Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, 30 marca 2012, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8667)

Karherop 31.03.2012 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1236039)
lol, jak można mieć jakiekolwiek pretensje do Meliksona, pieprzyć głupoty, że mu nie zależy, nie chce itd, trzeba być nieźle potłuczonym

Maor to jedyny piłkarz, który wczoraj potrafił rozegrać piłkę, rzucić prostopadłą, wygrać pojedynek....

nawet komentatorzy to zauważyli , ale jak widać wszystkich wokół można uważać za potłuczonych tylko nie siebie, cóż nie będę w takim razie polemizował

swoją drogą Probierz ma pecha do granią z Legią w 9 . Swego czasu w Jagielloni miał podobny scenariusz spotkania z nimi , z tym że wtedy Jaga zaciekle atakowała ostrzeliwując bramkę Legionistów z każdej pozycji .

Jeśli mam być szczery , to ktokolwiek by nie był w tym momencie trenerem Wisły , nie ugrałby wiecej niz Probierz . Wisłę Moskala różni w zasadzie tylko to ze wtedy zawodnicy mieli jeszcze w głowie szansę na obronę tytułu , a dzisiaj juz gołym okiem widać , że wynik rywalizacji po nich spływa ( większości ) . Jedyna szansa to PP i właściwie jestem przekonany ze Wisła zagra tam zdecydowanie lepiej .

Bardziej mnie nawet zaskoczyła Legia w tym meczu , bo u nich nie powinno byc najmniejszego kryzysu , chyba ze poszczególi zawodnicy nie mogą unieść presji faworyta rozgrywek .

Wojtas 31.03.2012 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_seol (Post 1235983)
Jesteśmy teraz w ewidentnym kryzysie, w klubie chaos, zagraniczny zaciąg pokazuje z coraz wiekszą mocą gdzie tak naprawde mają Wisełkę, zmiana trenera w środku rundy...wyniki muszą być takie a nie inne. W przyszłym sezonie dojdą (mam nadzieje) polscy zawodnicy, możliwe że beda to Głowa i Brożki, którzy mimo że kariery za granicą nie zrobili dalej są według mnie dobrymi piłkarzami jak na naszą lige. Do szatni wrócą wiec ludzie utożsamiajaący sie z Wisłą, są plany zastapienia Andraża "jeden mecz mniej do końca sezonu"Kirma (nareszcie, Kirma od poczatku jego pobytu w naszym klubie nie trawiłem) nowym skrzydłowym, odejdzie wiekszośc szrotu, Probierz przepracuje z chłopakami spokojnie w lecie. Śmiem w ogóle twierdzić że nawet z tym materiałem który mamy obecnie można było osiągnąć znacznie wiecej, przecież w Europie grali dobrze, więc kopać w piłkę potrafią, tylko problem był chyba natury psychicznej, motywacyjnej...co oczywiście nie znaczy że chce całą zgraję dalej trzymać w klubie i liczyć że tak jak w 2007 za Skorży nagle sie obudzą, wejdą na swój najwyższy poziom, a Kirm zostanie królem strzelców...

Wlasnie chodzi o to podejscie do WIsly.

Brozki ,Glowa ,Baszczu,Kuba nie dopuscili by zeby Wisla tak podchodzila do meczow.Mentalnie

Dzis patrze na to "opier**dalanie" Pawła Brozka i machanie rekami na Kirma z innej strony.Kirmowi to sie nalezalo.

No coz trzeba jeszce wytrzycmac z tymi zawodnikami troche,przed derbami "porozmawiac" ,bo to ostatni akt ktory maja tu jeszce do zrobienia.A potem wypad.

michalekzet 31.03.2012 17:08

Panowie. my mamy strzelonych 22 bramki! rozumiecie to?! 22 bramki. mniej od nas ma tylko craxa,łksa i lechia. nie no, nie ma co. w doborowym towarzystwie się obracamy. mało tego. w meczu stwarzamy z reguły 2-3 sytuacje które czasem nie są nawet stuprocentowe. gramy największą masakrę ever. z valerengą i azerami przynajmniej sytuacje były. teraz nie ma nic.

zgrybus 31.03.2012 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmo (Post 1236014)
Gdzie twoje berło berło i korona gdzie twoje mistrzostwo Legio ... - rok temu śpiewaliśmy to na Rynku, w tym roku tego nie będzie. Uważam, że Wisła zajmie 4 miejsce w lidze. Jak pokonamy Ruch w PP to mamy Puchary myślę że Legia już odpuści. Po wczorajszym meczu cieszę się, że Wisła nie straciła bramki bo byłby bo koszmar pisząc delikatnie.

4 Miejsce? Miejmy nadzieje . :-)

milosz 31.03.2012 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1236038)
Ale ja nie neguję, że nas wtedy zlaliście i nie neguję tego, że Wisła wtedy była cztery razy lepsza, a Legia grała dno. Poziom Twojej groteskowości osiągnąłbym, gdybym pisał wtedy, że obie te drużyny to takie samo dno. I nie piszę ile nam Wisła strzeliła bramek, bo od 3 meczów... nie strzeliła.

Cytat:

Tylko widzisz, od tamtego czasu graliśmy ze sobą 3 razy, minął ponad rok i sytuacja jest już zupełnie inna. Nie chcesz tego przyjmować do wiadomości - Twój problem.
Ja się mogę tylko powtórzyć, że widziałem sporo meczów Wisła - Legia i takiej bryndzy ze strony Wisły nie widziałem od 15 lat. I najlepsze dla mnie - Wy nawet nie macie widoków na pozytywne zmiany.
P.S. Pablo - a Tobie odpiszę w formie wiadomości prywatnej. Szczerze mówiąc Miłoszowi też chciałem, ale.... on nie ma takiej opcji (nie wiem o co cho).

Problem w tym że było 0-0, do przerwy 2 sytuacje Wisły i jedna Legii po przerwie nie działo sie nic ciekawego poza może lekkomyślnymi faulami piłkarzy Twojej drużyny i ich rozpaczliwa obrona wyniku 0-0.
W związku z powyższym powodów do zachwytów nad grą waszej ekipy nie widzę. Martw się raczej Ruchem Chorzów bo juz 1 punkt straty mają.

Co do przyszłości Wisły to „nie chcę Cie martwić”, ale Cupiał potrafi zaskakiwać, a że jest ambitny to czuje że w kolejnych latach znowu będziecie oglądać nasze plecy. A Wisła, cóż ma kryzys, ale zawodnicy co zdobyli MP2011 nie zapomnieli jak sie gra, więc po letnim przesileniu , może być … różnie, więc i dobrze, a czy wasza przyszłość jest taka różowiutka, oj, oj bo wychodzi z Ciebie fanatyk, Ja tam swoje wiem i wiem np. to że w W-wie balon łatwo nadmuchać jak nigdzie indziej, ale jedno niepowodzenie i ...pozamiatane, wy tam klimatu nie macie do trwałego sukcesu, presja mediów i te rzeczy i nie powiem żeby mnie to martwiło.

Co do priva, hmm no już wiesz czemu tak a nie inaczej, ot w realnym świecie mam swoich przyjaciół a i w netcie dobieram ich b. ostrożnie , anonimowość i święty spokój, czego i Tobie życzę i nie martw się Legia tez zacznie przegrywać, bo ...tak już ma, a poważnie mówiąc to Realu czy Barcelony u nas nie widzę (znaczy takiej przepaści i dominacji kogokolwiek u nas), drugi sezon znowu wyrównany jest, w poprzednim jednak Wisła był MP na 3 kolejki przed końcem, a teraz może się wszystko rozstrzygać w ostatniej kolejce.

szprotson 31.03.2012 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1236077)
Wlasnie chodzi o to podejscie do WIsly.

Brozki ,Glowa ,Baszczu,Kuba nie dopuscili by zeby Wisla tak podchodzila do meczow.Mentalnie

Dzis patrze na to "opier**dalanie" Pawła Brozka i machanie rekami na Kirma z innej strony.Kirmowi to sie nalezalo.

No coz trzeba jeszce wytrzycmac z tymi zawodnikami troche,przed derbami "porozmawiac" ,bo to ostatni akt ktory maja tu jeszce do zrobienia.A potem wypad.

ale pamiętasz np. Karabach gdzie mentalnie wszyscy byli Kirmami ? I wtedy wiekszosc z nas psioczyła na Polaków .....

jak zycie pokazuje, w przeciągu kilku ostatnich sezonów co roku szlifujemy twierdzenie "zamienił stryjek siekierke na kijek"

martin_6 31.03.2012 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1236097)
ale pamiętasz np. Karabach gdzie mentalnie wszyscy byli Kirmami ? I wtedy wiekszosc z nas psioczyła na Polaków .....

jak zycie pokazuje, w przeciągu kilku ostatnich sezonów co roku szlifujemy twierdzenie "zamienił stryjek siekierke na kijek"

Bo to nie jest tak, że Polacy są c**wi, a obcokrajowcy zaje**ści, czy też na odwrót. Są solidni Polacy jak i solidni obcokrajowcy, beznadziejne przypadki też można bez problemu znaleźć wśród jednych i drugich. Tak więc niezmiennie irytują mnie przekrzykiwania "Stawiajmy na Polaków!" czy "Wywalić Polaczków, postawić na cudzoziemców!". Nie, stawiajmy na dobrych piłkarzy...

zgrybus 31.03.2012 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1236097)

Ale popatrzmy jak wtedy Wisła wyglądała . Przygotowanie . Obozy. 13 piłkarzy. Wręcz masakra. Teraz piłkarze mają o wiele lepiej. Więcej pieniędzy. 11 na 11 znajdowało się na obozie.

szprotson 31.03.2012 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1236101)
Bo to nie jest tak, że Polacy są c**wi, a obcokrajowcy zaje**ści, czy też na odwrót. Są solidni Polacy jak i solidni obcokrajowcy, beznadziejne przypadki też można bez problemu znaleźć wśród jednych i drugich. Tak więc niezmiennie irytują mnie przekrzykiwania "Stawiajmy na Polaków!" czy "Wywalić Polaczków, postawić na cudzoziemców!". Nie, stawiajmy na dobrych piłkarzy...

trzon zespołu musi byc Polski.
Trzon.
Reszte można uzupełnić obcokrajowcami a nie odwrotnie.

novy2 31.03.2012 18:33

Zenada dawno takiej kichy niewidziałem.

milosz 31.03.2012 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1236105)
trzon zespołu musi byc Polski.
Trzon.
Reszte można uzupełnić obcokrajowcami a nie odwrotnie.

Niekoniecznie. Ważne aby kilku Polaków było w składzie na kluczowych pozycjach (bo tożsamośc i duch drużyny), ale "trzon" nie musi być w całości polski, bynajmniej.

szprotson 31.03.2012 19:12

oczywiście ze niekoniecznie miłoszu
Ja tylko powielam to co usłyszałem wczoraj w wywiadzie z Carlo Ancelottim nt. Psg, gdzie powiedział ze trzon musi byc francuski .Tak samo w Chelsea angielski a Milan włoski. No ale co taki trener może wiedzieć...
Na pytania odpowiadał po francusku i angielsku....przy czym w tej Francji to on jest pierwszy raz w życiu

E: murray : a może po włosku ? napewno po francusku, zreszta ten wywiad był w C+ na dniach w programie dot. zagranicznych lig.

murray 31.03.2012 19:24

A nie po włosku jeszcze? Z resztą nieważne.

Z perspektywy trenera oczywiście trzon polski jest po prostu łatwiejszy w prowadzeniu. Łatwiej o dotarcie do zawodników, o zrozumienie przez nich stawki, specyfiki klubu.

Gwiaździsty 31.03.2012 19:24

Podsumowaniem "gry" Wisły była sytuacja pod koniec meczu. Rzut wolny.Prawie cały zespół w polu karnym Legii. Do piłki podbiega magiczny Garguła i ...................... jak to ma w zwyczaju trafia w stojącego wysuniętego pierwszego obrońcę Legii. Kolejny mecz w którym nie potrafi dokopać piłki w pole karne. Nie wiem dlaczego pozwala mu się je wykonywać skoro nie ma sił by w ogóle wrzucić piłkę , bo już nie oczekuję nawet by celnie zagrał. Gość gra taką plażówkę, że nie wiem jak można go wystawiać w jakimkolwiek meczu, nie mówiąc już o meczach prestiżowych. Zobaczymy co wywinie w derbach.

ozz737 31.03.2012 20:02

Ja napisze tak. Pochodze z Brzeska i od 20-stu paru lat kibicuje i Okocimskiemu i Wiśle. Pamiętam czasy jak obie drużyny grały w II lidze i musze powiedzieć że wtedy te mecze podobaly mi sie bardziej niz ten wczorajszy z Legią. Naprawde nie wiem jak można dostawac tyle pieniedzy za taką padake (mowa o piłkarzach). Podobno nie ma młodych dobrych zawodników w Polsce...........czyżby? Właśnie wspomniany wcześniej Okocimski ma w swoim składzie samych Polaków gdzie srednia wieku pilkarzy z pierwszej jedenastki wynosci 24/25 lat. Chłopaki rwą trawe aż miło patrzeć. W 19 kolejkach stracili 6 bramek. Jako jedyna drużyna w Polsce, nie przegrała w lidze ani jednego spotkania. Dlatego ja pytam......... Dlaczego do k...y nędzy nasi wspaniali scouci nie ruszą zadów i nie przejadą się 60 km na mecz Okocimskiego. Jak oni szukają tych talentów? na youtube? tutaj link pokazujący tabele II ligi wschodniej i pozycje (ponoć ma byc rekord:D) Okocimskiego http://www.90minut.pl/liga/0/liga5663.html. PS w przyszłym sezonie cracovia też będzie miec derby...........tyle że z Brzeskiem:rotfl:

JrQ- 31.03.2012 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1236051)
Ale czy on pisze, że jest inaczej? Legia w tej chwili gra muł absolutny, ale czy w ramach przepustki do pisania postów kierunkowy musi tę oczywistość wrzucać w każdym swoim poście? Zresztą tak czy siak nasz muł to jedno, ale drugie to że wczoraj ciężko było uwierzyć jaki regres zaliczyła wasza ekipa. Nie wiem, czy to nie jest pierwszy raz od cholera wie kiedy, że oglądałem Wisłę w meczu ligowym, w którym u siebie gra murarkę i nastawia się na kontry. Wisła. U siebie. Muruje bramkę. Gra z kontry. Jakieś nowe czasy chyba są.

To chyba mało razy rzeczywiście Wisłę w tym sezonie oglądałeś :>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1236068)
nawet komentatorzy to zauważyli , ale jak widać wszystkich wokół można uważać za potłuczonych tylko nie siebie, cóż nie będę w takim razie polemizował
.

1.) byłem na meczu
2.) mam gdzieś zdanie jakichś dziennikarzyn
3.) mam własną opinię na ten temat

nie każde słowo wypowiedziane w tv jest prawdą objawioną
przemyśl...

thechris 31.03.2012 20:23

Zaktualizowana tabelka z ostatnich 8 kolejek dla tych co noszą różowe okulary:

13. Wisła Kraków 8 7 1 4 3 6-7
14. Lechia Gdańsk 8 7 1 4 3 8-10
15. Łódzki KS 8 6 1 3 4 5-10
16. Cracovia 8 4 0 4 4 5-14
Tabela za okres: 7 grudnia 2011 - 30 czerwca 2012

Doszedł nas ŁKS na 1 pkt.

Pablo84 31.03.2012 21:37

Cytat:

Ale ja nie neguję, że nas wtedy zlaliście i nie neguję tego, że Wisła wtedy była cztery razy lepsza, a Legia grała dno. Poziom Twojej groteskowości osiągnąłbym, gdybym pisał wtedy, że obie te drużyny to takie samo dno. I nie piszę ile nam Wisła strzeliła bramek, bo od 3 meczów... nie strzeliła.

Tylko widzisz, od tamtego czasu graliśmy ze sobą 3 razy, minął ponad rok i sytuacja jest już zupełnie inna. Nie chcesz tego przyjmować do wiadomości - Twój problem.

Ja się mogę tylko powtórzyć, że widziałem sporo meczów Wisła - Legia i takiej bryndzy ze strony Wisły nie widziałem od 15 lat. I najlepsze dla mnie - Wy nawet nie macie widoków na pozytywne zmiany.

P.S. Pablo - a Tobie odpiszę w formie wiadomości prywatnej. Szczerze mówiąc Miłoszowi też chciałem, ale.... on nie ma takiej opcji (nie wiem o co cho).

Z czystej litości nie wkleje twojego priva, ale głównie dlatego bo nie powinno się ububliczniać takich rzeczy, a mam wrażenie,że to wykorzystujesz.
Generalnie privy twoje traktuje z dużym dystanem i bardziej w kontekscie żartu, dlatego nie za bardzo spinam się nawet tym, że mnie obrażasz :lol: .
Powiem ci tylko tyle, dalej żyj w swoim świecie hipokryto :lol:

gizmowisla 31.03.2012 22:08

nie karmic warwsiawskich troli !!!!!! Odpowiadajac i klocac sie z nimi znizacie sie do ich poziomu !!!!!!! Olac i zignorowac ich wpisy !!!

gigant 31.03.2012 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1236199)
Z czystej litości nie wkleje twojego priva, ale głównie dlatego bo nie powinno się ububliczniać takich rzeczy, a mam wrażenie,że to wykorzystujesz.
Generalnie privy twoje traktuje z dużym dystanem i bardziej w kontekscie żartu, dlatego nie za bardzo spinam się nawet tym, że mnie obrażasz :lol: .
Powiem ci tylko tyle, dalej żyj w swoim świecie hipokryto :lol:

Też mi kiedys napisał priva i stwierdziłem ze koleś ma maksymalnie 15 lat i bazuje na wiadomościach z ich wikicipasów. Odpuść sobie, troll siedzi bez przerwy na forum "wrogiego" klubu, bo pewnie piegowatych wyżelowanych 15-letnich gimnazjalistów na forum Legii nie tolerują.

1q2 31.03.2012 22:21

Cytat:

To prawda tyle że musisz przyznać że na tle kabaretowej Wisły, wcale nie prezentowaliście się dużo lepiej.Do tej 1 czerwonej kartki to była obustronna chujnia ze wskazaniem na nas(w sensie że trochę większa)

I teraz popatrz - Wisła nie grająca o nic z połową składu na wylocie i groteskowym trenerem vs Legia która ma w końcu realną szansę na tytuł.Samą motywacją powinniście nas zjeść(coś jak my Was - te 3-0 w Warszawie) a tu taka kopaninka słabego zespołu z tragicznym

ps, jak już dałem Wam ten tytuł jakiś czas temu to teraz tak widzę że Chorzowscy się zepną i zacznie się Wam grubo koło dupki palić.

tommiyacht 31.03.2012 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matt_1906 (Post 1235661)
2011-10-29 18:00 Ekstraklasa, Kolejka 12 Wisła Kraków 0-1 Podbeskidzie Bielsko-Biała
2011-11-20 17:00 Ekstraklasa, Kolejka 14 Wisła Kraków 0-1 Górnik Zabrze
2011-12-04 17:00 Ekstraklasa, Kolejka 16 Wisła Kraków 1-0 Widzew Łódź
2011-12-09 20:30 Ekstraklasa, Kolejka 17 Wisła Kraków 0-1 Polonia Warszawa
2012-02-26 17:00 Ekstraklasa, Kolejka 19 Wisła Kraków 0-1 Korona Kielce
2012-03-09 20:30 Ekstraklasa, Kolejka 21 Wisła Kraków 0-0 Lech Poznań
2012-03-30 20:30 Ekstraklasa, Kolejka 24 Wisła Kraków 0-0 Legia Warszawa

7 ostatnich ligowych meczy u siebie

1-2-4 bramki 1-4

patrze na te wyniki, patrze, jeszcze raz patrze i .. za cholere nie wierze , no nie moge no !!

Rzut wolny Łukasza G. to jest idealne podsumowanie naszej siły, siły której nie ma. Sory, na 9 gosci to powinnismy grac z nimi w dziada w ich 16-ce a my co ? nawet nie mozemy dosrodkowac pilki w pole karne czego i tak sie nie powinno robic w takiej sytuacji. Ehhhh. Ameryki nie odkryje ale po tym meczu widze klika rzeczy:

1) miejsce pucharowe możemy sobie wsadzić w żyć
2) to samo dotyczy finału PP ( o ile nie było jakiejs "umowy" z Ruchem, ale losowanie było po meczu)
3) Łukasz G. - dziekujemy. Dawałem ci mentalną szanse milion razy, ale miarka sie przebrała. Idź chłopie w króla o sciane se pograj.
4) To nie jest tak że Maorowi sie nie chce grac, czy obnizyl loty czy cos takiego ON NIE MA Z KIM GRAC !!!!!!
5) absolutnie mnie nie zdziwi jak nas starozakonni pojadą na R22
6) po sezonie chyba bedzie .. jak to sie mowi.. p.ierdolnięcie

0 22 31.03.2012 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1236096)
poza może lekkomyślnymi faulami piłkarzy Twojej drużyny i ich rozpaczliwa obrona wyniku 0-0.

W zasadzie mógłbym nawet zacząć przepraszać za tą rozpaczliwą obronę. Faktycznie - Legia się skompromitowała. Z tym, że problem polega na tym, że ja żadnej rozpaczliwej obrony nie widziałem. Jeden kocioł i strzał Małeckiego.

Dłużej tematu nie ciągnę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1236217)
To prawda tyle że musisz przyznać że na tle kabaretowej Wisły, wcale nie prezentowaliście się dużo lepiej.Do tej 1 czerwonej kartki to była obustronna chujnia ze wskazaniem na nas(w sensie że trochę większa)

Oczywiście, że tak. Nie wydaje mi się by ktokolwiek negował fakt, że gramy bardzo słabo, zdecydowanie poniżej oczekiwań i robimy wrażenie jakbyśmy trzymali się lidera resztkami sił. Jak przegramy z Ruchem, a Śląsk wygra na KSP plus Korona wygra dwa najbliższe mecze to spadamy na... 4 miejsce :)

Gigant - przepraszam Cię, ale zwyczajnie tego nie pamiętam. Nie pamiętam żadnych wymian pw z Tobą. Może coś takiego było, ale naprawdę tego nie kojarzę. Przykro mi..Musiał być to nic nie znaczący epizod - nawet w pamięci skrzynki nic nie zostało. Detektywem też raczej nie zostaniesz..

gizmowisla 31.03.2012 22:43

TEN MECZ PORAZ KOLEJNY POKAZAL ZE ....HMMM LATWO NAPISAC ALE ... Pareiko , Wilk , Melikson ( pomomo ze ostatnio bardzo obnizyl loty ) i ewentualnie genkov to zawodnicy ktorzy sa godni grac z BIALA GWIAZDA na piersi ......reszta niesty wypad ..... tylko latwo napisac a trudiej reszte tych drewniakow wygonic .... prosze zignorujcie i olejcie wpisy warwsiawskich TROLI !!!!!

nemox007 01.04.2012 02:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1236230)
TEN MECZ PORAZ KOLEJNY POKAZAL ZE ....HMMM LATWO NAPISAC ALE ... Pareiko , Wilk , Melikson ( pomomo ze ostatnio bardzo obnizyl loty ) i ewentualnie genkov to zawodnicy ktorzy sa godni grac z BIALA GWIAZDA na piersi ......reszta niesty wypad ..... tylko latwo napisac a trudiej reszte tych drewniakow wygonic .... prosze zignorujcie i olejcie wpisy warwsiawskich TROLI !!!!!

Dodałbym Chaveza, Czekaja, Bruda może Jovanovicia i Ilieva

kacpaw91 01.04.2012 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nemox007 (Post 1236262)
Dodałbym Chaveza, Czekaja, Bruda może Jovanovicia i Ilieva

A ja bym tylko zostawił Pareikę, Wilka, Jovanovicia. Co do Czekaja i Bruda jak najbardziej, tyle że temu drugiemu trzeba uratować karierę piłkarską wypożyczając go gdzieś do Ekstraklasy. On musi grać regularnie bo inaczej nie osiągnie zbyt wiele.

Wojtas 01.04.2012 23:14

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...z_Legia/60120/

A ekipa z 'Julii' co porabiala na Wisle?

oni nie sa z (L) zwiazani :D ?

masterlag 01.04.2012 23:29

@Wojtas- ty się serio pytasz? o.O Kilka dni przed meczem było wiadomo, że zagoszczą. Wypowiedź [bodajże] Bohosiewicz jako fanki Wisły była nawet na oficjalce...
I po czym wnosisz, że mieliby być związani z L, czy kimkolwiek?

ooona 01.04.2012 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1236162)
Zaktualizowana tabelka z ostatnich 8 kolejek dla tych co noszą różowe okulary:

13. Wisła Kraków 8 7 1 4 3 6-7
14. Lechia Gdańsk 8 7 1 4 3 8-10
15. Łódzki KS 8 6 1 3 4 5-10
16. Cracovia 8 4 0 4 4 5-14

Radzę się przyzwyczaić. Tak najprawdopodobniej będzie wyglądało nasze miejsce w tabeli w przyszłym sezonie. Oczywiście Cracovię i chyba ŁKS zastąpi ktoś inny. A zawdzięczamy to Holendrom + Basałajowi. Ciekawa jestem na jak długo......era naszej dominacji w lidze się zakończyła, podobnie jak to było w przypadku Górnika czy Widzewa. Przykre i prawdziwe.

Wojtas 02.04.2012 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1236530)
@Wojtas- ty się serio pytasz? o.O Kilka dni przed meczem było wiadomo, że zagoszczą. Wypowiedź [bodajże] Bohosiewicz jako fanki Wisły była nawet na oficjalce...
I po czym wnosisz, że mieliby być związani z L, czy kimkolwiek?

Heh odnalzałem ten news

Bohosiewicz niby za Wisla,A tamci ...Julia jest z Warszawy,a on z Elblaga,czyli obydwoje pewnie byli za Legią :D,tylko byli ingocnito :)

milosz 02.04.2012 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1236535)
Radzę się przyzwyczaić. Tak najprawdopodobniej będzie wyglądało nasze miejsce w tabeli w przyszłym sezonie. Oczywiście Cracovię i chyba ŁKS zastąpi ktoś inny. A zawdzięczamy to Holendrom + Basałajowi. Ciekawa jestem na jak długo......era naszej dominacji w lidze się zakończyła, podobnie jak to było w przypadku Górnika czy Widzewa. Przykre i prawdziwe.

Nie pisz bzdur, za Maaskanta i Stana było MP2011 i gra w europejskich pucharach piłkarską wiosną.

Zaś za Pana Bednarza była tylko Levadia , a dzięki niemu jest Kirm, Jirsak oraz Garguła, a byli tacy gwiazdorzy jak Łobodziński, Matusiak, Niedzielan, Beto i spółka, słowem same transferowe niewypały.

Titto 02.04.2012 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1236332)
A ja bym tylko zostawił Pareikę, Wilka, Jovanovicia. Co do Czekaja i Bruda jak najbardziej, tyle że temu drugiemu trzeba uratować karierę piłkarską wypożyczając go gdzieś do Ekstraklasy. On musi grać regularnie bo inaczej nie osiągnie zbyt wiele.

Widzę, że dużo osób jest tutaj przekonana do Jovanovicia mnie on osobiście nie zachwyca. Nie wiem dlaczego żaden z trenerów jeszcze nie zorientował się, że on nie nadaje się na prawego obrońcę - ok, szybkość ma, ale brak pozostałych atrybutów, które powinien mieć przeciętny zawodnik występujący na tej pozycji. Dużo strat, za dużo nieudanych dryblingów, słaba technika, nie potrafi dobrze dośrodkować (z Legią dużo wrzutek i większość kończyła się "nabiciem" któregoś z zawodników).

Na prawą stronę defensywy się nie nadaje, ale na środku też nie imponował.
Jeszcze jak przychodził za Maaskanta pamiętam jak psioczyli na niego po błędach w jednym ze sparingów, gdzie na stoperze popełnił chyba dwa błędy przez które przegraliśmy mecz. Potem dostał szansę chyba w jednym meczu w lidze zapomniałem z kim, ale pamiętam, że popełniał duże błędy w kryciu - wychodził czasem za wysoko gubił krycie itp.

Coś tam jednak potrafi, nie najgorszy odbiór, fajnie wyprowadza piłke, ma dobra wydolność zapierdala często od jednej bramki do drugiej dlatego ciekawy jestem jakby się spisał jako defensywny pomocnik nie wiem czy nie występował na tej pozycji w Partyzanie. Myślę, że bardziej nadaje się do gry w środku pola, niż na skrzydle...

tommiyacht 02.04.2012 05:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1236539)
Nie pisz bzdur, za Maaskanta i Stana było MP2011 i gra w europejskich pucharach piłkarską wiosną.

Zaś za Pana Bednarza była tylko Levadia , a dzięki niemu jest Kirm, Jirsak oraz Garguła, a byli tacy gwiazdorzy jak Łobodziński, Matusiak, Niedzielan, Beto i spółka, słowem same transferowe niewypały.

Co do Lobo i Beto sie zgodze natomiast Matusiaka stawiam na rowni z Jaliensem - nikt nie spodziewal sie ze bedzie tak dolowal, kazdy tu skakal z radosci jak sie okazalo ze Radek do nas przychodzi. Niedzielan do kontuzji gral pierwsze skrzypce z Pawlem Brozkiem, mysle ze gdyby nie ten wypadek do gralby u nas dalej z powodzeniem.

jova 02.04.2012 07:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1236539)

Nie wstydzisz się tak kłamać?

milosz 02.04.2012 13:49

A co trafiłem na miłośnika Bednarza ??
Problem w tym że sukcesy Skorży to nie była praca Bednarza.

Gdyby nie Cleber to nie wydaje mi sie aby Marcelo u nas zawitał, a reszta była już na tym forum tyle razy wymieniana, ale widać tworzy sie fan klub: Dudu Omegbemi, Garguły, Jirsaka, Jopa, Kirma, Łobodzińskiego, Matusiaka, Singlara i Niedzielana. A no tak był jeszcze Kosowski co jednak sam szukał kontaktu z klubem. Problem w tym że autorskie pomysły tego Legionisty to same wtopy.

Co do gry w europejskich pucharach to jaki wpływ miały na grę ekipy Skorzy jego transfery, hmm Sobolewski, Baszczyński, Głowacki, Brożkowei, Zieńczuk, i paru innych to byli zawodnicy tworzący drużynę. No a jak trzeba było ją wzmocnić przed Levadią to pojawili się Jop z Kirmem (notabene wówczas robił mylnie dobre wrażenie). Gdyby Bednarz sprowadził jak Valckx 5 piłkarzy w jednym okienku co wskakują do pierwszej jednenastki i w konsekwencji dają nam MP to bym go szanował, a tak to mi się kojarzy tylko z Levadią , Jopem a współcześnie z Kirmem, Jirsakiem i Gargułą.

Co robić , chciałbym mieć inne skojarzenia z Bednarzem ale nie mam.

jova 02.04.2012 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1236726)
A co trafiłem na miłośnika Bednarza ??

Nie, trafiłeś na osobę, która nie lubi zaklinania rzeczywistości i dopasowywania faktów do teorii. Era Bednarza, to nie tylko Levadia, ale też Beitar, Barca, Tottenham i dwa mistrzostwa. Jego transfery to nie tylko Dudu czy inny Beto, ale też Marcelo, Diaz, Alvarez. Średni piłkarze jak Singlar lub Kirm grali na poziomie naszego obecnego pierwszego składu. Jakim cudem więc wypadają źle w porównaniu z transferami Valckxa? Jeśli chcesz powiedzieć, że Marcelo to nie był jego transfer, tylko praca menadżera piłkarza, to na takiej samej zasadzie można odjąć Stanowi Meliksona (Dahan) i Pareikę (Frankowski).

Nie wiem czemu wszyscy uparli się by deprecjonować osiągnięcia Bednarza, które jak na kwoty, którymi operował, były całkiem przyzwoite. Czy np. naprawdę ktoś sądzi, że gdybyśmy wtedy mieli 200-300 tys euro na kontrakt dla bramkarza, to bawilibyśmy się w jakieś testy?

milosz 02.04.2012 15:13

A jaki miał wpływ Bednarz na wyniki Skorży, sprowadził 5 piłkarzy w jednym okienku transferowym co wskoczyli do pierwszej jedenastki i odgrywali w niej role wiodące, nie ? No jasne że nie.

Problem w tym że Bednarz dostał takie 700 tyś. euro na wydanie i nie sprowadził Meliksona tylko Jirsaka.

Problem w tym że jak Pareiko to Frankowski i okay i to że Marcelo to Cleber, ale już Melkson to osobiste kontakty Stana a nie koleżeńskie wsparcie innego Wiślaka.
Diaz był był najsłabszym ogniwem w drużynie, Kirma zaś czy Gargułę podobnie jak już wymienionego Jirsaka mamy do dziś i nie wiemy jak sie ich pozbyć.

Pytasz o cyrk z bramkarzami, a wystarczyło zadziałać jak Valckx. Potrzeba było bramkarza to mamy Pareikę,, potrzeba było rozgrywającego to Melikson, waleczny napastnik dobrze grający głową to Genkow, a jak wypożyczyć kogoć co by też grał dobrze na szpicy i strzelał bramki to nie ściągał Beto tylko Btona. Taka drobna różnica jeden strzelił dla Wisły 16 bramek , a drugi hmm nie pamiętam.

I żeby była jasność Stan tez zrobił kilka błędów, ale robienie z niego czarnej owcy i a zwłaszcza na tle Bednarza co ma miejsce teraz zwyczajnie mnie razi.

Ogryzek 02.04.2012 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1236551)
Co do Lobo i Beto sie zgodze natomiast Matusiaka stawiam na rowni z Jaliensem - nikt nie spodziewal sie ze bedzie tak dolowal, kazdy tu skakal z radosci jak sie okazalo ze Radek do nas przychodzi. Niedzielan do kontuzji gral pierwsze skrzypce z Pawlem Brozkiem, mysle ze gdyby nie ten wypadek do gralby u nas dalej z powodzeniem.

Matusiak pod Boukhariego czy Branco podchodzi. Przecież (o ile dobrze pamiętam) dostał półroczny kontrakt z opcją przedłużenia.

Jaliens dostał od razu na 2,5 roku.

milosz 02.04.2012 15:27

Problem w tym że Jaliens w tym roku grał dobrze, byle wrócił i dalej grał jak w 2012, a nie jak w 2011.

WiślakMyślenice 02.04.2012 16:31

Cytat:

Problem w tym że Jaliens w tym roku grał dobrze, byle wrócił i dalej grał jak w 2012, a nie jak w 2011.
Siostro respirator, tracimy go.

A na poważnie- obejrzyj dobrą ligę zachodnią, od naszej masz zaburzony światopogląd.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl