![]() |
Cytat:
swoją drogą Probierz ma pecha do granią z Legią w 9 . Swego czasu w Jagielloni miał podobny scenariusz spotkania z nimi , z tym że wtedy Jaga zaciekle atakowała ostrzeliwując bramkę Legionistów z każdej pozycji . Jeśli mam być szczery , to ktokolwiek by nie był w tym momencie trenerem Wisły , nie ugrałby wiecej niz Probierz . Wisłę Moskala różni w zasadzie tylko to ze wtedy zawodnicy mieli jeszcze w głowie szansę na obronę tytułu , a dzisiaj juz gołym okiem widać , że wynik rywalizacji po nich spływa ( większości ) . Jedyna szansa to PP i właściwie jestem przekonany ze Wisła zagra tam zdecydowanie lepiej . Bardziej mnie nawet zaskoczyła Legia w tym meczu , bo u nich nie powinno byc najmniejszego kryzysu , chyba ze poszczególi zawodnicy nie mogą unieść presji faworyta rozgrywek . |
Cytat:
Wlasnie chodzi o to podejscie do WIsly. Brozki ,Glowa ,Baszczu,Kuba nie dopuscili by zeby Wisla tak podchodzila do meczow.Mentalnie Dzis patrze na to "opier**dalanie" Pawła Brozka i machanie rekami na Kirma z innej strony.Kirmowi to sie nalezalo. No coz trzeba jeszce wytrzycmac z tymi zawodnikami troche,przed derbami "porozmawiac" ,bo to ostatni akt ktory maja tu jeszce do zrobienia.A potem wypad. |
Panowie. my mamy strzelonych 22 bramki! rozumiecie to?! 22 bramki. mniej od nas ma tylko craxa,łksa i lechia. nie no, nie ma co. w doborowym towarzystwie się obracamy. mało tego. w meczu stwarzamy z reguły 2-3 sytuacje które czasem nie są nawet stuprocentowe. gramy największą masakrę ever. z valerengą i azerami przynajmniej sytuacje były. teraz nie ma nic.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
W związku z powyższym powodów do zachwytów nad grą waszej ekipy nie widzę. Martw się raczej Ruchem Chorzów bo juz 1 punkt straty mają. Co do przyszłości Wisły to „nie chcę Cie martwić”, ale Cupiał potrafi zaskakiwać, a że jest ambitny to czuje że w kolejnych latach znowu będziecie oglądać nasze plecy. A Wisła, cóż ma kryzys, ale zawodnicy co zdobyli MP2011 nie zapomnieli jak sie gra, więc po letnim przesileniu , może być … różnie, więc i dobrze, a czy wasza przyszłość jest taka różowiutka, oj, oj bo wychodzi z Ciebie fanatyk, Ja tam swoje wiem i wiem np. to że w W-wie balon łatwo nadmuchać jak nigdzie indziej, ale jedno niepowodzenie i ...pozamiatane, wy tam klimatu nie macie do trwałego sukcesu, presja mediów i te rzeczy i nie powiem żeby mnie to martwiło. Co do priva, hmm no już wiesz czemu tak a nie inaczej, ot w realnym świecie mam swoich przyjaciół a i w netcie dobieram ich b. ostrożnie , anonimowość i święty spokój, czego i Tobie życzę i nie martw się Legia tez zacznie przegrywać, bo ...tak już ma, a poważnie mówiąc to Realu czy Barcelony u nas nie widzę (znaczy takiej przepaści i dominacji kogokolwiek u nas), drugi sezon znowu wyrównany jest, w poprzednim jednak Wisła był MP na 3 kolejki przed końcem, a teraz może się wszystko rozstrzygać w ostatniej kolejce. |
Cytat:
jak zycie pokazuje, w przeciągu kilku ostatnich sezonów co roku szlifujemy twierdzenie "zamienił stryjek siekierke na kijek" |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzon. Reszte można uzupełnić obcokrajowcami a nie odwrotnie. |
Zenada dawno takiej kichy niewidziałem.
|
Cytat:
|
oczywiście ze niekoniecznie miłoszu
Ja tylko powielam to co usłyszałem wczoraj w wywiadzie z Carlo Ancelottim nt. Psg, gdzie powiedział ze trzon musi byc francuski .Tak samo w Chelsea angielski a Milan włoski. No ale co taki trener może wiedzieć... Na pytania odpowiadał po francusku i angielsku....przy czym w tej Francji to on jest pierwszy raz w życiu E: murray : a może po włosku ? napewno po francusku, zreszta ten wywiad był w C+ na dniach w programie dot. zagranicznych lig. |
A nie po włosku jeszcze? Z resztą nieważne.
Z perspektywy trenera oczywiście trzon polski jest po prostu łatwiejszy w prowadzeniu. Łatwiej o dotarcie do zawodników, o zrozumienie przez nich stawki, specyfiki klubu. |
Podsumowaniem "gry" Wisły była sytuacja pod koniec meczu. Rzut wolny.Prawie cały zespół w polu karnym Legii. Do piłki podbiega magiczny Garguła i ...................... jak to ma w zwyczaju trafia w stojącego wysuniętego pierwszego obrońcę Legii. Kolejny mecz w którym nie potrafi dokopać piłki w pole karne. Nie wiem dlaczego pozwala mu się je wykonywać skoro nie ma sił by w ogóle wrzucić piłkę , bo już nie oczekuję nawet by celnie zagrał. Gość gra taką plażówkę, że nie wiem jak można go wystawiać w jakimkolwiek meczu, nie mówiąc już o meczach prestiżowych. Zobaczymy co wywinie w derbach.
|
Ja napisze tak. Pochodze z Brzeska i od 20-stu paru lat kibicuje i Okocimskiemu i Wiśle. Pamiętam czasy jak obie drużyny grały w II lidze i musze powiedzieć że wtedy te mecze podobaly mi sie bardziej niz ten wczorajszy z Legią. Naprawde nie wiem jak można dostawac tyle pieniedzy za taką padake (mowa o piłkarzach). Podobno nie ma młodych dobrych zawodników w Polsce...........czyżby? Właśnie wspomniany wcześniej Okocimski ma w swoim składzie samych Polaków gdzie srednia wieku pilkarzy z pierwszej jedenastki wynosci 24/25 lat. Chłopaki rwą trawe aż miło patrzeć. W 19 kolejkach stracili 6 bramek. Jako jedyna drużyna w Polsce, nie przegrała w lidze ani jednego spotkania. Dlatego ja pytam......... Dlaczego do k...y nędzy nasi wspaniali scouci nie ruszą zadów i nie przejadą się 60 km na mecz Okocimskiego. Jak oni szukają tych talentów? na youtube? tutaj link pokazujący tabele II ligi wschodniej i pozycje (ponoć ma byc rekord:D) Okocimskiego http://www.90minut.pl/liga/0/liga5663.html. PS w przyszłym sezonie cracovia też będzie miec derby...........tyle że z Brzeskiem:rotfl:
|
Cytat:
Cytat:
2.) mam gdzieś zdanie jakichś dziennikarzyn 3.) mam własną opinię na ten temat nie każde słowo wypowiedziane w tv jest prawdą objawioną przemyśl... |
Zaktualizowana tabelka z ostatnich 8 kolejek dla tych co noszą różowe okulary:
13. Wisła Kraków 8 7 1 4 3 6-7 14. Lechia Gdańsk 8 7 1 4 3 8-10 15. Łódzki KS 8 6 1 3 4 5-10 16. Cracovia 8 4 0 4 4 5-14 Tabela za okres: 7 grudnia 2011 - 30 czerwca 2012 Doszedł nas ŁKS na 1 pkt. |
Cytat:
Generalnie privy twoje traktuje z dużym dystanem i bardziej w kontekscie żartu, dlatego nie za bardzo spinam się nawet tym, że mnie obrażasz :lol: . Powiem ci tylko tyle, dalej żyj w swoim świecie hipokryto :lol: |
nie karmic warwsiawskich troli !!!!!! Odpowiadajac i klocac sie z nimi znizacie sie do ich poziomu !!!!!!! Olac i zignorowac ich wpisy !!!
|
Cytat:
|
Cytat:
I teraz popatrz - Wisła nie grająca o nic z połową składu na wylocie i groteskowym trenerem vs Legia która ma w końcu realną szansę na tytuł.Samą motywacją powinniście nas zjeść(coś jak my Was - te 3-0 w Warszawie) a tu taka kopaninka słabego zespołu z tragicznym ps, jak już dałem Wam ten tytuł jakiś czas temu to teraz tak widzę że Chorzowscy się zepną i zacznie się Wam grubo koło dupki palić. |
Cytat:
Rzut wolny Łukasza G. to jest idealne podsumowanie naszej siły, siły której nie ma. Sory, na 9 gosci to powinnismy grac z nimi w dziada w ich 16-ce a my co ? nawet nie mozemy dosrodkowac pilki w pole karne czego i tak sie nie powinno robic w takiej sytuacji. Ehhhh. Ameryki nie odkryje ale po tym meczu widze klika rzeczy: 1) miejsce pucharowe możemy sobie wsadzić w żyć 2) to samo dotyczy finału PP ( o ile nie było jakiejs "umowy" z Ruchem, ale losowanie było po meczu) 3) Łukasz G. - dziekujemy. Dawałem ci mentalną szanse milion razy, ale miarka sie przebrała. Idź chłopie w króla o sciane se pograj. 4) To nie jest tak że Maorowi sie nie chce grac, czy obnizyl loty czy cos takiego ON NIE MA Z KIM GRAC !!!!!! 5) absolutnie mnie nie zdziwi jak nas starozakonni pojadą na R22 6) po sezonie chyba bedzie .. jak to sie mowi.. p.ierdolnięcie |
Cytat:
Dłużej tematu nie ciągnę. Cytat:
Gigant - przepraszam Cię, ale zwyczajnie tego nie pamiętam. Nie pamiętam żadnych wymian pw z Tobą. Może coś takiego było, ale naprawdę tego nie kojarzę. Przykro mi..Musiał być to nic nie znaczący epizod - nawet w pamięci skrzynki nic nie zostało. Detektywem też raczej nie zostaniesz.. |
TEN MECZ PORAZ KOLEJNY POKAZAL ZE ....HMMM LATWO NAPISAC ALE ... Pareiko , Wilk , Melikson ( pomomo ze ostatnio bardzo obnizyl loty ) i ewentualnie genkov to zawodnicy ktorzy sa godni grac z BIALA GWIAZDA na piersi ......reszta niesty wypad ..... tylko latwo napisac a trudiej reszte tych drewniakow wygonic .... prosze zignorujcie i olejcie wpisy warwsiawskich TROLI !!!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...z_Legia/60120/
A ekipa z 'Julii' co porabiala na Wisle? oni nie sa z (L) zwiazani :D ? |
@Wojtas- ty się serio pytasz? o.O Kilka dni przed meczem było wiadomo, że zagoszczą. Wypowiedź [bodajże] Bohosiewicz jako fanki Wisły była nawet na oficjalce...
I po czym wnosisz, że mieliby być związani z L, czy kimkolwiek? |
Cytat:
|
Cytat:
Heh odnalzałem ten news Bohosiewicz niby za Wisla,A tamci ...Julia jest z Warszawy,a on z Elblaga,czyli obydwoje pewnie byli za Legią :D,tylko byli ingocnito :) |
Cytat:
Zaś za Pana Bednarza była tylko Levadia , a dzięki niemu jest Kirm, Jirsak oraz Garguła, a byli tacy gwiazdorzy jak Łobodziński, Matusiak, Niedzielan, Beto i spółka, słowem same transferowe niewypały. |
Cytat:
Na prawą stronę defensywy się nie nadaje, ale na środku też nie imponował. Jeszcze jak przychodził za Maaskanta pamiętam jak psioczyli na niego po błędach w jednym ze sparingów, gdzie na stoperze popełnił chyba dwa błędy przez które przegraliśmy mecz. Potem dostał szansę chyba w jednym meczu w lidze zapomniałem z kim, ale pamiętam, że popełniał duże błędy w kryciu - wychodził czasem za wysoko gubił krycie itp. Coś tam jednak potrafi, nie najgorszy odbiór, fajnie wyprowadza piłke, ma dobra wydolność zapierdala często od jednej bramki do drugiej dlatego ciekawy jestem jakby się spisał jako defensywny pomocnik nie wiem czy nie występował na tej pozycji w Partyzanie. Myślę, że bardziej nadaje się do gry w środku pola, niż na skrzydle... |
Cytat:
|
Cytat:
|
A co trafiłem na miłośnika Bednarza ??
Problem w tym że sukcesy Skorży to nie była praca Bednarza. Gdyby nie Cleber to nie wydaje mi sie aby Marcelo u nas zawitał, a reszta była już na tym forum tyle razy wymieniana, ale widać tworzy sie fan klub: Dudu Omegbemi, Garguły, Jirsaka, Jopa, Kirma, Łobodzińskiego, Matusiaka, Singlara i Niedzielana. A no tak był jeszcze Kosowski co jednak sam szukał kontaktu z klubem. Problem w tym że autorskie pomysły tego Legionisty to same wtopy. Co do gry w europejskich pucharach to jaki wpływ miały na grę ekipy Skorzy jego transfery, hmm Sobolewski, Baszczyński, Głowacki, Brożkowei, Zieńczuk, i paru innych to byli zawodnicy tworzący drużynę. No a jak trzeba było ją wzmocnić przed Levadią to pojawili się Jop z Kirmem (notabene wówczas robił mylnie dobre wrażenie). Gdyby Bednarz sprowadził jak Valckx 5 piłkarzy w jednym okienku co wskakują do pierwszej jednenastki i w konsekwencji dają nam MP to bym go szanował, a tak to mi się kojarzy tylko z Levadią , Jopem a współcześnie z Kirmem, Jirsakiem i Gargułą. Co robić , chciałbym mieć inne skojarzenia z Bednarzem ale nie mam. |
Cytat:
Nie wiem czemu wszyscy uparli się by deprecjonować osiągnięcia Bednarza, które jak na kwoty, którymi operował, były całkiem przyzwoite. Czy np. naprawdę ktoś sądzi, że gdybyśmy wtedy mieli 200-300 tys euro na kontrakt dla bramkarza, to bawilibyśmy się w jakieś testy? |
A jaki miał wpływ Bednarz na wyniki Skorży, sprowadził 5 piłkarzy w jednym okienku transferowym co wskoczyli do pierwszej jedenastki i odgrywali w niej role wiodące, nie ? No jasne że nie.
Problem w tym że Bednarz dostał takie 700 tyś. euro na wydanie i nie sprowadził Meliksona tylko Jirsaka. Problem w tym że jak Pareiko to Frankowski i okay i to że Marcelo to Cleber, ale już Melkson to osobiste kontakty Stana a nie koleżeńskie wsparcie innego Wiślaka. Diaz był był najsłabszym ogniwem w drużynie, Kirma zaś czy Gargułę podobnie jak już wymienionego Jirsaka mamy do dziś i nie wiemy jak sie ich pozbyć. Pytasz o cyrk z bramkarzami, a wystarczyło zadziałać jak Valckx. Potrzeba było bramkarza to mamy Pareikę,, potrzeba było rozgrywającego to Melikson, waleczny napastnik dobrze grający głową to Genkow, a jak wypożyczyć kogoć co by też grał dobrze na szpicy i strzelał bramki to nie ściągał Beto tylko Btona. Taka drobna różnica jeden strzelił dla Wisły 16 bramek , a drugi hmm nie pamiętam. I żeby była jasność Stan tez zrobił kilka błędów, ale robienie z niego czarnej owcy i a zwłaszcza na tle Bednarza co ma miejsce teraz zwyczajnie mnie razi. |
Cytat:
Jaliens dostał od razu na 2,5 roku. |
Problem w tym że Jaliens w tym roku grał dobrze, byle wrócił i dalej grał jak w 2012, a nie jak w 2011.
|
Cytat:
A na poważnie- obejrzyj dobrą ligę zachodnią, od naszej masz zaburzony światopogląd. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl