Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2012/13 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8799)

4karol4 27.02.2013 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1301342)
Tak, wielkie "WON SZCZURZE"

Kim jesteś żeby tak nazywać? Zapomniałeś już ile dla nas zrobił? Może Ty zrobiłeś więcej ?

mic 27.02.2013 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4karol4 (Post 1301357)
Kim jesteś żeby tak nazywać? Zapomniałeś już ile dla nas zrobił? Może Ty zrobiłeś więcej ?

Tak, zrobil. Uciekl i doplacil do swojego transferu w najgorszym momencie dla Wisly.
Bo za pensje polskiego pilkarza sie na sie wykarmic rodziny.

Ja pier.....

fanfan 27.02.2013 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1301367)
Tak, zrobil. Uciekl i doplacil do swojego transferu w najgorszym momencie dla Wisly.
Bo za pensje polskiego pilkarza sie na sie wykarmic rodziny.

Ja pier.....

Raczej odszedł w najlepszym momencie dla Wisły , po tym jak nie udało się wejść do LM to Wisła jeszcze zarobiła na odejściu Jego i Uche zresztą On podobnie jak Żuraw, Kosa , Szymkowiak i wielu innych chciał spróbować ( w Jego przypadku ponownie ) swoich sił zagranicą . Wisła miała też czas na znalezienie godnego następcy no ale padło na Kryszałowicza -emeryta , taka jest kolej rzeczy jeden odchodzi , drugi przychodzi a przecież ,np. Szymek też bardzo nalegał na swój transfer do Trabzonu i kiedyś w jakimś wywiadzie żałował że wcześniej nie wyjechał z Polski . Myślicie ,że Żuraw nie naciskał na Wisłę gdy Celtic zapukał żeby go puścić ?

Elefant 27.02.2013 23:06

Cytat:

Szymek też bardzo nalegał na swój transfer do Trabzonu
No proszę, a ja żyłem przeświadczeniem, że go za nierobienie brzuszków wywalili :mysli: :-D

O tym naleganiu sam Szymkowiak :

Cytat:

Więc jak to się stało?
- Byliśmy akurat z Wisłą na obozie w Turcji. Mieszkałem w pokoju z Maćkiem Stolarczykiem. Spaliśmy akurat po treningu i nagle dostałem telefon, że zostałem sprzedany do Trabzonsporu.

Rozumiem, że nie było zachwytów?
- Cały czas prawie spałem. Powiedziałem tylko: „dobra, dobra” i położyłem się dalej. Doszło do mnie dopiero, gdy zadzwonili po raz drugi, informując, że samolot do Trabzonu już czeka. Co było później, wie już tylko mój menedżer. Trzy dni rozmawialiśmy o kontrakcie, tak nie chciałem tam zostać.

Jutro tylko cud(owna zwyżka formy) może nas uratować.

wolfy 27.02.2013 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1301372)

Nawiedzonych i tak nie przekonasz.

Reszta pamięta jak się skończyła przygoda Szymkowiaka w Turcji - końcem kariery, byle tylko stamtąd uciec. Gdyby jeszcze to był transfer w jakieś fajne miejsce, ale na tureckie zadupie (w sensie geograficznym i cywilizacyjnym, nie sportowym)?

stalsanok1946 28.02.2013 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301374)
Nawiedzonych i tak nie przekonasz.

Reszta pamięta jak się skończyła przygoda Szymkowiaka w Turcji - końcem kariery, byle tylko stamtąd uciec. Gdyby jeszcze to był transfer w jakieś fajne miejsce, ale na tureckie zadupie (w sensie geograficznym i cywilizacyjnym, nie sportowym)?

a dlaczego uciekł? bo Turcja to taka europejska Arabia Saudyjska lub Katar, płacą dobrze, ale nie szanują piłkarzy. najpierw z nimi podpisujesz kontrakt a później sądzisz się kilka lat z klubem by wypłacił Ci należne pieniądze. wiele kar i ujemnych punktów mają tamtejsze kluby przez takie zachowania. szanują tylko gwiazdy bo się ich boją, a Ci z nazwiska lub osiągnięć sportowych mają coś do powiedzenia

WISŁAZWE 28.02.2013 07:39

Poniżej prezentuje meczową "osiemnastke" Wisły na mecz Pucharu Polski z Jagiellonią Białystok:

Bramakrze:

Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz

Obrońcy:

Osman Chavez, Arkadiusz Głowacki, Kew Jaliens, Marko Jovanovič, Michał Czekaj, Gordan Bunoza

Pomocnicy:

Ivica Iliev, Cezary Wilk, Radosław Sobolewski, Patryk Małecki, Kamil Kosowski, Paweł Stolarski, Michał Chrapek.

Napastnicy:

Tsvetan Genkov, Rafał Boguski, Daniel Sikorski.

marcin19876 28.02.2013 10:01

To co 0 - 2 dla Jagi, z taką grą naszej Wisełki jest to bardzo możliwe....

Grantar 28.02.2013 10:04

Jakaś transmisja ???

palczi 28.02.2013 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1301422)
Jakaś transmisja ???

Orange sport:)

Jagul 28.02.2013 10:44

Daniel na szpicy i możemy góry przenosić :)

fanfan 28.02.2013 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1301372)
No proszę, a ja żyłem przeświadczeniem, że go za nierobienie brzuszków wywalili :mysli: :-D

Ten Twój cytat niczego nie dowodzi . Z pewnością nie było tak ,że Wisła na siłę wypchnęła Szymkowiaka zresztą i tak za niewielkie pieniądze . Szymek nie krył że chciał spróbować sił w innej lepszej lidze , że w Polsce osiągnął już wszystko i gdyby nie chciał przechodzić do Trabzonu to po prostu by nie przeszedł zresztą sam wspominał ,że wtedy miał też propozycje z innych klubów , wybrał Turecką ofertę ponieważ była najlepsza i dla Wisły i dla niego . O tym naleganiu może się źle wypowiedziałem - może nie tyle nalegał na transfer do Trabzonu co nalegał na swój transfer zagraniczny i dostał na to zielone światło od klubu a to że trafił do Turcji to już sprawa prawdopodobnie najlepszej oferty .

Oczywiście źle mnie nie zrozumcie , nie piszę tego by wbić szpilę w Szymka ponieważ bardzo go lubię i szanuję jednak niektórzy przesadzają wieszając psy na Franku za to ,że odszedł w pewnym momencie z Wisły co jest normalną koleją rzeczy tak jak wielu innych nieco bardziej zasłużonych dla klubu piłkarzy .

mic 28.02.2013 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1301368)
w najlepszym momencie dla Wisły ,

????

Wisla dostala w dupe (po, jak dla mnie, perfidnym przekrecie), upragniona LM byla na wyciagniecie reki, byly wielkie nadzieje a co sie z tym wiaze kasa i wszystko poszlo sie jebac jak Tupolew o brzoze, a Ty mowisz ze to byl najlepszy moment dla Wisly ?? I jeszcze szczur doplacal do swojego transferu byleby tylko uciec ?!

Masz jakis dziwny system pojmowania wartosci

noddy20001 28.02.2013 11:11

Nie wiem czy Napastnicy: nie powinno się pisać w naszym wypadku w cudzysłowie.

fanfan 28.02.2013 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1301436)
????

Wisla dostala w dupe (po, jak dla mnie, perfidnym przekrecie), upragniona LM byla na wyciagniecie reki, byly wielkie nadzieje a co sie z tym wiaze kasa i wszystko poszlo sie jebac jak Tupolew o brzoze, a Ty mowisz ze to byl najlepszy moment dla Wisly ?? I jeszcze szczur doplacal do swojego transferu byleby tylko uciec ?!

Masz jakis dziwny system pojmowania wartosci

Tak uważam , gdyby odszedł przed meczami z koniczynkami to wtedy byłoby to nie fair zostawiać drużynę przed tak ważnymi meczami jednak On odszedł już jak było po wszystkim . On chciał spróbować w końcu czegoś nowego , poszukać nowych wyzwać a klub jeszcze na nim zarobił i mógł już myśleć o następnym ewentualnym podboju fazy grupowej LM i przygotowywać na to już nową , mocniejszą drużynę która sprosta wyzwaniu .

hunter 28.02.2013 11:26

A mnie się wydawało, że temat Frankowskiego został już zamknięty. Tym bardziej, że sam zawodnik osobiście na tym forum udzielał wyjaśnień na temat sprawy. To było zdaje się jakieś 3 lata temu, nie wiem czy się uchował ten wątek w archiwum, czy też nie.

tofik 28.02.2013 11:48

Nie ma się co oszukiwac, Kulawik gra o posadę.
Powinien szaleć jak Trapattoni przed taki meczem.

zenobiusz27 28.02.2013 13:09

Tak jak napisano na stronie Wislakraków.com "....W jednym narożniku Jagiellonia, której obrona jest dziurawa jak polskie drogi. W drugim Wisła, która strzela bramki od wielkiego dzwonu...."

Dzwon dziś zabije i strzelimy bramkę :) (Dziś abdykuje Papież więc dzwony powinny bić )

DJ Hazel 28.02.2013 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zenobiusz27 (Post 1301460)

Dzwon dziś zabije i strzelimy bramkę :) (Dziś abdykuje Papież więc dzwony powinny bić )

Tak a tą bramkę strzeli Sikorski :lol::haha:

piter116 28.02.2013 13:56

Prędzej któraś z naszych gwiazd trafi piłką w Dzwon Zygmunta, niż skieruje ją do siatki (przypomniał mi się komentarz Macieja Szczęsnego podczas meczu z Lazio bądź Schalke, gdy Szymkowiak posłał piłkę na orbitę). Swoją drogą właśnie minęło 10 lat od tamtych wydarzeń, może faktycznie coś jest na rzeczy.

Ajax 28.02.2013 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1301466)
Prędzej któraś z naszych gwiazd trafi piłką w Dzwon Zygmunta, niż skieruje ją do siatki (przypomniał mi się komentarz Macieja Szczęsnego podczas meczu z Lazio bądź Schalke, gdy Szymkowiak posłał piłkę na orbitę). Swoją drogą właśnie minęło 10 lat od tamtych wydarzeń, może faktycznie coś jest na rzeczy.

Zawsze możemy liczyć na samobója :D

mistico 28.02.2013 14:34

jakie są kursy na hat-trick Sikorskiego ? pewnie 1:100000. Łatwiej w totka trafić

FraMat 28.02.2013 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1301476)
jakie są kursy na hat-trick Sikorskiego ? pewnie 1:100000. Łatwiej w totka trafić

coś sugerujesz? Mam obstawiać Sikorsiego?
:mysli:

wolfy 28.02.2013 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1301489)
coś sugerujesz? Mam obstawiać Sikorsiego?
:mysli:

Ciężka sprawa. Nawet gdyby obrońcy i bramkarz Jagi obstawili u buka, to Daniel musi jeszcze trafić w bramkę. A udowodnił już, że pół metra na pustaka to może być za dużo jak na jego umiejętności.

Musieliby go chyba nastrzelić.

Ajax 28.02.2013 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301490)
Ciężka sprawa. Nawet gdyby obrońcy i bramkarz Jagi obstawili u buka, to Daniel musi jeszcze trafić w bramkę. A udowodnił już, że pół metra na pustaka to może być za dużo jak na jego umiejętności.

Trafić w bramkę to pikuś, Daniel Wielki musiałby oddać strzał na bramkę jak z rezerwami GKSu mu się nie udało tu może być problem:)

mistico 28.02.2013 17:25

niestety nigdzie u buków nie znalazłem żadnego zakładu z Danielem

wislastoki 28.02.2013 17:55

Jak Daniel coś ukąsi to my jedziemy na mistrza a reszta zespołów spada z ekstraklasy :)

mistico 28.02.2013 18:22

Dziś po raz ostatni w karierze przy Reymonta 22 zagra Tomasz Frankowski. Dla "Franka" to ostatnie pół roku profesjonalnego uprawiania piłki, przynajmniej sam tak utrzymuje

Mam nadzieję, że trybuny go dobrze pożegnają

Lysy 28.02.2013 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1301367)

Wytłumaczysz mi co znaczy "najgorszym momencie" ? Najgorszy to by był jakby uciekł przed Panathinaikosem, gdy Wisła była blisko piłkarskiego raju, a on zdezerterował niszcząc jej plany. Franek tymczasem walczył do ostatniej chwili. Jeśli dodać do tego podbite oko Franka (chyba łatwo się domyślić o co poszło) to ja mu się nie dziwie, że chciał zmienić klimat. SZACUNEK DLA FRANKA!

Elendil 28.02.2013 20:54

Niesamowite. Gdyby nie dwie bramki, to bym powiedział, że dzięki Boguskiemu graliśmy praktycznie w dziesięciu.

Cóż, gra wyglądała - w porównaniu do dotychczasowych meczy Wisły w przeciągu roku - naprawdę nieźle. Najlepszą robotę robi Kosowski.

Wizard 28.02.2013 21:01

Dokładnie, najstarszy zawodnik, przez wielu nazwany emerytem, bryluje dziś na boisku. Jest o klasę lepszy od każdego zawodnika z pola. Każda piłka dopieszczona do maksimum, pressing, ciągnie całą ofensywę Wisły, pomaga w obronie. Niezły mecz Kosy do tej pory.

fanfan 28.02.2013 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301490)

Ukah z Pazdanem by go trzymali na piątym metrze a bramkarz celował , żaden problem byleby tylko kurs dobry był ...

Elendil 28.02.2013 21:57

Swoją drogą, Kosowski to zawsze ma te wejścia na Reymonta. Pamiętacie jeszcze pierwszą rundę Skorży u nas? Kosowski (z Zieńczukiem i Brożkiem) cuda wyczyniał, najlepiej grająca Wisła, zaraz po tej kasperczakowej. Ludzie, trzeba go sklonować albo wymyślić eliksir młodości!

Gdybyśmy mieli napastnika z prawdziwego zdarzenia, to ta runda naprawdę nieźle by mogła wyglądać. Nie super, ale kto wie, może i na puchary. Bez napastnika środek tabeli to max.

orm 28.02.2013 21:59

Dobry wynik, a mecz niezły.

syryls 28.02.2013 22:00

Wystarczy agresja i celne podania czasem pressing i ... słaby rywal by wygrać. Ale nie umniejszam zwycięstwa. Brawo Bogusław 2x

tofik 28.02.2013 22:01

Może Boguski z Genkowem w ataku ?Bułgar będzie od główkowania, a Bogski taki bardziej sęp, czekający na padline albo dobitke z paru metrów.
Bez Cwetana nie mamy w jedenastce nikogo z wyczuciem przy wrzutkach, stałych fragmentach.

ddii 28.02.2013 22:01

Naprawde szacunek za ten mecz dla Kosy ! Może nie to samo ,ale też mi sie przypomina sytuacja za Skorży .

Kryniu 28.02.2013 22:02

Fajnie że wygraliśmy i co najważniejsze bez straty bramki. Mecz mogliśmy równie dobrze przegrać, nie wykorzystany karny i słupek Dźwigały+ nasze bramki trochę fartowne. Wygrać z Podbeskidziem a potem zaczną się schody

mitmichael 28.02.2013 22:04

Jest wygrana jest zabawa :D Bogus pokazał Sikorskiemu jak sie strzela

Blaszczu16 28.02.2013 22:04

Świetnie wygląda Kosa taki zarośnięty z siwą brodą. Taki polski Andrea Pirlo. Kamil najlepszy na boisku, zdecydowanie. Szkoda tej sytuacji Wilka z Chrapkiem, można było jechać na Podlasie z trzema golami przewagi, ale i tak nie jest źle. Wystarczy tam strzelić jednego gola i już się Jaga nie podniesie. Stawiam, że w półfinałach znajdą się: Wisła, Legia, Śląsk i Zagłębie. I tu liczę na wylosowanie FC Bolywood.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl