Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Europy Polska-Ukraina EURO 2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8756)

Blaszczu16 13.06.2012 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1256841)
Powiedzcie mi, skoro ten defensywny środek grał tak wspaniale, to skąd się wziął ten MILION interwencji naszej obrony?

Wszystko wszystkim, ale kiedy strefa kibica w Warszawie zaczęła skandować 'dziękujemy', kiedy schodził Polanski... No myślałam, że się popłaczę. Z bezsilności.
Pytam znajomych i ludzi wokół, czy nie przeszkadza im ktoś taki w kadrze - patrzą jak na idiotkę. I to ja jestem ta zła, ta nie-Polka.

Ja zniosę Francuzów - nie mówią po polsku, ale chociaż nigdy nie dali mi odczuć, że Polska to dla nich ostateczność.
Nawet zniosę Boenischa, chociaż jak widzę zdjęcia z jego uśmiechniętą gębą, obejmującego Ozila na jakichś ME, to... No i inna kwestia, że jest przeraźliwie słaby, ale Smuda wie lepiej.

Ale, na Boga - jeśli nikomu nie przeszkadza Eugen i dziękują mu za poświęcenie (kur** łaskę robi), to ja dziękuję za taki kraj. Potem się dziwić, że nikt flagi nie wiesza 11.

Też mi się to nie podoba, ale tu trzeba zgodzić się z ojcem Boenischa, który powiedział o swoim synu i Polańskim: „Pierwszą piłką tych chłopaków była niemiecka piłka. Pierwsza dziewczyna, którą bzykali, była Niemką. Dlaczego nie mieliby się czuć Niemcami? Z jednej strony wszyscy trąbią o poczuciu przynależności narodowej, ale wszystko, co dobre w życiu, dały im Niemcy”

SLV 13.06.2012 09:30

Coś mi się widzi, że z Czechami też będzie remis.

Ajax 13.06.2012 09:41

Zagraliśmy powyżej oczekiwań, z meczu jestem zadowolony.

Zabrakło szczęścia (gola z niczego) w końcówce.

Eugen Polański od wczoraj jest w moich oczach 100% Polakiem (zwróćcie uwagę na jego pierwsze słowa po nieuznaniu jego bramki:) )

Ajax 13.06.2012 09:46

Zagraliśmy powyżej oczekiwań, z meczu jestem zadowolony.

Zabrakło szczęścia (gola z niczego) w końcówce.

Eugen Polański od wczoraj jest w moich oczach 100% Polakiem (zwróćcie uwagę na jego pierwsze słowa po nieuznaniu jego bramki:) )

Mario Nh 13.06.2012 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawyedward (Post 1256851)
Niesamowity gol Kuby Błaszczykowskiego z Rosją z genialnym komentarzem Tomasza Zimocha tutaj
http://doliczonyczas.blox.pl/html

Z tej samej strony ten filmik. :D

http://www.youtube.com/watch?v=rqLTu...layer_embedded

:-D

el Nuero 13.06.2012 09:58

Co do hymnu przez meczem i całej otoczki

Tak czy inaczej, słowa naszego hymnu "co nam obca przemoc wzięła..." w sytuacji, gdy obok Rosjanie rozwinęli ogromna flagę z napisem "This is Russia" nabiera specjalnego znaczenia. Nie wiem, jak im się udało wnieść na stadion tak wielką flagę - zakazaną przez uefa - ale nie potrafię wyobrazić sobie odwrotnej sytuacji - flagi "This is Poland" na Placu Czerwonym :shock::pala:

Ajax 13.06.2012 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1256838)
Nie bylo wstydu ani na mieście, ani na trybunach, ani na boisku - niektórzy jasnowidzowie muszą być bardzo rozczarowani.

Na mieście trochę wstydu było co do trybun i meczu zgadzam się:alleluja:

rw88 13.06.2012 10:28

Cytat:

Powiedzcie mi, skoro ten defensywny środek grał tak wspaniale, to skąd się wziął ten MILION interwencji naszej obrony?

Bo graliśmy z bodaj najlepiej grającą do tej pory drużyną na tym turnieju? Drużyną, która w przeciągu meczu miała trzy razy mniej celnych strzałów od nas i blisko dwa razy mniej strzałów ogółem? Zresztą środek pola grał świetnie w pierwszej połowie, kiedy graliśmy bardzo zdyscyplinowani taktycznie i Rosjanie nie stworzyli praktycznie nic poza golem po stałym fragmencie gry, który był ich jedynym celnym uderzeniem w tym meczu. W drugiej połowie obrońcy mieli więcej interwencji, bo zaryzykowaliśmy bardzo i otworzyliśmy się w tym meczu, środek pola grał wyżej i zawodnicy z tej formacji częściej się włączali. Poza tym średni mecz rozegrał tym razem Murawski, odwrotnie do meczu z Grekami.

Cytat:

Ale, na Boga - jeśli nikomu nie przeszkadza Eugen i dziękują mu za poświęcenie (kur** łaskę robi), to ja dziękuję za taki kraj. Potem się dziwić, że nikt flagi nie wiesza 11.

Cóż...na boisku dał z siebie absolutnie 110%, bardzo godnie reprezentował podczas tego meczu kraj w którym się urodził, kraj swoich rodziców i z pewnością w mniejszej czy większej części swój kraj, więc widocznie niektórym to wystarczy. Może w wywiadach nie błyszczał, może czuje się bardziej Niemcem, niż Polakiem, ale tym z pewnością w znaczącym stopniu się nim czuje, ponoć w.g. niego wychowywał się w domu w polskiej kulturze i nauczył się w nim mówić po polsku. Podolski nie ukrywa, że jako człowiek bardziej czuje się Polakiem, niż Niemcem, a jakoś nikt nie ma problemu z tym, że gra dla naszych zachodnich sąsiadów.

Ta sprawa Polańskiego wbrew pozorom nie jest taka jednoznaczna i nie można zabraniać innym mieć w niej swojego zdania, bo nikt nie siedzi w głowie Polańskiego, ale fakty są takie, że choćby nie wiem jak się teraz starał zatrzeć to złe wrażenie i choćby nie wiem jaki poziom prezentował zadra zostanie na zawsze, mimo że przekaz wypowiedzi był taki, że zbyt dużo dostał piłkarsko od Niemców aby oddawać to teraz Polakom.

Niemniej jednak trudno mu zarzucić, że tego złego wrażenia zatrzeć się nie stara, wręcz przeciwnie, walczy za dwóch. Ja osobiście nie widzę powodu żeby na niego gwizdać, jeśli gra na wysokim poziomie, bo niezależnie od tego co mu chodzi w głowie i w jakim stopniu czuje się Polakiem, a w jakim Niemcem, to miał pełne prawo wybrać grę dla naszej kadry, bo tu się urodził, oboje rodziców są Polakami, mówi w naszym języku. Ale też nigdy w pełni faktu jego gry dla naszej kadry nie zaakceptuje.

Kocur 13.06.2012 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1256865)
Na mieście trochę wstydu było co do trybun i meczu zgadzam się

Zgadzam się - powinni dosadniej odczuć spacer po Warszawie - sama też decyzja o wpuszczenie kibiców ze wschodu była już wstydem.

A co do następnej kolejki.

Jeśli się uda wygrać z Czechami, Grecja pojedzie kacapów i odpadną z turnieju to chyba umrę z przepicia :D

rw88 13.06.2012 10:35

O wilku mowa :P Słowa Podolskiego z dzisiejszego wywiadu: "...Jak byłem mały, marzyłem o jednym meczu w drużynie narodowej, jeszcze wtedy myślałem, że będę grał dla Polski...".

Ajax 13.06.2012 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1256873)
Zgadzam się - powinni dosadniej odczuć spacer po Warszawie - sama też decyzja o wpuszczenie kibiców ze wschodu była już wstydem.

A co do następnej kolejki.

Jeśli się uda wygrać z Czechami, Grecja pojedzie kacapów i odpadną z turnieju to chyba umrę z przepicia :D

Co do powodów do wstydu to mam na to inny punkt widzenia ale to nie wątek do tego:)

Co do umierania z przepicia absolutnie się zgadzam, bilety ma mecz z czechami już są ma nadzieję na fetę we Wrocławiu. A w Warszawie świętować mamy z Grekami:D

snyrting 13.06.2012 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1256872)
Bo graliśmy z bodaj najlepiej grającą do tej pory drużyną na tym turnieju? Drużyną, która w przeciągu meczu miała trzy razy mniej celnych strzałów od nas i blisko dwa razy mniej strzałów ogółem? Zresztą środek pola grał świetnie w pierwszej połowie, kiedy graliśmy bardzo zdyscyplinowani taktycznie i Rosjanie nie stworzyli praktycznie nic poza golem po stałym fragmencie gry, który był ich jedynym celnym uderzeniem w tym meczu. W drugiej połowie obrońcy mieli więcej interwencji, bo zaryzykowaliśmy bardzo i otworzyliśmy się w tym meczu, środek pola grał wyżej i zawodnicy z tej formacji częściej się włączali. Poza tym średni mecz rozegrał tym razem Murawski, odwrotnie do meczu z Grekami.

Ciekaw jestem czy to samo byś pisał gdyby mecz zakończył się wynikiem 0:1 dla Rosji.

Środka pola de facto wczoraj nie było. Zawodnicy, którzy mieli grać na tej pozycji zamienili się w obrońców, co skutkowało tym, że nie potrafiliśmy w środku pola wymienić kilku celnych podań.

Jednego odmówić zawodnikom nie można - zaangażowania. Zabrakło umiejętności i taktyki, całe szczęście mecz rozgrywał się w szalonym tempie i bardziej przypominał grę na podwórku niż mecz na wielkiej imprezie. Gdybyśmy trafili na bardziej wyrachowaną taktycznie drużynę dostalibyśmy dwie kontry i byłoby pozamiatane.

ps.
Jeśli w sobotę awansujemy a Rosjanie odpadną uroczyście oświadczam, że już nigdy złego słowa nie powiem na dotowanie planów naprawczych greckiej gospodarki z polskiego budżetu.

rw88 13.06.2012 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1256878)
Ciekaw jestem czy to samo byś pisał gdyby mecz zakończył się wynikiem 0:1 dla Rosji.

Pewnie bym pisał, że Rosjanie bardzo szczęśliwie zagrali, a my bardzo nieskutecznie. Szczerze mówiąc, to do nieskuteczności możemy mieć pretensje i przy wyniku 1:1

Cytat:

Środka pola de facto wczoraj nie było. Zawodnicy, którzy mieli grać na tej pozycji zamienili się w obrońców, co skutkowało tym, że nie potrafiliśmy w środku pola wymienić kilku celnych podań.

Taka była taktyka i to była jedyna słuszna taktyka, aby postawić Rosjanom mur w środku pola. Oni mają najlepszy środek pola na tych mistrzostwach, Denisow i Szyrokow to aktualnie najlepsza para defensywnych pomocników w Europie, co pokazali zarówno z Włochami, jak i Czechami - gdyby nie nieskuteczność Kierżakowa w pierwszym meczu, to nasi południowi sąsiedzi dostaliby jeszcze większego łupnia niż 4:1. A wszystko, co stwarzają Rosjanie, to właśnie przy użyciu prostopadłych podań ze środka pola - nawet Arszawin z Dżagojewem to bardziej środkowi ofensywni pomocnicy, niż skrzydłowi.

Dlatego naszą jedyną nadzieją było zablokowanie im środka pola, odcięcie im tych prostopadłych piłek i przeniesienie w całości gry ofensywnej na skrzydła, gdzie akurat my mamy przewagę, szczególnie w postaci prawego skrzydła (chociaż i Boenisch się dwa, trzy razy włączył, Obraniak też grał niezły mecz), a oni natomiast zawodników grających bardzo ofensywnie (wspomniani przeze mnie Arszawin i Dżagojew), często pozostawiających swoich bocznych obrońców samym sobie.

Gdyby nie brak skuteczności to ta taktyka okazałaby się perfekcyjna - przypominam, mieliśmy TRZY razy więcej celnych strzałów, niż oni, oddaliśmy DZIEWIĘĆ celnych strzałów, plus kila groźnych niecelnych po stałych fragmentach i z dystansu, m.in. minimalne pudło Lewandowskiego w pierwszej połowie. A czy przypominasz sobie jakiś strzał Rosjan, który zmusił Tytonia do maksymalnego wysiłku, choć JEDEN? Teraz porównaj sobie to z tym, co robił w tym meczu Małafiejew.

Cytat:

Jednego odmówić zawodnikom nie można - zaangażowania. Zabrakło umiejętności i taktyki, całe szczęście mecz rozgrywał się w szalonym tempie i bardziej przypominał grę na podwórku niż mecz na wielkiej imprezie. Gdybyśmy trafili na bardziej wyrachowaną taktycznie drużynę dostalibyśmy dwie kontry i byłoby pozamiatane.

Graliśmy na drużynę, która pod kątem wyrachowania w grze z kontry należy do czołowych na tym turnieju - wyrachowanie w grze z kontry to mógłby być nagłówek do gazety świetnie opisujący ich grę po ich meczach przeciwko Włochom i Czechom. Chociaż fakt, gdyby Kierżakow miał wtedy więcej wyrachowania, to skończyłoby się 6:1 czy 7:1. Niemniej jednak na całe szczęście ktoś u nas pomyślał i zablokował, czy mniej dosadnie ujmując utrudnił im to "wyrachowanie" w kontrze, zostawiając na boisku trzech aż zawodników do asekuracji dla obrońców.

Lysy 13.06.2012 11:33

Cytat:

Jeśli w sobotę awansujemy a Rosjanie odpadną uroczyście oświadczam, że już nigdy złego słowa nie powiem na dotowanie planów naprawczych greckiej gospodarki z polskiego budżetu.

Naprawdę liczysz, że najsłabsza w grupie Grecja jest w stanie przynajmniej zremisować z Rosją? Uważam, że będzie to mecz do jednej bramki. Sam chyba będę trzymał kciuki za ekipę "Sbornej" - dla dobra turnieju dobrze by było aby awansowali.

Kocur 13.06.2012 12:08

Rosja to taka odmiana garbatych zza miedzy.

Nie można trzymać kciuków za cokolwiek, żadnego gadania o poziomie Ekstraklasy czy EURO 2012.
Po prostu się życzy spadku / odpadnięcia.

Romuald 13.06.2012 12:18

Widać są równi i równiejsi Obraniak nie podaje ręki Smudzie kopie w bidon i nic się nie stało a jak Małecki nie podał ręki Moskalowi to jechano po nim jak po burej...

!!IRIVER!! 13.06.2012 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1256892)
Naprawdę liczysz, że najsłabsza w grupie Grecja jest w stanie przynajmniej zremisować z Rosją? Uważam, że będzie to mecz do jednej bramki. Sam chyba będę trzymał kciuki za ekipę "Sbornej" - dla dobra turnieju dobrze by było aby awansowali.

Nie tyle, że człowiek na to liczy, co o tym marzy. I zgadzam się z Kocurem - Ruskim dobrze życzyć nie wolno. Znaczy, gdy zagrają z Niemcami, to ewentualnie wtedy można mieć jakieś dylematy...

KOALIK 13.06.2012 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1256902)
Widać są równi i równiejsi Obraniak nie podaje ręki Smudzie kopie w bidon i nic się nie stało a jak Małecki nie podał ręki Moskalowi to jechano po nim jak po burej...

Bo za Obraniakiem wiadomo kto stoi i Smuda nie może mu nic nie zrobić (to nie Żewłakow, nie Boruc, nie Peszko, których można było szykanować do woli), a media też mają interes w tym, aby promować Ludo.

ciacho 13.06.2012 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1256814)
OBIEKTYWNE OCENY POLSKICH PIŁKARZY

...

Obiektywne tzn. co? Kto ci je podał? Z żadną z nich się nie zgadzam.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1256912)
Bo za Obraniakiem wiadomo kto stoi i Smuda nie może mu nic nie zrobić (to nie Żewłakow, nie Boruc, nie Peszko, których można było szykanować do woli), a media też mają interes w tym, aby promować Ludo.

Jakież to siły za nim stoją? I co takiego mają niby media z promowania go?

arti 13.06.2012 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1256892)

Ja też uważam, że Rosja sobie poradzi, są znacznie lepsi piłkarsko w dodatku prawdopodobnie do 1 miejsca wystarczy im nawet remis. Obyśmy my sobie poradzili z Czechami.
Rzeczywiście po "k.rwa mać" Eugena - tak cieplej się zrobiło na sercu...:)Swój chop!

Rob_Zombie 13.06.2012 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1256915)
Jakież to siły za nim stoją? I co takiego mają niby media z promowania go?

Haha.. no właśnie też jestem ciekaw ;)

Kaan 13.06.2012 13:37

Mam pytanie do osoby, która była na juz na jakimś meczu euro, pytanie średnio piłkarskie stad mam prośbę o priva zeby nie rozmywac.

funkykoval 13.06.2012 13:43

A mnie ciekawi co robi Muraś, że Smuda go wpuszcza i trzyma przez cały mecz na boisku.
Wg statystyków kolo biega najwięcej z naszych po boisku - ale to nie jest k...wa maraton. Wczoraj jak po pierwszej połowie było 1 dla Ruskich to prosiło się zdjąć z boiska Murasia i w jego miejsce wpuścić Grosickiego - porażka dawała nam tyle samo co daje nam remis (cały czas musimy wygrać z Czechami).
NIestety Smuda zdjął dobrze przerywającego akcje Dudkę i wpuścił Mierzeja w 75 minucie (to i tak duzy postęp), zmiana Polanskiego była wymuszona kontuzją, a zmiana w 93 minucie (gra na czas ??? To jakiś idiotyzm.

Ogólnie taktyka Smudy to nie przegrać meczu i pewnie nie przegramy tylko zremisujemy, ale na meczu z Czechami zakończymy udział w Euro....

Wszyscy jadą po Obraniaku - w porównaniu z Murawskim koleś ma przynajmniej dobre dośrodkowania.
Ogólnie w meczu z Czechami zrobiłbym 3 zmiany: przede wszystkim:
Grosicki za Murawskiego i ewentualnie Mierzejewski za Orbaniaka. Na def. pomocnikach Polanski i Dudka.
Co do wymiany Boenischa na Wawrzyniaka to mam obiekcje o tyle, że Wawrzyniak w meczu zawsze popełnia jakiś głupi klops, kótry nie zawsze kończy się utratą bramki, ale wolałbym chyba tego nie przeżywać....

Smuda jednak jak zrobi zmiany to tak, że wszystkim pójdzie w pięty i remis będzie niestety maksimum naszych możliwości...

syryls 13.06.2012 13:53

Obraniak nie był widoczny ale dośrodkowanie ma prawie że perfekcyjne, m.in to wrzutka do Lewego i dobre wyczucie bramkarza Rosyjskiego. Murawski zagrał tragicznie w ofensywie, Dudka i Polański zachwycili mnie, a tak naprawdę ten drugi bo do Dudki nie można mieć żadnych zastrzeżeń, gra w tej reprezentacji dosyć sporo. Perquis i Wasilewski zagrali naprawdę, ich wślizgi były poprostu w dziesiątke, mało fauli ze strony Polaków. Myśle że w meczu z Czechami tak jak zagraliśmy wczoraj to zwycięstwo jest pewne, ale sukces zależy od wielu czynników. Podam tylko że na Czechów jest najlepszy kontratak, czyli to co Polacy robią najlepiej, Gebre Selasie często włącza się do ataku i praktycznie z tyłu Czechów zostaje 4 + super bramkarz, myślę że Grosicki byłby idealny na lewą stroną, kiedy "murzyn"(Nie jestem rasistą, napisane ponieważ Gebre Selasie jest pierwszym czarnoskórym piłkarzem w Rep. Czech), zejścia Grosickiego do środka i dogrania na Lewandowskiego albo pod Obraniaka, bedą zabójcze. Spodziewam się małej ilości bramek w I połowie, natomiast w II bądźmy dobrej myśli.

Lysy 13.06.2012 14:02

Jaki nie lubię Piekarskiego, to w tym tekście perfekcyjnie podsumował Obraniaka:

http://www.weszlo.com/news/10719-Mar...w_moim_ogrodku

Benan 13.06.2012 14:04

Ale zauważ kto dogrywał do Piszczka w pierwszym meczu w akcji bramkowej i kto wczoraj do Kuby przy golu.

mitmichael 13.06.2012 15:00

Niestety nie tylko Czesi maja problemy przed bezposrednim spotkaniem z Nami.

Reprezentacja Polski może wystąpić w sobotnim meczu ostatniej kolejki fazy grupowej Euro 2012 bez trzech zawodników, którzy rozpoczęli wtorkowe starcie z Rosją. Poważnie zagrożona jest gra Dariusza Dudki, Eugena Polanskiego i Damiena Perquisa. Żaden z nich nie weźmie dziś udziału w otwartym dla kibiców treningu kadry.

syryls 13.06.2012 15:04

Polański i Perquis będą na 90% gotowi na mecz z Czechami, natomiast Dudka ma ewidentną kontuzje która raczej przeszkodzi mu w rozegraniu najbliższego meczu, o ile Smuda ma taki pomysł aby Darka wystawić za Murawskiego kompletnie bez formy

Ajax 13.06.2012 15:07

Murawski jest niestety pupilkiem Smudy.

domenica90 13.06.2012 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez staszek2309 (Post 1256850)
Nie wiem dziewczyno co masz do Polanskiego.

"Czuję się Niemcem i nie wyobrażam sobie gry dla Polski".
"Jeżeli nie dostanę powołania, to w meczu Polska-Niemcy będę kibicował Niemcom".

Dziękuję.

Nie obchodzi mnie, jak grał. Ale skoro wam wystarczy jeden dobry mecz i to, że powiedział "....*", no to...

Nie no, łaskę robił, że zapieprzał na boisku... Przecież mógł się położyć!

Kocur 13.06.2012 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1256860)

super - muszę powiedzieć kumplowi z poprzedniej pracy co czeka już 3 lata na obywatelstwo że na rozmowie z konsulem nie ma pokazywać świadectw pracy, zameldowania itp tylko krzyknąć ku.rwa mać ...

:cenzura:

EDIT:

proponuję kilku / kilkudziesięciu osobom przeczytać post powyżej, jak nie pomoże to
- przeczytaj go jeszcze raz
- popatrz na ścianę
- potem popatrz na post
- popatrz na ścianę i na post i tak jeszcze 3 razy
- wyłącz komputer

_ukoL 13.06.2012 15:49

Pomijam już wszystkie aspekty pozaboiskowe, bo sam jestem przeciwnikiem tych zagranicznych wzmocnień, natomiast trzeba przyznać, że Perquis wczoraj zagrał bardzo dobry mecz. Zagrał na takim niepolskim poziomie.

!!IRIVER!! 13.06.2012 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1256962)
"Jeżeli nie dostanę powołania, to w meczu Polska-Niemcy będę kibicował Niemcom".

Dziękuję.

Nie obchodzi mnie, jak grał. Ale skoro wam wystarczy jeden dobry mecz i to, że powiedział "....*", no to...

Nie no, łaskę robił, że zapieprzał na boisku... Przecież mógł się położyć!

To jak Ci nie pasuje, to nie oglądaj, zamknij jadaczkę i wyjazd z tego tematu, bo tu nie miało być .......enia o tym kto jest Polakiem, a kto nie.

Ojgen zagrał wczoraj kapitalne zawody, wsparł naszą grę zarówno w ofensywie jak i obronie, wg mnie był jednym z najlepszych na boisku.

yoda79 13.06.2012 15:56

Obiektywnie to Ojgen mnie zadziwia. Olewałem kadrę z wielu powodów (same mecze towarzyskjie, pełno pieprzenia w mediach o nie-Polakach, Dyzma jako trener), ale jak na spokojnie obejrzałem te 2 mecze to gośc gra naprawde świetnie. Oby tak dalej.

Ajax 13.06.2012 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1256973)
super - muszę powiedzieć kumplowi z poprzedniej pracy co czeka już 3 lata na obywatelstwo że na rozmowie z konsulem nie ma pokazywać świadectw pracy, zameldowania itp tylko krzyknąć ku.rwa mać ...

EDIT:

proponuję kilku / kilkudziesięciu osobom przeczytać post powyżej, jak nie pomoże to
- popatrz na ścianę
- potem popatrz na post
- popatrz na ścianę i na post i tak jeszcze 3 razy
- wyłącz komputer

Dostanie obywatelstwo pod warunkiem że strzeli nieuznaną bramkę ruskim, albo powie Smudzie że grał w młodzieżowej reprezentacji Niemiec. :P

Cytat:

Powiedział "chyba czuję się Niemcem"

Co nie zmienia faktu że teraz to już nawet porysowanie nowego BMW sąsiadowi Polakiem go nie uczyni.
O tych jego słowach nie widziałem o meczu i powołaniu nie wiedziałem.
Kiedy to mówił jest jakiś lnk?

FraMat 13.06.2012 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1256973)

To fakt.
Jeżdżę jako tłumacz na budowy zagraniczne z różnymi "Januszami" i każdy z nich potafi we Francji powiedzieć "putain" czy "putana" we Włoszech, nawet dość spontanicznie, ale nikt go przez to nie przestaje uważać za przybysza z Polski

domenica90 13.06.2012 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1256978)
To jak Ci nie pasuje, to nie oglądaj, zamknij jadaczkę i wyjazd z tego tematu, bo tu nie miało być .......enia o tym kto jest Polakiem, a kto nie.

Ojgen zagrał wczoraj kapitalne zawody, wsparł naszą grę zarówno w ofensywie jak i obronie, wg mnie był jednym z najlepszych na boisku.

Ach, ależ szkoda, że nie gra dla nas Melikson, prawda?

Ten to dopiero by wymiatał! A i przekląć pewnie potrafi.

Co do jednego masz rację, robię wyjazd z tego tematu. Nigdy nie byłam jakąś nacjonalistką ani nic z tych rzeczy i wcale nie kocham naszego kraju bezgranicznie, ale jak widzę, że Wiślaków można kupić dobrą grą i ku..., to faktycznie, lepiej, żebym sobie poszła.

FraMat 13.06.2012 17:44

OK, kończmy te off-topy.
Grają Portugalczycy z Duńczykami i na razie 2:1 dla Portugalii w pierwszej polowie. Sytuacja w tej grupie robi się dosć ciekawa

syryls 13.06.2012 17:55

No tak, Holandia gdy nie wygra to może jechać do domu. Ale według mnie ta grupa jest jednak najrówniejsza. Dania i Portugalia jako 4 i 3 drużyna w moim odczuciu przed Euro, natomiast teraz Dania pokazuje bardzo ładny futbol techniczny, podoba mi się szybkie akcje, Portugalczycy za sprawą szybkich skrzydłowych, Ronaldo i Nani grają na wyprzedzenie i szybkie dośrodkowanie, tego czego nam brakowało w meczu z Rosją.

leszekm 13.06.2012 18:06

Adrian Mierzejewski: Atmosfera na trybunach momentami przypominała teatr
"...Mierzejewski wyraził negatywną opinię na temat kibiców. - Nie pomagali nam tak bardzo jakby mogli. Było dużo momentów ciszy. Wiadomo, że przegrywaliśmy, ale trzeba pamiętać, że naszych fanów było pięciokrotnie więcej. Tymczasem często słyszałem śpiewy Rosjan, na które nasi odpowiadali tylko gwizdami. Szkoda, że momentami atmosfera na trybunach przypominała teatr. Dopiero bramka wyrównująca sprawiła, że zarówno my, jak i kibice podnieśliśmy się. Wierzę, że w pojedynku z Czechami będzie głośno przez 90 minut. Bardzo tego potrzebujemy."

http://www.sportowefakty.pl/euro-201...pominala-teatr

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl