Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Poszukiwania nowego trenera Wisly - plotki, propozycje, komentarze. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8388)

Galonek 11.11.2011 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nieznajomy (Post 1190356)
tak myslę o tym Fornaliku, ma sukcesy, ale dlatego, że: to jest gośc z stamtąd, hanys. Grał bardzo długo w Ruchu, pamiętam go jako dobrego obrońce jak Ruch zdobywał mistrzostwo w 1989 roku kiedy awansowali z II ligi, i z rozmachem zdobyli mistrza. ( słynny mecze Wisła - Ruch w 1989 r., kiedy Ruch przyjechał w kilka tysięcy i awantury przed i po meczu ) Generalnie to jest chop stamtąd i może dlatego, zna ten klimat, ten smród z kominów "Huty Batory..." I teraz pytanie czy on w naszych relaliach się odnajdzie...z naszymi zagranicznym gwiazdkami z Bonarki i Frantica...nie wiem czy do tych gości coś dotrze....

Dobry trener narzuca zawodnikom swoje zasady, a kto się do nich nie dostosuje, w najlepszym wypadku wędruje na ławkę. Probierz też jest rasowym hanysem z twardą ręką, a jakoś nawet na Podlasiu potrafił się odnaleźć. Nie martwiłbym się więc o ten aspekt w przypadku Fornalika.

WISŁAZWE 11.11.2011 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1190315)
Już ja widzę głośne nazwisko na naszej ławie!!! :D Nie po to klub czeka do zimy z niespodzianką, żeby dać nam klasowego trenera... Nie!! Czekają na ruchy w karuzeli trenerskiej w ekstraklasie i podebranie jakiegoś Michniewicza czy Fornalika. A co do samej ligi, to myślę, że sezon 2011/12 możemy uznać za zamknięty (dla nas). Nie czarujmy się- nie było Rooda van Nisterlooy'a- nie będzie Jimeneza. Obudźcie się, już nie jesteśmy potentatem, jesteśmy jak inni- słabi. Słaba liga, słaby klub, słabi piłkarze- SŁABY TRENER. Proste i smutne.

Z dniem dzisiejszym TM Ekstraklasa została zamknięta dla Wisły Kraków, wszystkie dotychczasowe wyniki zostaną anulowane a za mecze do rozegrania przyznany będzie walkower dla drużyny przeciwnej.
Ekstraklasa przychyliła się do wniosku jednego z kibiców na forum Wisły, który stwierdził, że sezon 2011/12 można zamknąć.

W poprzednim sezonie po 13 kolejkach również mieliśmy 21 punktów, fakt byliśmy na 3 pozycji ze stratą 5 punktów do lidera z Białegostoku. Wiemy jaka kolejność obowiązywała na końcu.

W tym sezonie mamy 21 punktów zajmujemy pozycję 6 ze strata 7 punktów do lidera. Uważam że fatalnie nie jest!

Nie wierzę w to że Śląsk, Ruch(!) czy Legia nie będą miały żadnej zniżki formy..

Sorry za OT.

Marszałek 11.11.2011 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1190358)
Dobry trener narzuca zawodnikom swoje zasady, a kto się do nich nie dostosuje, w najlepszym wypadku wędruje na ławkę. Probierz też jest rasowym hanysem z twardą ręką, a jakoś nawet na Podlasiu potrafił się odnaleźć. Nie martwiłbym się więc o ten aspekt w przypadku Fornalika.

Z jednym ale. Jak by sobie gość radził w sytuacji gdzie ma międzynarodowe towarzystwo. I po czym wnosicie,że gość w Europie o którą niby co roku walczymy:)da sobie radę. Byłby to nowicjusz na każdym etapie swojej przygody z Wisłą. Dlatego jego kandydatura nie jest ani w 1% poważna. Ciężo go nawet porównywać z Moskalem.

Ogryzek 11.11.2011 14:09

Ruch z Fornalikiem grał w Europie - zdaje się przeszli jakichś Kazachów, Maltańczyków i odpadli z jakimś zespołem z Austrii. Owszem, to pewnie nie jest trener dla nas, ale tych 6 meczy rozegrał w Euro Azji w pucharach:)

Zresztą gdyby było coś na rzeczy to byłaby kompletna cisza w tej sprawie. Pewnie to takie odwrócenie uwagi.
Natomiast Fornali w Ruchu (średniaku bez kasy i pieniędzy) robi dobrą robotę. Ale to mimo wszystko inny świat niż Wisła z zgrają obcokrajowców i wielką presją na wynik.

mitmichael 11.11.2011 15:58

Znalez szybko jakiegos trenera zeby cos osiagnał i zeby ucichł temat Smudy. Moze byc Jimenez

luma22 11.11.2011 16:55

przyjdzie Gaurdiola,,po roku przegra pare meczy i go wyj.... To jest polityka naszego klubu.Kto nie przyjdzie nic nie zrobi z tymi naszymi kołkami,a na dobre transfery nas nie stac

Teqcontroller 11.11.2011 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luma22 (Post 1190484)
przyjdzie Gaurdiola,,po roku przegra pare meczy i go wyj.... To jest polityka naszego klubu.Kto nie przyjdzie nic nie zrobi z tymi naszymi kołkami,a na dobre transfery nas nie stac

Trzeba zrobić coś z niczego , ale doświadczenia z paru lat pokazuje że się nie da. Tu trzeba trenera który będzie współpracował z SV , i żeby była kasa na transfery żeby coś osiągnąć , ale na pewno zostanie wybrana pierwsza opcja , naruchaj coś z niczego :D

el Nuero 11.11.2011 17:42

Hmm, kiedyś na religii mnie uczyli, że coś z niczego to tylko Pan Bóg potrafi zrobić. Ale w Krakowie (czy może raczej w Myślenicach) decydenci chyba nie chodzili na religię i o tym nie wiedzą :-)
Mówiąc bardziej poważnie - albo solidny trener, baza szkoleniowa i $$$ na wzmocnienia - albo seria rozczarowań, i tak "aż do końca świata". Przecież nawet w Telefonice nie produkują kabli "z powietrza", albo z półfabrykatów "za zero złotych", prawda, panie Bogusławie?

MatMario 11.11.2011 18:18

Już dajcie spokój z Dyzmą. Jak przyjdzie? Przejebie na Euro co będzie do przejebania i kto go tu weźmie?

JOSE 841 13.11.2011 23:11

Skoro Bakero wypracował z Amiką styl i taktykę dzięki któremu pokonali Citizens, i dwukrotnie zremisowali z Juve to Jimenez też raczej nie miał by chyba większego problemu( zwłaszcza że miałby trochę czasu na zapoznanie się ze składem podczas przerwy zimowej ).Bynajmniej było by kolejne derby tym razem po klasyku z Cracovią namiastka Gran Derbi z Lechem

polisnigga 14.11.2011 00:00

To nie drużyna Bakero grała... Styl pozostał im po Zielińskim, a co do trenera to może Guus? http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...iddinkiem.html ; )

Wojtas 14.11.2011 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1190415)
Ruch z Fornalikiem grał w Europie - zdaje się przeszli jakichś Kazachów, Maltańczyków i odpadli z jakimś zespołem z Austrii. Owszem, to pewnie nie jest trener dla nas, ale tych 6 meczy rozegrał w Euro Azji w pucharach:)

Zresztą gdyby było coś na rzeczy to byłaby kompletna cisza w tej sprawie. Pewnie to takie odwrócenie uwagi.
Natomiast Fornali w Ruchu (średniaku bez kasy i pieniędzy) robi dobrą robotę. Ale to mimo wszystko inny świat niż Wisła z zgrają obcokrajowców i wielką presją na wynik.

Dokladnie trzeba oddzielic spokojną prace w Ruchu bez presjii na Mistrza czy nawet na Puchary ,gdzie spokojnie motywuje chlopakow "bo co maja do stracenia" od pracy u nas gdzie Bogus chce Mistrza od zaraz,zarzad tez ,prasa tylko czycha na jakies podtkniecia -generalnie praca w Wisle to bardzo gorący stolek.Nie kazdy trener sobie poradzi ,zwlaszcza ze teraz trzeba jeszcze pracowac z tylko obcokrajowacami.

JOSE 841 14.11.2011 15:55

polisnigga tylko że Zieliński nie układał taktyki ani wyjściowej jedenastki ani nie przeprowadzał rozmów w szatni i na ławce mówiąc jak mają grać poszczególni zawodnicy i ich zmiennicy . Nie podawał też wskazówek zespołowi podczas meczów LE jak mają się ustawiać na swoich pozycjach. Więc raczej pozostanę przy tym że LE zapisze bardziej Bakero(większy sukces po jego stronie w LE niż Zielińskiego który chyba zaliczył jeden mecz w LE) .Zielińskiemu jedynie częściowy sukces ale tylko pod względem ekstraklasy.co do Guusa to może lepiej Ancelloti też bezrobotny.Aczkolwiek najlepszy wybór dla Wisły to ktoś z trójki Jimenez- Petrescu-Grant .Co do Fornalika to Wisła może zapomnieć.Grant będzie raczej prezentował ten sam styl co Petrescu a Jimenez to raczej będzie drugi Bakero

WiślakMyślenice 14.11.2011 16:03

Cytat:

Aczkolwiek najlepszy wywbór dla Wisły to ktoś z trójki Jimenez- Petrescu-Grant
Szałwia wieszcza czy coś mocniejszego?

FraMat 14.11.2011 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1191495)
Aczkolwiek najlepszy wybór dla Wisły to ktoś z trójki Jimenez- Petrescu-Grant .

Nie wiem jak pozostali, ale Petrescu ma do wypełnienia 3-letni kontrakt na kwote 1,5 mln euro.
W kontrakcie ma klauzulę, że klub, który będzie chial go wykupić z Kubania musi zaplacić, bagatela...

15 mln euro
:lol:

już widze jak Basalaj leci i placi.
I pomyslec, że można było gościa zatrzymac i zawrzec w kontrakcie z nim podobną klauzulę (oczywiście po awansie z Danem do LM)
Ogarnijcie się zanim coś napiszecie

mrKrolik 14.11.2011 18:49

A ja wbrew trendowi na zachodnich belejakich trenerów, właśnie postawił bym na Kafara lub Fornalika

mitmichael 14.11.2011 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1191561)
Nie wiem jak pozostali, ale Petrescu ma do wypełnienia 3-letni kontrakt na kwote 1,5 mln euro.
W kontrakcie ma klauzulę, że klub, który będzie chial go wykupić z Kubania musi zaplacić, bagatela...

15 mln euro
:lol:

już widze jak Basalaj leci i placi.
I pomyslec, że można było gościa zatrzymac i zawrzec w kontrakcie z nim podobną klauzulę (oczywiście po awansie z Danem do LM)
Ogarnijcie się zanim coś napiszecie

Poza tym jak dla mnie Petrescu sam by nie chciał wracac do Wisly wiedzac jak go potraktowano

willow 14.11.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mrKrolik (Post 1191585)
A ja wbrew trendowi na zachodnich belejakich trenerów, właśnie postawił bym na Kafara lub Fornalika

No i dzięki Bogu, że to nie Ty decydujesz...

Romuald 14.11.2011 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1191588)
Poza tym jak dla mnie Petrescu sam by nie chciał wracac do Wisly wiedzac jak go potraktowano

http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.h...1&ticaid=1d61d

Nie wiem na ile artykuł wiarygodny,a dla mnie możliwość powrotu byłaby realna gdyby został zwolniony z obecnego klubu ale pewnie wtedy będzie u nas już nowy trener.

Marcin_fan 14.11.2011 20:25

wywiad z 2008r z grudnia... do dziś wiele sie zmieniło..

Martinus 14.11.2011 21:10

Cytat:

Miszczu, jak rozumiem cel ten sam - MP i awans do LM? :D

Wojtas 15.11.2011 00:34

Cytat:

Jerzy Fiutowski jest podobno do wziecia!!

pan Dudi 15.11.2011 17:12

JEŚLI rzeczywiście Smuda przyjdzie do Wisły, to nadejdzie chyba kres pokojowych relacji między kibicami a Cupiałem. Żadne słodkie pierdzenie o tym ile to jemu zawdzięczamy tego nie zmieni. Nie będę rozwijał myśli, bo jak na razie, to tylko plotki i nie chcę się nakręcać.

Trzeba też pamiętać, że miałoby to nastąpić po pewnej kompromitacji na Euro...

Dariook 16.11.2011 00:37

Smuda wyjdzie z grupy bo to urodzony farciarz...
Jak najdłuższa przygoda repry pzpn w Euro, jest o dziwo nam na rękę.

MCX 16.11.2011 02:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1191982)
Smuda wyjdzie z grupy bo to urodzony farciarz...
Jak najdłuższa przygoda repry pzpn w Euro, jest o dziwo nam na rękę.

Nie ma szans, nasza reprezentacja to taka sama zbieranina przypadkowych piłkarzy jak niestety na dzień dzisiejszy w Wiśle. Kilku graczy ciągnie drużynę, u nas Melikson, Małecki, Biton, a w kadrze Błaszczykowski, Lewandowski i... Szczęsny.

Poza tym mam nadzieję, że to kaczka dziennikarska z tym Smudą. Po zwolnieniu Kasperczaka też media sypały nazwiskami jak z rękawa, a o Maaskancie nie pisano nic.

Marszałek 16.11.2011 11:42

A ile Hiddink tam zarabiał?Poza tym co on u nas miałby robić?To już lepiej bierzmy Jimeneza:)

pan Dudi 16.11.2011 11:48

Przecież Hiddink, to nie jest nasza półka. Ludzie, on tam zarabiał pewnie ze 2-3 bańki € rocznie. Teraz pewnie wskoczy np. do Anży, czy czegoś podobnego, albo wróci do Premier League. Hiddink w Wiśle to wymysł dziennikarzy/ forumowiczów i nic takiego się nie wydarzy.

Piotson 16.11.2011 15:39

Hiddink?
Ancelotti jest wolny. :D
Z resztą kto by nie przyszedł to za rok znów wyleci.

Bąbel 16.11.2011 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1192023)
A ile Hiddink tam zarabiał?Poza tym co on u nas miałby robić?To już lepiej bierzmy Jimeneza:)

Podobno skromnie, jedynie 4 bańki ojro :D

ziz99 16.11.2011 18:38

Czyżby Kaziu miał zgodnie ze spekulacjami rządzić do czerwca a potem Franz?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

wikink1 16.11.2011 19:11

odniosę się do jednego z aspektów tych wszystkich spekulacji ,a mianowicie TRENER SMUDA ..... MYŚLĘ ŻE TO JEDYNY FACET TRENER KTÓRY CUPIAŁA SIĘ NIE BOJ A TEN GO IGNOROWAŁ NA PEWNO NIE BĘDZIE i zniknie aspekt pośredników .I jeszcze jedno wbrew temu co tu czytam FRANZ ZŁYM TRENEREM NIE JEST.

Donki 16.11.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1192148)
odniosę się do jednego z aspektów tych wszystkich spekulacji ,a mianowicie TRENER SMUDA ..... MYŚLĘ ŻE TO JEDYNY FACET TRENER KTÓRY CUPIAŁA SIĘ NIE BOJ A TEN GO IGNOROWAŁ NA PEWNO NIE BĘDZIE i zniknie aspekt pośredników .I jeszcze jedno wbrew temu co tu czytam FRANZ ZŁYM TRENEREM NIE JEST.

Napisz Mi prosze, co takiego osiągnąłł Smuda ?

wikink1 16.11.2011 19:33

To pytanie można postawić jako zarzut każdemu trenerowi który pracował w LIDZE no z wyjątkiem RUMUNA ale tego dorwał Cupiał.

Orson 16.11.2011 19:46

Donki - osiągnął mityczną Ligę Mistrzów, bądź co bądź...

63.5 Kg 16.11.2011 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1192138)
Czyżby Kaziu miał zgodnie ze spekulacjami rządzić do czerwca a potem Franz?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

A kto Cie tak oklamal...??

Donki 16.11.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 1192158)
Donki - osiągnął mityczną Ligę Mistrzów, bądź co bądź...

Oczywiscie, ale kiedy to było ?
Kasperczak z nami też za pierwszym razem miał dobre wyniki, a jak była za drugim razem wszyscy wiemy.

Marszałek 16.11.2011 21:52

Z tym Smudą to przy tych wszystich bredniach od Jimenezów po kogoś tam równie galaktycznego,to ma to ręce i nogi. To trener przecież na nasze możliwości i warunki. Coś tam w lidze pokopie, na Europę rzecz jasna za cienki ale nam przecież nie o podbój Europy chodzi. Tylko liga. Równie dobrze Heniu może zostać trenerem. Też bym się nie zdziwił. Ciekawe czemu jego kandydatura umyka i nikt o nim nie wspomina. Tudzież Apostel.

A tak serio, Hiddink razem z Gutim wywalonym z Besiktasu mają przyjść. Zgodzili się na kontraty motywacyjne.

adam_09 16.11.2011 22:58

Oglądając naszą politykę zarządzania klubem tak na chłodno, z dystansu to jeśli miałbym optować za jakąś kandydaturą polskiego szkoleniowca to właśnie wbrew pozorom wybrałbym Dyzmę. Ma jakieś tam poparcie u Bogusława co może mieć znamienny wpływ na transfery. Trenowane przez niego drużyny fakt, że stają się jednosezonowcami gdyż je po prostu zajeżdża ale grają też krótkimi podaniami, klepką czyli coś na co wielu z nas od dawna czeka.
Oprócz Dyzmy z Polaków widziałbym tylko Probierza ale on jest już akurat occupated.

murray 16.11.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1192078)
Podobno skromnie, jedynie 4 bańki ojro :D

Jeszcze skromniej może zarabiać u Andzi Machaczkały - 25 mln ojro. Takie chodzą słuchy.

Dariook 17.11.2011 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1192195)
Z tym Smudą to przy tych wszystich bredniach od Jimenezów po kogoś tam równie galaktycznego,to ma to ręce i nogi. To trener przecież na nasze możliwości i warunki. Coś tam w lidze pokopie, na Europę rzecz jasna za cienki ale nam przecież nie o podbój Europy chodzi. Tylko liga. Równie dobrze Heniu może zostać trenerem. Też bym się nie zdziwił. Ciekawe czemu jego kandydatura umyka i nikt o nim nie wspomina. Tudzież Apostel.

A tak serio, Hiddink razem z Gutim wywalonym z Besiktasu mają przyjść. Zgodzili się na kontraty motywacyjne.

Proponuję Baryłe.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl