Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27 kolejka] Wisła - Cracovia - MECZ O MISTRZOSTWO 2010/11 !! 15 maja, 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8063)

LanceTS 15.05.2011 17:56

Z żydowskiego forum:
"a Melikson ech.. żyd żydowi żydem"

:D

mitmichael 15.05.2011 18:04

Tak sie bawi, Tak sie bawi MISTRZ POLSKI!!! :rotfl:
http://up.programosy.pl/foto/orange_...190302_min.jpg

Tutaj wszystko jak na dłoni, kto w tej dekadzie w Polsce rzadzi :
http://up.programosy.pl/foto/orange_...190618_min.jpg

To był kolejny swietny mecz, w ktorym pilkarze znowu swietnie wykonali załozenia Maaskanta.

Chrisman 15.05.2011 18:08

dzieki Wisła i gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mistrz nasz TS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KOMINEK 15.05.2011 18:17

Mistrz Mistrz NASZ TS. Dziękuję.

Skromne zwycięstwo ale co tam. Ten mistrz smakuje wyjątkowo.
Dziś byliśmy jednością.
Bukhari i Melikson czy trzeba czegoś więcej :-).

sAJmon_ABG 15.05.2011 18:20

MISTRZ MISTRZ NASZ TS !!!

teraz poczekajmy spokojnie na następne mecze które też by się przydało wygrać ;>

Mam pytanie , kiedy będą w sprzedaży mistrzowskie koszulki ??

sportnh 15.05.2011 18:20

kiedy MNIEJ WIECEJ bedziemy grac pierwszy mecz w pucharach!!!???

nie wiem, pierwsza połowa lipca?

Fifiorek 15.05.2011 18:22

Tak. Połowa / koniec lipca.

sportnh 15.05.2011 18:25

pierwszy mecz z LEviadia byl chyba 15 lipca takze rowna polowa, 2 miesiace czasu jest, tak dlugo ;/

R22 15.05.2011 18:29

Zwariowałam dziś na trybunach :D największa radość chyba w historii no i Melikson, szacunek :) brawo dla kibiców, atmosfera niezapomniana a końcówka to już w ogóle :) Mistrz Mistrz Nasz TS! WISŁA PANY!

flamengista 15.05.2011 18:37

W pierwszej połowie graliśmy nieźle, była walka, były też sytuacje. Dobrze działał środek pola, a nasza defensywa prezentowała się pewnie. Szkoda, że nie strzeliliśmy więcej niż 1 bramkę, byłyby mniejsze nerwy.

W drugiej połowie obudziły się Pasy, my zaś spuściliśmy z tonu. Pojawiły się głupie błędy Pajlica i Kirma. Zrobiła się nerwówka na koniec, szczególnie że obaj defensywni pomocnicy mieli żółtko na koncie.

Moje oceny:

Pareiko - 7. Pewny przy wyjściach do górnych piłek, w zasadzie nie popełnił błędu.
Cikosz - 8. Bardzo dobry mecz, zarówno w ofensywie jak i defensywie. Niesłychanie waleczny i wyjątkowo skuteczny w pojedynkach 1 na 1.
Chavez - 8. Też bardzo dobry występ, uratował nas w kilku groźnych sytuacjach.
Jaliens - 7. Ok, choć dziś mniej widoczny na boisku.
Pajlić - 5. Przeciętny występ. Głupie zagrywanie piłki do Pareiki 2 razy o mały włos nie skończyły się tragicznie. Mała była z niego korzyść w ofensywie.
Kirm - 4. Najsłabszy z Wiślaków. Wolny jak Maciej Terlecki pod koniec kariery. Ewidentnie powinien usiąść na ławce, ma wyraźną obniżkę formy.
Sobolewski - 8,5. Profesor środka pola, świetnie czyścił z Wilkiem.
Wilk - 8,5. W zasadzie to samo co Soból.
Melikson - 9. Brał na siebie grę w kluczowych momentach, robił różnicę. No i bramka na miarę MP. Brawo!
Małecki - 7,5. Ocenę zaniża tradycyjne holowanie piłki, dziś dość irytujące. Ale Mały włożył w ten mecz całe serce, zostawił mnóstwo zdrowia na boisku. Brawa za walkę i asystę.
Genkow - 6. Dziś miał jedną klarowną sytuację - podobną jak z Amiką. No i tym razem źle się zachował. Dostawał za mało piłek, ale próbował walczyć. Występ poprawny, ale szału nie było.

Maaskant - 8. Dobrze dobrana taktyka, trochę gorzej ze zmianami. Kirm grał zdecydowanie za długo. Natomiast widać wyraźną poprawę w rozgrywaniu stałych fragmentów gry - zarówno w ofensywie, jak i przede wszystkim w obronie.

Ogryzek 15.05.2011 18:43

Cieszy bardzo MP! Dla mnie to najważniejsze trofeum na jakie czekam (nie żadne puchary i inne tam) Brawa dla piłkarzy za walkę i zwycięstwo z Parchatymi:)

Historia zatoczyła koło - rok temu straciliśmy z Parchatymi MP, dzisiaj je odzyskaliśmy:D

No i wreszcie jest za co chwalić Maaskanta!

BTW
Zgadzam się flamengista co do ocen piłkarzy - a zwłaszcza niskiej dla Kirma. Jeden mecz odpoczynku może by mu dobrze zrobił, bo jeśli chodzi o egoizm boiskowy to już dawno jest numerem 1 u nas, Małecki przy nim to altruista:)

PlacekTSW 15.05.2011 18:45

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...4794296441.jpg
Piłkarze wiedzą co pić :D

Krzysiek Grabski 15.05.2011 19:11

Gratuluję wam zdobycia kolejnego MISTRZA POLSKI!

Tytuł numer 13 ale jakże szczęśliwy.

W tym sezonie w pełni zasłużyliście na ten tytuł.

Wszystkiego dobrego z Warszawy.

Reprezentujcie godnie naszą Ojczyznę na arenie międzynarodowej.

Życzę awansu do LIGI MISTRZÓW!

Trzymajcie się wszyscy zdrowo.

Krzysztof Grabski z Warszawy.
Kibic Legii Warszawa.

małpa 15.05.2011 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1093743)
Z żydowskiego forum:
"a Melikson ech.. żyd żydowi żydem"

:D

buahahhahahah, sorry nie mogłem, musiałem to podbić.

ŻYD ŻYDOWI ŻYDEM :D mega.

a co do samego meczu to podziękowania dla paru gości ( tych z gatunku większych ) za uciszanie tych, którzy między 35 a 45 chcieli śpiewać.

No i dla gniazdowego i całego G, za to, że nie było JŻS i ' gola gola gola.... '. Mnie aż nęciło, no ale wszystko rozumiem, oby nie zamknęli nam stadionu na mecz z ksp.

pzdr

FraMat 15.05.2011 19:22

czy ktoś ma statystyki z meczu by Canal+

wolfy 15.05.2011 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1093761)
Bukhari i Melikson czy trzeba czegoś więcej :-).

Muzułmanin , teraz Żyd - nie ma co, Cracovię j-ą wszyscy. Pełny ekumenizm:lol:

Mistrzostwo zdobyte w meczu z Pasami to coś ekstra, nawet po tak słabym sezonie. Jedyne czego szkoda, to że ten mecz nie przypieczętował ich spadku. To już byłby full serwis.

tedyy 15.05.2011 19:41

teraz na żywo o WIŚLE http://www.orange.pl/ogladaj-Orange-sport-info.phtml

vojtex 15.05.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sAJmon_ABG (Post 1093765)
MISTRZ MISTRZ NASZ TS !!!

teraz poczekajmy spokojnie na następne mecze które też by się przydało wygrać ;>

Mam pytanie , kiedy będą w sprzedaży mistrzowskie koszulki ??

właśnie przyłączam się do pytania co do tych koszulek, wie ktoś coś ?

tarantulaw2 15.05.2011 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1093864)
Mistrzostwo zdobyte w meczu z Pasami to coś ekstra, nawet po tak słabym sezonie. Jedyne czego szkoda, to że ten mecz nie przypieczętował ich spadku. To już byłby full serwis.

Never Say Never. Pejsy mają:
Widzew (D)
Jagiellonia (D)
Belchatów (W)

Bytom ma:
Arkę (W) - kluczowe spotkanie, jak Bytom wygra to na 70% Pasy lecą
Lech (D)
Legia (W)

W Bełchatowie pasiaki zapewne polegną - nie umieją grać na wyjazdach. Z Widzewem raczej wątpie że dadzą radę, z Jagą to jest zagadka. A Bytom to wiadomo, że z Lechem i Legią wtopią, ale jeśli tylko zleją Arkę, to prawdopodobnie będzie trzech spadkowiczów :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vojtex (Post 1093885)
właśnie przyłączam się do pytania co do tych koszulek, wie ktoś coś ?

Poczekajcie, pewnie będzie coś wiadomo teraz w najbliższym tygodniu. Patrząc na ceny na internetowym sklepie Wisły to cena to pewnie ~45 zł.

Ruuudy 15.05.2011 19:57

Mistrz jak najbardziej zasłużony po naprawdę dobrym meczu :). Oby w każdym następnym spotkaniu Wiślacy grali z takim samym zaangażowaniem co w pierwszej połowie z Żydkami :)

małpa 15.05.2011 20:01

No pewnie na zakończenie sezonu nie uważacie ?
Adaś je już zrobił, dał już piłkarzom,po meczu z Polonią będą pewnie te same raz jeszcze.
I po zakończeniu tego meczu, dzień po będą na wisla.krakow.pl -> sklep

vojtex 15.05.2011 20:05

pamietacie taki obrazek z Pawłem Borżkiem i napisem "patrzcie sie parchy na koronacje monarchy" ? nie moge go znalesc nigdzie na necie :/ moze ktos ma na dysku albo linka ? bardzo bym prosił o pomoc w odnalezieniu go - dzisiaj idealnie bedzie pasował na pulpit :)

Tenzen 15.05.2011 20:09

Nie chcę biadolić bo trzeba się cieszyć no ale wydaje mi się że Genkow ma już opinię wśród sędziów, że próbuje wymusić te karne na potęgę. I tak kilka razy głupio próbował, nie udało się, a co gorsze chyba z 5 prawidłowych karnych sędziowie nie odgwizdali bo znając Genkowa to tak bezpieczniej. Teraz nie ma to znaczenia, ale w przyszłym sezonie może mieć więc musi pracować by szybko pozbyć się takiej opinii.

La Furia Dell' Est 15.05.2011 20:11

black cat
Re: Wisła - Cracovia 15.05.2011 godz. 14:45
15 maj 2011 - 18:14:29 Zarejestrowany: 1 r. temu
Maaskant - "spadnijcie di tej drugiej ligi" , a myślałem, że to gość z klasą http://www.cracovia.krakow.pl/mods/s...es/smilie2.gif
Tak dla rozluźnienia-cytat z forum koszernych.....Ponoć Robert im szczerze pozyczył w czasie meczu-hahhahha...WIELKI MAASKANT!:)

Donki 15.05.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1093922)
black cat
Re: Wisła - Cracovia 15.05.2011 godz. 14:45
15 maj 2011 - 18:14:29 Zarejestrowany: 1 r. temu
Maaskant - "spadnijcie di tej drugiej ligi" , a myślałem, że to gość z klasą http://www.cracovia.krakow.pl/mods/s...es/smilie2.gif
Tak dla rozluźnienia-cytat z forum koszernych.....Ponoć Robert im szczerze pozyczył w czasie meczu-hahhahha...WIELKI MAASKANT!:)

To to nic najlepsze jak nazywaja nas parchami albo zydami :rotfl:

CH. 15.05.2011 20:19

Wisła to powinna wygrać 4-0.
O dziwo Cracovia nie istniała, sądziłem że przycisną. Ani jednej klarownej sytuacji, jedyne ten "Wieśniakow" jakiś więśniak zagroził i niejaki Surowow uderzajać z dystansu. Szkoda, bo 1-0 to najmniejszy wymiar kary. Nie ważne, teraz każdy mecz jak sparing. WISŁA MISTRZ !
Piłkarz mecz - Małecki! robił co chciał.
Potem Kirm i Melikson.

Gwiaździsty 15.05.2011 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1093918)
Nie chcę biadolić bo trzeba się cieszyć no ale wydaje mi się że Genkow ma już opinię wśród sędziów, że próbuje wymusić te karne na potęgę. I tak kilka razy głupio próbował, nie udało się, a co gorsze chyba z 5 prawidłowych karnych sędziowie nie odgwizdali bo znając Genkowa to tak bezpieczniej. Teraz nie ma to znaczenia, ale w przyszłym sezonie może mieć więc musi pracować by szybko pozbyć się takiej opinii.

Tu nie chodzi o Genkova tylko o chęć PZPN-u utrzymania parchów w ekstraklasie. Kilka dni temu w Bytomiu sędzia Szulc "nie zauważył" 3 karnych dla Polonii. I to w bezpośrednim meczu dwóch walczących o utrzymanie zespołów. Dzisiaj kolejny, tym razem Siejewicz "zdrzemnął się" na moment 2 razy. Dziwnym trafem chodziło oczywiście o jeden i ten sam zespół skorumpowanego barachła z kałuży. Przypadek ? Dla naiwnych, tak.

Pawlolek 15.05.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1093937)
Wisła to powinna wygrać 4-0.
O dziwo Cracovia nie istniała, sądziłem że przycisną. Ani jednej klarownej sytuacji, jedyne ten "Wieśniakow" jakiś więśniak zagroził i niejaki Surowow uderzajać z dystansu. Szkoda, bo 1-0 to najmniejszy wymiar kary. Nie ważne, teraz każdy mecz jak sparing. WISŁA MISTRZ !
Piłkarz mecz - Małecki! robił co chciał.
Potem Kirm i Melikson.

Każdy mecz jak sparing? No nie wiem, nie mam ochoty dostać od Legii, Zagłębia ani Polonii...
A Kirm był bezproduktywny jak dla mnie. Biegał, biegał i tyle. Nie umie odwrócić się z piłką mając innego piłkarza na plecach... Czasem aż mnie to irytowało...

Ale nie będę .......ił smutów - mistrzostwo mamy i to się tylko liczy dziś :)

La Furia Dell' Est 15.05.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1093934)
To to nic najlepsze jak nazywaja nas parchami albo zydami :rotfl:

No coś tam czytałem o Meliksonie, ze niby..."Żyd żydowi żydem"-hahhahhaha...mali śmieszni pierwszoligowcy....:p

CH. 15.05.2011 20:35

To jeszcze lepiej. Wisła zagrana 20% umiejętności.
I taka będzie prawda. Chyba że Wisła kopając od niechcenia po paru szampanach coś wcisną w bramkę Legii. Jedno jest pewne, w takiej sytuacji wygrana Wisły będzie czymś w chu.. w stydliwym dla Legii.

tarantulaw2 15.05.2011 20:43

Z Facebooka Marcelo:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcelo
congratulations wisla krakow , for win the championship !!!!!!

Powinniśmy na meczu z Polonią pozdrowić Marcelo tak jak dziś Kubę :)

W razie jak by ktoś go szukał - klik

CH. 15.05.2011 20:46

Oglądajcie w nieskonczonosc
http://www.youtube.com/watch?v=nRtX2OBMSsI
na oficjalnej stronie tez są fajne filmiki (między innymi z szatni) www.wisla.krakow.pl

Ivory1906 15.05.2011 20:52

Tak btw to jest juz ten mecz na necie zeby go sobie sciagnac ? :]

spinna 15.05.2011 20:55

WISŁA - CRACOVIA
galeria od KIKS.tv

CH. 15.05.2011 21:01

http://www.youtube.com/watch?v=i3sBq...layer_embedded

spinna 15.05.2011 21:30

doping kibiców na derbach [video]:
http://kiks.tv/2011/05/bez-kometarza...erbow-krakowa/

Wojtas 15.05.2011 21:34

MISTRZ MISTRZ NASZ TS!!!!!!!!!!!!!!

Coz pisac ,gra nie byla wspaniala ale liczy sie to co w siatce i wynik.Choc z samych sytuacjii powinnismy wygrac wyzej :)

Los daje i odbiera,rok temu glowa Jopa pozbawila nas Mistrzostwa ,dzis glowa Meliksona nam je dała :)

zycie pisze piekne scenariusze :)

Zed_is_dead 15.05.2011 22:09

Gra może nie była wspaniała, ale też na pewno nie była zła. W I połowie Craxa nieistniała. Mieli co prawda słupek, ale był następstwem ewidentnego błędu sedziego, podyktował rożnego którego nie było, i potem nastąpił faul przed polem karnym.

Jak dla mnie po I połowie mogliśmy prowadzić spokojnie 3:0, sytuacje dogodne z gry były, a i karny conajmniej 1 sie nam należał.

Kamil17ABG 15.05.2011 22:17

W lidze+ mówili o 2 karnych dla Wisły. Może pierwszy jeszcze byłby kontrowersyjny , natomiast drugi był ewidentny.

Kon®ado 16.05.2011 12:12

no coz tak mega zakompleksionych "kibiców" jak ma craxa to nie ma chyba nigdzie na swiecie, wystarczy wejsc na ich forum ( co jednak nie polecam ze wzgledu na niski poziom merytoryczny a takze intelektualny osob tam sie wypowiadajacych), no ale coz jakos musza sie pocieszac bo i tak nigdynie wyjda z ceinia naszej Wiselki :) no ale nie ma sie co dziwic mysle ze srednia wieku ich kibicow nie przekracza 15 roku zycia ;d brawa za ten mecz dla trenera i zawodnikow w 1 polowie ich zgnietlismy w 2 troche gorzej ale nie dziwie sie im mieli w glowie juz zwyciestwo :) dla kibicow tez brawa ja niestety ogladalem tylko w barze ale kibice dali rade w dodatku nie ukazajac kompleksow jak ich zydowska sasiadka craxa i nie znizajac sie do ich jakze niskiego poziomu :) Mistrz TS !!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl