Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Protest... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8070)

c. 13.05.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1092208)
I za tą normalną oprawę tylko w tym tygodniu ukarano Legię, Górnika, Jagiellonię, Lechię, Ruch i Bełchatów. Prawo jest prawo, nie ważne czy chcieli wnieść 20 tasaków czy jeden transparent godzący w czyjeś uczucia religijne. A co do zgody klubu to mógł się wcześniej nie doszukać, ale po całej nagonce stwierdzić że jednak można się do czegoś przyczepić i lepiej nie ryzykować zamknięcia stadionu z powodu takiej bzdury.

Nikogo za oprawy nie ukarano tylko za jakieś okrzyki antysemickie i wywieszenie kawałka prześcieradła antyrządowego i jakieś tam bluzgi.
Żadne prawo, paragraf czy przepis nie mówią o tym że nie można wywieszać opraw.

robertos 13.05.2011 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzechuTSW1906 (Post 1092215)
Mecz z Lechem, aczkolwiek zwycięski i otwierający drogę do tak oczekiwanego mistrzostwa Polski, pozostawił głęboką rysę w wizerunku sympatyków Białej Gwiazdy. Jestem związany z Wisłą od 1946 roku, od 21 lat mam zaszczyt pełnić funkcję prezesa tego tak bogatego w historię klubu, i po raz pierwszy spotykam się z faktem podziału Wiślackiej Rodziny.
Publikujemy oświadczenie prezesa TS Wisła, Ludwika Miętta-Mikołajewicza.
Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna. Pokażmy tę jedność w najbliższą niedzielę, wspólnie gorąco dopingując naszych piłkarzy. Pokażmy całej Polsce, że Wisła i jej sympatycy potrafią stworzyć wspaniałe widowisko sportowe, wolne od polityki, wulgaryzmów i nieuzasadnionych podziałów.

Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda!
Ludwik Miętta-Mikołajewicz

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25147
Brawo!! o to chodzi !!!

Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna.

węgorz2 13.05.2011 16:10

jesli juz bedzie protest to stańcie -PISZE DO SKWK i poinformujcie o nim dokladnie kibicow z E ,moze nawet wydrukujcie jakies ulotki bo z tego co mi wiadomo oni naprawdę nie wiedzieli o co chodzi na meczu z LECHEM ,jak sami pisali nikt ich laskawie nie poinformował a internetu nie ma obowiązku kazdy czytać

Zlatan93 13.05.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 1092225)
jesli juz bedzie protest to stańcie -PISZE DO SKWK i poinformujcie o nim dokladnie kibicow z E ,

I tak się nie zastosują. To są DERBY, nie mecz, a ŚWIĘTA WOJNA!

martonas 13.05.2011 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1092216)
Nikogo za oprawy nie ukarano tylko za jakieś okrzyki antysemickie i wywieszenie kawałka prześcieradła antyrządowego i jakieś tam bluzgi.

Ukarano dokładnie za wywieszanie transparentów niezwiązanych z zawodami. Czy ta sławna oprawa to było logo białej gwiazdy w koronie czy może coś co mogłoby pod taki zarzut podchodzić?

I gdzie ja niby twierdzę że jakichkolwiek opraw nie można wywieszać???????

c. 13.05.2011 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1092227)
Ukarano dokładnie za wywieszanie transparentów niezwiązanych z zawodami.

To za oprawy czy za transparenty?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas
Czy ta sławna oprawa to było logo białej gwiazdy w koronie czy może coś co mogłoby pod taki zarzut podchodzić?

To był tylko przykład.
To jest oprawa
http://torcida.eu/2011/wiosna/gornik.../photos/05.jpg

a to transparent
http://torcida.eu/2011/wiosna/gornik.../photos/22.jpg

Cytat:

I gdzie ja niby twierdzę że jakichkolwiek opraw nie można wywieszać???????

Cytat:

I za tą normalną oprawę tylko w tym tygodniu ukarano Legię, Górnika, Jagiellonię, Lechię, Ruch i Bełchatów. Prawo jest prawo

Tym postem dajesz do zrozumienia że za normalną oprawę ukarano dany klub bo kibice złamali prawo. A tak nie było i nie ma na to paragrafu. Oprawy są legalne. Ukarano za transparenty i za bzdety jak zawsze czyli bluzgi. Nie za oprawy. Myślę że już się zrozumieliśmy.

szczepans21 13.05.2011 16:22

Publikujemy oświadczenie prezesa TS Wisła, Ludwika Miętta-Mikołajewicza.

Mecz z Lechem, aczkolwiek zwycięski i otwierający drogę do tak oczekiwanego mistrzostwa Polski, pozostawił głęboką rysę w wizerunku sympatyków Białej Gwiazdy. Jestem związany z Wisłą od 1946 roku, od 21 lat mam zaszczyt pełnić funkcję prezesa tego tak bogatego w historię klubu, i po raz pierwszy spotykam się z faktem podziału Wiślackiej Rodziny.

Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna. Pokażmy tę jedność w najbliższą niedzielę, wspólnie gorąco dopingując naszych piłkarzy. Pokażmy całej Polsce, że Wisła i jej sympatycy potrafią stworzyć wspaniałe widowisko sportowe, wolne od polityki, wulgaryzmów i nieuzasadnionych podziałów.

Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda!
Ludwik Miętta-Mikołajewicz

Oxydrene 13.05.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robertos (Post 1092222)
Pamiętajmy: wiślakiem jest każdy, kto nosi Białą Gwiazdę w sercu, bez względu na wiek, kolor skóry czy wyznanie. Szanujmy barwy, hymn klubowy, szanujmy się wzajemnie, bo Wiślacka Rodzina jest jedna.

No niestety ja się nie zgodze z tym zdaniem bo Wisła to klub wywodzący się z Krakowa czyli miasta z kraju gdzie prawdziwą i naturalną rasą jest biała.... Jej kibice to Polacy, Słowianie o wspólnych źródłach kulturowych, pochodzeniu, podobnych zwyczajach, obrzędach i wierzeniach(nie żadne allahy)

Hudy 13.05.2011 16:28

Wracam do domu i dowiaduję się, że już zamknięto dzisiaj 3 stadiony z czego ostatni za całokształt. Zaczynam rozumieć decyzję naszego zarządu... Przecież teraz wszystko zależy od kaprysu Tuska-wojewody i derby są bez kibiców bo kiedyś tam było niebezpiecznie. To już jest naprawdę chore.

martonas 13.05.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1092232)
To za oprawy czy za transparenty?

Że k..... co?
To transparent przygotowany przez kibiców to nie jest oprawa dla takiej Komisji Ligi? A jakby ten napis na tym twoim "transparencie" był na tej twojej "oprawie" to jaka to by była niby różnica? Kara była by i tak i tak. I jeszcze w kwestii zakazanej oprawy, uczciwie przyznam że sam jej osobiście nie widziałem, ale jesli to co piszą ludzie na stronie skwk to prawda to jakby ją pokazali to bys chyba mecz z Cracovią w tiviku sobie oglądał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1092232)
Oprawy są legalne. Ukarano za transparenty i za bzdety jak zawsze czyli bluzgi. Nie za oprawy. Myślę że już się zrozumieliśmy.

Transparent to też oprawa. Sektorówki to oprawa, piro to oprawa, flagi to oprawa, konfetti to też oprawa. Jak ci walną karę za piro to jest to kara za oprawę, jak ci walną karę za transparent to jest to za oprawę, jak walniesz wielkiego ...uja na sektorówce to też jest to kara za oprawę

c. 13.05.2011 16:37

Jak do ściany

Cytat:

kluby ukarano tylko w związku z wywieszeniem przez kibiców transparentów niezwiązanych z zawodami.
Myślisz że klub ukarano za to
czy za to
? bo widzę że albo udajesz głupka albo usilnie chcesz kogoś z niego zrobić. Nawet moja stara wie że chodzi o transparent wyśmiewający rządy Tuska, a nie o tą oprawę co piszę Ultras, na Polskich stadionach było dziesiątki tysięcy opraw na przestrzeni 5 ostatnich lat i może kilka z nich zostały uwzględnione jako nieodpowiednie. Dlatego odpowiadam NIE! taki transparent to nie jest oprawa dla Komisji Ligi Owszem, są debilami ale nie kreują się na większych.
Jak pojawi się transparent upamiętniający jakaś rocznicę powstania, wielkiego Polaka to oczywście kary się nie posypią, mimo że to też transparent niezwiązany z zawodami. Ot cała hipokryzja Tuska i jego rządów.

Lacrima 13.05.2011 16:37

Cytat:

Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy na 183 Wielkich Derbach będzie doping!
Wraca normalność przynajmniej na tą kolejkę. Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców wydał wczoraj oświadczenie, w którym ogłosił brak dopingu i opraw na wszystkich meczach ekstraklasy.

Wśród wszystkich kibiców Wisły Kraków wzbudziło to niemałe poruszenie i wściekłość, zwłaszcza po sytuacji, która miała miejsce podczas meczu z Lechem Poznań przy Reymonta.
Większość kibiców przesiadujących na co dzień na Trybunie Wschodniej zapowiedziało, że bez względu na wszystko będą kibicować Białej Gwieździe, nawet wbrew "młynowi".

Nie będzie to konieczne! OZSK ze względu na rangę krakowskiego spotkania wydał zgodę na zorganizowany doping podczas meczu!

Warto wspomnieć, iż decyzja ta dotyczy tylko Krakowskich Derbów!
Z zakazanego forum...

martonas 13.05.2011 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1092257)
Jak do ściany

Myślisz że klub ukarano za to
czy za to
? bo widzę że albo udajesz głupka albo usilnie chcesz kogoś z niego zrobić. Nawet moja stara wie że chodzi o transparent wyśmiewający rządy Tuska, a nie o tą oprawę co piszę Ultras
Jak pojawi się transparent upamiętniający jakaś rocznicę powstania, wielkiego Polaka to oczywście kary się nie posypią, mimo że to też transparent niezwiązany z zawodami. Ot cała hipokryzja Tuska i jego rządów.

Transparent przygotowany przez kibiców to też oprawa. Teraz ty mi odpowiedz czy widziałeś oprawę i czy nie było tam treści za które można by ukarać klub?
Za treści upamiętniające powstanie nie ukarzą ale już za treści polityczne tak.

c. 13.05.2011 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1092264)
Transparent przygotowany przez kibiców to też oprawa. Teraz ty mi odpowiedz czy widziałeś oprawę i czy nie było tam treści za które można by ukarać klub?

Cytat:

Widowisko z Lechem Poznań miało być prawdziwym kibicowskim świętem, okraszonym wspaniałym dopingiem i efektowną oprawą meczową. Jak było to chyba wszyscy wiemy. Na pewno nie tak jak sobie to zakładaliśmy i wyobrażaliśmy. Rozumiem Wasze rozgoryczenie wczorajszym meczem, pewnie większość z nas z różnych przyczyn czuje to samo.

W poniedziałek doszło do spotkania różnych frakcji na Wiśle z przedstawicielami najwyższych władz klubu. Wtedy to omawialiśmy sprawę nadchodzących dwóch meczów. Właśnie wtedy nikt nie miał nic przeciwko zaprezentowaniu oprawy którą przygotowaliśmy. Można powiedzieć wszystko było ustalone. Jak się jednak okazało wczoraj rano ustalenia te zostały złamane. A przecież projekt sie nie zmienił. Wszelka merytoryczna dyskusja dlaczego nie praktycznie nie istniała. Władze naszego klubu i osoby odpowiedzialne ze bezpieczeństwo używali argumentów w stylu: "nie bo nie" albo "jak nie rozumiesz dlaczego to fajnie masz". Z resztą wszystkie osoby które widziały projekt zgodnie stwierdziły ze nie ma w tym nic obraźliwego, wulgarnego czy czegokolwiek co sprawiłoby że mogliby nam za to zamknąć stadion.

Dlatego bardzo proszę o powstrzymanie sie od komentarzy ze klub miał racje, szczególnie tych osób które jej nie widziały. Mogę zapewnić jedynie, a przynajmniej mam taka nadzieje że kiedyś ją zobaczą. Również osobom które uważają ze sytuacja w kraju jest wiadoma, że jest nagonka i robienie czegoś takiego to pieniądze wyrzucone w błoto chciałbym powiedzieć że ta owa nagonka jest od finału PP w Bydgoszczy czyli raptem trochę ponad tydzień. Każda odpowiedzialna osoba nie rozpoczyna przygotowań do takiego meczu na tydzień przed.

Pomijając poświęcony czas wolny, czas w którym omijało sie prace czy szkołę, pomijając wydane środki- warto zaznaczyć Wasze, myślę że są ważniejsze kwestie które należy w tym momencie poruszyć. Chodzi o zwyczajne zaufanie miedzy klubem a nami. Niby tak nie wiele a jednak dużo. Ja czuje sie przez mój ukochany klub zwyczajnie wykorzystany. Pewnie większość moich kolegów i koleżanek też. Potraktowany jak zwyczajny wróg. Co za tym idzie my nadszarpnęliśmy Wasze zaufanie, chciałoby sie powiedzieć nie ze swojej winy.

Do wydarzeń juz na samym meczu nie odnoszę się, część osób od nas w ogóle na niego nie poszła, część siadła z boku trochę niedowierzając jak zachował sie wobec nas klub. Chciałbym zwrócić tylko uwagę na tak mi sie wydaje jeden istotny fakt, czy osoby z sektora G również słyszały przy opuszczaniu trybuny w przerwie "idźcie do domu..." śpiewane gdzieś z sektora E? Czy tylko mi sie przesłyszało. W każdym razie później górę wzięły juz emocje...

Powyższy tekst jest subiektywna opinią jednego z członków grupy Ultra Wisła.

Strona zakazana

Pytałeś czy klub wydał zgodę na oprawę? tak wydał. Najwidoczniej razem z nagonką, poza tym musiałbyś zobaczyć projekt graficzny oraz pełne hasło. Bo coś może brzmieć "odpychająco" ale na żywo wygląda całkowicie inaczej. Czyli oprawa mogłaby być przykładowo z mega jajem i nawet Tusk zaśmiałby się z niej. Wiele osób uważa że byłaby to jedna z najładniejszych o ile nie najładniejsza oprawa jaka kiedykolwiek została zaprezentowana u nas na Reymonta.

martonas 13.05.2011 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1092267)
Klub i osoby od spraw bezpieczeństwa na stadionie się zapoznał z tą oprawą i zezwolił na jej wniesienie. I chyba jesteś na tyle inteligenty żeby wpaść na to że najwidoczniej nic złego na oprawie nie było tak?

A nie przyszło ci do głowy że może stwierdzili że jednak byli zbyt pobłażliwi, albo była to oprawa w której z początku nie widzieli problemu a po całej nagonce jednak ktoś mógłby się do niej przyczepić i zmienili decyzję żeby nie było potem problemów?
Zresztą o czym ja tu w ogóle dyskutuje jak samo skwk napisało że oprawa była związana z nagonką na kibiców, czyli krótko mówiąc jednak było się do czego przyczepić.

Specjalnie dla pana c.:
http://www................/news/show...a_na_trybunach

"Na ten moment zdradzić możemy tyle że oprawa miała związek z wszechobecną nagonką na kibiców."

i jeszcze z cytowanego przez ciebie fragmentu:

Wszelka merytoryczna dyskusja dlaczego nie praktycznie nie istniała. Władze naszego klubu i osoby odpowiedzialne ze bezpieczeństwo używali argumentów w stylu: "nie bo nie" albo "jak nie rozumiesz dlaczego to fajnie masz". Z resztą wszystkie osoby które widziały projekt zgodnie stwierdziły ze nie ma w tym nic obraźliwego, wulgarnego czy czegokolwiek co sprawiłoby że mogliby nam za to zamknąć stadion. i te wszystkie osoby też chyba fajnie mają

No i co z tego że zezwolił, jak zezwalał to nie bał się o to że im stadion zamkną, potem zrobiło się nieciekawie i zmienili zdanie. O tym że za takie tresci mogą karać to chyba nawet ty rozumiesz, bo sam wklejałes przykład transparentu o takich treściach. Więc z czym masz jeszcze problem? Jak dalej tego nie rozumiesz to fajnie masz.

Ok, napiszę to po raz ostatni bo szkoda mi czasu na taką bezsensowną polemikę, oprawa mogła się na żywo zajebiście prezentować ale jeśli poruszała tematy za które mogliby się przyczepić (a poruszała), to lepiej było nie ryzykować i tyle. Gdzie tu widzisz problem? Można się jedynie przyczepić do formy w jaki sposób to zakomunikowali ale oni też mają jakieś tam cisnienie związane z groźbą zamknięcia stadionu i dlatego powstrzymałbym się od protestu właśnie z tego powodu.

Sensej 13.05.2011 17:10

W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie przedstawicieli SKWK z Prezesem Wisły Kraków Panem Bogdanem Basałajem.

Wszystkie niedomówienia pomiędzy kibicami a klubem zostały wyjaśnione.

Wydarzenia na meczu z Lechem uznano za nieporozumienie wynikające z braku przepływu informacji i niepotrzebnych emocji. Obie strony proszą o nierozpamiętywanie zaistniałej sytuacji, gdyż nie służy to wspólnemu dobru Wisły Kraków, na którym wszystkim nam zależy.

Pomimo zapowiadanego w najbliższym czasie ogólnopolskiego protestu kibiców (brak dopingu, opraw , flag), który odbędzie się na większości stadionów, wiedząc jak ważnym wydarzeniem dla każdego Wiślaka jest „Święta Wojna" postanowiono prowadzić doping na niedzielnym meczu.

Mamy nadzieję, że na Derbach zapanuje atmosfera wielkiego piłkarskiego święta, którą stworzymy wszyscy w imię WIELKIEJ WISŁY KRAKÓW.

Przypominamy o jutrzejszym treningu Białej Gwiazdy, na który zbieramy się o 16 za starą halą Wisły.

Prosimy o powstrzymanie się od komentarzy.

Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków

No i super się udało zakończyć. Wilk syty owca cała. Teraz każdy daję z siebie 200% aż jestem ciekaw dopingu E :)

canarinhos 13.05.2011 17:15

Super wiadomość! Mam nadzieje ze kazdy da z siebie wszystko bez wyjatku nie na 100 ale na 1906 %. Do zobaczenia na R22

3żyk 13.05.2011 17:19

Nie próbujmy usilnie dzielić się na frakcje protestujących i "łamistrajków", bo sytuacja nijak tak nie wygląda. Idiotyczne działania rządu, w postaci zamykania stadionów, likwidowania wyjazdów i wywierania chorej presji na kluby, powinny spotkać się ze zdecydowanym sprzeciwem i konsekwentnym protestem. Zabronienie prezentacji oprawy, na którą z niecierpliwością czekałem i wrzucałem oszczędzane studenckie drobniaki, jest zwykłym s....ysyństwem. Jest to opinia zarówno moja, czyli kibica umiarkowanie-piknikowego, jak i wszelkich znanych mi ludzi, którzy żywią choćby skromne zainteresowanie piłką nożną. Zwolennikami tych idiotycznych działań, są ludzie, którym piłka zwisa i powiewa. Wykarmieni medialną papką, żyją w przekonaniu, że stadiony są zapełnione przez rządnych krwi bandytów, a pojawienie się na meczu jest igraniem ze śmiercią. Im nie zrobi, żadnej różnicy, czy kibice na stadionie będą milczeć, skoro nawet popierają ideę, by te stadiony opustoszały. W kogo więc godzi taka forma protestu? Nie w rząd, bo ludzi, których Tusk chce w ten sposób kupić, na stadionie nie ma i nigdy nie było. Skoro ich nie ma, to też nie w nich. Klub, jako byt biznesowy, też nie cierpi, bo kasa za bilety się zgadza. Kto więc traci? Drużyna, pozbawiona wsparcia 12 zawodnika i obecni na stadionie kibice. Chyba nie taki jest cel protestów.

Podsumowując: Protesty antyrządowe kibiców powinny mieć miejsce i mają szanse na zdobycie naprawdę szerokiego poparcia społecznego (które do powodzenia takich protestów jest niezbędne), ale żeby tak się stało, muszą przybrać formę, która godzi w rząd, a nie we wszystkich innych tylko nie w rząd.

szczepans21 13.05.2011 17:22

i gdzie są napinacze.. najpierw mówiłem usiąść i porozmawiać!!
a tutaj niemalże do rękoczynów dochodziło..

czasami uważam że nie które osoby powinno iść na spacer a nie siedzieć na forum!

ABG

pilot80 13.05.2011 17:23

Ciszą nic sie nie osiągnie, rząd sie nie ugnie, zwłaszcza ze są wybory w październiku, a temat jest medialny, większość ludzi siedzących przed telewizorem nie ma pojęcia jak wygląda sytuacja dla nich kibic=chuligan, nawet w tym tygodniu były badania sondażowe w których większość popiera zamykanie stadionów
http://prawo.money.pl/aktualnosci/wi...0,824979.html#

dzisiejszy świat jest oparty na ciagłym PR, czy to negatywnym czy pozytwnym
jedyne co można zrobić to pokazywać pozytywna stronę kibicowską poprzez doping, oprawę, atmosferę na stadionie czy jakieś akcje społeczne

mecz z Lechem oglądałem w C+, komentator bardzo pozytywnie wypowiadała się o kibicach Wisły, atmosferze, dopingu w oczywiście w poprzednich meczach ;)
tak ze to jest zauważalne,tym można sie przebić przed ten medialny chłam , w ten sposób należny kreować pozytywny wizerunek kibica, że wcale po stadionie nie lata się z siekierami ...

fialo 13.05.2011 17:23

....a mać zróbmy taki rozpiździel ( pod względem dopingu) oczywiście, żeby ten .......ony Kaufland z drugiej strony obrócił się w gruz !!

Już mam ciary !!

Pokażmy absolutną moc !! To świetny pomysł. W tej kolejce będą puste stadiony i smutne stadiony i jeden tętniący życiem ! I niech Donaldu zobaczy różnicę.

Ależ będize ogień. Dam z siebie wszystko, wypruje sobie żyły, niech zasłabnę przy tym dopingu, ale będzie masakra !

rafkur 13.05.2011 17:27

I najważniejsze, zróbmy to wspólnie. Nie ma podziału na pikników, ultrasów, kiboli i pokemonów. Pokażmy na co nas stać, zwłaszcza, że w przyszłym sezonie może być różnie na stadionach.

Sąsiedzi z E dajcie z siebie wszystko bo o G jestem spokojny.

igortsw 13.05.2011 17:29

Cżyżby bez Antydopingu, a nawet dopingu z jakimkolwiek przekleństwami(nawet bez lidera mamy...), bo napewno będą kręcili z dołu - tak też ostrzega Stowarzysznie: http://......../news/show/6775_pamie..._przed_derbami... W sumie Cracovia miałaby niezły problem prowadzania dopingu, bez przyśpiewek z wyzwiskami, przekleństwami, dwa, może trzy by im zostały :D

No cóż nic tylko sie cieszyć że będzie doping i uważać na to co robimy na stadionie.

Daja`n 13.05.2011 17:30

Super wiadomość!Jestem dumny że jestem WIŚLAKIEM!!!

Donki 13.05.2011 17:32

Jesli juz tutaj dyskusja odnosnie derbów to napisze tylko takie moje spostrzezenie.
Jesli już gwizdzemy przy podawaniu składu (w tym wypadku zydków) to robmy to na maxa i do konca, a nie tak, że na początku jest dobrze a pozniej tragednia ;)

Wojtas 13.05.2011 17:33

Dobra Wiadomosc.

Cała Wisła zawsze RAZEM!!!

Robimy kocioł ,i doping jakiego w tym sezonie jeszcze nie bylo.

podszywacz 13.05.2011 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 1092301)
aż jestem ciekaw dopingu E :)

Doping na E będzie taki sam gdyby miał być doping na G lub go gdyby miało nie być czyli na pewno nie taki głośny jak na G. Powodów jest kilka, brak gniazdowego na E, dużo ludzi starszych które nie śpiewają, brak koordynacji na długim sektorze, grupki kibiców dopingujących oddaleni od siebie, stewardzi którzy pilnują aby wszyscy siedzieli, itd. Nie doszukuj się złośliwości że jak G dopinguje to E zajada kiełbasę a jak jest protest to E daje z siebie wszystko.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1092318)
W tej kolejce będą puste stadiony i smutne stadiony i jeden tętniący życiem ! I niech Donaldu zobaczy różnicę.

I właśnie takie formy protestu są OK, niech Rząd zobaczy różnicę!

Malines 13.05.2011 17:43

Cały dzień śledzę forum i ten temat... Kilka razy chciałem już coś napisać, ale odpuściłem byłem zły a nawet zawiedzony możliwością BRAKU DOPINGU...

Szczerze mówiąc dopiero dzisiaj zrozumiałem jak dla mnie Wiślaka WAŻNE jest że mamy możliwość dopingowania w mniejszym lub większym stopniu... a to przez to że tak na prawdę mało kto z Nas się spodziewał że takie rzeczy mogą się dziać na Naszym polskim podwórku!!

Dopiero teraz pewnie nie tylko ja to docenię i mam nadzieję że atmosfera na Lechu to był wypadek przy pracy... Cóż różni tam ludzie chodzą, nie którzy nawet nie związani tak na prawdę z Wisłą bo karnety z pracy dostają i chodzą bo jest za free... I myślę że to w większości przez takie osoby było to WIELKI NIEPOROZUMIENIE...

PS.Sam nie byłem zadowolony z tego że na E ludzie zaczęli robić doping, chyba tylko po to żeby zrobić na złość bo prawda jest taka że na "słabszych meczach" nie są Oni tacy wyśpiewani... to co było już później to PORAŻKA!!

!!ALE MIMO WSZYSTKO PRZYCHODZIMY TAM DLA WISŁY A ONA JEST DLA NAS NAJWAŻNIEJSZA!!

podszywacz 13.05.2011 17:52

Wielki plus dla SKWK. Bałem się że ten protest to taka iskra do konfliktu porównywalnego z tym na Legii.

airborne4009 13.05.2011 17:55

No i tak ma k***a być!!! Zawsze wierni Wiśle!! Na derbach ma być takie p*****ę, aż tuskomatoły i leśne dziady mają z krzeseł pospadać!! Jedność jest naszą siłą!!! JJJBG!!!

Grzadq 13.05.2011 17:58

Panowie, jest szansa żeby pokazać jak się bawi szlachta. Jest szansa żeby pokazać co to znaczy doping. Jest szansa, żeby pokazać całej Polsce co potrafi zrobić 18 tys ludu w Krakowie. Nie zmarnujmy tego. Każdy drze jape, nakręcamy się!

małpa 13.05.2011 18:07

+ dla skwk, ale wielki " - " dla ozsk . Już mnóstwo postów tu było, nie będę się powtarzał ale w 2 zdaniach;

RZĄDOWI O TO CHODZI ŻEBY NIE BYŁO ZORGANIZOWANEGO DOPINGU !!!
PRZECIEŻ ONI NIE CHCĄ OPRAW, DOPINGU , I FLAG NA PŁOTACH...ONI CHCĄ DRUGĄ ANGLIĘ ZROBIĆ ~~!!!

LanceTS 13.05.2011 18:28

Ja bym jeszcze zaproponował zaśpiewać na początku coś w styłu:

"WISŁA to my, my WSZYSCY!"

Kibic_1906 13.05.2011 18:31

BRAWO! Mam nadzieję że będzie kocioł !!

Pennywise 13.05.2011 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez małpa (Post 1092368)
+ dla skwk, ale wielki " - " dla ozsk . Już mnóstwo postów tu było, nie będę się powtarzał ale w 2 zdaniach;

RZĄDOWI O TO CHODZI ŻEBY NIE BYŁO ZORGANIZOWANEGO DOPINGU !!!
PRZECIEŻ ONI NIE CHCĄ OPRAW, DOPINGU , I FLAG NA PŁOTACH...ONI CHCĄ DRUGĄ ANGLIĘ ZROBIĆ ~~!!!

Oni chcą zamknąć kibicom usta. Rusza kampania, a publiczne wyrażanie niechęci do rządzących to dla nich ANTYKAMPANIA!

fan01 13.05.2011 18:38

Brawo SKWK!

Rafal-SWL 13.05.2011 18:45

powiem tylko tyle, BRAWA DLA SKWK.

zuraw9 13.05.2011 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1092376)
Ja bym jeszcze zaproponował zaśpiewać na początku coś w styłu:

"WISŁA to my, my WSZYSCY!"

Dobrze by było gdyby gniazdowy wywołał do śpiewania cały stadion i zaintonował "Wisła to my", pokażmy wtedy, że to co się działo w środę to był wypadek przy pracy i od tej pory nie ma podziałów na lepszych i gorszy - jest tylko JEDNA Wisła, którą tworzymy MY wszyscy, dla dobra naszego klubu.

LanceTS 13.05.2011 18:53

Osoby podające jakieś brednie, że niby OZSK nam zezwoliło na doping, informujemy, że oświadczyliśmy OZSK , że na derbach doping będzie. Nikogo zgoda nam do tego nie potrzebna.

SKWK.

Ave 1906 13.05.2011 19:04

Jutro 16 panowie !!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl