![]() |
Cytat:
czyli na forumowe myslenie jak Bednarz kłamie to źle a jak Kulawik kłamie to dobrze :D |
Cytat:
|
Akurat z Nami musza przeciwnikom wychodzic strzały zycie tak jak ten pierwszy Kosceckiego i to jeszcze sie musiała pilka odbic od słupka i wpasc. To juz nie pierwszy raz, z Piastem mogło byc podobnie tylko poprzeczki Nas ratowały. Przod wygladał jako tako ale tył to juz tragedia. Ale poczatek bardzo mi sie podobał tylko stalowych nerwow zabrakło - jezeli tak beda grali w kolejnych meczach ale pełne 90 minut to szybko wydostaniemy sie z dołka - tak jak to zrobił Ruch Chorzow.
|
Cytat:
Ruch nie wyszedł z żadnego dołka kopią sie po czołach kto wie czy nawet nie gorzej niż my mają Piecha i Jankowskiego poprostu Legia też w wielkiej formie nie jest łatwe bramki transwestyty zrobiły różnice |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może i jest wolnośc słowa ale prosił bym, żebyś tego nie nadużywał, tym bardziej że mnie jako kibica Wisły wkur.wia to że nie odnosisz się z szacunkiem do piłkarzy pokroju Sobolewski czy Głowackiego i rzucasz mięsem nie mając jakichkolwiek dowodów. Nie trudno domyśleć się że obaj piłkarze są w Wiśle dłużej niż ty o niej paplesz , dlatego powiem ci szczerze : Wolę ich widzieć w Wiśle niż ciebie trollu na trybunach. Ja masz coś to wyłóż kawę na ławę albo się zamknij, no chyba że lubisz takie zabawy i ciskasz koprami na mieście...to wypada tylko współczuć. |
Pamiętajcie, że internet jest miejscem publicznym.
|
Cytat:
napewno na trybunie na którą uczęszczasz mnie mnie nie widziałeś, nie bywam na rodzinnym :) |
Cytat:
Podejrzewam, że na trybunie na której bywasz wielu z nas zasiadało (i zasiada nadal) jak na gówno mówiłeś papu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Puk, puk .... 13 miejsce !
|
Cytat:
|
Co Ty mówisz, że nie ma dowodów na zwolnienie Petrescu "przez" piłkarzy. Sam Cupiał mówił, że to był jego największy błąd. Poszukaj sobie artykułów w których piłkarze mówią, że podczas meczu nie mieli siły biegać przez ciężkie treningi oraz o tym jak chodzili na skargi do prezesa. Gdyby wtedy zamiast trenera wymienić pseudopiłkarzy na gości którym się chce, to pewnie bylibyśmy w tej mitycznej Lidze Mistrzów i dzisiaj nasza sytuacja wyglądałaby całkiem inaczej ;)
|
Cytat:
Cytat:
|
Jakiś pozytyw, po meczu z Legią. Hm pierwsze 20 minut w naszym wykonaniu naprawdę dobre, patrząc na to jak kopacze prezentowali się przez poprzednie mecze ich zaangażowanie w grę i w ogóle pomysł, to piątek wieczorem, 20 minut to istne niebo!
Przyjemnie się na to patrzyło, więcej gry po ziemi, szybkie podania, wysoki pressing i wszystko ładnie wyglądało. No i to by było na tyle pozytywów z całego meczu bo później już wróciliśmy do swojej starej gry, przytkało ich jak to powiedział Orbit i skończyło się. Teraz dwutygodniowa przerwa, Kulawik ma czas na to aby coś jeszcze zmienić w naszej grze, nie wiem jakie będę tego efekty, więcej będzie można powiedzieć po meczu z Jagiellonią. Można mieć nadzieję (może i złudną), że w następnym meczu zaprezentujemy znacznie dłuższy okres lepszej gry i narzucimy swoje tempo meczu. |
Po co to piszesz? Większość na forum i tak wie, ze nic się nie zmieniło :P
|
Z Jagą powiedzmy że mamy duże szansę wygrać , jest to jedna ze słabszych (obok nas ) ekip ekstraklasy . Pokazują równie mało dobrej gry , tyle że mają dużo szcześcia ( jak Pogonią ) , czy sędziów za sobą ( a raczej przeciw Poloni ) .
A jeśli nie wygramy z Jagą , to chyba tym bardziej nie mamy po co jechać później do Łodzi . Oczywiście nie trzeba mówić jak 6 punktów w tych 2 meczach zmieniło by dużo nie tylko jeśli chodzi o pozycję w tabeli , ale chyba ( co ważniejsze ) co piłkarze mają w głowie i o co faktycznie walczą w tym sezonie . |
Zauważcie że nasi kopacze dalej w większości odpuszczają mecze zobaczcie np. na mecz z Piastem i jak ich ogolił Lech, a jak nasi "zagrali" do póki u nas starzy nie zejdą ze sceny,a młodzi nie wygryzą kilku zwycięstw to nic się u nas nie zmieni... poza tym popatrzcie jak nam odjechała reszta... popatrzcie na wyniki naszych w ME...
|
Cytat:
|
Źle odczytałeś moje słowa, a w zasadzie może być też tak że użyłem zbyt duży skrót myślowy...
Chodziło mi o to że starzy już są co najmniej wypaleni, a tak na prawdę mają wyjeb.ne... Jedyna droga to Ci młodzi co są u nas w obecnym składzie i zaczną gryźć na maksa trawę... dzięki temu być może ugramy jakieś punkty... jeżeli to zadziała to być może ktoś w tym zapyziałym zarządzie zauważy że jak ściągnie się młodego z polski, to jest o wiele niższy koszt i o wiele większa szansa że mu się chce... co za skutkuje postawieniem na szkółki... a to o poziomie naszej ME to taka dygresja była... |
Problem w tym ze ci mlodzi o ktorych piszesz nie wygryzli i nie wygryza nikogo z skladu. Graja tylko i wylacznie dlatego ze nasza kadra wyglada jak wyglada. To my , mistrzowska Wisla znizylismy sie do ich poziomu niz oni do Wisly dorownali.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nasi młodzi nie grają bo potrafią. Nasi młodzi grają bo muszą. |
Nie oszukujmy się nastepny mecz powinie wygladac tak
Jovanić na bramce moze jednak się obudzi czasem sie zdarza Lewa Obrona spróbowal bym Chavez gorzej już nie zagra od dunczyka którego wkrecja na lewo i prawo Stoperzy Bunoza,Głowacki-bunoza pewny młoda, głowacki doświadczony Prawa obrona Marko Jovanović z laku braku Defensywni pomocnicy Kew Jaliens,Alan Uryga Skrzydła Burliga,Szewczyk-ILiev dno,Boguski brak sil Playmekr-Melikson Atak Genkow Chyba najmocniejsza jedynastak na ta chwile |
Zdziwiło mnie postawienie w środku obrony na Czekaja zamiast na Bunozę. Bunoza z pewnością ma większe doświadczenie, jest lepszy motorycznie od Czekaja, a lewa noga nie słyży mu do wsiadania do tramwaju, co w przypadku słabo grającego na lewej obronie Fredriksena, okazało się przyczyna utraty obu goli.
Czekaj najpierw tak jak w Gliwicach nie był w stanie zablokować dośrodkowania z linii końcowej, a Jovanoović dwukrotnie "asekurując Głowackiego w środku pola karnego odpuszczał Koseckiego, który dzięki temu dostał 2 bramki na tacy. W środku pomocy ciekawie rozkręcała się gra na linii Chrapek - Melikson - Iliew, przede wszystkim gra z klepki, która od czasu do czasu dawała efekty. Garguła w tym towarzystwie głównie się plątał. Dziwiła mnie jednocześnie indolencja sędziego, bo przy wychodzeniu z kontrą raz dawał żółte kartki (np Salinas faul w środkowej strefie) by za chwilę za faul Wawrzyniaka, którego obszedł o dziwo Garguła 30 m od pola karnego kartki już nie dać. Widać jedno - nasz zespół motorycznie prezentuje się tragicznie. Najbliżesze dwa tygodnie to konieczne podbudowanie siły motorczynej i jak już ktos pisał na forum 2 lata temu w takiej samej sytuacji był Maasant, który dysponował równie słabym motorycznie i nierozumiejącym sie zespołem. Po przerwie wprawdzie były wyjazdowe porażki z Górnikiem i Amiką, ale późnie passa kilku zwycięstw z rzędu... Bólem tej drużyny jest brak skrzydłowych, bo jedynie od biedy mozna za takich uznać Iliewa i Szewczyka. Cały czas mnie zastanawia, dlaczego Melikson gra na skrzydle zamiast ewentualnie garguły (skoro Kulawik uważa, że na grę zasdługuje) wszak w Bełchatowie pozycja lewego pomocnika gagrule nie była obca.... |
Cytat:
Javanic ??? - kuriozalna propozycja ... Kiedy on ostatnio bronił ? co wiesz o jego formie ? Chavez na lewej obronie ? - skrajni obrońcy muszą być szybcy zwrotni , umieć się podpiąć do akcji ofensywnej i czasem dośrodkować. Nic z tych rzeczy nie pasuje do naszego kaznodziei. Zgadzam się że Fredka ostatnio zawiódł ale bez przesady !!! Para stoperów ok - chociaż ja tam większej różnicy miedzy Czekajem a Bunoza nie widzę ... Jaliens def pom.: zagrał tam jeden mecz dobrze i jeden średnio . Lepszy jest tam Chrapek z grającym blisko Meleksem Burliga na prawe skrzydło - dobry pomysł (od pewnego czasu też o tym piszę) ale ..... Bury kilka tygodni na L4 niestety. Skrzydeł nie mamy: tzn. Szewczyk jest ok na jakieś 50 minut ... potem dętka. Niech zacznie Iliev (on na początku sezonu naprawdę grał dobrze .... może dlatego że od pierwszej minuty) w drugiej połowie Szewczyk. Ja bym dał na lewe skrzydło Sikorskiego/Boguskiego po 45 minut (ale niech gryzą trawę) |
Cytat:
Iliev grał dokładnie tak samo jak teraz, czytaj "bezproduktywnie" Zauważ, że on nawet mając za przeciwnika Bełchatów nie potrafił celnie dośrodkować by piłka nie trafiła w obrońców. Być może Iliev sie nie nadaje na skrzydłowego/pomocnika? Podawać to już naszego Nico nie nauczymy. Być może odnalazł by się jako klasyczna "9" - trudno powiedzieć, znając jego manierę "wejdę do bramki z piłką, zamiast strzelić" Ja pomimo fatalnego początku, pomimo tego, że przez chwile się zapomniał, że nie jest na plantacji bawełny tylko w |
W Partizanie grał jako cofnięty napastnik po prostu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl