Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Marsz niepodległości 11.11. 2013 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8342)

Squirtle88 12.11.2011 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam.M79 (Post 1190848)
Nic nie zrozumiałeś. Chwilę pomyśl, zanim coś napiszesz, bo inaczej faktycznie nie ma sensu abyś dawał "wyślij". Po prostu stwierdziłem, że teza, iż każdy kibic to prawicowiec jest durna i nie ma pokrycia w rzeczywistości. Gdyby nawet przyjąć, iż kto co śpiewa nie ma znaczenia, choć dla mnie ma, to naprawdę wierzysz, że choć 50 % kibiców Wisły głosuje na partie prawicowe i ma prawicowe poglądy??? A co do Fedorowicza to chodziło, że jest jednym z bardziej znanych kibiców Wisły, ale to jest tylko przykład, bo takich co są z PO bądź głosowali na PO wśród kibiców Wisły znam wielu. A lidera żadnego nie mam bo nie jestem niewolnikiem czyichś poglądów, żebym karnie słuchał co mówi "lider".

Kibic głosujący na PO :lol:
chyba mylisz pojęcia z widzem piłki nożnej...

PS. Nie masz się czym chwalić , że znasz wielu ludzi uważających się za kibiców i głosujących na kogoś kto chce ich wytępić...

yarow 12.11.2011 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jakkfk (Post 1190845)
[...]
Kto Ci wmówił że PiS jest prawicowy? To chyba tylko TVN + PO mówiły, [...]

.

I właśnie być może niechcący, przyznałeś koledze Adam.M79 rację :)

Np. przyjmując, że PIS jest partią lewicową, przyjmujemy, że takie poglądy mają jego zwolennicy a więc pewnie mniej więcej "pół Krakowa", w tym masa kibiców Wisły. I pozostałych krakowskich drużyn także.

sanderuss 12.11.2011 15:51

To tak na chłodno:
Wydaje mi sie, ze mielismy do czynienia z kolejna prowokacja wlady. O dojezdzie na manifestacje niemieckich lewakow trabiono od dawna. Dlaczego nie zostali zatrzymani przed dojazdem do Wa-wy? Przeciez jechali podobniez dwoma autokarami z wiadomymi zamiarami. Nie wierze ze w Policji pracuja az tacy idioci aby nie wpadli na pomysl prewencyjnego zatrzymania i skutecznego uniemozliwienia dotarcia na miejsce (vide zatrzymywanie kibicow jadacych na mecz na Litwe czy do Rosji). I teraz, za przyzwoleniem spolecznym poprzez umiejetne naglosnienie wybranych watkow przez prorzadowe massmedia, Komorowski przebakuje o modyfikacji prawa aby moc zablokowac mozliwosc przeprowadzania demonstracji czy innych zgromadzen publicznych. A to jest powaznym naruszeniem i tak juz mocno nadwyrezonych wolnosci obywatelskich. I tu jest pies pogrzebany. Poprzez umiejetne napuszczanie na siebie goracych glow po obu stronach barykady bedziemy niedlugo swiadkami powaznego ograniczenia wolnosci obywatelskiej. Za pomoca prowokacji zrobili to juz Amerykanie (Patriot Act) i Anglicy (Terrorism Act).
Wiec teraz zastanowcie sie i popatrzcie na szerszy obraz. Bo teraz sami sobie kopiemy dolek na czesc i chwale Eurokomunistycznego Superpanstwa i calkowitej kontroli wladzy nad narodem.

yarow 12.11.2011 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakbgc (Post 1190853)
Kibic głosujący na PO :lol:
chyba mylisz pojęcia z widzem piłki nożnej...

PS. Nie masz się czym chwalić , że znasz wielu ludzi uważających się za kibiców i głosujących na kogoś kto chce ich wytępić...

Na pewno PO samo się wybrało ;)

yarow 12.11.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1190860)
To tak na chłodno:
Wydaje mi sie, ze mielismy do czynienia z kolejna prowokacja wlady. O dojezdzie na manifestacje niemieckich lewakow trabiono od dawna. Dlaczego nie zostali zatrzymani przed dojazdem do Wa-wy? Przeciez jechali podobniez dwoma autokarami z wiadomymi zamiarami. Nie wierze ze w Policji pracuja az tacy idioci aby nie wpadli na pomysl prewencyjnego zatrzymania i skutecznego uniemozliwienia dotarcia na miejsce (vide zatrzymywanie kibicow jadacych na mecz na Litwe czy do Rosji). I teraz, za przyzwoleniem spolecznym poprzez umiejetne naglosnienie wybranych watkow przez prorzadowe massmedia, Komorowski przebakuje o modyfikacji prawa aby moc zablokowac mozliwosc przeprowadzania demonstracji czy innych zgromadzen publicznych. A to jest powaznym naruszeniem i tak juz mocno nadwyrezonych wolnosci obywatelskich. I tu jest pies pogrzebany. Poprzez umiejetne napuszczanie na siebie goracych glow po obu stronach barykady bedziemy niedlugo swiadkami powaznego ograniczenia wolnosci obywatelskiej. Za pomoca prowokacji zrobili to juz Amerykanie (Patriot Act) i Anglicy (Terrorism Act).
Wiec teraz zastanowcie sie i popatrzcie na szerszy obraz. Bo teraz sami sobie kopiemy dolek na czesc i chwale Eurokomunistycznego Superpanstwa i calkowitej kontroli wladzy nad narodem.

To ważne spostrzeżenie. Uważam podobnie, że jest spore prawdopodobieństwo, iż tak właśnie było i może być.

Squirtle88 12.11.2011 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1190861)
Na pewno PO samo się wybrało ;)

Napisałem gdzieś , że się samo wybrało ?
Nie wiem o co ci chodzi człowieku , może mi wytłumaczysz ?

kulfon 12.11.2011 16:01

Było zaje**biście. Dzięki, że byliście. Przy okazji pierwszego posta na forum, się przywitam: dzień dobry ;)

Kocur 12.11.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1190862)
To ważne spostrzeżenie. Uważam podobnie, że jest spore prawdopodobieństwo, iż tak właśnie było i może być.

Kolejna bzdura z TVN

Konstytucja zezwala na wszelkie wiece i zgromadzenia. Ciekawe czy się odważą zakazać górnikom marszów z okazji Barbórki :D

Jaroo1 12.11.2011 16:13

Cytat:

To tak na chłodno:
To jest Polska i tu sie gosci z Niemiec nie zatrzymuje. Zatrzymywac to sobie mozna holote ze stadionow, zeby nie dojechali na mecz, czy na manifestacje pod Tuskobusem. Poza tym jakby ich zatrzymali to pewnie by ich musieli puscic bo przeciez jechali z kijami do bejsbola pograc sobie a nie komus nimi najebac. Tak samo pozwolenie na kontmanifestacje POSLEKIGO MARSZU NIEPODLEGLOSCI to czysta prowokacja. Prowokowali co roku, w tym roku im sie udalo.
W tv mamy obraz niszczenia grup spolecznych, ludzi przez przypinanie im latek. Najpierw wymyslamy nowe slowko lub nowy synonim do slowka np kibol, moher, PiS=oszołom. A pozniej juz tylko wystarczy powiedziec, ze jak jestes za PiSem to jestes moherem, w ostatnich wyborach tez straszono ludzi tym, ze niby PiS popieraja kibole a kiboli obsmarowywano tym, ze broni ich PiS. To sa lajdackie metody, ktore tak malo ludzi jest w stanie zauwazyc na wlasne oczy. Patriotow nazwali faszystami i juz latka do Marszu przypieta, ze jest to Marsz Hitlerowcow. Od wczoraj modne jest tez aby mowic, ze na Marszu byli kibole.
I tak samo z tymi rpowokacjami. Schemat wyglada tak jak kolega wyzej napisał. Najpierw dopuszczamy do prowokacji, podsycamy nienawisc, stwarzamy jak najlepsze warunki do eskalacji zla, pozniej troche pozwalamy na dymy i na koniec bohaterska akcja, policja doprowadza do porzadku a na drugi dzien PO moze mowic o zmienianiu prawa i swiata w imie bezpieczenstwa i normalnej, spokojnej Polski. Tak było wczoraj i tak bylo po 3 maja br.
Stworzono obraz mediow obiektywnych, rzetelnych a tak na parwde przeciez Ci ludzie stoja w 99% po lewej stronie lub po stronie okupanta z partii zwanej PO. Widac to po tym kto rzadzi najwiekszymi mediami czy jacy ludzie w nich wystepuja. Show meni typu Wojewodzki, Karolak, Szyc, Wolszczak.
Miejmy nadzieje, ze kiedys wrocimy na dobra droge i Polska bedzie w rekach Polakow a nie komunistow

yarow 12.11.2011 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakbgc (Post 1190864)
Napisałem gdzieś , że się samo wybrało ?
Nie wiem o co ci chodzi człowieku , może mi wytłumaczysz ?

Chętnie.

O to mi chodzi człowieku.

że PO zostało wybrane również przez kibiców Wisły. I to przez sporą część kibiców Wisły. Chyba, ze przyjmiemy, że kibic Wisły nie bierze udziału w Wyborach (albo w Krakowie należy do kibicowskiej mniejszości).

Tak. Głosowali oni na kogoś, kto che ich wytępić. Tak jak w ogóle Polacy nieracjonalnie głosowali na kogoś kto chce ograniczyć ich prawa i nałożyć większe podatki.

Moja teza jest tak samo równoprawna jak ta, że kibice Wisły nie głosują na PO.

emj10 12.11.2011 16:18

Jednak się myliłem. Końcówka filmu pokazuje ekipę tajniaków z poprzednich filmów.
http://www.youtube.com/watch?v=lx9IF4BnSRE

sanderuss 12.11.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1190869)
Kolejna bzdura z TVN

Konstytucja zezwala na wszelkie wiece i zgromadzenia. Ciekawe czy się odważą zakazać górnikom marszów z okazji Barbórki :D

A zdajesz sobie sprawe ze wystarczy bodajze 3/4 poparcia w sejmie zeby konstytucje znowelizowac?
Jaki TVN? Kto o tym tam mowil?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez RMF
...Po pierwsze planowane jest rozwiązanie takie, jak w ustawie o bezpieczeństwie imprez masowych - ma być wprowadzony zakaz zakrywania twarzy podczas zgromadzeń. Jeżeli ktoś przychodzi na zgromadzenie o charakterze patriotycznym to dla mnie sytuacja, w której zasłania swoją twarz jest absolutnie podstawą, żeby go ukarać wysoką karą, wielotysięczną karą finansową - mówi minister sprawiedliwości.
Krzysztof Kwiatkowski chce też zwiększyć uprawnienia samorządów tak, by mogły zakazywać organizacji groźnych zgromadzeń: Organ samorządu terytorialnego w tym wypadku może powinien być upoważniony do odmówienia rejestracji drugiej manifestacji w tym samym miejscu i w tym samym czasie.
W resorcie trwają też prace nad możliwością zajmowania pieniędzy na kontach zatrzymanych chuliganów. Może to pomóc egzekwować ewentualne grzywny, między innymi od zatrzymanych cudzoziemców. Nawet jak on wyjedzie do swojego kraju, to automatycznie z jego konta ściagfamy pieniądze na poczet orzeczonej kary, a one są wcześniej, do czasu wyroku sądowego zablokowane - tłumaczy minister...

murray 12.11.2011 16:39

Widzieliście "rozmowę" Winnickiego z tym typkiem Lizutem z Roxy i dziennikarzolem TVN24?

Jak tylko Winnicki mówił coś konkretnego, to moderator wcinał się z "zostawmy to, przejdziemy później".
Demagogia, przeinaczanie faktów, atakowanie - to ich chleb powszedni. A potem wychodzi to z obiektywnym dziennikarstwem jak z "Śmiercią w Wenecji" jako nowym zajebistym, gangsterskim filmem.

Squirtle88 12.11.2011 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1190871)
Chętnie.

O to mi chodzi człowieku.

że PO zostało wybrane również przez kibiców Wisły. I to przez sporą część kibiców Wisły. Chyba, ze przyjmiemy, że kibic Wisły nie bierze udziału w Wyborach (albo w Krakowie należy do kibicowskiej mniejszości).

Tak. Głosowali oni na kogoś, kto che ich wytępić. Tak jak w ogóle Polacy nieracjonalnie głosowali na kogoś kto chce ograniczyć ich prawa i nałożyć większe podatki.

Moja teza jest tak samo równoprawna jak ta, że kibice Wisły nie głosują na PO.

Tym się różnimy że ja takich ludzi kibicem nie nazwę .

regis 12.11.2011 16:40

Co to za niemka pi***i teraz na tvn24, jako jakaś niby przedstawicielka lewaków?

yarow 12.11.2011 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakbgc (Post 1190878)
Tym się różnimy że ja takich ludzi kibicem nie nazwę .

Być może siedzą nawet gdzieś obok Ciebie na sektorze, na Stadionie ;). Tego nie wiemy.

Don Donson 12.11.2011 17:10

Wiecie jaka była największa tragedia wczorajszego dnia?
Spłonął wóz satelitarny TVN24!!!!
Nic nie było ważniejsze - jakby jakieś narodowe dobro płonęło to nie poświęciliby temu tyle uwagi ie wczoraj swojemu parszywemu wózkowi.

pio 12.11.2011 17:24

http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt..._niemiec_16826

http://www.gazetapolska.pl/10806-pro...ki-politycznej

heoij 12.11.2011 17:28

Tak wygląda przekaz medialny z Marszu Niepodległości ...

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...48882300_n.jpg

Kamell 12.11.2011 17:29

http://drogalegionisty.fuckpc.com/in...towe&Itemid=91

kreseq 12.11.2011 17:38

Jak bylo kazdy wie :)
Lewackie mendy i ich niemieckie przydupasy to jednak nie ludzie, to bydlo.

Jedno mnie po prostu ROZWALILO. Przemarsz od "Zrodelka" :) Wielki szacun.

Arapaho 12.11.2011 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam.M79 (Post 1190848)
Nic nie zrozumiałeś. Chwilę pomyśl, zanim coś napiszesz, bo inaczej faktycznie nie ma sensu abyś dawał "wyślij". Po prostu stwierdziłem, że teza, iż każdy kibic to prawicowiec jest durna i nie ma pokrycia w rzeczywistości. Gdyby nawet przyjąć, iż kto co śpiewa nie ma znaczenia, choć dla mnie ma, to naprawdę wierzysz, że choć 50 % kibiców Wisły głosuje na partie prawicowe i ma prawicowe poglądy??? A co do Fedorowicza to chodziło, że jest jednym z bardziej znanych kibiców Wisły, ale to jest tylko przykład, bo takich co są z PO bądź głosowali na PO wśród kibiców Wisły znam wielu. A lidera żadnego nie mam bo nie jestem niewolnikiem czyichś poglądów, żebym karnie słuchał co mówi "lider".

Durne jest twoje rozumowanie że każdy kto chodzi na mecze Wisły jest z automatu KIBICEM WISŁY. Oczywiście dla wielu jest to wygodne ,pójśc z kumplami na mecz, kupić szalik baa nawet kupić sobie karnet na wygodne krzesełko, poświęcić te 3h z dojadami -1 x na 2 tygodnie i mienić sie kibicem Wisły. Wynika to z tego że obecnie wielu zaczyna swoja karierę z Wisłą od tego ze widzi Wisłę w onecie,interii, GW czy Przegladzie sportowym na czele tabeli ligowej i to jest powód bytności na R22. Nie kuma jeden z drugim jak powstawał i czym był ruch kibicowski na Wisle. Dając taki argument zaraz jest riposta " no ale....przecież dopinguje, płacę za bilety to o co chodzi? nie jestem kibicem?jak można?" Otóż można. Jak Reyman mówił Wisła to Polska ,Polska to naród, a naród to wspólnota ,a lewicowiec jest z natury awspólnotowy, nie jest "niczyim niewolnikiem" i "nie słucha karnie co się do niego mówi" cytat nie tylko twój choć jest to deko dziwne biorac pod uwage co wyrabiał Lenin,Trocki czy Stalin no ale cóż.
Moim skromnym zdaniem to że na mecze chodzi 20 tyś ludzi wcale nie znaczy że tylu jest kibiców BG.Wiekszośc to widzowie którzy nas opuszczą po kilku gorszych rundach. Zostaną właśnie ci którzy zaczeli swoja karierą bedąc zapatrzonymi w sławny sektor X, prawicowy, mający idee,kochający Polskę.Koniec i kropka. Kto nie wierzy jeszcze się o tym przekona bo przekomarzanie na forum niewiele znaczy

manolo 12.11.2011 17:58

Gratulacje, pozdrowienia i wielki, wielki SZACUN dla tych co spalili auta tvn i polsatu!!!!!!!!!!
Szkoda że nie spalono tez siedzib tvn, polsatu, tvp, gw, faktu itd.

Adam.M79 12.11.2011 18:03

Ty takich ludzi kibicem nie nazwiesz. Ale to nie Ty decydujesz kto kibicem jest a kto nie jest. Jesteś tylko jednym z wielu kibiców Wisły, jednym z wielu obywateli tego kraju. Twój głos jest tak znaczący, jak każdego kibica czy nie kibica. Musisz się pogodzić z tym, że zarówno na stadionie i to nawet na C, jak i na tym forum będzie wielu ludzi, którzy będą się uważali za kibiców i będą głosowali na Majchrowskiego, PO, PIS czy kogo tylko będą chcieli. I co gorsza dla Ciebie w demokracji rządzi większość. I na pewno nie decydują o tym czy się jest kibicem czy nie poglądy polityczne. Wepchaliście politykę do piłki nożnej, Wasz problem. Według Ciebie kibiców Wisła ma pewnie 2-3tys, ale to czy wg Ciebie ja jestem kibicem czy nie mało mnie obchodzi, bo jaki masz na mnie wpływ? Żaden. Ja kibicem Wisły jestem, mam wiele lat za sobą spędzonych na R22, wiele km przejechanych w ślad za ukochana drużyną, wiele meczy na których Ty pewnie nawet byś nie zajrzał (bo Wisła to nie tylko piłka nożna) i mimo to mam w d.. zarówno lewaków jak i ONR. I mam do tego w pełni prawo.
P.S. A co do marszu to jak dla mnie psiarnia powinna równo zmasakrować wszystkich co łamali prawo, nieważne spod jakiego znaku. Nie prowokować sama, nie opowiadać się po żadnej ze stron, ale strzec prawa i jak jeden czy drugi debil robi sobie ognisko z prywatnych samochodów (nie tylko TVN ucierpiał), wyrywa ławki czy rzuca kamieniami, to złapać, spałować i zamknąć. Pewnie w tym temacie to pogląd niepopularny ale szczerze mam to gdzieś.

skejton 12.11.2011 18:11

Konferencja prasowa organizatorow Marszu Niepodległości ( o medialnych manipulacjach)
http://www.youtube.com/watch?v=1YcRHIiPjNM
cos pięknego jak pojechali TVN-owi :) brava

Adam.M79 12.11.2011 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1190899)
Durne jest twoje rozumowanie że każdy kto chodzi na mecze Wisły jest z automatu KIBICEM WISŁY. Oczywiście dla wielu jest to wygodne ,pójśc z kumplami na mecz, kupić szalik baa nawet kupić sobie karnet na wygodne krzesełko, poświęcić te 3h z dojadami -1 x na 2 tygodnie i mienić sie kibicem Wisły. Wynika to z tego że obecnie wielu zaczyna swoja karierę z Wisłą od tego ze widzi Wisłę w onecie,interii, GW czy Przegladzie sportowym na czele tabeli ligowej i to jest powód bytności na R22. Nie kuma jeden z drugim jak powstawał i czym był ruch kibicowski na Wisle. Dając taki argument zaraz jest riposta " no ale....przecież dopinguje, płacę za bilety to o co chodzi? nie jestem kibicem?jak można?" Otóż można. Jak Reyman mówił Wisła to Polska ,Polska to naród, a naród to wspólnota ,a lewicowiec jest z natury awspólnotowy, nie jest "niczyim niewolnikiem" i "nie słucha karnie co się do niego mówi" cytat nie tylko twój choć jest to deko dziwne biorac pod uwage co wyrabiał Lenin,Trocki czy Stalin no ale cóż.
Moim skromnym zdaniem to że na mecze chodzi 20 tyś ludzi wcale nie znaczy że tylu jest kibiców BG.Wiekszośc to widzowie którzy nas opuszczą po kilku gorszych rundach. Zostaną właśnie ci którzy zaczeli swoja karierą bedąc zapatrzonymi w sławny sektor X, prawicowy, mający idee,kochający Polskę.Koniec i kropka. Kto nie wierzy jeszcze się o tym przekona bo przekomarzanie na forum niewiele znaczy

Arapaho, jestem kibicem Wisły od prawie 30 już lat pamiętam spadek do 2 ligi, mecze w takich wiochach, że nawet nie wiem czy tam poza "stadionem" coś istniało, do tego stały bywalec X aż do jej konca. Do tego naprawdę setki meczów koszykarek, koszykarzy, siatkówki i to nie biernie oglądając co się dzieje. Sam w wieku juniora barwy Wisły reprezentowałem więc proszę Cie przymknij się. Oczywiście, że masz rację że wielu reprezentuje takie postawy jak opisujesz. Ale wielu to nie znaczy wszyscy. Uwierz, można być oddanym wiernym kibicem Wisły i nie być prawicowcem. Bo bycie kibicem Wisły jest dla mnie wyznaczone przez czas i część życia jaka poświeciłem temu klubowi, a nie to na jaką partie zagłosowałem.
I to juz naprawdę tyle w temacie, kto zrozumiał to dobrze, kto nie to znaczy że nie zrozumie nigdy.

Arapaho 12.11.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam.M79 (Post 1190902)
Ty takich ludzi kibicem nie nazwiesz. Ale to nie Ty decydujesz kto kibicem jest a kto nie jest.

Powiem więcej - spotkałem już nie jednego - reguły na jakiś imprezach czy przy innych okazjach - którzy uważali się za ultrasów Wisły - powód był jeden chodzi kilka sezonów na C. A tak naprawdę w dupie byli i gówno widzieli. Owszem nie ja decyduję Pewnie dobrze dla wielu bo lewaki dostałyby "przekierowanie" na Kałuży a bezideowcy -tacy jak rozumiem ty -sektor kiełabasiano-rodzinny
Cytat:

Jesteś tylko jednym z wielu kibiców Wisły, jednym z wielu obywateli tego kraju. Twój głos jest tak znaczący, jak każdego kibica czy nie kibica. Musisz się pogodzić z tym, że zarówno na stadionie i to nawet na C, jak i na tym forum będzie wielu ludzi, którzy będą się uważali za kibiców i będą głosowali na Majchrowskiego, PO, PIS czy kogo tylko będą chcieli. I co gorsza dla Ciebie w demokracji rządzi większość. I na pewno nie decydują o tym czy się jest kibicem czy nie poglądy polityczne. Wepchaliście politykę do piłki nożnej, Wasz problem.

Zawsze podoba mi się jak któś nie mający argumentów mówi - głównie w TV- ale jak widze nie tylko że dana sytuacja jest wynikiem polityki. Otóz mój drogi to nie polityka tylko postawa kierująca se pewnymi zasadami

Cytat:

Według Ciebie kibiców Wisła ma pewnie 2-3tys, ale to czy wg Ciebie ja jestem kibicem czy nie mało mnie obchodzi, bo jaki masz na mnie wpływ? Żaden. Ja kibicem Wisły jestem, mam wiele lat za sobą spędzonych na R22, wiele km przejechanych w ślad za ukochana drużyną, wiele meczy na których Ty pewnie nawet byś nie zajrzał (bo Wisła to nie tylko piłka nożna) i mimo to mam w d.. zarówno lewaków jak i ONR. I mam do tego w pełni prawo.
P.S. A co do marszu to jak dla mnie psiarnia powinna równo zmasakrować wszystkich co łamali prawo, nieważne spod jakiego znaku. Nie prowokować sama, nie opowiadać się po żadnej ze stron, ale strzec prawa i jak jeden czy drugi debil robi sobie ognisko z prywatnych samochodów (nie tylko TVN ucierpiał), wyrywa ławki czy rzuca kamieniami, to złapać, spałować i zamknąć. Pewnie w tym temacie to pogląd niepopularny ale szczerze mam to gdzieś.

Masz rację w na tym forum to pogląd niepopularny ponieważ duża cześć kibiców piłkarskich nie dała się omamić medialnemu bełkotowi TuskVison Network ,GóW i innych służalczych korparacji czego nie moge powiedziec o nielicznych w tym o tobie. Nie popieram palenia niczyich samochodów ale jeśli TVN i GW wyszły na wojnę z kibciami oraz wszelkimi środowiskami prawicowymi, mając nieporównywalnie większe siły i możliwości wpływu, oczernijąc i kłamiąc w żywe oczy setki razy, manipulując ludżmi na codzień to się po prostu doigrali.
Największy problem nie tylko kibiców ale ogólnie Polski że wychowała sobie ludzi którzy mówią że .......ą wszysko , nikogo słuchac nie będą - bo mają do tego prawo. Dlatego każdy sobie rzepke skrobie, media na niewidzilnych sznurku prowadzą stada baranów głosujących służalczo na wybrańców "losu" a europą w tym jak widzimy Polską rządzą ci którzy mają i mieli ordnung

Kamell 12.11.2011 18:34

Ważne jest to że wszyscy co działają na Wiśle, i wielu zwykłych fanatyków to osoby po prawej stronie, co zresztą pokazał marsz. a jednostki jakieś lewe które są wszędzie, pewnie i u nas, nie mają u nas prawa głosu, i mieć zapewne nigdy nie będą. Gwiazda biała, orzeł biały to są nasze ideały!

Arapaho 12.11.2011 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam.M79 (Post 1190906)
Arapaho, jestem kibicem Wisły od prawie 30 już lat pamiętam spadek do 2 ligi, mecze w takich wiochach, że nawet nie wiem czy tam poza "stadionem" coś istniało, do tego stały bywalec X aż do jej konca. Do tego naprawdę setki meczów koszykarek, koszykarzy, siatkówki i to nie biernie oglądając co się dzieje. Sam w wieku juniora barwy Wisły reprezentowałem więc proszę Cie przymknij się. Oczywiście, że masz rację że wielu reprezentuje takie postawy jak opisujesz. Ale wielu to nie znaczy wszyscy. Uwierz, można być oddanym wiernym kibicem Wisły i nie być prawicowcem. Bo bycie kibicem Wisły jest dla mnie wyznaczone przez czas i część życia jaka poświeciłem temu klubowi, a nie to na jaką partie zagłosowałem.
I to juz naprawdę tyle w temacie, kto zrozumiał to dobrze, kto nie to znaczy że nie zrozumie nigdy.

Nie czas na licytację kto kiedy zaczynał - ja w 91' - ale zaraz będzie że się powtarzam bo już to kiedyś pisałem i się wpisuję żeby zyskać jakiś poklask z racji jakiegoś tam stażu. W II lidze byłem na wszystkich wyjazdach i to były najlepsze czasy.
Jeśli masz taki staż jak piszesz to powinieneś doskonale wiedzieć że Wisła zawsze była prawicowa i to mocno. A że nie wszyscy to jasne. Jednak w życiu nie widziałem na X punka czy anarchisty a mój kumpel z bloku - metal jak się wybrał z nami na mecz mało nie wyleciał na butach. A że byli ludzi którzy nie byli ani tym , ani tym to chyba oczywiste w każdym młynie i nie ma co niszczyć klawiszy na ten temat.

Gwiaździsty 12.11.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam.M79 (Post 1190906)
Uwierz, można być oddanym wiernym kibicem Wisły i nie być prawicowcem. Bo bycie kibicem Wisły jest dla mnie wyznaczone przez czas i część życia jaka poświeciłem temu klubowi, a nie to na jaką partie zagłosowałem.

Skoro taki duży staż masz na Wiśle, to kim byłeś w stanie wojennym gdy kibice Wisły walczyli w Krakowie i Nowej Hucie w krwawych kilkudniowych (śmierć Włosika i Smagura) z oddziałami ZOMO ? Byłeś lewicowcem ? I razem z Alfredem Miodowiczem w dawnej Hucie Lenina zapisywałeś do miodozwiązków. Może i tak było. Ale kibice Wisły w swojej masie byli po prawej stronie a na stadionie Wisły po tych 3 dniowych walkach skandowali "Znajdzie się pała na dupę generała" chociaż w tamtych warunkach strach było iść na mecz, z powodu ogromnej koncentracji wspomnianych oddziałów.

yarow 12.11.2011 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1190923)
Skoro taki duży staż masz na Wiśle, to kim byłeś w stanie wojennym gdy kibice Wisły walczyli w Krakowie i Nowej Hucie w krwawych kilkudniowych (śmierć Włosika i Smagura) z oddziałami ZOMO ? Byłeś lewicowcem ? I razem z Alfredem Miodowiczem w dawnej Hucie Lenina zapisywałeś do miodozwiązków. Może i tak było. Ale kibice Wisły w swojej masie byli po prawej stronie a na stadionie Wisły po tych 3 dniowych walkach skandowali "Znajdzie się pała na dupę generała" chociaż w tamtych warunkach strach było iść na mecz, z powodu ogromnej koncentracji wspomnianych oddziałów.

Myślę, że w tej Waszej/naszej dyskusji miesza się trochę pojęcia. Akurat do tamtych czasów i tamtych ludzi bardziej adekwatne jest pojęcie "patriotyzm" a nie: "prawica".
Wtedy o ile sobie przypominam, nie nazywaliśmy się [my, opozycja] "prawicowcami" tylko opozycją właśnie. Trudno zresztą mówić o prawicy w przypadku związku zawodowego ("Solidarność"] czyli już z definicji lewicowego choć oczywiście "Solidarność" była czymś więcej niż związek (ruchem społecznym) a np. pierwsza polska partia polityczna opozycyjna (Konfederacja Polski Niepodległej) była środowiskiem wielopolitycznym od socjalistów po endeków z celem nadrzędnym: Niepodległość Polski.

Poza tym ważna rzecz: znane jest w historii Polski [i w politologii] określenie "lewica niepodległościowa". Przy okazji Święta Niepodległości nie można zapominać, że z takiej właśnie tradycji wywodzi się Marszałek Józef Piłsudski. Mało. Z samej Organizacji Bojowej PPS. Czyli nomen omen z "bojówki" ;). Inna rzecz, że "wyskoczył z czerwonego tramwaju na przystanku >Niepodległość<".

--------------------------------
Edit:

Tutaj tekst jednego z guru GW na tydzień przed 11 listopada:
http://wyborcza.pl/1,76842,10585821,...ten_marsz.html

... a tutaj Piotr Gursztyn podsumowuje lewaków :)

http://blog.rp.pl/gursztyn/2011/11/1...-11-listopada/

heoij 12.11.2011 19:59

Niemcy plują na Polaków w Święto Niepodległości !

http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt..._niemiec_16826

Jaroo1 12.11.2011 22:00

Wie ktos ile bylo osob na tej zalosnej kontrmaniestacji? Tylko nie zanizajac

PS Niektore media (TVP3) mowia, ze nas było kilka tys hehe. propaganda trwa w najlepsze

kubawislak 12.11.2011 22:11

http://niezalezna.pl/18866-najbardzi...acje-po-1989-r

Komuna w Polsce trwa w najlepsze.

La Furia Dell' Est 12.11.2011 22:14

A ja przekornie napiszę-NIE BYŁEM na Marszu Niepodległości-bo nie miałem takiej potrzeby!!
W swojej "małej ojczyźnie"-czytaj własnym domu, uczę własne dzieci dlaczego mają być dumni,że są Polakami,mówię im kim był Marszałek Piłsudski, dlaczego wywieszamy białoczerwoną flagę w domu z okazji 3.V jak i 11.11...dlaczego 1.IX.1939 r jest ważny i dlaczego 1.VIII.1944 również....co to były zabory, Katyń i dlaczego mają się uczyć, żeby wyrzucać śmieci do kosza a nie na ulicę a dlaczego ważne jest aby uczciwie pracowac , płacić podatki i zostać w TYM kraju....A przede wszystkim, dlaczego mają być dumni z tego,że urodzili się w Polsce a nie gdzie indziej....I nie dam się nikomu manipulować żeby wiedzieć, że moim obowiązkiem jest przekazac własnym dzieciom, co znaczy być dumnym z faktu bycia Polakiem,katolikiem i wislakiem....Ot, takie moje spostrzeżenie...

Tiramisu 12.11.2011 22:25

W głowie się nie mieści, że wnuki Hitlera przyjeżdżają do Polski, żeby wraz z pedałami i lewactwem blokować Marsz Niepodległości. W głowie się nie mieści, że media w Polsce z Polską nie mają nic wspólnego i stają po stronie kolorowego bydła. W głowie się nie mieści, że mundurowi opłacani z polskich podatków blokują legalny marsz chcących uczcić największe państwowe święto na rzecz tych co na Polskę plują. W głowie się nie mieści,,,

orzeu 12.11.2011 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1190970)
A ja przekornie napiszę-NIE BYŁEM na Marszu Niepodległości-bo nie miałem takiej potrzeby!!
W swojej "małej ojczyźnie"-czytaj własnym domu, uczę własne dzieci dlaczego mają być dumni,że są Polakami,mówię im kim był Marszałek Piłsudski, dlaczego wywieszamy białoczerwoną flagę w domu z okazji 3.V jak i 11.11...dlaczego 1.IX.1939 r jest ważny i dlaczego 1.VIII.1944 również....co to były zabory, Katyń i dlaczego mają się uczyć, żeby wyrzucać śmieci do kosza a nie na ulicę a dlaczego ważne jest aby uczciwie pracowac , płacić podatki i zostać w TYM kraju....A przede wszystkim, dlaczego mają być dumni z tego,że urodzili się w Polsce a nie gdzie indziej....I nie dam się nikomu manipulować żeby wiedzieć, że moim obowiązkiem jest przekazac własnym dzieciom, co znaczy być dumnym z faktu bycia Polakiem,katolikiem i wislakiem....Ot, takie moje spostrzeżenie...

I git. Tylko sie nie zdziw jak do Twojej nauki dolaczy szkolna i wplyw kolegow, a pozniej zamiast patriotow bedziesz mial w domu kolorowa niepodlegla.
Sam w domu nic nie zrobisz jesli dookola bedzie nie tak jak byc powinno. Wlasnie trzeba wyjsc na ulice 11.11. A potem pokazywac spoleczenstwu to czego telewizja nie pokaze.

Proud 12.11.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1190970)

I właśnie to jest dla mnie esencja współczesnego Patriotyzmu. Uczciwa praca dla swojego Kraju i dawanie dobrego przykładu młodym Polakom. 100% poparcia dla takich ludzi jak Ty. Choć sam Marsz uważam za jak najbardziej słuszny. Gdyby każdy postępował tak jak Ty, to taki marsz byłby wspaniałym rodzinnym piknikiem ludzi kochających Ojczyznę. No ale niestety nie dla wszystkich rodziców te same wartości są w życiu ważne. No i naszło się lewactwa...i musieli wszystko popsuć.

Mniej słów, więcej czynów.

pan Dudi 12.11.2011 22:32

Cytat:

Większość zatrzymanych Niemców po wydarzeniach na Nowym Świecie jest już na wolności i wyjechała z Warszawy - poinformował TOK FM przedstawiciel 'Porozumienia 11 listopada'. Gro z zatrzymanych obcokrajowców nie usłyszała żadnych zarzutów.
Przekaz jest jasny. Przyjedź do Polski, napluj Polakowi w twarz, a i tak każdy sąd cię uniewinni. Chcą odebrać nam, jako Polakom, poczucie jakiejkolwiek godności. Ciężko jest w to wszystko uwierzyć. Rządy PO stworzyły z Polski kraj Polakom nieprzyjazny.

La Furia Dell' Est 12.11.2011 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1190979)
I git. Tylko sie nie zdziw jak do Twojej nauki dolaczy szkolna i wplyw kolegow, a pozniej zamiast patriotow bedziesz mial w domu kolorowa niepodlegla.
Sam w domu nic nie zrobisz jesli dookola bedzie nie tak jak byc powinno. Wlasnie trzeba wyjsc na ulice 11.11. A potem pokazywac spoleczenstwu to czego telewizja nie pokaze.

Być może-wolę jednak skupić sie na wychowaniu własnych dzieci-gdyby tak każdy z tych, co na Marszu byli, przekazał swoim dzieciom to co Jemu najbliższe w tej sprawie o której piszemy, pewnie byłby większy skutek...ale,że to nie sprawdzalne, więc pewnie każdy z nas,pozostanie przy swoim stanowisku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl