![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Bo za pensje polskiego pilkarza sie na sie wykarmic rodziny. Ja pier..... |
Cytat:
|
Cytat:
O tym naleganiu sam Szymkowiak : Cytat:
Jutro tylko cud(owna zwyżka formy) może nas uratować. |
Cytat:
Reszta pamięta jak się skończyła przygoda Szymkowiaka w Turcji - końcem kariery, byle tylko stamtąd uciec. Gdyby jeszcze to był transfer w jakieś fajne miejsce, ale na tureckie zadupie (w sensie geograficznym i cywilizacyjnym, nie sportowym)? |
Cytat:
|
Poniżej prezentuje meczową "osiemnastke" Wisły na mecz Pucharu Polski z Jagiellonią Białystok:
Bramakrze: Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz Obrońcy: Osman Chavez, Arkadiusz Głowacki, Kew Jaliens, Marko Jovanovič, Michał Czekaj, Gordan Bunoza Pomocnicy: Ivica Iliev, Cezary Wilk, Radosław Sobolewski, Patryk Małecki, Kamil Kosowski, Paweł Stolarski, Michał Chrapek. Napastnicy: Tsvetan Genkov, Rafał Boguski, Daniel Sikorski. |
To co 0 - 2 dla Jagi, z taką grą naszej Wisełki jest to bardzo możliwe....
|
Jakaś transmisja ???
|
Cytat:
|
Daniel na szpicy i możemy góry przenosić :)
|
Cytat:
Oczywiście źle mnie nie zrozumcie , nie piszę tego by wbić szpilę w Szymka ponieważ bardzo go lubię i szanuję jednak niektórzy przesadzają wieszając psy na Franku za to ,że odszedł w pewnym momencie z Wisły co jest normalną koleją rzeczy tak jak wielu innych nieco bardziej zasłużonych dla klubu piłkarzy . |
Cytat:
Wisla dostala w dupe (po, jak dla mnie, perfidnym przekrecie), upragniona LM byla na wyciagniecie reki, byly wielkie nadzieje a co sie z tym wiaze kasa i wszystko poszlo sie jebac jak Tupolew o brzoze, a Ty mowisz ze to byl najlepszy moment dla Wisly ?? I jeszcze szczur doplacal do swojego transferu byleby tylko uciec ?! Masz jakis dziwny system pojmowania wartosci |
Nie wiem czy Napastnicy: nie powinno się pisać w naszym wypadku w cudzysłowie.
|
Cytat:
|
A mnie się wydawało, że temat Frankowskiego został już zamknięty. Tym bardziej, że sam zawodnik osobiście na tym forum udzielał wyjaśnień na temat sprawy. To było zdaje się jakieś 3 lata temu, nie wiem czy się uchował ten wątek w archiwum, czy też nie.
|
Nie ma się co oszukiwac, Kulawik gra o posadę.
Powinien szaleć jak Trapattoni przed taki meczem. |
Tak jak napisano na stronie Wislakraków.com "....W jednym narożniku Jagiellonia, której obrona jest dziurawa jak polskie drogi. W drugim Wisła, która strzela bramki od wielkiego dzwonu...."
Dzwon dziś zabije i strzelimy bramkę :) (Dziś abdykuje Papież więc dzwony powinny bić ) |
Cytat:
|
Prędzej któraś z naszych gwiazd trafi piłką w Dzwon Zygmunta, niż skieruje ją do siatki (przypomniał mi się komentarz Macieja Szczęsnego podczas meczu z Lazio bądź Schalke, gdy Szymkowiak posłał piłkę na orbitę). Swoją drogą właśnie minęło 10 lat od tamtych wydarzeń, może faktycznie coś jest na rzeczy.
|
Cytat:
|
jakie są kursy na hat-trick Sikorskiego ? pewnie 1:100000. Łatwiej w totka trafić
|
Cytat:
:mysli: |
Cytat:
Musieliby go chyba nastrzelić. |
Cytat:
|
niestety nigdzie u buków nie znalazłem żadnego zakładu z Danielem
|
Jak Daniel coś ukąsi to my jedziemy na mistrza a reszta zespołów spada z ekstraklasy :)
|
Dziś po raz ostatni w karierze przy Reymonta 22 zagra Tomasz Frankowski. Dla "Franka" to ostatnie pół roku profesjonalnego uprawiania piłki, przynajmniej sam tak utrzymuje
Mam nadzieję, że trybuny go dobrze pożegnają |
Cytat:
Wytłumaczysz mi co znaczy "najgorszym momencie" ? Najgorszy to by był jakby uciekł przed Panathinaikosem, gdy Wisła była blisko piłkarskiego raju, a on zdezerterował niszcząc jej plany. Franek tymczasem walczył do ostatniej chwili. Jeśli dodać do tego podbite oko Franka (chyba łatwo się domyślić o co poszło) to ja mu się nie dziwie, że chciał zmienić klimat. SZACUNEK DLA FRANKA! |
Niesamowite. Gdyby nie dwie bramki, to bym powiedział, że dzięki Boguskiemu graliśmy praktycznie w dziesięciu.
Cóż, gra wyglądała - w porównaniu do dotychczasowych meczy Wisły w przeciągu roku - naprawdę nieźle. Najlepszą robotę robi Kosowski. |
Dokładnie, najstarszy zawodnik, przez wielu nazwany emerytem, bryluje dziś na boisku. Jest o klasę lepszy od każdego zawodnika z pola. Każda piłka dopieszczona do maksimum, pressing, ciągnie całą ofensywę Wisły, pomaga w obronie. Niezły mecz Kosy do tej pory.
|
Cytat:
|
Swoją drogą, Kosowski to zawsze ma te wejścia na Reymonta. Pamiętacie jeszcze pierwszą rundę Skorży u nas? Kosowski (z Zieńczukiem i Brożkiem) cuda wyczyniał, najlepiej grająca Wisła, zaraz po tej kasperczakowej. Ludzie, trzeba go sklonować albo wymyślić eliksir młodości!
Gdybyśmy mieli napastnika z prawdziwego zdarzenia, to ta runda naprawdę nieźle by mogła wyglądać. Nie super, ale kto wie, może i na puchary. Bez napastnika środek tabeli to max. |
Dobry wynik, a mecz niezły.
|
Wystarczy agresja i celne podania czasem pressing i ... słaby rywal by wygrać. Ale nie umniejszam zwycięstwa. Brawo Bogusław 2x
|
Może Boguski z Genkowem w ataku ?Bułgar będzie od główkowania, a Bogski taki bardziej sęp, czekający na padline albo dobitke z paru metrów.
Bez Cwetana nie mamy w jedenastce nikogo z wyczuciem przy wrzutkach, stałych fragmentach. |
Naprawde szacunek za ten mecz dla Kosy ! Może nie to samo ,ale też mi sie przypomina sytuacja za Skorży .
|
Fajnie że wygraliśmy i co najważniejsze bez straty bramki. Mecz mogliśmy równie dobrze przegrać, nie wykorzystany karny i słupek Dźwigały+ nasze bramki trochę fartowne. Wygrać z Podbeskidziem a potem zaczną się schody
|
Jest wygrana jest zabawa :D Bogus pokazał Sikorskiemu jak sie strzela
|
Świetnie wygląda Kosa taki zarośnięty z siwą brodą. Taki polski Andrea Pirlo. Kamil najlepszy na boisku, zdecydowanie. Szkoda tej sytuacji Wilka z Chrapkiem, można było jechać na Podlasie z trzema golami przewagi, ale i tak nie jest źle. Wystarczy tam strzelić jednego gola i już się Jaga nie podniesie. Stawiam, że w półfinałach znajdą się: Wisła, Legia, Śląsk i Zagłębie. I tu liczę na wylosowanie FC Bolywood.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl