ci mlodzi o ktorych piszesz nie wygryzli i nie wygryza nikogo z skladu. Graja tylko i wylacznie dlatego ze nasza kadra wyglada jak wyglada. To my , mistrzowska Wisla znizylismy sie do ich poziomu niz oni do Wisly dorownali.

Nie pozostaje mi nic innego jak się zgodzić.
Nasi młodzi nie grają bo potrafią. Nasi młodzi grają bo muszą.

f-cuda 08.10.2012 11:36

Nie oszukujmy się nastepny mecz powinie wygladac tak
Jovanić na bramce moze jednak się obudzi czasem sie zdarza
Lewa Obrona spróbowal bym Chavez gorzej już nie zagra od dunczyka którego wkrecja na lewo i prawo
Stoperzy Bunoza,Głowacki-bunoza pewny młoda, głowacki doświadczony
Prawa obrona Marko Jovanović z laku braku
Defensywni pomocnicy
Kew Jaliens,Alan Uryga
Skrzydła Burliga,Szewczyk-ILiev dno,Boguski brak sil
Playmekr-Melikson
Atak Genkow

Chyba najmocniejsza jedynastak na ta chwile

funkykoval 08.10.2012 11:49

Zdziwiło mnie postawienie w środku obrony na Czekaja zamiast na Bunozę. Bunoza z pewnością ma większe doświadczenie, jest lepszy motorycznie od Czekaja, a lewa noga nie słyży mu do wsiadania do tramwaju, co w przypadku słabo grającego na lewej obronie Fredriksena, okazało się przyczyna utraty obu goli.
Czekaj najpierw tak jak w Gliwicach nie był w stanie zablokować dośrodkowania z linii końcowej, a Jovanoović dwukrotnie "asekurując Głowackiego w środku pola karnego odpuszczał Koseckiego, który dzięki temu dostał 2 bramki na tacy.
W środku pomocy ciekawie rozkręcała się gra na linii Chrapek - Melikson - Iliew, przede wszystkim gra z klepki, która od czasu do czasu dawała efekty. Garguła w tym towarzystwie głównie się plątał.
Dziwiła mnie jednocześnie indolencja sędziego, bo przy wychodzeniu z kontrą raz dawał żółte kartki (np Salinas faul w środkowej strefie) by za chwilę za faul Wawrzyniaka, którego obszedł o dziwo Garguła 30 m od pola karnego kartki już nie dać.
Widać jedno - nasz zespół motorycznie prezentuje się tragicznie. Najbliżesze dwa tygodnie to konieczne podbudowanie siły motorczynej i jak już ktos pisał na forum 2 lata temu w takiej samej sytuacji był Maasant, który dysponował równie słabym motorycznie i nierozumiejącym sie zespołem. Po przerwie wprawdzie były wyjazdowe porażki z Górnikiem i Amiką, ale późnie passa kilku zwycięstw z rzędu...
Bólem tej drużyny jest brak skrzydłowych, bo jedynie od biedy mozna za takich uznać Iliewa i Szewczyka. Cały czas mnie zastanawia, dlaczego Melikson gra na skrzydle zamiast ewentualnie garguły (skoro Kulawik uważa, że na grę zasdługuje) wszak w Bełchatowie pozycja lewego pomocnika gagrule nie była obca....

Grantar 09.10.2012 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez f-cuda (Post 1281213)
Nie oszukujmy się nastepny mecz powinie wygladac tak
Jovanić na bramce moze jednak się obudzi czasem sie zdarza
Lewa Obrona spróbowal bym Chavez gorzej już nie zagra od dunczyka którego wkrecja na lewo i prawo
Stoperzy Bunoza,Głowacki-bunoza pewny młoda, głowacki doświadczony
Prawa obrona Marko Jovanović z laku braku
Defensywni pomocnicy
Kew Jaliens,Alan Uryga
Skrzydła Burliga,Szewczyk-ILiev dno,Boguski brak sil
Playmekr-Melikson
Atak Genkow

Chyba najmocniejsza jedynastak na ta chwile

Chyba nie.
Javanic ??? - kuriozalna propozycja ... Kiedy on ostatnio bronił ? co wiesz o jego formie ?
Chavez na lewej obronie ? - skrajni obrońcy muszą być szybcy zwrotni , umieć się podpiąć do akcji ofensywnej i czasem dośrodkować. Nic z tych rzeczy nie pasuje do naszego kaznodziei. Zgadzam się że Fredka ostatnio zawiódł ale bez przesady !!!
Para stoperów ok - chociaż ja tam większej różnicy miedzy Czekajem a Bunoza nie widzę ...
Jaliens def pom.: zagrał tam jeden mecz dobrze i jeden średnio . Lepszy jest tam Chrapek z grającym blisko Meleksem
Burliga na prawe skrzydło - dobry pomysł (od pewnego czasu też o tym piszę) ale ..... Bury kilka tygodni na L4 niestety.
Skrzydeł nie mamy: tzn. Szewczyk jest ok na jakieś 50 minut ... potem dętka. Niech zacznie Iliev (on na początku sezonu naprawdę grał dobrze .... może dlatego że od pierwszej minuty) w drugiej połowie Szewczyk.
Ja bym dał na lewe skrzydło Sikorskiego/Boguskiego po 45 minut (ale niech gryzą trawę)

Lysy 09.10.2012 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1281312)
Szewczyk jest ok na jakieś 50 minut ... potem dętka. Niech zacznie Iliev (on na początku sezonu naprawdę grał dobrze .... może dlatego że od pierwszej minuty) w drugiej połowie Szewczyk.

Iliev grał dokładnie tak samo jak teraz, czytaj "bezproduktywnie" Zauważ, że on nawet mając za przeciwnika Bełchatów nie potrafił celnie dośrodkować by piłka nie trafiła w obrońców. Być może Iliev sie nie nadaje na skrzydłowego/pomocnika? Podawać to już naszego Nico nie nauczymy. Być może odnalazł by się jako klasyczna "9" - trudno powiedzieć, znając jego manierę "wejdę do bramki z piłką, zamiast strzelić"

Ja pomimo fatalnego początku, pomimo tego, że przez chwile się zapomniał, że nie jest na plantacji bawełny tylko w profesjonalnym klubie, wciąż wierzę w Romella Quito. Chłopak potrzebuje wsparcia, a sądząc po zachowaniu Sobola i Garguły niezbyt jest lubiany.

tofik 09.10.2012 13:40

W Partizanie grał jako cofnięty napastnik po prostu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl