![]() |
Cytat:
Swoją drogą, pewnie sam gratulowałeś Bednarzowi Matusiaka/Niedzielana, a dzis z satysfakcją piszesz, że to nie były wzmocnienie... Szkoda, że Bednarz nie potrafi poruszać sie w czasie, żeby przewidzieć czy matusiaki sie sprawdzą... |
Cytat:
Kosa - musial wrocic wiec nie wiem w czym zasluga Lysego? Lobo - przykro mi to mowic ale narazie to najwieksze drewno od czasu...(zamilkne:>) Niedzielan - 0 pozytku jak narazie. Krytyczna moja ocena ale takie sa fakty i chyba tego nie zanegujesz.Co nie oznacza ze chce jego lysa glowe na talerzu;) Nie wszystko mozna przewidziec a mimo mizerii transferowej duet Skorza-Bednarz oceniam pozytywnie. ps i wszystko pisze bez najmniejszej satysfakcji zeby bylo jasne |
Jeśli jest prawdą, że Kokos chce skorzystać z prawa Webstera, to znaczy że:
- ewidentnie pewne sprawy w klubie przeoczono i należy się zastanowić nad sposobem podpisywania nowych kontraktów. Przypominam, że Webster wchodzi w grę jedynie w przypadku ponad 3-letnich umów; - Kokosowi strzeliła taka sodówa, że łeb boli. Facet promoway przez Beenhakkera uwierzył, że jest już zawodnikiem europejskiej klasy i Wisła na nim się nie poznała. Takiego zawodnika ja nie żałuję, na regularną grę w Serie A ma takie same szanse jak Kosowski na transfer do Realu. |
Jeśli to prawda, to niech wypierdala. Szkoda nawet dyskutować.
|
Cytat:
90minut.pl |
Korona wystawiła na listę transferową Kowalewskiego,Bonina,Gajtkowskiego,Kowalczyka,Szyn drowskiego,Trzeciakiewicza,Nowaka i Kicińskiego.
|
Jak Kokos będzie chciał skorzystać z tego prawa to na pewno się więcej klubów po niego zgłosi.
Jak wiadomo nie tylko my chcemy się wzmocnić zespół a paru zawodników jeszcze mogło tu być np. Edi,Bonin:) To na pewno się Legia czy Lech włączy po tych zawodników. Cytat:
|
Ja natomiast twierdzę ,że Kokoszka to jeden z najbardziej utalentowanych środkowych obrońców którzy pojawili się w Polsce w ostatnim czasie.
Szkoda że w ten sposób chłopak musiał odejść z klubu,ale każdy straciłby nerwy "szlifując ławę"i nie dostając żadnej szansy od trenera. |
Nie bać się jak Bednarz nie czuwa to mamy jeszcze Pana Ochalika
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...koszki,1131668 |
Czyli sam klub potwierdza, że takie pismo wpłynęło...
Ja się Kokoszce nie dziwię. Olewali go w klubie, Skorża go nie wystawiał to facet uznał, że skoro w Wiśle ma być wiecznym rezerwowym to równie dobrze może grzać ławę w Torino za znacznie lepsze pieniądze. Jeśli okaże się, że jednak ta akcja jest legalna (ciągle mam nadzieję, że nie) to będzie to kompromitacja dyrektora sportowego. Młody, zdolny obrońca puszczony za czapkę gruszek, tylko dlatego bo nikt w klubie nie umiał obczaić, że facet bez nowego kontraktu może za pół darmo sobie odejść. Na środku obrony zostaliby nam emeryt Cleber i Głowacki, który nie wiadomo czy przedłuży kontrakt i zostanie. Pozostaje mieć nadzieję, że to się okaże nielegalnym przekrętem bo inaczej nam się obrona może w przyszłym sezonie posypać. Oby z tą interpretacją podaną przez Ochalika zgodziły się władze UEFA bo tam pewnie sprawa trafi. Wygląda to na niejasną sytuację prawną. |
Jeszcze sie okaze ze sobie Kokoszka totalnie zawali kariere, bo jak slowa Ochalika okaza sie prawdziwe(ze dopiero od pol roku ma prefesjonalny kontrakt), to bedzie mial przerabane. W klubie po takiej akcji napewno nikt mu juz nie zaufa.
Wogole to ten chlopak ma banie poryta, no ale coz.. |
Cytat:
|
Pogratulowac Leo i jego przydupasom za robienie wody z mozgu Adamowi.
To raz. Dwa Adamowi jakos ciagle sie cos niepodobało,strzelał fochy ,bo ciagle uwazal "Gram u Leo ,wiec miejsce w Wisle mi sie nalezy",a u Skorzy ,wcale za to ze sie jest reprezentantem miejsca w druzynie nie ma.. Pozatym Juz Ochalik to zdementowal,tylko jesli on juz byl gotwy by odejsc,to co z niego bedzie za zawodnik...z przymusu???No drugiego Daruśia D bym nie zniósl..... Ehhh troche mimo wystzko mnie ta inf zdenerwowała,bo myslalem ze Adam wreszcie skupi sie na grze w klubie,a tu dupa,a el LM coraz blizej. |
Co Ochalik zdementowal? Powiedzial ze pismo wplynelo.
AL episma mialo wplunac w maju a nie teraz. Jakie sto dziwne |
Cytat:
Pozostaje mieć nadzieję, że UEFA przyzna klubowi rację w tym sporze, ale i tak przez to wszystko kwasy pewnie będą w drużynie, a Adam może zacząć strzelać fochy jak Dudka, czy Uche. |
Kokoszka to niech się lepiej weźmie za ostry trening a nie wylewa żale i fochy. Leo mu naopowiadał głupot jaki to on wspaniały jest i się gówniarzowi we łbie po.......iło.
Na obecna chwilę to Cleberowi i Głowackiemu to może najwyżej piłki podawać. |
http://wislaportal.pl/news.php?id=13299
Głos w tej sprawie zabrał również sam Kokoszka. - Chciałbym zdementować pogłoski mówiące o moim transferze do klubu Torino. Bardzo proszę o nie publikowanie niepotwierdzonych informacji. Nie chciałbym, aby kibice Wisły Kraków byli wprowadzani w błąd - powiedział młody wiślak. - Torino to plotka, chociaż całkiem sensacyjna. W tym momencie jestem zawodnikiem Wisły Kraków. W przypadku zmiany poinformuję o tym wszystkich, a na pewno w pierwszej kolejności media - dodał popularny "Kokos". |
Pewnie jak zwykle media tylko szum wokół potrafią wywołać.Lepiej by się zająć kto przychodzi a nie kto odchodzi.Bo Dudka i Kokoszka nie grali w pierwszym składzie w lidze.
|
Wg prawników, których zatrudnia klub, Kokoszka ma profesjonalny kontrakt od pół roku a więc o Websterze mowy być nie może.
Jeżeli jest inaczej, to niestety ale po raz kolejny klub przejechał się na opiniach prawnych, za które słono płaci. Najpierw Praski, potem Heller itd. Niestety ale jest - choć nie bezpośrednio - wina klubu. Ja tam w tak gigantycznego pecha nie wierzę. Choć nie wydaje się również możliwe, żeby taki podmiot gospodarczy jak Wisła w tak istotnych sprawach jak kontrakty opierał się na jednej tylko opinii. Ale zobaczymy. Generalnie śmieszy mnie jeźdżenie po Bednarzu - on nie może być winny wszystkiemu w tym klubie... W pomieszczeniach pod trybuną E ponoć jest już grzyb jak cholera - i co, to też wina Łysego? Bez względu na to, jak sprawa się zakończy, kariera Kokoszki w Wiśle jest skończona. Szkoda, trochę zabrakło mu cierpliwości + Leo namieszał mu w głowie. Wobec takiej postawy zawodnika żegnam go jednak bez żalu. Ze nie dostawał szans? Bez przesady, na wiosnę grał już naprawdę sporo. A nie grał więcej tylko dlatego, że na tą chwilę jest po prostu słabszy od Głowackiego i Clebera. |
Czy wyszlo na to, ze zaczeto wieszac psy na wychowanku Wisly na podstawie plotki?
Siedze na tym forum juz ktorys rok i za kazdym razem podczas sezonu ogorkowego wielu z Was (w tym pewnie i ja) zyje plotkami, chlapiac ozorem na lewo i prawo. Wydaje mi sie, ze zamiarem administratora forum przy tworzeniu tego tematu byla dyskusja o dokonanych transferach lub potwierdzonych przez klub rozmowach. W pamieci mam czasy, kiedy rzucalismy tu nazwiska Misana, Mezyka czy innych zawodnikow tego pokroju w kontekscie wzmocnien. Dajmy sie rozkrecic karuzeli i poczekajmy na konkrety :). |
teraz widzicie, dlaczego lepiej, że w klubie wszyscy milczą i nie mówią nic o nazwiskach
take zamieszanie jak z Kokoszką mogłoby dotknąć któregoś z potencjalnych nabytków, a nie wpływa to dobrze ani na piłkarza, ani na kwotę odstepnego. |
Cytat:
Nie żadne tam złe traktowanie przez klub..... |
Rzecznik prasowy Wisły potwierdza, że klub dostał pismo od Kokoszki, że korzysta z Prawa Webstera, a Kokoszka twierdzi, że on nigdzie się nie wybiera. Ani jedno, ani drugie to nie są spekulacje medialne. Albo znaczy to, że ktoś mu wyperswadował wyjazd, albo facet nie chce potwierdzać tej informacji dopóki nie uzgodni szczegółów z nowym klubem.
Ogryzek - grał tylko wtedy gdy kontuzję miał Cleber lub Głowacki. |
Cytat:
|
Cytat:
Tak wiec na razei koniec tematu;) ale on jeszcze na bank wroci. |
laske kłade na Kokoszke nie jest zawodnikiem pierwszego składu, bardziej mnie interesuje kogo Wisła planuje kupić.
|
z Dolhą też podobno mieli podpisany kontrakt:rotfl:
cos mi sie wydaje ze ktoś "życzliwy" podsunąl pomysł Adamowi a ten go posłuchał, nie znając prawa i tych przepisów zwiazanych z prawem Webstera i teraz sie wypiera ze nigdzie sie nie wybiera:rotfl: |
Czemu winny jest Skorża ?? Temu że Głowacki i Cleber są o klase lepsi i graja?? Czy może temu że Kokos dał parokrotnie popis swoich umiejętności choćby w Kielcach czy z Legia w PE
|
Troche za bardzo dramatyzujecie. Takie ruchy kadrowe sa czyms normalnym na calym swiecie. Jeden zawodnik odchodzi, bo chce grac, a trener nie daje mu szansy. Wobec tego klub sciaga innego srodkowego obronce, ktoremu nie bedzie przeszkadzac, ze bedzie alternatywa dla dwojki najlepszych stoperow w Polsce. Standard w mercato, interes sie kreci... Jedni przychodza inni odchodza. A tutaj kazdy transfer z Wisly traktuje sie jak koniec swiata, troche dystansu... Klub tez bedzie pozbywal sie zawodnikow, a nie jedynie kupowal.
I skoro takie prawo Webstera jest to jest po to aby zawodnicy z niego korzystali, bo tendecja w FIFA jest taka aby odchodzic od modelu, w ktorym zawodnik jest niewolnikiem klubu. Skoro jest taki przepis to bedzie wykorzystywany gdyby nie bylo potrzeby to nikt by prawa Webstera nie tworzyl albo bylby to martwy przepis. Wazne kogo Wisla pozyska. Dla mnie z tej listy Korony Kielce, klub powinien siegnac bezwglednie po Kowalewskiego i zastanowic sie nad Boninem jako rywalem dla Lobodzinskiego. On konkurenta potrzebuje na pewno. |
Cytat:
Cytat:
|
Myślę, że teraz należy poczekać na oficjalne stanowisko klubu w tej kwestii. Kolejny artykuł wprowadził wiele zamętu. Nawet dementi Kokosa niewiele wnosi, bo nie dementuje że wysłał pismo, tylko to że odchodzi do Torino.
Coś mi się wydaje, że jest presja menedżerów do podchodów pod Webstera i dziennikarze dają się (celowo?) podpuszczać w tej kwestii. A skoro Wisła ma najlepszych piłkarzy i podpisała z nimi długoterminowe kontrakty, to jest najbardziej tym nowym przepisem zagrożona. |
Tak tylko że w środkowych obrońcach nie możemy niewiem jak przebierać bo jak Kokoszka odejdzie i nagle Cleber albo Głowacki nie mówie już o nich dwóch doznają kontuzji to kto będzie grał pewnie brożek bo chyba jeszcze tylko na tej pozycji go nie rzucili podczas jego pobytu w Wiśle ! oczywiście obstawiam że zapchaj dziury Dudki tez juz nie bedzie
|
Tyle ze 3 lata bycie wiecznym rezerwowym to troche chyba za duzo co?Ja wiem ze Cleber i Glowa sa lepsi, jednak gdyby trener dawal mu szanse nie tylko gdy jeden czy drugi pauzuja za kartki , to by to mialo jakis sens.Tak to nie ma zadnego.(dla Kokoszki bo dla trenera to ok ze ma mlodego zmiennika)
Zreszta punkt widzenia zalezy... Gdyby powiedzmy mlody obronca z dajmy na to Górnika, w ktorym 3 lata siedzialby na lawie, chcial odejsc za wszelka cene, dajmy na to do.....Wisly - to wszyscy by pisali - kozak ,ma ambicje. Tyle ze jest odwrotnie wiec mu odjebalo:) i Leo go zbajerowal ze lepiej grac niz siedziec na lawie....prosze Was:> |
Cytat:
Każdy ma swoją głowę, a Leo nie odpowiada za to, że Kokos ma w swojej siano. Cytat:
|
Cytat:
Dobre by było dla Kokoszki wypożyczenie i to najlepiej za granicę. |
Cytat:
Gdyby był na tyle dobry, to by grał, a tak to przypadała mu rola zmiennika. Niech spierdala, gwiazdeczki ze skłonnosciami do ostrych sodówek jedynie psuja atmosfere. W dupach sie przewraca, wiec dziekujemy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jedna sprawa - odejście.
Druga sprawa - spierdalanie z klubu jak szczur. To różni Kokoszkę chociażby od Dudki... http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=2742 http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=2744 I tyle w temacie. |
Cytat:
A co do Kompanego to też kolejny genialny piłkarz, jeden z większych talentów na świecie, Kokoszka ma max. taki talent jak Głowacki. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl