![]() |
Cytat:
To właśnie pokazuje, że w ataku na szpicy powinien grać ktoś taki, jak niegdyś Żuraw, który nie będzie stał w miejscu i bezsensownie czekał na główkę aż go obstawią co najmniej we 2 (jak Genkov), tylko ktoś bardzo dynamiczny, umiejący zgubić rywali i krycie, w pełnym biegu włączający się do podania, umiejący minąć rywali zwodem czy balansem, i co najważniejsze, z silnym i niezwykle celnym strzałem, takim jak dawniej u Żurawia którego 9 na 10 uderzeń leciało w światło bramki (i to nie w środek gdzie stoi bramkarz, ale przy słupkach lub pod poprzeczką). Naszą słabością w ataku jest właśnie bardzo mała ruchliwość napastników, którzy czekają obstawieni przez rywali, bo nie są to piłkarze dynamiczni, umiejący zgubić krycie itp. Brożek ma problemy z regularną grą w Trabzonie, można go wypożyczyć do grudnia bo nawet w nie najwyższej formie jest lepszy od od Genkova i Bitona razem wziętych ponieważ umie coś co dla tamtych jest nieosiągalne - zgubić krycie, wypracować sobie czystą pozycję strzelecką i uderzyć silnie i skutecznie (chociaż nie ma już tak dobrego celownika jak Żuraw ad. 2002-2006). |
Jestem podobnego zdania - przy czym taki gracz dawałby szansę też szansę przejścia na 4-4-2 w krytycznej sytuacji. Jeden wysoki center i jeden szybki, ładujący to co spada na ziemię, szybkimi wejściami wymuszający faule rywali. Mamy takich graczy zaledwie 2 - Melikson i Mały (+mam nadzieję Iliev). Przypommijcie sobie ilu było za HK1 i jaka była dzięki temu gra w ofensywie.
|
Reportaż z meczu, okiem Korony
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=DjdvMbuNAPE |
wczoraj zagraliśmy mecz w składzie....jaki mógł być naszym podstawowym gdyby niektóre rzeczy nie poszły nam po myśli rok temu.
Ogólnie źle nie było ,Czekaj i Brud jak dla mnie bardzo pozytywnie jedynie co mnie irytowała to w 1 połowie postawa arcy słabego Żuniora Diaza i cały bardzo słaby,(który to już) mecz Kirma. Jak nie ma Genkowa to w ogole nie wygrywamy głowek, ba, Garguła to nawet nie skacze by głowke wygrać. Szkoda ze ten mecz to takie kunktatorstwo, remis nie jest zły etc. Remis to nie są 3 punkty trenerze. O, zapomniałbym o Tomku Jirsaku. Tomku skończ waść Tomku w swoim domku. Biegać sie nie chce w takim wieku, to jest choroba raczej... Aha. Nie potrafimy wybijać autów. Przy rzucie z autu zachowujemy sie jak jacyś juniorzy ,każdy stoi i patrzy zero ruchu. Mogliśmy stracić bramkę po identycznej sytuacji jak niedawdno. Czarek wyprowadza piłke z lewej strony, strata, przegranie pilki na srodek u nas dziura i akcja. Wczoraj na szzcescie był madrze grający Czekaj (wyglada na boisku jak długopis, niby taki glut a jednak z gracją potrafi podać na spokoju, nie traci bez sensu i przede wszystkim nieźle sie ustawia i czyta gre) |
Cytat:
Brawo dla Maaskanta. Ten mecz pokazał, ze nie mamy dwóch nawet zbliżonych jedenastek, za to mamy kilku graczy którzy mogą się przydać. Bardzo dobrze, że szansę dostali Brud i Czekaj - bo jak nie z żenującą Koroną, to z kim? |
Dla mnie Garguła padł ofiara przemotywowania. Za bardzo chciał się pokazać przez co zamiast podać to na siłe starał się zrobić coś niekonwencjonalnego.
Brud przez długi okres słabiutko, ale od jakieś 60 minuty (jak zrobił ruletkę na połowie Korony) chyba zeszło z niego to ciśnienie i stres i potem już bardzo fajnie. Starał się grać często z pierwszej piłki. Może coś z niego być. Czekaj za to bardzo dobry występ. Raz mu tylko uciekł Korzym i mogła być z tego bramka. Brawo też za faul gdy zawodnik Korony wychodził na czystą pozycje. Bardzo mądre zagranie. |
Paljic najlepszy na boisku !
wogle mysle ze na dobre by wyszlo dokupienie bocznych obroncow , i powrot dragana na jego nominalna pozycje (skrzydlowy) mielibysmy dobre balkanskie trio + malecki na te 2 pozycje = ostra rywalizacja |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl